Do you know that? 38% like freelancing because no cubicles next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for DVD Studio Pro 2016

(68) Last updated: January 23
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

68 Answered Test Questions:

1. Which one of these is NOT a source that can go into DVD Studio Pro?

Answers:

• Word

• Motion

• Color

• Compression

2. Which is not a configuration for DVD Studio Pro?

Answers:

• Beginner

• Advanced

• Basic

• Extended

3. What is a Video TS file?

Answers:

• Video Technology Site file

• The authored DVD file

• Slideshow file

• The Closed Captioning file

4. What does VBR stand for?

Answers:

• Variable Bit Ratio

• Video Bit Rate

• Video Bit Ratio

• Valid Bit Rate

• Variable Bit Rate

5. What is the standard frame rate of an NTSC DVD video?

Answers:

• 60 fps

• 30 fps

• 29.97 fps

• 23.98 fps

• 24 fps

6. True or False. You can open DVD Studio projects from older versions in DVD Studio Pro 4

Answers:

• True

• FALSE

7. What is the standard DVD aspect ratio?

Answers:

• 1.78:1

• 4:3

• 2.40:1

• 16:10

• 2.35:1

8. When recording and editing audio, you should use a sample rate of ____________.

Answers:

• 94 kilohertz

• 44.1 kilohertz

• 48 kilohertz

• 40 kilohertz

9. The width of the visible area to the height of the visible area of the video frame is called _________.

Answers:

• video Frame ratio

• aspect ratio

• PAL ratio

• video ratio

10. What does the Graphical Tab represent?

Answers:

• A graphical view of video metadata

• A graphical of assets in a project

• A graphical view of all tracks, menus, slideshows, scripts, stories and connections in a project

• A graphical view of build data

11. What does the Track Tab contain?

Answers:

• All of these

• Video Track

• Audio Tracks

• Subtitle Tracks

12. Which one of the following is HD resolution?

Answers:

• 720 x 576

• 704 x 480

• 720 x 480

• 1280 x 720

13. What does the 'i' in 25i frame rate mean?

Answers:

• International scanning method

• Independent scanning method

• Interlaced scanning method

• Index scanning method

14. True or False? DVD Studio Pro supports web interactivity.

Answers:

• False

• True

15. True or False? You can add web links to your project.

Answers:

• False

• True

16. How do you save a project?

Answers:

• Command + S

• All Answers

• File> Save As

• Shift + Command + S

• File> Save

17. True or False? DVD Studio Pro can encode video files within the program.

Answers:

• True

• False

18. What is the size of a single side, single layer DVD disc?

Answers:

• 25 GB

• 9.4 GB

• 1 GB

• 4.7 GB

• 700 MB

19. What is the standard widescreen aspect ratio?

Answers:

• 16:10

• 2.35:1

• 4:3

• 16:9

• 2.40:1

20. You can have more than 1 menu with DVD Studio Pro?

Answers:

• True

• FALSE

21. Besides your mouse, What allows you to perform commands in DVD Studio Pro

Answers:

• Notepad

• The Inspector

• Keyboard Shortcuts

• Layered Menus

22. Subtitles can only be how long?

Answers:

• 5 seconds

• 2 minutes

• As long as the track

• 30 seconds

23. How do you duplicate an element?

Answers:

• Command-G

• Command-D

• Command-H

• Command-C

24. A ______ is made up of several commands

Answers:

• Script

• Menu

• Slideshow

• Track

25. What is the standard resolution of an SD DVD?

Answers:

• 800 x 400

• 720 x 480

• 1920 x 1080

• 640 x 480

• 1280 x 720

26. What are DVD-R and DVD+R?

Answers:

• Rewritable discs that can be used multiple times

• Discs that you can only write once on

27. How do you create a story?

Answers:

• Click the Add tool

• Click the Insert tool

• Click the Insert Story tool

• Click the Add Story tool

28. What is the feature that directs a DVD to play the initial piece of media when a DVD is inserted in a player?

Answers:

• Play

• Initial Play

• Menu

• First Play

29. True or False? MPEG-2 16:9 supports only HD video assets.

Answers:

• False

• True

30. Action that will not be cut off on the screen is called the ______________.

Answers:

• active safe area

• action area

• action safe area

• active area

31. Is DVD Studio compatible with Windows 8?

Answers:

• No, Linux only

• No, it will only run on Mac OS X

• Windows 2000/XP Compatible Only

• Yes

32. Which of these is NOT included in the type order?

Answers:

• Stories

• Layered stories

• Menus

• Layered menus

33. What appears when you select an asset in the assets tab?

Answers:

• Asset Inspector

• Asset guide

• Asset Help

• Asset toolbar

34. What is the standard frame rate of a PAL DVD video?

Answers:

• 24 fps

• 30 fps

• 29.97 fps

• 25 fps

• 50 fps

35. How do you preview a project?

Answers:

• Press Play Button in the Viewer Tab

• Press Simulate Button from main project window

• Project> Play

• Command + P

36. Which of these is NOT a characteristic of DVD-9?

Answers:

• 2-4 hours of content

• Dual layer

• Single-sided

• All of these are characteristics of DVD-9

37. True or False? You can use both NTSC and PAL assets in the same project.

Answers:

• True

• False

38. What is it called when there is a hidden feature that can only be configured when an invisible button is clicked?

Answers:

• Mint Drop

• Secret Menu

• Easter Egg

• Invisible Drop

39. Menu buttons have how many states?

Answers:

• 1

• 5

• 3

• 7

40. What is the function of the 'dynamic range compression'?

Answers:

• Increases the data rate of the final AC-3

• Helps even out the difference between the highest and lowest volume in an audio stream

• Helps even out the difference between the highest and lowest colors in a video stream.

• Lower the data rate of the final AC-3 file

41. Random play after a menu times out is created by using?

Answers:

• Slide Shows

• First Play

• Scripts

• Build/Format

42. True or False? You do NOT need to encode all your sources.

Answers:

• False

• True

43. To view subtitles in your project you must ______________.

Answers:

• preview OR simulate

• view

• preview

• simulate

44. _____are available and should be used when lining up buttons or text on a menu?

Answers:

• Rulers

• Button Markers

• Chapter Markers

• Guides

45. What is End Jump?

Answers:

• A DVD that never reaches the end point

• Skipping to the end of the DVD

• What plays after a track, marker or story ends

• The point which a DVD stops

46. Dropzones can not be made with?

Answers:

• Audio

• Picture

• Shape

• Video Clip

47. Up to how many images can a DVD slideshow hold?

Answers:

• 88

• 75

• 200

• 99

48. What is DTS?

Answers:

• High-quality surround format

• Audio-compression format

• Uncompressed digital audio format

• Mandatory audio format

49. Each track is allowed how many chapters?

Answers:

• 999

• 9

• Unlimited

• 99

50. You can tell if you have already used an asset by checking what column?

Answers:

• Log

• Simulate

• In Use

• Type

51. Imported assets can be rendered in the background while you work if?

Answers:

• Include a slideshow

• Specify in preferences

• Hit the start button

• Build / Format

52. What are the three common methods of encoding video ?

Answers:

• CBR, One-pass VBR, Two-pass VBR

• One-pass CBR, Two-pass CBR, Three-pass CBR

• One-pass VBR, Two-pass VBR, Three-pass VBR

• One-pass CBR, Two-pass CBR, VBR

53. You should not encode MPEG streams with a maximum bit rate higher than ___ Mbps.

Answers:

• 5

• 6

• 8

• 9

54. Which discs can you use to burn in your system's DVD burner?

Answers:

• DVD-5 and DVD-9

• DVD-9, DVD-10

• DVD-9, DVD-10, DVD-14

• DVD-4, DVD-5 and DVD-9

55. A layered menu is made up of what?

Answers:

• More than one PNG file

• PSD File

• More than one video

• A video file on top of a picture

56. Where would you find information on a simulation while it is in progress?

Answers:

• Story Tab

• Script Tab

• Outline Tab

• Log Tab

57. What script command allows you to go to another video track or chapter marker?

Answers:

• Next

• Exit

• End Jump

• Jump

58. How much hard disk storage should you have before creating a project?

Answers:

• 2 x the size of your project

• 4 x the size of your project

• At least the size of your project

• 3 x the size of your project

59. How do you add a text box to a menu?

Answers:

• Shift + T

• Choose Text from the Format menu

• Double click where you want the text box

• Select the Add Text Box icon on main window pane

60. True or False?  HD-based DVD can only use HD video resolution for the main features and extra features.

Answers:

• False

• True

61. True or False? IMAGE_TS folder is a required folder on the DVD-Video discs.

Answers:

• True

• False

62. What shows the linkage of the main elements of your project?

Answers:

• Overview

• Storyboard

• Map

• Summary board

63. DVD Studio Pro allows direct importing of project files from?

Answers:

• Final Cut Pro

• After Effects

• Apple Motion

• iMovie

64. Which one of these is NOT a drop zone property?

Answers:

• Sound

• Shape

• Asset

• Size

65. Which of these image files is NOT able to be imported into DVD Studio Pro?

Answers:

• JPEG

• TGA

• PCT

• PNG

66. The default setting for a script is?

Answers:

• Goto

• Nop

• Run

• Jump

67. You can import separate PSD layers into slide shows

Answers:

• False

• TRUE

68. How many more times can a blue laser disc hold than a red laser disc?

Answers:

• 5x

• 4x

• 2x

• 3x