Do you know that? Always have the client deposit a certain percentage of the money up-front. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Eng. & Mfg. category

Test answers for Analog Electronics 2016

(84) Last updated: January 22
Elance • Eng. & Mfg.
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

84 Answered Test Questions:

1. Which of the following are appropriate units for resistance?

Answers:

• Volts

• Farads

• Amperes

• Ohms

2. The application of electric voltage to a P-N junction is known as:

Answers:

• Polarization

• Bias

• Field Effect

• Transconduction

3. True or False: Zener breakdown and Avalanche breakdown can occur in the same diode.

Answers:

• True

• False

4. True or False?  An analog circuit cannot function without a connection to earth ground.

Answers:

• False

• True

5. In which technique is the frequency of a carrier signal varied according to the amplitude of an information-bearing signal?

Answers:

• frequency differentiation

• amplitude integration

• frequency modulation

• amplitude modulation

6. Two inductors connected in series certainly have

Answers:

• the same reactance

• the same current

• the same inductance

• the same impedance

7. In a circuit consisting of a battery in parallel with two identical parallel resistors, how do the currents through the two resistors compare?

Answers:

• The same amount of current flows through each resistor.

• More current flows through one resistor than flows through the other.

8. True or False?  Circuit elements in series always have the same current as each other.

Answers:

• True

• False

9. True or False: If a diode is forward biased, its P-type region is connected to the positive terminal of a battery.

Answers:

• False

• True

10. In a series circuit consisting of a battery and two identical resistors, how do the currents through the two resistors compare?

Answers:

• More current flows through one resistor than flows through the other.

• The same amount of current flows through each resistor.

11. Which of the following applications is a typical use for a transformer?

Answers:

• changing the voltage of an alternating-current signal

• changing the capacitance of a capacitor to a different fixed value

• changing the frequency of an alternating-current signal

• connecting two branches of a circuit in parallel

12. In what form is the energy stored in a charged capacitor?

Answers:

• The energy is stored as an electric field.

• The energy is stored in a chemical paste.

• The energy is stored as a magnetic field.

• The energy is stored as a tensioned spring.

13. Under what physical conditions is magnetic energy stored in an inductor?

Answers:

• when a static charge is present in the inductor

• any time that the resistance is above a critical value

• when current is flowing through the inductor

14. Which of the following are appropriate units for electric potential?

Answers:

• Volts

• Newtons

• Amperes

• Ohms

15. A four-diode bridge may be used for

Answers:

• Half-wave Rectification

• Full-wave Rectification

16. What is the term used for the process by which a diode converts alternating current into direct current?

Answers:

• Rectification

• Biasing

• Filtering

• Resolution

17. What is the name for a circuit that produces a repetitive signal like a square wave or sine wave?

Answers:

• pattern modulator

• oscillator

• swing circuit

• attenuator

18. Which of the following physical arrangements is a simple example of a capacitor?

Answers:

• two parallel metal sheets

• a coil of insulated wire

• a braid of copper strands

19. Which electronic component can be used to conduct current only in one direction?

Answers:

• inductor

• resistor

• capacitor

• diode

20. Which of the following are appropriate units for capacitance?

Answers:

• Volts

• Hertz

• Ohms

• Farads

21. Which is the correct way to connect an ammeter with the circuit element being measured?

Answers:

• in parallel

• in series

22. What is the forward voltage drop in a normal silicon diode?

Answers:

• 1 ??? 2 volts

• 6 ??? 7 volts

• 0.6 ??? 0.7 volts

• 0.1 ??? 0.2 volts

23. Which of the following physical arrangements is a simple example of an inductor?

Answers:

• a coil of insulated wire

• two hinged gold leaves

• two parallel metal sheets

24. Which of the following are appropriate units for current?

Answers:

• Farads

• Volts

• Ohms

• Amperes

25. What is the difference between the upper and lower frequencies in a continuous set of frequencies called?

Answers:

• bandwidth

• phase

• gain

26. What does MOSFET stand for?

Answers:

• Mono-oxide-semiconductor-field-effect-transistor

• Metal-oxide-substrate-functional-effect-transistor

• Metal-oxide-semiconductor-field-effect-transistor

• Mono-oxide-substrate-field-effect-transistor

27. Which is the correct way to connect a voltmeter with the circuit element being measured?

Answers:

• in series

• in parallel

28. What is the ratio of a transistor???s signal output to its signal input called?

Answers:

• Gain

• Signal Response

• Impedance

• Current Response

29. For what purpose is a Zener diode normally used?

Answers:

• RF tuning

• voltage regulation

30. True or False: A photodiode connected in photoconductive mode has better response time than that connected in photovoltaic mode.

Answers:

• True

• False

31. Which of the following is true about the resistance in a "short circuit?"

Answers:

• A short circuit has a great deal of resistance.

• A short circuit has very little resistance.

32. What is the open-loop gain of an ideal op-amp?

Answers:

• Zero

• One

• Infinite

33. Which components form a Darlington pair?

Answers:

• One rectifier diode and one Zener diode

• Two bipolar transistors

• Two rectifier diodes

• One BJT and one rectifier diode

34. What kind of semiconductor material is created by doping a silicon crystal with boron?

Answers:

• p-type

• n-type

35. A typical material used for capacitor leads is

Answers:

• carbon

• silicon

• bismuth

• tinned copper

36. True or False?  A variable inductor can only be constructed with the use of superconductors.

Answers:

• True

• False

37. In an N-channel enhancement mode FET, the positive gate-source voltage required to form the depletion region and the conductive channel is called:

Answers:

• depletion voltage

• pinch-off voltage

• channel voltage

• threshold voltage

38. True or False?  Current can only flow through a battery from the negative terminal to the positive terminal.

Answers:

• True

• False

39. In a series circuit consisting of a battery and two resistors with different resistances, how do the currents through the two resistors compare?

Answers:

• The same amount of current flows through each resistor.

• More current flows through one resistor than flows through the other.

40. What is the term for the maximum rate of change of output voltage of an op-amp?

Answers:

• pinch-off rate

• slew rate

• breakdown rate

• offset rate

41. When a series RLC circuit is driven at resonance, how does the impedance of the circuit compare to the resistance in the circuit?

Answers:

• The impedance is equal to the reactance.

• The impedance is equal to the inductance.

• The impedance is equal to the resistance.

• The impedance is equal to the amplitude.

42. How does the total capacitance of two capacitors arranged together in parallel compare to the individual capacitances of each?

Answers:

• The total capacitance is greater than either of the individual capacitances.

• The total capacitance is the reciprocal of the larger of the two capacitances.

• The total capacitance is the ratio of the individual capacitances.

• The total capacitance is less than either of the individual capacitances.

43. How is the charge stored in a capacitor related to the voltage applied to the capacitor?

Answers:

• The charge is proportional to the applied voltage.

• The charge is inversely proportional to the appiled voltage.

• The charge is independent of the applied voltage.

44. Two identical bulbs connected in parallel with each other and an ideal voltage supply glow _______ either one of the bulbs connected to the same supply by itself.

Answers:

• equally brightly compared with

• brighter than

• more dimly than

45. Which of these is a terminal in a field effect transistor?

Answers:

• collector

• base

• drain

• pole

46. Which of the following are appropriate units for electromotive force?

Answers:

• Ohms

• Newtons

• Amperes

• Volts

47. The voltage at which a Zener diode starts conducting when reverse biased is called:

Answers:

• Reverse Bias Point

• Negative Voltage

• Bias Voltage

• Breakdown Voltage

48. In an alternating-current circuit, what is the relationship between the impedance of an inductor and the frequency of the current?

Answers:

• The impedance is independent of frequency.

• The impedance increases with frequency.

• The impedance decreases with frequency.

49. Compare the currents of these two circuits: (1) a battery connected in series with four identical series resistors and (2) the same battery connected to only three of the identical series resistors.

Answers:

• More current flows in the circuit with four resistors.

• The same amount of current flows in each of these circuits.

• More current flows in the circuit with three resistors.

50. Which of these has no P-N junctions?

Answers:

• Light Emitting Diode

• Thermistor

• BJT

• Integrated Circuit

51. In a series RLC alternating-current circuit, which element will dominate the reactance of the circuit when the frequency is above resonance?

Answers:

• the inductor

• the resistor

• the capacitor

52. Which of the following are appropriate units for impedance?

Answers:

• Radians

• Hertz

• Z

• Ohms

53. How does the total capacitance of two capacitors arranged together in series compare to the individual capacitances of each?

Answers:

• The total capacitance is less than either of the individual capacitances.

• The total capacitance is greater than either of the individual capacitances.

• The total capacitance is the ratio of the individual capacitances.

• The total capacitance is the reciprocal of the larger of the two capacitances.

54. What is the effect of a reverse bias on the depletion region of a diode?

Answers:

• It decreases in width.

• It increases in width.

• There is no effect.

55. What is the common-mode-rejection-ratio (CMRR) of an ideal op-amp?

Answers:

• Infinite

• One

• Zero

56. Which of the following statements is certainly true about two capacitors that have been charged in parallel?

Answers:

• The same amount of charge is stored in each capacitor.

• Each capacitor has the same voltage drop.

• The two capacitors must have the same capacitances.

• The two capacitors must have the same reactances.

57. Which is the output terminal in a BJT connected in a common-emitter configuration?

Answers:

• base

• emitter

• collector

• gate

58. Under ideal conditions, which input voltage does an op-amp amplify?

Answers:

• differential input voltage

• non-inverting input voltage

• inverting input voltage

59. In an alternating-current circuit, what is the relationship between the impedance of a resistor and the frequency of the current?

Answers:

• The impedance increases with frequency.

• The impedance decreases with frequency.

• The impedance is independent of frequency.

60. True or False: The ratio of visible light produced to power consumed is more for LEDs than for incandescent light bulbs.

Answers:

• True

• False

61. Which of these is a common application of a varactor diode?

Answers:

• Rectification

• Voltage regulation

• Tuning circuit

• Photodetection

62. In a circuit with a resistor and an inductor in series with an alternating-current supply, how does is the phase of the current in the circuit related to the phase of the voltage of the supply?

Answers:

• The current leads the voltage.

• The current and voltage are in phase.

• The current lags the voltage.

63. In a circuit with a capacitor and a resistor in series with an alternating-current supply, how does the phase of the current in the circuit related to the phase of the voltage of the supply?

Answers:

• The current lags the voltage.

• The current and voltage are in phase.

• The current leads the voltage.

64. True or False?  Incandescent light bulbs can only be used in alternating-current circuits.

Answers:

• False

• True

65. What is the term used for the leakage current that flows through a photodiode when no photons are entering it?

Answers:

• Reverse current

• Depletion current

• Photocurrent

• Dark current

66. Which of these is NOT a method used for doping semiconductors?

Answers:

• Epitaxy

• Diffusion

• Ion Implantation

• Etching

67. Which of these devices has a rectifying metal-semiconductor junction?

Answers:

• Light emitting diode

• Varactor diode

• Schottky diode

68. In a series RLC alternating-current circuit, which element will dominate the reactance of the circuit when the frequency is below resonance?

Answers:

• the capacitor

• the inductor

• the resistor

69. In an alternating-current circuit, what is the relationship between the impedance of a capacitor and the frequency of the current?

Answers:

• The impedance decreases with frequency.

• The impedance is independent of frequency.

• The impedance increases with frequency.

70. Which of the following statements is certainly true about two capacitors that have been charged in series?

Answers:

• The same amount of charge is stored in each capacitor.

• Each capacitor has the same voltage drop.

• The two capacitors must have the same impedances.

• The two capacitors must have the same capacitances.

71. What is another name for a common collector amplifier?

Answers:

• emitter buffer

• collector follower

• emitter follower

• base buffer

72. What is the term used for a circuit in which, for a sinusoidal input with frequency f, any steady state output is also sinusoidal with frequency f?

Answers:

• Linear circuit

• Sinusoidal circuit

• Phased circuit

• Phase-looped circuit

73. True or False?  A transformer requires a ferrite core.

Answers:

• False

• True

74. When voltage across a varactor diode is varied, there is a change in its

Answers:

• Resistance

• Inductance

• Capacitance

75. In a real op-amp, the voltage required across the input terminals to drive the output to zero is called:

Answers:

• common mode voltage

• input biasing voltage

• differential

• input offset voltage

76. Compare the currents of these two circuits: (1) a battery connected in parallel with four identical parallel resistors and (2) the same battery connected to only three of the identical parallel resistors.

Answers:

• More current flows in the circuit with four resistors.

• More current flows in the circuit with three resistors.

• The same amount of current flows in each of these circuits.

77. In an N-channel depletion mode FET, the negative gate-source voltage at which the depletion region expands to completely close the conductive channel is called:

Answers:

• depletion voltage

• channel voltage

• pinch-off voltage

• threshold voltage

78. Two identical bulbs connected in series with an ideal voltage supply glow _______ either one of the bulbs connected to the same supply by itself.

Answers:

• more dimly than

• equally brightly compared with

• brigher than

79. Which of these is used in the graphical analysis of non-linear circuits?

Answers:

• Kirchoff???s line

• Load line

• Biasing Curve

80. What can be observed in a tunnel diode connected in forward bias?

Answers:

• Tunnel Resistance

• Negative Tunnelling

• Avalanche Breakdown

• Negative Resistance

81. True or False: In a Class A amplifier 50% of the input signal is used - the active element carries current half of each cycle, and is turned off for the other half.

Answers:

• True

• False

82. True or False: Schottky diodes have very high reverse recovery times compared to P-N diodes.

Answers:

• True

• False

83. True or false: Doping a silicon crystal with phosphorous results in a p-type semiconductor.

Answers:

• True

• False

84. What does a Q-point of a transistor indicate?

Answers:

• The collector-emitter current with maximum input

• The maximum input voltage the transistor can handle

• The base-emitter voltage

• The collector-emitter current with no input