Do you know that? 20M+ messages are sent through the Elance workroom each year next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for OmniGraffle 2016

(75) Last updated: January 27
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

75 Answered Test Questions:

1. Omnigraffle is an application built for?

Answers:

• Mac OS X or iPad

• Android

• Linux

• Windows

2. In order to create a new shape with text inside, use:

Answers:

• Selection tool

• Line tool

• Text tool

• Shape tool

3. Rubber Stamp is used for:

Answers:

• adding random blob of text on the Canvas

• copying style of an object

• rapidly copying and pasting objects on Canvas

• rapidly creating new objects on canvas

4. Popular resource for Omnigraffle stencils is:

Answers:

• Google images

• Omnistencil

• Graffletopia

• Clipart

5. Sylebrush tool is used to:

Answers:

• add text to styles

• add color to styles

• add effects to existing styles

• replicate styles

6. The "Canvas" Inspector contains the following individual design components:

Answers:

• Fill, Lines and Shapes, Shadow, Image, Text

• Size, Grid, Selection, Alignment, Diagram Layout

• Geometry, Connections, Action, Note

• Data, Document

7. To change the appearance of selected connection lines, use:

Answers:

• Stroke Inspector

• Fill Inspector

• Shadow Inspector

• Shapes Inspector

8. The default layout type in the Diagram Layout Inspector is:

Answers:

• Hierarchical

• Radial

• Force-Directed

• Circular

9. The circular layout tries to arrange sibling shapes:

Answers:

• in a circle around thier parent

• hierarchically

• in arcs around thier parent

• in random order

10. TRUE or FALSE? An object (or multiple objects) can be copied from OmniGraffle and pasted in your script for repetitive use.

Answers:

• False

• True

11. To lock or unlock a year, click on he:

Answers:

• Lock icon

• Unlock Icon

• Print Icon

• Show Icon

12. Bézier lines are useful when formatting...

Answers:

• images

• text

• layouts

• lines

• curves

13. The extension of OmniGraffle files is:

Answers:

• .graffleom

• .graffle

• .ograffle

• .OmniGraffle

14. True or False? In OmniGraffle 6 Pro, Layers can be shared across every canvass

Answers:

• False

• True

15. TRUE or FALSE? It is simpler to script the creation of objects when using the built-in shapes instead of stencils.

Answers:

• True

• False

16. What is Graffletopia?

Answers:

• Ultimate resource for OmniGraffle users.

• Filter

• Plugin

• Add-On

17. True or False? OmniGraffle allows user to create their own stencils

Answers:

• True

• False

18. Which of the actions stated below cannot be applied on an object:

Answers:

• open a URL

• Expando-Collapso

• run a script

• show or hide layers

19. To transform shape object selected, use:

Answers:

• Stroke Inspector

• Fill Inspector

• Shapes Inspector

• Shadow Inspector

20. In order to work on several objects together, so that they can be moved or styled as a single unit; they should be:

Answers:

• Grouped

• Locked

• Frozen

• Compressed

21. In the middle of the OmniGraffle interface is the:

Answers:

• Toolbar

• Style tray

• Inspector bar

• Canvas

22. Which of the tools can be used to do wireframes on Mac Os X?:

Answers:

• OmniGraffle

• Visio

• SmartDraw

• Axure

23. The shortcut for the Inspectors Sidebar is:

Answers:

• Shift-Command-O

• Shift-Command-S

• Shift-Command-I

• Shift-Command-N

24. By deafult, an OmniGraffle document contains:

Answers:

• atleast one canva swith three layers

• atleast one canvas with one layer

• atleast one canvas with two layers

• multiple canvasses with multiple layers

25. Clicking a tool twice, activates it:

Answers:

• for single use

• for multiple use

• for permanent use

• for 10 seconds

26. True or False? Is it possible to export canvasses with layers intact to Photoshop

Answers:

• False

• True

27. The "Automatic layout" option for doing flow diagrams can be found under which Inspector?

Answers:

• Selection

• Alignment

• Diagram layout

• Object layout

• Lines and Shapes

28. what is OmniGraffle for?

Answers:

• Creating app mockups

• Creating apps

• Creating bubbles

• Creating Diagrams

29. The "Style" Inspector contains the following individual design components:

Answers:

• Fill, Lines and Shapes, Shadow, Image, Text

• Data, Document

• Geometry, Connections, Action, Note

• Size, Grid, Selection, Alignment, Diagram Layout

30. Which inspector deals with an object’s position and orientation?

Answers:

• Image Inspector

• Geometry Inspector

• Shapes Inspector

• Line Inspector

31. To make a layer visible or invisible, click its

Answers:

• Pencil Icon

• Show Icon

• Eye icon

• Visible Icon

32. Which of the following can not be done using the "Fill" "Style" Inspector?

Answers:

• Radial Blend

• Partial Transparency

• Linear Blend

• Shadow

33. In order to replicate styles, use:

Answers:

• Magnet tool

• Style Brush tool

• Selection tool

• Rubber Stamp tool

34. Clicking a tool once, activates it:

Answers:

• for a single use

• for permanent use

• for multiple use

• for 10 seconds

35. Connector magnets cannot be manually...

Answers:

• resized

• edited

• added

• removed

36. To maintain aspect ratio of object while resizing hold:

Answers:

• Command

• Option

• Shift-Option

• Shift

37. OmniGraffle runs on:

Answers:

• Sun Solaris

• Windows

• Mac OS X

• Linux

38. List view shows you every object on every layer of the current canvas, in:

Answers:

• hierarchial order

• random order

• back to front order

• front to back order

39. Any object (or group of objects) that can be resized has:

Answers:

• twelve selection handles

• ten selection handles

• eight selection handles

• six selection handles

40. The "Document" Inspector contains the following individual design components:

Answers:

• Fill, Lines and Shapes, Shadow, Image, Text

• Data, Document

• Size, Grid, Selection, Alignment, Diagram Layout

• Geometry, Connections, Action, Note

41. By default, the layers are hidden beneath a:

Answers:

• disclosure triangle

• disclosure square

• disclosure circle

• disclosure cube

42. To select a different object when the Rubber Stamp is in persistent tool mode, hold:

Answers:

• Command

• Shift-Option

• Shift

• Option

43. To determine the unit of measure to use for canvas and its rulers, use:

Answers:

• Measure Inspector

• Grid Inspector

• Scale Inspector

• Units Inspector

44. A shared layer is shared with:

Answers:

• Collaborators on the same document.

• Any canvas that uses it.

• Every canvas in the document.

• Other documents.

45. If your OmniGraffle file has more than one canvas:

Answers:

• the filename is appended by a ( # ) followed by the name of the canvas you are presently working on

• the filename is appended by a ( _ ) followed by the name of the canvas you are presently working on

• the filename is appended by a ( - ) followed by the name of the canvas you are presently working on

• the filename is appended by a ( : ) followed by the name of the canvas you are presently working on

46. The total number of object inspectors in OmniGraffle are:

Answers:

• 5

• 3

• 6

• 4

47. In order to colour shapes of objects on canvas, use:

Answers:

• Fill Inspector

• Shapes Inspector

• Stroke Inspector

• Shadow Inspector

48. The latest version of OmniGraffle is:

Answers:

• Version 3

• Version 9

• Version 8

• Version 6

49. The no. of styles of lines provided by OmniGraffle are:

Answers:

• 4

• 1

• 2

• 5

50. Any line (created with Line tool) had two points:

Answers:

• green one at its source and a red one at its destination

• blue one at its source and red one at its destination

• red one at its source and blue one at its destination

• red one at its source and a green one at its destination

51. To place graphics inside a shape, use:

Answers:

• Stroke Inspector

• Image Inspector

• Shape Inspector

• Fill Inspector

52. On double clicking the Inspector’s button:

Answers:

• the button gets a green lock icon

• the button gets a red lock icon

• the button gets a yello lock icon

• the button gets a purple lock icon

53. Which of the following is not a Document Inspector?

Answers:

• Margins Inspector

• Document Data Inspector

• Stroke Inspector

• Format Inspector

54. OmniGraffle cannot output to:

Answers:

• PDF

• Visio XML

• Photoshop

• WEBP

55. The 4 main styles of diagram automatic layout are:

Answers:

• Bottom-to-Top, Top-to-Bottom, Left-to-Right, Right-to-Left

• Hierarchical, Outlined, Cloud, Circular

• Align Left Edges, Align Right Edges, Align Top Edges, Align Bottom Edges

• Hierarchical, Force-directed, Circular, Radial

• Circular, Ranked, Horizontal, Vertical

56. Command drag a control point to:

Answers:

• minimize it

• give it Bézier handles

• enlarge it

• remove its Bézier handles

57. To resize an object with its center point anchored:

Answers:

• Hold Shift-Option

• Hold Command

• Hold Option

• Hold Shift

58. The script functionality of OmniGraffle, that can be used to do pretty much anything in GUI is:

Answers:

• Perl Script

• JavaScript

• ActionScript

• AppleScript

59. Which of the following is not an object style?

Answers:

• feather

• image

• shadow

• fill

• stroke

60. Which of the following is not present in the contents portion of the Sidebar?

Answers:

• Magnet view

• Outline Editor

• List View

• Selection Matrix

61. The Inspectors sidebar contains:

Answers:

• 2 inspectors

• 4 inspectors

• 5 inspectors

• 3 inspectors

62. The Diagram tool is used for:

Answers:

• creating new patterns on canvas

• creating new images on canvas

• creating new diagrams on canvas

• creating new objects on canvas

63. Objects in the Selection matrix are grouped together based on their:

Answers:

• style

• color

• shape

• magnets

64. Which of the following is not the type of style of lines provided by OmniGraffle?

Answers:

• Bézier

• Curved

• Straight

• Dashed

65. Best way to look at hiearchial diagrams:

Answers:

• List view

• Hierarchical editor

• Selection matrix

• Outline Editor

66. In order to resize an object with its center point anchored, hold:

Answers:

• Shift

• Option

• Shift-Option

• Command

67. The Inspector sidebar does not contain:

Answers:

• Style tray

• Stencils Library

• Document

• Canavs

68. In multiple page documents, you can perform all of the following commands using the status bar or the Canvases inspector EXCEPT:

Answers:

• remove

• add

• duplicate

• select

• preview

69. The style tray contains:

Answers:

• style “designs” for the selected object

• style “patterns” for the selected object

• style “templates” for the selected object

• style “chits” for the selected object

70. OmniGraffle cannot import from:

Answers:

• SmartDraw

• DOT files

• Microsoft Visio

• Diagram! 2 documents

71. In the outline editor, a group is shown as:

Answers:

• multiple items surrounded by curly braces

• a single item surrounded by curly braces

• a single item surrounded by brackets

• multiple items surrounded by brackets

72. Visio Support is available in which version of OmniGraffle?

Answers:

• Standard Version

• Both Pro and Standard Version

• Pro Version

73. Which of the following is not an aspect (ratio) related option?

Answers:

• Scale Font

• Scale Shape

• Scale Stroke and Font

• Scale Stroke

74. Force-directed layout:

Answers:

• creates layers of equally-ranked objects, extending in one direction

• grows in semi-random directions from the center

• tries to arrange sibling shapes in arcs around their parent

• tries to arrange sibling shapes in a circle around their parent

75. From which Inspector Window do you adjust the attributes of the grid?

Answers:

• The "Style" window.

• The "Document" window.

• The "Canvas" window.

• The "Properties" window.