Do you know that? $73 average hourly rates for Software freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Microsoft PowerPoint 2016

(360, CL) Last updated: January 27
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

360 Answered Test Questions:

1. Can you make a shape created in Powerpoint transparent?

Answers:

• Yes

• No

2. For a presentation to have more than one theme, the file must have multiple:

Answers:

• Slide Masters

• Transitions

• Sub-slides

• Animation files

3. In Powerpoint's layer control, how is 'bring to front' defined?

Answers:

• Move the highlighted object to the front of all objects

• Move the highlighted object directly in front of the next object in the stack.

• Move the highlighted object directly behind the next object in the stack.

4. A slide that consists of more than one level of bulleted test is called a _____ bulleted list slide.

Answers:

• many-level

• multi-level

• stacked-level

• extra-level

• layered

5. How can you set the presentation to change slides automatically?

Answers:

• Use a MACRO

• Set automatic timings between the slides

• Use a mouse click anyway

• Bring additional people to manually transition between slides

6. For an individual slide, how do you hide the background graphics  that are included on the Slide Master?

Answers:

• View > Background > Edit > Delete

• Insert > Background > New > Blank

• Design > Background > Hide Background graphics

• Home > Layout > Background > Delete

7. ______effects can be set to objects so that they appear with animations during Slide Show.

Answers:

• Grainy

• Entrance

• Announcement

8. What is a notes page?

Answers:

• Can be accessed on the master slide only.

• It catalogs the copyright owners of clipart automatically.

• It is a print out that shows the slides and notes associated with them.

9. Of the following, how would you add animation to a chart?

Answers:

• You can't animate charts in PowerPoint

• Click File, then "Animation Button"

• It is automatically animated

• Right click the item and "Add Animation"

10. Once we add WordArt text, it is impossible to edit it.

Answers:

• True

• False

11. What does hiding a slide do?

Answers:

• Resets the slide master to the same template.

• Keeps you from seeing it as you work on a presentation, but still shows it in the slide show.

• Prevents the slide from displaying in the presentation, but does not delete it

• Deletes the slide from the presentation so it does not display.

12. What is typically used to provide visual identifiers (image) for a related item(s)?

Answers:

• Tick-mark

• Thumbnails

• Tag markers

13. How do you make an inserted sound file play continuously over several slides?

Answers:

• In the Custom Animation task pane, open the sound effect options, and set the sound to play for the desired number of slides.

• None of these.

• Use F9 for the desired number of tracks.

• It is impossible to do.

• Using the Record Sound feature, press the Record button and play your music as you click through the whole slide show.

14. Powerpoints are only for visual presentations and cannot record narratives.

Answers:

• False

• True

15. When collaborating or developing your presentation you can divide your presentation into sections.  With each section what can be done?

Answers:

• Name, print, change order, and apply effects to an entire section.

• You can only name your section and change slide order.

• Name each section and print slides, but no deletion capabilities.

16. To have an image appear on every slide, insert it on the:

Answers:

• file master

• none of the above

• slide master

• notes master

• handout master

17. True or False: 3D Rotation is NOT an available Format Shape option.

Answers:

• False

• True

18. What is the only view that supports Transitions?

Answers:

• Slide Sorter

• Normal

• Thumbnail

• Slide Show

19. From which tab can you add a mathematical equation in PowerPoint?

Answers:

• Review

• Home

• View

• Add-Ins

• Insert

20. How can you send a presentation directly from PowerPoint?

Answers:

• Send as internet Fax

• Send as attachment

• Send as PDF

• All of these

21. How do you change the background design of the presentation?

Answers:

• Under the Home tab

• Under the References Tab

• Under the Animations Tab

• Under the Design Tab

• Under on the Insert tab

22. A symbol like a heavy dot or other character that precedes text in a presentation is called:

Answers:

• a task pane

• an asterisk

• a list

• a text slide

• a bullet

23. How do you expand a menu bar area in Powerpoint?

Answers:

• Press shift

• Use the icons at the upper right

• Scroll right

• Click the small arrow in the lower right of the menu bar area

24. The cycle category of SmartArt has the characteristic of:

Answers:

• Connecting Arrows

• A circular flow of activities with beginning, end and beginning again

• Spokes of external activities

• Sound Animation

25. Macro security helps protect computers from malicious code within a PowerPoint presentation.

Answers:

• False

• True

26. What attributes can not be changed in text?

Answers:

• Color

• Font size

• Bitmap

• Alignment

27. True or False: You can customize the Ribbon.

Answers:

• True

• False

28. In adding media file, where can we import our file?

Answers:

• In your computer

• All of these

• In SMART ART

• In clip organizer

29. Can you insert a graph into a slide that is generated by excel data (as opposed to a static image)?

Answers:

• No

• Only on version 2007 or later

• Yes

• Only on version 2010 or later

30. Can we add a film in PowerPoint?

Answers:

• No

• Yes

31. You can write Macros for Power Point.

Answers:

• False

• True

32. Mouse clicks can do all of the following except:

Answers:

• Transition between bullet points.

• Transition between animations.

• No exception, mouse clicks can do all of these

• Transition between slides.

33. Is it possible to add sound to a PowerPoint presentation?

Answers:

• No

• Yes

34. When designing a slide you can Group shapes or objects together for easier movement.

Answers:

• False

• True

35. One difference between SmartArt and Clip Art is:

Answers:

• Clip Art is not copyrighted

• SmartArt is editable, Clip Art can only be resized

• SmartArt cannot be used in Visio

• SmartArt is stored in a gallery

36. You can broadcast your slide show to anyone, anywhere, over the Internet within PowerPoint.

Answers:

• True

• False

37. True or False: A Motion Path allows you to make an object move along a pre- determined path on the slide.

Answers:

• False

• True

38. Setting a transition for a slide will determine how it appears and disappears.

Answers:

• False

• True

39. The Apply Design Template command is used to...

Answers:

• change the shape of the slides

• change the order of the slides

• change the background and fonts of the entire presentation

• create a new, empty presentation

40. To adjust the font size of a graph legend within Powerpoint:

Answers:

• All of these

• Click the legend, adjust the font size at Home/Font

• Click the legend, right click/Font

• Click each legend item and choose a font size at Home/Font

41. Which of the following does PowerPoint allow for editing pictures?

Answers:

• only compress

• only recolor

• only format

• only compress and format

• compress, recolor, and format the picture

42. Which of the following does PowerPoint allow for picture editing?

Answers:

• only reset the picture

• add line styles and change the brightness and contrast

• add line styles, reset the picture, set transparent color, and change the brightness and contrast

• only change the brightness and contrast

43. Can you start the slide show from any slide or does it have to start from the beginning?

Answers:

• It has to start from the beginning

• You can select the slide you want to start the slide show with.

44. _____is a program used to run presentations on computers that do not have PowerPoint installed

Answers:

• PP Freedom

• PowerPoint Viewer

• PowerPoint 4ALL

45. To delete the slide currently displayed in the Slide pane:

Answers:

• select the Removal command, type the slide number in the dialog box, and then select OK

• Right-click and select the Delete Slide command

• select the Exit command

46. What is the term for pictures, photos, drawings, etc. on a slide?

Answers:

• MACROs.

• Objects

• Attributes

• Forms

47. What is clip art?

Answers:

• An add on for PowerPoint.

• Photos from the Internet or your home camera.

• Various drawings & designs that come automatically with PowerPoint.

• Black and white drawings only.

48. Which of the following will add a new slide to your presentation?

Answers:

• File, new

• Insert, new slide

• View, new

• Review, new slide

• File, open

49. You can save PowerPoint slides as pictures so that you can later insert them into other types of documents.

Answers:

• True

• False

50. Which of the following IS NOT available in the Insert tab of a presentation?

Answers:

• SmartArt

• All of these are available in the Insert tab.

• Chart

• WordArt

51. If you want the slide show to restart automatically, set it to:

Answers:

• Loop continuously

• Zoom to 100%

• Larger font

• Slower transitions

52. Is finding text enabled in ppt?

Answers:

• Yes

• No

53. What is the basic unit of a PowerPoint presentation?

Answers:

• task pane

• placeholder

• a slide

• object

• presentation box

54. Which of the following are transitions in PowerPoint?

Answers:

• fractals

• none of these

• brazen

• metal

• tough

55. The set of decorative text styles or text effects is called:

Answers:

• WordArt

• Layouts

• Transitions

• Charts

56. How often does PowerPoint save with autorecovery?

Answers:

• 10 minutes

• The setting can be changed by the user.

• 5 minutes

• 20 minutes

• 2 minutes

57. What do end-users need to run your presentation?

Answers:

• A Windows operating system

• Specialized hardware

• PowerPoint compatible software

58. Effects categorized as "basic" include:

Answers:

• fly, fish, front

• grain, grounded, fly

• appear, dissolve, fly

• bow, fly, grain

59. To create a slideshow from a subset of slides out of a larger presentation, use this feature:

Answers:

• Custom slide

• Custom page

• Custom slide show

• Custom picture

60. Other types of charts, aside from pie and bar, can be which of the following?

Answers:

• surface and radar

• surface, stock, doughnut, bubble, radar

• stock, doughnut, and bubble

• stock and doughnut

• surface and stock

61. You inserted a photo and it is covering the words on a slide. How do you adjust it so that you can see the words?

Answers:

• Click on the photo and use "Send to Back"

• Delete the photo.

• Change the font of the words.

• Use a MACRO.

62. If you copy a table from Excel into Powerpoint as an Excel Worksheet object, you can manipulate the contents of the table.

Answers:

• True

• False

63. Can you add videos from YouTube to slide?

Answers:

• Yes

• Yes, for an additional cost

• Only if you have a YouTube account

• No

64. Can you combine two shapes in PowerPoint and make it a single object?

Answers:

• No

• Yes

65. True or False: PowerPoint allows a user to change background colors and appears from a right clicked menu.

Answers:

• True

• False

66. When inserting a table, which options are available?

Answers:

• Type in # of rows and columns by hand

• Draw table on a visual grid

• Import from excel

• All of these

67. How many slides are allowed per presentation?

Answers:

• 25

• 50

• 100

• unlimited

• 250

68. How many slides are allowed per presentation?

Answers:

• 25

• 50

• 100

• unlimited

• 250

69. You can create custom font colors in PowerPoint.

Answers:

• False

• True

70. Powerpoint is used for:

Answers:

• Creating Slideshows

• Educational Presentations+Seminars

• On-Screen Projections

• All of the Above

• Office Presentations

71. Can you insert tables and Charts into a slide show?

Answers:

• Only charts

• Yes both tables and charts

• Neither tables nor charts

• Only tables

72. Pie charts can be in:

Answers:

• only 3-D

• only 2-D

• neither 2-D and 3-D

• both 2-D and 3-D

73. How can we find a new template in P.P

Answers:

• with google

• in Microsoft template site

74. The Hide Slide command on the ribbon will work in :

Answers:

• Slidesorter/Thumbnail View

• Normal View

• All of these

• Outline tab

75. What is the limit on the number of Powerpoint layers that can be supported?

Answers:

• There is no technical limitation.

• One

• Three

• Two

76. What is the Slide Master?

Answers:

• A place to manage the special plugins you have installed

• The "File" menu in PPT 2010

• Print Previews

• A place to manage your slide layouts and theme settings

• A place to change your header and footer

77. The slide show transition speeds are:

Answers:

• Go, Stall, Stop

• Hyper, Moderate, Slow

• Fast, Medium, Slow

• Green, Yellow, Red

78. The Text Direction command is used to change the orientation of text in a text box to_______.

Answers:

• Stacked

• Vertical

• All of these

• Rotated

79. Can you add a Word document to a presentation?

Answers:

• Yes

• No

80. The maximum number of Slide Masters for one slide show is:

Answers:

• One

• No technical limit

• Two

• Three

81. True or False: PowerPoint allows you use a picture to format the fill of a shape.

Answers:

• True

• False

82. The Apply Design Template command is used to...

Answers:

• change the shape of the slides

• change the order of the slides

• change the background and fonts of the entire presentation

• create a new, empty presentation

83. Rectangle, Triangle, Right Arrow, Rounded Rectangle are all examples of:

Answers:

• Security settings

• Auto shapes

• Slide formats

• Font Styles

84. Which company was PowerPoint developed by?

Answers:

• Microsoft

• Windows

• Polaris

• Adobe

85. You can record a narration to your slide show.

Answers:

• False

• True

86. What is an option for transition sounds in a PowerPoint presentation?

Answers:

• Transition Sound pull-down menu

• Other Sound: from your computer

• Loop until next sound

• All of these

87. Templates for PowerPoint can be downloaded through the Microsoft site.

Answers:

• True

• False

88. Is it possible to move through slides out of sequence?

Answers:

• No

• Only through a template

• Yes

• Only with add on functionality

89. PowerPoint allows one to do what?

Answers:

• slideshows

• all of these

• illustrate

• animation

• projects

90. Presentation notes:

Answers:

• All of these.

• Can be printed along with with each slide as a handout.

• Can include hyperlinks and other references.

• Can be on one screen while slides are displayed via a projector.

91. Of the following, which would add an icon and hyperlink to a document?

Answers:

• From the edit tab

• From the help tab

• From the insert tab

92. A YouTube video can be embedded into your presentation

Answers:

• False

• True

93. PowerPoint is best described as

Answers:

• Drawing Software

• Database software

• Presentation software

• Desktop publishing software

94. A mouse click can:

Answers:

• All of these.

• Transition between slides.

• Start a MACRO.

• Start a timer that will transition between slides after a set period.

95. True or False: PowerPoint has a review tab.

Answers:

• True

• False

96. What is PowerPoint?

Answers:

• It is a graphic package to create images.

• It is a drawing tool that one can download.

• It is organizational software used by businesses for formal meetings.

• It is a presentation software program that is also part of the Microsoft Office.

97. True or False: You can make shapes transparent in PowerPoint.

Answers:

• True

• False

98. Which of the following are slide layouts?

Answers:

• Blank Slide

• Title Slide

• (all of these)

• Multimedia Slide

99. On a single slide, you can have...

Answers:

• Two video files

• all of these

• a single video file

• Three video files

100. Graphics can be placed:

Answers:

• off the slide itself

• behind another graphic

• all of the answers

• in a text box

101. PowerPoint is compatible with which of the following from its toolbars or menu system?

Answers:

• Your Email platform

• All of these

• Microsoft Word

• Internet Explorer

102. Area charts can be in

Answers:

• both 2-D and 3-D

• only 3-D

• neither 2-D nor 3-D

• only 2-D

103. In outline view you can...

Answers:

• edit slides

• move slides

• create a new slide

• all of these

104. What are the options in Text Direction?

Answers:

• Rotate all text by 270 degrees

• Stacked

• All of these

• Rotate all text by 90 degrees

• Horizontal

105. Of the following options, which are affected by themes?

Answers:

• Fonts

• Colors

• All of these

• Effects

106. Which of the following are slide layouts?

Answers:

• All of these

• Multimedia Slide

• Blank Slide

• Title Slide

107. You can paste text from other programs into PowerPoint.

Answers:

• True

• False

108. True or False: Graphical Objects can only be in 2-D.

Answers:

• False

• True

109. Which of the following is NOT a slide transition effect?

Answers:

• Reveal

• Cover

• Random Bars

• All are transition effects

• Flash

110. Which of the following are possible types of bar charts?

Answers:

• only cone and pyramid

• only 2-D/3-D and pyramid

• 2-D/3-D, cylinder, and cone

• 2-D/3-D, cylinder, cone, and pyramid

• only cylinder and pyramid

111. We can put tables on slides by

Answers:

• Tables Tab, Insert Menu

• Format Tab, Table add button

• Insert Tab, Insert Table

• Insert Tab, Smartart, choose table

112. If you have reset the font of a graph and then choose a quick style, Powerpoint will reset the font size.

Answers:

• False

• True

113. Any text on a slide must be in a text box; either stand-alone or within an object.

Answers:

• False

• True

114. The types of animation are classified in which ways?

Answers:

• Emphasis and animation

• Emphasis and dialogue

• Entrance and motion paths

• Entrance, emphasis, exit, and motion paths.

• Entrance and exit

115. When you apply a design template to a presentation, it can be...

Answers:

• applied along with another template to the same slide

• modified in slide show view

• none of the above

• applied to all slides

116. Sparklines can be used in PowerPoint, just as they can be used in Excel and Word.

Answers:

• False

• True

117. If you want to change the font of a text:

Answers:

• You click on the text box and from the top menu you select Format/Font

• You double click on the text box and select a font from the formatting menu on the dock toolbar

• All the listed answers are correct

• You select the text box then you right click and chose Format Text

118. It is impossible to hide the slide show controller.

Answers:

• False

• True

119. Line spacing refers to what?

Answers:

• width of the line

• the space between paragraphs

• space between lines and margins

• length of the line

• the space between lines of text

120. PowerPoint naturally places a bulleted list on what side of the slide?

Answers:

• on the right side

• in the center

• none of these answers are true

• the left side

121. Which of the following tool enables you to add text to a slide without using the standard placeholders?

Answers:

• line tool and drawing tool

• text tool box

• line tool

• autoshapes tool

• drawing tool

122. Bullets and Numbering formats can be placed in:

Answers:

• the theme

• text boxes

• Word Art

• SmartArt

123. The motions for animation effects can be classified as

Answers:

• custom and complex.

• custom, basic, and complex.

• none of these.

• custom and basic.

• basic and complex.

124. It is impossible to play a video file in a frame shape.

Answers:

• True

• False

125. When the layout of the slide is changed, the text and objects are:

Answers:

• copied and pasted to a new slide

• cut and pasted to a new slide

• deleted altogether

• kept the same

126. Which of the following do we use if we want all the slides to have the same presentation look?

Answers:

• slide layout option

• outline view

• page layout option

• presentation design template

• add a slide option

127. The technical term used when you press and hold left mouse key and move an object around slide:

Answers:

• moving

• replacing

• selecting

• dragging

• highlighting

128. Under which tab do you find the spell check function?

Answers:

• View

• Developer

• Home

• Insert

• Review

129. Ellipse motion is classified as a predefined

Answers:

• design template

• design scheme

• animation scheme

• color scheme

• color animation

130. When we delete a text box object from a slide in PowerPoint Presentation, what happens?

Answers:

• The object is deleted but text box and the text inside is left on the slide

• None of these

• The text box is deleted and the text is pasted on the slide

• The text box and text both are deleted

131. What is the definition of kerning as related to text in Powerpoint?

Answers:

• The relative size difference of upper and lower case letters

• The angle of a text box or Word Art

• The adjustment of the spacing between characters to create the appearance of even spacing

• The angle of the text within a text box or Word Art

132. How do you change an existing rectangular shape with sharp corners into rounded corners?

Answers:

• Click on shape, under tab "Design", click "Effects" and select from the drop down

• Right-click on shape, choose "Format Shape" and change it under "Picture"

• Click on shape, under tab "Format", click "Edit Shape" and select the one with rounded corners

133. We cannot compare current presentations with another one and then merge them.

Answers:

• True

• False

134. The Apply Design Template command is used to do what?

Answers:

• change only the font of the presentation

• change slide shape

• change slide order

• create a new presentation, with the same format as the last one

• change the background and fonts of the entire presentation

135. You've a customized design template in one presentation and you want to use it in another presentation. Which of the following will do this?

Answers:

• Upload the desired template to each slide as an image from Insert>Image

• Browse in the Slide Design task pane to find the file that has your template and apply it to the current file.

• Each template must be unique to one presentation file at a time.

136. Pressing the TAB key in front of bulleted text will:

Answers:

• none of these

• decrease the bullet indentation

• deletes the bullet

• indent the bullet as a sub-listing

137. Where is the crop command in Powerpoint?

Answers:

• Design menu

• Insert menu

• Layout menu

• Picture Tools menu

138. _____are effects that can only be applied singularly to individual slides as they change from one to another.

Answers:

• Transitions

• Motion Paths

• Mirages

• Appliques

139. To select all of the boxes of an organization chart, what do you do?

Answers:

• right click the chart background then click select all

• clicking edit then select all

• press and hold the shift key while clicking each box

• all of these things

140. Which of the following cannot be placed on a single slide

Answers:

• Organization Chart

• Two color schemes

• Excel Spreadsheet

• WordArt

141. Only those who subscribe to Microsoft PowerPoint Broadcast Service with a Windows Live ID can view a presentation.

Answers:

• True

• False

142. You insert a rectangle and it is colored in completely.  You only want the outline.  How do you change it?

Answers:

• Set its transparency to 100%

• Set the internal color to the same as your background

• Change the user settings

• Remove the fill color

143. If you want to create a pattern or blueprint of a slide or group of slides that you save as a .potx file and then can reuse , you should create:

Answers:

• Animation

• A theme

• A template

• Detail to your Slide Master

144. What is the default slide orientation?

Answers:

• Portrait

• None of these

• Landscape

• None-a dialog box asks you before opening a new file

145. If you want a text box to overlay a chart, but still have the chart show through the text box, you can...

Answers:

• right click the chart/Move up

• highlight the text box, right click, Format Object/Fill/No Fill

• right click the text/Move to back

146. In order for a graph in Powerpoint to reflect changes to the source data in Excel, the object must be pasted into the Powerpoint file as a:

Answers:

• Bitmap

• Microsoft Office Graphic Object

• Device Independent Bitmap

• .JPEG

147. What is the purpose of the solid green circle at the top of objects in Powerpoint?

Answers:

• To rotate objects

• To indicate that the object is withing the margins that have been set for printing.

• To select the entire object for formatting

• To indicate that the object will print

148. What is the purpose of the small down arrow that is next to each of the options in the Home/Paragraph/Bullets, Numbering and Column buttons?

Answers:

• When clicked, that choice is placed in the slide

• When clicked, you are given a choice of the color palette.

• When clicked, that choice is removed, creating more space

• When clicked, the various style options are shown

149. What feature supports displaying two separate presentation views on separate monitors?

Answers:

• Page Setup

• F5 - Play Slide Show

• Presenter View

• Slide Animations

150. What is NOT a built in command for Action Buttons?

Answers:

• Play Movie Clip

• Move to next slide

• Change Theme

• Move to first slide

151. What is the maximum zoom percentage one can use to see information on a slide?

Answers:

• 200%

• 50%

• 400%

• 100%

152. When adding a Movie from the Insert tab, you have the choice of:

Answers:

• There are no choices until you move the Video Clips into a Video Playlist Folder

• Video clips that are in the Movie Clip Organizer

• Both personal and Clip Organizer videos

• Video clips stored on your computer, videos from a web site, clip art video

153. PDF files are a supported format for presentations.

Answers:

• False

• True

154. If a PowerPoint presentation has a certain theme, the Excel file must have the same theme for the copied graphs to be consistent.

Answers:

• False

• True

155. What are headers and footers?

Answers:

• Items that show at the top and bottom of each slide.

• There are none in PowerPoint.

• Items that show at the top and bottom of each notes page.

• Items that store MACROs.

156. When an object is selected, what does the "Send to Back" option do?

Answers:

• Move the highlighted object behind all other objects.

• Move the highlighted object behind the object directly behind it.

• Move the highlighted object to the front of all objects.

• Move the highlighted object in front of the object directly on top of it.

157. What does the yellow diamond on a connector shape mean?

Answers:

• The connector line will not print

• The connector will not hold if the objects are moved

• The two objects connected will stay connected even if moved

• The connector has not yet been attached

158. What is the impact of changing the Theme of a presentation?

Answers:

• The text font and colors, as well as, the background change in all slides.

• The background changes in all slides but the text font and colors remain the same.

• The text font and colors change in all slides but the background remains the same.

159. What does the option "Loop until next sound" do to the audio of a presentation?

Answers:

• Plays at the transition of each slide until a new transition sound is introduced

• Applies to the Slide Master

• Plays for each slide transition unless a different one is selected for the individual slide

• Plays continuously until the next sound in the slideshow

160. How do you add a song to the presentation?

Answers:

• Insert > Media > Select File

• Extras > Audio/Visual > Insert Audio

• Review > Music > Select File

• Insert > Audio > Audio from File

• You cannot add Music.

161. The arrangement of elements (such as Title and subtitle text, pictures, and tables) is called:

Answers:

• layout

• template

• scheme

• presentation

• design

162. You want to change how an object disappears from a slide.  You need to adjust the:

Answers:

• Emphasis effect.

• None of these.

• Motion Paths.

• Exit effect.

163. How does PowerPoint define fill?

Answers:

• The background of a slide

• The contents of a slide

• The theme of a presentation

• The inside of a shape

164. PowerPoint provides three types of movements: Which is NOT one?

Answers:

• Random custom screening

• Custom "Motion Path" animations

• Entrance, emphasis, and exit Animations.

• Transitions

165. PowerPoint and other Microsoft suites have a color scheme -- what is a color scheme?

Answers:

• A scheme consisting of only light and dark colors you can apply to slide background.

• A set of twelve balanced colors that you can apply to slides, note pages, or audience handouts.

• A set of twelve balanced colors that you can apply to slides only.

166. What is the purpose of embedding fonts when saving a Powerpoint presentation?

Answers:

• It is the equivalent of password-protecting the visual elements of the presentation

• Ensures fonts will display on different computers

• Reduces the memory of the file and reduces the risk of the presentation freezing up

• It ensures consistency with saved themes

167. To change the speed of a transition effect, you must:

Answers:

• You cannot change transition speed.

• Go to Custom Animation/More Effect Options/Delay

• Go to Slide Show/Transitions/Options

• Go to Animations/Transitions/Speed

168. Broadcasting a slideshow allows viewers to:

Answers:

• Access to editing a presentation

• View a presentation in a web browser

• View a presentation through a TV channel

• Broadcasting is not a feature

169. The _______ transition reveals the next slide by moving from the right side of the screen to the left.

Answers:

• push and cover

• stripes and bars

• wipe

• fade and dissolve

• duck and cover

170. To change the design template for a set of slides:

Answers:

• Select the slide thumbnails in that selection and create a new slide.

• Select the slide thumbnails in that section and apply a different color scheme

• Select the slide thumbnails in that section and apply a different design template

• Select one slide, go to options and select "Duplicate design template"

• You are not able to have more than 1 design template per presentation

171. To group Shapes, Pictures, or WordArt objects, select the items that you want to group and then use what keyboard shortcut?

Answers:

• Shift+Alt+A

• Alt+G

• Shift+G

• Ctrl+G

172. Speaker Notes are

Answers:

• Musical effects to enhance presentations

• Printed notes for the presenter to use

• The sounds produced by an internal PC sound unit

• Thank you for taking the test

• Text to speech effects

173. How do we add degrees of transparency to shapes such as arrows, so that the slide background shows through?

Answers:

• Use the #D style 4 button on the drawing toolbar

• Use the Transparency slider in the Format AutoShapes box

• None of these

• Use the Set Transparent Color button on the picture toolbar

174. The definition of animation in Powerpoint is:

Answers:

• Pre-loaded Smart Art

• Cartoon clips

• Sound and/or visual effects including movement

• The automatic movement of slides through the sildeshow

175. If you set up a hyperlink in an action button in the Normal view it will not access the link; why?

Answers:

• You must be in slide show view for the hyperlink command to work.

• You have to click it, go into the Animation menu and Activate the button

• You have to double click the button for it to work.

176. All commands in PowerPoint can be found where?

Answers:

• drawing toolbar

• formatting toolbar

• none of these

• menu bar

• standard toolbar

177. Column and bar charts have the same set of options.

Answers:

• True

• False

178. How do you make sure a macro won't automatically run as part of a presentation?

Answers:

• Increase the security settings so that a dialog box requests permission for the macro to run.

• None of these.

• Create another macro that keeps others from running.

• Change the master slide.

179. A quick way to see all your slides at once is to:

Answers:

• Use the slide sorter.

• Delete and restart.

• Go to the master slide.

• Go to print preview.

180. Of the following, how would you add a new row to a table?

Answers:

• click the insert rows button on the standard toolbar

• right click and select the insert rows command

• click insert rows command on the insert menu

• click add rows under the design tab

181. Which of the following will open the Rehearsal toolbar and slide timer?

Answers:

• Design/Slide Show/Timer

• You can only show the computer's system clock

• Slide Show/Rehearse Timings

• View/Timer/Slide Show

182. What does Show Markup do?

Answers:

• Shows all old versions of the presentation.

• Allows you to paste additional text into the screen.

• Shows the copyright owners of any downloaded material.

• Displays comments left by others on your slide.

183. Use the ____ view to display the slides of a presentation as thumbnails.

Answers:

• Outline

• Comment

• Slide Show

• Slide Sorter

• Outlook

184. Of the following, how would you change the background color of a presentation?

Answers:

• Through the Format tab, choose a different layout

• Access color schemes through the Design tab

• Apply a different template to the presentation

• Change the appearance of the slides in the View tab

185. What's the fastest way to space different shapes evenly between each other and horizontally?

Answers:

• Select all shapes > "Format" tab > Group > Choose "Group" from drop down

• Select all shapes > right click and choose "Size and Position" > Position > adjust the horizontal box

• Select all shapes > "Format" tab > Align > choose "Distribute Horizontally"

• Select all shapes > "Format" tab > Align> Choose "Align Middle" from drop down

186. How many Notes pages can you have per slide?

Answers:

• 3

• 4

• 1

• 2

187. How can you create new Theme Colors?

Answers:

• Right-click on the slide and select 'Create New Theme Colors.'

• Go to: Design > Theme > Colors > Create New Theme Colors.

• Go to: Insert > Design > Colors > Create New Theme Colors.

• Go to: Developer > Design Themes > Create New Theme Colors.

• Go to: Insert > Theme > Colors > Create New Theme Colors.

188. How do you make a picture background in your slide?

Answers:

• View, Color, Picture, Fill, Background

• Insert, Picture, Fill, Background, Color

• Right click, Format Background, Fill, Picture

• Design, Picture, Color, Fill, Background

189. What is the definition of a connector shape?

Answers:

• Any shape with an arrow on one end

• An action button that contains a hyperlink and connects to another part of the presentation

• A chart that is linked to an Excel spreadsheet

• A line with arrows at one or both ends that connects shapes

190. What will the keyboard shortcut "End" perform?

Answers:

• Close the current presentation.

• Stop the next animation from loading.

• Close PowerPoint.

• Stop the current video that is playing.

• Take you to the last slide in the current presentation.

191. The PowerPoint view that displays only text (title and bullets) is called:

Answers:

• notes outline view

• slide show view

• notes page view

• outline view

• slide sorter view

192. Which of the following is not an option (in slides per page) when printing handouts?

Answers:

• five

• two

• three

• six

193. F6 is used for which short-cut?

Answers:

• The Selection and Visibility Task Pane: Cycle the focus through the different panes.

• All answers are correct

• Common tasks in PowerPoint - Move between panes: Move clockwise among panes in Normal view.

• Move the focus to select each of the following areas of the window: --Active tab of the ribbon --Any open task panes --Your document

194. When you wish to highlight areas of a presentation where changes were made, you should use:

Answers:

• Notes

• Comments

• Templates

• Spell Check

195. A text box with a line going from the text box and to the illustration/object is known as____

Answers:

• a Callout

• a Cloud

• a Bubble

• A Note

196. The animation effects will:

Answers:

• set slide transitions

• allow you to control animation on an object-by-object basis

• none of these.

• allow you to control animation on a slide-by-slide basis

197. Page setup options are accessed through which PowerPoint tab?

Answers:

• Developer tab

• Review tab

• Design tab

• Insert tab

198. To move a text placeholder, you...

Answers:

• double click on the center and then drag

• click and drag on the placeholder's hashed border

• click and drag on the center of the placeholder

• You cannot move placeholders once they are inserted

199. The effect applied to influence slides changes is a:

Answers:

• Custom Transition

• Slide Animation

• Custom Animation

• Slide Transition

200. To have the same clip art object appear on every slide:

Answers:

• Add it to the Slide Master

• Insert a graphic in the theme definition

• Insert/Picture/Apply to all slides

• Copy and paste it to each slide

201. If a square picture is changed to an oval, there may be blank space between the straight edge of the original picture and the new oval border.

Answers:

• False

• True

202. Which of the following is true?

Answers:

• None of these

• You can insert text boxes from the drawing toolbar.

• You cannot insert text boxes from the drawing toolbar.

• Text boxes are provided when you choose a layout and can???t be inserted afterwards.

203. Powerpoint describes a motion path as:

Answers:

• an AutoShape

• a method of moving from slide to slide

• an entrance animation on a slide

• an animation effect on a slide

204. To add a transition you use which tab?

Answers:

• Fade In

• Slideshow

• Design

• Animations

• View

205. Two kinds of sound effects files that can be added to the presentation are:

Answers:

• .wmv and .jpg files

• .wav and .mid files

• .jpg and .gif files

• .wav and .mp5 files

• All of these

206. Which of the following options in the printer dialog box would you select to print only certain slides among many?

Answers:

• Segment Presentation

• Slides

• Custom shows

• None of these

207. When you apply a template to a presentation, which of the following elements is NOT changed?

Answers:

• Master Elements

• Slide Graphics

• Color

• Bullet Styles

208. Which feature allows a user to insert a picture of another running program into a presentation?

Answers:

• Photograph

• Screenshot

• Camera

• Photo

• Clip Art

209. An outline view will only display text.

Answers:

• False

• True

210. Which of the following is NOT an available shapes category?

Answers:

• Action Buttons

• Stars and Banners

• Flowchart

• Obscure Shapes

• Basic Shapes

211. Any customization to the Handout Master will not affect the Slide Master or individual slides.

Answers:

• False

• True

212. Which of the following is NOT true about Slide Sorter View?

Answers:

• You can pick up and apply slide color schemes

• You can edit slide text

• You can assign slide timings

• You can reorder your slides

213. Pulling a section of a pie chart away from the rest of the chart for emphasis is called:

Answers:

• pulling

• animating

• exploding

• shuffling

214. Objects on a slide that hold text are called ____.

Answers:

• Object Holders

• Place Holders

• Memory Layout

• Auto Layout

215. When you click a Graph what are the three tabs that appear under Chart Tools?

Answers:

• Custom/Layout/ Design

• View/Adjust/Format

• Format/Layout/Custom

• Design/Layout/Format

216. What is transition duration?

Answers:

• The amount of time a slide effect takes to complete

• The amount of time that each new object appears on a timescale slide.

• Time between mouse clicks.

• The amount of time that a slide displays.

217. In Powerpoint's layer control, how is bring forward defined?

Answers:

• Move the highlighted object behind the object directly behind it

• Move the highlighted object to the front of all objects

• Move the highlighted object in front of the object directly in front of it.

• Move the highlighted object behind all objects

218. To turn off the bullets for every slide at once, you can:

Answers:

• none of the above

• Go to any slide, click the "This Presentation" menu and select "Remove bullets"

• PowerPoint does not support bullets

• Click the fuzzy border around any text block, and uncheck the Bullets option

• edit the Master slide

219. Which combination allows for both the find and replace function?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + H

• Ctrl (Cmd) + P

• Ctrl (Cmd) + O

• Ctrl (Cmd) + V

220. The option that allows you to select only a subset of slides from a larger existing presentation to be shown is called:

Answers:

• No Such Option Exists

• Custom Slide Show

• Custom Presentation

221. What is the Slide Pane?

Answers:

• The pane under the slide sorter view

• The slide rule that affects the screen zoom

• The large window that has the largest editable view of individual slides and the Slide Master

• The bar that moves from top to bottom through the slideshow

222. In which of the following file formats can a presentation be saved?

Answers:

• both .doc and .pdf

• a .pdf, .xps, and .csv file

• only a .csv file

• only a .pdf file

223. If edits were made to an image inserted in your presentation:

Answers:

• The original file that was inserted is changed

• The original file is changed when you save presentation

• The original file that was inserted is not changed

• The image is immediately saved as a new file

224. Which box should you check to record a slide show that will automatically run with varying times for each slide?

Answers:

• Slide and Animation Timings

• none of these

• Record Slide Timings

• Vary Slide Times

• Delay Slide Advance

225. How can you preview different themes before applying them?

Answers:

• Right click and choose "Preview Style"

• Right click and choose "Format Image"

• Create a duplicate slide and click through the theme options

• Click the Image/Format/Quick Styles and move the mouse over the options to preview

226. Which of the following allow us to select more than one slide in a presentation?

Answers:

• shift + drag each slide

• right click, choose "Edit Multiple," select checkboxes next to slides

• none of these

• ctrl + click each slide

• alt + click each slide

227. In which tab can you switch to comparison view?

Answers:

• Design

• View

• Transitions

• Review

• Context

228. If you want to apply a shape to a video, you can change it under which tab?

Answers:

• format tab

• none of these

• review tab

• insert tab

229. How do you select the next item on a smart tag menu?

Answers:

• ALT+SHIFT+F10

• UP ARROW

• F6

• DOWN ARROW

230. There are 3 choices in the "Master Views" section in the View Menu. Which of these is NOT one of them?

Answers:

• Presentation Master

• Notes Master

• Slide Master

• Handout Master

231. In order to edit a chart, you can

Answers:

• Double click the chart object

• Click the chart object

• Click and drag the chart object

• all the above

• Triple click the chart object

232. Which of the following font effects is not available in PowerPoint Font box?

Answers:

• All of these

• Shadow

• Strikethrough

• Underline

• Emboss

233. To ungroup shapes, pictures , or WordArt object what keyboard shortcut do you use?

Answers:

• Ctrl+G

• Shift+Alt+G

• Ctrl+Shift+G

• Alt+G

• None of the answers are correct.

234. In Microsoft PowerPoint 2007, which command-line switch open the specified presentation file as a slide show?

Answers:

• /M

• /SHOW

• /PMO

• /S

• /F

235. How can you apply a theme to just several slides?

Answers:

• Select the slides using Shift-click or Ctrl-click, then Design/click the theme

• Select the slides/Insert/Theme/Selected Slides

• Not possible - themes apply to Slide Masters

• Right click on each slide and choose Change Theme

236. What tab is the Picture Tool found under?

Answers:

• Adjust

• Layout

• Custom

• Format

237. To play sound files as part of your Powerpoint presentation, the files must be in the same folder as the .ppt file.

Answers:

• False

• True

238. What happens if you select the first and second slide and then click on the New Slide button on the toolbar?

Answers:

• a new slide is inserted as a SECOND slide in the presentation

• a new slide is inserted as a THIRD slide in the presentation

• both selected slides are duplicated

• a new slide is inserted as a FIRST slide in the presentation

• none of these

239. Which of the following is NOT an acceptable file name extension in PowerPoint?

Answers:

• .ppsx

• .pptsx

• .pps

• .pptx

• .ppt

240. Where do you enable/disable the Developer tab?

Answers:

• File --> Options --> Customize Ribbon

• File --> Options --> Proofing

• File --> Options --> General

• File --> Options --> Advanced

• File --> Options --> Add-Ins

241. To preserve a particular slide master, click the thumbnail and then click which button in the Edit Master group?

Answers:

• View

• Save

• Preserve

• Archive

• Custom Build

242. Powerpoint is unavailable for Linux, meaning that animations are not portable across certain computers.

Answers:

• False

• True

243. To import a picture of your dog for use as a style of bullet available for your document:

Answers:

• Is not possible, only styles built into Powerpoint are available

• Insert/Bullet/Picture/Import/???browse..ok

• The bullet style can be created in Word and added to the Office library

• Home/Paragraph/down arrow next to Bullet button/ Bullets and Numbering/Picture/Import/..browse???ok

244. If you want to apply a color scheme, fonts, effects, layouts, and background to your presentation at once, you should apply:

Answers:

• Detail to your Slide Master

• A theme

• A template

• Animation

245. For an existing slide, how can you change to a different pre-set layout?

Answers:

• Click any object in the slide and right click, then choose Layout

• None of these

• Insert/New Layout

• Right click while over the background and choose Layout

246. How do you maintain a shape's width-to-height ratio while resizing?

Answers:

• hold [shift]

• hold [ctrl]

• hold [Alt]

247. To apply a design template to all your slides, you need to select all the slide thumbnails on the Slides tab before you apply the template

Answers:

• True

• False

248. Which of the following is NOT a correct SmartArt Graphic?

Answers:

• Pyramid

• Chart

• Hierarchy

• Process

• List

249. What is NOT one of the sections in the Normal view?

Answers:

• Notes Pane

• Slides tab

• Edit Pane

• Outline tab

250. Which function enables a user to show a presentation on multiple screens/monitors?

Answers:

• Presentations only allow 1 monitor

• Use Multiple Monitor Mode

• Use Audience View

• Use Presenter View

• Use Monitor Mode

251. In Microsoft PowerPoint Viewer 2007, which command-line switch Show the Open dialog box when the presentation ends?

Answers:

• /P

• /D

• /OPEN

• /L

• /NEW

252. Which is NOT a possible animation?

Answers:

• chart, revealed by series

• table, revealed row by row

• bullet list, shown by one bullet at a time

• clip art entrance

253. You can fine-tune animation effects by using the commands on the Animations tab.  One of the commands is the Effect Options button -- what does this button specify?

Answers:

• The direction, shape, or sequence of the animation.

• The direction, sequence, and what action will trigger the animation.

• The shape, sequence, and order of series.

• The order of series, direction, types of style.

254. What is the shortcut to create a hyperlink?

Answers:

• Ctrl + H

• Ctrl+ K

• Alt + Z

• Ctrl + Shift + H

• Alt + Y

255. Which of the following is NOT a valid slide transition?

Answers:

• Fade

• Slide

• Push

• Cut

• Split

256. Which of the following is not a valid Animation?

Answers:

• None of these are valid Animations

• All of three are valid Animations

• Fly In

• Float In

• Twirl In

257. On which tab is the tool that allows the user designate to show to the slide number located?

Answers:

• View

• Home

• Insert

• Review

• Design

258. Where is the option to embed fonts within the presentation?

Answers:

• Microsoft Office button/Powerpoint Options/Save/Embed Fonts

• Slide Show/Options/Embed Fonts

• Design/Slide Show/Fonts/Embed in File

• File/Save As/Special/Embedded Fonts

259. What is the shortcut to hide or show the ribbon?

Answers:

• ALT+F1

• Alt+Shift+F1

• Shift+F10

• It is not listed

• Shift+Ctrl+F10

260. Which feature allows you to see two powerpoint presentations at the same time?

Answers:

• Cascade

• New Window

• Move Split

• Arrange All

261. What is the shortcut to launch the Visual Basic editor?

Answers:

• Alt + F5

• Alt + F11

• Alt + Shift + F7

• Ctrl + F11

• Ctrl + F1

262. Which of the following is NOT under the 'Design' tab?

Answers:

• Hide Background Graphics

• Page Setup

• WordArt

• Slide Orientation

263. The quick access toolbar

Answers:

• Can be imported / exported onto other computers

• Cannot be placed below the ribbon

• Can include print preview but not email

• Can add email but not quick print

• Cannot be customized

264. Which of the following is NOT an object that can be inserted into a slide?

Answers:

• PDFXML Document

• OpenDocument Word Editor

• MS Project Document

• Package

• Excel Binary Worksheet

265. If you develop and save a unique theme including font, background and effects, it can be applied to a Slide Master with the steps:

Answers:

• Insert/Theme/Slide Master/Custom

• Developer/Slide Master/Custom Theme/Apply

• Design/Slide Master/Custom Theme/Apply

• View/Presentation/Slide Master/Edit Themes/Theme/Custom

266. How do you activate Powerpoint Ink?

Answers:

• Insert/Pointer/Adjust/Ink

• Design/Comments/Ink

• Right-click in the Slide Show/Pointer Options

• Insert/Pen/Powerpoint Ink

267. Auto clip art does which of the following?

Answers:

• automatically places clip art in your presentation

• scans your presentation for incorrect spelling of words on each slide

• all of these

• scans your presentation for incorrect spelling in word art objects

268. In notes master view, how do you modify the font size for all of the notes in a presentation?

Answers:

• Modify the notes master layout

• Modify the slide design

• Modify the text within the body placeholder

• None of these

269. In the view tab within the Presentation Views -- which views are available?

Answers:

• Normal, Slide Sorter, Reading View, and Slide Show

• Normal, Slide Sorter, Reading View, and Presenter View

• Normal, Slide Sorter, Notes Page, and Reading View

270. Which of the following is NOT a preset animation effect in PowerPoint?

Answers:

• Fly In

• Wipe

• Zoom

• Fade

• Starswipe

271. Which of the following is NOT true about Slide Sorter View?

Answers:

• You can assign slide timings

• You can edit slide text

• You can reorder your slides

• You can pick up and apply slide color schemes

272. True or False: The notes pane at the bottom of the PowerPoint window is the only place you can type and work with notes.

Answers:

• True

• False

273. To add a header or footer to your handout, you can use which of the following?

Answers:

• all of the above

• the slide master

• none of the above

• the title master

• the handout master

274. Using an outline from a program like Word, PowerPoint will create...

Answers:

• Outlines cannot be imported by PowerPoint

• a slide for each outline level in the document

• a slide for each level one paragraph in the outline

• one slide with all outline points on it

• a slide for each paragraph that is styled with heading one or two styles

275. Which of the following bypasses the print box when printing individual slides or an entire presentation?

Answers:

• file, then print

• the print button

• file, print, preview

• all of these things

276. Which of the following is NOT an available chart category?

Answers:

• Doughnut

• Pie

• Column

• Radar

• Row

277. The only way to show portrait slides in a landscape oriented slide is to link two presentations together.

Answers:

• False

• True

278. What is the keyboard shortcut to show or hide the grid?

Answers:

• Ctrl+F9

• Shitf+F9

• Ctrl+Shift+F9

• Alt+F9

279. What is the keyboard shortcut to show or hide guides?

Answers:

• Ctrl+F9

• None of these answers are correct.

• Ctrl+Shift+F9

• Alt+F9

• Shift+F9

280. Which is not a Smart Art category?

Answers:

• Cycle

• Flow

• Process

• Hierarchy

281. What is one element of a Powerpoint theme?

Answers:

• Unified design

• Stock Text

• Pre-loaded charts and graphs

• Interchangeable macros

282. A second Slide Master is inserted:

Answers:

• Immediately after the first Slide Master

• After the set of slides that reflect the second Slide Master theme and layout

• Before the set of slides that reflect the second Slide Master theme and layout

• Within the first Slide Master

283. A preset configuration of title, text and other elements in a slide for repeated use is called a

Answers:

• Presentation

• Template

• Place Holder

• Slide

• Design Layout

284. Which of the following presentation elements can you modify using the slide master BESIDES slide transitions?

Answers:

• none of these things

• outline comments

• only font color

• speaker note and font color

• slide comments

285. What is NOT one of the view options in Powerpoint?

Answers:

• Normal

• Slide Sorter

• Thumbnail

• Slide Show

286. Although you can add speaker notes in the Normal view's Note pane, you must be in Notes page view if you want to add what to your notes?

Answers:

• Graphics

• More detailed information

• Colored fonts and other text formatting

287. Which of the following is categorized as a 'dynamic content' slide transition?

Answers:

• Flash

• Dissolve

• Conveyor

• Vortex

• Uncover

288. What orientation(s) can slides be presented in?

Answers:

• Landscape Only

• Portrait Only

• Portrait, Landscape, and custom

• Portrait or Landscape

289. Under what tab would you find Slide Orientation?

Answers:

• Print

• Review

• View

• Design

• Home

290. Clicking on the arrow button under New Slide opens:

Answers:

• Automatic Transitions

• Sections

• Templates

• Notes

291. Which command-line switch start Microsoft PowerPoint 2007 with the specified file open and also start Microsoft Windows NetMeeting conferencing?

Answers:

• /M

• /N

• /PT

• /C

• /B

292. If a Powerpoint photo album is saved as an Adobe .pdf, how are the pictures displayed in the new file format by default?

Answers:

• One picture per page

• A Powerpoint photo album is not compatible to a .pdf file format

• A menu choice comes up during the save with the choice of how to display

• Black and White

293. Where are Action Buttons found?

Answers:

• Microsoft Button/Powerpoint Options/Action Buttons

• Design/Autoshapes

• Insert/Shapes???at the bottom of the gallery

• Animation/Autoshaps/Action Buttons

294. If you don???t know if PowerPoint is installed on the computer that you will use to present with, you can:

Answers:

• None of these. The presentation will not be able to open.

• Save the presentation to an external drive.

• Use the Pack and Go wizard to prepare the file

• Set to "browse to kiosk"

295. SmartArt Styles do NOT include:

Answers:

• Gradients

• Fonts

• Shape fills

• Edges

296. The center button in the _____ positions text between the top and bottom borders of the placeholder.

Answers:

• slide gallery

• align gallery

• paragraph group

• text group

• center group

297. What is the purpose of the Package for CD file saving functionality?

Answers:

• Allows you to run the presentation on any Windows computer even if it does not have Powerpoint

• Allows you to share the presentation with others when file size precludes emailing

• Serves as a backup to the C: drive

• Allows multiple copies of the file to be created when you want to distribute copies to numerous audience members

298. If you drag an object outside of the frame of the slide, what error message does Powerpoint return?

Answers:

• None of these

• No message, the object is retracted back into the slide

• A dialogue box that asks if you want to delete the object or cancel the action

• No message but the object will not print

299. What does an Entrance Animation do?

Answers:

• Determines how a slide loads onto the screen.

• Determines how the slide is printed.

• Determines how an object will appear on a slide.

300. Under which tab would you change the resolution of your slide show?

Answers:

• View

• Design

• You cannot change the resolution of your slide show, it always plays at the monitor's native resolution.

• Review

• Slide Show

301. Which of these is NOT a transition?

Answers:

• Clock

• Bubbles

• Ferris Wheel

• Honeycomb

• Vortex

302. In the presenter view, how many slides can be seen?

Answers:

• 3

• 2

• 1

• 0

303. Hyperlinks are active when

Answers:

• you are creating in Normal view

• you run the final presentation

• all of these

• you are in Slide Sorter view

304. Slide show options available to the presenter include all of the following EXCEPT

Answers:

• transitions comment

• navigation comment

• speaker notes command

• navigation command

• transitions command

305. What does the layout choice offer that a theme does not?

Answers:

• All of these

• Consistency when Excel or Word objects are imported

• Separation of the slide into segments

• Unified color style

306. Which tool allows you to apply animations to multiple objects?

Answers:

• You can only animate one object at a time

• Animate Multiple

• Format Multiple Objects

• Animation Painter

307. How can you insert an animated .gif into a slide?

Answers:

• It is not possible to insert an animated .gif

• Go to 'Insert' in the ribbon and choose 'Video'

• Go to 'Insert' in the ribbon and choose 'Picture'

• Go to 'Insert' in the ribbon and choose 'Object'

• Go to 'Insert' in the ribbon and choose 'Animation'

308. What is not a transition option?

Answers:

• Stripes and Bars

• Fade and Dissolve

• Push and Cover

• Wipe

• Vaporize

309. Which of the following is NOT an option for Powerpoint Ink?

Answers:

• Ballpoint pen

• Highlighter

• Spray Paint

• Felt tip pen

310. If you present a slide show in which two presentations are linked, you must have both presentation files in the same folder on the computer for it to work.

Answers:

• False

• True

311. How can you add a logo to a header?

Answers:

• Capture the logo with a cropped screenshot and position it over the header area

• Open a text box, import the logo as a picture, cut and paste into the Header

• Click the Header or Footer /Insert/ Picture/ Browse/ Ok

• Open the Master View

312. What is a use of Smart Art?

Answers:

• Powerpoint tables

• Quick way to find the best clip art images for your presentation theme

• Charts integrated from Microsoft Excel data

• Bulleted lists

313. What is the default option in Protect Presentation menu?

Answers:

• Restricted Access

• Unrestricted Access

• Password Protected

• Read-only

314. Which of the following is NOT a PowerPoint view:

Answers:

• Slide Master

• Slide Preview

• Slide Sorter

• Notes Page Master

• None of these

315. How do we insert slide numbers?

Answers:

• Insert a text box and select Insert >> Page Number

• Insert a new text box and select Insert >> slide Number

• Insert a textbox and select Insert >> Number >> PageNumber

• None of these things

• Choose Insert >> Slide Number

316. What are lines, curve, freeform, and scribble?

Answers:

• Predefined entrance and exit effects

• Emphasis effects that can be applied to animations

• Types of custom motion paths

• All of these

317. Which of the following can we use to add times to the slides in a presentation?

Answers:

• Rehearse timings button

• You cannot add times to slides

• Slide transition button

• Slide show menu

• Slide show menu or Slide transition button

318. A slide-title master pair is:

Answers:

• designated placement in slide template for Title, text, pictures, etc.

• a slide master and title master for a theme

• a slide master and title master for a single slide

• a slide master and title master for a specific design template

319. What two items are automatically included in a comment?

Answers:

• Your initials and the date

• The name under which the Powerpoint software is registered on that machine, and the date

• Your first name and the date

• The Filename and date

320. What is the default platform that Powerpoint uses to play sound files?

Answers:

• .mid

• .kar

• .wma

• .wav

321. Which of the following is NOT part of Slide Design?

Answers:

• color scheme

• these are all part of Slide Design

• design template

• slide layout

• animation scheme

322. If you convert a numbered list into SmartArt, what is the default style if you don't choose a specific layout?

Answers:

• Vertical rectangle panels

• Pyramid with stacked rectangles

• Stacked rectangles with rounded edges

• Overlapping Circles

323. True or False: You can apply certain text effects directly onto existing text.

Answers:

• False; A separate WordArt text box is required

• False; You can only apply certain text effects in Word

• True; Highlight only the text you want to change

• True; Right click text box > Edit Text > Effects

324. In order to add sound to a presentation, you must have already have added to the text or object:

Answers:

• A sound tag from the Insert menu

• Any of these

• A link to the sound add-in

• An animation effect

325. With animations, what is a trigger?

Answers:

• All of these

• An action button that advances to the next slide

• An item on the slide that performs an action when clicked

• The name of a motion path

326. Which of the following is NOT located under the 'Slide Show' tab?

Answers:

• Broadcast Slide Show

• Custom Slide Show

• Slide Orientation

• Rehearse Timings

• Set up Slide Show

327. When selected, which ribbon appears and allows a user to change the way a sound clip on a slide is presented?

Answers:

• Audio Layout

• Audio Format

• Audio Tools

• Tools

• Audio Options

328. When choosing a theme, which option is NOT available for formatting?

Answers:

• Background

• Fill

• Adjust Picture

• Crop

329. What is the maximum number of slides that can be printed on a page?

Answers:

• 9

• 5

• 1

• 3

• 6

330. In a PowerPoint graph, the Value Axis is also the ____Axis

Answers:

• Neither

• Y or Vertical

• X or Horizontal

331. If you want to add a new slide and want to insert a picture into it, which of these layouts do you choose?

Answers:

• None of these

• Title Only

• Blank

• You cannot insert a picture with a layout

• Title and Content

332. If a graph is copied from Excel and pasted as a bitmap into Powerpoint, how can the y-axis font be adjusted?

Answers:

• Click the axis and press F2

• It cannot be adjusted in Powerpoint

• Select the graph and use the edit menu that appears

• Select the axis and right click for the edit menu

333. Which of the following options provides a means of printing features notes with a miniature slide on a printed page?

Answers:

• none; this is impossible to do

• notes page

• outline view

• regular print preview

• audience handout

334. What are the four options available in Insert >> Images menu?

Answers:

• Pictures, Charts, Diagrams, Bulk Upload

• Picture, Clip Art, Screenshot, Photo Album

• None of these

• Clipart, Charts, AutoShapes, Photo Album

• Clipart, From File, Charts, Screenshot

335. True or False: Sections do NOT appear in outline view in PowerPoint.

Answers:

• True

• False

336. The handout master contains placeholders for all of the following except:

Answers:

• footer

• header

• title

• slide number

337. If you want to insert some slides from another presentation into the current one, what do you choose?

Answers:

• None of these work

• From the Edit menu, choose Slides

• From the Review menu, choose Slides from Files

• From the Insert menu, choose Slides from Presentation

• From the Insert menu, choose Slides from Files

338. The Advance Slide timing:

Answers:

• Can be set to mouse click or a specific amount of time

• Cannot be adjusted

• Can be set to a specific amount of time only

• Can be set to mouse click only

• Can be set to on cue, mouse click, or a specific amount of time

339. The crop function appears when a SmartArt object is selected.

Answers:

• False

• True

340. Which of the following PowerPoint toolbars provides different options in various master views?

Answers:

• standard

• drawing

• formatting

• common tasks

• None of these

341. In Slide Sorter View, what would :05 indicate under a slide?

Answers:

• The transition between the slide and the next takes 5 seconds

• The slide remains active for 5 seconds

• The entrance transition for the slide takes 5 transitions

• None of these

342. The Drawing Tools/Format menu is the same whether you click an object or text.

Answers:

• False

• True

343. If you inserted .mp3 sounds from a subfolder within the presentation folder, but PowerPoint cannot find the linked sounds, what is the solution?

Answers:

• use absolute hyperlinks

• alter the security settings

• change the sound file extension

• use relative hyperlinks

344. A .potx file (PowerPoint Template) can store VBA code.

Answers:

• False

• True

345. You can automatically save different versions of your presentations so that you can retrieve earlier versions. What is this feature called?

Answers:

• Re-visioning

• Auto-Revisions

• Version saving

• Auto save

346. To find the translation of a word in another language:

Answers:

• Highlight the word/Review/Research/choose English Assistance US

• Highlight the word/Review/Research/choose Translation

• Right click the word in the presentation and choose Language Options

• Highlight the word/Format/Language/Translation

347. Numbers can be entered into a table in Powerpoint which can then be used to create a graph without using Excel.

Answers:

• False

• True

348. How would you make a shape change size in a slideshow?

Answers:

• Change the size and reimport

• Use the Zoom In or Zoom Out animation

• Change the Size property in the Format Picture box

• Use the Grow/Shrink animation

• Click animations/resize

349. True or False: Animation schemes applied to objects within a slide can be applied across the whole presentation at the same time.

Answers:

• False

• True

350. By choosing the translation option for a single word, you are given the option of replacing the word with the translation within the presentation.

Answers:

• True

• False

351. Which option allows you to select line, curve, freeform or scribble tools?

Answers:

• draw custom path

• All of these

• create effect

• insert motion path

352. What category is an  Action Button?

Answers:

• Macro

• SmartArt

• Autoshapes

• Hyperlink

353. Which is NOT a chart option in existing PowerPoint chart templates?

Answers:

• Bubble

• Surface

• Doughnut

• Wave

• Radar

354. To insert a yellow comment note onto a slide:

Answers:

• Go to the Design tab and click New Comment

• Right click and then click New Comment

• Go to the Insert tab and click New Comment

• Go to the Review tab and click New Comment

355. What is the default transition in PowerPoint?

Answers:

• Fade

• Uncover

• Wipe

• Crossfade

• Cut

356. What feature allows you to hover over a gallery choice and see its effect in the document?

Answers:

• Active Tab

• Quick Access Preview

• Active Gallery View

• Live Preview

• Gallery View

357. Which option on the custom animation task pane allows you to apply a preset or custom motion path?

Answers:

• add effect

• all of these

• insert transition

• emphasis

358. You've drawn a line in your slide, and you want to set a point to draw a connecting line off at another angle. You should:

Answers:

• right click to open the movement menu

• click again

• triple click

• use Curve Wizard

• double click

359. True or False: PowerPoint has a format tab.

Answers:

• False

• True

360. Under which tab can you find the Quick Styles Tool?

Answers:

• Format

• Layout

• Home

• Review