Do you know that? 75% American freelancers who work from home make over $65k per year next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Fin. & Mgt. category

Test answers for Organizational Behavior 2016

(75) Last updated: January 27
Elance • Fin. & Mgt.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

75 Answered Test Questions:

1. True or False? Ethics is the study of moral values or principles that guide our behavior and inform us whether actions are right or wrong.

Answers:

• True

• False

2. Which of the following best describes a hedonistic employee?

Answers:

• Employees will be unproductive

• Employees will seek nonverbal communication, hand gestures and sign language

• The employee seeks pleasure and avoids pain and job discomfort

• The employee will overwork and constantly look for opportunities for advancement

3. What is the study of the institutions and practices in different societies during a given time period?

Answers:

• Psychology

• Anthropology

• Political Science

• Sociology

4. Employees can take responsibility for their careers by utilizing what tools?

Answers:

• Training, education and promotion opportunities

• Training, traditionalist views, and prediction opportunities

• Trailing, hiking and rock-climbing opportunities

• Training, managerial effects, and schemas

5. Stress on the job can affect an employee's physical health, true or false?

Answers:

• False, stress never hurts a person on the job

• True, stress can produce physiological factors which will harm an individual's health

• True, stress triggers laid back behaviors on the job and is good for morale

• False, stress is a part of everyday life and is expected on the job

6. Which of the following best explains why an employee behaves as s/he does?

Answers:

• The environment is the most important consideration

• Both the environment and individual differences are important considerations

• Employee personality and attitudes

7. Which is the best example of "the sandwich approach"?

Answers:

• Making a peer review more comfortable, by inviting the employee to lunch

• Making an employee dismissal more respectful by having the conversation over lunch

• Giving an employee a compliment, followed by criticism, followed by another compliment

• Improving participation by providing food at meetings

8. What is the definition of downward communication?

Answers:

• Value judgments by employees that include human resources management

• Managerial models that describe type A or type B personalities

• Organizational communication that comes from executives down to front line employees

• Organizational flat structures that are geared to the triarchic model of intelligence

9. Which of the following is an example of accountability at an organization?

Answers:

• An employee taking responsibility for a mistake made during the production of a product

• An employee using a survey to decide which meals are the most nutritious in the company cafeteria

• An employee taking criticism and then following up to criticize another employee in turn

• An employee talking to other employees about unobtrusive measures at the organization

10. What is an example of job rotation?

Answers:

• Worker rotation to improve employee relationships

• Worker approbation related to increased consternation

• Worker rotation of personnel to avoid altercations

• Worker rotation of jobs to increase the skill set of the individual

11. What is the definition of self-efficacy?

Answers:

• Mastering a task autonomously

• Believing and relying on one's luck

• Mastering a task serendipitously

• Believing in one's ability to complete tasks

12. True or False? The practice of actively shaping our public image is called impression management.

Answers:

• True

• False

13. Which of the following is the best definition of job burnout?

Answers:

• A person emotionally exhausted and has a negative attitude about the job

• An individual who uses an extreme work ethic to excel on the job

• A person affected by seasonal affective disorder

• A leadership and management tool useful at an organization

14. What is an example of employee empowerment?

Answers:

• Management allowing alterior rankings at the organization

• Management allowing the employees to control how they perform tasks at the organization

• Allowing workers to determine which organization they will not work for in the factum

• Forcing workers to have the power to do what they want in the evaluator and central tendencies of an organization

15. Total Quality Management is defined as:

Answers:

• Occassionally improving the business but not to the benefit of the customers

• Taking time to survey the employees regarding the customers

• Constantly improving business processes to increase customer satisfaction

• Improving the business processing plants behind the scenes

16. True or False? Motivation is a psychological state that reflects an intention to behave in certain ways.

Answers:

• True

• False

17. What is an example of employee autonomy at an organization?

Answers:

• It is the intergroup conflict that affects the ratio schedule at an organization

• It is the ability of the manager to make decisions independent of the employee

• It is the progressive development of the workforce at an organization

• It is the ability of the employee to make decisions independently without supervision of a manager

18. Individuals manage conflict on the job by what factors?

Answers:

• Accommodation, aggregation and concilliation

• Revocation, meditation and veneration

• Excelleration, accommodation and ostination

• Accomodation, collaboration and compromising

19. True or False? Workforce diversity appreciates differences among people within organizations, such as gender, race, and ethnicity.

Answers:

• True

• False

20. In present context, which one of these is NOT a challenge for Organizational behavior?

Answers:

• Corporate taxes

• Workforce diversity

• Employee expectation

• Globalization

21. Which of the following is a force for affecting organizational behavior?

Answers:

• People

• (All of these)

• Environment

• Technology

22. Delegation of tasks is defined as which of the following?

Answers:

• The idea that an organization is able to give employees a holiday bonus

• The organization has to manage various cultural diversities at one time for success

• The assignment of tasks within an organzation to various employees

• (none of these)

23. The hierarchy at an organization defines what relationship among the employees?

Answers:

• The reporting relationship between the customer and the executive management

• The reporting relationships such as an employee to a supervisor

• The self-appraisal and peer relationship seen by the supervisor

• The peer relationship such as a supervisor to the CEO of the company

24. How is an organizational chart used at a company?

Answers:

• To determine the moral community at an organization

• To manage whether employees are satisfied with the organization

• To determine the moral majority at an organization

• To state the hierarchy of power at an organization

25. What are three rewards stated in the Porter-Lawler model?

Answers:

• Forensic, autopsic and extraneous rewards

• Intrinsic, extrinsic and perceived equitable rewards

• Biopsic, amnesic, and crisic rewards

• Ultra basics, neoclassic and intrinsic rewards

26. Which of the following is the best definition of work engagement?

Answers:

• How many hours it takes an employee to complete a task

• How interested the employee feels at his or her job

• How many hours an employee works per quarter

27. True or False? A laissez faire leadership style occurs when all power is passed onto the staff.

Answers:

• False

• True

28. What is an example of a value conflict at an organization?

Answers:

• The conflict between alternative ranking techniques and job performance techniques

• The difference between a world view and a global view

• The conflict between personal values and business values

• The difference between hindsight bias and group think

29. What is the definition of a "positive climate" in the workplace?

Answers:

• An organization that has many fun events during the workday

• A situation where leadership manages change in an organization with coercion

• A situation where positive emotions override negative emotions in the workplace

• A situation at an organization where leaders and managers are on unequal terms

30. Traits of an effective manager are characterized by the following examples?

Answers:

• Cultivate allies, perspire others and challenge workers to greatness

• Cultivate allies, inspire others and challenge workers to greatness

• Cultivate dissidents, inspire others and challenge workers to greatness

• Cultivate allies, inspire others and challenge workers to lateness

31. Which of the following is the best example of a multidisciplinary team?

Answers:

• It utilizes employees from different departments with experience who work on same or similar projects

• It uses employees with diversity issues who appraise peers and co-workers

• It utilizes employees who have potential biases from different departments in the company

32. Who are an organization's stakeholders?

Answers:

• Managers with an analysis pending on the organization

• Individuals with a special interest in the organization

• Individuals who have been indicted by the organization

• Organizational management recruits

33. Which model has the motto: “Might is right”?

Answers:

• Supportive model

• Custodial model

• Collegial Model

• Autocratic model

34. What is vertical integration at an organization?

Answers:

• When employees meet after hours to have moments to bond

• When an employee uses variable interval schedules at the organization

• When a company buyout controls the acquired company production process from the ground up

• When an employee uses smbolism to habitualize a ritual or ceremony at the organization

35. The flight or fight response to stress is what type of characteristic?

Answers:

• It is an ancient automatic response to stress that most humans experience if placed in perceived or actual danger

• It is a dependent variable to stress with diffused responsibility

• It is an external validity that is perceived with employee and managerial extinction

• It is an automatic response to employee envy that most individuals experience on the job

36. What is organizational scenario planning?

Answers:

• A learning process where people discuss, debate and learn to problem-solve

• An appraisal that the subordinate must take into consideration when applying for employment

• A feedback session when the employees have interviews at the organization

37. The behavior observation scales measure which of the following employee traits?

Answers:

• The frequency a manager evaluates employee discrimination

• The tendency for an employee to produce more lead generation

• The frequency the management at an organization changes its goals

• The frequency an employee exhibits a certain behavior

38. What is an example of an informal network?

Answers:

• Employees who use selective perception bias to direct overwhelmed managers

• Employees getting together on their own to find work solutions

• Employees who subscribe to negative reinforcement to perceive change

• Employees who are part of a subculture using platforms to represent heuristic values

39. What is the capacity to influence others through the ability to apply punishment?

Answers:

• Referent power

• Coercive power

• Discretionary power

• Legitimate power

40. What is the definition of the halo effect?

Answers:

• A negative employee rating based on a perceptual distortion

• A positive employee rating based on hindsight bias

• A positive impression of an employee leading to bias on the individual's performance rating

• A negative impression of an employee leading to positive bias on the individual's critical mass rating

41. True or False? To be the most effective, punishment should be given within a group of the subordinate's peers.

Answers:

• False

• True

42. What traits do Type B personalities usually have?

Answers:

• Relaxed, assertive, agressive

• Relaxed, laid back, non-competitive

• Imputent, imperative and important

• Self-critical, self-demeaning and self-important

43. Which is an example of a formal reward system at an organization?

Answers:

• A higher salary

• Unemployment paychecks

• Undisclosed salaries

• A congratulatory email

44. What is the definition of an organizational mental model?

Answers:

• A direcitve leadership tool to establish external validity

• (none of these)

• An internal vision of how the organization works

• An external vision of how the social dynamics create employee jealousy

45. Organization codified knowledge includes which of the following factors?

Answers:

• Role overload, business overload and managerial overload

• Procedural information, organizational procedures and protocols

• Participative leadership, role conflict, and resistance to extinction

• Motivational factors, job rotation and nonprogrammable decisions

46. What does the equity theory of motivation focus on?

Answers:

• Peoples expectation of the different outcomes for a given action.

• The motivational force involved in a person's actions at work.

• People's perception of how fairly they have been treated in comparison with others

• People's perception of how they should perform in a given situation at work.

47. An example of self-serving bias is which of the following characteristics?

Answers:

• Employees accepting credential for peers and assigning blame for organizational decision making

• Employees accepting credit for successful projects, rejecting blame for failures

• Employees expecting credit for failures, and accepting task structure fro subjective probabiities

• Employees expecting projections and rejecting a hierarchy of needs

48. The multiple arrangements of physical space shared by co-workers at an organization are called?

Answers:

• Sociopetal areas

• Societal technological advances

• Sociopath areas

• Society in the making

49. What is a factor of organizational citizenship behavior?

Answers:

• Individual behavior that promotes teamwork at an organization - often with high monetary rewards

• Individual behavior that discourages teamwork at an organization - often without rewards

• Individual behavior that promotes teamwork at a management seminar - usually with rewards

• Individual behavior that promotes teamwork at an organization - often without rewards

50. Organizational intelligence surveys are used for what purpose at an organization?

Answers:

• They teach feedack from a boundary discretion at an organization

• They highlight plans for action and change at the organization

• They calculate burnout at an organization

• They exhibit wellness programs and exercise routines at the organization

51. Which of these sources of power is the capacity to influence others through formal authority?

Answers:

• Discretion power

• Referent power

• Legitimate power

• Expert power

52. Which 3 levels does Organizational Behavior focus on?

Answers:

• Individuals, Organization, Society

• Individual, Groups, Organization

• Employee, Employer, Management

• Society, Organization, Nation

53. Which of the following is a strategy of job design that increases job depth by meeting employees needs for psychological growth?

Answers:

• Job enrichment

• Job engagement

• Job enlargement

• Job rotation

54. True or False? It is possible for an organization to be effective without being efficient.

Answers:

• False

• True

55. What traits do Type A personalities usually have?

Answers:

• Impoverished, assertive and grandiose

• Imperative, assertive and aggressive

• Impatient, assertive and aggressive

• Impertinent, asinine and aggressive

56. In order from lowest to highest, what are Maslow’s five classes of needs?

Answers:

• Physiological->safety->social-self-actualization->esteem

• Self-actualization->esteem->safety->social->physiological

• Physiological->safety->social->esteem->self-actualization

• Social->esteem->physiological->safety->self-actualization

57. What factor exhibits the ethical values of an employee?

Answers:

• The employee's idea of job-sharing at an organization

• The employee's idea of right and wrong

• The employee's idea of commitment to professional standards.

• The employee's idea of strengthening workforce development at an organization

58. Who is known as “the father of scientific management”?

Answers:

• Fredrick W. Taylor

• Henry Fayol

• None of these

• Robert Owen

59. What are behavioral anchored rating scales?

Answers:

• Employee personal space tools to rank appraisals and paired comparisons

• Employee ranked personality based on psychological maturity

• Employee behavior ranked with job related terminology as an appraisal tool

• Employee funcitonal form based on a global approach

60. What are the 3 Theoretical Frameworks of Organizational Behavior?

Answers:

• Leadership, attribution, motivation

• Attribution, Perception and motivation

• Cognitive, Behavioristic, Social

• Cognitive, Social and Technical

61. What is a characteristic of employer leniency error within employee appraisals?

Answers:

• The employer rates a single employee with poor performance metrics favorable, taking into account their effort and extenuating circumstances

• The employer rates all employees in a highly favorable light regardless of performance

• The employer provides employee beratings based on open group discussions and the law of attraction

• The employer rates all employees in a negative light, regardless of performance

62. True or False? Theory Y assumes that people dislike work and seek to avoid it at all costs.

Answers:

• False

• True

63. True or False? Abraham Maslow is noted with developing the Two-Factor theory of motivation.

Answers:

• False

• True

64. What is the name of the tendency for groups to take more risks than individuals at an organization?

Answers:

• Risky shift

• Risky business

• Risky references

• Risky role overload

65. What is an example of high-context communication?

Answers:

• Direct email

• Nesting behavior

• Nonverbal cues

• A memo with a strict request

66. The balance theory states which of the following characteristics?

Answers:

• It is the idea that corporate leaders respect decentralization at the organization

• It is the idea that groups and teams use culture assimilation to get along on the job

• It is the theory that employees want to maintain their belief systems while on the job

• It is the theory that individuals respect an alpha change and switch to avoidance theories on the job

67. True or False? Transformational leadership works via a clear chain of command so that it is clear what is required of staff.

Answers:

• False

• True

68. Which model illustrates a team that is based on the principle of mutual contribution?

Answers:

• Custodial model

• Autocratic model

• Supportive model

• Collegial model

69. According to Herzberg, which of the following may be regarded as hygiene/maintenance factors?

Answers:

• Sense of achievement.

• none of these

• recognition

• Personal growth and advancement.

70. What is an example of low-context communication?

Answers:

• Nonverbal cues

• Non-specific verbal communication

• Yelling during a disagreement

• Specific verbal communication

71. Hawthorne Studies are related to which stage of the organizational behavior evolution?

Answers:

• Industrial revolution

• Organizational behavior

• Scientific management

• Human relations movement

72. Which model is the concept “Leadership motivates the people to work and not the power of money” related to?

Answers:

• Autocratic model

• Custodial model

• Supportive model

• Collegial Model

73. True or False? Efficient managers 'do the right things' to achieve outputs and meet objectives.

Answers:

• True

• False

74. True or False? The scope of Organization Behavior includes technology.

Answers:

• False

• True

75. Maslow and Herzberg are two examples of _______ theories of motivation.

Answers:

• content

• equity

• process

• expectancy