Do you know that? 180+ countries that oDesk has freelancers from next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Blackberry (Native SDK Development) 2016

(91, CL) Last updated: January 22
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

91 Answered Test Questions:

1. In what situation would you need to have a debug token installed for you to be able to load debug applications?

Answers:

• Neither of these

• Installing release builds

• To run or debug unassigned applications

• Both of these

2. In the Momentics IDE, what is the difference between a workspace and a perspective?

Answers:

• A perspective lives outside the IDE whereas a workspace lives inside an IDE

• A workspace is a collection of projects whereas a perspective is a layout of views in the IDE

• A perspective and a workspace refer to the same thing

• A perspective is a collection of projects whereas a workspace is a layout of views in the IDE

3. Which of the following is a property that is relative to another property?

Answers:

• width: parent.width - 50

• color: "yellow"

• width: 300

• height: 300

4. Why is it important to use comment marks within QML syntax?

Answers:

• Comment marks tell the compiler to stop processing data and start at the beginning.

• Comments must be marked appropriately so the compiler can tell the difference between your comments and your code.

• Comment marks tell the compiler to stop processing data.

• Comment marks tell the compiler to add the comments into the compiling of the program.

5. Which C++ statement assigns to variable a the address of variable b?

Answers:

• a = &b;

• a = *b;

• a = "b;

• a = b;

6. Why must an object id value always be unique within a single component?

Answers:

• Because object ids are referred from external components in which it is declared.

• Because object ids are referred from anywhere within the component in which it is declared.

• Because object ids are deleted from within the component in which it is declared.

• Object ids don't have to be unique.

7. What function hides the page on the top of the stack, then removes it from the navigation stack and displaying the previous page again?

Answers:

• stack()

• pull()

• push()

• pop()

8. How do you put your phone into Development mode?

Answers:

• Settings > Blackberry Project > Development Mode

• Settings > Blackberry Bridge > Development Mode

• Settings > Blackberry ID > Development Mode

• Settings > Security > Development Mode

9. Which of the following are examples of UI controls?

Answers:

• Purge, Maintainer, Button, Label

• Port, Container, Button, Label

• Page, Contractor, Button, List

• Page, Container, Button, Label

10. Select the correct statement about the Model and the View features.

Answers:

• The View holds the raw data and does not worry about the display, whereas the Model is responsible for rendering the data on the display

• Both the View and the Model are responsible for rendering the data on the display

• Neither the View and the Model are responsible for rendering the data on the display

• The Model holds the raw data and does not worry about the display, whereas the View is responsible for rendering the data on the display

11. What is one way that properties are specified?

Answers:

• Two-per-line.

• One-per-unit.

• One-per-page.

• One-per-line.

12. True or False? You can only debug on a simulator.

Answers:

• False

• TRUE

13. What static function do you use to connect a signal to a slot with C++?

Answers:

• QObject::connect()

• object;;connect()

• Qbject::connecter()???

• Qobject;:connect()}

14. Which of the following are property types that QML supports?

Answers:

• int, real, bool, string

• ing, read, boot, strong

• cos, real, sin, strung

• ins, read, book, strap

15. When adding multiple comments, what must be at the beginning and end of the line?

Answers:

• ??? at the beginning, and ??? at the end.

• /* at the beginning, and */ at the end.

• || at the beginning, and || at the end.

• */ at the beginning, and /* at the end.

16. Which of the following can QML access from C++?

Answers:

• Only functions and slots

• Functions, slots, signals and properties

• Only slots and signals

• Only signals and properties

17. When one class is derived from another in C++, what is inherited from the base class?

Answers:

• The Constructor

• The Friends

• All of these

• The Destructor

18. Which of the following is an example of an AbstractPane

Answers:

• NavigationPane

• TabbedPane

• Page

• All of these are examples of an AbstractPane

19. How many slots can a signal be connected to?

Answers:

• 5

• 1

• 3

• There is no limit

20. True or False? An AutoConnection will automatically detect if the slot is in an object on another thread and make the queued connection.

Answers:

• FALSE

• True

21. When a property is set to relative, what happens to the child object value when the parent value is changed?

Answers:

• It is deleted.

• The child object generates more child objects.

• Nothing happens.

• It is updated automatically.

22. What is Cascades?

Answers:

• APIs that BlackBerry provides to help developers produce functional UIs out of the box

• Slang for CSS

• A portion of BlackBerry's Native SDK

• A set of QML standards

23. Which of the following is not a correctly written id value?

Answers:

• text1

• idvalue_1

• id_1

• ID:_1

24. When adding a comment, what must the line start with?

Answers:

• \\

• //

• ???

• ||

25. Which of the following operators allow you to define the member functions of a class outside the class in C++?

Answers:

• ::

• ?

• ,

• %

26. Which of the following is NOT a component of the Qt toolkit?

Answers:

• Qt Media module

• Qt Core

• Qt Network module

• All of these are part of the toolkit

27. Is it possible to write an app entirely in QML as opposed to C++?

Answers:

• No.

• Yes, though there is some inherent C++ code that is provided when creating a new Cascades project in the Momentics IDE.

• No. All apps must be written in C++.

• No, all apps must be written in QML.

28. What is the syntax for signal declaration?

Answers:

• (QString text)Q_SIGNALS: void textChanged;

• void: textChanged(QString text); Q_SIGNALS

• Q_SIGNALS: void textChanged(QString text);

• Q_SIGNALS: void (QString text)textChanged;

29. Consider the following in C++:  namespace myNamespace { int a; int b; }  How would the main part of the program access myNamespace variable a?

Answers:

• a

• myNamespace:a

• myNamespace.a

• myNamespace::a

30. When a CheckBox control's check state signal changes, what signal does it emit?

Answers:

• checkedChanged()

• ???(checkedChanged)???

• 'checkChanged()'

• Changed()checked

31. What is required of id syntax?

Answers:

• It must must begin with a roman numeral or an underscore, and only contain letters, numbers, and underscores.

• It must must begin with a number or an underscore, and only contain letters, numbers, and underscores.

• It must must begin with a lower-case letter or an underscore, and only contain letters, numbers, and underscores.

• It must must begin with an upper-case letter or an underscore, and only contain letters, numbers, and underscores.

32. What is the proper syntax for importing the geoMonitor.h header file?

Answers:

• #include<geoMonitor.h>

• include geoMonitor.h

• geoMonitor.h

• #include geoMonitor.h

33. Choose the C++ statement which declares a function with a default value for an argument.

Answers:

• void function(int a)

• void myfunction(int a;a = 2)

• void myfunction(int a)

• void myfunction(int a=2)

34. What does ComponentDefinition represent?

Answers:

• A method for placing calls within a single container.

• An imperative way to create dynamic components in QML.

• A unique way to use ControlDelegate to load QML.

• A unique way to invoke rootContainer.

35. When creating a member function that needs to function as a slot, what section must you place the function declaration?

Answers:

• It must be routed to the public slots: section.

• It must concatenate the public slots: section.

• It must be placed in the public slots: section.

• It must be placed in the private slots: section.

36. The _______ file is the main piece of the UI (the root of the visualization of the program).

Answers:

• App.qml

• Main.cpp

• Main.qml

• App.cpp

37. An instant messaging client is an example of what kind of app?

Answers:

• A headed, long-running app.

• A headless, short-running app.

• A headed, short-running app.

• A headless, long-running app.

38. Choose the best description of the following configuration:   Dialog* pMyDialog = Dialog::create()                     .content(Container::create())                     .onClosed(this, SLOT(onClosedHandler())                     .open();

Answers:

• Defining a Dialog in Javascript

• Defining a Dialog in C++

• Defining a Slot in QML

• Defining a Dialog in QML

39. What is the correct order when setting up an event que for requesting and listening for events?

Answers:

• Listen for events, Use any service at any time, Request events to flow into the event queue, Start the library

• Request events to flow into the event queue, Start the library, Use any service at any time, Listen for events

• Start the library, Request events to flow into the event queue, Use any service at any time, Listen for events

• Use any service at any time, Listen for events, Start the library, Request events to flow into the event queue

40. In order to use the functionality that the Image API offers, you must do what?

Answers:

• Include the io/io.h header file

• Use the available methods in your code

• Import the Image.h header file

• Use io.open() and io.close() to open and close an input string

41. If you need your app to continue running despite it not being visible, what permissions must be changed in what file?

Answers:

• The run_when_backgrounded parameter must be changed in the bar-descriptor.xml file.

• The run_backgrounded parameter must be changed in the descriptor.xml file.

• The run_when_backgrounded parameter must be changed in the bar.xml file.

• The when_backgrounded parameter must be changed in the bar-descript.xml file.

42. How would you declare a pointer which has no type in C++?

Answers:

• void data;

• void * data;

• null * data;

• int * data;

43. Which of the following are examples of headless, short-running apps?

Answers:

• Data-directed MSM message receivers, fine-grained location trackers, or downloaders.

• Part-directed SNS message receptors, coarse-grained location tricklers, or downloaders.

• Port-directed SMS message receivers, coarse-grained location trackers, or downloaders.

• Post-directed SOS message receivers, fine-grained location trackers, or uploaders.

44. Within a signal handler, what does JavaScript determine?

Answers:

• It determines what your app will do in response to a sub-element.

• It determines what your app will do in response to an element.

• It determines what your app will do in response to an object.

• It determines what your app will do in response to a signal.

45. If you press and hold an item that has Context Actions on it, which of the following will happen?

Answers:

• It will not reveal a menu

• It will revel a compressed menu

• None of these

• It will reveal a full menu

46. What control emits the clicked() signal?

Answers:

• Signal

• Invoke

• Button

• Click

47. Given the following code sample in C++:  catch(???) { cout << "exception";}.  What do the ellipses indicate?

Answers:

• The handler will catch any type of error thrown

• Both of these

• The handler will only catch int exceptions

• None of these

48. What must users utilize to bring their headless apps associated UIs to the foreground?

Answers:

• The foreground service.

• The UI service.

• The notification service.

• The app service.

49. Which macros should accompany the connect() parameter?

Answers:

• The SIGN() and BUTTON() macros.

• The SIGNAL() and STOP() macros.

• The SIGNAL() and SLOT() macros.

• The INVOKE() and SLOT() macros.

50. Select the statement that is true.

Answers:

• Both the Tab Overflow menu and the Action Overflow menu can come in full and compressed states

• Only the Action Overflow menu can come in full and compressed states

• Neither the Tab Overflow menu and the Action Overflow menu can come in both full and compressed states

• Only the Tab Overflow menu can come in full and compressed states

51. In regard to C++, the first-class containers in the STL include:

Answers:

• set, multiset, map, multimap

• vector, deque, list, set, multiset, map, multimap

• Sequence containers, Associative containers, Container adapters

• vector, deque, list

52. If you wanted to develop Cascade applications, which of the following applications would you NOT need to use?

Answers:

• Java

• C++

• Javascript

• QML

53. Consider this code fragment in C++:  a = 25;  b = &a;   What does b equal?

Answers:

• address of b

• 25

• address of a

• value contained in the address of a

54. What are JavaScript expressions used for within the QML language?

Answers:

• They are used to assign property ids.

• They are used to assign object values.

• They are used to assign property values.

• They are used to assign element values.

55. When multiple properties are specified on a single line, what must they be separated by?

Answers:

• Comma

• Semicolon

• Hyphen

• Colon

56. The BBM Social Platform uses a(n) ____ programming model.

Answers:

• threads

• procedural

• event driven

• object oriented

57. What is the following QML code sample do? signal mySignal(float value, bool enabled)

Answers:

• Creates a signal with two parameters

• Creates a button

• Retrieves an event

• Imports a signal from the mySignal class.

58. Which of the following is not a field that messages can include?

Answers:

• body

• sender

• subject

• data

59. How are JavaScript inline functions added to QML elements?

Answers:

• They are added as methods.

• They are added as units.

• They are added as functions.

• They are added as objects.

60. Which of the following is a way to properly create a password field in QML?

Answers:

• textField->setInputMode(bb::core::TextFieldInputMode::Password);

• textField->setInputMode(bb::cascades::TextFieldInputMode::Password);

• TextField{ id:password inputMode: TextFieldInputMode.Password }

• ListField{ id:password inputMode: TextFieldInputMode }

61. If the value of a slider changes, what signal is emitted by the Slider control?

Answers:

• immediateValue()

• ValueChanged()immediate

• immediateValueChanged()

• ValueChanged()

62. When a property has be declared as a default property, what can be done to the property tag?

Answers:

• It can be omitted.

• You must set up new property tags.

• It needs a secondary child property tag similar to its default property tag.

• It must be replaced with a new tag.

63. Once you have created an object, when is it necessary to change its id?

Answers:

• It is never necessary and cannot be changed.

• The id must be changed at compile time.

• You must change it before you cycle the app for the first time.

• It is necessary to change its id before runtime binding.

64. Which of the following is NOT true about Cascades?

Answers:

• It is a replacement for the Qt Quick

• It does NOT use QML

• It provides advanced placement management of components

• It provides the look and feel for Blackberry

65. The frame around the display area of the screen is called what?

Answers:

• Device box.

• Device canvas.

• Devise easel.

• Device bezel.

66. When your QML property is type-safe, what must be matched with the property type?

Answers:

• Its inheritance.

• Its hierarchy.

• Its ranking.

• The value.

67. Which of the following properly displays the syntax to import JavaScript code into the temperature conversion app?

Answers:

• import tempFunctions.js as ???TemperatureFunctions???

• import "tempFunctions.js" as TemperatureFunctions

• import TemperatureFunctions.convertTemp(tempInport.t

• TemperatureFunctions.convertTemp(tempInport.t

68. Which of the following lines of code are depicting an attached property?

Answers:

• color: ListView.isCurrentItem ? "red" : "blue"

• ("Width has changed to:", width)onWidthChanged: console.log

• ("Right mouse button pressed")console.log

• onWidthChanged: console.log("Width has changed to:", width)

69. Which of the following is not a step in loading a QML document from C++?

Answers:

• QmlDocument::createRootObject()

• QmlDocument::create()

• QObject::setProperty()

• Application::setScene()

70. Which of the following is NOT a perspective in the Momentics IDE?

Answers:

• QML System Information perspective

• Debug perspective

• QNX System Information perspective

• QML Editing perspective

71. The acronym PPG stands for:

Answers:

• Proxy Push Gateway

• Push Proxy Gateway

• Push Payload Gateway

• Platform Proxy Gateway

72. By default, long-running headless apps have a short run time. What permissions must be changed to extend their run time?

Answers:

• The _sys_headless_nostop permissions.

• The _sms_headless_nonstop permissions.

• The _sys_headed_nostop permissions.

• The _sjs_head_stop permissions.

73. True or False? The MOC can't convert macros defined by Qt into C++ code.

Answers:

• TRUE

• False

74. What trait should signals have if you want to provide simple interactions in your apps?

Answers:

• They should be sandboxed.

• They should be sanitized.

• They should be predefined.

• They should be encapsulated.

75. When an application does not have permission to run in the background the application lifecycle includes the ____ ____.

Answers:

• Background State

• Foreground State

• Terminal State

• Stopped State

76. Which of the following Core Qt classes does NOT use implicit sharing?

Answers:

• QImage

• QString

• QObject

• QList

77. Which of the following is NOT true about the QString Qt class?

Answers:

• Does not work with QChar

• It allows access to individual characters

• It can be initialized with UTF16 character array

78. Why is it important to not allow untrusted data to be appended when using the QScriptEngine class?

Answers:

• The new content might affect the performance of scripts

• The untrusted data could result in malicious activity

• The class is not equipped to handle appended data and this could result in a fatal error

• This could compromise your data model

79. What type of exceptions will the following C++ function throw:  int myfunction (int a) throw();?

Answers:

• None

• Int

• All

80. If you wanted to connect a smoke detector and sprinkler system, what would logically be the syntax for its slot?

Answers:

• ()))SLOT(dispenseWater

• SLOT(signalWater()))

• SLOT(dispenseWater()))

• (dispenseWater()))SLOT

81. Objects within QML are specified by what?

Answers:

• They are specified by their type.

• They are specified by their shape.

• They are specified by their value.

• They are specified by their order.

82. Of the following, which is a properly written property value?

Answers:

• height= 50 + 22

• height: 50 + 22

• Height: {50 + 22}

• (height: (50 + 22))

83. In C++, can you use the same signal handlers for predefined signals that you use in QML?

Answers:

• Yes. You must first connect the signal to an existing slot of another class, then define your own slot to handle the signal.

• Yes.

• No.

• No. You must either connect the signal to an existing slot of another class, or define your own slot to handle the signal.

84. When the following code is added to the .pro file, what does it do? LIBS += -lbbplatform

Answers:

• Links header files

• Links classes

• Adds different platform features to your app

• Adds necessary all libraries

85. The class QAbstractEventDispatcher is apart of the QTCore. The QAbstractEventDispatcher Interface to manage QT's ___ ___.

Answers:

• event dispatcher

• change events

• event queque

• object events

86. Where does the compiler first look for file.h in the following C++ directive: #include "file.h" ?

Answers:

• The same directory that includes the file containing the directive

• In the default directories where it is configured to look for the standard header files

• None of thee

• In all directories specified by the PATH environment variable on the machine

87. What is the maximum number of items that can be contained within an Application menu

Answers:

• 3

• There is no limit

• 5

• 10

88. The QTSql Module contains the QSqlClassRelation class. What does this class do?

Answers:

• It stores information about an SQL foreign key

• It is an editable data model for a single database table

• It stores information about an SQL foreign key

• It's the base class for SQL driver factories

89. Below is the default property of the Dialog control. Please select the true statement:  Page {    attachedObjects: [        Dialog {            Container {                Button {}                Button {}            }        }    ] }

Answers:

• A control added inside the Dialog will not automatically be assigned to the content property

• None of these

• This property needs to be explicitly declared in the QML

• This property does NOT need to be explicitly declared in the QML

90. Which layouts allow objects to overlap?

Answers:

• Absolute layout

• Dock and Absolute layout

• Stack layout

• Dock layout

91. When adding a comment, what must the line start with?

Answers:

• //

• \\

• ???

• ||