Do you know that? 49% American freelancers earn $20-$59/hr next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for User Experience 2016

(68, CL) Last updated: February 28
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

68 Answered Test Questions:

1. What is usability?

Answers:

• Usability is how quickly a user can use a website to perform a task.

• Usability is a technique to ensure websites are liked by the end users.

• Usability is about how efficiently an interface talks to the hardware and devices that help run a website.

• Usability relates to how easily, efficiently and satisfactorily a product is used by a person to achieve their goals within a specified context of use.

2. When would you visualize data in a radar chart?

Answers:

• When you wish to present it in 3 dimensions

• When you wish to plot it along one axis

• When there are fewer than 3 variables

• When you have multivariate data

3. You want to show a user's path through your application. You create:

Answers:

• A persona

• A scatterplot

• A user flow

• A mind map

• A wireframe

4. What do you do if there’s a conflict between a business need and user need?

Answers:

• Ensure the client is involved in user-centered design activities to fully understand and appreciate the nature of the user's needs

• Depending on the severity and impact on the end user, sometimes you have to be flexible and decide when to let the business need override the user's need

• All of these answers

• Try to get research-based evidence to support a resolution by factoring in the dispute/conflict in a user-centered design activity

5. The primary goal of UX is:

Answers:

• To improve revenue for a website.

• To make your website device agnostic

• To lengthen the amount of time people spend on your website.

• To help users achieve a goal easily and without frustration.

• To assist disabled users with using your site

6. How has the focus of user experience changed over the years?

Answers:

• It has widened to be about both physical and digital things a person interacts and engages with.

• It has narrowed to be specifically about the internet.

• It hasn’t changed at all.

• It’s less about users and more about what the business wants.

7. What is User Experience?

Answers:

• A person's perceptions and overall experience of the utility and ease of use of a product / system

• The number of features a product / system contains

• Whether a product / system is better than it's competitors

• The way a product / system works on a technical level

• How well a product / system operates within a desktop browser or mobile device

8. What is User Experience Design?

Answers:

• An approach to designing systems to allow users to securely buy things online

• A discipline that encompasses all interactions and events, physical and digital, between users/customers and a product, service or organization

• A set of techniques and deliverables that is completed at the start of a project

• A modern term for graphic and web design

9. How can other activities and disciplines benefit from knowledge of UX?

Answers:

• UX is a foolproof approach to design that ensures 100% success.

• UX ensures all products and services look the same so people know how to use them.

• They can’t. UX has nothing to offer to other disciplines.

• A knowledge of UX can improve the outcome and development of all products and services that have a user/customer facing element.

10. What is information design?

Answers:

• Information design is how content on a website is structured, labelled, grouped and related to other content on the site

• Information design is the way sentences are put together to form meaningful paragraphs on a website

• Information design is another term for content writing for websites

• Information design is the way paragraphs are put together to form a web page

11. What elements are important to designing a good user interface?

Answers:

• Information Design, Interaction Design and Visual Design

• Information Design and Visual Design, but not Interaction Design

• Interaction Design and Information Design, but not Visual Design

• Interaction Design and Visual Design, but not Information Design

12. How are breadcrumbs used?

Answers:

• They appear after a significant action is taken on a site

• As a way to quickly navigate to previous / parent sections of a site

• Periodically throughout your website when you feel like it

• They act like tooltips and contain additional information

• Within the footer of a site, near About Us and Contact

13. What does Usability mean?

Answers:

• Usability deals with the efficiency and user-friendliness of interfaces.

• Usability is how the user feels about the interaction with the system.

14. What is user-centered design?

Answers:

• A technique where the user is responsible for designing the website or system

• A rigid set of techniques that have to be followed in order to ensure a usable website or system

• A research-based methodology to gather user requirements for a website or system

• A flexible methodology incorporating research, design and evaluation techniques to ensure a user friendly website or system

15. What makes for a good UX practitioner?

Answers:

• A person who has studied IT at university and understands websites

• A person who understands how users use the internet and knows how to build web pages

• A person who has a background in industrial or graphic design

• A person with an open mind who understands the importance of designing for end users

16. What is the difference between Sorting and Filtering?

Answers:

• Sorting is alphabetical, Filtering is alphanumeric

• Sorting shows / hides content based on a user selection, Filtering reorders content

• Sorting itemizes content, Filtering hides inappropriate items

• Sorting reorders content, Filtering autocompletes a user's query

• Sorting reorders content, Filtering shows / hides content based on a user selection

17. What is probably not an acceptable typeface for body copy?

Answers:

• Impact

• Verdana

• Georgia

• Helvetica

18. What is the key to understanding users’ needs?

Answers:

• Listening to what they want regarding the product or service being designed

• Researching on the internet about those specific users and learning about what they want

• Engaging with the users by talking with them and observing them using the product or service

• Collaborating with your client and getting them to tell you what their users need

19. What tends to result in users paying more attention to a specific piece of content?

Answers:

• Content is visually distinct from its surroundings

• (all of these)

• Content is located at the top of the page

• Imagery of other humans looking at the content

20. What is "universal design"?

Answers:

• A set of considerations to ensure that a product or service is usable by everyone, regardless of individual limitations

• A design process to ensure that your content is readable on a wide range of digital devices

• A legal requirement for Section 508 compliance

• Design intended to be used in space

21. A usability test is run in order to...

Answers:

• confirm that there are no bugs or errors that would prevent people from using your product or site

• determine who your target audience is by seeing who is able to use your product or site

• gauge how easy it is for your target audience to use your product or site

22. What is 'chartjunk'?

Answers:

• Exaggerated statistics in charts and graphs that misrepresent key information

• Outliers in scatterplots

• Statistics that are part of the Long Tail and not relevant information

• Visual elements in charts and graphs that are not necessary to comprehend the information represented on the graph

• Misinformation in charts and graphs that mislead the users

23. Which of these is generally considered to be a component of UX?

Answers:

• (All of these choices)

• Tone and voice

• Branding

• Interactivity

24. Which of these is NOT a common persona type?

Answers:

• Designer

• Primary User

• Secondary User

• Buyer/Influencer

25. What is repurposing?

Answers:

• Designing different user interfaces for each main platform

• Reusing the same material across as many platforms as possible

• Neither of these

26. What do User Experience, Customer Experience and Service Design have in common?

Answers:

• They don't have anything in common. They are unique disciplines.

• They use similar techniques and methodologies to resolve design challenges with business being the main focus

• They use similar techniques and methodologies to resolve design challenges with users and customers being the main focus

• User Experience and Customer Experience are research disciplines, whereas Service Design is a design discipline

27. What is NOT an important attribute to consider when setting digital type?

Answers:

• Kerning

• Letter spacing

• Hinting

• Ink traps

28. What is the most common form of colorblindness that can make poorly-designed interfaces difficult to understand?

Answers:

• Blue-Orange

• Red-Green

• Black-White

• Yellow-Purple

29. What is a Persona?

Answers:

• An actor that pretends to be a real user in order to test your site

• Descriptions of users you would like to use your site in the future

• Actual users of your site

• Fake user accounts created on your site to make it appear like it is being used more frequently

• A theoretical user that exhibits specific behavior and product usage / patterns

30. Which is not a field or organization that has fed into UX?

Answers:

• Computer-Human Interaction (CHI)

• Usability

• Human Factors

• Product Management

31. What is "banner blindness"?

Answers:

• A usability problem that occurs when page advertisements are too visually distinctive, drawing attention away from the main content

• A significant accessibility concern for disabled users

• A tendency by users to ignore visual elements that look like advertisements

• An inability to track the eyes consistently from left to right

32. What is Conway's law?

Answers:

• The law that given enough eyeballs, all bugs are shallow.

• In cryptography, a system should be secure even if everything about the system, except for a small piece of information - the key - is public knowledge.

• The law that organizations which design systems are constrained to produce designs which are copies of the communication structures of these organizations.

• The law that adding manpower to a late software project makes it later.

33. All of the following are typical job titles of people in the User Experience field except...

Answers:

• Interaction Designer

• Visual Designer

• Quality Assurance Analyst

• User Researcher

• Usability Professional

34. What is a SME?

Answers:

• Single Malleable Experiment

• Subtle Material Experience

• String Matter Entry

• Subject Matter Expert

• Subject of My Experience

35. What is relationship between "usability" and UX?

Answers:

• UX can help improve usability

• Usability is quantified UX

• Usability is one factor that goes into good UX

• They are unrelated

36. What is faceted search?

Answers:

• A technique for searching by keywords

• A search method which allows users to select filters to narrow results

• A method of searching in a linear fashion

• A search which serves personalized results based on a user's browsing history

37. Skeuomorphic visuals can be useful in UX because...

Answers:

• physical metaphors can make interface elements feel more familiar to users

• they are inherently more attractive than "flat" or "authentically digital" visual approaches

• skeuomorphic buttons are easier to identify on a screen

• certain visual elements (e.g. gauges) don't make sense outside a skeuomorphic context

38. What is an advantage of client-side form validation as compared to server-side?

Answers:

• Better error reporting and logging

• Security

• Preserving inputs after submission

• Speed/responsiveness

39. What does HCI stand for?

Answers:

• Human-Centered Interaction

• Human-Computer Interaction

• Human-Computer Investment

• Human-Computer Interface

40. What is a design pattern?

Answers:

• A commonly used user interface

• A background pattern used on websites

• A reusable solution to a commonly occurring problem

• A reusable button or sprite used on Web 2.0 sites

• The navigation bar on mobile devices used to navigate content

41. What is a weakness of A/B testing?

Answers:

• It is not statistically robust

• Its impact is generally limited to incremental and local improvements

• It is typically very expensive

• There are no good guidelines for implementing it in a scalable manner

42. What should UX personas be based on?

Answers:

• Title and job description

• Tasks or duties typically performed by the user

• Age and occupation

• Patterns in behavior and attitude

43. Especially on mobile devices, password masking (i.e. replacing password field characters with asterisks) can...

Answers:

• greatly improve security

• result in users choosing more complex and secure passwords

• prevent HTTPS from transmitting the information securely

• reduce usability and increase errors

44. The color red typically implies...

Answers:

• excitement and action

• it depends on the culture

• anger and frustration

• love and happiness

45. According to eye tracking studies, what letter shape best approximates the path that people's eyes typically follow through a web page (especially when browsing casually)?

Answers:

• "T" shape

• "L" shape

• "F" shape

• "O" shape

46. What is the difference between surprise and delight?

Answers:

• Surprise is sudden. Delight is not sudden.

• Surprise is emotionally neutral. Delight is emotionally positive.

• Surprise is emotionally positive. Delight is emotionally neutral.

• Surprise is not sudden. Delight is sudden.

47. According to BJ Fogg, what is required for a user to take action?

Answers:

• Appropriate affordances in the design

• A call to action

• Motivation, ability, and a trigger

• An appropriate mental model

48. In typography, "type color" refers to:

Answers:

• The hue of individual glyphs

• The overall visual tone of a particular mass of text

• The readability of a section of text

• The reader's emotional reaction to a mass of text, independent of the content itself

49. What is the ideal organizing principle for any user interface?

Answers:

• The priority of business requirements.

• The speed at which the user can complete a task.

• The conceptual structure of the knowledge domain.

• The system's technical architecture.

• The user's mental model of the task space.

50. Which of these is generally considered a BAD design for forms?

Answers:

• A submit button that says anything other than "OK" or "Submit"

• Labels located in-line with inputs

• Only using native form elements rather than custom designed ones

• Multi-column layout for inputs

51. Typefaces with a taller x-height are generally...

Answers:

• more formal in appearance

• more readable at small type sizes

• better used in larger type sizes

• less readable

52. According to the MIL-STD 1472, what is the maximum acceptable response time for "pointing" and "sketching" (i.e. direct manipulation) behavior of an interface?

Answers:

• 0.2 seconds

• 0.01 seconds

• 0.001 seconds

• 1 second

53. In Gestalt theory of visual design, which one of these is NOT a law of perceptual organization?

Answers:

• Good Continuation

• Similarity

• Common Fate

• Good Figure

• Tetradic Colors

54. What is a necessary tool for turning quantitative research results into user segments?

Answers:

• Follow-up qualitative interviews

• Persona hypotheses

• Clustering analysis

• Eye-tracking studies

55. For effective and reliable customer segmentation, you typically need to do...

Answers:

• Qualitative interviews with potential users

• Quantitative surveying of potential users

• User testing with high-fidelity prototypes

• Stakeholder interviews with marketing

56. The difference between an open and a closed card sort is...

Answers:

• an open card sort allows users to add their own content cards and a closed card sort can only use the content cards provided

• an open card sort is done collaboratively in a small group and a closed card sort is done in private

• an open card sort has users label their card groups and a closed card sort has them organize under predetermined labels

57. Luke Wroblewski is best known for thought leadership in...

Answers:

• Responsive design on the web

• Web form research and mobile design strategy

• Popularizing the idea of Personas

• JavaScript performance and accessibility

58. Fitts's Law predicts that

Answers:

• the time required to rapidly move to a target area is a function of the distance to the target and the size of the target

• the time for users to understand and learn something new is less if they can model it off of something they already understand

• the time it takes for a person to make a decision is a result of the possible choices he or she has

59. Which is more end-to-end encompassing?

Answers:

• User Interface

• Customer Experience

• Usability

• User Experience

60. According to Jakob Nielsen, what is the maximum time between command and response for an interface to avoid interrupting the user's flow of thought?

Answers:

• 10 seconds

• 0.1 seconds

• 1 second

• 3 seconds

61. A "mobile-first" strategy would lead you to...

Answers:

• ...prioritize building an iOS or Android app over a responsive or desktop-focused solution, due to deeper device access and data control

• ...design primarily for a mobile context, assuming that desktop users will be secondary

• ...strongly prioritize key interactions and content, while providing enhanced experiences for mobile device capabilities (like GPS geolocation)

62. What is an "affordance"?

Answers:

• Budgetary constraints by "buyer" user types

• A visible interface element

• A behavior that the designer expects the user to exhibit

• An actionable property between the world and an actor

63. According to the Stanford Persuasive Technology lab, what is "green path" behavior?

Answers:

• Exploration and discovery

• Acting without needing to understand the underlying system

• Ecologically sensitive decision making

• Adopting a new behavior and continuing to do it indefinitely

64. Which of the following is a characteristic of User Experience as a discipline?

Answers:

• It's a rigid and complete approach to designing interfaces

• It focuses on the efficiency of use, ease of use and satisfaction of use

• It focuses purely on the user and puts the business objectives second

• It's a multi-disciplinary approach to design

65. According to Alan Cooper, what is the "elastic user"?

Answers:

• A specific "placeholder" persona intended to capture a wide and unpredictable range of behaviors not covered in other personas

• A highly flexible and motivated user, requiring little contextual support or extrinsic motivating factors to engage with a product

• A user who expects to access your content across multiple devices and contexts

• A derogatory term for the tendency of different stakeholders in the design process to define "the user" based on their own personal goals.

66. The three A's typically used to determine a user's technical proficiency are:

Answers:

• action, activity, atmosphere

• ability, agility, articulation

• attitude, aptitude, anxiety

• approach, adaptability, achievement

67. Which of these is NOT one of Jared Spool's "design decision styles"?

Answers:

• Genius Design

• Unintended Design

• Invisible Design

• Self Design

68. Based on Don Norman's framework of "activity theory", what is the correct hierarchy of user action, from most complex to most elementary?

Answers:

• Task > Activity > Action > Operation

• Activity > Task > Action > Operation

• Task > Activity > Operation > Action

• Activity > Action > Task > Operation

• Activity > Operation > Task > Action