Do you know that? Learn from criticism instead of shrugging it off. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Enterprise Java Beans (EJB) 2016

(80, CL) Last updated: January 23
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

80 Answered Test Questions:

1. Where are the EJB classes utilized by applications retained?

Answers:

• Within the Javascript package.

• Within the javax.ejb package.

• Within the rava.xml package.

• Within the Jxva package.

2. Can underlying table schemas be changed automatically by your EJB container?

Answers:

• Yes, but they must be configured to do so.

• No.

• Yes, but they need a second program to be installed.

• Yes, and they are automatically configured to do so.

3. ______ beans represent persistent data storage.

Answers:

• Session

• Message Driven

• Entity

• Entity and Session

4. What is CMC?

Answers:

• Counter-managed contingency.

• Container-managed concurrency.

• Concurrent-managed content.

• Currently Managed Content

5. How are stateless session beans different than stateful session beans?

Answers:

• They are not thread-safe.

• They are operational.

• They are not operational.

• They are automatically thread-safe.

6. True or False? A bean class can fire off any type of event except custom events.

Answers:

• False

• True

7. ______ bean supports asynchronous execution.

Answers:

• Session

• Entity

• Message Driven

• Stateful

8. True or False? The properties of a bean affect its appearance or internal state.

Answers:

• True

• False

9. What has replaced the deployment descriptor in the newest version of EJB, 3.0?

Answers:

• JavaScript annotations.

• Java annotations.

• Meta annotations.

• XML notations.

10. What is an example of a stateful session bean process?

Answers:

• The idling of a website.

• A web counter counting hits.

• The processing of java applets.

• The checkout process in a web store.

11. Object _____ means converting an object into a data stream and writing it to storage.

Answers:

• serialization

• persistence

• inheritance

• passivation

12. What kind of programming does Java Message Service provide for EJB?

Answers:

• Information-driven programming.

• Results-driven programming.

• Data-driven programming.

• Event-driven programming.

13. The _______ is the most common exception class.

Answers:

• EJBException

• RuntimeException

• NullPointerException

• BeanException

14. _______ provides a means for modifying the appearance and behavior of a bean within an application builder so it meets your specific needs.

Answers:

• Externalization

• Serialization

• Persistence

• Customization

15. _______ class does not support serialization.

Answers:

• Thread

• Vector

• Component

• String

16. What is the EJB container responsible for assigning?

Answers:

• Stateless session beans.

• Dynamic session beans.

• JNDI names for EJB session beans.

• Static session beans.

17. How are EJB's two interfaces referred to?

Answers:

• Long and Short.

• Intrinsic and Extrinsic.

• Static and Dynamic.

• Home and Remote.

18. What is the javax.ejb.spi package used for?

Answers:

• A user interface.

• A container interface.

• A program interface for developers.

• A service provider interface.

19. Beans are distributed as ____ files.

Answers:

• XML

• JSP

• JAX

• JAR

20. What happens if two calling clients attempt to access a single bean?

Answers:

• EJB becomes corrupted.

• The request is canceled and the operation performed again.

• The request is channeled redundantly.

• The requests are serialized by a container.

21. True or False? For the class to be serializable, you must implement the Serializable interface in your class even if it is already implemented in a superclass.

Answers:

• True

• False

22. _____ is NOT a method of the EntityBean Interface.

Answers:

• setEntityContext()

• ejbStore()

• ejbNewBean()

• ejbLoad()

23. What three files are used to control WebLogic Server EJB?

Answers:

• ejb-jar.xml, webjar.xml, weblogic-comp.xml

• jar-jar.xml, weblogic-ejb-jar.xml, weblogic-cmp-jar.xml

• ejb-jar.xml, weblogic-ejb-jar.xml, weblogic-cmp-jar.xml

• ejb-jar.xml, ebj-jar.xml, weblogic-cmp-jar.xml

24. A ____ tag is used to represent an instance of a class in an XML bean archive.

Answers:

• <byte>

• <double>

• <class>

• <object>

25. A bean _______ is the code responsible for managing beans and the various interfaces.

Answers:

• class

• container

• method

• object

26. _____ is not an EJB interface.

Answers:

• BeanContext

• EJBObject

• EJBContext

• EJBHome

27. What is responsible for the user interface logic on a client machine?

Answers:

• Java client.

• EJB Client.

• User agent.

• Interface client.

28. What is lock annotation used for?

Answers:

• It is used to determine which bean will perform which process.

• It is used to determine what a bean will do.

• It is used to determine whether a bean will have a state or not.

• It is used to decide whether a read lock or write lock is utilized in a method call.

29. A class is serializable if a class's inheritance hierarchy implements _________.

Answers:

• Serializable and Externalizable

• Event and Listener

• Serializable or Externalizable

• Persistence

30. Do clients of EJB instantiate beans directly?

Answers:

• No. They need a reference from the Java container.

• Yes.

• No. They need a reference from the EJB container.

• Yes, and they act immediately.

31. When injection is not available, what is the alternative?

Answers:

• Java Naming and Directory Interface

• Bean interface.

• Nothing is available.

• Java interface.

32. _____ bean stores data for a particular user for a single session.

Answers:

• Session

• Java

• Entity

• Message

33. The _______ file is an XML file used to describe the properties of a bean.

Answers:

• Application archive

• XML Property

• Deployment Descriptor

• Bean JAR

34. What is asynchronous pattern?

Answers:

• The simultaneous operation of two programs.

• The operation of a single program in different ways.

• The non synchronous operation of business services within EJB.

• Business services operating with other business services.

35. True or False? EJB is a client-side model that encapsulates the business logic of an application.

Answers:

• True

• False

36. What does it mean when business objects have a state?

Answers:

• They have many clients.

• They are limited to a single client at a time.

• They have no clients.

• They have only two clients.

37. What is concurrency control?

Answers:

• The control of a single operation in many different ways.

• The ensuring that two operations within EJB are generated correctly.

• The control of single operations in different ways.

• The control of a single operation in two different ways.

38. What is another name for a deployment descriptor?

Answers:

• Storage file.

• Configuration file.

• Directory.

• Containment file.

39. What bean represents real-world objects?

Answers:

• Singleton Session Bean.

• Stateful Bean.

• Sessionless Bean.

• Entity bean.

40. True or False? A session bean can only be stateless.

Answers:

• True

• False

41. True or False? A boolean property in a bean class must have a public get method.

Answers:

• True

• False

42. Which of the following contains the EJB container that provides the services for the EJB component?

Answers:

• EJB Server.

• EJB client.

• Component client.

• Java client.

43. What are ACID transactions responsible for?

Answers:

• Customer relations.

• Reliable database transactions.

• Data to processor interfacing.

• Mobile-to-website interfacing.

44. In passivation, the opposite method from ejbPassivate() is _______.

Answers:

• ejbActivate()

• ejbLoad()

• ejbCreate()

• ejbNew()

45. True or False? Enterprise Java 2.0 specification introduces the concept of local beans.

Answers:

• False

• True

46. Does WebLogic server support multiple methods?

Answers:

• No.

• Yes, but it is limited at five methods.

• Yes.

• It supports only two methods.

47. What is RMI-IIOP?

Answers:

• The Java Express Services Daemon.

• The Java Open Access Module.

• Java Remote Method Invocation interface.

• The Java Remote Operation Schedule.

48. _______ is not a tag used in an XML bean archive to define a primitive type.

Answers:

• <double>

• <byte>

• <int>

• <object>

49. If you wanted to control the WebLogic Server EJB???s configuration, what is one of the files you would use?

Answers:

• ejb-jar.xml

• erb-jub.xml

• ejk.xml

• erp.txt

50. EJB applications are deployed on a ____ compliant Application Server.

Answers:

• OSHA

• J2EE

• SERI

• IEEE

51. EJB stands for ________.

Answers:

• Enterprise Java Beans

• Example Java Bit code

• Enhanced Java Beans

• Enhanced Java Binary

52. What format is the deployment descriptor document in?

Answers:

• doc

• PDF

• html

• XML

53. EJB is a framework for _____.

Answers:

• Windows

• C++

• Java

• SAP

54. Which of the following is a JNDI scope?

Answers:

• Modular.

• Module

• Mechanism.

• Mode.

55. What file format are all of the descriptor files in?

Answers:

• txt

• HTML

• XML

• PDF

56. Which of the following is one of WebLogic Server's caching abilities?

Answers:

• Caching entire programs.

• Processing dual beans.

• Processing dual-state beans.

• Caching between transactions.

57. What two security mechanisms does EJB primarily use?

Answers:

• UVE and DIJ

• JAC and JAAS

• ETC and DEV

• JCE and JAAS

58. True or False? Any public method that is not part of a property definition is a bean method.

Answers:

• False

• True

59. When is it ideal to use a singleton session bean?

Answers:

• When you have a dynamic list such as a list of current customers.

• When you have a very long list of dynamic content.

• When you are using EJB for checkout reasons in a web store.

• When the list you will be using is static, such as a price list.

60. True or False? Client code can access local beans.

Answers:

• False

• True

61. A ______ class for a bean changes how a bean appears in the builder tool by telling which properties should be listed first or which should be hidden.

Answers:

• BeanInfo

• Listener

• BeanContext

• Exception

62. A ______ property consults listeners before making a change and any one of the listeners may veto the change.

Answers:

• constrained

• static

• bound

• stateful

63. If a bean is handling transactions via JTA API, what is happening?

Answers:

• It is handling the transaction rather than a container.

• It is handling neither the transaction, nor the container.

• It is handling the container rather than the transaction.

• It is handling a container and a transaction.

64. True or False? Enterprise Java bean is a form of Java bean.

Answers:

• False

• True

65. ______ is an advantage of a session bean over an entity bean.

Answers:

• A session bean is stateless.

• A session bean is more resource intensive.

• A session bean has persistent data storage.

• A session bean is less resource intensive.

66. The ______ is an abstract representation of the container system to access a bean through methods that manage actions of the bean.

Answers:

• home interface

• bean object

• bean interface

• component interface

67. Are CMTs active, or passive?

Answers:

• Active.

• Passive.

• Neither.

• Both active and passive.

68. Are class methods declared by the Home interface tied to a specific instance?

Answers:

• Yes. By the Active interface.

• No.

• Yes. By the remote interface.

• Yes. By the Home interface.

69. Use the ______ interface when you need complete control over your bean's serialization.

Answers:

• Serializable

• BeanContext

• Listener

• Externalizable

70. True or False? When an Application Exception occurs, the ejb container intercepts the exception, rolls back the transaction, and starts the clean up tasks.

Answers:

• True

• False

71. A ______ property notifies listeners when its value changes.

Answers:

• bound

• static

• stateful

• constrained

72. How many clients can access a stateless session bean?

Answers:

• Ten.

• Two.

• One.

• Unlimited.

73. When you create a combination of read-only and read-write EJBs, what pattern are you creating?

Answers:

• Read-sometimes.

• Read-occasionally.

• Read-partially.

• Read-mostly.

74. True or False? EJB technology allows users to isolate their business logic away from the data layer by storing with the presentation layer.

Answers:

• False

• True

75. The listener type of an event must be a descendent of _______.

Answers:

• java.awt.component

• java.beans.Event

• javax.util.EventListener

• java.util.EventListener

76. What happens if concurrent access is attempted on a single bean?

Answers:

• Both requests are granted, but the bean suffers performance issues.

• The request is granted, but the bean is frozen until a secondary process unfreezes it.

• The request is canceled.

• The request is rerouted to a different interest by the container.

77. _______ is not true of customizers.

Answers:

• Extend java.awt.component or one of its subclasses.

• Extend the java.beans.Customizer interface.

• Implement a default constructor.

• Associate the customizer with its target class via BeanInfo.getBeanDescriptor.

78. _____ is a model that enables beans to be saved in an XML format.

Answers:

• BeanContext

• Long-term persistence

• Serialization

• Inheritance

79. What is EJB's transaction processing responsible for?

Answers:

• It decodes and encrypts processes.

• It divides the processed information into smaller pieces.

• It increases the size of processed transactions.

• It processes transactions.

80. EJB's remote interfaces are split into what two groups?

Answers:

• Home and Remote methods.

• Static and Dynamic methods.

• Class and Instance methods.

• Stateful and Stateless methods.