Do you know that? women (17%) are much more likely to freelance part time than men (10%) are next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Eng. & Mfg. category

Test answers for Integrated Circuits 2016

(82) Last updated: January 23
Elance • Eng. & Mfg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

82 Answered Test Questions:

1. True or False? A diode has typically low resistance in one direction and very high resistance in the other direction?

Answers:

• False

• True

2. Which program is useful when trying to solve complex integrated circuits?

Answers:

• JAVA

• C++

• SPICE

• Matlab

3. What can be used as a control system to synchronise the input and output frequencies of a system?

Answers:

• positive-locked loop

• phase locked loop

• on-off control

• open loop

4. True or False? ULSI stands for Ultra Large Scale Integration

Answers:

• False

• True

5. True or False? A NAND gate would typically be found in a digital circuit.

Answers:

• False

• True

6. Integrated circuits can be divided into which two categories?

Answers:

• Digital and Fiberoptic

• Type 1 and Type 2

• Analog and digital

• Analog and fiberoptic

7. True or False? An integrated circuit can consist of thousands of transistors?

Answers:

• True

• False

8. A register is a type of integrated circuit that deals with memory.

Answers:

• False

• True

9. True or False? A mircoprocessor in a computer is often composed of billions of transistors.

Answers:

• True

• False

10. Integrated circuits can be found in which of the following

Answers:

• (All of these)

• computers

• cars

• cell phones

11. What material is an integrated circuit typically made out of?

Answers:

• (None of these)

• metals

• nonmetals

• Semiconductor

12. Which of the following is the correct formula for the relationship between voltage, current and resistance?

Answers:

• V=IR

• VRI=1

• VR=I

• V=IR^2

13. Which of the following could be an element in an integrated circuit?

Answers:

• transistor

• (All of these)

• Capacitor

• Resistor

14. True or False? A truth table can be helpful when analzying a digital circuit.

Answers:

• False

• True

15. True or False? An integrated circuit can be used as an amplifier

Answers:

• False

• True

16. What element is most likely used as a semiconductor?

Answers:

• Silicon

• Titanium

• Lithium

• Nitrogen

17. True or False? A digital circuit only can accept voltages at a certain level.

Answers:

• True

• False

18. True or False? Integrated Circuits typically only have one layer.

Answers:

• False

• True

19. Bipolar transistors use what item(s) to conduct

Answers:

• holes and neutrons

• holes

• holes and electrons

• holes and protons

20. What does FET stand for?

Answers:

• Field Electric Transistor

• (None of these)

• Field Effect Transistor

• Field Electron Transistor

21. Which of the following is a state for logic gates?

Answers:

• A

• 0

• 2

• B

22. Suppose you have a simple circuit with V=4 volts and R= 4 Ohm. What is the current that runs through that circuit?

Answers:

• (None of these)

• 1 mA

• 1 microampere

• 1 ampere

23. True or False: TTL integrated circuits offer more speed than similar RTL circuits.

Answers:

• False

• True

24. P-N junction semiconductor creates a

Answers:

• diode

• (None of these)

• resistor

• integrated circuit

25. Logic gates usually have how many states?

Answers:

• 3

• 1

• 4

• 2

26. Another name for an integrated circuit is

Answers:

• P-N diode

• microchip

• RC circuit

• amplifier

27. True or False: An Instrumentation Amplifier has input buffer amplifiers in its construction.

Answers:

• False

• True

28. Which of these is a commonly used simulator for predicting the behaviour of an IC?

Answers:

• SPICE

• AutoCAD

• SICE

• LabVIEW

29. A thin slice of silicon crystal used in IC fabrication is called a

Answers:

• wafer

• die

• dopant

• implant

30. Which of these is a type of DAC?

Answers:

• ramp compare

• R-2R

• successive approximation

• Wilkinson

31. Which of these uses a DAC?

Answers:

• microphone

• speaker system

32. True or False: A DRAM uses one capacitor and one transistor per data bit.

Answers:

• True

• False

33. With reference to CMOS and other IC technologies, what is "dynamic power consumption"?

Answers:

• power consumed when output is logic 1

• power consumed while switching logic states

• power consumed by the interface of two logic families

34. What is an IC package with a rectangular housing and two parallel rows of connecting pins called?

Answers:

• two row array

• flat pack

• dual in-line package

• PCB

35. True or False? Digital circuits typically can have an infinite amount of states.

Answers:

• False

• True

36. If you were to design an audio amplifier which type of integrated circuit would you use?

Answers:

• (None of these)

• Digital circuit

• (All of these)

• Analog circuit

37. Another name for a base wafer is

Answers:

• the substrate material

• N-junction

• integrated circuit

• diode

38. Which of these is a hardware description language used to design an application specific IC?

Answers:

• C

• Verilog

• MATLAB

• HHDL

39. What is another name for a bistable multivibrator?

Answers:

• counter

• Flip-flop

• Boolean timer

• NAND gate

40. According to the Nyquist sampling theorem, what should be the minimum sampling rate of an ADC?

Answers:

• twice the highest frequency of the analog signal

• four times the average frequency of the analog signal

• equal to the highest frequency of the analog signal

• twice the lowest frequency of the analog signal

41. In which type of digital logic does the output depend on just the present input (and not on past inputs)?

Answers:

• Combinational Logic

• Sequential Logic

42. What is the round-off error between the analog input and the digitized output of an ADC called?

Answers:

• ADC ratio

• linearity error

• quantization error

• conversion noise

43. What does CMOS stand for?

Answers:

• Carbon Metal-Oxide Semiconductor

• Condensed Metal-Oxide Semiconductor

• Complimentary Metal-Oxide Semiconductor

• (None of these)

44. What is a term for the maximum rate of change of output voltage per unit time?

Answers:

• dimensional rate

• gain rate

• sequential rate

• slew rate

45. True or False: All logic families use the same voltage levels to represent logic 0 and logic 1.

Answers:

• False

• True

46. What kind of IC can be customised by a user after it has been manufactured?

Answers:

• FPGA

• hybrid IC

• CMOS

• VLSI

47. What does ASIC stand for?

Answers:

• (None of these)

• Application Specific Integrated Circuits

• Analog Specific Integrated Circuits

48. Which of these is NOT a procedure used for IC construction?

Answers:

• Etching

• Photolithography

• Die Preparion

• Electrolysis

49. A circuit that can convert a DC signal to an AC signal with a frequency dependent on the input voltage is called a:

Answers:

• input controlled oscillator

• voltage controlled oscillator

• voltage converter

• DC controlled synthesizer

50. Logical Effort is a means to:

Answers:

• calculate delay in a CMOS circuit

• decrease output resistance in a CMOS circuit

• increase output voltage in a TTL circuit

51. What is an example of volatile memory?

Answers:

• Flash memory

• DRAM

• EEPROM

• hard disk

52. What can be used to transfer voltage from a circuit with high output impedance to one with low input impedance?

Answers:

• voltage buffer amplifier

• differential amplifier

• voltage comparator

• summing amplifier

53. What is correct  symbolic name of ground pin on IC?

Answers:

• Vcc

• Vdd

• None of these.

• Vss

54. A mixed-signal chip is often found in

Answers:

• (None of these)

• computer

• automobile

• a cell phone

55. What is a method used to separate individual electronic components on a silicon substrate?

Answers:

• electric segregation

• silicon segregation

• p-n junction isolation

• interface isolation

56. What is a characteristic of asynchronous sequential logic?

Answers:

• output does not have memory

• it does not make use of a clock signal

• complex operations are performed over many successive clock cycles

57. Ideally, in an LC circuit what happens to the total energy?

Answers:

• It decreases linearly

• It is conserved

• It increases linearly

• It decreases exponentially

58. True or False? A temperature sensor would likely used a digital circuit.

Answers:

• False

• True

59. One technology which uses both BJTs and CMOS is called

Answers:

• TTL

• BJMOS

• CMOS junction

• BiCMOS

60. What kind of feedback is used in an op-amp to make a Schmitt trigger?

Answers:

• positive feedback

• no feedback

• negative feedback

61. According to Moore's Law, the number of transistors on an IC doubles every

Answers:

• two years

• four years

• year

62. Parasitics become a problem as a circuit becomes:

Answers:

• use at higher frequencies

• (All of these)

• more complex

• smaller

63. What effect arises when analog frequencies are incorrectly detected due to undersampling?

Answers:

• Nyquist error

• rolloff

• quantization error

• aliasing

64. Which type of ADC uses a ladder of comparators, each with a different reference voltage?

Answers:

• counter ramp

• delta-sigma

• dual slope

• Flash ADC

65. A "totem pole" or "push-pull" output stage employed in a TTL circuit can solve the problem of

Answers:

• low output resistance

• high output resistance

• low speed

• low output voltage

66. What is a common source of wasted power in low power circuit design?

Answers:

• Floating outputs

• Incorrect termination resistors

• Poor power supply bypassing practices

• Floating inputs

67. True or False? Monolithic circuits have been around the longest period of time.

Answers:

• False

• True

68. With reference to ADCs, what is dither?

Answers:

• minimum required sampling frequency

• deliberately introduced white noise to ADC input

• error between ADC input and output

• background noise present in input of ADC

69. True or false? Placing a postive voltage at the gate of a p-type enchanced mode FET will turn on the switch.

Answers:

• True

• False

70. An uncharged capacitor acts like which of the following?

Answers:

• A short circuit

• (None of these)

• An open circuit

• a resistor

71. Which of these can form the inputs of a TTL NAND gate?

Answers:

• Collector and base of a single transistor

• Emitters of a multiple emitter transistor

• Bases of two separate transistors

72. In an MMIC what is the frequency range?

Answers:

• kHz

• MHz

• THz

• GHz

73. In synchronous circuits,  the maximum possible clock rate is determined by the logic path with the longest propagation delay, called the

Answers:

• critical path

• maximum delay logic

• maximum rate sequential logic

• propagation path

74. True or False: Integrated Injection Logic is generally made using MOSFETs.

Answers:

• True

• False

75. Which of these is a MOSFET amplifier topology?

Answers:

• CMOS

• gate-emitter

• common emitter

• common source

76. What sort of signal does a relaxation oscillator produce?

Answers:

• sinusoidal

• non-sinusoidal

77. Which of these technologies consumes most power when at rest?

Answers:

• CMOS

• ECL

• TTL

78. Why are CMOS good for saving power?

Answers:

• (None of these)

• typicall all circuits are off

• use of better conducting materials

• Only one circuit is on

79. True or False? Silicon is typically used in mircowave monolithic ICs.

Answers:

• False

• True

80. What is an advantage of using active filters instead of passive in a monolithic IC?

Answers:

• greater power handling capacity

• greater bandwidth

• active devices are inexpensive

81. Which of these is a type of ADC?

Answers:

• binary weighted

• switched capacitor

• pipeline

• pulse width modulator

82. According to Moore's Law the amount of transistors able to fit on one chip doubles every how often?

Answers:

• 1 year

• 5 years

• 2 years

• 3 years