Do you know that? 38% like freelancing because no cubicles next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Dojo 2016

(56 / 1) Last updated: January 23
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

56 Answered Test Questions:

1. What is Dijit?

Answers:

• Dijit is Dojo's git interface.

• Dijit is Dojo's interface to the jQuery effects functions.

• Dijit is Dojo’s UI Library.

• Dijit is Dojo's math library.

• Dijit is Dojo's AMD loader.

2. AMD is an acronym for

Answers:

• Ajax Modules Dojo

• Ajax Multiple Definition

• Asynchronous Module Dojo

• Asynchronous Module Definition

• Asynchronous Multiple Deferred

3. lang.replace("title/{home}/{page}", {home: "dojo", page:"1.8.1.0"}) produces what result?

Answers:

• "title/dojo/{page}"

• "title/dojo/1.8.1.0"

• "title/{home}/1.8.1.0"

• "title/{home}/{page}"

4. lang.replace("title/{home}/{page}", {home: "dojo", page:"1.8.1.0"}) produces what result?

Answers:

• "title/dojo/{page}"

• "title/dojo/1.8.1.0"

• "title/{home}/1.8.1.0"

• "title/{home}/{page}"

5. Which module provides enhancements to native Array functions which may not be available?

Answers:

• dojo/Array

• Dojo does not provide enhancements for array functions

• dojo/array

• dojo/_base/array

• Array

6. What does Dojo Util provide?

Answers:

• Internationalization, accessing data stores, effects, back-button handling, etc

• Utilities specific to widgets

• XHR, AJAX, inheritance, packaging, query, etc

• Dojo Util contains utility scripts including build, shrink, test and documentation support

7. What does dojo/hash provide?

Answers:

• Interface to advanced data structures

• An object to store data

• Interface to the browser's URL hash

• A hash table

8. What are the two ways to add Dijit widgets?

Answers:

• inline and included

• with style tags

• programmatically and declaratively

• using PHP

• none of these

9. What server-side technology can Dojo work with?

Answers:

• Dojo does not work with ANY server side technology. Web applications that use Dojo must load ALL data and content prior to execution because once the page is loaded additional requests are impossible.

• Dojo is a client-side, back-end agnostic technology that can be used in conjunction with ANY server-side technology.

• Dojo works only with Microsoft technology and performs best with Internet Explorer, version 6.0 and earlier.

• The Java in JavaScript means that Dojo only works with Java code, on both the client and server-side.

• Dojo works only with PHP and Java. Other languages integrations are being developed and expect to be deployed by the end of 2013.

10. What does dojo DojoX handle?

Answers:

• The Dijit widgets

• Foundation elements of Dojo

• Deprecated code

• Extensions and experimental code from the Dojo team and third party

11. What are the main packages of Dojo?

Answers:

• AMD, Ajax, fX, and GUI

• desktop, tablet, and mobile

• layout, design, font, and effects

• Dojo, Dijit, DojoX, and util

• Firefox, IE, Chrome, and Safari

12. In this code:  require(["dojo/request"], function(request){   request("example.json", {     handleAs: "json"}).then(function(data){       // Do something   }) });  data is

Answers:

• The string "example.json".

• Undefined.

• The content of the file example.json.

• The HTTP status code for the request.

• Inserted prior to the request.

13. When should you use a built version of Dojo?

Answers:

• You should never use a built version of Dojo.

• A built version of Dojo eliminates the need for public and private caching, speeding delivery with redundant requests.

• There is no build system for Dojo. The advantages of AMD eliminate the need for builds.

• A built version of Dojo should be used when you need to minimize the amount of code downloaded and the number of requests made.

• The Dojo build process should only be used for mobile device applications.

14. What does the dojo/_base/declare module contain?

Answers:

• All of these.

• dojo/_base/declare creates the site infrastructure and language encoding.

• dojo/_base/declare contains functions to define Dojo classes, which support standard Object Oriented concepts within Dojo.

• dojo/_base/declare is used to explicitly declare variables for high precision computations.

• dojo/_base/declare contains JSON extensions to allow cross-domain request completion.

15. How do you load Dojo on your HTML page?

Answers:

• Include html.js

• Include _base.js

• Include dojo.js

• Include main.js

16. What is a dijit?

Answers:

• A type

• A framework

• A widget

• An object

17. Which code loads the dijit/form/Button module and waits until HTML has been loaded and processed?

Answers:

• try { dojo/DomReady!(); } catch (e) { load "dijit/form/Button"; }

• (none of these)

• (dojo/domReady!).wait(["dijit/form/Button"], function(Button) { // Do something });

• require(["dijit/form/Button", "dojo/domReady!"], function(Button) { // Do something });

• when.DomReady.use ("dijit/form/Button", function(btn){ // Do something });

18. What does dom.byId() return?

Answers:

• An event handler

• Reference to the dijit

• Reference to the document

• Reference to the DOM element

19. What does Dojo Dijit provide?

Answers:

• Internationalization, accessing data stores, effects, back-button handling, etc

• XHR, AJAX, inheritance, packaging, query, etc

• Extensions from Dojo team and third party

• UI widgets

20. What is JSON?

Answers:

• JavaScript Object Notation

• JavaScript Origin Node

• JavaScript Original Notation

• JavaScript Optimal Notation

• JavaScript Optimized Node

21. What is dojo/store?

Answers:

• dojo/store captures screen shots to support debugging and cross-browser testing.

• dojo/store is used only on the Konquerer browser as a shim.

• dojo/store is used for ecommerce applications because it provides encryption within the front-end for security.

• dojo/store is an uniform interface for the access and manipulation of stored data.

• dojo/store is used to buffer keystrokes and mouse events to allow synchronous processing.

22. How do you import a module? (in this case dojo/query)

Answers:

• define([dojo/query], {});

• require([dojo/query], {});

• define(["dojo/query"], {});

• require(["dojo/query"], {});

23. When we create dijits programatically rather than declaratively we must ensure to?

Answers:

• Call inherit()

• Call constructor()

• Call startup()

• Call postCreate()

24. DojoX is

Answers:

• Deprecated functions which are retained for backwards compatibility.

• An optimized version of Dojo for production sites which require extremely fast code.

• Cross-platform support for embedded devices.

• DojoX is an area for development of extensions to the Dojo toolkit.

• The next generation of Dojo, it is available for testing as a beta distribution.

25. When does the function in require(["dojo/domReady!"], function() {}); execute?

Answers:

• After Dojo has loaded but before the DOM is ready

• dojo/domReady! is not a valid Dojo module

• When the DOM has finished loading

• It will give an error since domReady was not passed in as a parameter

26. To create a Dijit button widget, what module must be used?

Answers:

• buttonWidget

• dojo.dijit.form.Button

• Dijit/widget/Button

• Dojo/Button/Widget

• dijit/form/Button

27. To create a table with an Ajax interface to a server, you can use

Answers:

• dijit/form/Grid or dijit/form/Table

• dojox/grid/DataGrid or dgrid

• dojox/dijit/Ajax/Table

• data/table/Grid or data/table/Ajax/Grid

• dojo/Table

28. What function handles the call back feature?

Answers:

• then()

• while()

• after()

• where()

29. What is one way to add a click handler to a button?

Answers:

• button.on.click = function(e){ // handle event });

• on(button, "click", function(e){ // handle event });

• function on(button, "click") { // handle event }

• call(button, "click", function(e) { // handle event });

30. What does registry.byId() return?

Answers:

• Reference to the element

• Reference to the dijit

• Reference to the tag

• Reference to the document

31. Which Dijit widget should be used to validate a telephone number?  In this case a telephone number is defined as a string up to 16 characters, including digits, parentheses, dashes, periods, spaces and an upper or lower case x.

Answers:

• dijit/form/TelephoneValidator

• dijit/form/ValidationTextBox

• dijit/form/PhoneTextBox

• dijit/form/NumberTextBox

• dijit/form/PhoneNumberValidator

32. How do you use dojo/query to get all elements with class "foo"?

Answers:

• query("class:foo");

• query(".foo");

• query("#foo");

• query("foo");

33. dojo/on is

Answers:

• a general-purpose event handler module

• used to enable Dojo

• used to load Dojo

• bundled with dojo/off

• a jQuery feature which allows you to call dojo modules

34. What does lang.getObject("foo.bar") return?

Answers:

• Value of bar nested in foo

• The bar property of foo

• The translation of foo.bar into the current locale

• The normalized string "foo.bar"

35. What is dojo/domReady! ?

Answers:

• dojo/domReady! is an AMD loaded plugin that will wait until the DOM has finished loading before returning.

• dojo/domReady! provides an audible beep which alerts the user the page is ready for use.

• dojo/domReady! is a documentation convention used to remind coders to include a timeout to ensure the DOM is ready prior to execution.

• dojo/domReady! parses the DOM, applying the Dijit widget code to the HTML, which readies the page for use.

• dojo/domReady! loads the DOM into Dojo and fires the pageFullyLoaded event.

36. The annotation data-dojo-attach-point='foo' allows us to do what?

Answers:

• Allow the annotated DOM to be editable

• Prevent the DOM node from being changed

• Allow access to the DOM node by the widget

• Position the DOM node on the page

37. What do dijits not offer?

Answers:

• Extensible UI controls

• Accessing data stores

• Using preexisting dijits

• Internationalisation

38. What do compliant async functions return?

Answers:

• JavaScript object

• an event

• JavaScript function

• Defered object

39. How do I query a store using complex criteria (month > 10)?

Answers:

• dates.query(function(date){return date.getMonth() > 10});

• dates.query({month: "10"}) + dates.query({month: "11"}) + dates.query({month: "12"})

• dates.query({month > 10});

• dates.query({month: "11"}) + dates.query({month: "12"})

40. How is JSON-P different than JSON?

Answers:

• JSON-P is a white-space padded version of JSON which is easier for both machines and people to read.

• JSON-P is delivered by servers which use PHP, Perl or Python due to the technology integration with Apache.

• JSON-P uses the UTF-8P character set which extends the data range of the encoding to transmit more information faster.

• JSON-P works by making a <script> element (either in HTML markup or inserted into the DOM via JavaScript), which requests to a remote data service location.

• There is no difference.

41. What does dojo/has do?

Answers:

• Check if Dojo is already loaded

• Check the browser version

• Check if the browser supports a feature

• Check the browser type

42. How does a function and it's call back behave?

Answers:

• Run the call back before you run the code

• Run the function and the call back asynchronously

• Run the function then invoke the call back

• Run the function then run the call back once we enter the function

43. Why should you place the script tag that loads Dojo at the end of the document body?

Answers:

• None of these answers.

• Because Dojo tests to see where the tag used to load it from is located and will fail to execute otherwise.

• Browsers process script tags in the document body using a faster algorithm than those in the head section.

• Because most pages have some HTML elements which must be ready for use before Dojo can run.

• The script tag should always be in the page header.

44. How do we access a dijit's properties?

Answers:

• Extension points provided by the dijit

• Creating a new dijit and removing the old one

• Accessing the dijit's DOM

• Server-side code

45. What is the _WidgetBase lifecycle?

Answers:

• constructor > postscript > startup

• startup

• constructor > startup > postscript

• constructor > startup

46. What does lang.hitch() do?

Answers:

• Bind a function to the widget

• Concatenate two strings together

• Concatenate two JSON objects together

• Call a function in the context of a widget

47. What is dojo/when used for?

Answers:

• Handling both async and synchronous code

• Binding functions to dijits

• Handlling synchronous code but not async code

• Handling async code but not synchronous code

48. When invoking lang.mixin(y, x) what happens?

Answers:

• Sources are processed to return all properties that are both in x and y (with y's properties 'winning')

• Sources are processed right to left so all of y is added to x (with x's properties 'winning')

• Sources are processed to return all properties that are not both in x and y

• Sources are processed left to right so all of x is added to y (with y's properties 'winning')

49. How do you bind a function to response to UI events?

Answers:

• bind()

• when()

• hitch()

• on()

50. How do we define an internationalisation nls file? (denoted NLSFILE)

Answers:

• define(["dojo/i18n/NLSFILE"], funtion(nlsFile){});

• define(["dojo/i18n./NLSFILE"], funtion(nlsFile){});

• define(["dojo/i18n!NLSFILE"], funtion(nlsFile){});

• define(["dojo/i18n/!NLSFILE"], funtion(nlsFile){});

51. What does AMD provide?

Answers:

• Linear loading of dependencies that takes into account dependencies that are already loaded

• Globally loaded dependencies

• Each module not specifying its dependencies

• Each module specifying its dependencies

52. What is the difference between a dijit/form/FilteringSelect and a dijit/form/ComboBox?

Answers:

• The FilteringSelect allows you to enter a new option, one that is not listed.

• ComboBoxes are used to enter passwords because they are more secure.

• The ComboBox allows you to enter a new option, one that is not listed.

• There is absolutely no difference, the ComboBox has been retained for backwards compatibility.

53. Is there a CDN for Dojo?

Answers:

• No, you must install Dojo on your server.

• Dojo is bundled with the _Mojo_ library on all major CDNs.

• Yes.

• You should never use a CDN with a JavaScript library.

• Dojo is distributed on CDs which must be purchased. N refers to the version.

54. Which Dojo module is used to make Ajax requests?

Answers:

• dojo/toServer

• dojo/fromServer

• dojo/ajax

• dojo/get

• dojo/request

55. How should Dijit widgets be styled?

Answers:

• Dijit widgets must be styled with a DojoX Theme.

• Dijit widgets should be styled using a Dijit Theme.

• Element specific style attributes should be placed on the tag or in the instantiation code for every Dijit widget.

• Image overlays are used to apply Dijit widget styling. Every widget needs an image overlay to ensure consistent display.

• Dijit widget styling is static, you can not change the way widgets look.

56. The build process compiles the Dojo JavaScript into Java for distribution.

Answers:

• true

• false


1 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
57. What does setting parseOnLoad to true do?

Answers:

• Skip parsing as the user will parse selectively after the age is loaded

• Apply dojo/parser to the entire body after the page is loaded

• Apply dojo/parse selectively to certain DOM elements after the page is loaded

• Enable dojo to be used after the page is loaded