Do you know that? Software developers, virtual assistants and designers are most likely to earn more as a self-employed professional than as an employee. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Eng. & Mfg. category

Test answers for ArchiCAD 2016

(78, CL) Last updated: January 22
Elance • Eng. & Mfg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

78 Answered Test Questions:

1. The Column tool allows you to place this type of column:

Answers:

• Square

• Steel Section

• All of these

• Round

2. True or False: Curtain Walls may only be fabricated using Library Parts.

Answers:

• False

• True

3. Which file type cannot be placed as a Figure?

Answers:

• PNG

• PDF

• TIF

• JPG

4. Which of the following woods is not included as a default material?

Answers:

• Pine

• Oak

• Walnut

• Cherry

5. A ghosted view of another story in a Floorplan is called a:

Answers:

• Linked Marker

• Ghost Story

• Trace Reference

• Hidden Story

6. What term does ArchiCAD use to denote two different floors of a building?

Answers:

• Floors

• Stories

• Plates

• Levels

7. True or False? All the stories in a building CANNOT reside in the same project file.

Answers:

• False

• TRUE

8. By default, ArchiCAD files are saved using this format:

Answers:

• .DGN

• .PLN

• .DXF

• .PLA

• .PICT

9. What is the programming language of a Library Part?

Answers:

• Ruby

• Java

• Python

• GDL

10. Unlike many other programs, ArchiCAD 15 allows you to prepare drawings directly within the program.

Answers:

• True

• False

11. Where does everything you draw or model in ArchiCAD begin?

Answers:

• In the Blueprint

• In the Nursery

• In the Project Map

• In the Creation Wizard

12. Which of the following in not a unit of measure form the Calculations Units and Rules menu?

Answers:

• Centimeter

• Millimeter

• Meter

• Decimeter

13. What does BIM stand for?

Answers:

• Building Insulation Manager

• Basic Industrial Modeler

• Building Information Modeling

• Business Integration Manager

14. The Profile Manager, by default, controls these:

Answers:

• Concrete profiles

• None of these

• Masonry wall sections

• Steel profiles

• All of these

15. The Lightworks rendering engine allows which of the following Lightworks light sources to be placed into the model?

Answers:

• WindowLight

• SkyObject

• All of these

• SunObject

16. True or False? Roof thickness can be changed from its default thickness.

Answers:

• True

• False

17. Using ArchiCAD, it is possible to mark-up drawings to show revisions or corrections.

Answers:

• False

• True

18. Sections may be cut:

Answers:

• Through any portion of the building's total height

• To any depth

• All of these

• Through the entire model

19. What is a pln. file ?

Answers:

• is not dwg.file

• pln. is file of Archi CAD saving

20. True or False? Slabs have a thickness.

Answers:

• FALSE

• True

21. Which of the following rendering engines is incorporated into ArchiCAD?

Answers:

• Blender

• Lightworks

• V-Ray

• Luxology

22. True/False: In archicad you can't change the floor plan cut plane height

Answers:

• False

• True

23. What are floors referred to as in ArchiCAD?

Answers:

• Flats

• Stacks

• Levels

• Stories

24. What is the term for the 3D symbols in ArchiCAD's symbol library?

Answers:

• CAD Objects

• Construction Object Templates

• Model Component Objects

• GDL Objects

25. What keyboard shortcut allows you to fill a shape automatically by clicking on its center?

Answers:

• Y-Key + Shift

• X-Key + Shift

• Spacebar + Click

• Backspace + Click

26. What common household object is used as the icon for the Object Tool?

Answers:

• A hammer

• A chair

• A pair of scissors

• A roll of tape

27. What are Xrefs?

Answers:

• Externally Referenced Drawings

• Cross Referenced Files

• Extra Rendered Files

• Transferred Files and Plans

28. what key should you press when you want to view the archicad model in perspective view

Answers:

• F1

• F3

• F2

29. what tool is used to create a terrain?

Answers:

• all of the above

• slab

• mesh

30. In which category in the Object Library are kitchen cabinets found?

Answers:

• 06 Wood and Plastic

• 22 Plumbing

• 12 Furnishings

• 11 Equipment

31. What is the difference between a series of lines drawn using the Line tool and a series of lines drawn using the Polyline tool?

Answers:

• Line tool series are separate, independently editable segments

• No difference

• The Line tool may not be used to draw consecutive lines sharing common endpoints.

• Polyline tool series are separate, independently editable segments

32. What is the name of ArchiCAD's virtual building environment?

Answers:

• Digital Construction Platform

• Builder's Virtual Construction

• Virtual Building Suite

• Building Information Modelling

33. In ArchiCAD, what is a Hotspot?

Answers:

• A geological disturbance

• A user-defined point that the cursor will snap to

• Hotspots do not exist.

• A set point, which one can exclusively duplicate Objects to.

34. The trim command cannot be used on

Answers:

• walls / beams

• slab / roof

35. What type of file format other than .dwg can you add in the "attach xref" command?

Answers:

• .jpeg

• .dxf

• .pln

• .3ds

• .gdl

36. True or False: Gradient Fills may now be placed using the Fill tool.

Answers:

• False

• True

37. Which of the following cannot be placed as a Corner Window?

Answers:

• Arched

• Casement

• Double Hung

• Awning

38. Which of the following tools does NOT appear in the Toolbox toolbar?

Answers:

• Curtain Wall

• Duplicate

• Detail

• Zone

• Lamp

39. What type of file format is the archicad archive project?

Answers:

• .bpn

• .pla

• .mod

• .pln

40. Which of the following is NOT deleted if a wall it is placed upon is deleted?

Answers:

• Window

• Door

• Wall End

• Object

41. What is a shortcut key for trim in Archicad?

Answers:

• none of the above

• del

• T+enter

• e

• Ctrl

42. The following is NOT a form of Creative Imaging generated by ArchiCAD:

Answers:

• Fly-Through

• Construction Visualization

• PhotoRender

• Sun Study

43. By default, the Project Map contains all of these categories, EXCEPT:

Answers:

• Project Indexes

• Details

• Renderings

• Sections

44. What is the correct Project Work-flow in ArchiCAD?

Answers:

• Blueprint Creator -> Projection Map -> Modeler -> Construction

• View Map - > Project Map -> Layout Map -> Publisher

• Create -> Nursery -> Immature Project -> Mature Project

• Project Map -> View Map -> Layout Map -> Publisher

45. Which of the following is a layer property in ArchiCAD?

Answers:

• Line Weight

• None of these

• Line Type

• Color

46. Which of the following statements is True? Morphs can be converted to Shells. Shells can be converted to Morphs.

Answers:

• Morphs can be converted to Shells.

• Shells can be converted to Morphs.

47. Which of the following is an emissive material?

Answers:

• Concrete Light

• Water Moving

• Lamp

• Gold Shiny

48. Which of the following is not an option for Renovation Filter Settings ?  Existing Elements: Existing Elements to Remain: Elements to be Demolished: New Elements:

Answers:

• Existing Elements: Elements to be Demolished: New Elements:

• Existing Elements to Remain:

49. True or False? The Marquee Tool CANNOT slice through stairs.

Answers:

• TRUE

• False

50. ArchiCAD files can NOT be directly saved into which format?

Answers:

• DWG

• DGN

• 3DS

• 3DM

51. What are the names of ArchiCAD's title blocks?

Answers:

• The Headers

• The Masters

• The Cornerstones

• The Mainstays

52. Which tool is used to draw a spline?

Answers:

• Polyline

• None of these

• Line

• Arc/Circle/Ellipse

53. What happens if the slab tool is used to draw a second slab is drawn within an existing slab?

Answers:

• A stack layer is formed

• An additional story is added

• The original slab is deleted

• A hole is formed

54. Which of the following Toolbox Tools do you use to place a Niche in a wall?

Answers:

• Object

• Wall

• Door

• Window

55. What type of cursor appears when transferring parameters from one element to another?

Answers:

• Paint Bucket

• Syringe

• Eyedropper

• Magic Wand

56. Which of the following Model Views can NOT be set using the "Set Model View" tool?

Answers:

• Reflected Ceiling Plan

• Drafting+Fill

• Engineering Documents

• Construction Documents

57. The following is NOT an available Parallel Projection Method:

Answers:

• Monometric Axonometry

• Parametric Axonometry

• Isometric Axonometry

• Dimetric Axonometry

58. Which of the following is NOT a tool for making customized Library Parts?

Answers:

• StairMaker

• WallMaker

• TrussMaker

• RoofMaker

• WindowMaker

59. In the Object Library, what category of objects may be found in Folder 21?

Answers:

• Exterior Improvements

• Fire Suppression

• Furnishings

• Electrical

60. True or False: Corner Windows can be accessed using the standard Window tool.

Answers:

• True

• False

61. In which folder of the Object Library do you find Doric columns?

Answers:

• Wood and Plastic

• Specialties

• Masonry

• Concrete

62. When using the Lamp tool, what is the difference between the objects in the "16 Electrical" and "26 Electrical" folders?

Answers:

• No difference

• There is only one "Electrical" folder

• The lights in 26 are light cones; the lights in 16 are fixtures with light cones

• The lights in 16 are light cones; the lights in 26 are fixtures with light cones

63. By default, how many categories of Zones are there?

Answers:

• Three: Conditioned Space, Unconditioned Space, Outdoor Space

• Four: Storage, Living Space, Utility, and Outdoor Space

• Five: Storage, Living Space, Commercial Space, Utility

64. What is the file format of a Library Part?

Answers:

• .GDL

• .OBJ

• .GSM

• .PLN

65. All of the following are cursors in ArchiCAD EXCEPT:

Answers:

• Mercedes

• Magic Wand

• Cartwheel

• Syringe

66. RoofMaker can NOT be used to create:

Answers:

• Collar beams

• Trusses

• Blocking

• Valley rafters

67. It is not possible to place "winder stairs" using the Stair tool.

Answers:

• False

• True

68. The Coordinate Input tracker can be activated or deactivated using which taskbar?

Answers:

• On-Screen View Options

• Trace Options

• Work Environment

• Project Preferences

69. Which folder contains Swimming Pool objects?

Answers:

• Sport Facilities

• Special Facility Components

• Basic Shapes

• Special Structures

70. Which of the following Library Parts is placed using the Door tool?

Answers:

• Built-in Wardrobe

• Hinged Gate

• Round Niche

• Quoins

71. Which of the following is NOT one of ArchiCAD's three grid settings?

Answers:

• Main Grid

• Snap Grid

• Model Grid

• Auxiliary Grid

72. In the Archicad Basic library what folder can we find the roof trusses

Answers:

• Roof Construction

• Building Structures

• Special constructions

73. Which of the following is NOT a Toolbar?

Answers:

• Teamwork

• Mini Navigator

• Toolbox Tools

• Info Box

74. Which of the following cannot be accessed using a drop-down menu?

Answers:

• ArchiCAD YouTube Channel

• Profile Manager

• Import Terrain

• Magic Wand Settings

75. In what format is the primary library structure of ArchiCAD?

Answers:

• CSI

• ARC

• GQL

• CAD

76. By default, Dimensions appear on an Annotation layer:

Answers:

• False

• True

77. True or False: A Toolbox Tool exists specifically for editing Worksheet Markers.

Answers:

• False

• True

78. Isometric grids can be placed using the "Grids and Background" dialog box.

Answers:

• True

• False