Do you know that? Don�t undersell yourself to clients. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Apache 2016

(63, CL) Last updated: January 22
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

63 Answered Test Questions:

1. Apache is?

Answers:

• Web Server Software

• A machine language

• A database language

• A scripting language

2. Which directive provides mapping from a URI to a directory - usually a directory outside of your DocumentRoot?

Answers:

• Directory

• Alias

• AccessFileName

• CacheRoot

3. mod_rewrite provides a way to modify incoming URL requests, dynamically, based on which of the following criteria?

Answers:

• regular expression rules

• environment variables

• None of these

• CGI scripts

4. Of the following, which is the most effective tool to mitigate Denial of Service attacks?

Answers:

• lowering the KeepAliveTimeout directive

• a firewall

• use of a threaded mpm

• lowering the timeout directive

5. What can be done to make a server with AuthType Basic more secure?

Answers:

• Include the mod_ssl module

• None of these

• Include the XBitHack directive

• Nothing can be done because the authentication credentials are always passed openly with Basic authentication

6. What does the Trace method do?

Answers:

• An HTTP request method that returns a diagnostic trace of actions it takes

• An HTTP request method that asks proxy to relay the content of another host

• A SSL method that logs errors

• A SSL method that tracks cookies

7. Who is the default user that has permission to the ServerRoot Directories?

Answers:

• The root user

• Anyone with internet access

• All users on the network

• A user group

8. The AllowOverride directive works only in which of the following sections?

Answers:

• <Files>

• <Directory>

• <Proxy>

• <Location>

9. What is MIME?

Answers:

• An email standard

• A web standard used to to determine the type of a file from its extension

• A web standard for the handling of user credentials

• A network protocol

10. Which of the following is true about the Apache HTTP Server?

Answers:

• It is not an Application Server

• All of these

• It is actively being developed

• It comes with an unrestricted license

11. Why is it important to set up a proxy?

Answers:

• It doesn't require the use of a firewall

• Helps clear the cache

• Better performance/improved security

• Improves the aesthetic of the website

12. The Apache binary under Unix is called:

Answers:

• cgi-bin

• apache.exe

• htdocs

• httpd

13. True or False? The files and directories underneath the DocumentRoot make up the basic document tree which will be visible from the web.

Answers:

• False

• True

14. With SSI, it is possible to configure output format of which of the following?

Answers:

• Format in which file sizes are returned

• All of the above

• Format of error messages

• Format in which time isreturned

15. What character(s) in a configuration file is used to indicate a comment?

Answers:

• "!"

• "//"

• "\\"

• "#"

16. The DocumentRoot directive is set in which of the following configuration files?

Answers:

• server.conf

• httpd.conf

• apache.conf

17. The Apache HTTP Server ("httpd") is a project of which of the following groups:

Answers:

• The Apache Software Foundation.

• Jakarta Open Source Community

• Gnu Free Software Foundation

• the Linux Open Source Community

18. Which of the following is considered the main Apache configuration file?

Answers:

• .htaccess

• httpd.conf

• apache.conf

• server.conf

19. True or false: Apache can only be run on Windows.

Answers:

• TRUE

• False

20. What does TCP/IP stand for?

Answers:

• Transmission Control Protocol/Internet Protocol

• Textual Control Protocol/Internet Protocol

• Tracking Control Protocol/Internal Protocol

• Transmission Control Protocol/Infrastructure Protocol

21. What is a good reason to log user activity?

Answers:

• Illuminate marketing problems

• Know how ofter content is viewed

• Know who is repeatedly visiting the site

• All of these

22. If you are in a hosting situation where you only have .htaccess files to work with, you may need use which of the following modules?

Answers:

• authn_file_module

• mod_alias

• None of these

• mod_rewrite

23. What does the directive <VirtualHost> do?

Answers:

• All of these

• Specifies the port that is in use

• Introduces a block of text containing directives to one host

• Specifies whcih IP address the site is hosting

24. What purpose does the mod_status module serve?

Answers:

• None of these

• If the server has too many File Descriptors open or exceeds certain memory limits(specified by the admininistrator), an entry will be included in the logs.

• The mod_status module has been deprecated in favor of the new mod_server_info module

• It allows the server to display a web page containing statistics about the web server's current state, including worker processes and active connections.

25. The function of AllowOverride directive is

Answers:

• Allows users to change the default Log format

• Tells Apache to process or not the .htaccess file and what kind of directives are allowed in it

• Tells Apache to overwrite the default environment variables

• Allows users to overwrite exiting server name and port number

26. A beta test site should:

Answers:

• Be separate and identical to the real site

• Be separate but have differing features from a the real site

• Be scaled up from the real site

• Be the real site

27. Which should always be used as the path separator in Apache httpd configuration files, even for Windows?

Answers:

• ":"

• "\"

• "/"

• ","

28. Which of the following must be true for the "Require local" directive to allows access to the server?

Answers:

• The client and the server address of the connection are different.

• None of these

• The client address matches 127.0.0.0/8.

• You are proxying content to your server.

29. The authorization providers implemented by mod_authz_host  serve what purpose?

Answers:

• They control visitor access to parts of the server though it is deprecated in favor of the new mod_access_compat module.

• None of these

• They control access to particular parts of the server based on the client hostname or IP address.

• They allow administrators to indicate routing information for proxy servers.

30. Why can't Apache logs be rotated by moving or deleting existing logs while the server is running?

Answers:

• Chunks of the Apache logs are stored in memory before being written to the file system. Therefore, moving or deleting log files will lead inconsistent logging.

• Using the mod_logio module, the httpd server CAN actually rotate logs files while running.

• The Apache httpd will continue writing to the old log file as long as it holds the file open. Therefore, the files cannot be deleted or moved.

• None of these

31. What does the DirectoryIndex command do?

Answers:

• Specifies a list of resources to look for when the client requests an index of the directory name

• Configures the Index Directory

• Sorts the directory when a client requests an index of a directory

• Gives users more control of information sorted

32. What directive must be used to set the order of the Allow and Deny commands?

Answers:

• Bind Address

• Port

• None, they are applied by the order in which they appear in your file

• Order

33. Which of the following are characteristics of IP-based Virtual Hosting?

Answers:

• server has a different IP address/port combination for each IP-based virtual host.

• The machine hosting the server has several physical network connections

• The machine hosting the server has several virtual interfaces

• Any of these

34. Which of the following is not a freeware database manager?

Answers:

• NoSQL

• DJANGO

• Firebird

• MySQL

35. Which of the following is a module compiled separately from the Apache httpd binary and can be loaded on-demand?

Answers:

• Directive

• SSI

• Handler

• DSO

36. You can tell Apache to parse any file with a particular file extension, such as .shtml, with the following directives:  AddType text/html .shtml AddOutputFilter INCLUDES .shtml.     What is the disadvantage to this approach?

Answers:

• Any change made to the .shtml will require a server restart

• None of these

• if you wanted to add SSI directives to an existing page, you would have to change the name of that page, and all links to that page, in order to give it a .shtml extension

• Every new extension included through the filter requires a new DSO to be compiled into the Apache core.

37. Which of the follow directives cannot be overridden in a .htaccess file?

Answers:

• AuthType

• Allow

• DirectoryIndex

• LogFormat

38. The directive RewriteLog does what?

Answers:

• Enables/Disables the rewriting engine

• Defines an external mapname file

• Sends logging to the specified Filename

• Controls the verbostiy of logging

39. Which of the following is not a result of using .htaccess files?

Answers:

• Users can make configuration changes and to access directories for which they wouldn't normally have access, provided the directory is not owned by ''root''.

• The .htaccess file is loaded every time a document is requested.

• None of these

• httpd will look in every directory for .htaccess files

40. Which of the following is an effect of using DSO's?

Answers:

• There is no noticeable affect

• None of these

• It increases the server startup time.

• It decreases the server startup time.

41. The UserDir directive:

Answers:

• Allows a user's home directory to be accessible.

• None of these

• Specifies a directory underneath the user's home directory where web files are located

• Specifies a directory under which all files can only be accessed by a specific user

42. What is the drawback for using the <IfModule> directive?

Answers:

• None of these

• it can suppress useful error messages about missing modules.

• It only functions for statically compiled modules.

• It ignores DSO's

43. What character may be used as the last character on a line in a configuration file to indicate that the directive continues onto the next line?

Answers:

• ":"

• "\"

• "/"

• ";"

44. What is the result of Options +Includes?

Answers:

• It tells Apache that you want to permit files to be parsed for SSI directives

• None of these

• It tells Apache to allow system environment variables to override httpd command line variables.

• It tells Apache that you want to permit remote content into a web page

45. What security risk arises when users have write access to directories where Apache writes its logs?

Answers:

• Someone can gain access to the uid that the server is started as, which is normally root.

• Write permissions to the log directory does not pose a significant security risk.

• None of these

• Write access to log directories indirectly opens access to the Apache server bin/ directory.

46. The directive Alias can be used for:

Answers:

• Rationalizing directories spread throughout the system/the storage of documents in other directories

• Allows you to run CGI scripts

• Assigning directories an Alias

• Hiding a directory from the user

47. What is the result of using the directive: XBitHack ON ?

Answers:

• XBitHack tells Apache to parse files for SSI directives if they have the execute bit set

• None of these

• XBitHack ON directive allows CGI scripts to load and run text files as if the executable bit were set.

• XBitHack ON directive allows CGI scripts to run executable scripts on the file system.

48. Why is it significant that the SetEnv directive runs late during request processing?

Answers:

• Because variables set with SetEnv will override variables in the httpd.conf file

• Because variables set with SetEnv will be ignored by all DSO's.

• Because directives such as SetEnvIf and RewriteCond will not see the variables set with SetEnv

• None of these

49. Which of the following is true regarding Apache server and te <VirtualHost> directive?

Answers:

• None of these

• The Apache HTTP Server should be configured in a way such that it relies on DNS for parsing of the configuration files.

• When the server is not configured for DNS parsing of config files, the server is more prone to denial and theft of service attacks.

• All of these

50. Which of the following is not an essential subdirectory of a web site?

Answers:

• htdocs

• cgi-bin

• logs

• conf

51. Httpd is a modular server.  By default, a base set of modules is included in the server at:

Answers:

• None of these

• Compile time

• There are no base set of modules because Apache is dynamic.

• Runtime

52. Which apache directive contains the less server response header details?

Answers:

• UseCanonicalName Off

• ServerTokens Prod

• ServerSignature Minor

• ServerSign Major

• ServerSignature Prod

53. <Directory />AllowOverride None</Directory> has what effect on the server

Answers:

• It prevents the use of .htaccess files in all directories apart from those specifically enabled.

• It forces the server to ignore directives specified by the .htaccess files in the given directory.

• It informes the server that .htaccess directives in a given directory will not override directives from httpd.conf.

• None of these

54. Which of the following is not a sufficient solution to limit the security risks of Server Side Includes (SSI)?

Answers:

• SSI-enabled files should have a separate extension, such as the conventional .shtml

• A server administrator can enable suexec

• Ensure that all SSI files are SSL enabled.

• Disable the ability to run scripts and programs from SSI pages. To do this replace Includes with IncludesNOEXEC in the Options directive

55. Given the following directive "<IfDefine ClosedForNow> ", which of the following is true?

Answers:

• The <ClosedForNow> directive has been set in the .htaccess or in a <VirtualHost> segment.

• The httpd server may have been started with httpd -DClosedForNow.

• None of these

• The server is has been instructed to temporarily stop accepting requests

56. What is an environment variable that is a part of Apache SSL?

Answers:

• HTTPD

• HTTPS_CIPHER

• MOD_SSL

• HTTPS_CLIENT

57. Which of the following is not a built-in handler in the standard distribution?

Answers:

• filter-info

• imap-file

• type-map

• send-as-is

58. What protocol is used to avoid revealing a password?

Answers:

• Authentication Protocol

• Challenge/Handshake Protocol

• SSL

• HTTPS

59. Which of the following situations would prevent an HTTP response from being cached by the httpd server?

Answers:

• The response includes a "Vary:" header containing the match-all "*"

• The response contains an "Authorization:" header and an "s-maxage", "must-revalidate" or "public" option in the "Cache-Control:" header.

• The response has an HTTP status code of 300 or 301.

• None of these

60. Which of the following describes how the mod_cache_disk module ensures that multiple URLS do not collide with one another?

Answers:

• It creates a 22 character hash of the URL being requested and stores the information in memory. If the cache memory passes the limit set in the .htaccess config file, the data is then stored onto disk.

• None of these

• It creates a 22 character hash of the URL being requested and which is turned into a filename prefix to store the data.

• It creates a 22 character hash of the URL being requested. It then stores the cached data in a file using the hash as a filename. a filename prefix to store the data.

61. What character(s) in a configuration file is used to indicate a comment?

Answers:

• "\\"

• "!"

• "//"

• "#"

62. Which should always be used as the path separator in Apache httpd configuration files, even for Windows?

Answers:

• "\"

• ":"

• ","

• "/"

63. What character may be used as the last character on a line in a configuration file to indicate that the directive continues onto the next line?

Answers:

• ":"

• "/"

• ";"

• "\"