Do you know that? 52% freelancers have more free time now than they did as employees. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Cocoa Programming for Mac OS X 2016

(88 / 1) Last updated: January 22
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

88 Answered Test Questions:

1. ________ is the preferred language for Cocoa applications.

Answers:

• Java

• Objective-C

• PHP

• C++

2. Objective-C uses the concept of ______ which allows modifications to an existing class in-place.

Answers:

• categories

• inheritance

• class copying

• private classes

3. What does the term "nil" mean in reference to a variable?

Answers:

• It doesn't affect the value of a variable at all.

• "nil" is only used inreference to exception management

• "nil" is incorrect it should be dispose

• No object is in reference to the variable

4. The Cocoa Framework is OOP.  Why is that helpful?

Answers:

• Its not worth the time to learn

• You cannot reuse code once it exists

• Everytime you want to uses code that someone has written, you have to rewrite every line

• OOP allows the coder to reuse and customize existing objects into their new code.

5. True or False? Cocoa uses the Model-View-Controller (MVC) design pattern.

Answers:

• False

• True

6. Which language are iOS apps coded in?

Answers:

• C++

• C#.Net

• J2EE

• Objective-C

7. Which statement is correct:

Answers:

• ! (void)drawRect:(NSRect)rect

• - [void]drawRect:(NSRect)rect

• / (void)drawRect:(NSRect)rect

• - (void)drawRect:(NSRect)rect

8. Which objects DO exist in the Cocoa framework?

Answers:

• LSLog

• MSLog

• NSLog

• KSLog

9. There is only one computer you can code iOS on.  Which is it?

Answers:

• Dell

• Mac

• ASUS

• XBox360

10. Before you can begin,you must download and install the ____.

Answers:

• ZIP FILE

• iOS SDK

• Windows OS

• Microsoft Word

11. All of Cocoa's built in classes start with:

Answers:

• MS

• postive attitude

• NS

• A letter

12. What IDE does iOS use?

Answers:

• Eclipse

• Xcode

• Visual Studio

• Apple

13. What is the proper statement?

Answers:

• label.text = &"Hello World";

• label.text = @"Hello World";

• label.text = @"Hello World":

• label.text = @"Hello World",

14. The Cocoa API for iOS is called?

Answers:

• JellyBean

• Cocoa Touch

• Chocolate Cake

• Cocoa Gesture

15. _______ provides Cocoa as its object-oriented appliciation programming interface (API).

Answers:

• Sun

• Microsoft

• Apple

• Oracle

16. Which statement is correct:

Answers:

• NSString* myXstring.

• NSString* myXstring%

• NSString* myXstring;

• NSString* myXstring,

17. Which extension file is NOT in use in Xcode?

Answers:

• Possesion.m

• Possession.xib

• Possesion.aspx

• Possession.h

18. Which is the correct statement:

Answers:

• $import <UIKit/UIKit.h>

• &import <UIKit/UIKit.h

• ()import <UIKit/UIKit.h>

• #import <UIKit/UIKit.h>

19. True or False? The two most important Mac OS X developer tools are XCode (formerly Project Builder) and Interface Builder.

Answers:

• False

• True

20. Which is the correct statement:

Answers:

• int x == 0:

• int x = 0:

• int x = 0;

• integer x == 0;

21. ______ is the root class for most classes in the Objective-C class hierarchy.

Answers:

• NSLog

• NSResponder

• NSEvent

• NSObject

22. What does a debugger do?

Answers:

• It is used to troubleshoot OS problems with iPad

• It is used to create UIViews in Xcode

• Helps finds errors in your code.

• It sets up your iOS environment

23. Application ______ are stored in a file with a .icns extension.

Answers:

• icons

• headers

• includes

• nibs

24. Which one is NOT a UI control in Xcode?

Answers:

• ASP Textbox

• Label

• View Controller

• Page View Controller

25. Which statement is correct:

Answers:

• NSColor* houseColor = [housePaintObj color]\

• NSColor* houseColor = [housePaintObj color].

• NSColor* houseColor = [housePaintObj color];

• NSColor* houseColor = [housePaintObj color]]

26. AutoReleasePool BEST refers to:

Answers:

• Oracle

• Memory Management

• Xcode functionality

• Exception classes

27. Does the current iOS version support multitasking?

Answers:

• No

• Yes

28. What framework(s) make up Cocoa?

Answers:

• System.Web

• AppKit and Foundation

• Spring

• MVC

29. Which objects do NOT exist in the Cocoa framework?

Answers:

• NSRedman

• NSMutableDictionary

• NSLog

• NSString

30. OOP stands for Object Oriented Programming.  It is used for:

Answers:

• Its an installer to download XCode from the internet and build on your Mac

• Code reuse

• It will send your completed app project to the App Store.

• In Xcode its called the Simulator which allows you to test your mobile apps in a virtual environment

31. Imutable objects can't be__:

Answers:

• moved

• changed

• started

• disposed

32. What is protocol?

Answers:

• A list of variables

• Part of classes interface

• Not used

• Used in Java

33. ________ is used to create application interfaces and make connections between interface objects.

Answers:

• Dock

• XCode

• Interface Builder

• Aqua

34. _______ is Cocoa's integrated development environment (IDE).

Answers:

• XCode

• Dock

• Interface Builder

• Aqua

35. Which objects are NOT part of Cocoa framework?

Answers:

• NSMutableDictionary

• NSPoint

• NSSting

• NSApple

36. Which objects are NOT part of Cocoa framework?

Answers:

• NSMutableDictionary

• NSPoint

• NSSting

• NSApple

37. What are atomic and nonatomic associated with?

Answers:

• Multithreading

• Exception handling

• Mac Lion

• iPhone 3

38. True or False? NSDictionary objects can be changed after initialization.

Answers:

• False

• True

39. A ________ is a list of information read by applications while they are launching.

Answers:

• function

• class

• method

• property list

40. The ________ is a framework that defines a base layer of Objective-C classes.

Answers:

• Core Data

• Application Kit

• Foundation Kit

• Aqua

41. Which statement is correct:

Answers:

• @interface GCWhatUp ' NSView {} @end

• @interface GCWhatUp : NSView [] @end

• @interface GCWhatUp : NSView {} @end

• @interface GCWhatUp : MSView {} @end

42. Whenever you customize an existing class, it is called:

Answers:

• Disposing

• Programming

• Architecting

• subclassing

43. What does GCD stand for?

Answers:

• Grand Central Dispatch

• Great Central Dispatcher

• Grand Control Display

• General Code Destroyer

44. A _________ file stores all information about an application's user interface objects.

Answers:

• class

• header

• nib

• category

45. The "NS" in NSObject stands for:

Answers:

• Name Steve

• Nothing Short

• Nasa Studios

• Next Step

46. True or False? A Cocoa program may not be compiled from a command-line prompt.

Answers:

• False

• True

47. What is the proper statement?

Answers:

• #import "MyCodeAppDelegate.h"...

• &import "MyCodeAppDelegate.h"

• #import "MyCodeAppDelegate.h"

• #import "MyCodeAppDelegate.h";

48. True or False? Objective-C classes are objects.

Answers:

• False

• True

49. A property:

Answers:

• A point in time

• sets getter/setter methods

• a characteristic

• A list of variables

50. The most commonly used debugger used with Cocoa is ______.

Answers:

• Mac OS X

• GDB

• Visual Studio debugger

• Aqua

51. True or False? Cocoa allows you to move objects in the main nib to other separate nibs to improve load performance.

Answers:

• True

• False

52. True or False? Objective-C is a static typed language.

Answers:

• True

• False

53. In Objective-C, methods are represented by a ______ which is a string describing the method to call.

Answers:

• cursor

• category

• selector

• object

54. __________??is NOT one of the Cocoa Objective-C object libraries.

Answers:

• Core Data

• Foundation Kit

• Touch Kit

• Application Kit

55. ______ class will implement a mutex.

Answers:

• NSApplication

• NSCell

• NSResponder

• NSLock

56. In the XCode window, the _____ lists files, search results, and build settings.

Answers:

• Project View

• Interface Builder

• File View

• Document Window

57. True or False? Objective-C does not have a constructor or destructor.

Answers:

• True

• False

58. In the Interface Builder, the _______ contains stock items in Cocoa that you can drag-and-drop into your application.

Answers:

• Application Window

• Document Window

• Library Palette

• Menu Bar

59. Which control wold you want to use as a data source?

Answers:

• Button

• View Controller

• UITableView

• label

60. ______ is Apple's computing infrastructure that consists of Mach, Unix services, and Mac OS X networking and filesystems.

Answers:

• Darwin

• Cocoa

• Aqua

• Interface Builder

61. _______ class allows you to journal events in your application.

Answers:

• NSResponder

• NSApplication

• NSDocument

• NSLog

62. _______ is the object persistence framework included with Foundation Kit.

Answers:

• Core Data

• Interface Builder

• Application Kit

• Project Builder

63. Which control can the user add a small piece of data?

Answers:

• Button

• Label

• UITextField

• View Controller

64. The Mac OS X graphical user interface (GUI) is called _________.

Answers:

• iOS

• Objective-C

• Aqua

• Cocoa

65. True or False? Memory management is completely automatic.

Answers:

• True

• False

66. In Xcode, what does the Identity Inspector do?

Answers:

• Set the properties of an object

• None of the Above

• Find the identity of the programmer

• Inspects your code for errors

67. ______ is NOT a type of Mac OS X on-screen window.

Answers:

• Cursor Window

• Dialog

• Utility Window

• Document Window

68. True or False? NSNumber objects cannot be changed after initialization.

Answers:

• True

• False

69. The ______ is a section of code that reads events and performs appropriate functions for those events.

Answers:

• main nib

• NSResponder

• event loop

• NSEvent

70. NSDocument class is used for ______.

Answers:

• saving the contents of a window into a file

• printing the contents of a window

• loading a saved file

• alerting a user who tries to close an edited window without first saving

71. The ________ is a framework that contains all the objects needed to implement a graphical event-driven user interface.

Answers:

• Core Data

• Core Functions

• Application Kit

• Foundation Kit

72. _______ is not a subclass of NSResponder.

Answers:

• NSEvent

• NSApplication

• NSWindow

• NSView

73. Which does not belong in web infrastructure:

Answers:

• Database

• Web server

• Smartphone

• Mainframe

74. The Mac OS X _______ replaces the Mac OS 9 Application menu.

Answers:

• Dock

• Document Window

• Controls

• Menu Bar

75. ________ are NOT a Cocoa event.

Answers:

• Keyboard events

• Mouse events

• Repeating events

• Periodic events

76. Which one is not a Navigator in Xcode?

Answers:

• Project Navigator

• Assistant Navigator

• Symbol Navigator

• Issue Navigator

77. What does the Interface Builder in Xcode do?

Answers:

• Code reuse of the views classes

• It cannot create views

• Reuse of the Button object, but need to code it each time you need it.

• Create the View class manually

78. A ______ object sends a message automatically to a target when an on-screen object is manipulated.

Answers:

• nib

• selector

• control

• responder

79. The ________ object is the application's main controlling object.

Answers:

• NSDocument

• NSWindow

• NSApp

• NSApplication

80. Which statement is correct:

Answers:

• - [void]drawRect:(NSRect)rect

• / (void)drawRect:(NSRect)rect

• ! (void)drawRect:(NSRect)rect

• - (void)drawRect:(NSRect)rect

81. What is the proper statement?

Answers:

• label.text = @"Hello World";

• label.text = &"Hello World";

• label.text = @"Hello World",

• label.text = @"Hello World":

82. Which is the correct statement:

Answers:

• $import <UIKit/UIKit.h>

• &import <UIKit/UIKit.h

• #import <UIKit/UIKit.h>

• ()import <UIKit/UIKit.h>

83. Which statement is correct:

Answers:

• NSString* myXstring%

• NSString* myXstring.

• NSString* myXstring;

• NSString* myXstring,

84. There is only one computer you can code IOS on. Which is it?

Answers:

• ASUS

• Xbox360

• Dell

• Mac

85. Which Cocoa class is used to create a string?

Answers:

• NSString

• MSString

• MSLog

• NSLog

86. Which statement is correct:

Answers:

• @interface GCWhatUp : NSView {} @end

• @interface GCWhatUp ' NSView {} @end

• @interface GCWhatUp : NSView [] @end

• @interface GCWhatUp : MSView {} @end

87. What is the proper statement?

Answers:

• #import "MyCodeAppDelegate.h";

• #import "MyCodeAppDelegate.h"

• #import "MyCodeAppDelegate.h"...

• &import "MyCodeAppDelegate.h"

88. A Cocoa ______ is a message and a corresponding object sent to an application in response to some action taken by the user.

Answers:

• selector

• class

• event

• nib


1 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
89. What does GCD stand for?

Answers:

• Grand Central Dispatch

• Great Central Dispatcher

• Grand Control Display

• General Code Destroyer