Do you know that? $41 average hourly rates for Illustrator freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Fin. & Mgt. category

Test answers for PMP - Project Management 2016

(66, CL) Last updated: February 12
Elance • Fin. & Mgt.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

66 Answered Test Questions:

1. What is the definition of an SOW?

Answers:

• Statement of Work

• Sign of Weakness

• Statement of Writing

• Signature of Workmanship

2. A Change Control Board is:

Answers:

• The project manager and several key team members working to ensure cost and schedule control during the life of the project

• A formally constituted group of stakeholders responsible for ensuring that only a minimal amount of changes occur on the project

• A formal constituted group of stakeholders responsible for approving or rejecting changes to the project baselines

• An informal group which has oversight of project implementation

3. One of the members of your project team comes to you and says that he heard that one of the suppliers to the project had given a substantial gift to one of the project team members in hopes that the team member would favor his company with a purchase order. This team member then ordered the parts from this company. What should you do?

Answers:

• Do nothing and hope things will blow over

• Investigate the matter completely

• Cancel the purchase order with the supplier

• Talk to the person and get him or her to give back the gift

4. What is "KPI"?

Answers:

• Key Project Indicator

• Key Performance Indicator

• Key Project Idea

• Key Project Implementation

5. Which is the BEST definition of quality?

Answers:

• A product made of very expensive materials.

• A product that satisfies all of the requirements of the people who pay for it.

• A product that passes all of its tests. made with a lot of care by the team who built it.

• A product that stays within budget.

6. What should the project manager do to ensure that all work is included in the project plan?

Answers:

• Create a contingency plan

• Create a quality plan

• Create a risk management plan

• Create a WBS

7. A project management triangle is a model of the constraints of project management.

Answers:

• True

• False

8. A project manager is reporting the final status of the closed contract to the stakeholders. Which form of communication is appropriate?

Answers:

• Formal Speech

• Formal written

• Informal verbal

• Informal written

• Formal verbal

9. The Triple Constraint Model of a project consists of:

Answers:

• No Specification, Difficult users, Political intervention

• Budget, Time, and Knowledge

• Scope, Schedule, and Cost

• Resistance to change, Lack of support, and Team management

10. What are the steps for defining the scope of a project?

Answers:

• Obtain budget approval, assign tasks, manage outsourcing.

• Define project objectives, goals, sub-phases, tasks, resources, budget, and schedule.

• Create SOW, get stakeholder contracts, hire staff.

• Define project goals, outcomes, stakeholders, and hire junior PM's.

11. Which of the following is NOT a responsibility of a project manager?

Answers:

• Gathering product requirements

• Managing project constraints

• Sponsoring the project

• Managing stakeholder expectations

12. Project scope is the part of project planning that involves determining and documenting a list of specific project goals, deliverable, tasks, and deadlines.

Answers:

• True

• False

13. A person who is involved in, has something to gain or lose, or may be affected by the activities of the project is called a:

Answers:

• Customer

• Stakeholder

• Supporter

• Team member

14. Which one of these is part of the execution stage?

Answers:

• Conduct procurement

• Distribution of information

• All of these

• Quality assurance

15. The margin on the project you are working on is low, and it is extremely important that the cost estimates for the work to be accurate. While reviewing the cost estimates for it, you notice that one for an element in the WBS is 10% higher than two previous projects for very similar work. What should you do?

Answers:

• Ask the person responsible for the estimate to explain the difference and bring supporting information to you

• Reduce the estimate and add the additional budget to the contingency reserve

• Reduce the estimate and add the additional budget to the management reserve

• Accept the estimate because you trust all of the people on your project team, and they are responsible for estimates

16. True or False?  One side of the project management triangle cannot be changed without affecting the others.

Answers:

• True

• False

17. What must a project manager do to ensure clear boundaries for project completion?

Answers:

• Complete a scope statement

• Complete a risk management plan

• Complete a communications plan

• Complete a stakeholder management plan

18. What are the 5 basic Phases of Project Management

Answers:

• Initiation, Planning, Development, Budgeting, and Presenting

• Customer Insights, Ideation, Visual Thinking, Prototyping, and Storytelling

• Planning, Insights, Ideation, Prototyping, and Presenting

• Initiation, Planning, Execution, Control, and Close

19. What is the total float of a project?

Answers:

• Amount of time a task can slip without affecting the project end-date

• Time spent by the project manager between team members

• Idle time when project members are not fully occupied

• Sum of the time spent on critical tasks

20. A contract to deliver has been signed for the current project you are working on. The customer who has signed the contract has telephoned you to request additional work to be done on the project, which will affect the budget, but not the schedule of the project. What should you do next?

Answers:

• Refuse the request and send a memo to your management explaining the situation

• Arrange to meet with the project team to discuss this change

• Respond to the customer???s request by explaining the change procedure and asking that he or she submit a request for change

• Do what the customer asks you to do and add the additional requirements to the original contract

21. What must a project manager do to create clear boundaries for project completion?

Answers:

• Complete a stakeholder management plan

• Complete a scope statement

• Complete a risk management plan

• Create a communications plan

22. What is the purpose of a project charter?

Answers:

• Focal point of the project

• Primary sales document

• Authorization of the project

• All of these

23. What happens at each gate when using the phase-gate model?

Answers:

• The project is moved to a new location

• A new commitee reviews eash stage

• A new idea is implemented to the project

• Continuation of the project is reviewed by a committee

24. A type of project management that is typically used in technology and software development is:

Answers:

• Process-based project management

• Lean project management

• Agile project management

• Tech project management

25. A group of related projects that are managed in a coordinated way that usually include an element of ongoing activity is called a:

Answers:

• Project office

• Group of projects

• Program

• Major project

26. What is WBS typically used for:

Answers:

• As a record of when work elements are assigned to individuals

• Organizing and defining the total scope of the project

• To identify the logical person to be project sponsor

• To define the level or reporting the seller provides the buyer

27. True or False? The closing stage of a project consists of 2 sub-stages?

Answers:

• False

• True

28. A temporary endeavor undertaken to create a new product or service is called a:

Answers:

• Program

• New product development

• Project

• Enterprise

29. What is a management style that is used for breaking down projects into small components?

Answers:

• Work breakdown strategy

• Project breakdown structure

• Project breakdown strategy

• Work breakdown structure

30. You are managing a project that is in process. A large and unexpected problem occurs that will cause a delay in the schedule in excess of the contingency schedule for the project. What should you do?

Answers:

• Require mandatory overtime for the project team

• Speak to the stakeholders about getting additional time and budget for the project

• Reduce testing on the completed tasks

• Look at other tasks in the schedule and see which ones should be reduced to allow time for this problem to be worked out

31. The stakeholder analysis should be done in which stage of the project management?

Answers:

• Planning and design

• Initiation

• Monitoring and controlling

• Production and execution

32. Some members of your project team have come to you and asked that they be permitted to work on a flexible schedule. Others feel it is important that all team members be on site at all times unless they are absent for business reasons. What should you do?

Answers:

• Arrange a meeting of the project team members and allow them to decide

• Discuss this problem with your manager and act on the results of the meeting

• Turn down the request for flexible time schedules

• Accept the request for flexible time schedules

33. Which of these is NOT one of the Five Performance Domains?

Answers:

• Planning the project

• Executing the project

• Budgeting the project

• Initiating the project

34. Which of the following is an example of a conflict of interest?

Answers:

• You are the owner of a company that is supplying parts to a project that you are managing

• You are the fourth cousin of a vendor supplying parts to a project in your company

• You receive a gift from a supplier of parts for your project

• A supplier tells you sensitive information, in confidence, that allows you to select another supplier for your project

35. The original approved plan plus or minus approved scope changes is called the:

Answers:

• Assumption analysis

• Baseline

• Budget for completion

• Buffer

36. A project manager makes a narrative description of the work that must be done for her project. This is called a:

Answers:

• Project objective

• Control chart

• Project plan

• Statement of work

37. A graphic display of cumulative costs, labor hours, percentage of work etc. plotted against time is known as:

Answers:

• A Risk Graph

• A Curve Graph

• An S-Curve

• A Target Frame

38. What is the term for a histogram that shows how many results were generated by each identified cause?

Answers:

• A Key Event Schedule

• An Earned Value Diagram

• A Pareto Diagram

• A Parametric Graph

39. The process of establishing clear and achievable objectives, measuring their achievement, and adjusting performance in accordance with the results of the measurement is called?

Answers:

• Management by objectives

• Strategic planning

• Contingency planning

• Detailed planning

40. You are managing a design project. You find that bringing all of your team members into a single room to work increases their communication, and helps build a sense of community. This is referred to as a:

Answers:

• Virtual team

• Socially active team

• Common area

• War room

41. During the full life cycle of the project, a plot of the project???s expected expenditure will usually follow a characteristic ???S??? shape. This indicates that:

Answers:

• There are high expenditure during closeout

• The bulk of the project budget will be spent in the execution phase

• There is a cyclic nature to all projects

• Problems will always occur in the execution phase

42. Your manager wants you to prepare a presentation for him to present at a conference. Most of the material in the presentation will be facts that are the results of your project. He intends to present the material under his own name. Your name will not appear. What should you do?

Answers:

• Present your own presentation

• Meet with your manager???s manager and discuss the problem

• Refuse to work on the presentation unless you are listed as a coauthor

• Do the work as you were told by your manager

43. What kind of a relationship is it when completion of a successor is dependent on initiation of its predecessor?

Answers:

• FS (finish-to-start)

• FF (finish-to-finish)

• SS (start-to-start)

• SF (start-to-finish)

44. Which one of these is NOT a stage of the phase-gate model?

Answers:

• Launch

• Research

• Scoping

• Development

45. A control shows seven data points on a row on one side of the mean. What should be done?

Answers:

• Perform a design of experiments.

• Nothing. This is the rule of seven and can be ignored.

• Find an assignable cause.

• Adjust the chart to reflect the new mean.

46. What are examples of project stakeholders?

Answers:

• Project leader, project team members, upper management.

• Community leaders & government officials

• (all of these)

• Vendors, Procurement, junior project managers.

• Google, Facebook, Android, GoogleGlass, Google AdWords

47. PRINCE2 focuses on:

Answers:

• Long-term projects

• Controlled environments

• Fluctuating environments

• Short-term projects

48. Taking action to decrease the total project duration after analyzing a number of alternatives to determine how to get the maximum duration compression for the least cost is known as:

Answers:

• Compressing

• Crashing

• Consolidating

• Crunching

49. In a current project, you use earned value calculations to figure out that you???re going to run $500 over budget if the project continues at the current rate. Which of the following core characteristics of a project manager are you using to find the problem?

Answers:

• Performance

• None of these

• Knowledge

• Personal

50. How many phases are there in a phase-gate model?

Answers:

• 3

• 4

• 7

• 6

51. Any numbering system that is used to monitor project costs by category such as labor, supplies, or materials is called a:

Answers:

• Code of Accounts

• Standard accounting practices

• Universal accounting standard

• Work breakdown structure

52. What does "PRiSM" stand for?

Answers:

• Projects Integrating Systematic Methods

• Projects Integrating Sustainable Methods

• Project Restore in Systematic Methods

• Project Recovery in Situation Mess

53. Which of the following is NOT a Project Management Knowledge Area?

Answers:

• Scope

• Procurement

• Integration

• Initiating

54. As a direct result of the successful completion of a project, your manager approves a bonus of $25,000 for you. There are fifteen members of the project team. One of the people in the project team has been a very low contributor to the project; the other fourteen have all been above standard. What should you do with the money?

Answers:

• Divide the money equally among the team members except for the substandard team member

• Keep the money yourself; you deserve it

• Ask the team members how they would divide the money

• Divide the money equally among all the team members

55. You are managing a project and the customer???s engineer visits your facility on an inspection and general getting acquainted tour. During the tour they make the comment that the parts that are being designed should be in stainless steel instead of plain steel with enamel. What should you do?

Answers:

• Continue with the present design

• Speak to the visiting engineers and discuss having an informal meeting between your engineers and the visiting engineers

• Ask the visiting engineers to submit a change proposal to the change system

• Authorize the change in design to your engineers

56. A project coordinator may typically be found in a ____________ organization

Answers:

• Projectized

• Balanced matrix

• Weak matrix

• Strong matrix

57. Managing projects that are uncertain and complex are often called:

Answers:

• Ambiguous Project Management (APM)

• Intense Project Management (IPM)

• Extreme Project Management (XPM)

• Complex Project Management (CPM)

58. Outputs of the Plan Risk Responses process include:

Answers:

• Secondary risks, process updates, and risk response owners

• Risk triggers, contracts, and a risk list

• Residual risks, fallback plans, and contingency reserves

• Contingency plans, project management plan updates, and change requests

59. The focus on how time and resources are invested into making changes that people want to see happen is known as:

Answers:

• Benefits Realisation Management

• Benefits Strategy

• Benefits Outcome Management

• Outcome Management

60. Your project management team includes two external consultants each from a different company. You found that repeated conflicts between the two consultants already slow down project progress and jeopardize achievement of objectives.  Which stage of team development can be difficult to overcome in such a situation?

Answers:

• Storming from Forming, Storming, Norming, Performing

• Frustration from Direction, Frustration, Cooperation, Collaboration

• Panic from Enthusiasm, Panic, Hope, Solution

• Kickoff from Assignment, Kickoff, Training, Communicating

61. An unintended break in a network path, usually caused by missing activities or logical relationships, is called a:

Answers:

• Hanger

• Hammock

• Free floater

• Fragnet

62. An example of scope verification is:

Answers:

• Decomposing the WBS to a work package level

• Performing a benefit-cost analysis to determine if we should proceed

• Reviewing the performance of an installed software module

• Managing changes to the project schedule

63. Decomposing the major deliverables into smaller, more manageable components to provide better control is called:

Answers:

• Scope definition

• Scope baselining

• Scope verification

• Scope planning

64. You hire a person from a competing company who has a great deal of expertise in your industry. During conversation with the person you determine that many of this person???s ideas were developed by the competing company. What do you do?

Answers:

• Investigate the employee for security reasons

• Accept the new ideas

• Sign a nondisclosure agreement with this person before he or she leaves your company

• Tell the person that he or she should not mention that the ideas came from another company

65. What is a risk owner?

Answers:

• The person who makes a risk happen.

• The person who is responsible for the response plan for the risk.

• The person who meets with stakeholders to explain the risk.

• The person who monitors the watchlist that contains the risk.

66. True or False? A hammock must have an internal sequence

Answers:

• False

• True