Do you know that? 52% freelancers have more free time now than they did as employees. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Presentation Skills 2016

(59, CL) Last updated: February 12
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

59 Answered Test Questions:

1. The benefits of arriving early for a presentation include:

Answers:

• A chance to meet with the audience

• A chance to check your technology

• A chance to acclimate to the room lighting and temperature

• All of these

2. Which of the following is NOT important for effective communication with an audience?

Answers:

• attention

• retention

• motivation

• memorization

3. Research has found that most decision-making is based not on logic, but:

Answers:

• Opinions of friends

• The weather

• Emotion

• Perception

4. When using an analagous example, a speaker is using a/an ___________.

Answers:

• combined speech design

• analagramatic speech design

• comparative speech design

• scientific speech design

5. According to Pixar filmmaker and TED speaker Andrew Stanton, the first rule of storytelling is:

Answers:

• Make the audience care

• Have a conflict

• Constrain yourself

• Open with a joke

6. Making a presentation, it's best to be __________

Answers:

• Boisterous and really brief

• Intelligent with a high IQ

• Friendly and responsive to questions

• All of these

7. What's the most important aspect of your presentation slides?

Answers:

• The way you interact with them

• The amount of information

• The visual engagement

• The font and color

8. What is vital in building a good impression on top of the presentation itself?

Answers:

• Smiling and saying thank you

• Buying lunch for the client

• Asking the right amount and types of questions

• Showing a video

9. Some good transition phrases that humanize you, and so are good to throw into your presentation, might be "To Be Honest" and "You Know" or "Like"

Answers:

• True

• False

10. "Say what you're going to tell them, tell them, then_______," is a classic presentation format.

Answers:

• use visuals

• break for questions

• tell them what you just told them

• wait for applause

11. Which of the following is NOT a commonly accepted type of speech design?

Answers:

• Sequential

• Spatial

• Comparative

• Exclamatory

12. The method of connecting to an audience through common ground is called ________.

Answers:

• hanging out

• identifying

• associating

• friending

13. Guy Kawasaki's "10/20/30" method refers to which aspects of the presentation, respectively?

Answers:

• Main points, people in a room, number of slides

• Number of slides, minutes of speech, font size

• Number of slides, number of people, number of business cards

• Distance from the audience, number of slides, minutes for questions

14. True or False? It is necessary to present all of the related information supporting your argument in a presentation, or else the audience won't believe you.

Answers:

• False

• True

15. What is positive nervousness?

Answers:

• Being certain of your nervousness

• Neither of these

• Channeling nervous energy into your presentation

16. True or false? You should put all the information that you want your audience to understand on your slides.

Answers:

• False

• True

17. Many experts believe that the best way to plan your presentation and organize your content during brainstorming is:

Answers:

• Keynote

• Prezi

• Whiteboard/paper

• PowerPoint

18. Studies conducted by Dr. Albert Mehrabian showed that the impact of communication is:

Answers:

• 7% visual, 38% vocal, 55% verbal

• 55% visual, 38% vocal, 7% verbal

• 100% visual

• 38% visual, 7% vocal, 55% verbal

19. Finish this statement: A PowerPoint presentation should

Answers:

• Use a 2-color scheme

• Be limited to less than 10 slides

• Outline at a high-level the presentation objectives

• Match word for word what you will tell your audience

20. Experts generally agree that _________ is one of the most effective means of communication.

Answers:

• storytelling

• charts and graphs

• dense analytical reports

• animated GIFs

21. According to Seth Godin, each chart in your presentation should:

Answers:

• Use a different color

• Tell only one story

• Represent as much data as possible

• Include at least 4 series of data

22. True or False? During a presentation, it's best to read the text on your slides so you don't get off track

Answers:

• False

• True

23. True or false? Repetition is never effective when giving a presentation.

Answers:

• True

• False

24. True or False? The design of your slides does not matter if your content is interesting enough.

Answers:

• False

• True

25. The ability to recognize emotions and connect with others, a critical skill for presenters, is known as:

Answers:

• Ethos

• Empathy

• Sympathy

• Entropy

26. Providing a handout separate from your slides:

Answers:

• Provides more information than verbal communication

• All of these

• Allows the audience to focus on your presentation rather than retaining specific information

• Assures that important material is accessible after the presentation

27. True or False? You can give the exact same presentation to any room, regardless of who your audience is.

Answers:

• False

• True

28. The correct order for handling your content when creating a presentation from scratch is:

Answers:

• Organize, design, collect

• Collect, organize, design

• Collect, design, organize

• Design, organize, collect

29. The quality of your presentation is most directly related to the quality of your:

Answers:

• Preparation

• Slide design

• Topic

• Opening sentence

30. Filler words should be withheld from presentations, including "Umm", "Like" or "Uh"

Answers:

• True

• False

31. True or False? Reading from slides is an effective way to convey information to the audience.

Answers:

• True

• False

32. Maslow's heirarchy of needs helps a speaker conceptualize how to _______ their audience.

Answers:

• educate

• ignore

• motivate

• bore

33. Which statement demonstrates lack of confidence in the subject?

Answers:

• All of these

• I think this will be a great presentation today

• I hope you like my presentation

• I apologize for not stating this clearly

34. Which of the following is NOT a recommended presentation technique?

Answers:

• Reading every word of your presentation from your notes

• Writing down hints like "pause" or "change slide"

• Speaking slowly

• Writing/typing notes with very large font

35. True or false? Audience feedback only comes from verbal clues.

Answers:

• TRUE

• False

36. What is a commonly used color in corporate presentations because it's positively associated with conservatism, confidence, dependability, and the male gender.

Answers:

• Yellow

• Green

• Red

• Blue

37. True or false? Comparative design is a great way to find common ground with an audience.

Answers:

• FALSE

• True

38. Presentations of an hour or longer are more impactful than a presentation of 20 Minutes.

Answers:

• true

• False

39. To be a good presenter, you need to be _________

Answers:

• Well prepared

• A naturally talented and charismatic speaker

• Good looking and pleasing

• Good at making animations in PowerPoint

40. What would always be a successful enhancement to a business presentation?

Answers:

• An opening song

• Animated graphics

• Larger text

• Greater depth and breadth of knowledge on the subject

41. How can you know what to expect before a presentation?

Answers:

• All of these

• Obtain feedback about the last presentation made for the same client; to avoid pitfalls

• Read on LinkedIn about the attendees

• Create a list of potential questions from the audience

42. True or False? If you have been given a 60-minute window for your presentation, you should intentionally finish early to allow time for questions.

Answers:

• True

• False

43. Which of these is a good way to create contrast in your presentation?

Answers:

• Move around the room

• Mix the design of your slides

• Change the tone of your voice

• All of these

44. The benefits of Guy Kawasaki's "10/20/30" method include:

Answers:

• All of these

• Easily readable slides

• Ample time for questions

• Clear and succinct presentation of your ideas

45. Which type of body language is encouraged when delivering a presentation?

Answers:

• Closed

• Open

• Erratic

46. What could be fatal to the success of a presentation?

Answers:

• Poorly designed graphics

• Being poorly dressed

• All of these

• Lack of confidence and knowledge

47. Towards the end of a presentation, what should be the focus?

Answers:

• Reviewing key points

• Having fun together at a lunch or dinner

• Collecting business cards

• Schmoozing and mingling

48. If you are presenting slides to a room of people, you should stand so that you are facing the:

Answers:

• Projector

• Audience

• Slides

49. True or False? Humor can be successfully incorporated into a professional presentation to create a connection with the audience.

Answers:

• False

• True

50. What should be considered before making a presentation?

Answers:

• All of these

• The A/V equipment that will be used

• The slide show content

• The subject matter

51. What is the best plan when preparing for a presentation?

Answers:

• Prepare trigger words to remind you of key points

• All of these

• Create a professionally designed PowerPoint slide show

• Study your subject, and prepare notes

52. What is the best way to practice and review for a presentation?

Answers:

• Present to colleagues

• Present to family & friends

• All of these

• Video tape yourself

53. Which of the following is NOT an example of a plosive?

Answers:

• b

• c

• p

• a

54. According to Edward Tufte, when presenting complex material you should follow what pattern?

Answers:

• Question-answer-question

• Simple-simple-complex

• Technical-emotional-technical

• Particular-general-particular

55. Which of these is the most accurate analogy for the relationship between you (the presenter) and the audience?

Answers:

• Mentor / Hero

• Boss / Subordinate

• Homeowner / Guest

• Judge / Jury

56. True or False? Bullet points have been scientifically proven to be more effective than full sentences on slides.

Answers:

• True

• False

57. True or False? Animations and builds are a surefire way to get your audience engaged.

Answers:

• False

• True

58. The process of brainstorming as many ideas as possible is known as _______ thinking, and the process of narrowing your focus to the best of those ideas is known as ________ thinking.

Answers:

• divergent, convergent

• exploratory, selective

• broadband, narrowband

• creative, managerial

59. True or false? It's always best to leave basic printed brochures about your services after a presentation

Answers:

• True

• False