Do you know that? 41.9% of freelancers get the bulk of their training in university/colledge next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Fin. & Mgt. category

Test answers for Operations Management 2016

(126 / 1, CL) Last updated: January 27
Elance • Fin. & Mgt.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

126 Answered Test Questions:

1. Which of the following would be relevant to the VOB (Voice of Business)?

Answers:

• Free Cash Flows

• All of these

• ROI

• The P&L statement

2. Which of the following would be an observational study?

Answers:

• a bell curve

• a behavior chart

• a box and whisker plot

• a histogram

3. (True or False): It is easier to measure productivity for an operation that provides services than for one that produces goods since there is no material used in services.

Answers:

• False

• True

4. True or false? The gross margin often reflects the value created during the process.

Answers:

• True

• False

5. A ________ indicates that a process event or measurement is likely to fall within that limit.

Answers:

• sample limit

• control limit

• item limit

• population limit

6. Is a barrel of crude oil an output or an input?

Answers:

• Output

• It depends on the context

• Input

7. What is the commonly accepted variable for Inputs?

Answers:

• Y

• I

• Alpha

• X

8. What is the correct order of the main phases in the product life cycle?

Answers:

• Maturity, Saturation, Growth, Decline

• Maturity, Growth, Saturation, Decline

• Growth, Saturation, Growth, Decline

• Growth, Maturity, Saturation, Decline

9. Which term describes how an organization expects to achieve its missions and goals?

Answers:

• Strategy

• SWOT

• Competitive Advantage

• Tactic

10. SIPOC represents the five key elements of a ______ map.

Answers:

• product

• road

• cost

• process

11. True or false? Regression tests are functional tests.

Answers:

• True

• False

12. True or false? The ordering of SIPOC categories does not matter.

Answers:

• True

• False

13. A firm can effectively use its operations function to yield competitive advantage through all of the following, EXCEPT:

Answers:

• setting equipment utilization goals below the industry average

• speed of delivery

• constant innovation of new products

• customization of the product

14. True or False? The failure modes with the highest RPNs should be attended to first.

Answers:

• False

• True

15. What is the planning method used to show the tasks associated with a project, the people in charge of completing the tasks and the timelines?

Answers:

• Gantt chart

• Pie chart

• Histogram

• Pareto chart

16. Operations management includes all of these activities, EXCEPT:

Answers:

• oversee the transformation process

• maintain quality

• schedule work

• secure financial resources

17. Which of the following best describes a bar chart that depicts the frequencies of numerical or measurement data?

Answers:

• Process Map

• Gantt Chart

• Check Sheet

• Histogram

18. True or false? A processes can have the same DPU, but very different DPO.

Answers:

• FALSE

• True

19. What is the target RPN for FMEAs?

Answers:

• 100

• 250

• 500

• There is no target FMEA, it's up to the company to decide how much to improve

20. True or false? Suppliers can come from internal entities.

Answers:

• True

• False

21. A problem statement is a _________.

Answers:

• an alarm in the processing chain of command

• list of risks

• clear description of the issues that a team needs to address

• a formal complain from a customer

22. True or false? Affinity diagrams are best created by a cross-functional team.

Answers:

• True

• FALSE

23. Which of the following would be an incorrectly labeled output?

Answers:

• A well made car

• A smartphone

• A t-shirt

• A car

24. The international quality standard for for product design, manufacture, and distribution is known as:

Answers:

• QS-9000

• ISO 5000

• QS-5000

• ISO 9000

25. True or false? A good SIPOC diagram should always focus on one supplier.

Answers:

• False

• True

26. What is the least likely decision made by an Operations Manager?

Answers:

• Selecting the location and layout of a facility

• How to use quality techniques to reduce waste

• How much capacity is required to balance demand

• Deciding which market areas to manufacture products for

27. What is another name for a "Fishbone Diagram"?

Answers:

• A RACI Diagram

• A Pie Chart

• A cause and effect diagram

• A GANTT Diagram

28. When creating a multi vari chart, each temporal occurrence should contain the measurements of at least _______ consecutive units.

Answers:

• three

• five

• one

• seven

29. True of false? You can always use the same standard deviation when calculating a sigma score, regardless of time frame.

Answers:

• False

• TRUE

30. A full factorial experiment has ______ factor(s) with _______ level(s) each.

Answers:

• a couple ; no

• one; multiple

• multiple; one

• multiple; multiple

31. Operations can be classified according to their volume and variety of production as well as the degree of variation and visibility. Which of the following operations would be classified as high volume, low variety?

Answers:

• A front office bank

• A fast food restaurant

• A family doctor

• A carpenter

32. Which of the following is NOT used when determining RPN?

Answers:

• Probability

• Indenture levels

• Cost

• Detection

33. ________ refers to the consequences of a failure if it should occur.

Answers:

• Severity

• Occurrence

• Detection

• Intensity

34. Which of the following is NOT a DMAIC term?

Answers:

• Cause

• Measure

• Analyze

• Define

35. When designing an experiment, which category would inputs be included in?

Answers:

• Levels

• None of these

• Factors

• Response

36. Which of the following best describes 'failure modes'?

Answers:

• All the ways a process or product can fail

• The number of times a process or product fails during the product's launch

• The number of times a process or product fails during testing

• None of these

37. How do you calculate DPU (defects per unit)?

Answers:

• (Number of units inspected)/(Number of defects) - (Number of defects)

• (Number of defects observed)/(Number of units inspected)

• (Cost per defect)/(Total defects)

• (Number of units inspected)/(Number of defects observed)

38. A high sigma score indicates _____ defects.

Answers:

• severe

• moderate

• few

• many

39. Which of the following is the SIPOC framework used for?

Answers:

• Identifying customers

• All of these

• Defining process scope

• Defining relationships with inputs and suppliers

40. (True or False): Key success factors are those activities that are key to achieving competitive advantage

Answers:

• True

• False

41. Which of the following is NOT one of the 10 steps for an FMEA?

Answers:

• Prioritize the failure modes for action

• Review the process or the product

• All of these are included in the 10 steps

• Calculate the risk priority number for each effect

42. Process boundaries are important for _________.

Answers:

• setting the cost ceiling

• clearly stating the beginning, end, and function of a process.

• determining stakeholders

• defining a volume limit

43. (True or False):  A system that permits the manufacturing of large quantities of identical goods using repetitive actions by people or machines is called mass production.

Answers:

• False

• True

44. FMEA team leaders are in charge of:

Answers:

• all of these

• Making sure the team stays on track toward the completion of the FMEA

• Ensuring the team is prepared with all necessary materials

• Planning and facilitating meetings

45. Which of the following is a goal of the SIPOC framework?

Answers:

• All of these

• Eliminate waste processes

• Provide a better understanding of the customer

• Clearly define a process

46. A credit agency creates a credit report which is then used to create a loan agreement. Who is the supplier in the process of making a loan agreement?

Answers:

• The customer whose data is used in the report

• There is no supplier

• The credit agency

• Bank teller

47. Which of the following options list the 3 factors used to determine the relative risk of a failure?

Answers:

• Ranking, Severity, and Frequency

• Severity, Ranking, and Time

• Frequency, Ranking, and Category

• Severity, Occurrence, and Detection

48. Within the SIPOC framework, an Iphone is an example of a/an _______.

Answers:

• customer

• cost

• input

• output

49. DFMEA stands for _______.

Answers:

• Dynamic Failure Mode and Effects Analysis

• Dependent Failure Mode and Effects Analysis

• Detrimental Failure Mode and Effects Analysis

• Design Failure Mode and Effects Analysis

50. In order to analyze the significance of a population sample, you must calculate __________.

Answers:

• confidence intervals

• repeatability sigmas

• the sharpe ratio

• chi squared

51. Which of the following formulas best shows how to obtain a risk priority number (RPN)?

Answers:

• severity x time x detection

• severity x occurrence x detection

• severity + occurrence + detection

• severity + time + detection

52. What does FMEA stand for?

Answers:

• First Model and Efficient Analysis

• Failure Mode and Effect Analysis

• First Mode and Efficient Analysis

• Failure Model and Effect Analysis

53. The costs incurred when a customer returns a defective product are best described as a _____ Cost-of-poor-quality (COPQ).

Answers:

• Resultant

• Cheap

• Controllable

• Equipment

54. An operations manager would be responsible for all of the following, EXCEPT:

Answers:

• sales and marketing

• selecting suppliers

• recruiting employees

• safety and maintenance

55. (True or False): Key success factors and core competencies are synonyms

Answers:

• True

• False

56. Which of the following is NOT a SIPOC category?

Answers:

• Customer

• Costs

• Inputs

• Outputs

57. SIPOC is a tool used within the greater ______ process.

Answers:

• Cost Cutting

• DMAIC

• DFQ

• CTQ

58. Statistics are an important part of the analysis phase. What is the largest value minus the smallest value?

Answers:

• The range

• The standard deviation

• The variance

• The mean

59. A tester creates an experiment that consistently produces the same result. This is an example of _______.

Answers:

• None of these

• Regression

• Repeatability

• Reproducibility

60. Which of the following would be best used to compare statistical models?

Answers:

• Black Box Test

• Alpha Test

• Stress Test

• F-test

61. True or False? Fishbone charts are used to plot measurements taken over a specific time period.

Answers:

• False

• True

62. Which of the following would be help indicate errors when curve-fitting?

Answers:

• The Kolmogorov-Smirov statistic

• The KPI compression

• KLOC Indentation Level

• The Smith Buonanno Metric

63. True or false? Variables that are CTQ must also be CTC.

Answers:

• True

• False

64. What is the commonly accepted variable for Outputs?

Answers:

• Z

• Y

• X

• O

65. The proportion of units that go through a process for the first time without defect is called _______.

Answers:

• the success yield

• the first pass yield

• the KPI

• the first pass inspection

66. The latency period is the _________.

Answers:

• average time between detection and repair

• average time between system failures

• average time between failure and detection

• average time between production and sale

67. What does poka-yoke refer to?

Answers:

• Mistake proofing

• Fault testing

• Cost Acquisition

• Rapid repair

68. Six Sigma seeks to ensure a quality level of ____ defects per million opportunities.

Answers:

• 0.034

• 0.34

• 33.4

• 3.4

69. Which of the following is NOT an example of non-functional testing?

Answers:

• Baseline testing

• Compatibility testing

• Black box testing

• Endurance testing

70. What type of process is Operations Management considered?

Answers:

• Translational

• Transformational

• Transactional

• Transitional

71. Which of the following is NOT a common categorization in Value Add Analysis?

Answers:

• Value enabling

• Non value adding

• Value adding

• Value failure

72. True or false? Outputs exclusively refer to products or services delivered to external customers.

Answers:

• False

• True

73. (True or False): SWOT analysis is a method of determining external strengths and weaknesses and internal opportunities and threats

Answers:

• False

• True

74. A customer writes an email to customer support. A representative receives the email, finds the relevant information, and sends a response email back to the customer. How should the customer be categorized within SIPOC?

Answers:

• As an input

• As a customer only

• As a supplier only

• Both as a supplier and as a customer.

75. The frequency in which failure is occurring is referred to as:

Answers:

• Detection

• Frequency

• Occurrence

• Severity

76. True or False? An organizations strategy is its purpose or rationale for an organizations existence

Answers:

• True

• False

77. Which element of SIPOC would a RACI chart relate to?

Answers:

• Outputs

• Process

• Customer

• Inputs

78. Digging for gold would be an example of a/an ______ process.

Answers:

• indirect

• integrated

• upstream

• downstream

79. A shipment tracking ID is an example of a/an _______.

Answers:

• output

• input

80. Which of these international operations strategies involves a focus on high cost reductions and low local responsiveness?

Answers:

• multidomestic strategy

• transnational strategy

• global strategy

• international strategy

81. What is the term used to describe the RPN that's determined after reevaluating the severity, occurrence, and detection rankings?

Answers:

• Corrected RPM

• Improved RPM

• Remaining RPM

• Resulting RPM

82. When building a SIPOC diagram, what should you first define?

Answers:

• The process you want to map

• The required inputs

• The desired output

• The VOC (Voice of Customer)

83. As a general rule of thumb, how many high-level steps should be included in the process description?

Answers:

• 4 - 7

• 1 - 3

• 8 - 10

• 10 - 15

84. A jammed manufacturing tool is an example of ______.

Answers:

• failure cause

• a failure effect

• failure cost

• a failure mode

85. Which of the following is least likely to be a Cost Leadership competitive advantage?

Answers:

• inventory management

• low overhead

• broad product line

• mass production

86. When building a SIPOC diagram you should start with ______.

Answers:

• the opportunity

• the supplier

• the customer

• the process

87. What is the approach that tries to match the output of manufacturing with market demand, in order to minimize inventories?

Answers:

• JIT

• CAD

• MRP

• CAM

88. Fishbone diagrams are used for ______ identification.

Answers:

• output

• customer

• input

• export

89. Extracting raw materials is an example of a/an ________ process.

Answers:

• downstream

• direct

• upstream

• indirect

90. What should be the first step of the experiment design process?

Answers:

• Brainstorm

• Define the problem

• Analyze the data

• Define the objectives

91. Cutting diamonds for commercial use would be an example of ________ processing.

Answers:

• direct

• downstream

• indirect

• upstream

92. Which of the following would non-functional testing be used for?

Answers:

• Testing a system's architecture

• Testing a specific function

• Testing a result

• Testing a program behavior

93. Which of the following would be the best first step towards a successful FMEA?

Answers:

• Assign a severity ranking for each effect

• Review the process or product

• List potential effects of each failure mode

• Brainstorm potential failure modes

94. What variable is used to describe a sigma score?

Answers:

• X

• Z

• Chi

• Y

95. Which of the following costs would NOT be included in a resultant Cost-of-poor-quality (COPQ)?

Answers:

• Prevention costs

• All of these

• Internal error costs

• External error costs

96. What is the purpose of FMEA?

Answers:

• To prevent process and product problems AFTER they occur

• All of these

• To prevent process and product problems BEFORE they occur

• To prevent process and product problems in real-time as they're occurring

97. Which of the following terms BEST describes the measures that have already been achieved/recorded by a person or company that can be used to set initial goals as defined by Six Sigma.

Answers:

• None of these

• Benchmarks

• Baselines

• Metrics

98. What is licensing of product manufacturing of a product to other firms?

Answers:

• Licensing

• Outsourcing

• Multi Site Rationalization

• Franchising

99. Which of the following materials process operation type is associated with the highest volume and lowest variety?

Answers:

• continuous process

• batch process

• job shop

• mass process

100. Which of the following would be the best last step towards a successful FMEA?

Answers:

• Eliminate or reduce the high-risk failure modes

• Calculate the risk priority number for each effect

• Calculate the resulting RPN

• Prioritize the failure modes for action

101. In a normal distribution, 68% of the data will occur within:

Answers:

• . +/- 5 standard deviation

• . +/- 4 standard deviation

• . +/- 1 standard deviation

• . +/- 2 standard deviation

102. How many failure modes can exist at one time with FMEA?

Answers:

• Three

• One

• Two

• Five

103. _______ FMEA is used to analyze a new process, product, or service design before manufacturing to learn how it could fail when it's released.

Answers:

• Process

• Design

• System

• All of these

104. A person's height is an example of  _______ data, whereas number of students in a class is an example of  ______ data.

Answers:

• continuous; discrete

• discrete; continuous

• boolean, integer

• congruent; incongruent

105. _______ FMEA is used to make existing transactional and operational processes better by understanding how external factors (people, materials, environment, etc.) can cause problems.

Answers:

• Process

• All of these

• Design

• System

106. Which of the following is NOT a commonly used SIPOC software tool?

Answers:

• SigmaPRO

• ARIS

• SigmaFlow

• iGrafx

107. Which of the following is NOT a commonly used SIPOC software tool?

Answers:

• SigmaPRO

• ARIS

• SigmaFlow

• iGrafx

108. There is a 50% chance that a bike will be produced with a defect. This probability is called the __________.

Answers:

• DPU

• first pass yield

• throughput yield

• DPMO

109. Which phase of DMAIC is SIPOC often used in?

Answers:

• The define phase

• The measurement phase

• The analysis phase

• The improvement phase

110. The following activities are a direct responsibility of operations management, EXCEPT:

Answers:

• Planning and controlling the operation

• Designing the operation???s products, services and processes

• Developing an operations strategy for the operation

• Determining the exact mix of products and services that customers will want

111. What is the importance of "level setting"?

Answers:

• It ensures participants are all on the same page

• It simplifies stress tests

• It provides a test case based on unit economics

• All of these

112. Which of the following would be the best example of poka-yoke?

Answers:

• Car part which can be assembled in three different ways

• A button that haults a production line in emergencies

• A floppy disk that can only fit into a drive one way

• All of these

113. Which of the following would not be a typical function of production management?

Answers:

• plant management

• site location and layout

• inventory control

• cash flow forecasts

114. Which of the following would NOT be defined as a process input?

Answers:

• Equipment at manufacturing facility

• Oil at a refinery

• A credit report at a credit agency

• Electronic components at manufacturing facility

115. In Measurement System Analysis, under ___ % is acceptable.

Answers:

• 5

• 3.34

• 33.34

• 10

116. True or false? Benchmarking always focuses on companies within the same industry.

Answers:

• True

• False

117. Which stage of DMAIC is data auditing most relevant?

Answers:

• Improvement

• Define

• Measurement

• Analysis

118. What is the primary metric used in baseline measurement?

Answers:

• Customers

• DPU

• Input (X)

• Output (Y)

119. An event with a C probability is predicted to fail ______.

Answers:

• occasionally

• infrequently

• frequently

• rarely

120. Which graph would best measure multiple variation distributions?

Answers:

• FMEA

• Box and whisker plots

• Histogram

• X-Y analysis

121. Attribute data is ______.

Answers:

• binary

• numerical

• analytical

• interpretable

122. Which of the following could you use to compare a CTQ (critical to quality) to a CTC (critical to customer)?

Answers:

• DPM measurement

• Quality function deployment

• Stress test

• Quality assurance test

123. What should be the last SIPOC category addressed?

Answers:

• The outputs

• The inputs

• The customers

• The suppliers

124. Which of the following would be most critical to quality (CTQ)?

Answers:

• Customers

• Inputs

• All of these are equally critical to quality

• Outputs

125. (True or False): The multidomestic OM strategy maximizes local responsiveness while achieving a significant cost advantage

Answers:

• True

• False

126. True or false? Attribute data is most useful during the analysis phase.

Answers:

• False

• TRUE


1 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
127. A company that extracts and refines oil uses a/an ______ process.

Answers:

• connected

• downstream

• integrated

• upstream