Do you know that? 37% jobs posted on Elance are for IT & Programming next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Pro Tools 2016

(75) Last updated: February 12
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

75 Answered Test Questions:

1. What is latency?

Answers:

• It is a function that allows you to program multiple loops per sample

• The heating of the computer when running Pro Tools

• The amount of time it takes your computer to receive an input and then send back an output

2. The maximum number of audio tracks in Pro Tools 10 HD is:

Answers:

• 256

• 192

• 24

• 48

3. Bounce to iTunes is found in the:

Answers:

• Edit Menu

• Paste Menu

• File Menu

• Bounce to disk dialogue

4. T & R are keyboard focu shortcuts to Horizontally Zoom in or out. What other shortcut can be used the implement the same command?

Answers:

• (Start)Control + , or .

• (Ctrl)Command + [ or ]

• (Ctrl)Command + < or >

• [ or ]

5. If you are going to punch-in on a recording, you will likely use _______.

Answers:

• input only monitoring

• uptight monitoring

• auto input monitoring

6. You can unmount an external hard drive while Pro Tools is open from the:

Answers:

• Workspace window

• Finder

• Desktop

• Session setup window

7. How do you Change a Pro Tools's Session Nudge Value using a key command?

Answers:

• Option + [ & ]

• (Ctrl)Command + Option + Plus/Minus

• (Ctrl)Command + </>

• (Start)Control + (Alt)Option + (Ctrl)Command + Plus/Minus

8. What is the shortcut key(s) for creating a new track?

Answers:

• Ctrl(Cmd)+N

• Ctrl(Cmd)+Shift+N

• Alt+Ctrl(Cmd)+N

• Alt+N

• Shift+N

9. Midi merge allows:

Answers:

• Audio and midi data to be used in the same session

• Different kinds of midi data to share the same track

• New midi data to be combined with existing data

• Combines all midi data in the session into a new midi file

10. The Icon D-Control ES is a:

Answers:

• Dynamics processing add on for Pro Tools HD

• Module for remote recording trucks

• Plug in format discontinued by Avid

• Scalable control surface for Pro Tools HD

11. When recording multiple takes on one section, it is probably best to use _______.

Answers:

• All-Madden mode

• Loop Record mode

• QuickPunch Record mode

• Depth Record mode

12. True or false? By default, the volume fader only controls playback and monitoring levels.

Answers:

• True

• False

13. Tempo, Song Start, and Meter can be adjusted in the _______ Menu

Answers:

• Midi

• Audio

• Event

• File

14. "Clip" is the new term for what used to be referred to as a:

Answers:

• File

• Feature

• Segment

• Region

15. Pro tools 10 allows aiff & .wav files to be:

Answers:

• Used in the same session

• Exported to in real time

• Applied to dynamic playlists

• Converted into the .mov format

16. How many virtual instruments can be run simultaneously in Pro tools 10 HD?

Answers:

• 128

• 8

• 10

• 64

17. Delay compensation fixes:

Answers:

• Latency caused by plug ins

• Compression artifacts

• Input latency

• Phasing caused by delay effects

18. Track colors indicate

Answers:

• Type of audio file on the track

• Order in which tracks were recorded

• Type of track

• None of these

19. How many Pro Tools Sessions can you run simultaneously?

Answers:

• Two

• Unlimited

• One

• Five

20. In spot mode clips can be:

Answers:

• Exported to another session

• Sent to a specific point in the timeline manually entered by the user

• Checked for processing errors

• Moved on top of one another non-destructively

21. The two basic types of cross fades used in pro tools are:

Answers:

• Even, Uneven

• Loud, Soft

• Equal Power, Equal Gain

• Long, Short

22. True or False?  Pro Tools 9 can open Pro Tools 10-native sessions.

Answers:

• True

• False

23. In Pro Tools 10 HD, VCAs are used to:

Answers:

• Control the rate at which audio modulation occurs

• Control the level of an fx send

• Control the volume of groups of tracks without changing their routing

• Performs auto-back up functions

24. A harp has a ______ attack and ______ decay.

Answers:

• slow; slow

• fast; slow

• fast; fast

• violent; steady

25. What does the bus interrogation allow the user to see?

Answers:

• Which dialogue tracks have been selected

• Which buses meet the minimum standard deviation

• All tracks assigned to the same interal bus, output bus, or hardware insert

• How many buses there are in the session

26. Advanced video editing (multiple video tracks, multiple video playlists, and video editing tools) is availalbe with:

Answers:

• Pro Tools Express

• Pro Tools HD 10

• Pro Tools + 11 Rack

• Pro Tools 10

27. Which of the following is NOT a Pro Tools recording mode?

Answers:

• QuickPunch Record mode

• Depth Record mode

• Non-Destructive Record mode

• Destructive Record mode

28. DB-33 is a type of ________.

Answers:

• beatbox

• recording program

• latency regulator

• virtual instrument

29. What unit is amplitude measured in?

Answers:

• Frequency

• Wavelength

• Decibel

• Pitch

• Hertz

30. MIDI stands for what?

Answers:

• Mastering Index Developed Internally

• Music Input Digital Interface

• Musical Instrument Digital Interface

• Multiple Input Detection Indicator

• Musical Instrument Direct Input

31. Pro Tools HDX offers which of the following plug in formats?

Answers:

• AAX Native

• TDM

• All of these

• RTAS

32. True or False? Pro Tools allows unlimited audio and midi tracks in all versions.

Answers:

• True

• False

33. Adding a new performance to a recording is known as __________.

Answers:

• looping

• overtracking

• rerecording

• overdubbing

34. A _________ indicates the number of beats per bar and note value.

Answers:

• time signature

• block

• metronome

• sidebar

35. Audiosuite plug ins are used to:

Answers:

• Process audio clips

• Undo previous clip processing

• Allow Pro Tools to run Logic Pro as a rewire insert

• Expland the number of inserts available

36. What is the maximum sample rate Pro Tools can record at?

Answers:

• 48 kHz

• 96 kHz

• 192 kHz

• 122 kHz

37. What does M&E stand for for?

Answers:

• Microphone & Energy

• Midi & Exit

• Music & Effects

• Music & Entropy

38. The regions list helps you ______ different takes on a track.

Answers:

• delete

• ignore

• audition

39. What is the maximum bit rate you can record at in Pro Tools 10?

Answers:

• 8bit

• 32 bit

• 24bit

• 16bit

40. The "smart tool" allows for for which three functions?

Answers:

• Save, quit, load

• Selector, grabber, trimmer

• Volume, gain, drive

• Solo, mute, input monitor

41. The session set up window allows users to change:

Answers:

• Timecode rate

• Pan depth

• Bit depth

• (all of these choices)

42. Which of the following is a primary determinant in digital recording accuracy?

Answers:

• Syncopation

• Bit depth

• Sample looping

• Megabits

43. True or False? Non-descructive recording is a standard feature in all versions of Pro Tools 10.

Answers:

• False

• True

44. Compact Discs are always mastered with which parameters?

Answers:

• 16bit/44.1k

• 24bit/96k

• 16bit/48k

• 16bit/32k

• 8bit/44.1k

45. What is the primary function of the edit window?

Answers:

• To decrease latency caused by digital summing in the compressor output.

• To export audio files

• To apply effects such as compression, EQ, and reverb.

• To display audio, video, MIDI data, and mixer automation for recording, editing, and arranging on tracks

• To import audio files

46. You could use Beat Detective to _______ a recording.

Answers:

• region-capture

• quantize

• download

• synthesize

47. Solo Safe Mode does what?

Answers:

• Prevents a track from being muted even if the user solos other tracks

• Backs up session files at regular intervals

• Eliminates unwanted background noise

• Automatically ducks the level of backing tracks

48. Mini-grand is a/an _________.

Answers:

• sampled acoustic piano

• excessively large track region

• type of preamp

• sampled organ

49. What does quantizing do?

Answers:

• It synthesizes four instruments into one sound

• It divides a track into 4 bars

• It counts the number of notes played on one a track

• It makes a track's timing more beat-accurate

50. Can you import tracks from other Pro Tools sessions in your current session?

Answers:

• Yes

• Yes, with third-party software

• No

51. Quick punch allows an engineer to:

Answers:

• Record over sections of previously recorded takes non-destructively

• Create a back up of the current session

• Export audio data to avid media composer

• Record midi information on audio tracks

52. Strip silence is used to remove:

Answers:

• Duplicate midi information

• Duplicate sessions from the file system

• Unused plug ins from the session

• Sections of audio clips that fall below a certain threshold

53. Automation can be written for which of these functions?

Answers:

• Plug in bypass

• Clip gain

• Volume

• All of these

54. Clip gain is applied to audio files to:

Answers:

• Adjust sync to video

• Manage large numbers of tracks

• Change the overall volume of the clip

• Streamline workflow

55. Which of following is a type of track you can create in Pro Tools?

Answers:

• All of these

• Video

• Audio

• Midi

56. Pro Tools HD offers surround mixing up to:

Answers:

• 6 channels (5.1)

• 10 channels (9.1)

• 8 channels (7.1)

• 4 channels (4.0)

57. Clip gain can be imported from Media Composer as:

Answers:

• Automation

• AAC

• AAX

• OMF

58. What shortcut can show or hide Clip Gain Info?

Answers:

• (Start)Control+Shift+Equals (=)

• Equals (=)

• (Ctrl)Command+Equals (=)

• Shift+Equals (=)

59. Loop Record Toggle:

Answers:

• (Control)Command+L

• (Start)Control+L

• (Alt)Option+L

• Shift+L

60. What is the shortcut to 'Copy Clip Gain'.

Answers:

• Control+C

• Command+C

• (Start)Control+Shift+C

• Command+Shift+C

61. What category of software does Pro Tools fall into?

Answers:

• DAW

• PWS

• RPG

• DES

62. What is Pro Tools primarily used to edit?

Answers:

• Audio

• Images

• Text Documents

• Video

63. Audio interfaces are selected in the

Answers:

• Playback Engine dialogue

• Audio Interfaces dialogue

• Peripherals dialogue

• I/O Menu

64. Track Composition -  What shortcut is used to copy the selection to the Main Playlist?

Answers:

• Option+Control+V (Mac). Alt+Start+V (Win).

• Command+V (Mac). Ctrl+V (Win).

• Option+Command+V (Mac). Alt+Ctrl+V (Win)

• Shit+Control+Command+V (Mac). Alt+Start+Ctrl+V (Win).

65. What is the shortcut to Solo tracks that contain the Edit Cursor or Edit Selection?

Answers:

• (Alt)Option+S

• Shift+S

• Command+S

• S

66. What does Midi Thru enable?

Answers:

• It connects your Midi to the regions list

• It threads your Midi through to other tracks

• None of these

• It allows you to monitor Midi input while recording

67. True or False?  Track punch is a standard feature in Pro Tools 10 Native.

Answers:

• True

• False

68. Subtracting or adding pre-delay time does not

Answers:

• Change the phase relationship between the wet and dry signal

• Simulate early reflections

• Affect the clarity of the wet signal

69. In Pro Tools 10 the session timeline can be up to:

Answers:

• 24 hours long

• 5 hours long

• 48 hours long

• 10 hours long

70. What function is used to prevent Pro Tools from reading and writing audio to and from a given hard drive?

Answers:

• Transfer

• Read Write Lock

• Lock

• Block

• Block Selected Partition

71. Midi Data can be exported directly from the score editor to:

Answers:

• Sibelius

• Midi Mate

• All of these

• Finale

72. The maximum number of audio tracks in Pro Tools 10 is:

Answers:

• 24

• 96

• 192

• 48

73. How many virtual instruments can be run simultaneously in Pro Tools 10?

Answers:

• 64

• 128

• 32

• 48

74. To create a new region within an existing region you would use the _______ feature.

Answers:

• new region

• capture region

• fresh

• create a region

75. RTAS plug ins are compatible with Pro Tools 11

Answers:

• Yes

• No