Do you know that? $41 average hourly rates for Illustrator freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Drupal 2016

(130, CL) Last updated: January 23
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

130 Answered Test Questions:

1. What does running cron do?

Answers:

• returns Drupal to default settings

• executes tasks on behalf of installed modules

• uninstalls Drupal

2. What does the /user/ path do (by default, without modifications)?

Answers:

• Shows all the users in the system.

• Shows the login form (anonymous) or currently logged in user profile.

• Shows the login form.

3. Where can you see all fields currently in use on your site?

Answers:

• Content > Type (choose Fields)

• Structure > Blocks

• Configuration > System > Site Information

• Reports > Field List > List

4. Which of the following drupal module logs and records system events?

Answers:

• Syslog

• Action

• Statistics

• Log

5. The Mailhandler module allows to post content by email. What's the default security mechanism implemented by Mailhandler?

Answers:

• Both sender and receiver must be Drupal authenticated users

• Sender's email must belong to a Drupal account with appropriate privileges; Receiver's email must be specified in the configuration

• The IP of the sender must be included in a whitelist record

• A password must be entered in order to post by email

6. Which of the following is the administration menu in D7, and is presented in the Admin toolbar?

Answers:

• Management

• Main menu

• Navigation

• User menu

7. Suppose you have a content type with a custom field and you want to display the node author name also right after that field. Which of the following approaches would *NOT* work?

Answers:

• Edit node-[type].tpl.php

• Use CSS Injector

• Use Contemplate

• Edit node.tpl.php

8. How can you print a warning message upon visiting node/23?

Answers:

• Enable Php and insert the following snippet in the body: <?php watchdog('warning', 'MESSAGE', 'node/23', WATCHDOG_WARNING); ?>

• Enable Php and insert the following snippet in the body: <?php watchdog('warning', 'MESSAGE', array(), WATCHDOG_NOTICE); ?>

• Enable Php and insert the following snippet in the body: <?php drupal_set_message(array(), 'WARNING', true); ?>

• Enable Php and insert the following snippet in the body: <?php drupal_set_message('MESSAGE', 'warning'); ?>

9. node_load() return value:

Answers:

• TRUE, or FALSE if the node is not found

• Object, or FALSE if the node is not found

• Title of node (string), or FALSE if the node is not found

• Array, or FALSE if the node is not found

10. node_load() return value:

Answers:

• TRUE, or FALSE if the node is not found

• Object, or FALSE if the node is not found

• Title of node (string), or FALSE if the node is not found

• Array, or FALSE if the node is not found

11. In Drupal 7 and above, which item cannot be added or updated via the front end web interface?

Answers:

• New Themes

• Drupal Core Updates

• Common Module Updates

• New Modules

12. True or False? To get a WYSIWYG editor, all you need is the CCK module.

Answers:

• True

• False

13. In Drupal 6, how can access control to files be enforced?

Answers:

• You need to write a custom module

• Navigate to Administer ??? Site configuration and set the Download method as Private

• You need to remove View privileges from anonymous users

• You must place your files in a folder outside the Drupal directory

14. A Drupal update from 6.12 to 6.13 is an example of a

Answers:

• major release

• minor release

• sub version update

• uncritical version update

15. Drupal Commons is...

Answers:

• A distribution of Drupal with strong social and community features.

• A directory of Drupal developers for hire with portfolios and client reviews.

• Drupal's official support forum.

• A website that allows visitors to play with various Drupal distros.

16. Which of the following drupal module allows administrators to customize the site navigation?

Answers:

• Menu

• Statistics

• Navigation

• Customize

17. What is new in Drupal 8?

Answers:

• Facebook and Tweeter integration

• .NET integration (Mono for Linux servers)

• Python scripting support (Bindings)

• Database abstraction

• Symfony framework

18. Which of the following actions cannot be triggered using the trigger module?

Answers:

• Fire actions on certain system events, such as when new content is created.

• Sends new users an email notification.

• Send site to maintenance mode.

• Send email alerts.

19. What is the difference between the Main Menu and User Menu?

Answers:

• Main menu contains links related to user account; user menu shows major sections of the site.

• Main menu shows major sections of site; User menu contains links related to user account.

• Main menu and user menu are the same.

• Main menu is use by only site administrators to complete admin tasks; User menu contains links related to user account.

20. Which of the following drupal module enables actions to be fired on certain system events, such as when new content is created?

Answers:

• Content translation

• Trigger

• Action

• Event

21. How can a Drupal 6 site be put in maintenance mode?

Answers:

• Navigate to Administer > Site maintenance and set Site status = Off-line

• You need to add the line maintenance_mode = 1 in the .htaccess file

• Navigate to Administer > Site configuration > Site maintenance and set Site status = Off-line

• Navigate to Administer > Site information > Site maintenance and set Site status = Off-line

22. What is a node?

Answers:

• a piece of content

• a content type

• a field of information

• a webpage

23. Which of the following is a required field of an .info file?

Answers:

• description

• base theme

• name

• regions

24. What function should you use to translate strings in your code?

Answers:

• localize()

• translate()

• l()

• t()

25. Which of the following Drupal module allow people to choose a list of nodes or other entities and present them as pages, blocks, RSS feeds, or other formats?

Answers:

• Aggregator

• Contact

• Views

• Book

26. Which of the following modules must be enabled in order to translate languages?

Answers:

• Locale

• OpenID

• Core

• Language

27. When creating a view that uses filters, you have the option of exposing the filter to site visitors. What does this enable?

Answers:

• Site visitors can choose the theme and color scheme used by your site.

• Site visitors can select what types of email notifications they would like to receive.

• Site visitors can select their own permissions levels.

• Site visitors can customize the view they are looking at with one or more sort controls.

28. Which of these modules are part of D6 core?

Answers:

• Block

• Number

• Nodereference

• Text

29. How does 'Promoted to front page' affect your content?

Answers:

• Makes the node your home page.

• Sends all users to home page.

• Does not publish the node on your front page. Bad use for RSS feed.

• Publishes the node on your front page. Good use for RSS feed.

30. What essential steps should be taken to create a subtheme of the Garland theme name Mytheme?

Answers:

• Edit the Garland files by doing a bulk search and replace all "garland" strings with "mytheme"

• Create a mytheme folder in sites/all/themes; create a mytheme.info file inside mytheme/;add the lines "name = Mytheme" , "core =6.x" and "base theme = garland" to the mytheme.info file

• Create a mytheme folder in sites/all/themes; copy themes/garland/page.tpl.php inside mytheme/; edit the page.tpl.php as desired

• The Subtheme module needs to be installed

31. Which of the following are discrete chunks of information that are displayed in the regions of a site's pages?

Answers:

• Block

• Regions

• Modules

• Menus

32. How can the default front page be changed?

Answers:

• Enable the frontpage View

• Navigate to admin/settings/site-information and set a new Drupal path

• (none of these)

• Write a redirection in .htaccess

33. What can you do with URL Aliases?

Answers:

• Optionally specify an alternative URL by which the content can be accessed.

• Redirects block user and sends them to a new URL path.

• Optionally specify an alternative URL by which the content can not be accessed.

• Optionally specify an alternative domain by which the content can be accessed.

34. Themes under most circumstances should be installed in the directory...

Answers:

• [site-name]/files/themes

• package/install/themes

• sites/default/themes

• sites/all/themes

35. If your login block was disabled, to what URL could you navigate to login?

Answers:

• www.mysite.com/wp-admin

• www.mysite.com/login

• www.mysite.com/admin

• www.mysite.com/user

36. Who is user/1?

Answers:

• account created immediately after installing a new Drupal site

• any user with administrative permissions

• a database user

37. What files are required to create a custom Drupal module called mymodule?

Answers:

• hook_mymodule.module and mymodule.info

• mymodule.info and mymodule.module

• mymodule.php

• mymodule.inc and README.txt

38. Which of the following represents each item of content in a site

Answers:

• System

• Block

• Node

• Filter

39. Which of the following is a Drupal layer?

Answers:

• Data (Nodes etc)

• All of the given options are correct

• Modules

• Block and Menus

40. Drupal modules are compatible with Joomla and Magento.

Answers:

• Only with Joomla.

• Only with Magento

• Yes

• No

41. Drupal core has built-in _____  javascript framework.

Answers:

• jQuery

• Moo Tools

• Dojo Toolkit

• Prototype

42. Suppose there is a view that lists taxonomy terms and the terms are arranged in a hierarchy with depth 1. How can the view be modified to show only the top parent term at depth 0?

Answers:

• You need to install the Views Custom Field module

• You need to clone the taxonomy vocabulary and eliminate all child terms

• Add a Parent term relationship and set the Term field to use the Parent term relationship

• You can only do this by hard-coding the term names you want to display

43. You've downloaded and installed a new theme. How do you make it the default?

Answers:

• Structure > Views, scroll to disabled themes. Enable desired theme and click, "set as default."

• Configuration > System > Site Information, scroll to disabled themes. Enable desired theme and click, "set as default."

• Appearance > List, scroll to disabled themes. Enable desired theme and click, "set as default."

• Content > Add Content > Media, scroll to disabled themes. Enable desired theme and click, "set as default."

44. I have fans signing up on my site. I want those fans to have access to special content. I will need to create a new user role, where do you create new roles?

Answers:

• Navigate to Modules > Permissions Tab > Roles > Add Role

• Navigate to People > Permissions Tab > Roles > Add Role

• Navigate to Add Content > Permissions Tab > Roles > Add Role

• Navigate to Content > Permissions Tab > Roles > Add Role

45. _____ is a command line shell and scripting interface for Drupal.

Answers:

• DrupalSC

• Drush

• Drushell

• Druit

• Druline

46. What does the term Drush refer to?

Answers:

• The first name of the Drupal creator

• Drupal jargon for a Drupal cache clear operation

• A powerful command line utility for Drupal administration

• It refers to a contributed module

47. Which module is used to categorize data in Drupal 7?

Answers:

• Taxonomy

• Blocks

• Category

• Menus

• Term

48. Which of the following is TRUE about Drupal?

Answers:

• All of the given options are correct

• Drupal is a multi-user system

• Its a web development platform

• Drupal is a free, open-source

49. Which are the core required modules in drupal 6.x ?

Answers:

• System

• All of them

• Block

• Node

• Filter

50. I want to change the URL of my front page. Where should this be done?

Answers:

• Structure

• Modules

• Site Information

• Appearance

51. Which of the following is a VALID drupal module?

Answers:

• Contact

• Book

• All of the given options are correct

• Aggregator

52. How do you alter any form in Drupal?

Answers:

• any Drupal form can be altered via Webform module

• hook_form_alter()

• edit the form's template file

• drupal_form_override()

• drupal_get_form()

53. True or False? Theme Layer Blocks can be used in any region.

Answers:

• True

• False

54. Which of the following drupal module allows a site to capture votes on different topics in the form of multiple-choice questions?

Answers:

• Content translation

• Poll

• Option

• Locale

55. Drupal core includes which JavaScript library?

Answers:

• MooTools

• Prototype

• Script.aculo.us

• jQuery

56. Where can you see a list of comments and publish/unpublish them?

Answers:

• Forums > Settings

• Configuration > People > Comment Notify

• People > List

• Content > Comments

57. Which of the following is a valid encoding for .info file?

Answers:

• UTF-16

• UTF-7

• UTF-32

• UTF-8

58. Where are contrib modules uploaded?

Answers:

• modules

• modules > upload

• sites > default > files

• sites > all > modules

59. Which of the following drupal module allows users to rename URLs?

Answers:

• Path

• Action

• Statistics

• Log

60. Where should you add contributed modules for Drupal

Answers:

• Anywhere on your web server, Drupal just knows where to find them

• In the /sites/default/files folder on your web server

• In the /sites/all/modules folder on your web server

• In the modules folder

61. In Drupal 6, which of these data structures can Views list?

Answers:

• Comments

• All of these.

• Taxonomy Terms

• Nodes

• Users

62. Ckeditor, Fckeditor, WYSIWYG are examples of

Answers:

• module editors

• text editor modules

• permissions and user control editors

63. Can we create our own variables that would be available in page.tpl.php ?

Answers:

• FALSE

• TRUE

64. Which hook is used to alter the Drupal menu?

Answers:

• hook_path_alter

• hook_uri_alter

• hook_url_alter

• hook_menu_alter

65. Where do I change my site name?

Answers:

• Configuration

• Site Information

• Structure

• Content

66. How do you enable a module?

Answers:

• Navigate to Configuration > check the box next to the module > Save

• Navigate to Modules > check the box next to the module > Save

• Navigate to Structure > check the box next to the module > Save

• Navigate to Blocks > check the box next to the module > Save

67. Page template files are written in

Answers:

• sql

• javascript

• html

• php

68. Drupal belongs to a category of

Answers:

• Content Management Systems

• Content Creation Applications

• Content Managed Solutions

• Web Portals

69. Which of the following is a valid Drupal caching option?

Answers:

• Core Drupal Cache

• All of the given options are correct

• Boost

• Memcache

70. Which of these comes as a part of core in Drupal 6?

Answers:

• Blocks

• Panels

• Views

• CTools

• CCK

71. _____ is not a default core module included with Drupal 6 and higher.

Answers:

• commerce

• menu

• forum

• book

• node

72. Which of these templates are not supported in Drupal 6 core modules without extra coding?

Answers:

• block.tpl.php

• taxonomy-term.tpl.php

• node.tpl.php

• comment.tpl.php

73. A single user can have more than one role.

Answers:

• True

• False

74. Which of the following is the CPU (central processing unit) of Drupal?

Answers:

• Database

• Bootstrap

• Path

• Views

75. In a Drupal 6 site, what can be done to improve the experience of a 404 not found error message?

Answers:

• Edit the web server configuration file to modify the error message

• Create a custom page apologizing for the error and navigate to admin/settings/error-reporting to specify the page path

• Install the Global Redirect module

• Install the Pathauto module

76. In Drupal, which of the following is a pre-defined collection of data types (Fields) which relate to each other by an informational context?

Answers:

• Block

• Filter

• Content Type

• Node

77. How do you create a custom menu that will display in your footer?

Answers:

• Navigate to Structure > Menu > Add Menu. Then, move menu in block footer.

• Navigate to Structure > Block > Add Menu. Then, move menu in block footer.

• Navigate to Structure > Configuration > Add Menu. Then, move menu in block footer.

• Navigate to Structure > Appearance > Add Menu. Then, move menu in block footer.

78. What would be a reasonable memory limit for an average Drupal 6 installation?

Answers:

• 10 MB

• 256 MB

• 4 MB

• 128 MB

79. What php snippet will print the current user ID?

Answers:

• $user = user_load(1);

• print $user->uid;

• print drupal_getuserid();

• global $user; print $user->uid;

80. Which of the following will not improve Drupal performance?

Answers:

• Install Boost

• Add the line ini_set('memory_limit','512M') to settings.php

• Install Varnish

• Enable Views caches

81. What is the purpose of taxonomy?

Answers:

• Taxonomy allows you to create custom terms that you can then use to classify content on your website.

• Taxonomy is used to label and sort images on your site.

• Taxonomy enables you to filter modules enabled on your site.

• Taxonomy is used primarily to determine user roles on your site.

82. Drupal 6 (and up) tests for clean URL compatibility during installation.

Answers:

• True

• False

83. Which of the following was not a core module before Drupal 8?

Answers:

• Contact

• Views

• Node

• Field

• Book

84. Which one of these hooks is called first in order?

Answers:

• hook_form_alter()

• hook_form_BASE_FORM_ID_alter()

• hook_form_FORM_ID_alter().

85. Which of the following is a way to programmatically get a view content in the template file?

Answers:

• drupal_get_view_content()

• views_get_view()

• import view file via include()

• drupal_insert_view()

• via admin interface

86. What is the quickest way to see where blocks and content display on your site?

Answers:

• Go to Appearance > Layout. This tab will enable you to see where blocks are displayed

• Navigate to Configuration > File System. File system lists the location of each block.

• Navigate to Structure > Blocks, click "Demonstrate Block Regions"

• Navigate to Structure > Blocks. Click on a block, let the site load and see where it lands

87. Which template file would need to be resorted to in order to modify the edit page for node/23/ ?

Answers:

• page.tpl.php

• page-node.tpl.php

• page-node-edit.tpl.php

• page-node-23.tpl.php

88. Where can I find documentation for all core functions of Drupal?

Answers:

• core.drupal.org

• api.drupal.org

• docs.drupal.org

• code.drupal.org

89. In Drupal 7, which function would you use to create a link?

Answers:

• l()

• theme_link()

• link()

• render_link()

90. Which of these methods does NOT exist in Drupal 7 API?

Answers:

• content_load()

• taxonomy_term_load()

• comment_load()

• node_load()

91. What is the URL of default home page in Drupal 7?

Answers:

• base_url/node

• base_url/page

• base_url/homepage

• base_url/home

92. Which is not an entity type in Drupal 7?

Answers:

• User

• Node

• Taxonomy Term

• Block

93. With Semantic CCK enabled, users can specify the HTML elements and classes for which of the following ?

Answers:

• The entire field

• All of the given options are valid

• The labels (above and inline)

• All field items

94. In D7, what is the default administration theme?

Answers:

• Zen

• Seven

• Garland

• Bartik

95. Which of the following is NOT true about Link module in Drupal 7 and earlier?

Answers:

• Link is part of Drupal core and can be enabled from the Extend page

• Link module provides one or several fields for storing relative links

• Link is a contributed module

• Link module provides one or several fields for storing absolute links

96. What filters are used in the default Filtered HTML input format?

Answers:

• PHP evaluator, HTML filter, Line break converter

• URL filter, Line break converter, HTML corrector

• HTML Corrector, HTML filter, Line break converter, URL filter

• HTML corrector, Line break converter, BB Tags filter

97. In a default multiuser Drupal installation, suppose you experience multiple unwanted registrations from a spamming IP. What reasonable step should be first taken?

Answers:

• Use Drupal user access rules

• Disable user registration

• Search for all spamming accounts and delete them

• Put the site in maintenance mode

98. In the database schema for blocks, what does delta refers to?

Answers:

• The unique id of the specific block

• The module providing the block

• The theme for which the block is enabled

• The placement position of the block in the region

99. Which hook executes even if the page is cached by the system

Answers:

• hook_boot()

• hook_init()

100. In D7, what is the correct function signature for hook_nodeapi?

Answers:

• hook_nodeapi(&$node, $op, $a3 = NULL, $a4 = NULL)

• Hook_nodeapi does not exist in D7

• hook_nodeapi($node, $op, $a3 = NULL, $a4 = NULL)

• hook_nodeapi(&$node, $op)

101. Which module is part of Drupal 7 core?

Answers:

• Image

• Views

• Webform

• Date

• (none of these)

102. Which file is mandatory to create a theme in Drupal?

Answers:

• node.tpl.php

• template.php

• block.tpl.php

• page.tpl.php

103. Which of the following is an INVALID Drupal (6 & 7) theme name requirement?

Answers:

• Name can have hyphens

• Name can contain numbers

• Name can contain underscores

• Name should start with an alphabetic character

104. Node #457 has alias - 'hello/world'.  How do you return the absolute URL for this node?

Answers:

• return link('node/457', array('absolute'=>TRUE));

• return l('node/457', 'absolute');

• return link('node/457', 'absolute');

• return url('node/457', array('absolute'=>TRUE));

• return absolute_link('node/457');

105. What is the drush syntax used to export the database associated with the site from the command line?

Answers:

• drush sqlc > filename.sql

• drush project-manager db_export > filename.sql

• drush mysql-dump > filename.sql

• drush sql-dump > filename.sql

106. What is the primary IRC channel which is used for communication between Drupal developers worldwide?

Answers:

• #drupal-chat

• #drupal-irc

• #drupal

• #chat-drupal

107. Which variable is NOT available by default in page.tpl.php template (Drupal 7)?

Answers:

• $action_links

• $is_admin:

• $breadcrumb

• $is_front

• $is_cached

108. Which of the following is a separate layer, APART from other Drupal layers?

Answers:

• Theme layer

• Surface

• Data layer

• Functionality extension layer

109. Which of the following is accurate regarding the t() function placeholders?

Answers:

• !placeholder indicates that the text should be run through check_plain()

• !placeholder indicates that the text should be HTML-escaped

• @placeholder indicates that the text should be run through check_plain()

• @placeholder indicates that the text should be HTML-escaped and highlighted

110. What are the four ways you can control visibility of a block?

Answers:

• Pages, content types, roles, users

• Layout, appearance, pages, roles

• users, layout, pages, content types

• appearance, layout, roles, users

111. Which module can be used for grouping the fields?

Answers:

• foundation group module

• multifield module

• field collection module

• field group module

112. Which module would NOT be useful for migrating content from a different CMS?

Answers:

• Views Data Export

• Data

• Feeds

• Migrate

113. What of the following Rules will escalate the privileges of a user called drupal cracker?

Answers:

• ON event Username == 'drupalcracker' DO Execute custom PHP code: $global user; $user = user_load(1);

• You must install the Node Access module to expose the proper Rule event

• ON event User has logged in IF <?php echo ($account->name == 'drupalcracker'); ?> DO Execute custom PHP code: $global user; $user = user_load(1);

• You need to manually assign a role to drupalcracker

114. Which set of modules would allow building a web page email scraper with Drupal?

Answers:

• Views, Views Bulk Operations

• RSS Aggregator

• Feeds, Feeds XPath parser

• Mailhandler

115. Which of the following does not describes an appropriate use of the dpm() function?

Answers:

• global $base_url; $args = array(); dpm($base_url, 'Base URL', 'warning', $args);

• dpm('Hello, world');

• global $user; dpm($user);

• global $base_url;$args = array(); dpm();

116. What hook function is called at the beginning of every page request, even if caching is enabled?

Answers:

• hook_boot()

• hook_every_page()

• hook_bootstrap()

• hook_init()

117. What steps can help troubleshooting a WSOD?

Answers:

• Navigate to admin/settings/error-reporting and enable error reporting to the screen

• Navigate to admin/settings/error-reporting and enable error reporting to the log

• Add following code to index.php: error_reporting(E_ALL);ini_set('display_errors', TRUE);ini_set('display_startup_errors', TRUE);

• Add following code to .htaccess: error_reporting(E_ALL);ini_set('display_errors', TRUE);ini_set('display_startup_errors', TRUE);

118. How can multiple values be imported into a multivalue field with the Feeds module?

Answers:

• You need a many-to-one Feeds mapping

• This cannot be done with Feeds

• The Feeds Tamper module can be used

• This type of import is automatically taken care of by Feeds

119. Which hook can be used to set individual weight for each hook implementation in D6 & D7?

Answers:

• In D6 & D7 is not possible to set individual weighs per hook.

• drupal_set_HOOK_ID_weight()

• Set weight in system table.

• hook_implements_alter()

120. In D7, which of the following database API methods can not be chained?

Answers:

• addField()

• distinct()

• fields()

• where()

121. Basically Drupal follows which structure

Answers:

• Hibride

• MVC

• APC

• None of the below

• Factory

122. Which of these constants is NOT used in the hook_menu() for Drupal 6?

Answers:

• MENU_LOCAL_TASK

• MENU_LOCAL_ACTION

• MENU_DEFAULT_LOCAL_TASK

• MENU_NORMAL_ITEM

• MENU_CALLBACK

123. The drupal_get_form() function retrieves a form. Which parameters does the function take in Drupal 6.14?

Answers:

• The form ID and an array of options

• A unique ID string

• The form object and a callback

• The form ID, a reference to the form object, and an optional callback function

124. In D7 using the Views module, where can we set grouping of the results?

Answers:

• Under Advanced Other -> Groups : Grouping

• Under Advanced Other -> Query settings : Settings

• Under Advanced Contextual filters -> Add

• Under Format -> Show : Settings

• Under Format -> Format : Settings

125. What is the method ajax_command_html() ?

Answers:

• Call jQuery html() method for AJAX loaded data

• Check AJAX data for valid HTML code

• Create HTML iframe with AJAX content

• Convert HTML data to JSON object and sent via AJAX

126. Suppose your custom module queries the database to retrieve a list of node titles. Which snippet would allow enforcing access control?

Answers:

• $result = db_query($sql);

• $result = hook_db_query(db_rewrite_sql($sql));

• $query = db_distinct_field($primary_table, $primary_field, $query);

• $result = db_query(db_rewrite_sql($sql));

127. Which of the following module cannot be disabled?

Answers:

• Menu

• Blog

• Update Manager

• Filter

128. Which of the following modules does NOT control layout of elements on a page through UI?

Answers:

• Context

• Blocks

• Views

• Panels

129. In D7, how can you check that a directory exists and is writable?

Answers:

• is_writable()

• file_check_directory()

• file_prepare_directory()

• directory_is_writable()

130. Can I use file_save_upload() method in Drupal 7 for upload files NOT from $_FILES array?

Answers:

• No

• file_save_upload() method not exists in Drupal 7

• Yes