Do you know that? 77% of Upwork-Elance freelancers have a college degree next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Eng. & Mfg. category

Test answers for Mathematics 2016

(90 / 1) Last updated: January 27
Elance • Eng. & Mfg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

90 Answered Test Questions:

1. 9+9+2+5

Answers:

• 11

• 24

• 21

• 7

• 25

2. Which of the following represents the base associated with the natural logarithm?

Answers:

• 4

• 2

• e

• 10

• π

3. Solve for x: 37 - 4x =1

Answers:

• x=9

• x=8

• x=8.5

• x=9.5

4. Solve for n: 4+2n=t

Answers:

• n=(t-2)/4

• n=(t+2)/4

• n=(t-4)/2

• n=(t+4)/2

5. Find the value of x in x/3=6/9

Answers:

• 2

• 4

• 5

• 6

6. What is the measure of a right angle?

Answers:

• 180 degrees

• 135 degrees

• 45 degrees

• 115 degrees

• 90 degrees

7. Which of the following numbers is largest? -18 -2 -3 -0.5

Answers:

• -18

• -0.5

• -3

• -2

8. What is the elapsed time between 9:15 AM and 9:30 PM

Answers:

• 12hr. 10min.

• 12hr. 15 min.

• 12 hr.

• 10 hr.

• 10hr. 15min.

9. If x+y=y, what is x equal to?

Answers:

• 0

• y

• 1

• -1

10. Solve for w: w/2 = 7/9

Answers:

• w=3/5

• w=7/9

• w=1/7

• w= 14/9

11. A cab charges $0.75 per mile. What is the cost of 10 mile trip?

Answers:

• $6.50

• $6.00

• $7.50

• $7.00

12. How many degrees are there in a circle?

Answers:

• 290

• 180

• 360

• 300

• 320

13. What is the sum of degrees in a triangle?

Answers:

• 40

• 80

• 90

• 360

• 180

14. Solve for x and y:  (x-2)(y+3)=0

Answers:

• x=-2 or y=3

• x=-3 or y=2

• x=-2 or y=-3

• x=2 or y=-3

15. Which number is a prime number ?

Answers:

• 33

• 17

• 85

• 46

16. -2(3x+2y)=?

Answers:

• -6x+4y

• 4x-6y

• 6x-4y

• -6x-4y

17. What is the average of 1, 2, 3, 4,5?

Answers:

• 2

• 4

• 1

• 5

• 3

18. Simplify: 6x+3y-4x-5y

Answers:

• 10x-2y

• 9x-9y

• 2x-2y

• 2x+2y

19. x^2 - 4=?

Answers:

• (x-1)(x-2)

• (x-1)(x+2)

• (x-2)(x+2)

• (x-3)(x-2)

20. Which of these is equivalent to 4x-8?

Answers:

• 8-4x

• 4(x-2)

• (2x-2)^3

• -2(2x+4)

21. Solve for x: 5x+3=2

Answers:

• x=5

• x=1

• x=-1/5

• x=1/5

22. Solve for x: x^3=-1

Answers:

• x=-2

• x=2

• x=1

• x=-1

23. Simplify: x-4y+6x+2y

Answers:

• 5x-6y

• 6x+5y

• -7x+2y

• 7x-2y

24. Solve for t: 2+2t=n

Answers:

• t=(n+1)/2

• t=(n-1)/2

• t=(n-2)/2

• t=(n+2)/2

25. What is 5% of 65?

Answers:

• 6.75

• 1.25

• 5

• 3.25

• 12

26. 3^4 =

Answers:

• 27

• 243

• 9

• 3

• 81

27. Solve for x: (x-2)(x+3)=0

Answers:

• x=-2 or x=-3

• x=-2 or x=3

• x=2 or x=-3

• x=2 or x=3

28. Which is the correct?

Answers:

• a^0=1

• a^0=0

• can not calculate.

29. 2^3+3^2=?

Answers:

• 17

• 10

• 27

• 12

30. Simplify:  24 / 36

Answers:

• 3 / 5

• 3 / 4

• 2 / 3

• 1 / 2

• 1 / 3

31. Simplify: x^2 + 6x + 9

Answers:

• (x-3)^2

• (x-2)^2

• (x+3)^2

• (x+2)^2

32. Solve for x: 1/x + 2/x = 1

Answers:

• x=3

• x=2

• x=4

• x=1

33. Solve for x: 2x-3>1

Answers:

• x < 2

• x > 2

• x > -2

• x < -2

34. Ln 1 = ??

Answers:

• 1/2

• -1

• 1

• 0

35. 9+2*5+5

Answers:

• 55

• 29

• 24

• 60

• 80

36. What number is 30% of 240?

Answers:

• 62

• 40

• 96

• 72

37. Solve for x: x+4x+4=0

Answers:

• 2

• 5/4

• -4/5

• 4

38. What is the next number in the sequence:  2 4 16

Answers:

• 256

• 40

• 32

• 20

39. What is the next term in this series? {1, 1, 2, 3 , __ }

Answers:

• 8

• 4

• 5

• 7

• 3

40. Solve for x: x-2x+1=0

Answers:

• x=2

• x=1

• x=-1

• x=-2

41. Which of the following is a sextic equation ?

Answers:

• x^3 + 2x = 18

• x^6 + 3x^3 + 4x^2 = 5

• x^7 + 8x^4 + 3x = 20

• x^16 + 5x = 2

• x^5 = -1

42. What is true about an acute angle?

Answers:

• Measures greater than 180 degrees

• Measures less than 90 degrees

• Measures exactly 90 degrees

• Measures exactly 180 degrees

• Measures between 90 and 180 degrees

43. If a cube has side length 's' where s = 8, what is the volume of the cube ?

Answers:

• 125

• 4096

• 625

• 310

• 512

44. Simplify the Square root of 32.

Answers:

• 8*the square root of 2

• 9*the square root of 5

• 4*the square root of 2

• 10*the square root of 7

45. If two angle measures in a triangle are 83 and 29 what is the measure of the third angle?

Answers:

• 71

• 69

• 60

• 68

• 70

46. What number is 70% of 370?

Answers:

• 259

• 292

• 216

• 310

• 337

47. Find f '(x) of this:  x^2 + x^3

Answers:

• x +2x

• 5x

• 2x

• 2x + 3x^2

• x^2 + 3x

48. Solve for x: x + 7/3 = 5

Answers:

• x = -8/3

• x = 8/3

• x = 11/3

• x = -11/3

49. 4 - 5 x 2 + 7 =?

Answers:

• 2

• 1

• -2

• -1

50. What is the discriminant of the quadratic equation y = ax^2 + bx + c ?

Answers:

• -4b^2 - ca

• b^2 - 4ac

• 3a^2 - 4bc

• a^2 - b^2 + c^2

• -b / 2a

51. What is the derivative w.r.t  'x' of the function   f(x) = 6sin(3x) ?

Answers:

• 18cos(3x)

• 6cos(3x)

• 6cos(3x)sin(3x)

• 2cos(3x)

52. Solve x for: x^2+4x+4 = 0

Answers:

• x=2

• x=-1

• x= -2

• x=3

• x=1

53. If 3x=6x-15 then x + 8=

Answers:

• 11

• 12

• 13

• 10

• 5

54. If the discriminant of a quadratic equation is zero, what must be true?

Answers:

• The roots are imaginary numbers.

• There is one unique root.

• The roots are irrational numbers.

• There are two distinct roots.

55. Factor: x^2-2x-8

Answers:

• (x-2)(x-4)

• (x+2)(x-4)

• (x+2)(x+4)

• (x-2)(x+4)

56. Which of the following is NOT a valid identity?

Answers:

• ln(xy) = ln(x) + ln(y)

• ln(x^a) = a ln(x)

• ln(x - y) = ln(x) - ln(y)

• ln[e^iθ] = ln[cos(θ) + isin(θ)]

57. A triangle has three angles named a,b, and c. Angle a  = 23° and Angle b = 68°. What must be true about angle c ?

Answers:

• Angle c is obtuse.

• Angle c is acute.

• Angle c = 109°.

• Angle c is a right angle.

58. The sum of n/2 for values between 1 and n, as n approaches infinity, approaches ___ .

Answers:

• pi

• 2

• infinity

• e

• 1

59. 3^x=81

Answers:

• 5

• 6

• 2

• 3

• 4

60. Solve for x: x-6x = 3x-56 ?

Answers:

• x = -7

• x = 6

• x = 8

• x = -6

• x = 7

61. a(n) = a(n - 2) + a(n - 1), a(0) = 1, a(1) = 1 defines which sequence?

Answers:

• The Fibonacci Sequence

• The Triangular Number Sequence

• The Harmonic Sequence

62. Find the midpoint of line point A(2,5) and B(-1,7)

Answers:

• (1/2,6)

• (1/2,-6)

• (-1/2,6)

• (1/2,0)

• None of the answer is correct.

63. What is the slope of a line that passes through the points (3, 7) and (-4, 8)?

Answers:

• -1/7

• -7

• -4/7

• 2/5

• 5

64. Which of the following describes the Real Numbers?

Answers:

• The union of the integers and the irrational numbers.

• The intersection of the complex numbers and the natural numbers.

• The intersection of the complex numbers and the rational numbers.

• The union of the rational numbers and the irrational numbers.

• The union of the natural numbers and the set of negative integers.

65. aX^2+bX+c = 0 , If Answers are X = p , X = q what is the value of  p+q

Answers:

• p+q = -a/b

• p+q = b/a

• p+q = -c/a

• p+q = a/c

• p+q = -b/a

66. if sin A=4/5 Then cos A=?

Answers:

• 1

• 3/5

• 1/5

• 2/5

67. If x^2 -3x -4 = 0 then x=?

Answers:

• 1 or 4

• 1 or -4

• -1 or 4

• -1 or -4

68. Evaluate 1+2+3+4+5+...+95+96+97+98+99+100

Answers:

• 50500

• 10100

• 5050

• 50050

• 100100

69. What is the contrapositive of the statement "If I walked outside, then it will rain." ?

Answers:

• If it does not rain, then I did not walk outside.

• If I did not walk outside, then it will rain.

• If I walked outside, then it did not rain.

• If it will rain, then I walked outside.

• If it does not rain, then I walked outside.

70. Which of the following are the factors of x^2 - x - 5?

Answers:

• (x - 3) and (x - 2)

• (x + 3) and (x + 2)

• (x - 3) and (x + 2)

• (x - 5) and (x - 1)

• (x + 5) and (x + 1)

71. What is 400° when converted into radians ?

Answers:

• [25/13] π radians

• 3π radians

• [20/9] π radians

• [17/7] π radians

• [3/2] π radians

72. Consider a right triangle with an adjacent side of 3 meters and the opposite side has a length of 4 meters.  Which expression represents cos(θ) for the triangle described above?

Answers:

• 3/8

• 4/3

• 3/5

• 4/5

73. Which set of coefficients from Pascal's triangle would you use in the expansion of (a+b)^5 ?

Answers:

• 1 4 6 4 1

• 1 2 1

• 1 7 21 35 35 21 7 1

• 1 5 10 10 5 1

• 1 6 15 20 15 6 1

74. What is the value of ln(4e), where 'e' is the natural base ?

Answers:

• 4ln(e)

• 4e

• ln(4) + 1

• e^4

• e + 4

75. A trapezoid has bases measuring 6cm and 4cm and its height is 3cm.  Find its area.

Answers:

• 15 square cm

• 20 square cm

• 13 square cm

• 18 square cm

• 12 square cm

76. Consider a circular sector with angle θ = 45° and radius r  = 16 meters. What is the arc length of the circular sector?

Answers:

• π meters

• 2π meters

• 8π meters

• 4π meters

• 3π meters

77. Which is NOT a perfect cube?

Answers:

• 1

• 512

• 216

• 225

• 64

78. If the volume of a cube is 27, what is the surface area of the cube?

Answers:

• 162

• 54

• 9

• 36

• 27

79. Which is NOT a purpose of Pascal's Triangle?

Answers:

• Find the opposite angle of an Isosceles triangle.

• Solve binomial expansion coefficients of (a + b)^N.

• Find terms of the Fibonacci Sequence.

• Find the powers of 2.

80. If x^4 =1 ;  then x^5 is ::

Answers:

• -1

• x^5 < 0 Always

• Can't be determined

• x^5 > 0 Always

• 1

81. What is a fractal?

Answers:

• Any geometry that violates the Parallel Postulate

• Another name for a fractional exponent

• An object or quantity that is self-similar on all scales

• A line segment that splits an angle into two angles of equal measure

82. What is the equation of the horizontal asymptote of the function:  f(x)  = 3(x+3)(x-2)/(x+5)(x-1)

Answers:

• y = -5

• y = -2

• y = 1

• y = 3

83. if the arithmetic, geometric and harmonic means between two positive numbers are A, G and H, then which is correct

Answers:

• H^2=AG

• G=AH

• A^2=GH

• G^2=AH

84. If a quadratic equation 2x^2+8x+4=0 has two roots a and b, then a+b=?

Answers:

• 4

• -3

• -4

• 3

85. What is the fourth value in the series (90, 80, 70) if an average of 85 is desired?

Answers:

• 99

• 90

• 80

• 100

• 85

86. What is the slope of a line perpendicular to y = (5)(-2x + 1)

Answers:

• 2

• 0.5

• 10

• -0.1

• 0.1

87. What is ∫ cot(x) dx ?

Answers:

• -csc(x)cot(x) + C

• ln|[sec(x)]^2| + C

• ln|tan(x)| + C

• ln|sin(x)| + C

• ln|csc(x)| + C

88. What is the probability of rolling a sum of 5 with two standard six sided dice? (simplest form)

Answers:

• 2/5

• 1/9

• 6/7

• 4/9

• 4/7

89. What is tan(120°) to the nearest hundredth?

Answers:

• 1.25

• -1.30

• -1.50

• -1.73

• 1.73

90. Which represents the Maclaurin series for the cosine function ?

Answers:

• (-1)^n * Σ x^(2n + 1) / (2n + 1)! from n = 0 to infinity

• (-1)^n * Σ x^(2n) / (2n)! from n = 0 to infinity

• (-1)^n * Σ x^(n) / (n)! from n = 0 to infinity

• Σ x^(n) / (2n)! from n = 0 to infinity


1 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
91. Solve for y: y^3 = 27

Answers:

• y=-9

• y=-3

• y=3

• y=9