Do you know that? 10% of new freelancers are earning $100 or more per hour. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for DHTML 2016

(77, CL) Last updated: January 23
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

77 Answered Test Questions:

1. What does DHTML Stand For?

Answers:

• Dynamic HTML

• Data-Binding HTML

• Document HTML

• Digital HTML

2. Which of the following functions copies and returns a node?

Answers:

• copy(node)

• copyChild(node)

• deepCopy(node)

• cloneChild(node)

3. Which of the following is not a DOM Mouse Event?

Answers:

• ondblclick

• onclick

• onmouseup

• oninit

4. Which of the following code will display the text “Invisible Man”?  <div id="name" class="person">The Invisible Man</div>

Answers:

• All three codes will not display the text “Invisible Man”

• document.getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none';

• document.getElementsByClassName('person')[0].style.display = 'none';

• document.getElementById('name').style.display = 'none';

5. Which of the following correctly describes Layer attribute "src"?

Answers:

• The name of the layer

• The external html document contained inside the layer

• The width of the layer

• The height of the layer

6. Which of the following is TRUE about data binding feature of DHTML?

Answers:

• It automatically and dynamically generate tables in your document

• Lets you easily bind individual elements in your document to data from another source

• It helps to bind the fields in a form to fields in a record

• All are true

7. Which of the following is an INVALID event?

Answers:

• onMouseDown

• onMouseOver

• onRun

• onMouseOut

8. Which of the following is a DHTML technology?

Answers:

• CSS

• HTML

• three choices are DHTML technology

• JavaScript

9. Which DHTML technology does the following code utilize? document.write(Date());

Answers:

• HTML

• None of these

• CSS

• JavaScript

10. True or False. CSS supports child selector.

Answers:

• False

• True

11. True or False. DHTML can be used in conjunction with AJAX.

Answers:

• True

• False

12. True or False. DHTML can be used in conjunction with HTML5.

Answers:

• True

• False

13. True or False? DHTML is a single technology.

Answers:

• True

• False

14. Event bubbling is useful because of which of the following reasons?

Answers:

• Reduces the amount of overall code in the Web page

• Allows multiple common actions to be handled centrally

• Reduces the number of code changes required to update a document

• All are valid reasons

15. Which of the following is not a VALID component of DHTML?

Answers:

• VB

• DOM

• Absolute Positionin

• Conventional HTML

16. What kind of scripting language is DHTML?

Answers:

• Neither Client nor Server

• Server

• Client

• Both Client and Server

17. Which of the following tags can be used for moving text Up to down or left ot right or vise versa?

Answers:

• <move>

• <marquee>

• <horizontal>

• <scroll>

18. Which of the following is TRUE about code written in <% %>?

Answers:

• It is used to bind the particular column with the database value when the Autogenerate column of the binding control is false

• It is treated as code comments

• It is used for special HTML tags

• It is treated as server side code in scripting languages

19. Which of the following is not a typical use of DHTML?

Answers:

• Data Entry

• Rollover Buttons

• Simple Animation

• Input Validation

20. Which of the following is TRUE about appendChild(newNode)?

Answers:

• It inserts the new node at the beginning of the list of children of the node

• It inserts the new node to the end of the list of children of the node

• It inserts the new node but not necessarily at the beginning or end of list of children of the node

• It is used for moving nodes

21. Which of the following tags can be used to refer a .css file in a web page?

Answers:

• <css>

• <stylesheet>

• <text>

• <link>

22. What does document.getElementById("intro") function returns if "intro" does not exist?

Answers:

• Returns 0

• Returns false

• Returns null

• Create an element with id = "intro" and return that element

23. Which of the following properties/methods would you use to animate a div section moving across the screen?

Answers:

• All three choices could be used

• element.offsetTop

• window.setTimeout()

• element.clientHeight

24. Which of the following is an INVALID nodeType?

Answers:

• 1

• 3

• 4

• 2

25. Which DHTML technology does the following code utilize?  document.getElementById('id').style.color = 'blue';

Answers:

• DOM

• CSS

• JavaScript

• JavaScript, DOM and CSS

26. What is the color of “Rainbow” in the following code?  <style>     div {color:blue;} </style> <div id="Rainbow" color="green" style="color:red;">Hello World</div> <script> document.getElementById('Rainbow').style.color = 'yellow'; </script>

Answers:

• red

• yellow

• blue

• green

27. Which of the following code will reliably display the current date in most major browsers?

Answers:

• document.getElementById('id').innerText= Date();

• document.getElementById('id').innerHtml = Date();

• document.getElementById('id').innerTEXT= Date();

• document.getElementById('id').innerHTML = Date();

28. Which of the following is NOT TRUE about DOM

Answers:

• "document" tag is under the <HTML> tag

• DOM has a hierarchical structure

• <HTML> tag is under the "document"

• "document" refers to the actual page

29. What technology does DHTML use to produce dynamic content?

Answers:

• CSS

• JavaScript

• CSS and JavaScript

• AJAX

30. Which of the following will cancel the default action of onclick event in IE?

Answers:

• Either by returning "false" from the event handler or by setting window.event.returnValue to "false

• Neither by returning "false" from the event handler nor by setting window.event.returnValue to "false

• Only by setting window.event.returnValue to "false and NOT by returning "false" from the event handler

• Only by returning "false" from the event handler and NOT by setting window.event.returnValue to "false

31. Which of the following is TRUE about function  : document.addEventListener("DOMContentLoaded", testFunc, false)?

Answers:

• the function testFunc() will run as soon as user defined DOMContentLoaded() function returns

• The function testFunc() will always be invoked

• The function testFunc() will run as soon as the DOM for the document has fully initialized

• The function testFunc() will never be invoked

32. What value is displayed in the following code?  <div id="id">0</div> <script> document.getElementById('id').innerHTML = 1 document.getElementsByTagName('div').innerHTML = 2 document.getElementsByTagName('div')[0].innerHTML = 3 </script>

Answers:

• 2

• 3

• None of these

• 0

33. Which of the following events do all Forms have by default?

Answers:

• Only reset event

• Neither submit nor reset

• Both submit and reset event

• Only submit event

34. True or False? JQuery is a DHTML technology.

Answers:

• True

• False

35. Which of the following functions can be used to stop the event from traversing the rest of the document?

Answers:

• stopEvent()

• hault()

• stopPropagation()

• fireEvent()

36. Which of the following is true about the function : object.addEventListener(click, doThis, capture)?

Answers:

• capture = "false" will cause doThis() to return null when onClick() event is detected at the capture phase

• capture = "false" will cause doThis() to be executed when onClick() event is detected at the capture phase

• capture = "true" will cause doThis() to be executed when onClick() event is detected at the bubble phase

• capture = "true" will cause doThis() to be executed when onClick() event is detected at the capture phase

37. Which statement about the difference between DHTML and HTML is true?

Answers:

• All three statements are true

• HTML is markup language while DHTML is not a language

• HTML cannot connect to database while DHTML can connect to database

• HTML cannot have server side code while DHTML may have server side code

38. Which of the following is not a CSS media type?

Answers:

• print

• screen

• all

• mobile

39. Which of the following is FALSE about DIV?

Answers:

• DIV is used to select a block of text so that one can apply styles to it

• DIV tag is used as a paragraph break as it creates a logical division of the document in which it is applied

• DIV is used to select inline text

• DIV has ALIGN attribute in it

40. What is the child object appended in the appendChild() method?

Answers:

• last child of the referenced node

• first child of the referenced node

• after the referenced node

• before the referenced node

41. Which of the following is a valid way to restrict autocomplete of a form?

Answers:

• complete=”off”

• autocomplete=”false”

• complete=”false”

• autocomplete=”off”

42. Which of the following is NOT TRUE about DHTML?

Answers:

• DHTML is a scripting language

• DHTML is NOT a scripting language

• DHTML is the combination of several built-in browser features in fourth generation browsers

• DHTML is a collection of features that together, enable your web page to be dynamic

43. Which of the following code will flicker the text?

Answers:

• <div id='flicker'>Flicker</div> <script> function toggle() { setInterval(function() { var elm = document.getElementById('flicker'); if (elm.style.display == 'none&

• <div id='flicker'>Flicker</div> <script> function toggle() { setInterval(function() { var elm = document.getElementById('flicker'); if (elm.display == 'none')

• <div id='flicker'>Flicker</div> <script> function toggle() { setTimout(function() { var elm = document.getElementById('flicker'); if (elm.display == 'none')

• <div id='flicker'>Flicker</div> <script> function toggle() { setTimout(function() { var elm = document.getElementById('flicker'); if (elm.style.display == 'none

44. Which of the following function is used for retrieving a XML file in IE5+?

Answers:

• GetXML()

• load()

• ActiveXObject()

• LoadXML()

45. What is the difference between font-size and fontSize?

Answers:

• font-size is a DOM property and fontSize is a CSS attribute

• font-size is a CSS property and fontSize is a DOM attribute

• font-size is a CSS attribute and fontSize is a DOM property

• font-size is a DOM attribute and fontSize is a CSS property

46. Which of the following is FALSE about addEventListener?

Answers:

• The first argument accepts the function to occur on the event

• The second argument accepts the function to occur on the event

• It adds an event listener to the node it is "run from"

• The first argument accepts what type of event to detect

47. Which of the following is TRUE about code written in <%= %>?

Answers:

• It is used for accessing any server side variable into the HTML (in .aspx) page

• It is used to bind the particular column with the database value when the Autogenerate column of the binding control is false

• It is used for special HTML tags

• It is treated as server side code in scripting languages

48. Which javascipt elements allow control in DHTML?

Answers:

• CSS element

• HTML element

• XHTML element

• XML element

49. Which of the following is FALSE about SPAN?

Answers:

• SPAN is used to apply styles inline.

• SPAN is used to select inline text and lets users to apply styles to it

• SPAN has ALIGN attribute in it

• SPAN simply applies the same style and alignment as specified

50. Which of the following is TRUE about cancelling event bubbling and event default action?

Answers:

• Canceling an event's default action also cancel event bubbling

• Both default action and event bubbling cannot be cancelled

• Canceling an event's bubbling also cancel its default action

• Canceling an event's bubbling doesn't cancel its default action

51. Which of the following is FALSE about DOM?

Answers:

• DOM is a language dependent convention

• Objects in the DOM tree may be addressed and manipulated by using methods on the objects

• DOM is a cross-platform

• DOM is a language-independent convention

52. What does the Node.nodeType property returns?

Answers:

• a string representing the name of the node

• a Boolean representing node or element

• an object representing the type of the node

• an integer representing the type of the node

53. Which of the following is FALSE about DHTML?

Answers:

• In DHTML there may not be any interaction between the client and server after the page is loaded

• DHTML does not allows scripting languages to change variables in a web page's definition language

• DHTML allows scripting languages to change variables in a web page's definition language

• DHTML page is request/reload-based

54. Which of the following is an INVALID method for accessing HTML attributes using the DOM?

Answers:

• setAttribute()

• addAttribute()

• getAttribute()

• removeAttribute()

55. Which of the following is NOT a way to apply css to a web page?

Answers:

• linked

• None of these are ways to apply css to a web page.

• embedded

• inline

56. Which of the follow link will trigger an alert message that displays  ‘myID’?

Answers:

• <a id="myID" href="#" onclick="myFunc(this)" />click</a>

• <a id="myID" href="javascript:myFunc(this)" />click</a>

• <a id="myID" href="#" onclick="javascript::myFunc(this)" />click</a>

• <a id="myID" href="myFunc(this)" />click</a>

57. What statement about the marquee tag is false?

Answers:

• supports up/down scrolling

• is a non-stand HTML element

• supports continuous scrolling

• works only on text elements

58. Which of the following function is used for restricting events to propogate to parent in IE?

Answers:

• window.event.cancelEvent

• window.event.cancel

• window.event.stopEvent

• window.event.cancelBubble

59. What does the function "document.styleSheets.length" returns?

Answers:

• Size of first external style sheet

• Total # of external style sheets

• Total size of all external style sheets

• Length of inline style sheet

60. True or False? DHTML is a predecessor of HTML5.

Answers:

• True

• False

61. True or False. The appendChild() method can be used to move an element from one element to another.

Answers:

• True

• False

62. What is the difference between DOM Node and Element?

Answers:

• Node is a property of Element

• Element is a property of Node

• Element is the parent type of Node

• Node is the parent type of Element

63. What is the correct way to access a parent node?

Answers:

• element.up()

• element.parent()

• element.parentNode

• element.parentNode()

64. What does document.body.nodeType returns?

Answers:

• 0

• 1

• undefined

• 2

65. What does element.childNodes return?

Answers:

• a nodeList of child nodes

• an array of child nodes

• a pointer to the first child node

• a collection of child nodes

66. What is the event name which gets triggered when the submit button is pressed on the form?

Answers:

• onMousePressed

• onSubmit

• onEvent

• onClick

67. What is the color of “Rainbow” in the following code?  <style>     div {color:blue;} </style> <script> document.getElementById('id').style.color = 'yellow'; </script> <div id="id" color="green" style="color:red;">Rainbow</div>

Answers:

• green

• red

• blue

• yellow

68. What value is displayed in the following code?  <div id="id">0</div> <script> document.getElementById('id').innerText = 1 document.getElementsByTagName('div').innerText = 2 document.getElementsByTagName('div')[0].innerText = 3

Answers:

• 0

• 2

• depends on the browser

• 1

69. What is the color of “Rainbow” in the following code?  <style>     div {color:blue !important;} </style> <div id="id" color="green" style="color:red !important;">Rainbow</div> <script> document.getElementById('id').style.color = 'yellow !important'; </script>

Answers:

• yellow

• blue

• green

• red

70. Which of the following attributes is not involved in layer?

Answers:

• id

• width

• align

• tag

71. Which of the following is not a DOM Event Property?

Answers:

• bubbles

• target

• name

• type

72. Which of the following is TRUE about replaceChild(Node1, Node2)?

Answers:

• Replace Node1 with Node2

• Replace first child in Node 2 with first child in Node1

• Replace Node2 with Node1

• Remove Node1 and Node2

73. Which of the following has the higest priority in CSS?

Answers:

• inline

• !important

• user defined

• linked

74. Which of the following is not a DHTML technology?

Answers:

• AJAX

• DOM

• All three choices are DHTML technology

• HTML

75. Which of the following is TRUE about iFrame?

Answers:

• An inline frame places another HTML document in a frame.

• iframe is used to embed or insert content on a page of padding

• All are invalid

• iframe is used for creating an inline or floating frame

76. Which of the following tags checks the nested body content of a tag  and determine whether the specified value is an appropriate substring of the requested variable?

Answers:

• <logic>

• <eval>

• <match>

• <evaluate>

77. Which of the following code will flicker the text?

Answers:

• <div id='flicker'>Flicker</div> <script> function toggle() { setTimout(function() { var elm = document.getElementById('flicker'); if (elm.style.display == 'none

• <div id='flicker'>Flicker</div> <script> function toggle() { setInterval(function() { var elm = document.getElementById('flicker'); if (elm.style.display == 'none&

• <div id='flicker'>Flicker</div> <script> function toggle() { setTimout(function() { var elm = document.getElementById('flicker'); if (elm.display == 'none')

• <div id='flicker'>Flicker</div> <script> function toggle() { setInterval(function() { var elm = document.getElementById('flicker'); if (elm.display == 'none')