Do you know that? Always sketch out your ideas first before designing on the computer. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Web Design 2016

(97, CL) Last updated: June 23
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

97 Answered Test Questions:

1. In CSS, z-index is used to do what?

Answers:

• To create a big Z on the index page

• Make images popup

• Bring div elements to the front or back of other div elements on a webpage

• Increase speed; make the index page go zip

2. The asterisk (*) in css refers to:

Answers:

• Everything in the web code

• Any Element

• All websites

• All links

3. How would you target “My Link” in a Strict doctype?

Answers:

• <a href=”link” style=”declaration”;>My Link</a>

• <a href=”my link, declaration”;></a>

• All of these

• <a href=”link” class=”my-link”>My Link</a>

4. All HTML tags are enclosed in what ?

Answers:

• </>

• . and <!--

• <>

• # and #

• ? and !

5. Responsive typography generally uses what unit of measurement to scale up and down

Answers:

• points

• em

• pixels

• percentages

6. Relative path make your hypertext links______.

Answers:

• Portable

• uniform

• Discrete

7. In a CSS Stylesheet, the commands or styles for each ID and Class are called:

Answers:

• Declarations

• Styles

• Syntax

• Standards

8. Skeuomorphism is used in web design to

Answers:

• make users have to focus more by skewing the typography to force more concentration while reading

• enhance and make traditional user experiences more interactive

• make the site feel more physical and touchable by using graphic textures like leather and paper

• help users acclimate to elements on a page because they resemble and retain cues from the physical object with the same function

9. To adjust leading, one would need to use which CSS property?

Answers:

• min-height

• max-height

• lead-height

• line-height

• leading

10. Viewport dimensions at which we decide to alter the page design, are known as:

Answers:

• Flexible grids

• Media Queries

• Compound fractures

11. Which of the following is NOT a component of Responsive Web Design?

Answers:

• Media Queries

• Fluid grid

• Flexible images

• Web fonts

12. What declaration would generate a "scrollbar" IF text exceeded a div's fixed size?

Answers:

• { overflow: hidden }

• { overflow : auto }

• { overflow: visible }

• None of these

13. In HTML, the names of IDs and Classes are referred to as

Answers:

• Styles

• Selectors

• Reference

• Syntax

14. Which of the following is a type of HTML code that controls the appearance of the document contents?

Answers:

• codes

• splashes

• tags

• properties

15. Sprites are

Answers:

• All of these.

• An image with multiple graphics in it that can be used as a CSS background-image to show only parts of the sprite.

• A design term to reference the rendering quality of font's and images on the web.

• A unit of measurement to measure performance and runtime of design assets in the browser.

16. Which one of these statements are TRUE about designing for the web

Answers:

• Browser rendering of fonts is different between most browsers.

• You should never design your site to be responsive

• You should design your site no wider than 1080px wide

• You should save your images at four times their intended size to ensure the highest possible quality on the screen

17. Some CSS3 declarations are not compatible with older browsers, especially IE8 and earlier versions. What could be a solution?

Answers:

• Create alternative stylesheets and add PIE.htc

• All of these

• Don’t use CSS3 rounded corners or shadows that are not compatible with these older browsers

• Use images instead of CSS3

18. Allowing white space in your design is a good design tool to_____.

Answers:

• allow room for future advertising or feature placement.

• give space for animations like drop down navigations and expandable content.

• reduce a page view's complexity and increase user's speed of comprehension.

• keep fonts from overlapping and causing visual issues when people zoom in.

19. SASS and LESS are

Answers:

• Precompilers that use a syntax with more features that can make writing CSS easier.

• Well respected web design sites that help shape web design best practices.

• None of these.

• Special tools in Photoshop, specifically to help making web design graphics easier.

20. SVG is

Answers:

• A new, secure, file transfer protocol for getting your website online.

• A new and higher resolution raster image type for use on mobile devices

• A vector based graphic file format supported in most modern browsers.

• An acronym for Slicing Virtual Graphics.

21. Which resource allow us to use fonts that are not system fonts?

Answers:

• @font-face

• @Embed-Font

• @Use-Font

• @True-Font

22. What is the preset order of direction listing when using a CSS shorthand property, which can be extended as "property-right" or "property-bottom"?

Answers:

• bottom left top right

• top left bottom right

• top right bottom left

• left top right bottom

• right bottom left top

23. A URL redirect is:

Answers:

• When a link on a website leads to another site

• A pop-up activator

• when a domain name or a URL is directed to another domain or URL.

• None of these

• When a domain is forwarded to another domain

24. When designing forms it's helpful to

Answers:

• hide submit buttons until the form has finished being filled out

• consider streamlining the process by using things like autocomplete comboboxes and date pickers

• put a "Reset Form" button next to the submit button

• avoid designing focus states, they are distracting and confuse users.

25. As you’re building your template, some of the divs seem to be stacking rather than aligning next to each other as you had intended. Which of the following is a solution to get them to align next to each other?

Answers:

• Any of these

• { float: right }

• { float: left }

• { position: relative } with specific coordinates

26. What's the name of the meta tag used for mobile website design

Answers:

• content

• description

• maximum-scale

• device-type

• viewport

27. Where is "RewriteEngine on" used?

Answers:

• When using Apache in the .htaccess file

• Javascript

• CSS3

• HTML5

• While editing PHP Errors

28. When designing call to actions, it's best to

Answers:

• Draw user attention with considerate prominance through size, color and position

• Not using any styles on the button or link for user familiarity and also for optimizing SEO

• Add motion or blinking effects to the static state of the button to make it as clear as possible

29. Visual hierarchy helps

Answers:

• establish a pace and order for reading and priority of content

• you add more photographs to a design

• you make critical decisions on how to write the HTML for the site

30. Which is a good way to implement Responsive Web Design?

Answers:

• HTML and PHP

• Using only images.

• HTML5 only.

• Mostly CSS3 with some jQuery

• Only javascript.

31. Which of these is not a responsive technique for images

Answers:

• Using max-width or min-width css properties to allow an image to shrink and grow in it's space

• Using absolute width and height values for images

• Using SVG graphics that scale with the size of a website

• Using percentage values on image width properties to keep an image at a size relative to it's container

32. Which of the following would create a shadow on a div with text inside it?

Answers:

• box-shadow

• Light box

• Fancy box

• text-shadow

33. Social media apps such as Facebook offer interfaces to web developers to integrate into their own web projects. These are referred to as:

Answers:

• API

• Social Widgets

• ADI

• Interactive Modules

34. What is the "Three-click rule" ?

Answers:

• Three mouse clicks on a button or element should be considered as an element to be highlighted.

• A special use case if the user is using the old three button mouse.

• Three mouse clicks is a click-limit for a button to trigger an action

• A web user should be able to find any information with no more than three mouse clicks.

35. The most important thing to consider when designing for the web is to

Answers:

• use rounded corners to make the page feel softer and help users feel comfortable interacting with the page

• design for the intended audience

• make the default font-size 20px to ensure that all content is readable.

• have as many attractive elements as possible to ensure users are impressed with your site.

36. Which of the following is not a method for adding CSS to an HTML page.

Answers:

• Linking to a separate CSS file

• Adding Inline CSS to the HTML

• Embedding CSS into the HTML

• Entitling CSS to the HTML

37. Which of the following is a correct JQuery statement?

Answers:

• document.write("Is this JQuery?");

• <?php echo '<p>Is this JQuery?</p>'; ?>

• $(document).ready(function())

38. Progress trackers

Answers:

• should be avoided, if users see their are multiple steps, they are less likely to complete the form.

• should only be used when the entire page reloads between steps.

• distract users from the form itself.

• is a good technique to help users have context where they are in a multi-step process.

39. tracking and leading cannot be controlled in web design.

Answers:

• TRUE

• False

40. DOM is best described as:

Answers:

• PHP combined with JQuery

• A language-neutral object oriented system applied to HTML

• Javascript

• The new HTML6

41. Which one of the following elements are still usable with HTML5 doctype?

Answers:

• Font

• Frame

• Center

• Div

42. A “Tableless” website refers to:

Answers:

• None of these

• A website with less tables

• An ecommerce website that does not sell tables

• A website that does not use tables for layout.

43. True or false? It is possible to combine structures (e.g, linear and hierarchical).

Answers:

• False

• True

44. How would one create a link that enables users to e-mail you?

Answers:

• <a ref="mail:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

• <a href="mail:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

• <a href="mailto:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

• <a ref="mailto:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

• <a src="mailto:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

45. CSS3 offers developers the ability to create rounded corners and drop-shadows without using images. What are the benefits of NOT using images?

Answers:

• Quicker loading times

• All of these

• Better SEO results

• More flexibility with crossover from web to mobile

46. Organic SEO (Search Engine Optimization) most accurately means:

Answers:

• Home grown wording and imagery that appeals to users

• Using strategic keywords and phrases to improve the search engine rankings of a web page

• Using Google Adwords pay-per-click to improve rankings of a web page

• Use meta tags with names of competitors, in an attempt to attract better rankings and therefore more viewers, with a strong ROI

47. To create a link to an anchor, you use the______property in A tag.

Answers:

• href

• link

• tag

• name

48. What are the general syntax for inline image?

Answers:

• img src=file

• src=img

• img=file

• src=image

49. You cannot designate an inline image as a hypertext link.

Answers:

• False

• True

50. Which of the following will NOT be found in the <head> section ?

Answers:

• head

• Metatags

• Title

• Table

• DOCTYPE

51. Search boxes should be:

Answers:

• used only when the content of the site can not be organized categorically

• clearly visible, quickly recognizable, and easy to use

• designed with an icon of a magnifying glass, always

• displaying a speech or image search option, like Google

52. Interpret this statement: <strong>Michelle</strong>

Answers:

• It will print out Michelle in bold font

• It makes Michelle strong

• It highlights Michelle as being strong

53. True or False? HTML stands for HyperText Markup Logistics.

Answers:

• False

• True

54. True or False? HTML5 uses some self-closing tags.

Answers:

• True

• False

55. What is the tag for an inline frame?

Answers:

• inframe

• frame

• inlineframe

• iframe

56. True or False? No matter which word is used, Java and Javascript are still one in the same.

Answers:

• False

• True

57. In Web design, what are the aspects of space that you should be considering:

Answers:

• All options

• Margins

• Padding

• White space

• Line spacing

58. Designing a UI refers to:

Answers:

• Designing and Developing the user interface for mobile web

• Any of these

• Designing the user interface in Photoshop for web

• Designing the user interface for mobile apps

59. Software programs, like your Web browser, use a mathematical approach to define color.

Answers:

• False

• True

60. What is a common database querying language.

Answers:

• PHP

• MySQL

• Access

• Foxpro

• Wordpress

61. Choose the correct HTML tag for the largest heading

Answers:

• <h1>

• <h2>

• <heading>

• <h6>

• <head>

62. Which of these browsers is notorious for giving web developers a headache, not to mention more work to do?

Answers:

• Chrome

• Internet Explorer

• Safari

• Firefox

63. The page title is inside the____tag.

Answers:

• div

• body

• table

• head

64. A “responsive” website is one that:

Answers:

• Resizes to fit different screen sizes

• Has a lot of mouseovers or rollovers for users

• Links to businesses that will respond to your query

• Reacts to the click of a mouse

65. Tables can be nested (table inside of another table).

Answers:

• True

• False

66. When a user interacts with a menu, what's a good way to provide feedback?

Answers:

• Changing the color or background of the menu

• Changing the font size of the menu

• Playing a sound

67. In relation to the web, CMS stands for:

Answers:

• Content Management Services

• Competent Malware Safety

• Content Management System

• Computer Master Science

68. <p> and <br> have the same effect

Answers:

• False

• True

69. True or False? Apache is a popular open source web server.

Answers:

• False

• True

70. It's important and helpful to design forms in an order and position as they normally are presented (e.g. address or credit card information forms)

Answers:

• False. I can be as creative as possible without thinking about the user experience.

• True, it helps create a good user experience and builds trust.

71. H1 is the smallest header tag.

Answers:

• True

• False

72. The <h1> tag:

Answers:

• defines the most important text

• defines the most important call to action

• defines the least important text

• defines the most important heading

73. True or False? ASP.NET and PHP are one in the same.

Answers:

• True

• False

74. When designing a responsive web site, it's important to

Answers:

• Use condensed fonts for smaller screen sizes.

• Build the site on a scalable grid for easy and clear content "collapsing".

• Make images and videos responsive.

• Hide interactive elements for smaller sizes.

• All of them.

75. What is the full form of CSS?

Answers:

• Creative Styling Sheets

• Colored Styling Sheets

• Cascading Style Sheets

• Colored Style Sheets

• Creative Style Sheets

76. What is the correct HTML tag for inserting a line break?

Answers:

• <break>

• <br>

• <enter>

• <lb>

77. Which of the following affects SEO?

Answers:

• All of these

• Alt and Title tags

• Visible page content

• Web page titles

78. What does FTP stand for

Answers:

• Fast Track Program

• File Transfer Protocol

• Feel The Pain

• Fast Temporary Prototype

• File Type Protocol

79. Which DTD does NOT allow inline styling?

Answers:

• None of these

• !Doctype HTML

• 4.01 Transitional

• XHTML 1.0 Strict

80. What is the default CSS position of an element?

Answers:

• Inherit

• Relative

• Absolute

• Fixed

• Static

81. Why do you need a humans.txt file in your web development?

Answers:

• This file credits and identifies the people who may take part in the creation of the website.

• This file is an extension of the robots.txt file in a human readable format.

• This file is used by web spiders to identify website owners.

82. In web design terminology, 'widows' and 'orphans' refer to

Answers:

• An isolated line or word of text

• A page on a website that no other site page links to

• A user who cannot log in to his/her account

• An image that clashes with the rest of the site design

• A DOM element take out of document flow

83. Which of the following affects the User Experience of the website?

Answers:

• The number of javascript libraries and style-sheets added.

• The responsiveness of the layout.

• The quality and size of the images.

• The layout of the website.

• All of them.

84. True or false: The default browser font size is 16px

Answers:

• True

• False

85. Choose the correct HTML tag for the largest heading

Answers:

• <heading>

• <h1>

• <head>

• <h6>

86. Is the attribute "align" supported by html5?

Answers:

• No

• Yes

87. If you want to increase the font size by 2 relative to the surrounding text, you enter +2 in the tag.

Answers:

• True

• False

88. Which attribute you should use to create a "tooltip" for an image?

Answers:

• Alt

• Tooltip

• Title

• Tip

89. When designing a responsive web site, it's important to

Answers:

• All of them.

• Use condensed fonts for smaller screen sizes.

• Make images and videos responsive.

• Build the site on a scalable grid for easy and clear content "collapsing".

• Hide interactive elements for smaller sizes.

90. Which of the following ATTRIBUTE use define the author of a page?

Answers:

• <meta http-equiv="refresh" content="30">

• <meta name="keywords" content="HTML, CSS, XML, XHTML, JavaScript">

• <meta name="author" content="Hege Refsnes">

• <meta name="description" content="Free Web tutorials on HTML and CSS">

91. How would one create a link that enables users to e-mail you?

Answers:

• <a ref="mail:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

• <a href="mailto:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

• <a ref="mailto:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

• <a href="mail:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

• <a src="mailto:support@mailtome.com">Click here to mail us</a>

92. Which of the following is a correct JQuery statement?

Answers:

• <?php echo '<p>Is this JQuery?</p>'; ?>

• document.write("Is this JQuery?");

• $(document).ready(function())

93. How would you write Hello in an alert box?

Answers:

• alertbox ("hello");

• alert "hello"

• alert ("hello")

• alert ("hello");

94. Which of these is not a responsive technique for images

Answers:

• Using SVG graphics that scale with the size of a website

• Using max-width or min-width css properties to allow an image to shrink and grow in it's space

• Using absolute width and height values for images

• Using percentage values on image width properties to keep an image at a size relative to it's container

95. Allowing white space in your design is a good design tool to_____.

Answers:

• allow room for future advertising or feature placement.

• reduce a page view's complexity and increase user's speed of comprehension.

• keep fonts from overlapping and causing visual issues when people zoom in.

• give space for animations like drop down navigations and expandable content.

96. Sprites are

Answers:

• An image with multiple graphics in it that can be used as a CSS background-image to show only parts of the sprite.

• A unit of measurement to measure performance and runtime of design assets in the browser.

• A design term to reference the rendering quality of font's and images on the web.

• All of these.

97. When designing forms it's helpful to

Answers:

• put a "Reset Form" button next to the submit button

• avoid designing focus states, they are distracting and confuse users.

• consider streamlining the process by using things like autocomplete comboboxes and date pickers

• hide submit buttons until the form has finished being filled out