Do you know that? These cloud based services help freelancers: Facebook, LinkedIn, Twitter, Google Docs, DropBox, Skype, FreshBooks next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Visio 2016

(98, CL) Last updated: February 28
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

98 Answered Test Questions:

1. Stencils are contained within what?

Answers:

• They are contained within the table window

• They are contained within the Shapes window

• They are contained within the cell window

• They are contained within the database window

2. What is the shortcut to create a duplicate shape?

Answers:

• shift + D

• ctrl + D

• ctrl + alt + D

3. Which are examples of external data sources?

Answers:

• external databases, PDF files, web pages

• Internet, e-books, archived network documents

• Excel workbook, Access database, SharePoint Foundation List, and other databases

4. Which tab could you use to change Page Setup?

Answers:

• Data

• Home

• Insert

• Design

5. What is the Backstage view?

Answers:

• Behind the scenes view of Visio files; found on the Home tab

• An external view and file management area

• Central file management area on the View tab

• The location for managing files, settings, and options; accessible from the File tab

6. Shapes in a stencil are considered:

Answers:

• variable shapes

• personalized stencils

• masters

7. What is one advantage of using a template?

Answers:

• it provides shapes specific for a purpose which are not related to each other

• it provides shapes specific for a purpose which are related to each other

• it provides shapes specific for a purpose which are unrelated to each other

• it provides shapes specific for a purpose which are slightly related to each other

8. When the Basic Diagram template opens, most of the space is taken up with what?

Answers:

• A half filled drawing page

• A blank drawing page

• A page with drawing, graphics and charts

• A page with charts and graphics

9. Which containter would you use to maintain the correct ordering?

Answers:

• Lists

• ScreenTips

• Callouts

10. Which characterizes a master?

Answers:

• A visio file type

• An object in a Visio Stencil

• A special Visio shape

11. You'd like to share a drawing with a co-worker, so that they can make a few edits. Which would be the best file format to use?

Answers:

• VSDX

• PDF

• XPS

12. Describe relative and absolute hyperlinks:

Answers:

• Relative links are on the web; Absolute links are on internal network drives

• Absolute data links automatically search and find relevant information; Relative links require manual updates

• Relative links have a known starting point and location of external data source; while absolute links have information to find external data sources.

13. Which type of shape data would you use for free-form text?

Answers:

• String

• Fixed List

• Boolean

• Number

14. Which tab would use to turn Dynamic Grid on?

Answers:

• Home

• Design

• View

• Insert

15. A peer topic is a topic added at what level of the hierarchy?

Answers:

• Any number of levels down the hierarchy

• Two levels down of the hierarchy

• The same level in the hierarchy as the selected topic

• One to three levels down of the hierarchy

16. What is the shortcut to bring an object to the front?

Answers:

• shift + F

• shift + ctrl + F

• ctrl + T

• ctrl + F

17. What is the standard extension of a Visio document?

Answers:

• vsx

• xsd

• doc

• vsd

• xsl

18. If you want to set a predetermined set of options, which data type should you use?

Answers:

• Number

• Fixed list

• String

19. Which two cells indicate the position of a shape?

Answers:

• X & Y

• Angle & Pin Point

• Width & Height

20. To keep a connector glued to a specific point on a shape what do you do?

Answers:

• Move from two connection points on the first shape to a connection point on the third shape

• Move from two connection points on the first shape to a connection point on the first shape

• From the connection point of the first shape drag to the connection point on the second shape

• Move from two connection points on the first shape to a connection point on the fourth shape

21. If you drag an object over a connector, it may show two green boxes where it connects with other objects. This indicates that:

Answers:

• The connector will not accept a new object

• The connector is locked in and cannot be adjusted

• The connector is ready to accept a new object

22. Which of the following will load a shape?

Answers:

• Choose a row

• Choose a template

• Choose a table

• Choose a database

23. What is the shortcut for ungrouping shapes?

Answers:

• ctrl + u

• ctrl + shift + u

• crtl + g

24. Which is a Routing Style?

Answers:

• String

• Collated

• Flowchart

• Straight

25. How do you create an organization chart in a Visio drawing that is not created with the Organization Chart template?

Answers:

• On Data Menu, click on cut Data Solutions and click on Organization Menu

• On Data Menu, click on Insert Data Solutions and click on Organization Chart

• On the System Menu, click on cut Data Solutions and click on Organization Menu

• On Data Menu, click on copy Data Solutions and click on Organization Menu

26. True or false? You can insert text fields within regular text.

Answers:

• True

• False

27. What is a layer?

Answers:

• A way of displaying cross-functional information within a diagram

• A way of organizing sets of shapes; all layers in a set have shared properties

• A object overlying a diagram that includes comments

28. How do you edit text on a shape?

Answers:

• Click to select the shape, click on cell tool and then type your text

• Click to select the shape, click on Text tool and then type your text

• Click to select the shape, click on Graph tool and then type your text

• Click to select the shape, click on row tool and then type your text

29. Which are valid Visio "Save as " image types?

Answers:

• VXT, VSSI, DRW, WIK, FIG

• BMP, EMF, GIF, JPEG, TIF

• PHG, ZME, TIF, PDF, ADU

• XXL, JPU, MTV, ZIN

30. Which data type would you use for logical arguments?

Answers:

• Variable List

• Fixed List

• String

• Boolean

31. How do you select two objects at the same time?

Answers:

• ctrl + click

• ctrl + tab + click

• tab + click

32. What are dynamic connectors?

Answers:

• A special type of line that is glued to another shape and bends dynamically as the glued shapes moves

• A connector between two or more shape that can be dynamically removed

• A dynamic link between a shape and the drawing

• A dynamic connection between information and the shape, which updates automatically

33. Which would you use for a "swimlane" diagram?

Answers:

• Cross-functional Flowchart

• Org Chart

• Gantt Chart

34. Where can you create subprocesses?

Answers:

• The Tools Tab

• The Data tab

• The Design Tab

• The Process tab

35. Which best explains the purpose for adding hyperlinks to shapes?

Answers:

• Hyperlinks move data from shape to shape as the user moves around a drawing

• Hyperlinks are required to add data to shapes

• Hyperlinks enhance diagrams by allowing the user to link to more detailed information and easily move between pages

• Hyperlinks in shapes make diagrams easier to share

36. Identify the purpose and behavior of Callouts:

Answers:

• A shape used to annotate other shapes in a drawing which maintains a logical association with the connected shape

• An automatic email and link sharing process executed when drawing is complete

• The process of inviting other to collaborate in creating, updating and reviewing

• A naming convention for drawing that brings attention to the file, making it easily identifiable to others

37. True or false? Changes to a master stencil can affect shapes in your drawing.

Answers:

• False

• True

38. Which are valid file extensions for Visio 2013?

Answers:

• .vsdx, .vssx, .vstx

• .vis, .vit, .vps

• .vv13, .vis13, .vi13

• .viso, .vist, .visd

39. True or false? You can have more than 4 shapes on your Quick Shapes list.

Answers:

• False

• True

40. What is the shortcut: control + x used for?

Answers:

• (None of these)

• Pasting

• Cutting

• Copying

41. True or false? You can select multiple objects within one bounding box.

Answers:

• True

• False

42. The Drawing page resembles what?

Answers:

• A table with many columns

• An Excel spreadsheet with lines

• A graph paper with grid

• A bar chart with many lines

43. How do you automatically link rows of data to existing shapes?

Answers:

• Click on Automatically Link on the data menu

• By clicking on on Refresh Data on the data menu

• By clicking on the developer Toolbar

• By clicking on Reports on the data menu

44. Which setting would cause copies to print as sequential sets?

Answers:

• Sequence

• Uncollated

• Collated

45. How can you create a report from an organizational chart?

Answers:

• In the Database dialog box of the Data menu, click Organization Chart Report, and hit Run

• Click Word file in the Data menu, click Organization Chart Report, and hit Run

• In the Reports dialog box of the Data menu, click Organization Chart Report, and hit Run

• In the Excel dialog box of the Data menu, click spreadsheet and hit Run

46. Where can you resize shapes?

Answers:

• In the shape & position window

• In the cell & position window

• In the size & position window

• In the row & position window

47. What is the Visio Viewer?

Answers:

• A viewer to enhance the features of shapes, links and external views

• A downloadable viewer for Visio diagrams for non-Visio users

• A add-on feature for Visio to enhance

• A viewer included with Office 2013 which allows anyone to view Visio diagrams

48. Which best explains the Organization Chart Wizard?

Answers:

• Wizard for entering organization chart information for each person on the chart one at a time

• Automates the process for moving people around an organization chart

• Automates the Organization Chart update process for new hires using a wizard

• Automates the creation org charts by importing data or providing a preformatted spreadsheet for data entry

49. What are advantages of saving Visio drawings to SkyDrive for Co-authoring?

Answers:

• Files are protected from updates, errors, and comments

• All user within the organization can view the drawing, update view work in progress while external user contribute during schedule times

• Several people can work on the drawing at the same time; changes are instantly visible; comment and comment threads

50. Which shortcut can you use to create multiple duplicates?

Answers:

• Ctrl + A

• Crtrl + X

• Ctrl + Y

• Ctrl + Z

51. In the Basic Diagram template what three set of shapes appears in the Shape Window?

Answers:

• Foreground, Border and Titles and Advanced Shapes

• Backgrounds, Border and Titles and Basic Shapes

• Foreground, Border and Titles and Advanced Shapes and charts

• Backgrounds, Border and Titles and Advanced Shapes

52. Which best describes Business Process Model and Notation (BPMN)?

Answers:

• An emerging business process model introduced in Visio 2013

• An industry specific representation of a business process

• A standard for graphical representation of business processes

53. What are the first steps you would take to hide or display organizational chart shapes data?

Answers:

• In the Organization Chart menu, click Edit

• In the Organization Chart menu, click modify options

• In the Organization Chart menu, click create Options

• In the Organization Chart menu, click Options

54. Identify the purpose of One Drive:

Answers:

• A local network drive for saving files

• A drive setup specifically for Visio drawing where others can view, review, comment, and update drawings

• A cloud storage space where files can be shared with others

55. Which characterizes a Visio Stencil?

Answers:

• A collection Vision connectors

• A tool for drawing Visio shapes

• A Visio document with file extention .vss

• A collection of masters in a Visio document

56. Which of the following is a general term for Visio documents?

Answers:

• Project

• Document

• Flowchart

• Drawings

57. Identify the two forms of enhanced collaboration in Visio 2013:

Answers:

• Review - accept or reject change

• Commenting and coauthoring

• electronic brainstorming and whiteboarding

• Instant messaging and screensharing

58. What does the "Refresh All" button do?

Answers:

• None of these

• Refreshes all pages

• Refreshes all lines

• Refreshes all selected lines

• Refreshes every other line

59. How do you change the shape text?

Answers:

• Click on the shape, point on Export, click Text and select formatting options

• Click on the shape, point on View Menu, click Text and select formatting options

• Click on the shape, point on Edit Menu, click Text and select formatting options

• Click on the shape, point on Format Menu, click Text and select formatting options

60. Which template group would you use to create an Org Chart?

Answers:

• Flowchart

• Schedule

• Business

• Network

61. What are the characteristics and purpose of an Event?

Answers:

• One of a set of circle shapes identifying the start, intermediate, and end events in a Business Process Model Notation

• A basis for beginning a business process model known for having a central purpose identified by a special shape

• An end point shape identifying the completion of a business process

62. How do you switch from "area select" to "lasso select"?

Answers:

• Design > Editing > Lasso select

• Home > Design > Select > Lasso select

• Design > Lasso select

• Home > Editing > Select > Lasso select

63. Select the three primary types of Visio objects:

Answers:

• Column, row, and field

• Document, spreadsheet, and database

• Shape, page, and document

• Shape, image, and object

64. Which best describes the Connector tool?

Answers:

• Used to connect data to a shape

• A tool for automatically connecting shapes

• A tool for adding dynamic connectors to a drawing

• Connector for linking diagrams

65. Do printed diagrams show ScreenTips?

Answers:

• It depends on the settings

• Yes

• No

66. How might you create a fixed list?

Answers:

• ctrl + O

• ctrl + D

• right click > Data > Define Shape Data > Type

• right click > Design > List Type

67. What is Shape data?

Answers:

• Data imported into a shape from an external data source

• A new feature in shape dynamic in Visio 2013 for defining shape data formats

• Data that defines the Visio shape

• Data values in a Visio shape, previously known as custom properties

68. Which button can you click on to add topics, subtopics, and peer topics?

Answers:

• By clicking on the developer toolbar

• By clicking on the Web toolbar

• By clicking on the Action toolbar

• By clicking on the Brainstorming toolbar

69. What is another name for Swimlane diagram?

Answers:

• Lane flow diagram

• Water sports Process diagram (wspd)

• Cross-functional flowchart

• Waterflow method diagram

70. If you want to restrict an object to only move horizontally you should:

Answers:

• double click the object

• hold ctrl

• hold tab

• hold shift

71. An item is on the drawing canvas but not the drawing page. Will it print?

Answers:

• Yes

• No

• It depends on the settings

72. Which is the shortcut to change the Connector tool?

Answers:

• F11

• F3

• ctrl + 1

• ctrl + 3

73. How can you adjust a Routing Style?

Answers:

• file > layout > routing

• right-click the Design tab > layout > routing tab

• ctrl + shift + R

• right-click the Page tab > Page setup > Layout & routing tab

74. How would you turn on the dynamic grid on the Tools Menu in Visio?

Answers:

• Select the Dynamic grid check box in the General tab of Snap & Glue

• Select the Static grid check box in the Edit tab of Snap & Glue

• Select the Dynamic grid check box in the Main tab of Snap & Glue

• Select the Dynamic grid check box in the Edit tab of Snap & Glue

75. Shapes are contained:

Answers:

• Within tables

• Within stencils

• Within graphics

• Within templates

76. Which best describes a Cross-functional flowchart?

Answers:

• A functional diagram where organizational functional responsibilities cross

• A process flowchart with crossing functional shapes

• A flowchart where each process step appears in horizontal or vertical lane based on owner of the step

• A flowchart designed to identify the overlapping or cross-functional areas within and organization

77. Select the eight types of shape data Visio 2013 supports:

Answers:

• Timestamp, start-time, end-time, run-time, duration, processing time, error-time, create-time

• Interger, variable, number, string, value, absolute, alpha, alpha-numeric

• String, number, fixed list, variable list, duration, date, currency, and boolean

• Variable list, currency, time-stamp, null, alpha, open, form, drop-list

78. How can you create a database table that contains data?

Answers:

• By running the Shape Export Wizard

• By running the Database Export Wizard

• BY running the Table Export Wizard

• By running the Database and Shape Export Wizard

79. Where do you hold your cursor to change the width of a shape?

Answers:

• Over the selection handle

• To the right of the selection handle

• Outside the selection handle

• To the left of the selection handle

80. Which property causes all new shapes added to a page to be added to the layer?

Answers:

• Color

• Active

• Snap and Glue

• Lock

81. What happens if you press ctrl, then drag a shape?

Answers:

• It will move all similar shapes simultaneously

• It will only move horizontally or vertically

• A duplicate is created

• (None of these)

82. What are some key components of the Visio SharePoint workflow template?

Answers:

• Stages, steps, loops, and custom actions

• Template designed to move processes between Visio and SharePoint

• Launch, update, review, and close an application from SharePoint

83. Which of these industries would normally create a Value Added Stream to streamline processes?

Answers:

• Retail

• Sales

• Manufacturing

• Information Technology

84. What is a PERT chart?

Answers:

• Performance Evaluation and Review Technique

• Probable Engagement and Response Trial

• Program Evaluation and Review Technique

• Performance Evaluation and Review Technology

85. A Visio shape can be what?

Answers:

• A complex line and complex calendar

• A complex line and a simple calendar

• A simple line or a complex calendar

• A complex line, complex calendar and simple chart

86. True or false? Callouts can be set behind other types of objects.

Answers:

• True

• False

87. In what view can you export Visio diagram to Microsoft Office Word?

Answers:

• In a regular view

• In a small view

• In a parallel view

• In a linear view

88. What template category do you not see when you click on File, New and Getting Started in Visio?

Answers:

• Charts and Graphs

• Engineering

• Database

• Business

89. What is the shortcut to select the Text tool?

Answers:

• ctrl + 2

• ctrl + B

• shift + ctrl + T

• ctrl + T

90. When the Basic Diagram template opens up a Shape window how many sets of shapes would open with it?

Answers:

• Five

• Four

• Six

• Three

91. Which best explains the Organization Chart Wizard?

Answers:

• A legend of the data graphics on the drawing page

• A legend of the process or workflow outline on the drawing page

• A historical account of the data on the drawing page

92. How can you display alternate report definitions?

Answers:

• Click the Locate button

• Click the Browse button

• Hide the drawing-specific reports check box

• Click the Search button

93. Which of the following is a Business Flow chart template?

Answers:

• Forecast Diagram

• Sales Projection Diagram

• ITIL Diagram

• General Flowchart Diagram

94. A brainstorming diagram shows which of the following:

Answers:

• A graphical illustration of a chart objects

• Interrelationships among topics in a hierarchy

• A graphical illustration of a charts, objects and graphics

• A graphical illustration of chart hierarchy

95. Which three options do you see when you click on File and New in Visio?

Answers:

• Design, New Drawing and Businesses

• Import, New Drawing and Businesses

• Getting Started, New Drawing and Businesses

• Open, New Drawing and Businesses

96. Visio creates what to hold shapes?

Answers:

• It creates a permanent stencil to hold shapes

• It creates a temporary stencil to hold shapes

• It creates a semi-permanent stencil to hold shapes

• It creates a transparent stencil to hold shapes

97. How can you view a diagram in Visio?

Answers:

• In a regular Window

• In a two-tier window

• In a screen window

• In an outline window

98. Which type of shape can you add arrowheads to?

Answers:

• 2-D shapes

• 1-D shapes

• 3-d shapes

• 4-D shapes