Do you know that? $73 average hourly rates for Software freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Final Cut Pro 2016

(244) Last updated: January 23
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

244 Answered Test Questions:

1. How do you edit a clip from the Viewer to the Timeline?

Answers:

• All of these

• Press the Canvas edit buttons

• Use the keyboard shortcuts

• Drag to the Canvas Edit Overlay

2. How many windows or pallets do you have open while editing?

Answers:

• 4

• 2

• 3

• 1

3. What does the first button next to the Log Bin button do?

Answers:

• Designates the directory above the current Logging Bin as new

• Erases all other logging bins

• Saves the logging bin

• Appears as a red light

4. What is the name of the window in which you view playback of your project during the editing process?

Answers:

• Viewer

• Browser

• Canvas

• Timeline

5. How do you change the Timeline timecode start number?

Answers:

• In the User Preferences General panel

• By entering a new number in the timecode display

• You cannot

• In the Timeline Options of Sequence Settings

6. Your sequence has 8 audio tracks, all tracks unlocked.  You press Shift F5, then F5, followed by 1, 3, 5 & 7.  Which tracks are unlocked?

Answers:

• 1, 2, 3, 4

• 5, 6, 7, 8

• 1, 3, 5, 7

• 2, 4, 6, 8

7. Which field do you enter the name of VCR tape into?

Answers:

• reel

• label

• scenes

• bin

8. What does PAL stand for?

Answers:

• Phase Alternate Line

• Phantom Add Lines

• Phase Adjusting Linear

• Perfect Audio Line

9. Where do you set scratch disk preferences?

Answers:

• Edit>Scratch disk

• Edit>Preference

• File>Open

• File>Log and Capture

10. How do you make a freeze frame?

Answers:

• Press Command-Option-F

• Use File>Export>QuickTime Conversion and select Still Image

• Press Shift-F

• Use Modify menu>Make Freeze Frame

11. Which is the optimal codec for editing in FCP?

Answers:

• H.264

• REDCODE

• Sorenson 3

• ProRes

• Animation

12. What is the keyboard command for Capture Now?

Answers:

• Shift + C

• Options + Q

• Space Bar

• Shift + N

13. How do you lock a video or audio track on the timeline?

Answers:

• The tracks can not be locked

• File > Lock

• Click the small lock icon to the left of the audio or video track

• Command + L

14. What are the key commands for marking in and out points?

Answers:

• Command + I and Command + O

• Insert > In and Out points

• Sequence > In and Out Points

• I and O

15. Final Cut Pro is what type of editing?

Answers:

• non linear

• digital

• linear

• analog

16. What do the red dots in the audio track signify?

Answers:

• sound is too loud

• sound has peaked out

• sound too soft

• no sound

17. What's the maximum increase of audio level in the Viewer with the level slider?

Answers:

• 12dB

• 40dB

• 8db

• 96dB

18. What does DVMC stand for ?

Answers:

• decibel varied media converter

• digitized video media converter

• digital video machine computer

• digital video media converter

19. What does the pen tool do?

Answers:

• adds a keyframe

• distorts an image

• used to write text

• used to leave editing notes

20. What type of distortions does the cylinder distort create?

Answers:

• none of these

• appears as if wrapped around a cylinder

• zigzag pattern

• whirlpool pattern

21. What kind of footage is Gang Sync most useful for?

Answers:

• none of these

• news footage

• Scenes in which you cut back and forth between multiple angles.

• any footage

22. What are the two formats for exporting straight from FCP?

Answers:

• Quicktime movie is the only option

• You can only export movies using the accompanying program Compression

• 16:9 and 4:3

• Quicktime Movie and Quicktime conversion

23. What type of distrortion does a fisheye distortion create?

Answers:

• bulging outward

• wavy lines

• bulging inward

• whirlpool pattern

24. What is an Echo?

Answers:

• a flaw in sound quality

• too much bass in the audio track

• a repetitive background noise

• a series of repeats to a particular audio

25. What does the arrow tool do?

Answers:

• deletes part of a clip

• selects and edit point

• plays a clip

• selects individual items

26. How do you export only a section of a sequence?

Answers:

• Use the range selection to select the section of the sequence to export

• Drag select the section you want, pull it into the Viewer, and export from there

• Mark In and Out points in the sequence

• You cannot without copying the section into a new sequence

27. What tool do you use to manually fade and edit music track?

Answers:

• Slip tool

• Scroll tool

• Pen tool

• Roll tool

28. What does a green line in the playhead represent?

Answers:

• saved file

• end of timeline

• analog

• render

29. How do you log and capture footage?

Answers:

• Make sure your camera is connected to your computer, in FCP click Insert > Footage

• Make sure your camera is connected to your computer, in FCP click Insert > Capture

• You don??t log and capture footage using FCP

• Make sure your camera is connected to your computer, in FCP click File > Log and Capture

30. Where can you scale, rotate, crop or distort footage or images?

Answers:

• In the Viewer window under the Motion tab

• In the Viewer window under the Filter tab

• Command + S

• You can not scale, rotate, crop or distort in FCP

31. What is the fps rate for PAL in Europe?

Answers:

• 12

• 25

• 60

• 88

32. What is the fps rate for NTSC drop frames?

Answers:

• 12.97

• 29.97

• 30.02

• 23.57

33. What is the keyboard shortcut to import a file?

Answers:

• Shift + I

• Cmd + I

• Option + I

• Cmd + /

34. When in the process of rendering, what happens if you press the caps lock key?

Answers:

• all saved files will be lost

• rendering will temporarily be disabled

• rendering will no longer function

• a video sequence will loop

35. What is the keyboard shortcut for paste?

Answers:

• Cmd +P

• Option +P

• none of these

• Cmd +V

36. What is the Keyboard command for the crop tool?

Answers:

• T

• CR

• S

• C

37. If your media is offline when you launch the application, what happens?

Answers:

• You get the opportunity to use the Reconnect Media dialog box

• You have to re-import your media

• You have to trash your preferences and reboot after connecting the media

• You have to re-ingest the media

38. What indicates an offline clip that is stored in the Browser?

Answers:

• a red slash

• an underline

• a blinking yellow light

• a green dot

39. Where are the render files stored?

Answers:

• Hard Drive

• Firewire Drive

• Jump Drive

• "Render Files" Folder

40. How does turning on snapping affect your editing?

Answers:

• The windows within the program snap to place and can not be rearranged

• The clips snap to one another with no dropped frames in between when placed in the timeline

• You hear a snapping noise whenever a frame is dropped

• Snapping doesn??t affect editing

41. One of the most important things to do before starting a new project is...

Answers:

• to import your footage

• to render your sequence

• to add a title screen

• to set a scratch disk location

42. How many channels of audio are represented in Mono Mix?

Answers:

• four

• one

• two

• unlimited

43. What is an Lcut?

Answers:

• a set of frames with no sound

• transition where audio and video are not cut together

• a completed montage

• brightness of light source

44. How do you open the Log and Capture window?

Answers:

• File>Log>File Name

• File>Capture

• File>Bin File

• File>Log and Capture

45. What is the keyboard shortcut for a new sequence?

Answers:

• Cmd +O

• Cmd +S

• Cmd + N

• Cmd +W

46. After adding a transition to your project the screen turns blue when you try to playback the transition. What do you need to do?

Answers:

• Save your project, quite FCP and try viewing the transition once you reopen the program

• Render the video so that you can view the transition

• Remove the transition and try re-inserting it

• Use a different transition from the Effects bin

47. What is luminance?

Answers:

• no sound

• the part of analog television signal that encodes brightness info

• the few seconds of glow when the monitor is turned off

• compressed information

48. What is the fps rate for NTSC non-drop frames?

Answers:

• 30

• 88

• 77

• 20

49. Which of the following is a a modifier key?

Answers:

• command

• all of these

• shift

• control

50. What does DNLE stand for?

Answers:

• digital never lining entrance

• digitizing non luminance editing

• digital non line encoding

• digital non linear editing

51. What is a favorite?

Answers:

• an audio file used frequently

• a video used frequently

• a line of text

• an effect used frequently

52. What is a scratch disk?

Answers:

• target destination for all your recliped bins

• target destination for all captured media files

• target destination for all your custom layouts

• target destination for custom layouts

53. The timecode is measured in which of the following?

Answers:

• frames

• hours

• all of these

• minutes

54. What is Hertz ( Hz) ?

Answers:

• no sound

• unit to measure a sound's frequency

• loudness of sound

• sound byte

55. What does the slip tool do?

Answers:

• rejects a clip

• crops a selection

• cuts a clip into two pieces

• slips a clip's in or out point

56. Which format can be ingested using log and transfer?

Answers:

• All of these

• XDCAM HD

• AVCHD

• DVCPRO HD

57. What is the key command used to play video footage in your sequence or viewer?

Answers:

• Spacebar

• Command + H

• Command + P

• Enter

58. What is a sequence?

Answers:

• Your final exported project

• There is no such feature in this program

• The order in which you import your footage

• A workspace where all of your clips, effects, titles and music come together to create a video

59. Can you have multiple sequences open at once?

Answers:

• Yes

• No

60. What is the standard for video formats in the United States?

Answers:

• PAL

• NTSC

• NTCC

• VICS

61. What are the three modes you can use to capture footage?

Answers:

• batch capture

• capture now

• capture clip

• all of these

62. What does the razor blade tool do?

Answers:

• Cuts a single clip into two sections

• Crops a selection

• Joins two clips together

• Delete a portion of a clip

63. What is a decibel?

Answers:

• a sound byte

• a measure of the amplitude of sound

• no sound

• audio track

64. Which of the following graphic files can be imported into FCP?

Answers:

• JPEG

• GIF

• PNG

• all of these

65. What is the standard rate for audio?

Answers:

• 48.0 khz

• 29.97 fps

• 66.0 khz

• 48.0 Hz

66. How do you animate a graphic?

Answers:

• Modify > Animate

• File > Animate

• You can not animate graphics in Final Cut Pro

• Window > Animate Pallet

67. What are the four main windows in Final Cut Pro?

Answers:

• canvas, viewer, timeline, browser

• timeline, browser, tool palette, canvas

• canvas, timeline, tool palette, browser

• canvas, playhead, browser, timeline

68. When you choose a capture preset, what settings do you want it to match?

Answers:

• system settings

• Timecode settings

• VHS Format

• source footage settings

69. What is the key command used to render audio and video simultaneously?

Answers:

• Command + R

• Shift + R

• Command + E

• Shift + E

70. What is a Log Bin?

Answers:

• place logged clips from the Log and Capture window are saved.

• file name for saved clips

• a catchall bin

• a trash been for unused clips

71. To make a freeze frame:

Answers:

• Click Modify > Make Freeze Frame

• File > Insert > Freeze Frame

• Command + M

• Mark > Freeze Frame

72. What does MIDI stand for?

Answers:

• minimum intensity digital interface

• musical intensity digital interface

• Musical Instrument Digital Interface

• musical interface digital instrument

73. Which of the following is quick definition of cache?

Answers:

• copy of render file

• audio waveform

• short term storage

• saved file

74. How do you remove an audio keyframe in the Timeline?

Answers:

• All of these

• Control-click on the keyframe to clear

• Use the Delete Point tool

• Drag the keyframe off the clip

75. How do you change the Browser view to Large Icons?

Answers:

• Shift+H

• Control-click in the Browser and select View as Large Icon

• On the View menu, click Browser Items, and then click Large Icons

• All of these

76. What is the key command to turn your pointer in the Razor Blade?

Answers:

• R

• Shift + B

• B

• Command + B

77. How many sequences may a project consist of?

Answers:

• one

• there is no limit

• one hundred

• ten

78. What is an omnidirectional microphone?

Answers:

• a microphone that is not connected to your computer

• a microphone that mutes the sound

• a microphone that picks up sound equally from all directions

• a microphone that separates the sound into two audo tracks

79. What kind of markers are there?

Answers:

• all of these

• scoring

• chapter

• compression

80. What does FPS stand for ?

Answers:

• Frame per second

• Filters per second

• Filter Program Software

• Frames Point South

81. Which of the following defines a jump cut?

Answers:

• information compression

• mute of sound

• visual jarring edit that disrupts continuously

• brightness of a light source

82. You drag a clip into the Timeline and the pointer changes into a right -pointed arrow. What does this indicate?

Answers:

• Only the video will be edited into the Timeline

• You are going to perform an Overwrite edit

• You need to grab the clip to the right before dropping it

• You are going to perform an Insert edit

83. How do you format your sequence to match your footage?

Answers:

• Sequence > Render

• Final Cut Pro > Easy Setup

• File > Save

• File > Save Project As

84. How do you load a clip into the Viewer from the Browser?

Answers:

• Double-click the icon

• Press the Enter key

• Double-click the icon OR drag the clip into the viewer

• Drag the clip into the viewer

85. How can you play through a red section of effects without rendering?

Answers:

• Use Option-\

• Use Option-P

• On the Mark menu, click Play, click Every Frame

• All of these

86. What menu command do you choose to ingest from nontape sources?

Answers:

• Choose File>Log and Transfer

• Choose Final Cut Pro>User Preference

• Choose Final Cut Pro>System Settings

• Choose File>Log and Capture

87. How do you copy all media and render files used in a sequence to another drive location?

Answers:

• Use File>Share

• Export>QuickTime Conversion

• Use Media Manager.

• Use Render Manager.

• Export>QuickTime Movie

88. What is the maximum number of audio tracks that can export from a sequence?

Answers:

• 12

• 24

• 2

• 4

89. What tab(s) are open in the Browser window?

Answers:

• Bin & Effects

• Sequence

• Stereo

• Filters and Motion

90. What RT setting should you choose when you want to preview as many effects in your sequence as possible?

Answers:

• Safe RT and Full Frame rate

• Unlimited RT and Dynamic Video and Dynamic Frame Rate.

• none of these

• Safe RT and Dynamic Frame Rate

91. In the Preferences tab, adjusting the levels of undo slider will allow you to do which of the following?

Answers:

• access files

• specify the number of actions that can be undone

• allow files to be erased

• all of these

92. You are drag and dropping a clip directly into the timeline.   The mouse cursor has an arrow pointing to the right with a perpendicular line at the tip.  What kind of edit are you making?

Answers:

• Roll

• Slip

• Overwrite

• Slide

• Insert

93. What is the maximum number of audio tracks a video clip can have?

Answers:

• 2

• 24

• 12

• 8

94. How do you zoom in and out of the timeline?

Answers:

• Scroll the small toggle button at the bottom left corner of the timeline window

• There is no reason to zoom in to the timeline window and therefore no zoom option

• Command + Z

• View > Zoom

95. What does the Clip Enable function do?

Answers:

• Makes a clip available for editing

• Logs a clip to the Browser

• Turns a clip's visibility on/off in the timeline

• Inserts a clip to the timeline at the current playhead location.

96. Which is generally done first: Ripple or Roll?

Answers:

• Roll

• Ripple

97. What is the maximum zoom size of the Viewer?

Answers:

• 100%

• 400%

• 200%

• 800%

98. You are rotating a still image in the Canvas using the mouse.  What modifier key can you press to lock the rotation at 45 degree increments?

Answers:

• Command

• Shift

• Option

• Control

99. What is a log note?

Answers:

• A note to the viewer

• A note to oneself

• A note to the producer

• An invisible note

100. What will appear next to the Log Bin once it is set up?

Answers:

• file name

• all file names

• Logging Bin name

• browser window name

101. What does render in "high precision YUV" refer to?

Answers:

• Renders a clip in 32 bit floating point in 4:4:4 Y'CbCr space.

• Renders a clip in 32 bit floating point in 4:4:4 RGB space.

• Renders a clip in 10 bits per channel.

• Renders a clip in 8 bits per channel.

• Renders a clip in 16 bits per channel.

102. What type of edit is an Extend edit?

Answers:

• A roll edit

• A ripple edit

• A split edit

• A slip edit

103. What is the keyboard shortcut for close window?

Answers:

• Shift +W

• Cmd +C

• Shift +C

• Cmd + W

104. What does Option-dragging a clip do?

Answers:

• creates three copies of the clip

• Creates a copy of the clip

• none of these

• moves the clip to another location

105. What is the keyboard shortcut for copy?

Answers:

• Cmd + C

• Option +S

• Cmd +S

• Option +C

106. What does the range selection tool do?

Answers:

• deletes part of a clip

• selects a range across multiple contiguous items

• saves the file

• selects individual items

107. What happens when you uncheck "make movie self-contained" when exporting a QuickTime Movie?

Answers:

• Renders the sequence and create pointer links to newly rendered files.

• Renders the QuickTime Movie as H.264.

• Recompresses all frames.

• Depending on whether the sequence is rendered, it will create pointer links to the render files to reduce exported file size.

108. When exporting a QuickTime Movie from a fully rendered sequence, what does checking the "current settings" checkbox do?

Answers:

• Discard all render files and re-render at maximum bit rate.

• Discard all render files and re-render sequence at Project Settings.

• Discard all render files and re-render sequence based on Sequence Settings.

• Discard all render files and re-render sequence to Easy Setup settings.

• Copy rendered frames into exported QuickTime Movie.

109. What does the RGB Parade display?

Answers:

• Saturation levels in red, green, and blue.

• Video levels of red, green, and blue.

• Contrast levels for red, green, and blue channels.

• Percentages of video in red, green, and blue.

110. When you're making an insert edit, what type of arrow does your pointer change into?

Answers:

• Right Arrow

• Left Arrow

• no change

• Up Arrow

111. How do you open the Trim Edit Window?

Answers:

• Double click the clip

• Press F5 Key

• none of these

• Double click edit points between the clips

112. What keyboard shortcut do you use to activate Digital Cinema Desktop?

Answers:

• Command=F1

• Command+Option+D

• Option+F1

• Command+F12

113. What does the create multiclip sequence command do?

Answers:

• Groups clips into stacks and creates multiclips out of the sequence

• Creates multiclips by in points in a selected sequence

• Creates multiclips by overlapping timecodes and strings the multiclips on a sequence by timecode

114. What other settings window contains the scratch disk information like that on the Capture Settings tab?

Answers:

• user preference

• audio video

• system settings

• file data

115. You hit play on the timeline and press Control+V to the beat of the music. What does this do?

Answers:

• Makes beat markers on the clip at the points where you press the shortcut.

• Performs audio fades at the points where you press the shortcut.

• Makes chapter markers on the timeline at the points where you press the shortcut.

• Makes markers at the points that you press the shortcut & adds edit points to the clips when playback is stopped.

116. What is the default audio level for the built-in NTSC Bars and Tone in FCP?

Answers:

• -8dB

• 0dB

• -12dB

• -16dB

117. What is the keyboard shortcut to toggle audio scrubbing on and off?

Answers:

• Shift s

• Control s

• Option s

• Control Option s

118. What is the keyboard command for Make still frame?

Answers:

• Shift + N

• Shift +M

• Shift + S

• Shift+O

119. Which key is used to find a match frame in a clip in a sequence?

Answers:

• F Key

• Z Key

• M Key

• L Key

120. How do you change the speed of a clip in the Timeline?

Answers:

• Tools>Change Speed

• Command-J

• Sequence>Change Speed

• Command-T

121. What's the keyboard shortcut to evoke the log and capture window?

Answers:

• Command-Shift-L

• Command-7

• Command-8

• Command-Shift-C

122. What is the shortcut to make the current frame under the playhead a Still Frame?

Answers:

• Option + N

• Command + N

• Shift + N

• Control + N

123. How do you apply the default transition to an edit point?

Answers:

• On the Effects tab, click Video Transitions, and then click Apply Default

• Option-T

• Control-click on the edit point and select Add Transition

• On the Effects tab, click Video Transitions, and then click Additive Dissolve

124. Prores HQ is a 10 bit format. Prores is an 8 bit format.

Answers:

• True.

• False.

125. How do you play the Timelines slowly?

Answers:

• Hold the down arrow key

• Shift+Spacebar

• Option+Spacebar

• Press the K and L keys

126. How do you change the poster frame for a clip?

Answers:

• Click CTRL+P

• On the Mark menu, click Set Poster Frame

• Use the Hand Scrub tool and the Control key to set the frame

• All of these

127. What does the timecode display in the upper left of the Viewer show?

Answers:

• The length of the media

• The duration of the clip

• The timecode for the first frame of clip

• The current location of the playhead

128. You have marked in and out in the timeline on some clips. The timeline also has some markers on it. What does the shortcut Option+A do?

Answers:

• Toggles the default select tool

• Selects clips from in to out

• Selects all clips in the timeline

• Sets your in and out point to the markers on either side of your playhead

129. Which of the following defines nesting?

Answers:

• placing one clip inside another

• all of these

• grouping sequences

• editing multiple clips

130. What is the keyboard shortcut for making an Overwrite Edit?

Answers:

• F10

• F5

• F9

• F8

131. What is the keyboard shortcut to save all?

Answers:

• Option +Cmd + A

• Cmd + S

• Option + Cmd + S

• Cmd + A

132. Where do imported media files go in FCP?

Answers:

• Where you left them

• They are moved or copied to the Capture Scratch folder

• To the Final Cut Pro folder in Documents

• To the Final Cut Pro folder in Movies

133. How do you change the media file name to match the name of the clip in the Browser?

Answers:

• Control-click the clip. On the Rename menu, click Clip to Match File

• Use Command-Option-R

• On the Modify menu, click Rename, click Clip to Match File

• Control-click the clip. On the Rename menu, click File to Match Clip

134. How do you reset the windows to their default layout?

Answers:

• Control-click in the Canvas and select default layout

• On the View menu, click Set Default Layout

• CTRL+U

• Control-click in the Browser and select default layout

135. What is the default video format in Final Cut Pro?

Answers:

• There is no default format

• ProRes

• ProRes HQ

• DV NTSC

136. What is the maximum number of clips you can show in the recent clips menu?

Answers:

• unlimited

• 100

• 20

• none of these

137. What is the maximum number of clips that can be held in the recent clips popup?

Answers:

• 10

• 20

• Unlimited

• 99

138. When using the displace distortion how does the distortion happen?

Answers:

• none of these

• automatically

• by clicking enter

• by offsetting pixels using the green and red channels

139. What is the keyboard shortcut to "Render All" in a sequence?

Answers:

• Command +R

• Shift + R

• Option + S

• Option + R

140. What is the keyboard shortcut to toggle the Video Scopes window?

Answers:

• Option+6

• Option+8

• Option+7

• Option+9

• Option+0

141. What is the maximum multiframe trim duration?

Answers:

• 30 frames

• 10 frames

• 99 frames

• Five frames

142. What is the keyboard command for Next keyframe?

Answers:

• Shift + K

• Shift + F

• Option + K

• Shift + N

143. Where is the Distort tool?

Answers:

• Press Command-D.

• Under the Selection tool in the Toolbar.

• Under the Crop tool in the Toolbar.

• In the Timeline button holder.

144. You are doing a 4 point edit. The duration between the in and out points of your source and canvas are different. What keyboard shortcut do you press to Fit To Fill the Source clip to the Canvas duration?

Answers:

• Option+F11

• Shift+F12

• Shift+F11

• Option+F12

145. How do you clear the In and Out points marked in in Viewer?

Answers:

• Press CTRL+X

• Press Cmd+Opt+X

• Press Option+X

• On the View menu, click Clear In and Out

146. What is the shortcut for paste attributes?

Answers:

• Shift V

• Opt V

• Ctrl A

• Cmd Opt V

• Ctrl V

147. Which is not the way to create a multiclip?

Answers:

• By setting a marker on clips

• By setting Out points on clips

• By setting In points on clips

• By setting Aux Timecode

• By selecting Timecode

148. When using iChat Theatre, do both computers need to have Final Cut Pro installed?

Answers:

• Neither machine needs Final Cut Pro installed

• Yes

• iChat Theatre does not work with FCP

• Only the sending machine needs Final Cut Pro

149. What is the keyboard shortcut to switch audio scrub on and off?

Answers:

• Option +S

• Shift +O

• Cmd + S

• Shift +S

150. How do you add a marker to mark a spot on your project?

Answers:

• Insert > Marker

• There isn??t an option to add markers

• Mark > Markers > Add

• Command + M

151. What is the keyboard shortcut to Enable Audio Keyframe Recording on the Audio Mixer tool?

Answers:

• Control+Command+K

• Command+Option+K

• Shift+K

• Option+Shift+K

• Command+Shift+K

152. You have linked video and audio in the Timeline, but clicking the video selects only the video and not the audio. How do you correct this?

Answers:

• Press Shift+L for linked selection

• The clip has to be recaptured as a link selected clip

• Press Option+L for Linked Selection

• On the View menu, click Linked Selection

153. At what speed should CD be burned?

Answers:

• 8x

• 24x

• 12x

• 4x

154. What is the difference between the mute button and the audible button?

Answers:

• Audible button switches off the track for output

• Audible button can be toggled without stopping playback

• There is no difference

• Mute button switches off the track for output

155. What other settings window contains the device-control information like that on the Capture Settings tab?

Answers:

• User Preference

• Scratch Disk

• Log and capture

• Audio Video Setting

156. What does a basic border do to the clip?

Answers:

• Adds a basic visible border on the clip

• Creates a boundary within the clip

• Draws an adjustable border around the clip

• Disables clip adjustments within the specified border

157. What information does the waveform monitor detect?

Answers:

• Incoming video signal

• Number of files in bin

• Incoming audio signal

• Log and capture history

158. How do you burn in timecode for a sequence starting at zero?

Answers:

• Nest the sequence and use File menu>Print to Video.

• Nest the sequence and apply the Timecode Generator filter to the nest.

• Apply the Timecode Reader filter to the clips and then nest the clips.

• Use File menu>Print to Video and check Add Timecode

159. What is the default multiframe trim duration in FCP?

Answers:

• Three frames

• There is no multiframe trim, only one frame

• Five frames

• Eight frames

160. Your current audio clip is set at -20 dB. You want it at -10 dB.   If you use the Gain Adjust dialog (Command Option L) and set the gain to -10, what must the "Make Changes" setting be?

Answers:

• Normalize

• Relative

• Compress

• Absolute

• Adaptive

161. Where can you do a slip edit?

Answers:

• In the Trim Edit Window

• In the Timeline, Viewer, or Trim Edit Window

• In the Timeline

• In the Timeline and Viewer

162. What is the maximum level of normalization gain?

Answers:

• 48dB

• 24dB

• 12dB

• 96dB

163. Why are some effects on the menu in bold?

Answers:

• Effects in bold need to be rendered

• Effects in bold will render in the background

• Effects in bold play back in realtime

• Effects not in bold are not available

164. What must you do first to be able to scale a clip in the  Canvas?

Answers:

• Press Command-Shift-S for the Scale tool.

• Activate the Scale tool from the Toolbar.

• Change the View popup to Image+Wireframe

• Use Modify menu>Image+Wireframe

165. How can you tell if a video clip has audio?

Answers:

• Select the clip and press Command+Option+zero

• In icon view, the clip has a speaker icon attached to it

• Select the clip and use View menu>Item Properties

• Control-click on the clip and select Show Audio

166. You need to add extra media to a subclip that was cut too tightly. How do you do that?

Answers:

• Control-click on the clip in the Browser and select Remove Subclip Limits

• You can't. You have to remake the subclip from the original master

• On the Modify menu, click Remove Subclip Limits

• Use Command-Option-U

167. What is the largest value a clip can be scaled to in the Viewer?

Answers:

• 200%

• 400%

• 1000%

• 800%

168. What is the keyboard shortcut to "Make Favorite Motion"?

Answers:

• Control+Command+F

• Control+F

• Option+F

• Command+Option+F

169. How do you configure and set general preferences?

Answers:

• File>Open>Preferences

• File>Log Bin

• Edit>Preferences>General Tab

• Edit>Preference

170. What's the highest level the waveform monitor will display?

Answers:

• 110 units.

• Unlimited.

• 120 units.

• 100 units.

171. How do you change a dual mono track to a Stereo Pair?

Answers:

• Shift+L

• Control-click on the Timeline clip and select Stereo Pair

• On the Sequence menu, click Stereo Pair

• Option+L

172. What is the maximum number of angles that can be included in a multicam?

Answers:

• 4

• 32

• 16

• 128

173. What is the maximum numbers of undos in Final Cut Pro?

Answers:

• 100

• 50

• 99

• Unlimited

174. How do you launch the application with the Canvas and Timeline closed?

Answers:

• Hold the Command key during startup

• Use Cmd-Opt-0 to launch the application

• Hold the Shift key during startup

• Hold the Option key during startup

175. Where is footage stored while editing?

Answers:

• jump drive

• bins

• hard drive

• saved files

176. What is the keyboard command for the Razor Blade All tool?

Answers:

• UR

• B

• RB

• BB

177. You have selected a group of contiguous clips in the timeline.  What is the keyboard shortcut to make the selected clips a nested sequence?

Answers:

• Control+C

• Option+C

• Command+Shift+C

• Command+Option+C

• Shift+C

178. How do you slow down a clip at the end of the sequence?

Answers:

• Do an extend edit with the speed tool active.

• Command-drag the end of the clip with the speed tool.

• Option-drag the end of the clip with the speed tool.

• Drag the end of the clip with the speed tool.

179. How do you make the basic text tool word wrap at the edge of the title safe area?

Answers:

• You can't. You have to enter returns manually

• In Controls click the checkbox for Text Wrap

• Set the Text popup in Controls to Wrap

• Use the Line slider in Controls to set the width of the safe title area

180. What is the keyboard shortcut for creating a text super?

Answers:

• Control+X

• Option+X

• Control+T

• Command+Shift+T

• Control+Shift+T

181. To place video inside text: a) which layer is on top, and b) what composite mode is applied to it?

Answers:

• a) Video is on top, b) Travel matte alpha.

• a) Text is on top, b) Travel matte alpha.

• a) Text is on top, b) Travel matte luma.

• a) Video is on top, b) Screen composite mode.

182. How do you reveal a clip in the Browser?

Answers:

• Control-click and select Reveal in Browser

• On theView menu>, click Reveal in Browser

• F

• Shift+F

183. You have a sequence loaded in your source monitor.  What keyboard shortcut do you press to Insert Sequence Content to the timeline?

Answers:

• Command+F9

• Option+F9

• Option+F10

• Command+F10

184. In the Trim Edit Window a green bar appears only above on the left side window. What kind of edit will be performed?

Answers:

• Ripple the incoming edit

• A dynamic ripple edit

• Ripple the outgoing edit

• An asymmetrical ripple edit

185. What key combination do you press to bring up the Broadcast Safe indicator?

Answers:

• Shift-Z

• Option-Z

• Alt - Z

• Control-Z

186. How do you edit only the video of a sync clip to the Timeline?

Answers:

• Hold the Option key while you press the edit button

• Decouple the audio target tracks

• Hold the Command key while you drag to the Canvas Edit Overlay

• Drag only the video to the Timeline

187. CTRL+V is the keyboard shortcut for what function?

Answers:

• Paste Insert clips into the Timeline

• Split Timeline clips at the playhead

• It does not do anything

• Paste clips onto a new track in the Timeline

188. Where can you do a slide edit?

Answers:

• In the Timeline and the Viewer

• In the Timeline and the Trim Edit Window

• In the Timeline

• In the Canvas and the Timeline

189. How do you set the ingest codec in the log and transfer window?

Answers:

• Set the Audio/Video Capture Preset to the codec you want

• Set the Audio/Video Sequence Preset to the codec you want

• Set the Easy Setup to the preset that includes the codec you want

• Choose it in the Action popup in the log and transfer window

190. How many drop shadows can be applied in the Title 3D controls?

Answers:

• Five

• Drop shadows are applied in the clip Controls.

• One

• Three

191. How do you toggle snapping?

Answers:

• Either press N or click the button in the upper right of the Timeline

• Click the button in the upper right of the Timeline

• Tap the spacebar twice

• Press the N key

192. How do you nest items that are in the Timeline?

Answers:

• Use Modify menu>Nest Items.

• Use Option-C

• Select the items, Control-click and use Nest Items.

• Use Command-Option-N.

193. If the current time in the Viewer is 2:10:26, and you type 500 and press Enter, what happens?

Answers:

• The playhead moves forward five seconds

• The playhead moves to 02:05:00

• The playhead moves to 5:00:00

• The playhead moves to 02:15:00

194. How do you reset the parameters in the visual display of the Color Corrector 3-way filter?

Answers:

• Press Control-Shift-X

• Shift-click one of the white reset buttons.

• Click the red X reset button.

• Control-click between the color hubgs and select Reset

195. What does a blue outline indicate when you are looking at clips in the multiclip editor?

Answers:

• Active video source

• Inactive video source

• Inactive audio source

• Active audio and video source

196. What Viewer or Canvas function needs to be set to allow multicam editing to work in the Timeline?

Answers:

• Playhead sync needs to be set to Open

• Playhead sync needs to be set to Video+Audio

• Playhead sync needs to be off

• Playhead sync needs to be set to Gang

197. What is the keyboard command to toggle the range check overlays to monitor your luminance and saturations levels?

Answers:

• Control+Z

• Command+Z

• Option+Z

• Shift+Z

• Control+Option+Z

198. In and Out points are marked in the Timeline and the clip in the Viewer. In a replace edit, what controls the edit?

Answers:

• The Timeline In and Out and the Viewer In point

• The playhead positions and the Timeline edit points

• The Timeline playhead position and the Viewer In and Out points

• The playhead positions and the duration of the shot under the Timeline playhead

199. How do you mark In and Out points that correspond to markers on a clip?

Answers:

• Put the playhead at the first marker, press I, use Shift+down arrow, and press O

• Use CTRL+A

• Use CTRL+M

• On the Modify menu, click Mark Clip Markers

200. How do you distort the aspect ratio of a clip in the Canvas?

Answers:

• Hold the Shift key while dragging a corner of the image.

• Hold the Shift key while dragging with the Distort tool.

• Hold the Option key while dragging with the Distort tool.

• Hold the Command key while dragging a corner of the image.

201. What is the first step in changing the clip's timecode?

Answers:

• none of these

• double click a clip in the browser so it opens in the viewer panel

• Open the file

• enter the new timecode number and format

202. How many locations in the FCP interface can you find the Motion templates?

Answers:

• Four

• Two

• One

• Three

203. What is the keyboard shortcut to delete all markers?

Answers:

• Command + `

• Control + `

• Option + `

• Command+Shift + `

• Shift + `

204. What does the mauve band on the right edge of the video in the Canvas indicate?

Answers:

• You are at the clip's Out point

• You are at the end of the media for a clip

• The video needs to be rendered

• You are on the last frame in the sequence

205. What does AIFF stand for?

Answers:

• Analog Information Filter Format

• Audio Interchange File Frame

• Analog Interchange File Format

• Audio Interchange Filter Format

206. What is a gap?

Answers:

• a part of a sequence without sound

• a place in the sequence where no media is on any track

• a space between video clips

• a mistake in editing

207. If the pan setting in the  stereo tab of the Viewer is set to zero, where will the audio come from?

Answers:

• Fully spread to the left and right speakers

• Halfway between center and the speakers

• It does not matter where the slider is on stereo audio

• Centered between the left and right speakers

208. What do you have to activate to see the speed indicators in the Timeline?

Answers:

• View menu>Speed Indicators

• The Clip Keyframe button.

• Control-click in the Timeline and select Speed Indicators

• Use Command-Option-J

209. Checking the Automatic Save Every in the Preferences tab will allow you to do which of the following?

Answers:

• save deleted in clips in your hard drive's trash

• all of these

• allow you to delete clips easily

• set the number of recently accessed clips available

210. How do you evoke the audio mixer?

Answers:

• Command-6

• Option-6

• On the Window menu, click Audio Mixer

• On the Sequence menu, click Audio Mixer

211. How do you change the duration of the default transition?

Answers:

• Control-click a favorite transition and select Set Duration

• Control-click the transition in the Effects tab and use Set Duration

• Make a favorite transition the default and set its length

• Change the Cross Dissolve duration in the Effects tab

212. What is the keyboard shortcut for creating a freeze-frame?

Answers:

• Shift-N

• Option-Apple-F

• Command-N

• Option-R

213. What controls which tracks Timeline items are copied from and pasted to?

Answers:

• The track locks

• The track target buttons

• The autoselect buttons

• The track selection tools

214. What happens to the audio level line in the Timeline when normalization is applied to a clip?

Answers:

• It's set plus or minus the value applied in the normalization dialog

• It changes to dark green to indicate normalization is applied

• It resets to zero

• Nothing

215. How do you access Motion templates in Final Cut Pro?

Answers:

• All of these

• From the Sequence menu

• From the Effects menu

• From the Generators popup

216. What is the keyboard shortcut for a new project?

Answers:

• Cmd + S

• Cmd +E

• Option + E

• Cmd +N

217. Which ProRes codec supports RGB pixel information?

Answers:

• ProRes 4444

• They all do

• ProRes HQ

• ProRes Proxy

218. How do you move filter sliders in one increment values?

Answers:

• Click the triangle button at either end of the slider.

• Click on the slider tab and tap the left or right arrow keys.

• Select the value and tap the up or down arrow keys.

• Drag the slider with the Command key.

219. If you speed up a clip in the Timeline and uncheck ripple sequence what happens?

Answers:

• The video is speeded up but not the audio.

• More of the clip is used to fill the Timeline.

• You can't sped it up without rippling the sequence.

• A gap is left in the Timeline.

220. If your Timeline icons say media offline, but you still see the media in the Viewer and Canvas, what can you do?

Answers:

• On the File menu, click Reconnect Media to re-link the files

• Reboot your computer

• Trash your thumbnail cache files

• Relaunch the application holding the Option key

221. What does the shortcut option-shift-2 do?

Answers:

• Brings up the canvas

• Makes a video effect a favorite

• Inserts a blue marker

• Brings up the audio mixer

• Adds an orange marker and brings up the edit marker dialog box

222. How do you remove a clip from a multiclip?

Answers:

• Make sure the clip to be removed is not the active angle and Option drag it from the Viewer

• Make sure the clip to be removed is the active angle and Option drag it from the Viewer

• Make sure the clip to be removed is the active angle and Command drag it out of the Viewer

• Make sure the clip to be removed not the active angle and Command drag it out of the Viewer

223. How can you tell how many clips are in a bin?

Answers:

• Control-click on the bin and select Get Info

• Double-click the bin into a new window

• You cannot

• Open the bin in icon view

224. What is the keyboard shortcut for Edit render quality?

Answers:

• Shift +R

• Cmd +R

• Cmd + S

• Shift + Y

225. How do you create a new logging bin in the Browser?

Answers:

• Click the Set Logging Bin button in the Capture window

• Control-click in Browser and use New Logging Bin

• Use Command-Shift-B

• On the File menu, click New, click Logging Bin

226. If you have a Timeline clip loaded in the Viewer and you switch the clip in the Timeline from mono to stereo, what happens to the clip in the Viewer?

Answers:

• The Viewer switches to the stereo tab

• Nothing

• The clip disappears from the Viewer

• The Browser clip replaces the clip in the Viewer

227. What's the difference between the two Gaussian Blur filters?

Answers:

• There is only one Gaussian Blur filter.

• One has a default value of 2, while the other has a default value of 10.

• One only blurs to 100 while the other blurs to 200.

• One blurs channels, the other blurs vertical and horizontal independently.

228. What does a yellow render line in the Timeline indicate?

Answers:

• The effect will play back but may drop frames

• The effect will play back at the default values

• The effect needs to be rendered to play back in real time

• The effect will only play back at reduced speed

229. If you have 12 audio output channels, three set to stereo and three to dual mono, how many files will be exported using the Audio to AIFF function?

Answers:

• 9

• 6

• 12

• 10

230. When importing a batch list, which of the following is NOT a necessary batch heading?

Answers:

• name

• duration

• timecode

• out

231. What is the minimum aspect allowed in the Text tool?

Answers:

• 1

• 0.1

• -1

• Zero

232. There are stereo audio clips on A1/A2. A1 is set as the target track. In Which track would a voice over recording go?

Answers:

• A new track A2 between the current tracks

• You get an error message because the stereo tracks can't be split

• Onto a new A1 above the current tracks

• Onto track A3

233. What does the autoselect button do?

Answers:

• Disables the clip

• Determines which tracks a clip will end up on an overwrite/insert edit

• Locks the track and prevents the clips from shifting.

• Disables the add edit function on that track

• Selects a clip

234. Can you import Final Cut Express files into Final Cut Pro?

Answers:

• No

• Yes

235. How do you set Mark>Audio Peaks to show peaks above -6dB?

Answers:

• You can't.

• Set peak level for the meters to -6dB

• Use Mark menu>Audio Peaks>-6dB

• In User Preferences>Editing set Audio Peaks to -6dB.

236. How do you play from the marked In to the marked Out in the Viewer?

Answers:

• Press Shift+period

• Click the button to the right of the play button

• Click the button to the left of the play button

• On the View menu, click Play In to Out

237. What is the max number of angles that a multi clip can have?

Answers:

• 50

• 128

• 10

• unlimited

238. What does a blue stripe going down the right-hand side of the Canvas indicate?

Answers:

• This is the current clip out point

• This is the current clip media end point

• all of these

• This is the end of the sequence

239. What is a three-point edit?

Answers:

• merging three files

• Location, Duration, and Content.

• none of these

• 3 clips edited together in a sequence

240. What is the keyboard command for the ripple tool?

Answers:

• U

• R

• RR

• PP

241. What is the maximum number of realtime audio tracks?

Answers:

• 99

• 36

• 8

• 24

242. What do you have to do to rotate an image while you scale it in the Canvas?

Answers:

• Acrtivate the Rotate tool in the Toolbar so you can rotate and scale together.

• Hold the Command key while you scale the image.

• Hold the Shift key while you scale the image.

• Hold the R key while you scale the image.

243. How do you turn on looped playback in the Timeline?

Answers:

• Use View menu>Loop Playback

• Use Sequence menu>Loop Playback

• Press Shift-L

• Control-click in the Timeline and select Loop Playback.

244. What is the keyboard shortcut to scroll horizontally to the left?

Answers:

• Option +page up

• Cmd + page up

• Shift + page up

• Shift + L