Do you know that? 17% prefer full-time employment and freelance on the side next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Android (Developer) 2016

(107, CL) Last updated: January 22
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

107 Answered Test Questions:

1. Android layouts are read from which type of file?

Answers:

• txt

• res

• xml

• xaml

2. In order to be notified of a device switching from landscape to portrait view, you should:

Answers:

• Override the onConfigurationChanged event

• Both of these

• Request changes via the android:configChanges="orientation" attribute for activities in your manifest file

3. A layout that organizes its children into a horizontal or vertical stack

Answers:

• TableLayout

• LinearLayout

• FrameLayout

• RelativeLayout

4. Do you need to buy an android developer account to start developing and testing applications on Android ?

Answers:

• No

• Yes

5. What database is available for developers in Android?

Answers:

• SQL Server

• NoSQL

• SQLite

• There is no available database

• Oracle

6. Which of the following are versions of Android?

Answers:

• Froyo

• Eclair

• All of these

• Gingerbread

7. What kernel is Android based on?

Answers:

• NT Kernel

• XNA

• Mach Kernel

• Linux Kernel

8. Which programming language is used to develop application for the Android platform?

Answers:

• JavaScript

• Java

• C#

9. Android's main programming language is:

Answers:

• C++

• VB-Script

• Java

• JavaScripts

10. Which of the following are a function of the manifest file?

Answers:

• declare the minimum API level required

• all of these

• declare the level of user permissions required.

11. Your Android application components are defined in the...

Answers:

• AndroidManifest.pkg file.

• myApp.xml file.

• AndroidManifest.xml file.

12. What is the official website for Android programmers?

Answers:

• stackoverflow.com/

• anddev.org

• eclipse.org/android

• developer.android.com

• android.google.com

13. The Android Manifest file has what extension?

Answers:

• .xml

• .java

• .apk

• .jar

14. Which Virtual Machine (VM) does the android system use?

Answers:

• KVM

• VMLite

• Erlang

• Dalvik

15. If I set min sdk version to be 8 for an app , on what version(s) will I NOT be able to run the app?

Answers:

• 8

• 14

• 7

• 12

• 10

16. Which statement correctly changes content of a TextView named textLabel to show "Your Text"?

Answers:

• textLabel = "Your Text";

• textLabel.setText("Your Text");

• textLabel.text("Your Text");

• textLabel.text = "Your Text";

17. What is the name of component used to display web pages in the application?

Answers:

• Browser

• WebView

• BrowserView

• WebBrowser

18. Android relies on the Linux kernel for which of the following system services?

Answers:

• Security

• Neither security nor network stack

• Network stack

• Both security and network stack

19. Which of the following are different types of Android application components?

Answers:

• activities

• services

• none of these

• all of these

20. Which is NOT a default value used for a Toast length parameter?

Answers:

• LENGTH_SHORT

• LENGTH_LONG

• LENGTH_SMALL

21. Where would we specify which activity should launch first in our app

Answers:

• Main Class file

• All of the above

• Manifest file

• properties file

22. Which of the following is used to detect when a user clicks or taps on a button?

Answers:

• OnClickListener

• OnTouchListener

• OnClickDetecter

• OnTapListener

23. What is an application component that can perform long-running operations in the background and does not provide a user interface?

Answers:

• Activity

• Service

• Content-provider

• Broadcast receiver

24. How do you request permissions for your application?

Answers:

• Time's Up!

• <requires-permission> in the Android Manifest

• <request-permission> in the Android Manifest

• Submit a request when you publish your application to the android market

• You do not need to request permissions for any application

• <uses-permission> in the Android Manifest

25. What is the main hardware platform of Android?

Answers:

• ARM architecture

• MIPS

• None of these

• x86

26. If your application uses the camera on an Android powered device, the following line should be in your manifest file:

Answers:

• <uses-feature="android.hardware.camera" />

• <uses-feature name="camera" />

• <uses-feature android:name="android.hardware.camera" />

27. Which of these widgets is an input box for a user to enter text?

Answers:

• TextBox

• Label

• EditText

• TextView

28. Who can submit applications to the Marketplace?

Answers:

• Only Google employees

• Anyone and everyone

• Registered Android Market developers

• Only device manufacturers and their employees

29. The Android SDK tools compile your application into an Android application (.apk file) which...

Answers:

• then has to be formatted for installation through the Android installer.

• contains information needed by the Universal Mobile Installer to create the install package for Android devices.

• contains all the information needed to install the application on an Android device.

30. If you wanted to store a name/value string pair for your Android application, which class would you use?

Answers:

• android.content.SharedPreferences

• android.content.Resources

• android.content.Cookies

31. If your application needs to access information about the devices wi-fi networks, you need to specify:

Answers:

• <manifest-permission ="android.permission.ACCESS_WIFI_STATE" />

• Both of these

• None of these

• <uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_WIFI_STATE" />.

32. If your application needs to access information about the devices wi-fi networks, you need to specify:

Answers:

• <manifest-permission ="android.permission.ACCESS_WIFI_STATE" />

• Both of these

• None of these

• <uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_WIFI_STATE" />.

33. What is the proper order of life cycle methods called when an Activity is first run?

Answers:

• onCreate(), onRestart(), onResume()

• onStart(), onCreate(), onResume()

• onCreate(), onResume(), onStart()

• onCreate(), onStart(), onResume()

• onStart(), onResume, onCreate()

34. Which of the following was NOT a name used in any previous versions of Android (3.2)?

Answers:

• Honeycomb

• Eclair

• Gingerbread

• Cannoli

35. C2DM is deprecated and it was replaced by

Answers:

• Tokudu

• GCS

• APS

• Polling

• GCM

36. Which of the following isn't a valid stage in an Activity's lifecycle?

Answers:

• onPause

• onCreate

• onStop

• onFinish

• onStart

37. Which layout is deprecated since version 2.3?

Answers:

• Relative Layout

• Frame Layout

• Absolute Layout

• Table Layout

38. In which resource folder do we create an animation file ?

Answers:

• anim

• values

• raw

• drawable

• animation

39. You can retrieve the resources for your applications by using:

Answers:

• android.content.pm

• android.app.getResources()

• android.content.getResources()

40. What causes an Activity's onDestroy() method to be called.

Answers:

• All of these reasons.

• The Activity is paused or stopped and it's resources were needed by the operating system.

• The Activity called finish().

• The Activity that launched this Activity called finishActivity()

41. A layout that organizes its children into a horizontal or vertical stack

Answers:

• LinearLayout

• TableLayout

• FrameLayout

• RelativeLayout

42. In which resource folder do we create an animation file ?

Answers:

• animation

• raw

• values

• drawable

• anim

43. Android uses what class to communicate a request for an action to be performed?

Answers:

• Activity

• Service

• Broadcast

• Intent

• Request

44. How do you disable the scrollbars for a webview?

Answers:

• <WebView android:layout_height="wrap_content" />

• all of these

• <WebView android:scrollbars="none" />

• <WebView android:layout_width="wrap_content" />

45. Android version 2.2 is better known as what?

Answers:

• Eclair

• Froyo

• Ice-Cream Sandwich

• Gingerbread

46. What is the official name of the Android 3.0 SDK?

Answers:

• Donut

• Froyo

• Ice Cream Sandwich

• Honeycomb

• Gingerbread

47. The correct way to get pass string in an Intent is (where key and value are both string variables):

Answers:

• intent.putKey(key,value);

• intent.putExtra(key,value);

• intent.putString(key,value);

• intent.putValue(key,value);

48. Every Android application runs in its own process...

Answers:

• with its own instance of the Dalvik Virtual Machine.

• within a shared system wide instance of the Dalvik Virtual Machine.

• with its own instance of the Java Virtual Machine.

49. True or False: The Android operating system is a multi-user Linux system in which each application is a different user.

Answers:

• True

• False

50. Fragments were added in what version of Android (not including the compatibility pack)?

Answers:

• Version 3.0

• Version 2.3.4

• Version 3.2

• Version 3.1

• Version 2.1

51. Which event listener is used to handle when an Android device has changed orientation?

Answers:

• OrientationEventListener

• LayoutEventListener

• DeviceOrientationEventListener

• PositioningEventListener

52. Relative layout has two types of orientations: vertical and horizontal.

Answers:

• False

• True

53. How do you request permissions for your application?

Answers:

• You do not need to request permissions for any application

• <requires-permission> in the Android Manifest

• Submit a request when you publish your application to the android market

• <uses-permission> in the Android Manifest

• <request-permission> in the Android Manifest

54. What is the key used for an bundle extra parameter on a PendingIntent holding a location?

Answers:

• public static final String KEY_STATUS_CHANGED

• public static final String KEY_PROVIDER_ENABLED

• public static final String KEY_LOCATION_CHANGED

• public static final String KEY_PROXIMITY_ENTERING

55. What permission does your application need to use the network?

Answers:

• android.permission.NETWORK

• android.security.INTERNET

• android.permission.INTERNET

• The network features do not require a permission

• android.security.NETWORK

56. What is the primary license of Android?

Answers:

• OSI

• Apache License

• MIT

• GPL

57. What are some examples of direct descendants of the android.view object?

Answers:

• Both of these

• ProgressBar

• Neither of these

• ViewGroup

58. Which of these is NOT a Layout derived from the ViewGroup class?

Answers:

• RelativeLayout

• ListViewLayout

• AbsoluteLayout

• LinearLayout

59. Which tag is used to add "Star Rating" in XML layout file

Answers:

• RatingWidget

• Rating

• RatingBar

• Stars

60. Externalizing resources is an important part of application development because different resources are needed for:

Answers:

• Different language versions of the application.

• None of these

• Different devices.

• All of these

61. Which of these ListAdapter subclasses is not a direct subclass of BaseAdapter?

Answers:

• CursorAdapter

• SimpleAdapter

• HeaderViewListAdapter

• ArrayAdapter

62. What package encompasses the interactive UI components of Android such as buttons and text fields?

Answers:

• android.widget

• android.view

• android.view.ViewGroup

63. When an asynchronous task is executed, the task goes through several steps, what option isn't a step of an asynchronous task.

Answers:

• onProgressUpdate()

• onBackground()

• onPostExecute()

• onPreExecute()

64. What is the first method called in the Activity Lifecycle?

Answers:

• onCreate()

• onResume()

• onBegin()

• onInit()

• onStart()

65. Android applications can "borrow" functionality from other applications by using...

Answers:

• content Provider system

• intent objects

• application lifecyle methods

66. Which of the following allows you to instantinate a LocationManager class?

Answers:

• LocationManager lm = new LocationManager(Context.LOCATION_SERVICE);

• LocationManager lm = (LocationManager)getSystem().getService(Context.LOCATION_SERVICE);

• LocationManager lm = (LocationManager)getSystemService(Context.LOCATION_SERVICE);

• LocationManager lm = (LocationManager)Runtime.getSystemServiceInstance(Context.LOCATION_SERVICE);

• LocationManager lm = (LocationManager)SystemServiceFactory.createSystemService(Context.LOCATION_SERVICE);

67. Which callbacks in AsyncTask gets executed on main thread

Answers:

• onProgressUpdate

• both onPostExecute and onProgressUpdate

• doInBackground

• onPostExecute

68. Which of the following is a public constructor for canvas?

Answers:

• canvas(AttributeSet set)

• canvas(Context context)

• canvas(int color)

• canvas(Bitmap bitmap)

69. What is the API version code for the Android 3.2 SDK?

Answers:

• 14

• 15

• 11

• 13

• 9

70. In order to specify layouts so that they adapt to any screen size, specify dimensions in:

Answers:

• Pixels

• Density-independent pixels

71. Fragments are independent from Activities

Answers:

• True

• False

72. If you have a fragment which displays a ListViewContaining query results, which API would you use to bring the data over to the device asynchronously?

Answers:

• android.app.ListActivity

• android.app.LoaderManager

• android.app.LocalActivityManager

73. Maximum size of an android app?

Answers:

• 40mb

• 20mb

• 4 gb

• 100mb

• 1.3 gb

74. What manifest uses-configuration should your application use if your application requires a finger activated touch screen on the device.

Answers:

• <uses-configuration android:reqNavigation="finger" /> must be in your manifest.

• <uses-configuration android:reqTouchScreen /> must be in your manifest.

• <uses-configuration android:reqTouchScreen="finger" /> must be in your manifest.

75. You should extend which class when using/creating a database?

Answers:

• SQLiteDatabase

• SQLiteHelper

• SQLiteDatabasehelper

• None of the above

• SQLiteOpenHelper

76. Which of the following is NOT a subclass of TextView?

Answers:

• Button

• EditText

• Radio Button

• Image Button

77. Android library functions are written of ...?

Answers:

• PHP

• C/C++

• Java

• C#

• Python

78. Which of these Activity lifecycle events is called when the activity is about to become visible to the user from a hidden state.

Answers:

• onStart()

• onResume()

• Resume()

• onCreate()

• Start()

79. You can control process usage in your Android application by...

Answers:

• both of these

• using the android:process attribute on the specific component defined in the manifest.

• neither of these

• moving your components up in the process lifecycle hierarchy.

80. What permission is required for your application to use the device's vibrate hardware?

Answers:

• android.hardware.VIBRATE

• android.permission.VIBRATE

• android.permission.hardware.VIBRATE

• android.hardware.permission.VIBRATE

• android.security.VIBRATE

81. AppWidgetProvider is a subclass of

Answers:

• Intent

• Service

• BroadcastReceiver

• Activity

• AppWidgetHost

82. Android's main programming language is:

Answers:

• JavaScripts

• C++

• VB-Script

• Java

83. What is a benefit of deodexing?

Answers:

• Custom themes

• Speed boost

• Remove files

• Install custom apps

84. What is a benefit of deodexing?

Answers:

• Custom themes

• Speed boost

• Install custom apps

• Remove files

85. AppWidgetProvider is a subclass of

Answers:

• BroadcastReceiver

• Activity

• Service

• AppWidgetHost

• Intent

86. What permission is required for your application to use the device's vibrate hardware?

Answers:

• android.security.VIBRATE

• android.hardware.permission.VIBRATE

• android.permission.VIBRATE

• android.permission.hardware.VIBRATE

• android.hardware.VIBRATE

87. You should extend which class when using/creating a database?

Answers:

• Time's Up!

• None of the above

• SQLiteHelper

• SQLiteDatabasehelper

• SQLiteDatabase

• SQLiteOpenHelper

88. Which subclass of a Preference class displays a list of entries as a dialog?

Answers:

• MultiSelectListPreference

• Both of these

• ListPreference

• None of these

89. C2DM is deprecated and it was replaced by

Answers:

• APS

• GCS

• Polling

• Tokudu

• GCM

90. Which statement correctly changes content of a TextView named textLabel to show "Your Text"?

Answers:

• textLabel = "Your Text";

• textLabel.text = "Your Text";

• textLabel.setText("Your Text");

• textLabel.text("Your Text");

91. what function is used to send value from one activity to another?

Answers:

• intent.send()

• intent.transfer()

• send()

• intent.putextra()

92. If your application needs to access information about the devices wi-fi networks, you need to specify:

Answers:

• Both of these

• <manifest-permission ="android.permission.ACCESS_WIFI_STATE" />

• <uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_WIFI_STATE" />.

• None of these

93. If your application uses the camera on an Android powered device, the following line should be in your manifest file:

Answers:

• <uses-feature android:name="android.hardware.camera" />

• <uses-feature="android.hardware.camera" />

• <uses-feature name="camera" />

94. How do you disable the scrollbars for a webview?

Answers:

• <WebView android:layout_height="wrap_content" />

• all of these

• <WebView android:scrollbars="none" />

• <WebView android:layout_width="wrap_content" />

95. What causes an Activity's onDestroy() method to be called.

Answers:

• The Activity is paused or stopped and it's resources were needed by the operating system.

• The Activity called finish().

• All of these reasons.

• The Activity that launched this Activity called finishActivity()

96. In order to be notified of a device switching from landscape to portrait view, you should:

Answers:

• Request changes via the android:configChanges="orientation" attribute for activities in your manifest file

• Both of these

• Override the onConfigurationChanged event

97. What manifest uses-configuration should your application use if your application requires a finger activated touch screen on the device.

Answers:

• <uses-configuration android:reqTouchScreen="finger" /> must be in your manifest.

• <uses-configuration android:reqTouchScreen /> must be in your manifest.

• <uses-configuration android:reqNavigation="finger" /> must be in your manifest.

98. How do you enable hardware acceleration in android?

Answers:

• use:hardwareAccelerated="true"

• android:permission:hardwareAccelerated="true"

• android:hardwareAccelerated="true"

• use:permission:hardwareAccelerated="true"

• permission:hardwareAccelerated="true"

99. How to enable overlay mode On API level 11 or higher, to create a custom theme for your activity.

Answers:

• <item name="ActionBarOverlay">true</item>

• <item name="ActionBar:Overlay">true</item>

• <item name="android:windowActionBarOverlay">true</item>

• <item name="android:ActionBarOverlay">true</item>

100. You should extend which class when using/creating a database?

Answers:

• SQLiteHelper

• None of the above

• SQLiteDatabase

• SQLiteDatabasehelper

• SQLiteOpenHelper

101. Which service is used to perform IPC, when bind application to a service?

Answers:

• bindService()

• service.application.bindService()

• activity.bindService()

• application.bindService()

102. Which of the following is used for passing data from one activity to another ?

Answers:

• HashMap

• String

• Bundle

• Intent

103. Which class MediaPlayer extends in android?

Answers:

• Object

• AndroidMediaPlayer

• MediaPlayerToolKit

• Activity

• MediaPlayerStream

104. Which tag is used to add "Star Rating" in XML layout file?

Answers:

• Rating

• RatingBar

• Stars

• RatingWidget

105. What is the recommended IDE for Android by Google

Answers:

• Android Studio

• IntelliJ IDEA

• Eclipse ADT

• Netbeans

106. True or false? Fragments are independent from Activities.

Answers:

• True

• False

107. If the UI begins to behave sluggishly or crash while making network calls this is likely due to ....

Answers:

• Virus on the server

• Network Latency

• Hardware malfunction

• Activity Manager contains too much