Do you know that? Among individuals with traditional jobs, 80% would be interested in doing additional, outside work apart from their primary jobs next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << IT & Programming category

Test answers for Access 2016

(240) Last updated: January 27
Elance • IT & Programming
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

240 Answered Test Questions:

1. The action of typing a record into a database is:

Answers:

• Form entry

• Query cultivation

• Form making

• Data entry

2. Forms are bound to tables. What does this mean?

Answers:

• 2 of these are correct

• Forms are based on tables

• Tables and forms are unrelated

• A form is a table

3. Why use a database instead of a spreadsheet?

Answers:

• Databases and Spreadsheets are interchangeable.

• Spreadsheets do not chart well.

• Databases are easier to set up.

• Multiple data from various tables are needed.

4. Conditional formatting...

Answers:

• can only be done on reports in Access

• is an Excel tool and is not available in Access

• can only be done on forms in Access

• allows you to apply formatting to data when a certain criterion is met

5. What is a form?

Answers:

• An Access object where you can enter, edit or display data from a query only

• An Access object where you can enter, edit or display data from a table only

• An Excell object where you can enter, edit or display data from a table

• An Access object where you can enter, edit or display data from a table or query

6. Is it possible to create a Crosstab query in Access?

Answers:

• Yes

• No

7. Which query can you delete records?

Answers:

• Record Query

• Removal Query

• None of the above

• Update Query

• Delete Query

8. The Is Null criteria searches for fields that are ____.

Answers:

• None of these

• accurate

• full

• empty

9. Can a primary key be used as a non-primary key in another table?

Answers:

• No

• Does not apply to tables.

• Only with a MACRO.

• Yes

10. What is VBA?

Answers:

• The programming language used in Access Modules

• Used in queries exclusively

• A primary key setting

• A data type that can be selected

11. Each row of a table is called a:

Answers:

• Query

• Record

• Spreadsheet

• Database

12. What would LCase("124ABCd") return?

Answers:

• FALSE

• 124abcd

• d

• abcd

13. Microsoft Access does not offer parameterized queries.

Answers:

• False

• True

14. What is the maximum number of indexes that you can create on an Access table?

Answers:

• 9

• 15

• 32

• 5

• 10

15. How can you define how various tables of information are related?

Answers:

• Set up Forms with the right data

• Delete all old files.

• Build queries.

• Use the Relationships property to define them.

16. A primary key can be described as:

Answers:

• A field or a combination of fields that contain unique values

• Any field

• The field the only contains uppercase values

• The only field in a table

17. What is a report?

Answers:

• The best method for printing the results of data in a database.

• A MACRO controlled document.

• A way to store data in a database.

• The opposite of a query.

18. This holds data in a database:

Answers:

• MACRO

• Table

• Report

• Form

19. The functions of Avg, Sum, Count, etc. can be found in which tool group?

Answers:

• Append

• Totals

• Property Sheet

• Sort

20. Before you split a database, you should:

Answers:

• Back up the database file

• Create a new table in the same file

• Create queries for all fields

• Convert the database into an Excel spreadsheet

21. True or False: Embedded macros can be attached to the event property of a form, report or control.

Answers:

• True

• False

22. True or False: You can import an Excel spreadsheet to an Access table.

Answers:

• True

• False

23. What would Format("210.6", "#,##0.00") return?

Answers:

• 210

• 210.60

• 211

• 210.6

24. How to you ensure that a field is filled out properly?

Answers:

• Use a validation rule.

• Delete the field.

• Adjust the field width.

• Change the font size.

25. What is a data type?

Answers:

• Required to be set by an Administrator

• It is an attribute of a primary key only

• It is used by MACROs to edit data

• It determines the kind of values users can store in a field

26. Which of the following is not an Access object?

Answers:

• Tables

• Spreadsheets

• Forms

• Queries

27. To change the type of data input for a specific field, you:

Answers:

• Change view to Design, and change the data type

• All of these

• Change the type in the Datasheet menu, under Data Type

28. If tables are for storing data, what are queries used for?

Answers:

• Retrieving the data you want from the tables.

• Keeping all MACROs operating.

• Displaying and printing the data you wish to see.

• Enforcing primary key relationships.

29. What happens when you freeze a column?

Answers:

• It hides a column

• It makes the selected column move easier

• It prevents all other columns from being moved

• It prevents the column from moving positions

30. The primary advantage of using indexing is that:

Answers:

• It reduces the number of records needed.

• It speeds up searches and sorting on the field.

• Uses MACROs effectively.

• It forces user compliance in data entry.

31. Each customer has one address and each customer can have multiple orders.  This is an example of a:

Answers:

• Inverted data set.

• One-to-many relationship.

• A query.

• Many-to-many relationship.

32. True or False: Access allows you to import data from Excel.

Answers:

• True

• False

33. What is a purpose of a report?

Answers:

• To edit data in an expanded format

• To condense data

• To rearrange data

• To represent data in a more aesthetic, professional manner

34. To add a table to a database, you:

Answers:

• Click "Table" on Create menu

• Import a table from another file

• Right click on a table, and copy it

• All of these

35. What would UCase("Tech on the Net") return?

Answers:

• TECH ON THE NET

• FALSE

• ECH ON THE ET

• TN

36. What would Format("1267.5", "Currency") return?

Answers:

• $1,268

• $1267.5

• $1,267.50

• $1,264

• $1,267.5

37. What is an input mask?

Answers:

• A pattern for all data to be entered in the field.

• A user-help field setting.

• A Zoom setting.

• Does not apply to Access.

38. True or False: You use an AutoNumber data type when you want unique numeric values to be created automatically by Access when you create a record.

Answers:

• True

• False

39. How do you limit the types of records you are viewing in a table?

Answers:

• Delete the other records

• Use a filter

• Use a different font size

• Use a MACRO

40. What does an ACCDE file do?

Answers:

• All of these

• Prevents use of certain functions of the database

• Prevents copying and editing of files

• Reduces the size of the database

41. You want to make sure that a unique number is always recorded on a new record.  You would set the data type to:

Answers:

• Currency

• Autonumber

• Text

• Memo

42. Which one of these is not a valid database relationship?

Answers:

• many-to-pair

• one-to-many

• many-to-many

43. What would Left("Alphabet", 4) return?

Answers:

• 1pha

• Alph

• habe

• abet

44. What is a drop down list?

Answers:

• The result of a query.

• Only used in forms.

• A way to have a user select from list of values in a table or form.

• Set by a MACRO.

45. In an appointment database, you want to record the time of each appointment.  What would you set the data type to?

Answers:

• Memo

• Date/Time

• Autonumber

• Text

46. What can you do to distribute the front-end database?

Answers:

• Removable media such as CDs or thumb drives

• Distribute across a network

• Send via email

• All of these

47. An Access file can be exported into:

Answers:

• Access

• HTML

• Excel

• All of these

48. You want to make sure the data in a record is always recorded in dollars.  You would set the data type to:

Answers:

• Text

• Memo

• Currency

• Autonumber

49. An Access file can import:

Answers:

• Access files

• Text Files

• Excel Files

• All of these

50. Of these, which can comparison operator symbols be applied to?

Answers:

• All of these

• Dates

• Currency

• Numbers

51. Of these, what could be the purpose for splitting a database?

Answers:

• To enhance security

• Makes the database more available to edit by multiple users

• All of these

• Reduce the chance of corruption

52. How do you sort data in order?

Answers:

• Use the sort function in ascending or descending order

• Right-click in cell and select sort order

• All of these

• Use Filters

53. What kind of relationships can you do in a database?

Answers:

• One-to-many

• Many-to-many

• One-to-one

• All of these

54. How do you save a file?

Answers:

• Press Control + S

• Click on the Microsoft icon on the top-left, then click save

• All of these

• Click on the disk icon on the top of the window

55. You can import data into Access from:

Answers:

• Excel

• An HTML file

• All of these

• Dbase

56. Which are comparison operators?

Answers:

• less than "<"

• greater than ">"

• All of these

• equal to "="

57. What would LCase("Tech on the Net") return?

Answers:

• tn

• FALSE

• tech on the net

• ech on the et

58. What are ways to collect data?

Answers:

• Import Files

• All of these

• Type in everything

• Create an email with the Access File using Outlook

59. In an Access Query, if you would like your result to display blank values, what criteria would you use?

Answers:

• is null

• is not null

• is like 0

60. In a query looking for salespeople whose first name starts with "L" but last name starts with "O", what kind of condition will you set?

Answers:

• And

• Or

• NOT

• XOR

61. What is the best way to view and print the results of a query?

Answers:

• Table

• Report

• Form

• Export

62. When you press the Tab key, which way does the insertion point go?

Answers:

• The adjacent field

• Within the same field

• A new record

• To the end of the document

63. What is a primary key?

Answers:

• It uniquely identifies each list in a query.

• It uniquely defines each list in a report.

• It identifies multiple records in a table.

• It uniquely identifies each record in a table.

64. Which data type allows for text and numbers to be added to a field?

Answers:

• Text

• Hyperlink

• Number

• Date

65. True or False: You cannot assign a Macro to a Command Button.

Answers:

• True

• False

66. You can edit the field size for allowable characters in:

Answers:

• Pivot Chart View

• Datasheet View

• Design View

• None

67. To edit how a form looks, you go to:

Answers:

• Form view

• Design view

• Print preview

• Query Manager

68. What is a caption?

Answers:

• Used as a user note on an opening form.

• Sets a default value.

• The same as a text box.

• The label for a field when used on a form.

69. On the ribbon with the Window tools, how can you view opened queries, tables, and reports?

Answers:

• All of these

• Horizontal

• Cascade

• Tile Vertically

70. What do you call a value that is automatically entered in a filed for new records?

Answers:

• Text

• Primary Key.

• Default value.

• Date/Time value

71. How do you make sure that a field from a query is displayed in the results?

Answers:

• A Form pushbutton is added

• The "Show" checkbox is checked

• A Report displays the Query

• The "Show" checkbox is not checked

72. Can relationships be between primary keys and non-primary keys?

Answers:

• Does not apply to tables.

• No

• Only with a query.

• Yes

73. How do you ensure that a field is filled out in a table?

Answers:

• Zoom to the field.

• Use a filter.

• Set the "Required" setting to "Yes"

• Make the field set to the "Memo" data type.

74. Where in an Access window can you search for a specific record?

Answers:

• Find menu at the top of the window in the tool ribbon

• In the help menu

• 2 of these are correct

• Bottom of the window, with arrows and search bar

75. What does field size do?

Answers:

• Sets the size of a report.

• Sets the size of a form.

• Keeps the minimum number of characters in a field above a preset amount.

• Restricts the number of characters in a field to a preset amount.

76. Which of the following is NOT a valid data type in an Access table?

Answers:

• AutoIncrement

• Memo

• Text

• AutoNumber

77. Which database object acts as a storage container for the data?

Answers:

• Report

• Table

• Query

• Form

78. A good feature for having a unique primary key is:

Answers:

• Use a MACRO to double check

• Double check daily

• Use the AutoNumber feature

• Set the font to bold.

79. Which of these is a proper example of how to write an equation for a query?

Answers:

• [Amount]+[Field Name]

• \Amount\ + \Field Name\

• (Amount)+(Field Name)

• Amount + Field Name

80. Which of these would be a proper way to type a parameter?

Answers:

• [Where was this shipped to?]

• #Where was this shipped to?

• *Where was this shipped to?

• (Where was this shipped to?)

81. If you delete a field from a table:

Answers:

• Both the field and the data are erased

• Only a certain piece of data is erased

• Only the field is erased

• Only the data is erased

82. Why should you enter sample data in tables after creating them?

Answers:

• To review existing data

• To identify primary and foreign keys

• To create a preliminary list of fields

• To check for potential data maintenance problems

83. What is the shortcut key combination for stopping the execution of a query?

Answers:

• ALT+Enter

• ALT+F11

• Shift+Enter

• CTRL+Break

• CTRL+ALT+Delete

84. Access _____ the saved query each time it is opened.

Answers:

• protects

• rewrites

• runs

• deletes

85. Which of the following is NOT a valid data type in an Access table?

Answers:

• AutoIncrement

• Text

• AutoNumber

• Memo

86. Which of the following takes you through the process of creating a table

Answers:

• Wizard

• Relation

• Table Assistant

• Query

87. What is the file extension of an Access 2010 database?

Answers:

• .accdb

• .mdb

• .mdf

• .xlsx

88. What character do you use to concatenate two character strings?

Answers:

• ! (Exclamation Operator)

• * (Asterisk Operator)

• & (Ampersand Operator)

• # (Hash Operator)

89. To ensure a value no greater than 30 is entered into a field you would use:

Answers:

• A Caption

• A validation rule

• A default value

• An Input Mask

90. Which of these is considered a record?

Answers:

• The whole table

• A diagonal set of cells

• 1 row of data

• 1 column of data

91. The Where function does what?

Answers:

• Duplicates records displayed

• Limit records displayed to those that match a condition

• Creates a calculated field

• Counts the number of records that match in a field

92. You need a shortcut on a form to print a specific report.  Which form design tool do you use?

Answers:

• Command Button

• Insert Hyperlink

• Unbound Object Frame

• Attachment

93. Name the object that is linked to a table that is used to enter data?

Answers:

• Report

• Macro

• Form

• Query

94. True or False: Data in a subdatasheet can be edited.

Answers:

• True

• False

95. What language is used to extend and automate MS Access?

Answers:

• Visual Basic for Applications

• Visual Basic .NET

• Visual C#

• Visual Binary for Applications

96. Your sales entry form does not tab through in the order you want between fields.  You should:

Answers:

• Delete the form and rebuild it

• Manually set tab sequence on the form

• Use a MACRO to enter the data

• Import the sales from an Excel spreadsheet

97. Which two objects can a report object be based on?

Answers:

• Form and Query

• Table and Query

• Query and Page

• Macro and Table

98. How do you create a new table by importing an Excel Spreadsheet?

Answers:

• External Data tab->Excel button in Import group

• Create->export->Excel

• External Data tab->Excel button in Export group

• Internal Data tab->Excel button in Export group

99. In Microsoft Office Access 2010, which "Filter By Group" Options available in database objects pane:

Answers:

• All of Them

• All Access Objects

• Forms

• Queries

• Reports

100. True or false:  In the 2007 and later versions of Access, databases are not encrypted when a database password is applied.

Answers:

• False

• True

101. When you use the Max function, you are searching for...

Answers:

• None of these

• The largest value in a record

• The largest value in a field

• The first value in a field

102. What does setting "Allow Zero Length" to "Yes" in a text field allow?

Answers:

• It sets the default value to zero.

• It allows zero-length strings in the field.

• It sets the default value to "blank"

• It forces a string to be at least one character long.

103. How do you move to the last record in a table?

Answers:

• Click the last record button

• Both of these

• Press CTRL+End

• None of these

104. What is each column in a table called?

Answers:

• An attribute.

• A row.

• Advanced Feature.

• MACRO.

105. In query design, if you want to find all records where the CITY field begins with the letter D you would enter:

Answers:

• Is D*

• Like "D*"

• Not A-C and Not E-Z

• Like "D?"

106. What is the difference between regular version and runtime version of Microsoft Access?

Answers:

• The runtime version allows users to use the Access queries.

• The runtime version allows users to use the Access application and use its design surfaces.

• The runtime version does not allow users to use the Access queries.

• The runtime version allows users to use the Access application but they cannot use its design surfaces.

• The runtime version does not allow users to use the Access application but they cannot use its design surfaces.

107. The Input Mask Wizard is used to....

Answers:

• Format data being entered into a table

• Create a label for a data type

• Hide information in a table from query results

• Change the field name in a table

108. What type of query is used to show data but that does not alter data on the table?

Answers:

• Select

• Append

• Make Table

• Update

109. What would Len("Tech on the Net") return?

Answers:

• 12

• 9

• 7

• 15

• 3

110. What keyboard shortcut key do you press to get help?

Answers:

• F12

• F1

• F10

• F5

111. What would Len("Tech on the Net") return?

Answers:

• 14

• 15

• 13

• 12

• 9

112. If you wanted to create a query that added records to an existing table (without overwriting existing records), what kind of query would you create?

Answers:

• Update Query

• Insert Query

• Append Query

• Make-Table Query

113. In a report, what does the date control insert?

Answers:

• The date of the previous time the report was opened

• The time the report was last saved

• The current date each time it's opened

114. Access will allow Joins between two linked tables on different servers.

Answers:

• False

• True

115. Where can you find the # of results in a Query?

Answers:

• Lower left of the screen

• Only in the find window

• Pop-up screen

• Data Tools -> Find Query

116. Which Database Tool allows you to identify tables with repeating information and suggest a more normalized table design?

Answers:

• Analyze Table

• Analyze Performance

• Database Documenter

117. True or False: To hide repeating data in a column on a report you would set the Hide Duplicates Property to "No."

Answers:

• True

• False

118. If you wanted to create a query that removed records from an existing table, what kind of query would you create?

Answers:

• Update Query

• Delete Query

• Make-Table Query

• Removal Query

119. What are relationships for?

Answers:

• To solidify information

• To ensure referential integrity

• To move information between tables

120. If you wanted to create a query that added records to an existing table (without overwriting existing records), what kind of query would you create?

Answers:

• Make-Table Query

• Insert Query

• Update Query

• Append Query

121. You want to limit what people can enter on a Form.  They easiest way is to:

Answers:

• Use a toggle switch

• Reset the format

• Use a drop down menu

• Use a text box to state what they should choose from

122. What are the 3 buttons for sorting data?

Answers:

• Ascending, descending, clear all sorts

• Sort numbers, A-Z, clear sort

• Ascending, descending, clear column

• Erase all sorts, Ascending, Erase one sort

123. You have imported data from Excel.  You want Access to help you split your data into different tables. What do you do?

Answers:

• Use the Analyze Performance tool

• Use the Analyze Table tool

• Access cannot do this for you

• Use the Database Documenter tool

124. If you wanted to create a query that removed records from an existing table, what kind of query would you create?

Answers:

• Removal Query

• Update Query

• Delete Query

• Make-Table Query

125. What would Len("124ABCd") return?

Answers:

• 7

• NULL

• 6

• -1

• 1

126. How does changing the appearance of a datasheet affect the underlying table structure?

Answers:

• The appearance is the data structure

• It does not change the structure

• Changes only auto-update fields

• Resets all queries

127. Do you have to have relationships set up in Access?

Answers:

• Only required if you are using a query.

• No, but it is a good practice.

• Required if you are using a MACRO.

• Yes, it is always required.

128. Before deleting a query object in your database you need to check whether any report objects are based on it. How do you do this?

Answers:

• Use the Database Documenter tool

• Use the Object Dependencies Task Pane

• Use the Analyze Performance tool

• Use the Analyze Table tool

129. What would Replace("alphabet", "bet", "hydro") return?

Answers:

• alphahydro

• hydroalpha

• hydrobet

• bethydro

130. What is the maximum number of indexes that you can create on an Access table?

Answers:

• 15

• 9

• 5

• 10

• 32

131. Where can you check the number of records you have in a database?

Answers:

• Properties of the file

• Top of the window

• ID number column

• Bottom of the window

132. What are two ways to enter data into your database?

Answers:

• Via a form and a report

• The only way is directly into a table.

• Via a form and directly into a table.

• Via a normal query and directly into a table.

133. Choose the correct criteria to enter when prompting a user for the Customer Name in a Query.

Answers:

• #Enter the Customer Name#

• "Enter the Customer Name"

• [Enter the Customer Name]

• Like Customer Name *

134. What is the name of a query to which you can add records?

Answers:

• add query

• additional records query

• append query

• reference query

• update query

135. An Input Mask is:

Answers:

• A data pattern that restricts users from entering a specific value

• A data pattern which dictates how users can enter data into a field

• Used to set the maximum length of a field

• Used to define the way data is hidden

136. What is most commonly used for data entry?

Answers:

• Query

• Form

• Table

• Report

137. Which of these is not a valid aggregate function for a query search?

Answers:

• Quo

• Sum

• Avg

• StDev

138. When you run a query to find records in related tables, Access, by default, uses...

Answers:

• an Inner Join

• a Right Outer Join

• a Left Outer Join

• Self Join

139. To find records within two dates you use

Answers:

• The WITHIN operator

• None of these

• The BETWEEN and AND operator

• The FROM and TO operator

140. Can you modify information while viewing a report?

Answers:

• No, you can only view information with a report

• No - unless you import the data first

• Yes, if the settings allow it

• Yes, if the report is active

141. Which of the following is not a valid view for an Access Form?

Answers:

• Form View

• Layout View

• Design View

• Edit View

142. A best practice in managing a relational database such as the Access Jet database engine is:

Answers:

• Print a backup copy

• Normalizing the data

• Make multiple tables for redundancy

• Link to the Internet

143. When can you set referential integrity between two tables?

Answers:

• All of these

• You cannot add a record to a table that contains a foreign key, without a corresponding record in the primary key table

• When the Matching field is a primary key in one table or has a unique index

• You cannot change the definition of related fields on fields that have referential integrity enabled.

144. The Following statements are all true except:

Answers:

• You can select which fields are chosen and hidden in a query

• You can only have one criterion per line in the design grid

• You may use more than one table in a query

• You write the criteria for a query in the design grid

145. To create a table relationship you would click on...

Answers:

• Insert, Relationships

• Create, Relationships

• Edit, Relationships

• Database Tools, Relationships

146. You can use SQL to write Queries.

Answers:

• Yes.

• No, queries are made using the Microsoft query builder.

• Yes, if you have SQL enabled on your database.

147. How do you resize a column?

Answers:

• Use functions in Format as Table

• Merge two cells together

• Click and drag along the border of a cell

• Click and drag along the right border of a field

148. Which term is used to refer to a single piece of data stored in a field?

Answers:

• Record

• Field

• Tables

• Value

149. What happens when Best Fit is used?

Answers:

• Text is formatted to fit the form better

• Only affects the rows

• Text is formatted to fit the cell better

• Numbers are written in word form and vice-versa

150. You require a Grand total to be printed on a Report.  You create a calculated field and place the control in which section on the report?

Answers:

• Report Footer

• Detail section

• Group Footer

• Page Footer

151. How would one bypass the the execution of AutoExec Macro when you open Microsoft Office Access database?

Answers:

• None of the above

• Press and hold "k" Key

• Press and hold Shift Key

• Press and hold "m" Key

• Press Ctrl + Break (in Windows)

152. Which one listed below is not a valid version of MS Access?

Answers:

• 2010

• 2003

• 2007

• 2005

• XP

153. In which row of the query design grid do you specify what is used to filter the results?

Answers:

• Criteria

• Sort

• Filter

• Total

154. Each sales person has many customers.  Each customer can have many orders.  In building a query for how much in sales a salesperson is generating, what kind of relationship will exist between customer and orders?

Answers:

• Many-to-many relationship

• One-to-many

• None exists

• Many-to-one

155. How do you create a switchboard?

Answers:

• Database Tools->SQL -> Switchboard

• Database Tools -> Switchboard Manager

• Access doesn't have a switchboard option

• Create -> Switchboard

156. What does it mean to enforce referential integrity.

Answers:

• You can't update the data to violate the record's relationship.

• You can now automatically delete all the data related to your record.

• This isn't a feature in access.

• You can quickly see all the relationships in your table.

• You can't alter the data in the record.

157. What does an Action Query do?

Answers:

• Automatically displays a report

• Automatically starts a MACRO

• Modifies data in some way.

• Does not modify data

158. What would Mid("Alphabet", 3, 10) return?

Answers:

• Alphabet

• phabet

• NULL

• -1

159. You require a form control that provides a text box to which a drop-down list is attached.  Users can either type a value directly into the text box or select from the list of choices available. Which control will you choose?

Answers:

• Option Group Control

• Combo Box control

• Text Box Control

• List Box control

160. Normalization is the process of:

Answers:

• adding redundant data to a table to speed up database access

• All of these

• organizing data in a database to produce optimized table structures

• combining two or more fields together to create a primary key

161. When creating or editing a table in design view, the 'Required' field property default value is 'No'.

Answers:

• There is no Required field property

• True

• False

162. In a loop that begins with "Do Until rs.EOF = True", what problem occurs if you omit "rs.movenext"?

Answers:

• The code continues executing but Access appears to hang.

• You get a message saying "Recordset Move is Required"

• You get error number 3021 "No Current Record"

• The code takes slightly longer to run

163. What does the Run button do?

Answers:

• Executes and renders the results within a table

• Executes and renders the results of the query in a new tab

• Renders a report of the query

• Changes the fonts and cells of the query

164. Which of the following helps to study the information in a table and then make changes to streamline the data?

Answers:

• Access Analyzer Wizard

• Evaluate Data

• Table Analyzer Wizard

• Table Data Wizard

• Sync Table Contents

165. What is one way to run a macro when opening an Access Database?

Answers:

• Use the settings to define which Macro you want to run first, on open.

• Press and Hold Shift Key

• Select Options from Office Button then change default macro setting to "Run Always"

• Create a Macro named AutoExec

166. When do you use the Lookup Wizard?

Answers:

• You want to lookup the value of a field from another table or create a list of values to choose from

• You want to lookup specific objects that are related to the table

• You want to bypass using referential integrity between two tables

• You want to lookup up the contents of a field in a table in Datasheet View

167. What is the maximum size of Microsoft Access 2010 database file?

Answers:

• 3 GB

• 2 GB

• 4 GB

• 1 GB

• 2 GB, minus the space needed for system objects

168. What keyboard shortcut will bypass autoexec macros when opening an Access database?

Answers:

• Hold down Ctrl+Alt while opening the database

• Hold down Ctrl+Shift while opening the database

• Hold down Ctrl while opening the database

• Hold down Alt+Shift while opening the database

• Hold down Shift while opening the database

169. True or False: You can upgrade a 2003 or earlier Access file (.mdb) to a 2007 or later Access file (.accdb) while a database password is configured.

Answers:

• False

• True

170. How do you password protect your database?

Answers:

• Open Database->Database Tools-> Make ACCDE

• Open Database in exclusive mode->Database Tools-> Encrypt with Password

• Open Database in inclusive mode->Database Tools-> Encrypt with Password

• Open Database->Database Tools->Switchboard tools-> Make ACCDB

171. If the "Row Source" property on a combo box was set to "Beginner";"Intermediate";"Advanced", what value would you assign to the "Row Source Type" property on that combo box?

Answers:

• Table/Query

• Value List

• Field List

• Column List

172. You want to create a flexible query that prompts the user for additional criteria.  What will you create?

Answers:

• Parameter Query

• Flexible Query

• Select Query

• Action Query

173. How do you copy a record?

Answers:

• Right-click the start of a column and click copy

• None of these

• Press Ctrl + C in a cell

• Right-click the start of a row and click copy

174. Which of these aspects of a Linked Table cannot be changed?

Answers:

• Connection string

• Table definition

• Record values

• Table alias

175. What would be considered summary data?

Answers:

• Sum, mean, median

• None of the above

• Count, Average, Total

• Count

• Count, Sum or Average

176. What would RTrim("Tech on the Net ") return?

Answers:

• false

• "Tech on the Net"

• "TechontheNet"

• undefined

177. When compacting a database, what must you check?

Answers:

• The database has been backed up

• The Database has been restored from a previous backup

• Ensure that the Database is closed at the time

• Ensure no other users are working on the Database at the time

178. Double Clicking the Active Tab on the Ribbon will:

Answers:

• Open a Dialog Box

• Close the current database

• Close Access

• Hide or Unhide the Ribbon

179. When editing a relationship in the Relationships screen, which of these is not an option?

Answers:

• Disable Referential Integrity

• Cascade Delete Related Records

• Enforce Referential Integrity

• Cascade Update Related Fields

180. Access is available for a Mac.

Answers:

• False

• True

181. What format must the filename be in to be protected?

Answers:

• .ACCDB

• .ACDC

• .ACCDE

• .Access

182. What does DAO stand for?

Answers:

• Database ActiveX Objects

• Data ActiveX Objects

• Data Access Objects

• Database Access Objects

183. Can an access database application be run in a Linux environment?

Answers:

• Yes

• No

184. In Design View, what is the first step to create a query?

Answers:

• Database Tools->Relationships->Query

• Data->Create-> Query

• Create->Query Design->Split Form

• Create->Query Design-> Double-click on table name

185. You put the following code near the top of an Access form: Global rs10 As DAO.Recordset   The code causes an error because?

Answers:

• Global variables are allowed but disabled by default

• Global Variables cannot be declared in Form Objects

• Access does not allow Global Variables

• Global variables cannot be of type DAO.Recordset

186. Which of the following is NOT a type of query in Access?

Answers:

• CrossSelect

• CrossTab

• Pass-Through

• Make-Table

187. When you move between records on an Access Form, which one of the following events fires?

Answers:

• On Current

• On Got Focus

• On Activate

• On Close

188. To filter a table in Datasheet view, what do you use?

Answers:

• Filter by Selection

• Filter by Range

• Filter by Field

• Filter by Record

189. Which of the following are views that a table can be changed to?

Answers:

• Data Entry

• Print

• Datasheet

• Data View

190. "Yes/No" answers in Access are commonly stored as:

Answers:

• North or South

• 0 or 1

• True or False

• 0 or -1

191. What is the defining feature of a back-end copy of a split database?

Answers:

• A new extension altogether

• _be on the extension of the database name

• nothing changes

• _be added to the database name

192. A calculated control is one form that uses an expression to generate the data value for the master key of a table.

Answers:

• False

• True

193. Which of the following Access 2010 macro actions does not require you to select "Show All Actions" in order to use it in Macro Design?

Answers:

• Echo

• RunCode

• RunSavedImportExport

• RunSQL

• SetWarnings

194. In the design view of an update query the top row, labeled field is:

Answers:

• The field name from the table being updated.

• The field name from the table used as a source of new data.

• Fields from the source table that match the table being update.

• Rows that will be included when the query is run.

• The criteria field used to select the data to be updated.

195. What does ADO stand for?

Answers:

• ActiveX Data Objects

• ActiveX Database Objects

• Access Database Objects

• Access Data Objects

196. What does a Pass-Through Query do?

Answers:

• Passes data through validation without inserting new records.

• Inserts new records, bypassing validation.

• Sends a SQL statement to a remote server for validation, not execution.

• Sends a SQL statement to a remote server for execution.

197. What is the "iif" function named?

Answers:

• Inferred If

• Immediate If

• Integrated If

• Internal If

198. Which of the following is not included in the Access Built-In Functions for SQL Aggregate

Answers:

• VarP(??expression??)

• StDev(??expression??)

• Median(??expression??)

• Sum(??expression??)

• Count(??expression??)

199. The Yes of a Yes/No data type field equates to which?

Answers:

• 2

• -1

• 0

• 1

200. The report header displays on:

Answers:

• Every other page of the report

• All pages of the report

• The first page only

• The first and last page of the report

201. Which of the following is considered an "Unsafe Action" in an Access 2010 macro and would require you to "Show All Actions" in order to use it in Macro Design?

Answers:

• SaveObject

• RunMacro

• Beep

• RunCode

• Requery

202. Concerning the code below, which of the following statement is False?  Dim rst as ADODb.Recordset

Answers:

• A Reference to ActiveX Data Objects will be required for this code to work.

• ADO Recordsets can be fabricated without any database connection

• Recordset variables must always be named 'rst'.

• When configured properly, ADO recordsets can be disconnected from the database and still be bound to a form.

203. Is it possible to use the record MACRO function in Access?

Answers:

• Yes, just as in Excel

• No, unless you import the data first

• Yes, if your settings allow it

• No, this is not supported in Access

204. Access 2007/2010 theoretically allows how many concurrent users accessing the same .accdb database file?

Answers:

• 1000

• 255

• 256

• 50

• 100

205. Field selectors are located...

Answers:

• within the field

• at the bottom of a table

• within the cells

• within the menu command

• at the top of a table

206. When you open an Access Form, what is the second event that fires?

Answers:

• On Activate

• On Load

• On Open

• On Current

207. What would Format("0.981", "Percent") return?

Answers:

• 98%

• 98.1%

• 99%

• 98.10%

208. Which of these statements are false?

Answers:

• It is possible to make a query from a query

• It is not possible to sort query results.

• When a criterion is typed wrong, nothing shows up in results

209. In the design view of a make table query the destination table name is displayed:

Answers:

• In the header, next to the query name.

• In the parameters list.

• In the table row of the query design window.

• In the update to row of the query design window.

• In the propery sheet with selection type query properties.

210. What would Format("210.6", "Standard") return?

Answers:

• 210.6

• 210

• 211

• 210.60

211. Concerning encryption, which of the following statement is True?

Answers:

• Microsoft has addins available for MS Access for doing MD5 encryption.

• MD5 Encryption and hashing can be done in Access VBA using .NET functions.

• Access has native functions for MD5 encryption and hashing.

212. What are the three wildcard characters Access allows you to use when searching?

Answers:

• *, $, ?

• *, %, #

• *, #, $

• *, #, ?

213. What must be the same for a relationship to work?

Answers:

• Must have the same data type

• Must have same data type and field size

• Must have the same field size

• Must have the same field name

214. You need to create a lookup field where more than one option can be chosen.  Where would you do this?

Answers:

• Choose the Multiple Value data type in Table Design View

• In the Properties for the field select "Allow multiple values for this field"

• This cannot be done in Access 2010, only one value can be stored at a time

• In the Lookup Wizard check "Allow Multiple Values"

215. What would StrConv("Tech on the Net", 3) return?

Answers:

• TECH ON THE NET

• tech on the net

• Tech On The Net

• TechontheNet

216. True or False: Union Queries must be created by manually writing the SQL.

Answers:

• False

• True

217. What would Instr(20,"Tech on the Net","t") return?

Answers:

• NULL

• 1

• -1

• 2

• 0

218. On printing a report you find that the Comments field is printing </div>  for every record in the Comments field.  How do you rectify this?

Answers:

• Change the Width Format property for the field to allow for more space

• Change the Text Format property for the field to Plain Text

• Change the Text Align property for the field to Distribute

• Change the text format property for the field to Rich Text

219. How do you widen the columns in the design grid?

Answers:

• Double Click the right border of the cell

• Double-Click on the right border of the top of the column

• Double-Click on the right border of the left of the column

• Click and drag on the left border of the top of the column

220. What is typically displayed on a Relationship Report?

Answers:

• The date of the initial report creation and the user name

• The current date and database name

• The time of day of the report and the folder name that the database is in

• The date and time of the report and the database name

221. Which is not a benefit of upsizing to an SQL server?

Answers:

• Improved security

• All of these are benefits

• Support for large databases

• Time delayed recoverability

222. You are creating a Macro and you require the SetValue Action, but it does not exist.  What do you do?

Answers:

• Click the Macro Tools Design Tab and choose "Macro Names" from the Ribbon

• There is no such Macro command

• Click the Macro Tools Design Tab and choose "Conditions" from the Ribbon

• Click the Macro Tools Design Tab and choose "Show all Actions" from the Ribbon

223. You can add your company logo to a form in:

Answers:

• Design View

• Form View

• Layout View

• Design & Layout Views

• All Views

224. How do you print a database?

Answers:

• Use the print option after clicking the Page Layout Tab

• Use the print option after clicking the View tab

• None of these

• Use the print option after clicking the Microsoft button

225. To query two tables that are unrelated you:

Answers:

• First create the relationship in the Relationships Window

• Cannot do this

• Create a junction table which contains fields common to both tables

• First have to add fields to both tables to make them related

226. What key displays the Database Window?

Answers:

• F12

• F10

• F9

• F8

• F11

227. Which of these can you apply conditional formating to?

Answers:

• Report

• Table

• Form

• Query

228. What does DAO stand for?

Answers:

• Database Access Object

• Database ActiveX Object

• Data Access Object

• Data ActiveX Object

229. To adjust the length of fields in a report while displaying data you would use:

Answers:

• Design View

• Report View

• Print Preview

• Layout View

230. Datasheet views are different from continuous forms in very subtle ways. Which of the following statement is false?

Answers:

• Datasheet views can be bound to disconnected ADO Recordsets.

• Datasheet views cannot contain buttons inside rows and columns.

• Datasheet Views cannot have code modules associated with them.

• Datasheet views can be embedded as subforms.

• Datasheet views have built in features for sorting and filtering.

231. Which of these statements is true?

Answers:

• You do not need to put a $ in front of numbers in criteria

• A ? Wildcard is not used to search for single characters

• All of these

• You cannot use the same kind of criteria more than once in the same query

232. What does a group header or group footer do?

Answers:

• Displays the field label of grouped data on the left or right of a report

• Displays the field label of grouped data on the top or bottom of a report

• Displays the field label of grouped data on the top or bottom of a query

• Displays the group label of data on the top or bottom of a report

233. You wish to filter data on a report before printing without changing the design of the report. How do you do this?

Answers:

• In Layout view, select the Home Tab and click Filter, uncheck the Select All check box, and check the values you want to filter on

• Modify the Query for the report and enter the criteria

• You cannot do this in Reports

• Switch to Print Preview, select the Home Tab and click Filter, uncheck the Select All check box, and check the values you want to filter on

234. What would Instr(1,"Tech on the Net","n") return?

Answers:

• 7

• 13

• 6

• 12

235. What type of database is Access?

Answers:

• Client/server database

• Non-relational database

• Inverted database

• File server database

236. What is an example of a comparison operator symbol?

Answers:

• All of these

• = (Equals To)

• < (Less Than)

• > (Greater Than)

237. What would Len("Tech on the Net") return?

Answers:

• 7

• 15

• 3

• 12

• 9

238. How do you move to the last record in a table?

Answers:

• Click the last record button

• Press CTRL+End

• All are correct

239. What does DAO stand for?

Answers:

• Data Access Objects

• Data ActiveX Objects

• Database ActiveX Objects

• Database Access Objects

240. What does DAO stand for?

Answers:

• Database ActiveX Object

• Data ActiveX Object

• Database Access Object

• Data Access Object