Do you know that? 25% freelancers are 1-2 years as a freeleancer next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Photography 2016

(189) Last updated: February 12
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

189 Answered Test Questions:

1. What is a common compositional guideline?

Answers:

• Circles in squares

• The rule of thirds

• Squares in circles

• Triangles of light

• The rule of fourths

2. A shutter speed of 1 second lets in _____ the light of a shutter speed of 1/4 second.

Answers:

• 12 times

• 8 times

• 3 times

• 4 times

• 2 times

3. If you want to achieve a "tracing" effect from moving light sources at night, what are the three main settings you would want to change on your camera?

Answers:

• Shutter Speed, Relative Aperture, and ISO

• Shutter Speed, Relative Aperture, and White Balance

• Relative Aperture, ISO, and Image Quality

4. What does DSLR stand for?

Answers:

• Digital single-lens reflex

• Digital single luminescent return

• Digital single-lens reflective

• Dual subtractive lens reflex

5. What is an "f-stop"?

Answers:

• A measure of brightness

• The technical term for "shutter speed"

• The technical term for "exposure"

• A number representing the ratio of the lens's focal length to the size of its aperture

6. Memory cards are to digital cameras as _______ is to film cameras.

Answers:

• film

• pixels

• silver

• crystal

7. What does the term "white balance" mean ?

Answers:

• Composing a shot symmetrically with equal amounts of white on every side

• Making sure you have just the right amount of white in your photo

• Balancing light areas with dark areas

• A compensation for color temperature

• Using studio flashes and lights as opposed to natural sunlight

8. What is the amount of time the digital camera allows light to pass through the aperture called?

Answers:

• Shutter speed

• Focal distance

• Aperture speed

• Shutter time

• Aperture limit

9. A star filter is used for:

Answers:

• distorting specular highlights into a "star" shape.

• most astophotography except local planets (Venus, Mars, and Jupiter).

• all astrophotography

• softening skintones to eliminate pores and small wrinkles.

• camouflaging the direction of the camera's lens so people don't know they're being photographed.

10. What is "the rule of thirds"?

Answers:

• Separating the viewfinder in nine identical rectangles, it's best to have the subject positioned in any of the inner corners of the rectangles located in the corners of the viewfinder.

• For the most visual impact, a great photo must have no more, no less than three main elements (three main colors, three subjects, three objects in focus).

• When there are three subjects in the photo, always focus on the right-most subject (third from the left).

• The best shutter speeds to use are 1/multiple of three (such as 1/120, 1/60, 1/30).

11. How can you reduce the effect of direct flash ?

Answers:

• Lower Guide number

• Adjust the ISO

• Select a high-speed sync

• Bounce the flash off a reflective surface

• Use flash exposure compensation

12. Which adjustable elements are part of the "exposure triangle" ?

Answers:

• White balance, shutter speed and aperture

• Brightness, contrast and saturation

• Aperture, shutter speed and ISO sensitivity

• ISO sensitivity, shutter speed and white balance

• Depth of field, metering and white balance

13. What is an advantage of using JPEG compared to RAW file format?

Answers:

• High quality pixels

• More dynamic range

• Smaller file size

• Greater color range

14. What is the best shutter speed when shooting action photography ?

Answers:

• 1/60

• 1/400

• 1/25

• 2sec

• 1/100

15. What is a fisheye lens?

Answers:

• Any lens with a waterproof coating

• Ultra-wide lens with 180 degree field of view

• Underwater lens designed to mimic how a fish sees the world

• Ultra-wide lens with no barrel distortion

• A special lens for taking photos through glass

16. Does sensor size affect high ISO performance?

Answers:

• No

• Yes

17. CR2 is a RAW format belonging to which manufacturer of cameras?

Answers:

• Olympus

• Nikon

• Pentax

• Sony

• Canon

18. Which ISO would have more film grain?

Answers:

• 1600

• 800

• 400

• 50

• 3200

19. A shutter speed of 1/200 means:

Answers:

• The shutter will open and close 200 times, but the camera will only take the picture once.

• The shutter will take 1ms to open and 200ms to close.

• The camera will pause 1ms to send the signal to the shutter to open and the shutter will stay open 200ms before closing.

• The shutter remains open for 1/200th of a second.

20. PL (polarizing) filters can be used to:

Answers:

• Cut down on light much like an ND filter.

• Darken skies and better define clouds.

• Eliminate reflections in water.

• Eliminate reflections in glass.

• All answers are correct.

21. What are the two most common types of memory cards used in digital photography?

Answers:

• Multimedia Card and Intelligent Stick

• XQD and SD

• XD-Card and Memory Stick

• Secure Digital(SD) and Compact Flash (CF).

22. Which of these types of digital camera has the largest image sensor?

Answers:

• Full frame digital SLR camera

• Compact point & shoot camera

• Camera Phone with 18 Mega Pixel

• Micro 4/3rds

• APS-C digital SLR camera

23. What is the difference between optical and digital zoom?

Answers:

• Optical is used primarily with film cameras.

• Digital is a higher resolution zoom.

• Optical uses special lenses.

• Digital utilizes pixel magnification and optical is a physical zoom.

24. The exposure, written as 1/320, is a measure of what?

Answers:

• The time the shutter remains open

• The distance between lens elements

• The preferred wavelength of light

25. What does DOF stand for?

Answers:

• Deeply Out-of-Focus

• Deeply On Focus

• Depth Of Field

• Digital Or Film

26. "DSLR" stands for

Answers:

• Digital Single-Lens Reflex

• Data-Sorted Light Recording

• Dynamic Swappable-Lens Rigging

• Digital Single-Lens Refraction

• Diffusing Supplementary Light Resolution

27. What is the most popular function of a "Polaroid" camera?

Answers:

• It allows you to set shutter speed and iso functions

• It has a polarizing filter

• It is a digital camera

• It can be used in extreme artic conditions

• It develops photographs instantly after taking them

28. What do you focus on most of the time when you're shooting portraits?

Answers:

• The hair

• The mouth

• The nose

• The eyes

29. In low-light scenarios, you would use a:

Answers:

• Higher ISO

• Lower ISO

30. What does "dof" stand for?

Answers:

• depth of focus

• don't open first

• dance of flamingos

• dial on front

• depth of field

31. Which shutter speed is fastest?

Answers:

• 1/4000

• 1/10

• 1/1000

• 1/500

• 1/50

32. What does HDR stands for?

Answers:

• Heavy Dark Ray

• High Dynamic Range

• Hue Density Raw

• Hard Day Rate

• Heel Decorated Rodium

33. Which of the following helps prevent camera blur?

Answers:

• Setting the shutter speed to at least 1.5x the focal length of the lens

• Setting the camera to mirror lock up

• All of these

• Using a tripod

• Using a remote cable to operate the shutter

34. When shooting RAW file format, which of the following settings can always be adjusted after the photo has been taken?

Answers:

• Exposure

• All of these things.

• Noise Reduction

• Saturation

• White Balance

35. You can make videos with a DSLR?

Answers:

• Yes

• No

36. Which adjustment will freeze subject motion?

Answers:

• A faster shutter speed

• A slower shutter speed

• A larger lens

• A faster ISO

• A faster aperture

37. What does the acronym HDR mean

Answers:

• High Dynamic Range

• High Depth Rate

• Half Dynamic Resolution

• Height Dependent Resolution

38. To reduce noise in an image a photographer will

Answers:

• Change the focal length of the lens

• Place the camera on a tripod

• Select a lower ISO

• Shoot away from the sun

• Adjust the white balance

39. Why might one use a cable release?

Answers:

• To trigger a camera that is placed such that the shutter button is inaccessible.

• To prevent camera shake.

• To lock the shutter open during a time exposure.

• All of these

40. Digital images are made of tiny pieces called...

Answers:

• Cells

• Electrolytes

• Pixels

41. The longer your camera's shutter stays open, the _____  your camera lets in.

Answers:

• less light

• more light

• less pixels

• more pixels

42. _________ is a common compositional guideline.

Answers:

• Circles in squares

• Squares in circles

• The rule of fourths

• Triangles of light

• The rule of thirds

43. In film, the trade-off for high ISO was more grain. In digital, the trade-off for high ISO is...

Answers:

• color shift.

• shutter lag.

• noise.

• resolution.

44. What is a low key image?

Answers:

• A digital image.

• An image that is black and white.

• An image that is comprised of mostly darker tones.

• An image that has a key in it.

• An image that has a f stop of 2.8 or less.

45. In digital photography, using a high ISO such as ISO 3200 will produce digital images that have...

Answers:

• much sharper

• increased amounts of digital noise

• better colors

• less grain

46. The process of taking several photos in a row with different camera settings, to give yourself several options to choose the best shot from later, is called...

Answers:

• backlighting.

• backlighting.

• bouncing.

• bracketing.

• balancing.

47. ASA/ISO Film speed refers to...

Answers:

• The film???s sensitivity to light

• Maximum consecutive frames per second

• How long it takes for the film to develop

48. Why would you use push processing?

Answers:

• Because it ensure that the film gets properly coated

• Because you have too much light or are trying to increase your grey values

• Because its a faster chemical process

• Because you did not have enough light when you originally shot the photograph or you are intentionally trying to make image contrasty

49. A smaller (lower) f-number represents...

Answers:

• a larger lens opening (aperture)

• a smaller lens opening (aperture)

50. SLR stands for...

Answers:

• Single Lens Reflex

• Standard Light Reflection

• Single Lens Refraction

• Standard Light Refraction

51. What is the best format to capture still images in on a digital camera?

Answers:

• TIFF

• JPEG

• MJPEG

• RAW

• MOV

52. Which of the following shutter speeds allows more light to hit the camera sensor?

Answers:

• 1/30s

• 1/1000s

• 1/4000s

• 1/250s

• 1/60s

53. What term describes when the edges of a photo are darker than the center?

Answers:

• Edge Fading

• Light Loss

• Cornering

• Vignetting

• Tone Drop Off

54. f/1.8 refers to

Answers:

• Aperture

• ISO

• Exposure

• Shutter Speed

55. Which camera feature is designed to prevent softness (blur) from camera shake during long exposures?

Answers:

• Autofocus

• Diopter.

• TV mode.

• Image stabilization.

• ISO

56. A Macro lens is best used to photograph...

Answers:

• Landscapes

• Portraits

• Black & White

• Live action sports

• Insects

57. What does 'DSLR' stand for?

Answers:

• Digital single lens reflex

• Digital standard lens reflex

• Direct standard light reflex

• Direct sensor lens reflex

58. A shutter speed of 1 second lets in _____ the light of a shutter speed of 1/4 second.

Answers:

• Time's Up!

• 3 times

• 8 times

• 12 times

• 4 times

• 2 times

59. If a lens has a focal length of 500mm and was used with a 1.5x crop factor what would it be equal to?

Answers:

• 900mm

• 700mm

• 800mm

• 750mm

• 850mm

60. Managing shadows in natural light can be acheived by...

Answers:

• careful framing.

• using fill flash.

• using bounce cards or reflectors.

• All the answers are correct.

61. Which of the following apertures allows more light to hit the camera sensor?

Answers:

• f 11

• f 4

• f 8

• f 16

• f 5.6

62. Which of these is the largest opening aperture setting?

Answers:

• f/2.8

• f/2

• f/1.4

• f/5.6

• f/4

63. What focal length is considered standard or "normal" in 35mm photography?

Answers:

• 50mm

• 14mm

• 75mm

• 200mm

• 300mm

64. "Fill flash" is often used in conjuction with daylight to:

Answers:

• Create a blue color cast (6000K).

• Enhance landscapes.

• Add light to highlights.

• Compensate for (brighten) natural backlight or shadows.

• Create hard shadows.

65. Which of the below is NOT a typical advantage of shooting digital in a raw file format?

Answers:

• Ability to modify white balance in post-production

• Higher quality

• Smaller file size

• 12, 14, or 16 bits of information (rather than just 8)

66. What is the Sunny 16 rule?

Answers:

• Rule of thumb for estimating if it will be a good day for photography

• Scientific theory of how sunlight effects photographs

• Never point your camera at the sun

• Method of estimating correct daylight exposures without a light meter

67. Bokeh is:

Answers:

• The quality of blur in out of focus areas

• The mechanical focus ring on SLR cameras

• The premiere lens line from manufacturer Zeiss

• The subjective weight of highlights and shadows

68. A "hot shoe" is ...

Answers:

• the name of a digital mounting bracket that connects the lens to the camera body.

• a common wire type for connecting a camera to a computer.

• a name for the piece that connects a camera to a tripod.

• a mounting point on a camera, often used for flashes & other accessories.

• a slang terms for an accidental photograph.

69. Each unit of measurement in aperture is called a....

Answers:

• dial

• shutter speed

• ring

• opening

• stop

70. Placing a diffusion filter in front of a strobe light will:

Answers:

• Eliminate chromatic abberation.

• Eliminate the need for a diffusion filter on the lens.

• Focus light on the subject.

• Color correct for tungsten to daylight.

• Soften shadows.

71. In a digital SLR camera a full-frame sensor is...

Answers:

• Equivalent to the size of a frame of 35mm film.

• Double the size of a frame of 35mm film.

• Three quarters of the size of a frame of 35mm film.

• Half the size of a frame of 35mm film.

72. What do "burn" and "dodge" mean with regard to photography?

Answers:

• "Burning" makes the image more red and orange, while "dodging" makes turns it more blue and green.

• "Burning" will make you photo smaller, and "dodging" will make it larger.

• "Burning" will make the color bright and bold, while "dodging" will remove color and turn the image grey.

• "Burning" will make the photo appear lighter, while "dodging" will turn it darker.

• "Burning" will darken the photo, and "dodging" will lighten the photo.

73. What ISO speed will allow for the fastest shutter speed at any given aperture?

Answers:

• ISO 800

• ISO 100

• ISO 200

• ISO 3200

• ISO 1600

74. What trick commonly used by photographers to make food look fresher might make the food pictured less appetizing?

Answers:

• Soak in Vodka

• Seal in Wax

• Spray with Hairspray

• Leave Out Overnight

75. A gray card is used to...

Answers:

• adjust the depth of field

• keep the lens from collecting dust

• measure the amount of flash needed

• produce consistent image exposure and/or color

76. The practice of making several varied exposures of the same scene is called

Answers:

• Resampling

• Calibrating

• Bracketing

• Hedging

• Mottling

77. Film speed is similar to _____ on digital cameras.

Answers:

• ISO

• Servo Focus

• Frame Rate

78. A 1.4x teleconverter will

Answers:

• Convert a compatible lens to f1.4.

• Add 1.4 stops of aperture to a compatible lens

• Increase focal length by 1.4 times.

• Add 4 stops of aperture to a compatable lens.

• Decrease focal length by 1.4 times.

79. With which of the following methods would you achieve a completely blurry background? Choose the most efficient selection.

Answers:

• Slower shutter speed.

• f 8 aperture or more

• f 2.8 aperture or less

• Faster shutter speed

• Soft focus filter.

80. Can SLR lenses be used on DSLRs?

Answers:

• No.

• Yes, but all available features (i.e auto focus) will not always be available.

• Yes, but it will damage the SLR lens over time.

• Yes, and there is no dropoff in functionality.

81. Which f/stop will render a photograph with the smallest depth of field?

Answers:

• f/5.6

• f/22

• f/1.4

• f/16

• f/8

82. When is a shallow DOF most useful?

Answers:

• When taking landscape photography, so that as much of the landscape as possible is in focus.

• When shooting with a full-frame camera.

• When shooting under bright light, to be able to use slow shutter speeds.

• When needing to separate the subject from the background.

83. What characteristics of a photo are manipulated in tilt-shift photography?

Answers:

• The rule of always keeping the horizon line straight

• The glow of the photo, manipulated by the lens elements

• The convergence of parallel lines and the plane of focus

• The vintage look of the photo, grain and saturation

84. Which provides the best image quality on a on a digital camera?

Answers:

• Point and shoot camera with 16MP sensor

• APS-C sensor with 14MP

• full frame sensor with 12MP

85. Which of the following apertures gives the deepest depth of field?

Answers:

• f 8

• f 16

• f 5.6

• f 2.8

• f 11

86. Which computer software is NOT used for editing and/or managing digital images taken with your DSLR?

Answers:

• Aperture

• Photoshop

• Lightroom

• Photoshop elements

• Illustrator

87. During the golden hour

Answers:

• Shadows are shorter, highlights are brighter.

• You can't take photographs.

• Depth of field becomes much broader.

• Shadows are longer and the light is specular

• The light is softer and warmer.

88. Which lens has shallowest depth of field (DOF)?

Answers:

• 60 mm f/12

• 35 mm f/2.8

• 80 mm f/6.5

• 50 mm f/1.4

89. On a camera with a full-frame digital sensor, a 300mm lens has an effective focal length of...

Answers:

• 400mm

• 150mm

• 450mm

• 300mm

• 600mm

90. The ISO setting on digital cameras refers to what for film cameras?

Answers:

• Front reflex intensity

• Focal Length

• F-stop

• Film Speed

91. In fully manual mode, setting a camera to use f/1.8 versus f/3.6 will result in:

Answers:

• Longer exposure

• Shallower depth of field

• Shorter exposure

• Wider depth of field

92. Which of these focal lengths is considered a wide-angle lens in 35mm film or D-SLR photography?

Answers:

• 50mm

• 200mm

• 85mm

• 14mm

• 100mm

93. What is "Barrel Distortion"?

Answers:

• When straight lines near the edges of a photograph appear curved, most commonly in wide-angle shots.

• When an image appears warped due to the lens not being properly connected to the camera.

• It's another way of describing "lens flare".

• It's a type of distortion caused when an element inside the lens is off center, usually the result of a dropped camera.

• When the corners of a picture are darker than the center.

94. When shooting a long (30 min) exposure at night without any ambient light in the sky you can expect...

Answers:

• the stars in the sky to show up as streaks.

• the stars in the sky to blur into soft dots.

• the sky to turn green/grey.

• no stars in the sky unless you use a very high ISO.

• the stars in the sky to show up as sharp dots.

95. Which of the following apertures gives you the shallowest depth of field?

Answers:

• f 11

• f 5.6

• f 2.8

• f 0.95

• f 16

96. Which f/stop will render a photograph with the most depth of field?

Answers:

• f/16

• f/2.8

• f/4

• f/22

• f/8

97. If you want to shoot a waterfall, and you want the water to have a silky look, which of the following shutter speeds would be more suitable?

Answers:

• 1/2000s

• 1/60s

• 15s

• 1/250s

98. What filter would you use to reduce reflection when photographing water?

Answers:

• Polarizer Filter

• Warming Filter

• Reflection Filter

• Cooling Filter

• Neutral Density Filter

99. What are the additive Primary colors?

Answers:

• Yellow, Magenta, Cyan.

• Black, White, Grey

• Red, Green, Blue.

• Red, Yellow, Blue.

100. Which of the following apertures correlates to the smallest opening in the lens itself?

Answers:

• f 2

• f 4

• f 2.8

• f 11

• f 16

101. What does S or TV mode on an SLR camera stand for?

Answers:

• Super Fast Mode

• Standard Mode

• Shutter Priority Mode

• Standard Television Mode

• Simple Mode

102. Why would you use an ND filter?

Answers:

• To allow a lower level of light to enter the lens.

• To reduce noise under dimly lit conditions.

• To enhance the skin tones.

• To turn a regular lens into a macro lens.

103. What do many press photographers keep on  their flash unit?

Answers:

• A hotshoe flash gun

• Speedlite Transmitter

• A memory card

• A Diffuser

• Macro ring lite

104. How is redeye reduced when using a flash?

Answers:

• Use bigger flash.

• Move flash further away from lens.

• Move flash closer to lens.

• Move subject away from camera.

• Use a stronger flash.

105. What does the term "prime lens" mean?

Answers:

• The lens is of high quality.

• The lens came shipped with the camera body.

• The lens has a fixed focal length.

• The lens is attached to the camera body and can't be removed.

• The lens can shoot between a range of different focal lengths

106. A graduated ND filter is best used for:

Answers:

• Darkening a bright sky in a landscape shot.

• Correcting the overly warm color in a sunset shot.

• Bringing out detail in blonde hair in a studio set-up.

• Bringing out the eyes in a head-shot.

• Seeing through (removing) reflection in water.

107. What is another name for a mirror lens?

Answers:

• macro lens

• catadioptric lens

• telephoto lens

108. What do you have to watch the most when shooting close-up photography ?

Answers:

• Depth of field

• Evaluative metering

• Aperture priority

• Subject to flash distance

109. Which lens would likely provide the greatest barrel distortion?

Answers:

• 105mm

• 24mm

• 16mm

• 85mm

• 50mm

110. TTL stands for...

Answers:

• Time Tone Link

• Through The Lens

• Tint, Time, and Lighting

• Tripod to Lens

• Throughout The Location

111. A possible range of daylight color temperature would be:

Answers:

• 2,000K - 4,000K

• 30K - 60K

• 5,000K - 7,000K

• 160K - 240K

• 1,000K - 2,000K

112. Of the following focal lengths, which lens will create the greatest compression?

Answers:

• 300mm

• 200mm

• 14mm

• 50mm

• 28mm

113. What is a camera's Dynamic Range?

Answers:

• The range between the camera's lowest ISO and it's highest ISO.

• The range between the brightest highlights and the darkest shadows that the cameras chip can capture.

• The range between a normal photo and a HDR photo.

• The range between the largest aperture and the smallest aperture of the lens.

• The range between the closest in focus point and the furthest in focus point.

114. Which of the following devices is useful for macro photography?

Answers:

• An extension tube

• A reversing ring

• A macro lens

• A bellows

• All of the devices.

115. How do you take photographs at night or in low light scenarios?

Answers:

• Use a higher ISO setting and a smaller f-stop to keep your shutter speed down.

• Use a lower ISO setting and a larger f-stop to keep your shutter speed down.

• Use a lower ISO setting and a smaller f-stop to keep your shutter speed down.

• Use a higher ISO setting and a larger f-strop to keep your shutter speed down.

116. The "multiplier factor" attached to APS-C digital cameras refers to...

Answers:

• ISO shift.

• sensor size

• shutter lag time.

• camera weight.

117. If you want to achieve a "tracing" effect from moving light sources at night, what are the three main settings you would want to change on your camera?

Answers:

• Shutter Speed, Relative Aperture, and ISO

• Shutter Speed, Relative Aperture, and White Balance

• Shutter Speed, Relative Aperture, and F Stop

• Relative Aperture, ISO, and Image Quality

118. What is the difference between a medium format camera and a 35mm film camera?

Answers:

• The medium format negatives are larger and capture more information

• The 35mm camera has a larger body than the medium format

• You get more depth of field from a 35mm camera

• The 35mm camera shoots better resolution quality on the negatives

• The medium format negatives take less time to develope

119. Which of the following focal lengths is more suitable for close portrait shots?

Answers:

• 24mm

• 12mm

• 18mm

• 85mm

120. If I change from f/8 to f/5.6 I am...

Answers:

• increasing the depth of field

• letting in twice as much light

• reducing the amount of light

121. The number of frames a modern DSLR will shoot at max frame rate (burst) in a row is usually limited by:

Answers:

• the physics of light.

• shutter cooling issues.

• buffer/write-to-disk speed factors.

• AF (auto-focus) motor speed.

• sensor cooling issues.

122. A flattering form of portrait lighting is named after which famous painter?

Answers:

• DaVinci

• Monet

• Rembrant

• Michaelangelo

• Picasso

123. What is a High Key vignette?

Answers:

• When the corners of the images go dark.

• Something you do in photoshop.

• A filter you put in front of the lens.

• When you put a panty hose in front of the lens

• When the corners of the image go light.

124. What is "rear-curtain sync"?

Answers:

• Camera operation synchronized by the use of curtains

• Flash firing synchronized with the opening of the shutter

• Flash firing synchronized with the closing of the shutter

• Synchronization by placing camera behind a curtain

125. What does "A" Aperture Priority mode do?

Answers:

• Calculates an aperture value for a given user-selected shutter speed.

• Calculates a shutter speed for a given user-selected ISO.

• Calculates a shutter speed for a given user-selected aperture value.

• Calculates an aperture value for a given user-selected aperture value.

126. By what number do you divide by to find the focal length of a 50mm lens when mounted on a body with an aps-c sized sensor?

Answers:

• 2.8

• 5.6

• 14.8

• 1.6

127. A longer focal length on a lens results in what?

Answers:

• A larger field of view

• A slower shutter speed

• Reduced magnification

• A faster shutter speed

• Greater magnification

128. On a full-frame digital camera a "normal" lens is considered what focal length...

Answers:

• 50mm

• 200mm

• 35mm

• 75mm

• 120mm

129. What are the functions of each light in a Three-Point Lighting system?

Answers:

• Fill Light, Front Light, Side Light

• Back Light, Front Light, Fill Light.

• Rear Light, Top Light, Fill Light

• Back Light, Fill Light, Key Light.

130. Which lens is more apt to cause motion blur:

Answers:

• 100 mm.

• 500 mm.

• 200 mm.

• Any fisheye lens.

• Any inexpensive lens.

131. What determines a lens' "speed"?

Answers:

• The focal length.

• It's the smallest maximum aperture.

• How fast your money dwindles in order to buy it.

• How fast it autofocuses.

• It's the largest maximum aperture.

132. What crop factor does APS-C typically have?

Answers:

• none of the above

• 1.8x-2.0x

• 1.5-1.6x

• 0.8x

• 1.3x

133. On a APS-C sized sensor with a crop factor of 1.5x a 300mm lens will effectively be what focal length?

Answers:

• 300mm

• 400mm

• 450mm

• 600mm

• 150mm

134. Why might a lens be considered "fast?"

Answers:

• It autofocuses easily

• A larger maximum aperture allows a faster shutter

• It's conducive to a higher framerate

• A smaller minimum aperture allows a faster shutter

• It increases your ISO

135. What does crop factor mean?

Answers:

• The luminosity drop observed when using digital zoom.

• It describes the increase in grain when using smaller image sensor sizes.

• The maximum digital zoom factor for a specific camera.

• The focal length multiplier used with smaller sensors to obtain 35mm equivalent.

• The coefficient by which lens aperture has to be multiplied when using digital imaging sensor to obtain the film camera equivalent.

136. How is the inverse square law best explained?

Answers:

• An object twice the distance from a light source will receive a quarter of the illumination

• By shooting with your camera upside down, you can increase the light absorption of the sensor/ film.

• An object farther away from the camera will require four times the amount of flash power

• An object half the distance from a light source will receive half the illumination

137. With all other things equal, which produces tighter depth of field?

Answers:

• A physically larger sensor/film size

• Less megapixels

• Wearing tighter clothes

• A physically smaller sensor/film size

• More megapixels

138. Some digital cameras have sensors that make educated guesses when detecting colors. This is a process called...

Answers:

• Extrapolation

• Guesstimation

• Fragmentation

• Color theory

• Interpolation

139. In a rangefinder camera, what does rangefinder refer to?

Answers:

• A laser used to determine focus point

• The camera's focusing system

• A table on the camera for determining manual focus range

• The camera's aperture ring

140. True or False: Linear polarizing filters can interfere with modern camera sensors.

Answers:

• False

• True

141. Using a macro lens at f/5.6, as opposed to a standard 50mm lens at f/5.6, will likely:

Answers:

• Blur the image

• Increase barrel distortion

• Increase the image's depth of field

• Reduce the image's depth of field

• Reduce the aperture

142. Hyperfocal distance is best defined as:

Answers:

• The distance between the camera and its object.

• The distance past which the range of focus becomes much narrower.

• The distance between two points of focus.

• The distance beyond which all objects can be brought into an "acceptable" focus.

143. What is the most common pattern of color filters found in digital cameras?

Answers:

• Filtered cell pattern

• Flannel pattern

• Bothan pattern

• Bayer filter pattern

144. A tilt-and-shift lens has the same objectives as which type of camera?

Answers:

• 4x5 speed graphic

• 8x10 polaroid camera

• Panoramic camera

• View camera

145. The most common process used for processing black and white negative film or color negative film is:

Answers:

• C-41

• E-6

• C-18

• D-2

146. What is the standard colour temperature for daylight?

Answers:

• 1000 K

• 5500 K

• 100 K

• 4500 K

• 6500 K

147. When a linear polarizing filter can't be used because of interaction with polarized sensors in a camera, one can use what instead.

Answers:

• Two UV filters.

• a circular polarizing filter.

• Two polarizing filters set at 90 degrees to each other.

• A graduated ND filter

• Polarized light sources.

148. A UV filter is most commonly used to...

Answers:

• remove reflections from water.

• protect the sensor from damaging UV rays.

• protect the front element and coatings of the lens.

• protect film from damaging UV rays.

149. What are the subtractive primary colors?

Answers:

• Red, Green, Blue.

• Yellow, Magenta, Cyan.

• Black, White, Grey.

• Red, Yellow, Blue.

150. What is the magnification ratio of a true Macro lens?

Answers:

• 1:1

• 1:20

• 1:2

• 1:3

151. What is meant by pull processing?

Answers:

• pull and stretch the film

• Under expose and over develop the film

• Over expose and under develop the film

• freeze the film and throw in the chemical bath in full light

• a method of washing the film in the chemicals

152. In digital cameras, doubling the dimensions of the digital sensor will cause the number of megapixels to be...

Answers:

• doubled

• halved

• quadrupled

• quartered

• tripled

153. What is meant by push processing?

Answers:

• a technique for mixing photo chemicals

• Over expose and under develop the film

• push is a specific type of photo chemical process used to tint film

• Under expose and over develop the film

154. Why would you use pull process?

Answers:

• Because you did not have enough light when you originally shot the photograph or you are intentionally trying to make image contrasty

• To properly coat the film

• Because you have too much light when you originally shot or are trying to increase your grey values

• For distortion like a fun house mirror

155. A photograph is a macro photograph when:

Answers:

• The camera is held 2x closer to the subject than usual

• The subject measures less than half the focal length

• The subject weighs 1.5 grams or less

• The subject is photographed at life size or larger

• The camera is focused on a single subject

156. An aperture of f/2.8 lets in ______ as much light as f/5.6.

Answers:

• 6 times

• 4 times

• 8 times

• 2 times

• 10 times

157. What does EXIF stand for, when referring to digital image data?

Answers:

• External Imaging File Format

• Exchangeable Image File Format

• Extra Image Information File

• Electronic Xerox Image File

158. A tradeoff of using a High ISO setting is...

Answers:

• ... loss of color accuracy.

• ... an increase of noise in the image.

• ... a loss of observable resolution in the image.

• All of these things.

159. When mixing flash and ambient light, adjusting the flash power affects...

Answers:

• only the flash exposure

• both the flash and ambient exposure

• neither the flash or ambient exposure

• only the ambient exposure

160. When would you use an extension tube?

Answers:

• To increase the speed of a lens

• To increase the focal length of a lens

• To make a lens focus closer than normal

• To extend the camera's film speed

161. In the same light condition f2.8 and 1/100 is equal to f5.6 and what shutter speed?

Answers:

• 1/300

• 1/50

• 1/200

• 1/25

162. Each time an SLR camera raises and lowers the mirror and shutter curtain, this is known as...

Answers:

• An "Actuation"

• An "Impulsion"

• A "Shot"

• A "Click"

• A single "Firing"

163. Which of the following will almost always cause trouble when using an on-camera flash unit?

Answers:

• A stopped down aperture

• A fast ISO

• Matrix metering

• A slow shutter speed

• A lens hood

164. The most common process for a reversal film (slide) is:

Answers:

• E-1

• E-20

• E-41

• E-6

165. True or False: Depth of field measures the distance from your camera to the closest point in a shot that is in focus.

Answers:

• True

• False

166. When mixing flash and ambient light, adjusting the aperture affects...

Answers:

• The flash and ambient exposure

• Neither the flash or ambient exposure

• Only the flash exposure

• Only the ambient exposure

167. The f-ratio is the focal length divided by what?

Answers:

• Lens weight

• Lens f/stop

• Lens diameter

• Lens aperture

168. Which two brothers introduced the first viable colour process in 1907?

Answers:

• The Eastman Brothers

• Herman and Otto Vogel

• The Lumi??re Brothers

• David and Thomas Sutton

169. Images produced on "chrome" or chromogenic film are

Answers:

• Color positive film

• Instant film

• Color negative film

• C-41 film

• B&W film

170. A digital camera with double the resolution of a 12 megapixel camera would have to be...

Answers:

• 24 megapixels

• 48 megapixels

• 36 megapixels

171. The aspect ratio of a 35mm / Full Frame sensor is...

Answers:

• 3:2

• 1:1

• 4:3

• 2:1

• 5:4

172. Standard JPG or JPEG image files are...

Answers:

• 4-bit image files

• 16-bit image files

• 1-bit image files

• 24-bit image files

• 8-bit image files

173. Approximately how much time was required to properly expose a photo with the Daguerreotype process?

Answers:

• 30 seconds

• 6 hours

• 1 to 2 hours

• Between 5 and 20 minutes

174. Shooting unfiltered in an area with high color temperature lighting will result in an image that is...

Answers:

• Underexposed

• Darker

• Brighter

• Yellower

• Bluer

175. If a 4MP camera can give a 4x6" print at a certain quality, how many megapixels would be needed to generate a print twice the size (12x8") at the SAME quality?

Answers:

• 24MP

• 12MP

• 8MP

• 16MP

• None of these

176. What two companies sold the first consumer-oriented digital cameras?

Answers:

• Panasonic and Sony

• Olympus and Pentax

• IBM and Canon

• Apple and Kodak

177. Are Kodak BW400CN and Kodak TriX both traditional B&W films?

Answers:

• False. BW400CN is a C-41 film that uses dye layers to produce a B&W image. It is not a traditional B&W film.

• False. Kodak TriX is a color negative film. It is not a traditional B&W film.

• False. BW400CN produces particularly strong contrasts and deeper blacks. It is not a traditional B&W film.

• False. TriX requires an exposure time that is triple what traditional film needs. It is not a traditional B&W film.

• True. They are both considered traditional B&W films.

178. What color temperature are household tungsten bulbs?

Answers:

• 5000-5400K

• 3200-3500K

• 6500K

• 1700-2000K

• 2500-2900K

179. Which of these would provide the softest light source?

Answers:

• Smaller light, closer light source

• Larger light, farther light source

• Smaller light, farther light source

• Larger light, closer light source

180. True or False: A red filter will soften clouds and lighten skies when using B&W film.

Answers:

• True

• False

181. What does CMOS stand for?

Answers:

• Calibrated metal oxide sensor

• Complex metallic oxide semiconductor

• Complemented metallic oxide sensor

• Calibrated metallic octagon sensor

• Complementary metal oxide semiconductor

182. ISO stands for...

Answers:

• International Organization for Standardization

• Illumination Sensitivity Output

• International Standard of Organization

• International Standards Options

• Integrated Sensor Operation

183. A 12-bit image file has...

Answers:

• 1024 discrete tonal levels

• 2048 discrete tonal levels

• 4096 discrete tonal levels

184. Taking the APS-C "multiplier effect" into consideration; to get the same field-0f-view of a 21mm lens on a full-frame camera would require what focal-length on an APS-C DSLR?

Answers:

• 13mm

• 42mm

• 33.6

• 21mm

185. Which definition best describes the F-Number?

Answers:

• The ratio of the lens's focal length to the diameter of the entrance pupil

• The effective length of time a camera's shutter is open

• The distance between the nearest and farthest objects in a scene that appear acceptably sharp in an image

186. A split prism is...

Answers:

• a piece of glass in the camera which splits incoming light to both the autofocus sensor and to the viewfinder

• an element within a lens which inverts the incoming light to upside-down, so it appears right-side-up in the viewfinder

• a glass screen in the viewfinder that visually indicates when a manual lens is focused on a specific focal point

• a block of glass in the body of the camera which refracts incoming light from the lens through the viewfinder

187. True or False: In order to achieve maximum Depth-of-Field, you should stop-down as much as possible and focus halfway between the closest and furthest subject.

Answers:

• False: you should focus at infinity and stop down as much as possible.

• True: stopping down as much as possible will bring everything into focus.

• False: your best focus point will be closer to the camera.

• True: depth of focus is linear and focus will be equally sharp at equal distances before and beyond the focus point.

188. Who first demonstrated the three-color printing process in 1861?

Answers:

• James Clerk Maxwell

• Ducas du Hauron

• Herman Vogel

• Auguste and Louis Lumi??re

• George Eastman

189. Which company first patented the film-less electronic camera?

Answers:

• Intel

• Nikon

• Texas Instruments

• Canon

• Kodak