Do you know that? 34% of freelancers earn $70 or more per hour�a comfortable range by all measures. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Graphic Designer 2016

(127, CL) Last updated: February 12
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

127 Answered Test Questions:

1. What color is used to print crop marks and registration marks?

Answers:

• Cyan

• All of these

• Magenta

• Yellow

• Black

2. If black is added to a pure color, the graphic design term for the result is:

Answers:

• Color

• Night Color

• Tone

• Fuzzy

• Shade

3. What program is used to make vector images?

Answers:

• After Effects

• InDesign

• Illustrator

• Photoshop

4. What program is used to make vector images?

Answers:

• After Effects

• InDesign

• Illustrator

• Photoshop

5. Of the following fonts, which is a serif font?

Answers:

• Verdana

• Century Gothic

• Arial

• Helvetica

• Georgia

6. When referring to computers. A bit map would best be described as.....

Answers:

• a directed line segment whose length represents the magnitude.

• the line segment or its length from a fixed point to a variable point.

• an array of binary data.

• a type of graphic composed of pixels in a grid, where each pixel or "bit" contains color.

7. What file format should images with transparent backgrounds be saved as?

Answers:

• jpg

• tif

• png

8. What file format can be used when saving an image for use on a web site?

Answers:

• Any of these could be used.

• GIF

• JPEG

• PNG

9. In offset printing, printers mix inks using what colors?

Answers:

• Cyan, Magenta, Yellow, and Black

• Hex

• Spot

• RBG

10. Which type of graphic can be infinitely rescaled without loss of resolution?

Answers:

• Vector

• Pointilated

• Pixelated

• Raster

• Despeckled

11. What is the general resolution used for print?

Answers:

• 600 ppi

• 300 ppi

• 144 ppi

• 72 ppi

12. Which of the following is considered the industry standard for photo manipulation in graphic design?

Answers:

• Dreamweaver

• Paint

• Photoshop

• Acrobat

• GIMP

13. What is color does the following hex value represent? #000000

Answers:

• Green

• Yellow

• Blue

• Red

• Black

14. Color can be used to:

Answers:

• Signal the reader where to look first.

• Highlight important elements such as headlines and subheads.

• All of these.

• Group elements together or isolate them.

• Provoke emotion.

15. What does "ai" stand for regarding graphic design software?

Answers:

• Photoshop

• Adobe Indesign

• Auto Interlace

• Adobe Illustrator

• Alpha Identity

16. What is the program Dreamweaver used for?

Answers:

• Web Design and web development

• Animation

• Vector Art

• Print layout

17. Which program is best for creating animation?

Answers:

• Adobe Flash.

• Indesign.

18. What graphical format Adobe Illustrator based on?

Answers:

• Pixel

• Raster

• Vector

19. What resolution is best suited for the web?

Answers:

• 32 points per inch.

• 100 points per inch.

• 72 points per inch.

• 12 points per inch.

• 6 points per inch.

20. What program is best used for vector illustration?

Answers:

• Adobe Indesign

• Adobe Dreamweaver

• Adobe Flash

• Adobe Illustrator

21. Photoshop is a product of :

Answers:

• Mac

• Adobe

• Macromedia

• Apple

22. What restriction can a designer put on licensing the use of work that they have created?

Answers:

• Time frame in which it is produced

• Geographic region in which it is produced

• All of these

• Quantity of items being produced

• In what type of media it is produced

23. Texture can be used to:

Answers:

• All of these.

• Give a printed publication, presentation, or web page a mood or personality.

• Provoke emotions.

• Create contrast for interest.

• Create a feeling of richness and depth.

24. What is the right solution to create unity?

Answers:

• Use the same color palette throughout.

• Line up photographs and text with the same grid lines.

• Choose visuals that share a similar color, theme, or shape.

• Any of these.

• Repeat a color, shape, or texture in different areas throughout.

25. True or False? Saving a 72dpi  logo is excellent for commerical printing.

Answers:

• True

• False

26. When would it be best to use Illustrator rather than Photoshop?

Answers:

• Image editing and when manipulating photos.

• Either one is just as good.

• Creating scalable graphics or when optimizing vector images.

• When its requested.

• When Anti-aliasing is necessary.

27. What are raster images saved in CMYK mode used for?

Answers:

• Video

• Powerpoint Presentations

• Web Sites

• Printing

• Email Newsletters

28. What is the correct color mode for files to be printed?

Answers:

• RGB

• DUOTONE

• GREYSCALE

• Depends on the output device. RGB is better for devices with larger gamma range.

• CMYK

29. Which of these programs CANNOT save or export to a .pdf document?

Answers:

• Photoshop

• InDesign

• All of these programs can export to a .pdf

• Illustrator

30. Out of the following, which establishes typographic hierarchy?

Answers:

• All of these

• Placement

• Contrast

• Point size

• Weight

31. What is a watermark?

Answers:

• A translucent mark that is mostly only visible when held up to light

• A stain that accidentally happens during printing

• Where the paper cutter will trim the page

• A special plate the embosses plastic into paper

• Marks used to help printers line up their presses

32. HSL, one of the color-control options often found in software stands for:

Answers:

• Hue, Saturation, Lightness

• Hue, Softness, Lightness

• Highlights, Saturation, Lowlights

33. What is a serif font?

Answers:

• No extensions

• Has small lines trailing from the edges of letters and symbols

34. Which color best reflects these descriptions? Warmth, love, anger, danger, boldness, excitement, speed, strength, energy, determination, desire, passion, and courage.

Answers:

• yellow

• red

• purple

• orange

• black

35. What program can you use to export content for the web?

Answers:

• InDesign

• Illustrator

• Photoshop

• Fireworks

• All of these.

36. What color does the "K" in CMYK stands for?

Answers:

• Blue

• Black

• Magenta

• Red

37. What does UI/UX design stand for?

Answers:

• United Interface/United Expert Design

• User Inbound/User Example Design

• United Interest/United Experience Design

• User Interface/User Experience Design

• User Interest/User Experience Design

38. Which of these best describes Photoshop and Illustrator:

Answers:

• Photoshop is web, Illustrator is print

• Photoshop is CMYK, Illustrator is Monotone

• Photoshop is raster, Illustrator is vector

• Photoshop is RGB, Illustrator is CMYK

• Photoshop is vector, Illustrator is raster

39. Which of the following is a solution to create a balance?

Answers:

• Use one or two odd shapes and make the rest regular shapes.

• Center elements on a page.

• Repeat a specific shape at regular intervals, either horizontally or vertically.

• Any of these

• Lighten a text-heavy piece with a bright, colorful visual.

40. What dpi and color mode setting should you use for print?

Answers:

• 72dpi - RGB

• 72dpi - CMYK

• 300dpi - CMYK

• 300dpi - RGB

• 100dpi - CMYK

41. When should an image be saved as an EPS file?

Answers:

• (all of these)

• When you want to embed the fonts in the file.

• When it needs to be printed in both color and grayscale.

• When it is going to be placed in another file and printed on a postscript device.

• When it is going to be used to make t-shirts by a silk screen process.

42. What program is used to browse and organize Adobe files?

Answers:

• Edge

• Photoshop

• Creative Cloud

• Bridge

43. Which file type does not render animation?

Answers:

• .swf

• .gif

• .tif

44. Resolution is a measurement of the output quality of an image, usually in terms of what?

Answers:

• time, space, or distant.

• pixels, dots, or lines per inch.

• All.

• height, weight, or length.

• feet, inches, or yards.

45. Resolution is a measurement of the output quality of an image, usually in terms of what?

Answers:

• time, space, or distant.

• pixels, dots, or lines per inch.

• All.

• height, weight, or length.

• feet, inches, or yards.

46. Which of these problems could keep a printer from being able to print a file?

Answers:

• Raster images saved in RGB mode

• Linked image files not included with the file

• All of these

• Fonts not converted to outlines or curves

• Raster images sized down in the design program but not in the raster image program

47. Which of these problems could keep a printer from being able to print a file?

Answers:

• Raster images saved in RGB mode

• Linked image files not included with the file

• All of these

• Fonts not converted to outlines or curves

• Raster images sized down in the design program but not in the raster image program

48. What size is a Letter size sheet (USA)?

Answers:

• 8" x 10"

• 8.267" x 11.692"

• 11" x 17"

• 8.5" x 11"

49. What is the recommended dots per inch (dpi) for images intended for display on the web or mobile devices?

Answers:

• 72 dpi

• 150 dpi

• 350 dpi

• 300 dpi

50. This software is used for pagination:

Answers:

• CS5.5

• Adobe Photoshop

• Adobe Illustrator

• Adobe InDesign

• Adobe Dreamweaver

51. Which of these is NOT an image file extension?

Answers:

• .ai

• .jpg

• .tiff

• .bmp

• .gif

52. In Photoshop, you change text to a graphic by:

Answers:

• Convert Text

• Render Text

• Rasterize Text

53. What dpi should you use for raster images that will be printed in a glossy magazine?

Answers:

• 266 - 300 dpi

• 1200 dpi

• 133 dpi

• 240 - 266 dpi

• 150 dpi

54. What is negative space?

Answers:

• Vector shapes that have no color assigned.

• The reduced space between words.

• The space around and between the subject(s) of an image.

• A mirrored image.

• Layers that are set to invisible.

55. Colors that are opposite of each other are called?

Answers:

• Square

• Complementary

• Analogous

• Split-Complementary

• Triadic

56. What should raster images saved in RGB color mode never be used for?

Answers:

• Printing

• Powerpoint Presentations

• Email Newsletters

• Web Sites

• Video

57. What is dot gain?

Answers:

• Adding an outline to a font.

• Increased size of halftone dots during printing.

• Monitor resolution setting.

• A transparent overlay layer.

• Hanging punctuation.

58. True or False? You can change any file type by changing the file name extension.

Answers:

• True

• False

59. JPEG is typically a:

Answers:

• lossy format

• lossless format

60. EPS file format used to transfer post script information between programs is called...

Answers:

• Encapsulated Post Script

• (none of these)

• Encapsulated Post Scan

• Encapsulated Postproduction Script

61. What would you call a grayscale image when printing offset?

Answers:

• Halftone art.

• Split fountain art.

• Line art.

• Color art.

• Posterized art.

62. What is leading?

Answers:

• The space between the baseline of lines of type

• The size of type

• The space between letters

63. Which of these best describes "anti-aliasing"?

Answers:

• Removal of errors and bad pixels from a low-res image.

• A smooth edge or transition of pixels around a graphic, so it's not jagged.

• Editing to take out the image's EXIF data.

• A rough placeholder graphic that will be replaced before printing with a high-res version.

• Rounding off the corners of a page.

64. How many digits are in a hexadecimal color code?

Answers:

• 5

• 3

• 6

• 12

• 4

65. Which format can allow the adjustment of a design to any size without losing quality?

Answers:

• filename.gif

• filename.psd

• filename.png

• filename.jpg

• filename.eps

66. Why is black set to overprint by default in many programs?

Answers:

• Adding black to most colors will not violate the printing restrictions for TAC.

• To prevent white gaps from showing up around most body text due to misregistration.

• (All of these are reasons)

• Most text is black and small text is hard to register with knockouts and trapping.

• Black mixed with anything else produces black.

67. In typography, leading is

Answers:

• adjusting two text boxes so the characters are sitting on the same line

• the process of hand drawing letters using a lead pencil

• the distance between the baselines of successive lines of type

• adding multiple dots between a chapter title and the page number in the table of contents

68. What does the A in RGBA stand for?

Answers:

• alpha-numerical

• transparency

• aliasing

• alpha

• opacity

69. What color does the hexadecimal code #FFFFFF make?

Answers:

• blue

• red

• white

• black

• yellow

70. What does the printer use to know where to trim the paper after printing?

Answers:

• Crop Marks

• A Ruler

• Color Bars

• Registration Marks

71. What does it mean if two colors are complementary? They are:

Answers:

• next to each other on the color wheel.

• monochromatic based on the position.

• perfectly shaded.

• Analogous so they go together.

• opposite on the color wheel.

72. In typography, kerning is

Answers:

• the distance between the baselines of successive lines of type

• the process of adjusting the spacing between two characters

• the process of selecting a typeface for a paragraph style

• the process of uniformly increasing or decreasing the space between all letters in a block of text

73. Which of these is NOT an example of environmental graphics?

Answers:

• Brochures

• Bus-stop signs

• Murals

• Billboards

• Building wraps

74. What does a printer use to line up the various printing plates in a multi-color print job?

Answers:

• A T-square

• Color Bars

• Registration Marks

75. Which one of the extensions are not a bitmap?

Answers:

• JPEG

• JPG

• None

• TIFF

• GIF

76. Gripper is...

Answers:

• The space on one side of a document that is free of print to enable a sheet fed press to "grip" the paper

• Another word for bleed.

• The plastic case that holds slides for scanning.

• The tongs used for pulling halftone prints from the developer.

• Best friend of Roman Emperor Augustus

77. Gripper is...

Answers:

• The space on one side of a document that is free of print to enable a sheet fed press to "grip" the paper

• Another word for bleed.

• The plastic case that holds slides for scanning.

• The tongs used for pulling halftone prints from the developer.

• Best friend of Roman Emperor Augustus

78. Define "Ligature."

Answers:

• A fiber in the body that connects bones to other bones

• When a character/glyph/grapheme is combined together with a one or more others

• An accent mark that appears above some letters in non-English languages

• A type of pen often used for calligraphy

79. What is a typography serif?

Answers:

• A detail on the end of a letter's stroke.

• A typeface that looks handwritten.

• Letters that are formed from character pairs.

• Letters that fall below the baseline.

• A complete library of fonts.

80. How is a duotone image made?

Answers:

• By using two colors of ink.

• By slightly offsetting two copies of the image so that they will appear 3D when wearing special glasses.

• By blending a gradient from a 100% color to a 0% of the same color over the image.

• Having the image divided into half grayscale and half CMYK.

• By overlaying the image with a copy of itself, increasing the saturation of the image.

81. Which file format is the most widely used when saving a rastered image for printing?

Answers:

• TIFF

• JPG

• GIF

• PNG

82. Which of the following is NOT a serif typeface?

Answers:

• Georgia

• Bodoni

• Helvetica

• Times New Roman

• Minion Pro

83. In printing, what is a bleed?

Answers:

• Ink that accidentally spreads in an unwanted manner

• Printing that exceeds the trim line(s).

• A design that carries over to multiple pages

• When ink shows through to the other side of a page

• A section of the page before the edge of the page that is safe to print within

84. What is a template sketch called in web design?

Answers:

• Site Map

• Wireframe

• Thumbnail

• Page Sketch

85. Which of these papers would you use to minimize deterioration from age?

Answers:

• Card-stock Paper

• Tabloid Paper

• Acid-Free Paper

• A4 Paper

• Glossy Paper

86. What file format should be used when saving a raster image for printing?

Answers:

• GIF

• All of these

• JPG

• TIFF

• PNG

87. Moiré is...

Answers:

• Pattern resulting from halftones and screen tints made with improperly aligned screens

• A French Typography program.

• To print one image over a previously printed image

• Spotty, uneven ink absorption

• A special patterned paper popular for invitations.

88. What size sheet is called "Tabloid"?

Answers:

• 11" x 17" (279mm x 432mm)

• 11" x 14" (279mm x 356mm)

• 8.267" x 11.692" (210mm x 297mm)

• 8.5" x 11" (216mm x 279mm)

89. C=0 / M=100 / Y=100 / K=0,  CMYK values, will produce what color?

Answers:

• Blue

• Green

• Black

• Red

• White

90. What does "collateral" refer to?

Answers:

• Web and print material used to promote sister companies.

• Printed material used to provide information about a business and give it an image.

• All the tedious but necessary paperwork that needs to be filled out before you can start designing.

• Established company designs, but using different colors.

• Licensing images.

91. Pantone is:

Answers:

• Hex color values

• Illustrator color values

• A proprietary color space

• Photoshop color values

92. Which of these color pairs is analogous?

Answers:

• red-green

• red-orange

• yellow-purple

• black-white

• orange-blue

93. A wireframe should NOT include the following:

Answers:

• Boxes for primary graphical elements

• Text Blocks

• Calls to action

• Graphics

• Placement of headlines and sub-heads

94. What is the result when white is mixed with a pure color?

Answers:

• Highlighting

• A tint

• Brighter

• A shade

• White

95. The height of a lower case letter is called the...

Answers:

• low height

• x height

• o height

• a height

• small height

96. Blue, blue-green, green is an example of:

Answers:

• monochromatic colors

• analogous colors

• complimentary colors

• shades

• tints

97. How do you set trapping between elements within a raster image?

Answers:

• Increase the Total Area Coverage of the ink.

• Apply a trapping filter to the file in the raster image program.

• Change the color mode to 16 bits per channel.

• Convert the image to CMYK.

• Raster images don't require internal trapping.

98. What does the "POP" in POP-display stand for?

Answers:

• Print of Poster

• Point on Package

• Poster of Purchase

• Point of Purchase

• Package Orientation Points

99. Define "Folio"

Answers:

• A terms for icon

• A type of fold used in brochures

• A capitalized first letter of a chapter

• A book/page size, or also a term meaning page number

• When two letters are combined together into one

100. In books and publications, odd numbered pages are on which side?

Answers:

• Upside.

• Underside.

• Downside.

• Left side.

• Right side.

101. What is the size of a "Legal" sheet of paper?

Answers:

• 8.267" x 11.692" (210 mm x 295 mm)

• 8.5" x 11" (215.9mm x 279.4mm)

• 11" x 17" (279.4 mm x 431.8 mm)

• 8.5" x 14" (215.9 mm x 355.6 mm)

102. What does the printer use to make sure the correct colors are being printed on the correct plates?

Answers:

• Registration Marks

• Crop Marks

• A Densitometer

• Color Bars

103. A baseline grid refers to the layout guide for...

Answers:

• Binding area

• Page numbers

• Body text

• Graphics

• Headlines

104. In the traditional color model, which color is complimentary to blue?

Answers:

• green

• white

• purple

• orange

• yellow

105. What design guideline should be used to create layouts?

Answers:

• The rule of thirds

• Tracking adjustments

• Color scheme

• Margins

• Slices

106. What is an example of a knockout headline?

Answers:

• Florescent ink headline.

• Headline with an exclamation point.

• Black headline on white paper.

• White headline on a photograph.

• Headline beneath photograph.

107. What is the ideal way to match up colors for printing?

Answers:

• Eyedrop Tool

• Pantone

• RGB

• CMYK

108. International Typographic Style developed in the 50's is also known by what other name?

Answers:

• Swiss Style

• Brutal Style

• Modern Style

• Atomic Style

• Soho Style

109. If a magazine cover file includes a spine, the publication will be...

Answers:

• Book bound

• Saddle stitched

• Perfect bound

• Wire bound

110. In printing the term "caliper" refers to...

Answers:

• thickness of finished publication

• width of paper

• diameter of print roller

• paper thickness

• thickness of ink deposit

111. What dpi should you use for raster images that will be silkscreened on a screen that has thread count of 90?

Answers:

• 170 dpi

• 300 dpi

• 90 - 110 dpi

• 96 dpi

• 72 dpi

112. What is flexography (or flexo) printing most commonly used for?

Answers:

• Wireless network printing.

• Lower cost packaging printing.

• Limited edition silkscreen printing.

• Solid pigment ink printing.

• Embossed metallic printing.

113. What size is a #10 envelope?

Answers:

• 10.375" x 4.5"

• 6" x 9"

• 9.5" x 4.125"

• 8.875" x 3.875"

114. What color do the first two digits in a hexadecimal represent?

Answers:

• Time's Up!

• Blue

• Red

• Green

• White

• None of the above.

115. How is a type's point size measured?

Answers:

• By measuring a lower case 'x'

• From Ascender to Descender

• The height of a capital 'E'

116. Which one of these is not an expression of composition?

Answers:

• Singular

• Dynamic

• Series

• Symmetrical

• Static

117. How do you decide whether to spread or choke an object on top of and surrounded by another object?

Answers:

• You don't have to decide since all graphic software programs automatically handle this without any flaws.

• You always choke the top object if it is completely surrounded by the bottom object.

• You always spread the top object if it is completely surrounded by the bottom object.

• All choices to spread or choke depend on the printing press being used and must be decided by your printer.

• If the top object is lighter you spread, if the surrounding object is lighter you choke.

118. The area of a printed sheet containing file information that is designed to be cut off in the binding process is called the...

Answers:

• Color Key

• Registration

• Bleed

• Slug

119. How many Picas are in an inch?

Answers:

• 3

• 24

• 18

• 12

• 6

120. With traditional halftone printing how long can a gradient be before it is definitely going to show banding?

Answers:

• 6"

• 8"

• 12"

• 24"

• 10"

121. What dpi should you use for raster images that will be printed in a newspaper?

Answers:

• 266 dpi

• 300 dpi

• 75 dpi

• 170 dpi

• 120 dpi

122. What was the motto of the Bauhaus?

Answers:

• Unity + Design

• More is less

• Design and Technology

• Color and space

• Art and Technology, a new unity

123. A yellow circle is on top of and completely surrounded by a blue box. How do you set the trapping if it is going to be printed using CMYK?

Answers:

• No trapping is necessary since yellow and blue are complementary colors.

• Choke the circle by overprinting a blue stroke; and overprint the circle's fill.

• Choke the circle by overprinting a blue stroke; and knockout the circle's fill.

• Spread the circle by overprinting a yellow stroke; and overprint the circle's fill.

• Spread the circle by overprinting a yellow stroke; and knockout the circle's fill.

124. What is the purpose for the "rule of thirds" in an image?

Answers:

• All of the above.

• To create three equal sections in an image.

• To align a subject within guidelines creating harmony in the composition.

• To encourage placement of the main subject in the center of the picture.

• To discourage placement of the subject at the center, or prevent a horizon from appearing to divide a picture in half.

125. What does GCR stand for?

Answers:

• Graphic Color Replacement

• Graphic Computer Render

• Grayscale Color Reduction

• Gray Component Replacement

• Graphic Color Renderer

126. What is the name for a common sort of typography ruler?

Answers:

• Picas Ruler

• E-Scale Ruler

• Point Scale Ruler

127. When looking at a color wheel, Red is at the top, Green is on the bottom, Blue and Orange tint are 180 degrees across from each other. Based on the color wheel, this is describe as what?

Answers:

• A Square color scheme

• A Cross-complementary color scheme

• A Equilateral color scheme

• A Split-Complementary color scheme

• A Rectangle (tetradic) color scheme