Do you know that? Outsource to other designers when you are busy. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Eng. & Mfg. category

Test answers for Rhinoceros 3D 2016

(77, CL) Last updated: February 12
Elance • Eng. & Mfg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

77 Answered Test Questions:

1. Which of the following file types does Rhino typically operate in by default?

Answers:

• .stl

• .obj

• .3dm

• .zpr.

2. How many lines/polylines may be used to complete the 'Loft' command?

Answers:

• Unlimited

• 2

• 10

• 25

• 3

3. What Item would decrease the file size in saving process while keeping objects and file properties?

Answers:

• Export

• Save small

• Save as geometry only

• Incremental save

4. Which Viewport shows the orthographic projection of the Rhino model on the x-y plane?

Answers:

• Front

• Top

• Right

• Perspective

5. What is the difference between the commands "Sweep1" and "Sweep2"

Answers:

• "Sweep2" uses two rails and "Sweep1" uses one

• "Sweep1" uses one cross sectional curve and "Sweep 2" uses two

• "Sweep1" uses only single degree curves and "Sweep2" uses only second degree curves

• "Sweep1" uses one rail and one cross sectional curve and "Sweep 2" uses two

6. Which of the following is true about Mesh and Nurbs Surfaces?

Answers:

• Surface types are totally interchangable.

• Meshes can be converted to NURBS surfaces, but not back into Meshes.

• NURBS surfaces can be converted to Meshes, but not back into NURBS.

• Any surface can be converted into the other, but only once

7. What does the "ShowEdges" command do?

Answers:

• It shows the edges of objects otherwise not visible because of the "Hide" command

• It shows all edges and highlights naked edges of selected objects

• It highlights only edges that do not have coincidental curves on them

• It highlights only the edges that have coincidental curves on them

8. What constitutes a "Curve" in Rhino?

Answers:

• Any kind or part of a circle, elipse or hyperbola

• Any kind of Line

• Any curved line

• Any kind or part of a circle

9. What does the rebuild tool do?

Answers:

• It automatically rebuilds the entire model as a copy over itself

• It allows a user to redefine an object's degree and point count

• It rebuilds a NURBS surface into a mesh

• It rebuilds a mesh into a NURBS surface

10. Which command should you use if you want to copy, move, rotate, and scale an object?

Answers:

• Move

• Scale

• Copy

• Rotate

• Orient

11. What is the quickest command to create a series of 20 equally spaced parallel lines?

Answers:

• copy and move

• offset

• multiply

• offsetmultiple

• array

12. Which of the following is not an option to create a circle?

Answers:

• Perpendicular

• 2Point

• 3Point

• Tangent

13. NURBS objects can be turned into meshes through which toolbar?

Answers:

• The mesh toolbar

• The surface toolbar

• The tools toolbar

• NURBS objects can never be turned into meshes

• The transform toolbar

14. Which of the following display options does not show curves?

Answers:

• Ghosted

• Shaded

• Wireframe

• Render

15. What is a "Naked Edge"

Answers:

• An edge whose plane does not meet the edge of a plane that is 90 degrees to it

• An edge that coincident with a line identical to it

• An edge that is the result of a trim at some point in the creation of the model

• An edge that is not completely joined to another edge

16. Which of the follow methods can be used to create a circle?

Answers:

• Fit Points

• Center, Radius

• 2 Points

• Around Curve

• All of them

17. Which of the following is a curve?

Answers:

• Line

• Arc

• All of these

• Spiral

• Polyline

18. Which symbol in the layers window shows if a layer is on or off?

Answers:

• The sun

• The lightbulb

• The circle

• The square

• The lock

19. Which command creates a 2-D line drawings from a 3-D model?

Answers:

• Flatten

• CreatePlan

• Rotate3D

• Make2D

20. What plane does the "Countour" command output in?

Answers:

• The x,y plane

• The x,z plane

• The user inputs the normal to the desired plane.

• The y,z plane

21. Which of the following viewport options is NOT available?

Answers:

• Wireframe

• Lines

• X-ray

• Shaded

• Rendered

22. What command would you use to subtract one solid object from another?

Answers:

• Create Solid

• Plane Vertical

• Difference

• Align

23. To combine multiple curves into one, use:

Answers:

• Join

• Group

• Ungroup

• Combine

24. What is the term for downloaded third-party software that add specific abilities or functions?

Answers:

• Add-ons

• Expansions

• Snap-ins

• Plug-ins

• Chunks

25. What are the main types of Objects used in Rhino?

Answers:

• Curves, Surfaces, Polysurfaces and Meshes.

• Lines and Surfaces

• Lines, Surfaces and Volumes

• Curves and Objects

26. Which of these is a rendering plugin for Rhino?

Answers:

• Kangaroo

• Flamingo

• Octopus

• Centipede

27. Which of the following commands shows information about selected Objects?

Answers:

• Qualities

• Information

• Traits

• Properties

28. Which command is used to join 2 or more lines?

Answers:

• polyjoin

• unite

• join

• union

29. The CPlane may be set to all of the following except:

Answers:

• Perpendicular to curve

• Point

• Polysurface

• Surface

• It may be set to all of these.

30. The command "PointsOn" does which of the following?

Answers:

• Reveals the control points of all objects in model space

• Reveals all hidden points

• Turns of Object Snapping

• Reveals the controls points of a specified object

31. What does the "Snap" command do?

Answers:

• It toggles a lock-on to the curves and edges of an object

• It toggles a lock-on of the edges of one object and another

• It toggles a lock-on to the default grid of the Rhino document model

• It toggles a lock-on of the bounds of one object and another

32. What command would you use to change the  Number of control points on a surface?

Answers:

• Contour

• F10

• Chamfer Surface

• Rebuild

• Loft

33. Which Viewport does the output from Make2D go?

Answers:

• Perspective

• Front

• Top

• Right

34. Which of the following shapes does not have a command to construct it?

Answers:

• Hyperboloid

• Elipsoid

• Cone

• Paraboloid

35. What does the "Project" option in the "Osnap" panel do?

Answers:

• It projects any line drawn onto all surfaces and polysruface perpendicular to it

• It projects any line drawn onto all surfaces and polysruface parallel to it

• It projects any line drawn onto the last constructed object

• It projects any line drawn to the plane of the projection viewport

36. You can join two solids through which of the following commands?

Answers:

• union

• unite

• joinsolid

• lock

• join

37. What of the following is the default to "Pan" across a viewport?

Answers:

• Caps Lock and the Right Mouse Button

• Shift and the Right Mouse Button

• Alt and the Right Mouse Button

• Ctrl and the Right Mouse Button

38. What does the 'chamfer' command do?

Answers:

• Extends and trims curves to meet at their endpoints.

• Connects two lines, arcs, or curves extending or trimming them to intersect or to join with a circular arc.

• Connects two curves by extending or triming them to intersect or to join with the beveled line.

• Connects several curves trimming them to intersect or to join.

• Connect two, arcs, or curves creating curve that blends two curves maintaining continuity with the input curves.

39. What kind of plugin is Grasshopper?

Answers:

• It is a plugin that helps add material and physical properties to a model

• It is a parametric rendering plugin

• It is a parametric visual programming language

• It is a plugin for reducing processing for real time modelling

40. What is one way that "Group" is different than "Join"

Answers:

• Group is irreversible, Join can be undone

• Group can only unite objects that are of the same time, Join can unite everything

• Join is irreversible, Group can be undone

• Group always retains the different layers of the objects selected.

41. What is the difference between the "Snap" command and the "OSnap" command?

Answers:

• The "Snap" command locks to the grid of the document and "Osnap" locks to objects in the model

• The "Osnap" command also includes the "Snap" command's locks

• The "Snap" command locks to an Objects overall form and "Osnap" locks to grids created by the (U), (V) grid of the objects

• The "Snap" command also includes the "Osnap" command's locks

42. What does the "Explode" command do?

Answers:

• It breaks up Group'ed objects

• It breaks a line and the edges of a selected surface into points

• It breaks apart a selected polyline or polysurface into individual curves and surfaces

• It breaks every polyline or polysurface in the model into individual curves and surfaces

43. How is the "BooleanUnion" command different from the "Join" command?

Answers:

• The "Boolean Union" is for surfaces and closed polysurfaces and the "Join" command is for only curves and surfaces

• The "BooleanUnion" command is for uniting closed polysurfaces and "Join" is for curves, surfaces and polysurfaces

• The "Boolean Union" is for surfaces and closed polysurfaces and the "Join" command is for curves, surfaces and polysurfaces

• The "Boolean Union" is for surfaces and closed polysurfaces and the "Join" command is for only curves

44. At what angle does the "Fillet" command command two lines?

Answers:

• Tangent to the circle whose radius is defined by the user

• Always perpendicular to the circle whose radius is defined by the user

• Always 90 degrees

• 45 and 90 degrees

45. In perspective view which of the following actions will allow you to pan across the view?

Answers:

• right click + p

• left click + shift

• right click + shift

• shift

• p

46. Which of the following commands CANNOT be used to create a surface?

Answers:

• loft

• extrudecrv

• 3points

• patch

• sweep2

47. Which version of Rhinoceros is able to import sketchup files?

Answers:

• 3

• All versions

• 2

• 4

• None of the listed versions

48. In what increments can the degrees in "Ortho" be set to?

Answers:

• 30, 45 and 90 degrees

• 90 degrees

• Any degree the user chooses

• 45 and 90 degrees

49. Hot-key for disabling Osnap:

Answers:

• Ctrl Key

• Shift key

• Tab Key

• Alt key

• Rhino doesn???t have this key

50. How does the "Curve" command work?

Answers:

• It creates a NURBS Curve from control points

• It creates a curve that is identical to the edge of a surface

• It create a curve be defining points that the curve will pass through

• It creates a curve from a series of other existing lines

51. Which is the most appropriate Zoom Command to focus entirely on a single object in a single viewport?

Answers:

• ZE

• ZSA

• ZS

• ZEA

52. What does the "SrfPt" command do?

Answers:

• It displays all the control points of a surface

• It selects and highlights defining points on a surface

• It creates a surface from 3-4 points

• It creates a surface from 1 or more points

53. Which of the following file types is NOT available in the 'save as' menu?

Answers:

• .skp

• .dxf

• .dwg

• .ai

• .3dm

54. What does the "Points" option in the "Osnap" panel do?

Answers:

• It allows Snapping to defined object "Points"

• It allows snapping to Control Points on Curves

• It allows Snapping to points on the file's cartesian grid

• It allows Snapping to the points on any surfaces (U), (V) grid

55. What is the command to turn off the default blue to gray gradient background?

Answers:

• ColorOff

• ClearScreen

• GradientView

• BackgroundOff

56. Which command helps to align unarranged Points in a planar situation?

Answers:

• Coplanar

• Align Center

• Scale 1D

• Planar option

• Set xyz coordinate

57. What is the difference between a Control Point and a Knot?

Answers:

• A control point is the actual point defining a NURBS line or surface, a knot describes the quality of that point

• A Control Point is a point that controls one line and a Knot is a point that controls more than one line

• A Control Point in a subset of a Knot

• A Control Point is a point that controls only one line and a Knot is a point that controls a surface

58. Which hot-key constrains the cursor Direction?

Answers:

• Shift Key

• Backspace key

• F8 (Ortho)

• Tab key

• F9 (Snap)

59. The ChangeDegree command will

Answers:

• rotate an object around an axis perpendicular to the current construction plane

• measures the angle between two planar surfaces or two lines

• specified the angle parallel to an axis to shear or skew objects

• add or subtract control points between each knot span

• changes degree to which an object is scaled

60. Which command will allow you to import a .bmp file which can be edited as an object?

Answers:

• Insert and then selecting bitmap at the next prompt

• InsertBitmap

• PictureFrame

• BackgroundBitmap

61. The term NURBS stands for which of the following?

Answers:

• Non-Undulating Ruled Baseline Surface

• Non-Uniform Ruled Baseline Spline

• Non-Uniform Rational Basis Spline

• Normal Unified Ruled Baseline Surface

62. If the tolerance between two surfaces is too great for the "Join" command, what command can join the edges of those surfaces?

Answers:

• JoinClose

• JoinSrf

• JoinNear

• JoinEdge

63. The "InsertKnot" command does which of the following?

Answers:

• Inserts a new edit point on a curve.

• Inserts a new control point on a surface.

• Inserts a new control point on a curve.

• All of these.

• Inserts a new Isocurve on a surface.

64. What kind of Loop can't Grasshopper achieve?

Answers:

• Iterative Loops

• Recursive Loops

• Eliptical Loops

• Hyperbolic Loops

65. What, by default, are the elements of a "Leader"?

Answers:

• An arrow, a curve and a dimension

• An arrow, a curve and a text box

• An arrow and a text box

• An arrow and a line

66. How does the "InterpCurve" command work?

Answers:

• It creates a line that runs smoothly through a series of points

• It creates a line that is an interpolation of control points

• It interpolates a NURBS curve from a mesh curve

• It interpolates an existing curve and identifies and builds the critical points

67. What  is the difference bithween tools control points on and edit points on?

Answers:

• It's inpossible delete points when we use edit points on.

• (all of these)

• It's possible delete points on surface when we use edit points on.

• It's inpossible delete points when we use control points on.

• It's possible use control points on for solids.

68. What does the "Silhouette" command do?

Answers:

• It interpolates any Curve as a Silhouette and creates a Polysurface from it

• It creates a shadow projection of a selection on the x,y plane

• It generates a wireframe curve set of the objects selected

• It projects a silhouette of an object and outputs as an image file

69. The "Divide" command does what in Rhino?

Answers:

• Separates two or more joined objects.

• Divides a line into separate line segments based on Length or Number.

• Splits an object in half.

• Adds division points on a line based on Length or Number.

• Divides a surface into set amount of surface patches.

70. The dimensions of an object can be measured WITHOUT being drawn using the _________ toolbar.

Answers:

• Annotate

• Tools

• Analyze

• Measure

• Dimension

71. Typing "L" into the command prompt brings up which command?

Answers:

• Line

• Loft

• Length

• Lasso

72. What is the best command for measuring exact maximum and minimum distance between 2 coplanar curves?

Answers:

• Aligned Dimension

• Linear Dimension

• Analyze Curve Deviation

• Evaluate Point

• Distance

73. What degree curve is a circle?

Answers:

• 3

• 5

• 1

• 2

74. What typed command allows for surface creation between 2, 3, or 4 curves only?

Answers:

• Loft

• Patch

• EdgeCurves

• PlanarSrf

• EdgeSrf

75. What command enables you to edit the points on a polysurface?

Answers:

• Transform > Cage Editing > Cage Edit

• Typing 'SolidPtOn'

• Solid > Solid Edit Tools

• Typing 'PointsOn'

• Typing 'Points'

76. What is the relationship between the Ctrl+C and "Copy" command?

Answers:

• The Copy command targets any point and the Ctrl+C command copies from the origin point

• They are the same command, whether typed in as Copy, or if Ctrl+C is pressed

• Either can copy from any point in the 3D model

• The Ctrl+C command targets any point and the Copy command copies from the origin point

77. What breaks the Cage capability of a "CageEdit"?

Answers:

• Moving the object

• Moving Cage Points

• Deselecting the Cage