Do you know that? You Don�t Have To Be an Authority Before You Get Clients next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Eng. & Mfg. category

Test answers for MathCAD 2016

(87) Last updated: January 27
Elance • Eng. & Mfg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

87 Answered Test Questions:

1. Which of the following can you NOT do when naming a variable?

Answers:

• Use the infinity symbol as the beginning character

• Use upper and lowercase letters

• Use letters from the Greek alphabet

• Begin the the variable with digits 0 through 9

2. What do variables do in MathCad?

Answers:

• Variables act as number padding to keep number blocks equal.

• Variables define values to be used when solving equations.

• Variables are ambiguous letters that don't represent anything.

• Variables are sets of letters and numbers that are merely placeholders for future calculations.

3. If you plot 2D data in MathCad, what kind must it be?

Answers:

• A cardigan X-Y plot, or a polar bear.

• A cartesian X-Y plot, or a polar plot.

• A scatter plot, or a box and whisker plot.

• A bode plot and a polar angular plot.

4. If you wanted to open a new worksheet, what would you do?

Answers:

• Hit ctrl+t for a new template.

• Click the new template file.

• Hit shift+T for a new template.

• Click the “new file” icon on the Standard toolbar based on the standard template.

5. Which of the following can be used to plot functions in MathCAD?

Answers:

• Quickplot

• All of these

• Defined independent variable

• Dimensioned independent variables

6. What plots would you use to plot a vector of data?

Answers:

• Nyquist plot and X-Y plot.

• Nyquist plot and polar plot.

• Nichols plot and X-Y plot.

• An X-Y or Polar plot.

7. Which of the following is the definition operator?

Answers:

• :=

• ='

• .=

• ,=

8. What kind of graphics can you add into MathCad?

Answers:

• 1D

• 2D only.

• 2D, and 3D

• 3D only.

9. An array can be inserted in MathCAD by:

Answers:

• exchanging data with and embedded object

• All of these

• manual entry

• defining each element using a range variable

10. The array origin may be defined by:

Answers:

• a global worksheet definition

• using the Worksheet Options dialog box

• a local worksheet definition

• All of these

11. A single number in MathCad is called a what?

Answers:

• A scalar.

• A scholar.

• A figure.

• A sailor.

12. Which of the following in NOT a built-in function within MathCAD?

Answers:

• Exponential

• All of these are built-in functions

• Inverse trig

• Logarithmic

13. Where do you begin entering math?

Answers:

• Outside the MathCad worksheet.

• In the dialogue box.

• In a MathCad worksheet.

• Inside the box.

14. What is MathCad used for?

Answers:

• It is used to calculate the shape of objects.

• It is an industry standard for technical calculation.

• It is a math training program.

• It is a program used to train elementary children.

15. In MathCad, what is a column of numbers called?

Answers:

• A column number.

• A number cluster.

• A number column.

• Vector matrix, or array.

16. True or False? MathCAD 2.0 supports WYSIWYG (what you see is what you get) document editing.

Answers:

• FALSE

• True

17. In defining variables, is MathCad case sensitive?

Answers:

• Yes.

• MathCad can't define variables.

• Only when it is enabled.

• No.

18. True or False? MathCAD assumes that values provided for functions requiring an angular argument are in radians.

Answers:

• True

• FALSE

19. Which of the following equality signs expresses evaluating the result?

Answers:

• x:=4

• x<>=4

• x;=4

• x=4

20. Which toolbar is NOT contained in the Math toolbar?

Answers:

• Debug toolbar

• Symbolic toolbar

• Programming toolbar

• Calculator toolbar

21. What is a component?

Answers:

• An OLE object that cannot receive any data.

• A set of options on a panel item.

• A part of MathCad that contains its tools.

• A specialized OLE object that can receive data from Mathcad and return data to Mathcad.

22. Which of the following is TRUE about variables?

Answers:

• Variable names can contain spaces

• Variable names cannot begin with a number

• Variable names can begin with a number

• Variable names can contain operators

23. Which of the following is NOT one of the 9 ribbon tabs?

Answers:

• Clipboard

• Plots

• Math

• Functions

24. How do you overtype text?

Answers:

• Select the space above the text and begin typing.

• Select the text beneath the text you wish to replace, type it in, then hit Enter.

• Start typing anywhere in the box.

• Type in the text box above the main text box.

25. How would you write 3 x 3 in MathCAD?

Answers:

• 3x3=

• 3*3=

• 3 times 3 =

• All of these

26. Can vector elements be plotted by themselves?

Answers:

• Only with the correct plug-ins.

• Yes.

• Yes, but not accurately.

• Yes, but with the right extensions.

27. Which of the following is used to assign a global variable?

Answers:

• The Boolean equality operator

• The evaluation operator

• None of these

• The global assignment operator

28. If you want to multiply a*x, but denote it as ax, can MathCad compute it?

Answers:

• Yes, but you have to ascribe special functions to them.

• No, but it is returned as a special character.

• Yes, but it has to be specified that there are no spaces.

• No.

29. Can you drag-select items like you can in a word processor?

Answers:

• Yes.

• Yes, but you have to hold down SHIFT.

• Yes, but you have to hold down both mouse buttons.

• No.

30. How do you set up the pages of a worksheet?

Answers:

• List > Page > Then select page size, orientation, and margins

• Document > List > Then select page size, orientation, and margins

• List > Document > Then select page size, orientation, and margins

• Document > Page > Then select page size, orientation, and margins

31. Without an operator, what happens to the math you have entered?

Answers:

• It is automatically assigned an operator.

• It becomes a text region.

• All characters entered are operators.

• It is automatically computed.

32. True or False? The text box and the text block refer to the same function in MathCAD Prime 2.0.

Answers:

• TRUE

• False

33. How do you define a variable in MatchCAD 15.0?

Answers:

• None of these

• Type the variable name, type the semi-colon [ ; ] key, then type the value to be assigned to the variable

• Type the variable name, type the colon [ : ] key, then type the value to be assigned to the variable

• Type the variable name, type the colon [ : ] key, type the semi-colon key [ ; ] then type the value to be assigned to the variable

34. When you need to join regions by clicking them, how would you do it?

Answers:

• Hold shift while clicking.

• Hold ctrl while clicking.

• Hold alt while clicking.

• Hold enter while clicking.

35. When plotting multiple 2D curves, what kind of plot would you choose from the Insert menu?

Answers:

• X-Y Plot.

• Polar plot.

• Scatter plot.

• Nyquist plot.

36. Which of the following equality signs expresses assigning a value?

Answers:

• x;=4

• x<>=4

• x=4

• x:=4

37. What is used to separate values in a range variable?

Answers:

• Semi-colons.

• Colons.

• Commas.

• Periods.

38. Which of the following keyboard shortcuts inserts a 3D plot in MathCAD Prime 2.0?

Answers:

• Ctrl+4

• Ctrl+3

• Ctrl+9

• Ctrl+7

39. True or False? A solve block can't be used to solve linear or nonlinear systems.

Answers:

• TRUE

• False

40. Which of the following keyboard shortcuts inserts a math region in MathCAD Prime 2.0?

Answers:

• Ctrl+5

• Ctrl+M

• Ctrl+Shift+M

• Ctrl+Shift+5

41. How do you define a function when adding a function definition to your worksheet?

Answers:

• d(f) ;

• d(t) :

• d(f) ;

• d(t) ;

42. When would you use range variables?

Answers:

• To evaluate a function at a single point

• All of these

• To iterate a function over a range of values

• To define a scalar variable

43. If you have several regions overlapping each other, will they interfere with each other's calculations?

Answers:

• Yes, and it will form rogue math problems.

• Yes, and you will get a regional conflict error.

• No.

• They will all start calculating at the same time.

44. True or False? You can use a variable before and after you assign a variable to it.

Answers:

• True

• False

45. What does MathCad do to text it encounters?

Answers:

• Ignores it.

• Processes it.

• Deletes it.

• Incorporates it into the nearest calculation.

46. What key do you press to begin defining a variable?

Answers:

• Enter.

• Colon.

• Shift.

• Tilda.

47. How do you align regions horizontally?

Answers:

• Choose: Align Regions > Up

• Choose: Align Regions > Vertical

• Use the horizontal alignment wizard.

• Choose: Align Regions > Across

48. If you wanted to open a template file in MathCad, what is the file extension of a template?

Answers:

• xmct

• xtml

• cmtx

• xtmc

49. What is the purpose of collapsible areas in MathCAD 2.0?

Answers:

• It's a shortcut to save your calculations quickly

• Collapsible areas are not a feature of MathCAD 2.0

• They allow you to quickly delete your calculations

• They allow you to group and hide your calculations

50. When creating a color picture in MathCad, what must be done first?

Answers:

• Import it from an external imaging program.

• Copy and paste it accordingly.

• You must drag the picture to the picture tray.

• You must define three matrices of the same size that describe either RGB, or HSV.

51. The Calculator toolbar is used to insert:

Answers:

• All of these

• some functions

• numbers

• basic arithmetic operators

52. What are symbolic calculations generally used for?

Answers:

• Pictographic representations of mathematics.

• They modular buttons to expand on mathematical topics.

• To expand mathematically on a concept beyond simple numbers and letters.

• Symbolic calculations explain the deeper meaning behind a calculation.

53. Can MathCad handle special mathematical non-ASCII characters?

Answers:

• Yes, but it has to be enabled first.

• No.

• Only with special extensions.

• Yes.

54. How must the symbolic equal sign be applied to a calculation in MathCad?

Answers:

• It serves the same purpose as the standard equal sign.

• It must be applied to the entire calculation, and not parts of it.

• It needs not be applied. It is a simple picture to illustrate a point.

• It must be applied to parts of the calculation.

55. Select the statement that is true.

Answers:

• When using range variables for counting subscripts, all elements must can be negative whole numbers.

• When using range variables for counting subscripts, elements can be positive or negative whole numbers.

• When using range variables for counting subscripts, all elements must be positive whole numbers (NOT including zero).

• When using range variables for counting subscripts, all elements must be positive whole numbers (including zero).

56. What are keyword modifiers?

Answers:

• Keyword modifiers change how the user interacts with MathCad.

• Keyword modifiers change the behavior of variables.

• Keyword modifiers change the behavior of keywords.

• Keyword modifiers do nothing.

57. Which of the following is NOT one of the six MathCAD interface elements?

Answers:

• Help Button

• The Start Key

• The Status Bar

• Quick Access

58. If you wanted to use a matrix, where would you look to set it up?

Answers:

• Choose Insert from the Matrix menu.

• Choose Matrix from the Matrix menu.

• Choose Matrix from the special Matrix menu.

• Choose Matrix from the Insert menu.

59. If you wanted to enter Greek letters and plots, which toolbar would you need to access?

Answers:

• The tolls toolbar.

• The math toolbar.

• The MathCad toolbar.

• The icon toolbar.

60. How do you move a region in a template?

Answers:

• Drag the template to the region.

• Hold space bar and click on it.

• Copy and paste to the location of your choice.

• Regions can't be moved.

61. Which of the following keyboard shortcuts adds a solve block in MathCAD Prime 2.0?

Answers:

• Ctrl+3

• Ctrl+1

• Ctrl+5

• Ctrl+4

62. Once you have chosen Text Region from the Insert menu, what must you press to create a text region?

Answers:

• Left-click.

• Escape

• The double-quote key. [“]

• Enter.

63. What are the two forms of subscripts allowed by MathCAD?

Answers:

• Negative and booleans

• Descriptive and counting

• Positive and booleans

• Descriptive and positive

64. Which of the following does a symbolic solve block NOT require?

Answers:

• Constraints

• The word Given

• A guess value

• A closing function

65. What kind of editing cursor has MathCad chosen to use?

Answers:

• Two-dimensional.

• One-dimensional.

• No cursor.

• Three-dimensional.

66. Choose the difference between activating a region and selecting a region.

Answers:

• To activate a region you must keep the control key (Ctrl) depressed while clicking, whereas to select a region you simply click in it

• None of these

• To activate a region you simply click in it, whereas to select a region you must keep the TAB key depressed while clicking

• To activate a region you simply click in it, whereas to select a region you must keep the control key (Ctrl) depressed while clicking

67. Which of the following in NOT true about a string?

Answers:

• A string is a sequence of characters between double quotes

• It can NOT be defined as a variable

• It has no numeric value

• All of these

68. Mixed numbers allow you to show values as integers and fractions. Which of the following is one of the ways to enter a mixed number?

Answers:

• Ctrl+Shift+Plus

• Ctrl+Shift+/

• Ctrl+Shift+9

• Ctrl+Shift+G

69. What is a parametric plot?

Answers:

• It is the same as a polar plot.

• A plot with a function or expression that is plotted with another function or expression.

• A plot with a function or expression that has a moot relationship with other functions or expressions.

• A plot with a function or expression that is plotted against another function or expression.

70. What is an example of a built-in variable, conventional variable?

Answers:

• λ

• ⊗

• π

• ℵ

71. Which of the following is NOT true about range variables?

Answers:

• Range variables must be real

• Range variables MUST use ORIGIN as the first element

• You cannot access individual elements of range variables

• Range variables begin at the defined beginning value

72. How do you make MathCad ignore prior definitions?

Answers:

• Define the variable iteratively.

• Define the variable recursively.

• Do not define the variable.

• Select the option in the preferences menu.

73. What is the only thing you can do with a selected unary operator?

Answers:

• Copy it

• Paste it

• Delete it

• Save it

74. Which of the following is NOT true about vectors?

Answers:

• Vectors must use real or complex numbers

• Vectors must increment (up or down) in uniform steps

• Each element of a vector can be accessed by using array subscripts

• Vectors may have numbers in any order

75. What is the shortcut to hid a ribbon in MathCAD

Answers:

• Ctrl+D

• Ctrl+F2

• Ctrl+H

• Ctrl+F1

76. When desiring subscript in the text of your formula, what character do you use to format it?

Answers:

• A tilda.

• A period.

• A colon.

• A comma.

77. What are the default characteristics of a MathCAD graph?

Answers:

• Numbered linear axes, grid lines, and points connected with dotted lines

• Numbered non-linear axes, no grid lines, and points connected with solid lines

• Numbered linear axes, no grid lines, and points connected with solid lines

• Numbered linear axes, grid lines, and points connected with solid lines

78. Which of the following "variables" would be considered identical in MathCAD 15.0?

Answers:

• "Dog" and "dog"

• "DOG" and "dog"

• "Dog" and "Dog"

• All answers are correct

79. Which of the following would you use to start a vector?

Answers:

• CTRL+M

• CTRL+S

• CTRL+B

• CTRL+V

80. Select the section that is included in the Math Ribbon.

Answers:

• Plots

• Graphs

• Calculation

• Operators

81. Which of the following is NOT one of the 9 Ribbon tabs?

Answers:

• Formatting

• Graphs

• Plots

• Calculation

82. What is the process to create a polar plot?

Answers:

• Select: Plot > Polar Graph from the Insert menu.

• Select: Create > Plot Graph from the Polar menu.

• Select: Graph > Polar Plot from the Insert menu.

• Select: Polar > Plot Graph from the Insert menu.

83. A sequence of characters referring to a variable or function is called what?

Answers:

• An object.

• A name.

• A matrix.

• A variable.

84. How do you stop growing text regions from overlapping on-top of other regions?

Answers:

• Right click inside the text region > Click Proprieties > Select the Text tab > Check the box adjacent to Push Regions Down As You Type

• All of these

• Right click inside the text region > Click Settings> Select the Format tab > Check the box adjacent to Push Regions Down As You Type

• Right click outside of the text region > Click Settings > Select the Text tab > Check the box adjacent to Push Regions Down As You Type

85. What orientation/margin combination should you use when working with long equations?

Answers:

• Landscape with Narrow

• Portrait with Narrow

• Landscape with Wide

• Portrait with Wide

86. Which of the following best describes Interpolation methods

Answers:

• They take a set of data points and return a new set that contains more noise than the original

• They connect all data points

• The find a best fit curve to the data points

• They take a set of data points and return a new set that contains less noise than the original

87. Which of the following is NOT one of the main elements of the MathCAD interface?

Answers:

• Worksheet

• Quick Access Toolbar

• Spreadsheet

• Status Bar