Do you know that? 2.7M+ jobs posted on Upwork-Elance in 2014 next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Logo Design 2016

(88, CL) Last updated: January 27
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

88 Answered Test Questions:

1. You should design a print-ready logo using RGB colors.

Answers:

• False

• True

2. True or False? It is generally recommended to use two or less typefaces in a logo.

Answers:

• False

• True

3. Using golden ratio while designing a logo is an old practice and it's not important anymore.

Answers:

• True

• False

4. A Logo should appeal to its target market.

Answers:

• True

• False

5. When an empty part of a logo creates another shape, it is commonly called...

Answers:

• negative space

• secondary logo

• inner space

6. "Google" logo is made in which of these styles?

Answers:

• Lettermark

• Brandmark

• Emblem

• Combination Mark

• Wordmark

7. What special use cases should be considered when designing a logo?

Answers:

• How it will appear on a website

• All of these

• How it will appear when faxed

• How it will appear on a car or van

8. What is the gestalt principle of closure?

Answers:

• When an object isn't completely closed, but closed enough that we perceive it as being closed

• Any symbol that is a seal or crest

• When a symbol is within a geometric shape

• When an object is made all-white and placed on a colored background

9. What is the native file format of Adobe Illustrator?

Answers:

• CDR

• PSD

• PNG

• AI

• EPS

10. It is helpful to do industry competitive research while designing a logo, in order to:

Answers:

• Be able to make stronger and more informed decisions on all elements of the design of the logo.

• All of these

• Prevent your logo from being too similar in style and concept to another logo

• Have a spectrum of styles, color palettes, and iconography to refer to when designing the logo

11. Logos should initially be made using __________.

Answers:

• Pixels

• Rasters

• Bitmaps

• Vectors

12. Which logo color mode is used in Web media?

Answers:

• Grayscale

• Channel Colors

• RGB

• CMYK

• Pantone

13. What is a Pantone?

Answers:

• A set of metallic inks

• A color-matching system to ensure color quality remains consistent when printing

• A color that will become muddy and grey when printed

14. Its not a good practice to have ___ in the main logo?

Answers:

• Drawings

• Custom Element

• Clipart and Free Stocks

• Illustrations

15. Common ways to ensure logo readability include

Answers:

• Vibrating color palates, closely kerned typography, and icons with textures

• High contrast colors, clear and easy to read typography, minimal and crisp icon

• Add gradients and strokes to fonts, keep the icon small and out of the way in lockups

16. Which of these is a gestalt principle of design?

Answers:

• Similarity

• Figure & Ground

• All of these

• Closure

17. What are five principles for an effective logo design?

Answers:

• Levelness, Vagueness, Contrast, Tone, and Durability

• Simplicity, Memorability, Durability, Versatility, and Obscurity

• Simplicity, Exuberance, Relevance, Contortion, and Distortion

• Versatility, Simplicity, Saturation, Contrast, and Relevance

• Simplicity, Memorability, Durability, Versatility, and Relevance

18. True or false: A logo should be designed to be visible outdoors, at a distance, or on a movie screen, even if the client says they only want to use it online.

Answers:

• False

• True

19. What is the main benefit of using a vector filetype over a raster filetype?

Answers:

• Better application support

• Better for web use

• Infinite Scalability

• Richer color

20. True or false: Photoshop is the best software for creating professional logos.

Answers:

• True

• False

21. 4 Good goals for a logo design are

Answers:

• Simple, versatile, memorable, relevant

• Strong narrative, taglines, lockups, bold

• Simple, elegant, soft, approachable

• Complex, controlled, memorable, diverse

22. Designing a logo for a product or service:

Answers:

• Both are true

• Helps a company to make their product or services marketable.

• Helps a company to earn goodwill.

23. When designing a logo, you should generally start in

Answers:

• Full Color

• Black & White

24. Duotone is

Answers:

• The spectrum of commonly used sound frequencies commonly used in brand jingles.

• A type of paper that has a color on one side, and white on the other.

• When two ink colors are used in the reproduction of an image. It is a common and cost effect method of printing.

25. An logotype should conform to which of these maxims?

Answers:

• To be simple, have a style of an clip art and use of "Helvetica" font

• To be memorable, instantaneously recognizable and have clarity when reproduced in small sizes.

• To be colorful, look expensive and reflect the current CEO taste

• To be illustrative in nature, have an lot of colorful elements and be recognizable only for closed groups of people

26. Which of these is a vector filetype?

Answers:

• EPS

• TIFF

• JPG

• GIF

27. To prevent any tampering of the logo in .ai format, what should you do to the file before handing it over to the client?

Answers:

• Clean out all unused color swatches

• All of these

• Convert type to outlines

• Unify any overlapping shapes

• Expand all effects and strokes

28. True or False? A logo should be stretched and distorted to make it fit unusually sized spaces.

Answers:

• False

• True

29. What questions should you ask a client in preparation for designing a logo?

Answers:

• It's best not to ask your client any questions.

• Who is your audience, what is your product or service, what is the most important message to get across?

• Who is your audience, what is your favorite color, what is your favorite animal?

• What is your favorite color, what is your product or service, what style do you want it to be?

30. True or False? A logo can simply be typography.

Answers:

• False

• True

31. Tradedress are colors that are strategically selected to reflect the brand attributes of a company.

Answers:

• False

• True

32. True or False? Sketching on paper is considered to be an outdated and obsolete activity in logo design.

Answers:

• False

• True

33. Color decisions for your logo directly affect all of these EXCEPT:

Answers:

• (All of these effect the logo directly)

• Brand color use in collateral materials

• Grayscale or black and white color reductions of the logo

• Subconcious emotional responses to the logo

34. True or False? In most cases, a photograph can be used as a logo.

Answers:

• True

• False

35. The main, usually vertical stroke of a letterform is called "stem".

Answers:

• False

• True

36. True or false: When your client asks for a print-ready logo file, you should provide them with a .PSD (Photoshop) file.

Answers:

• False

• True

37. True or false: CMYK is the same as RGB, just darker onscreen.

Answers:

• False

• True

38. The use of different color in a logo will affect certain mood from audience.

Answers:

• False

• True

39. A non-exclusive logo is a logo that is resold and can have multiple owners.

Answers:

• True

• False

40. Which of these should you NOT do when designing a logo

Answers:

• reduce the amount of detail as much as possible while retaining style and intention

• Use a limited number of readable fonts for the logotype

• Kern the lettering in the logo to maximize readability and character

• Use stock art as icons for the logo

41. What is an outline?

Answers:

• Tracing of the outer edge of text or a graphic image.

• Line by which the logo should be leveled.

• An extended part of the logotype outside the desired area of presentation.

• An line that shows hierarchical relations of logo elements.

42. Logos generally work best when they:

Answers:

• Have one clear idea and aesthetic

• Have intricate details

• are designed with at least 3-6 colors to make it eye catching

• Have many ideas and concepts to tell the full brand story

43. Which of these is a classification of typefaces?

Answers:

• All of these

• Slab-serif

• Sans-Serif

• Serif

44. What format should a logo be designed for?

Answers:

• There is not a specific format a logo should be designed for.

• Horizontal (Wide)

• Vertical (Tall)

• Square

45. True or False? Only big businesses benefit from having a logo.

Answers:

• False

• True

46. True or False? Logos should only exist for products and never services.

Answers:

• True

• False

47. It's okay to copy another logo design if...

Answers:

• It is never okay to copy another logo design

• It's used for a different industry

• The company name is different

• You change the color

48. What are the two primary color modes (for print and for web, in that order)?

Answers:

• ZM3, RGB

• CMYK, RGB

• HSB, CMYK

49. What is a possible reason for redesigning a companies logo

Answers:

• Changing audience and market so brand needs a new voice

• Aesthetics and style are dated but need to retain brand equity

• Previous design was not impactful enough and did not have a lasting impression on the audience

• All of these

50. When reducing a logo's size, you should make sure

Answers:

• All of these

• The counters of type are not filling in

• There remains a strong figure ground relationship

• Any symbols do not lose readability

51. True or False? Branding is the same thing as logo design.

Answers:

• True

• False

52. One of the advantages of designing a logo for a website is that you can use as many colors as you want because it will only be used in one place

Answers:

• False

• True

53. What is half-toning used for?

Answers:

• To make a logo semi-transparent on the web

• To separate the type from the symbol in a logo

• To create the appearance of a gradient in limited-color situations

54. Some logos may need a secondary version created for:

Answers:

• Motion or broadcast

• Textile printing

• Very small printing

• All of these

55. What formats should deliver to the client when logo is finally approved

Answers:

• .AI, .EPS, .PNG and .JPG

• .SWF

• .HTML

• .PHP

• .PSD

56. What is the best way to find out if a logo has been effectively designed before allowing a client to put it to use?

Answers:

• Ask your friends if they like it.

• Present the logo to a sampling of potential target audience members and have them rate the logo's effectiveness.

• Ask the client if they think it is effective.

• Research similar companies to see if their logo has similar qualities.

• Present the logo to your client's employees for feedback.

57. True or False: - The logo is a part of a brand.

Answers:

• True

• False

58. When designing a logo, it's important to consider the company and it's brand strategy.

Answers:

• True

• False

59. What is the Adobe Illustrator feature called that transforms a scanned drawing into editable vector points?

Answers:

• LightTrace

• VectorScan

• LiveTrace

• BezierCurve

60. A logo should be

Answers:

• Unique

• Memorable

• Graphic

• All of these

61. When designing a logo it's good practice to:

Answers:

• create different logos for official brand use

• design logos before doing research about the company and it's audience to ensure the most open and creative design.

• design multiple mockups and versions for various logo applications

• design out of market applications for the logo, just in case.

62. What elements should be considered when designing a logo's brand standards?

Answers:

• All of these

• The colors and treatments of a logo that should be allowed

• The minimum size a logo should be reduced to

• The minimum amount of space required around a logo

63. Which of these is a lossless raster filetype?

Answers:

• SAD

• TIFF

• CSV

• PDF

64. A logo should never be smaller than:

Answers:

• the size of a quarter

• 6 points

• 1/2 inch

• the size it begins to be illegible

65. What is a gradient?

Answers:

• All of these

• A dotted color pattern

• Two transparent colors overlaid on one another

• A color that shifts to a different color over a set amount of space

66. What is a bezier curve?

Answers:

• A curve based off the golden ratio

• An aliased curve made in raster graphics software

• Smooth curves made in vector graphics software

• An Adobe Illustrator feature that converts a scanned image to vector points

67. What is a ligature?

Answers:

• A question mark and exclamation point designed together as one character

• A bold punctuation mark

• Two letters designed to seamlessly connect

• Any typographic character not in the English alphabet

68. A Slab serif is the type of serif font that evolved from the Modern style and it is characterized by:

Answers:

• thin, round-like serifs.

• serifs on certain letter.

• non-existent serifs.

• thick, block-like serifs.

69. What is kerning?

Answers:

• Changing the space between two characters

• Changing the space between multiple characters at once

• Changing the space between lines

• Changing the space between two words

70. When a logo is protected by the USPTO, it is called a...

Answers:

• Copyright

• Trademark

• Naming schema

• Patent

71. What is a knockout?

Answers:

• A logo that is stroked or outlined and transparent in the middle

• The name of a Microsoft typeface

• A logo that is objectively beautiful and well-made

• something that is reversed out of a dark background

72. What is a lockup?

Answers:

• A logo placed in another shape, such as a crest, shield, or circle

• A logo placed in the upper left hand corner of letterhead

• A logo that is completely made out of geometric shapes and no type

• A symbol and logotype placed together in a specific arrangement

73. Which of these is not a principle of design?

Answers:

• Unity

• Balance

• Shade

• Rhythm

74. A logo is also called...

Answers:

• a trademark

• a brand

• a brandmark

75. What is a "logotype"?

Answers:

• An element of the logo consisting of a symbol or icon of an organization or individual

• An element of the logo consisting of the name or initial characters of an organization or individual

• A type of logo

76. What gestalt principle does the FedEx logo make use of?

Answers:

• Closure

• All of these

• Contrast

• Figure Ground

77. It's okay to copy another logo design if...

Answers:

• It is never okay to copy another logo design

• The company name is different

• It's used for a different industry

• You change the color

78. Color theory is complex, but designers who understand the basics are able to use color to their advantage.

Answers:

• True

• False

79. What questions should you ask a client in preparation for designing a logo?

Answers:

• It's best not to ask your client any questions.

• What is your favorite color, what is your product or service, what style do you want it to be?

• Who is your audience, what is your favorite color, what is your favorite animal?

• Who is your audience, what is your product or service, what is the most important message to get across?

80. An logotype should conform to which of these maxims?

Answers:

• To be simple, have a style of an clip art and use of "Helvetica" font

• To be colorful, look expensive and reflect the current CEO taste

• To be illustrative in nature, have an lot of colorful elements and be recognizable only for closed groups of people

• To be memorable, instantaneously recognizable and have clarity when reproduced in small sizes.

81. True or False, strongly consider a custom font for your design. The more original the font, the more it will distinguish the brand.

Answers:

• True

• False

82. Colors that are so bright that they are hard on the eyes helps logos stand out and be noticed.

Answers:

• False

• True

83. When designing a logo it's good practice to:

Answers:

• design out of market applications for the logo, just in case.

• design multiple mockups and versions for various logo applications

• create different logos for official brand use

• design logos before doing research about the company and it's audience to ensure the most open and creative design.

84. What is the best way to find out if a logo has been effectively designed before allowing a client to put it to use?

Answers:

• Ask your friends if they like it.

• Present the logo to a sampling of potential target audience members and have them rate the logo's effectiveness.

• Ask the client if they think it is effective.

• Present the logo to your client's employees for feedback.

• Research similar companies to see if their logo has similar qualities.

85. What is the gestalt principle of closure?

Answers:

• When an object is made all-white and placed on a colored background

• When a symbol is within a geometric shape

• When an object isn't completely closed, but closed enough that we perceive it as being closed

• Any symbol that is a seal or crest

86. How many different colors are there on a "Google"  logotype?

Answers:

• 5

• 3

• 4

• 6

87. the golden ratio is ________

Answers:

• 1.5555555555

• 1.61803398875

• 1:2

• 2.61803398875

• 5:2

88. Which of the following is not a kind of text type?

Answers:

• Line type

• Type on a path

• Point Type

• Paragraph Type