Do you know that? 33% American freelancers earn $70+/hr next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Dreamweaver 2016

(230 / 1) Last updated: January 23
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

230 Answered Test Questions:

1. How do you remove underlines on hyperlinks?

Answers:

• Format>Font Size

• Format>Fonts

• Properties Panel>Page Properties>Links>Never Underline

• Insert Panel>Page Properties

2. When using layers, what can't they do if you opt to convert them to tables?

Answers:

• overlap

• be above or below one another

• change in size

• contain text

3. You have created a Web page that contains ASP, JavaScript, CSS, and HTML code. Which source code cannot be viewed in the browser by users?

Answers:

• JavaScript

• CSS

• HTML

• ASP

4. True or False: An external style sheet contains only HTML.

Answers:

• True

• False

5. When creating a Marquee on a page, what must be at the beginning and the end of the HTML code?

Answers:

• none of these

• <H1> and </H1>

• <MARQUEE> and </MARQUEE>

• <img src=Marquee>

6. Displays the current page, where you do most of your work

Answers:

• document window

• document toolbar

• application toolbar

• document panel

7. Which of the following is true of hyperlinks?

Answers:

• They can only link to a page within your site

• They do not yet support images

• They can only be represented by text

• They can be represented by text or graphics

8. What is another name for a collection of JavaScript statements that are executed only when called?

Answers:

• subroutine

• object

• property

• function

9. True or False: By default, Dreamweaver allows a user to input code via a USB microphone.

Answers:

• True

• False

10. Where would you specify where your hyperlink opens?

Answers:

• Hyperlink dialog box, using the Target drop down menu

• Dreamweaver likes to open hyperlinks in random windows each time

• You do not have a choice as to where it opens

• File menu under the Specify option

11. What do style sheets allow you to do ?

Answers:

• copy images from one site to another

• apply a style on all the labels of the same type

• none of these

• create an ordered list

12. True or False: The CSS Rule Definition window lists all the available properties for styling text.

Answers:

• True

• False

13. In CSS, what is used as a prefix for class selectors?

Answers:

• (#)

• (.)

• ($)

• (%)

14. Bulleted lists can have three styles:

Answers:

• default, bows, or square

• default, boxes, or square

• default, bullet, or square

• dumbbells, bullet, or square

15. What types of sound formats can be used in a web page?

Answers:

• WAV

• all of these

• MIDI

• MP3

16. What number does a border need to be set to be show invisible?

Answers:

• 10

• 2

• 1

• 0

17. In a Spry Drop Down Menu:   In the source code:   Which response is correct?

Answers:

• <li><a href="#"><strong>Home</strong></a> </li>

• <li><a href="#"><strong>Home</strong></a> </ul>

• <li><a href="#"><strong>Home</strong></a> </lu>

18. Which of the following should be tested once a site is designed?

Answers:

• all of these

• links

• different browsers

• different screen sizes

19. Which of the following is not one of the views in Dreamweaver?

Answers:

• Split

• Design

• Code

• Programming

20. What is the correct format for an email hyperlink?

Answers:

• mailto:person@website.com

• person@website.com

• email:person@website.com

• emailto:person@website.com

21. What is the default text align in Dreamweaver?

Answers:

• right align

• justify

• center align

• left align

22. True or False: Dreamweaver supports syntax highlighting within code view.

Answers:

• False

• True

23. What are Div tags?

Answers:

• HTML tags which appear only when clicked on

• broken links

• visible HTML tags

• HTML tags which control the apperance and position of the containers

24. Which of the following files can you create using Dreamweaver CS4?

Answers:

• HTML

• JavaScript

• ColdFusion

• All of these

25. What is a benefit of viewing the source code of a site?

Answers:

• learn how the page was structured and layed out

• modify the height of the entire page

• none of these

• copy the Javascript language

26. How do you make the grid appear visible while designing a page?

Answers:

• View>Grid>Show Grid

• Cmd+View Grid

• View>Snap to Grid

• Insert>Grid

27. You can use Dreamweaver to create:

Answers:

• PHP, Java, and ASP.NET

• The new space-time continuum format STCML

• all of these, except the space-time continuum thing

• HTML, XML, and CSS files

28. Which panel allows you to change the color of the background of a web page?

Answers:

• Properties panel

• Files panel

• Insert panel

• Assets panel

29. While in Design View, Dreamweaver creates special Div tags called AP Divs, which stand for:

Answers:

• Absolute Position Div

• Agreement Paired Div

• Always Placed Div

• Absolute Pair

30. What is the hexidecimal code for black?

Answers:

• 000000

• none of these

• BOBOBO

• BBBBBB

31. Which text heading number displays the largest text?

Answers:

• H6

• H1

• H2

• H3

32. This feature allows you to keep track of pages in your site:

Answers:

• Road Map

• Site Map

• Site GPS

• Eyesight Lens

33. In which of the following is it possible to specifiy the color?

Answers:

• links

• visited links

• active links

• all of these

34. When designing a site, split will allow which of the following?

Answers:

• none of these

• a frameset to be created

• view both code and design

• ability to view two pages at once

35. In which of the following directions can a navigation bar be placed?

Answers:

• vertically or horizontally

• only horizontally

• only vertically

• none of these

36. Which of the following are not allowed to be included in filenames of web pages?

Answers:

• #

• @

• &

• all of these

37. How can you see the source code from the web browser?

Answers:

• File>Open

• View Menu> Source

• source code can never be seen

• Layers Panel

38. Which of the following is the HTML tag to start a Heading Level 3?

Answers:

• <H3>

• <#H3>

• <H3/>

• </H3>

39. Which of the following is the correct keyboard shortcut to save your current file?

Answers:

• Shift + S

• Tab + S

• Ctrl + S

• Alt + S

40. True or False: Dreamweaver has built in validation tools.

Answers:

• False

• True

41. What is the html tag that tells the text to be bold?

Answers:

• <b>

• <bb>

• none of these

• </b>

42. Dreamweaver obtains file validation information from which one of the following sources?

Answers:

• World Wide Web Consortium

• Yahoo

• Wikipedia

• Google

43. Which is a bullet?

Answers:

• A Completed File.

• Small Circle or Similar Icon.

• None Of The Above.

• A Linked File.

44. Where can cascading style sheet formatting be called from for a Web Page?

Answers:

• Internal Style Sheets.

• None of these.

• Both Internal and External Style Sheets.

• External Style Sheets.

45. What does CSS Stand For?

Answers:

• Correlating Style Sheets

• Cascading Style Sheets

• Cascading Symantec Sheets

• Cats Stop Something

46. True or False: Dreamweaver allows a user to copy and paste text directly from Micrsoft Word.

Answers:

• False

• True

47. True or False: The properties and options that are displayed in the property inspector changed based on what is selected in the document window.

Answers:

• False

• True

48. To view Web pages and other content, you need a...

Answers:

• web coder

• code browser

• Web browser

• code reader

49. What is the first step in inserting an image into a layer?

Answers:

• Copy & paste

• File >Open

• Insert>Image

• Open in photoshop

50. What is the definition of a Meta Tag?

Answers:

• HTML code which has info such as page title, keywords, and descriptions.

• HTML code predetermined by Dreamweaver

• none of these

• boxes around images

51. What does HTML stand for?

Answers:

• Hypertext Markup Language

• Hypertext Markup List

• Hypertext Manual List

• Hypertext Markup Layout

52. Once you have added a browser to your list of available browsers for previewing, you can:

Answers:

• Rename the browser item

• Delete the browser

• All of these

• Select primary and secondary browsers

53. How do you add a row to a table?

Answers:

• Modify>Select Table

• none of these

• Modify>Table>Split Cell

• Modify>Table>Insert Row

54. Which of the following is a Workspace Layout option in Dreamweaver CS5?

Answers:

• Designer

• All of these

• Classic

• Coder

55. How many sites can you create with one copy of Dreamweaver installed on your computer?

Answers:

• 999

• unlimited

• 2

• 10

56. Dreamweaver is currently owned and produced by which company?

Answers:

• Adobe Systems

• Google

• Yahoo

• Macromedia

57. What is the hexidecimal code for white?

Answers:

• FWFWFW

• WWWWWW

• FFFFFF

• FFF111

58. Which is a valid file name for the first page of a site?

Answers:

• homepage.htm

• home.htm

• aboutus.htm

• index.htm

59. Dreamweaver can be used to create which of the following?

Answers:

• CSS

• all of these

• PHP

• HTML

60. What happens if you click on the New button on the toolbar?

Answers:

• new window appears and you need to choose which type of document to create

• nothing

• none of these

• all new documents will be saved

61. Which is a Paragraph Tag?

Answers:

• <em>

• <p>

• <table>

• <para>

• <h1>

62. The Insert menu offers which of the following options?

Answers:

• Comment

• Hyperlink

• Image

• All of these

63. How do you center text?

Answers:

• copy and paste

• Format>Align>Center

• Format>Font

• all of the above

64. Dreamweaver can create sites that include:

Answers:

• Sound

• Hyperlinks

• All of these

• Animations

65. What is a role of the Find and replace tool?

Answers:

• lists the images in the entire site

• find and replace pieces of source.

• none of these

• shows HTML code in the browser window

66. What target attribute will force a link to open a new browser window?

Answers:

• _top

• _blank

• new

• _parent

67. What is the definition of Javascript?

Answers:

• a special effect

• a block of code that cannot be altered

• a set of font choices

• block of code that adds dynamic content

68. How do you insert images into a web page?

Answers:

• none of these

• click and drag

• Insert>Image

• Edit>Paste

69. What is the coding toolbar?

Answers:

• a toolbar used to change font color

• a toolbar used to locate broken links

• none of these

• a toolbar used when editing code

70. What is cell padding?

Answers:

• space between cell's border and its content

• none of these

• the white space on a page

• the space between text

71. What is the default text color in Dreamweaver?

Answers:

• Black

• Grey

• Pink

• White

72. How many colors is a GIF limited to?

Answers:

• none of these

• 99

• 1000

• 256

73. You can save images for the Web in which formats?

Answers:

• TTF, INC

• JPG, GIF, PNG

• PSD, TIFF

• FLA, SWF

74. How do you zoom in or out of a site page as you are working on it?

Answers:

• File>Open

• View>Maginfication

• File>Save

• File>Preview in Browser

75. True or False: Dreamweaver lets you take items out of a list two ways - either by removing the list formatting from an item or items or by deleting their text outright.

Answers:

• True

• False

76. How many sites can be created with one copy of Dreamweaver on one computer?

Answers:

• unlimited amount

• 10

• 100

• 1000

77. Which of the following is the correct format to start a Heading Level 2?

Answers:

• <#H2>_

• _</H2>_

• <H2>

• <H2/>

78. What extension do Flash movies require when placing them on a web page?

Answers:

• .fla

• SWF

• .ai

• .htm

79. What are HTML tags surrounded by?

Answers:

• periods

• colons

• less than and greater than signs

• question marks

80. How do you test a page you just designed before uploading it to the server?

Answers:

• File>Preview in Browser

• File>Save

• File>Save All

• none of these

81. What is the bar called at the bottom of the Dreamweaver window that tells additional information?

Answers:

• domain

• frame

• status

• portal

82. What is the link that will appear after the link has been clicked and the linked page has loaded loaded?

Answers:

• a:link

• a:hover

• a:visited

83. Which tool allows you to see the page elements?

Answers:

• property inspector

• show grid

• magnify tool

• insert panel

84. Where is the remote server located?

Answers:

• on the designer's hard drive

• on the client's hard drive

• where the web site is hosted

• in the properties panel

85. What is the default color of unvisited links?

Answers:

• black

• blue

• green

• white

86. When you create an internal style sheet, Dreamweaver  adds a pair of...

Answers:

• <style> tags to the head of the page

• <decoration> tags to the head of the page

• <main> tags to the head of the page

• <css> tags to the head of the page

87. A remote site is:

Answers:

• a site located at the beach

• A site you can navigate using a remote

• site that specializes in selling tv remotes

• A set of files on a server that make up a site

88. How do you make a grid appear in the background of the page you are designing?

Answers:

• View>Grid

• View>Grid>Show Grid

• Window>Grid

• File>Show Grid

89. True or False: Dreamweaver's Find and Replace Tool allows a user to replace content across multiple files.

Answers:

• True

• False

90. How do you create a link for selected text or an image?

Answers:

• All of these

• Drag the Point to File icon on the Property inspector to the file in the Site window.

• Type the path name in the Link field of the Property inspector.

91. Which of the following is NOT a Hotspot tool?

Answers:

• Rectangular Hotspot Tool

• Orthogonal Hotspot Tool

• Polygon Hotspot Tool

• Oval Hotspot Tool

92. Once you have selected a Workspace layout you:

Answers:

• Are not permitted to change whatsoever

• Only change layouts after one week

• Can change to another layout at any time

• Will need to re-write all code

93. Which of the following features allow you to see your file exactly as it appears in a browser?

Answers:

• Live View

• Split

• Code

• Design

94. What is a definition of a domain name?

Answers:

• the text version of the IP address

• the name of a type of visitor to the site

• the name of a company

• the name of a browser

95. When viewing a site on the web, what does it mean when a question mark appears in place of the image?

Answers:

• image is actually a question mark

• browser problem

• the image has not been uploaded to the server

• image file is too big

96. Which of the following is considered a delimiter?

Answers:

• period

• semicolon

• all of these

• comma

97. What files does the local root folder contain?

Answers:

• all files on one's hard drive

• none of these

• linked files

• all files and folders for a web site

98. Which character type is not in the Dreamweaver Font List?

Answers:

• monospace

• sans-serif

• unispace

• serif

99. The Document Window lets you work in which view?

Answers:

• Coder

• All of these

• Split

• Design

100. Which of the following defines download time?

Answers:

• the time it takes to design a web page

• none of these

• the amount of time it takes for files to be transferred to a local computer

• how long it takes to save a file

101. What is seen in Design View for this image link, assuming there is a live connection to the Internet and that the image has been uploaded to the domain? <img src=''http://www.example.com/images/dogs.jpg'' alt="dogs">

Answers:

• blank space

• error message

• broken image link icon

• dogs.jpg image

• image placeholder

102. You can precisely adjust the width and height of your image in the:

Answers:

• Swatch library

• Preference dialog box

• Property Inspector

• Style library

103. Hyperlinks can link to which of the following:

Answers:

• A page on any site on the internet

• Another page in your site

• All of these

• Another location on the same page

104. What is the extension used for cascading style sheets?

Answers:

• .ai

• .xthml

• .css

• .fla

105. Where do you enter the numbers to resize rows?

Answers:

• Assets panel

• Properties Inspector

• Fles Panel

• Insert panel

106. When you swap images, it is best if:

Answers:

• You use the "Constrain" tool

• The images are the same size

• The images are the same color

• The images are the same "MIME" type

107. What CANNOT be controlled by <meta> tags?

Answers:

• Script Language

• Base Target

• Base URL

• All of these

108. Internal style sheets appear in what part of the document?

Answers:

• the footer

• the body

• the doc type

• the head

109. Which of the following opens a hyperlink in a new browser window?

Answers:

• _new

• _self

• _blank

• _different

110. The destination of a hyperlink can appear in :

Answers:

• Only the current browser window

• Only a new window

• A new window or the current browser window

• In a small window at the bottom of your screen only

111. Before uploading a page to the server, what must be done first?

Answers:

• Modify>Page properties

• File>Save All

• File>Preview in Browser

• File>Open

112. "WYSIWYG" User Interface, such as Dreamweaver's Design View, is an acronym for:

Answers:

• What You Speak is What Your Given

• What You Send is What You Get

• What You See Is What You Get

• None of the above

113. What is a storyboard?

Answers:

• a list of file names

• an outline of a site

• a small sketch representing each page in a site

• a file inside a file

114. the link that will appear  after the link has been clicked and  the linked page loaded.

Answers:

• a:visited

• A;link

• a:active

• a:hover

115. To change the formatting of selected objects or text, use the:

Answers:

• Property Inspector

• View menu

• Format Inspector

• Help menu

116. What can CSS styles be applied to?

Answers:

• selected words and paragraphs

• only selected words

• images only

• none of these

117. What is NOT a valid option for handling Copy/Paste in Dreamweaver?

Answers:

• Text Only.

• Text with structure (paragraphs, lists, tables, etc.)

• Text with structure plus full formatting (bold, italic, styles).

• Text with structure plus basic formatting (bold, italic).

• Text with structure plus full formatting and CSS styles (including from external style sheets).

118. True or False: Web browsers normally ignore extra spaces, tabs, and other blank-space characters in the underlying HTML when they display web page.

Answers:

• True

• False

119. Which of the following correctly defines ALT text?

Answers:

• text that is a hyperlink

• text that shows up when an image fails to load

• text that is blue when clicked on

• tex that you disappears when you rollover an image or text

120. Which of the following layout templates is not available in Dreamweaver?

Answers:

• 4 Column

• 1 Column

• 3 Column

• 2 Column

121. Which is not considered a hotspot tool?

Answers:

• polygon

• oval

• rectangular

• orthogonal

122. The default state of the link,  seen when none of the other states  are in use.

Answers:

• a:active

• a:link

• a:hoover

• a:visited

123. How many heading styles are there in HTML?

Answers:

• 50

• 6

• 1

• unlimited

124. A Code Snippet is...

Answers:

• A chunk of code that can be stored for later use

• Smaller than a point

• Used to add Snip parameters to an Object's properties

• Code that has been snipped from a form

125. What is another name for a graphic compression?

Answers:

• bitmap

• file

• absolute

• optimization

126. Optional regions are...

Answers:

• dependent on Code Snippets

• areas of a page that can be set to be shown or hidden

• just left of EditableRegions in a template

• not available in Dreamweaver

127. Which is not a type of link?

Answers:

• Relative.

• Absolute.

• Frames.

• Named Anchors.

128. What are visual aids?

Answers:

• Icons, borders and symbols that are not visible in dreamweaver

• Icons, borders and symbols that are only visible in liveview

• Icons, borders and symbols that are only visible in dreamweaver

• Icons, borders and symbols that are only visible in IE

129. Which menu allows you to show or hide the panels and inspector?

Answers:

• Window

• Assets

• Properties

• Insert

130. If you move files around while organizing your site, Dreamweaver will:

Answers:

• Will not allow you to continue until deleting all links in the entire site

• Require you to update all of your own links

• Will get confused and crash

• Update your links according to your changes

131. You are Webmaster for a Web site you did NOT create. You want to locate and correct broken links in it. Where can you go within Dreamweaver to locate broken links and open each page so you can correct these issues?

Answers:

• use HTML Reports in the Site Reports tab of the Results panel

• use Browser Compatibility in the Results panel and click Settings in the pop-up menu

• use Validation in the Results panel and choose Validate Entire Current Local Site

• use Link Checker in the Results panel and select Broken Links in the Show pop-up menu

132. What can layers NOT do if you want to convert them to tables?

Answers:

• Contain a Color

• Be larger than the target table

• Be close

• Overlap

133. The Rectangle Hotspot Tool allows you to:

Answers:

• Create Guides.

• Create images maps.

• Divide an image into smaller images.

134. To make the Document toolbar visible use the following menu sequence:

Answers:

• View > Toolbars > Document

• View > Documents

• Modify > View

• File > Toolbars > View

135. Where is the download time for a web page displayed?

Answers:

• status bar

• none of these

• properties panel

• assets panel

136. When setting a hyperlink, what does the link target in the properties panel specify?

Answers:

• which frame the linked target will open in

• which window the linked page will open in

• the text color of the link

• none of these

137. Design-Time style sheets allow you to : ______.

Answers:

• Export styles to create a CSS style sheet.

• Create simple CSS animation.

• Show or hide designs applied by a CSS style sheet as you work in a Dreamweaver document.

• Enable or disable styles for an entire page.

138. The Reference panel provides you : ____.

Answers:

• W3C validation

• Browser Compatibility

• A separate coding window

• Information on the specific tags

139. The Snippets panel allow you to : _____.

Answers:

• Store content for quick reuse.

• Manage and organize images.

• Store CSS codes exclusively

140. Can I create all my pages in Photoshop and bring them into Dreamweaver as an image?

Answers:

• Yes, but you have to convert to paths.

• No.

• Yes, although it would not be ideal

• Yes, but you have to save files as a .pdf first.

141. What is a two-step process for formatting text?

Answers:

• Apply the appropriate HTML tag to each chunk or text and then create styles using a HTML styles

• Apply the appropriate common tag to each chunk or text and then create styles using a CSS

• Apply the appropriate HTML tag to each chunk or text and then create styles using a CSS

142. Which property sets the text that displays when the mouse is held over an image in your site?

Answers:

• Title

• Src

• Link

• Size

143. On the Layers panel which of the following can be changed?

Answers:

• flash animations

• none of these

• visibility of the layer

• the text inside the layer

144. Which of the following provides buttons where you can quickly  insert elements?

Answers:

• properties panel

• assets panel

• document window

• insert panel

145. Which file controls how your frames will appear?

Answers:

• Frameset

• Template

• Master Document

• Timeline

146. What is an easy way to view image files outside a website before importing them into the web site?

Answers:

• File Manager

• Adobe Bridge

• none of these

• Finder

147. Which type of style should you use if you want to use the formats on multiple pages?

Answers:

• Linked

• Inline

• Orthogonal

• Embedded

148. Which panel displays your site's files and folders?

Answers:

• properties panel

• assets panel

• insert panel

• files panel

149. What view must you be in on the Files Panel to delete files from on the server?

Answers:

• Repository View

• Remote View

• Local view

• Testing Server

150. In the Target drop down menu, which of the following would open a hyperlink in the current browser window?

Answers:

• _parent

• _blank

• _self

• _current

151. How do you change the contrast of an image on a site page?

Answers:

• Double Click image

• Modify>Image

• all of the above

• Modify>Image>Brightness/Contrast

152. What is the name of an image that repeats across a background?

Answers:

• Tiled image

• saved image

• default image

• Background image

153. What does the Dreamweaver MX Library store?

Answers:

• Reusable content that consists of either text, images or both

• Reusable template content that is used separately from the rest of the template.

• Reusable content that consists of images only.

• Reusable content that consists of text only.

154. Which product is required to enable users to play Flash video on a Web page without progressive downloading?

Answers:

• Flash Media Interactive Server

• Flash Media Encoding Server

• Flash Media Rights Management Server

• Flash Media Streaming Server

155. What happens when you make a change in a library item ?

Answers:

• All files using that library item are updated.

• currently open files which use that library item are appended with the changes

• Dreamweaver shows the list of files using the library item and asks you whether you want to update or not.

• Files are not changed. Changes will reflect on future use of that library item.

156. What is the keystroke commmand to check spelling?

Answers:

• Option + F8

• Cmd + F7

• Option _ F7

• Shift + F7

157. In the Exhibit, how  do you use the Properties inspector to center the image without centering the text?

Answers:

• Select the image and then choose Middle from the Align pop-up menu in the Property inspector.

• Select the image and choose Align Center from the Modify menu.

• Click in the cell and choose Center from the Horz pop-up menu in the Property inspector

• Select the image and click the Align Center button in the Property inspector

158. The Behavior, Assets and History panels can be displayed using which menu?

Answers:

• View

• Window

• Modify

• Insert

159. Is it possible to upgrade the version of jQuery mobile library that ships with the latest version of Dreamweaver?

Answers:

• Dreamweaver automatically downloads and installs the latest version of jQuery mobile every time it starts.

• No, you have to wait for the next version of Dreamweaver to "catch up."

• Yes, that can be upgraded/replaced manually.

160. Which would NOT be a potential problem level that is detected by the Browser Compatibility Check in  Dreamweaver?

Answers:

• errors

• informational messages

• warnings

• design issues

161. Which of the following is the correct keyboard shortcut to preview your file in a browser?

Answers:

• F10

• F11

• F9

• F12

162. How many colors can a jpeg display?

Answers:

• 0

• up to 16.7 million

• 100

• 256

163. What do you add to a template in order to control where page content goes?

Answers:

• Editable Regions

• Text Frames

• Page Content Controllers

• HTML Controllers

164. What is the shortcut to insert a Line break ?

Answers:

• Ctrl-Alt-i

• Ctrl-Shift-Space

• Return

• Ctrl-Shift-Return

• Shift-Return

165. Dreamweaver will automatically format coding tags based on information found where?

Answers:

• Header

• Title

• Body

• Doctype

166. You want to deploy a Web site using Active Server Pages. Which type of server topology is required?

Answers:

• JavaScript Server running on Macromedia ColdFusion

• Microsoft Windows Server running Internet Information Services

• PHP Server running on Apple OSX Web Server

• Apache Server running on a Unix operating system

167. What is the javascript framework that dreamweaver uses for built in widgets, validation etc ?

Answers:

• Spry Framwork

• DWJS Framework

• Adobe Script Manager

• MM Framework

168. What is a tracing image?

Answers:

• An image in the background of a DreamWeaver document.

• An invisible image.

• An image imported from Illustrator.

• A hyperlink.

169. What is another name for an internal link?

Answers:

• linked

• absolute

• inside

• relative

170. What is used to lock areas where attributes of elements CANNOT be changed directly on the page?

Answers:

• CSS

• Templates

• Library items

171. What is the smallest HTML heading size?

Answers:

• 1

• 6

• 200

• 10

172. Which of the following is false?

Answers:

• You can create forms in Dreamweaver

• None of these

• You can FTP files using Dreamweaver

• The Site Map can be saved as an image

173. Which of the following is the keyboard shortcut to put up the current file?

Answers:

• Ctrl(Cmd)+Alt+L

• Alt+Shift+L

• Ctrl(Cmd)+Shift+U

• Ctrl(Cmd)+Shift+L

• Ctrl(Cmd)+Alt+U

174. A new page is created from a template that contains Previous and Next buttons. Those buttons cannot be selected in this new page in order to add the proper links. What do you do?

Answers:

• Edit the Behavior associated with the Previous and Next buttons

• Change the template and make the buttons editable regions

• Click the Apply button in the Template category of the Assets panel.

• Save the page in the Site directory or one of its subdirectories.

175. What is the keystroke command to insert a table?

Answers:

• Cmd (Ctrl) + T

• Option (Alt) + F5

• Cmd (Ctrl) + Shift + L

• Cmd (Ctrl) + Option (Alt) + T

176. What is the most effective way to compare modification dates of local files to remote files so that only new files are put to the remote server?

Answers:

• Cloak Files

• Synchronize

• Compare Files

• Update New

177. Can the latest version of dreamweaver help in creating web fonts ?

Answers:

• Yes by using Web fonts manager. Modify > Web Fonts

• Yes by using the Assets section

• Dreamweaver does not support web fonts. You have to add them manually.

• Yes by using Web fonts manager. Insert > Web Fonts

178. Which of the following contains application controls, the workspace switcher and menus?

Answers:

• document window

• application bar

• assets panel

• properties bar

179. How is the link checker activated to perform case-sensitive file name comparisons?

Answers:

• In the site definition by selecting "Use case-sensitive link checking.???

• In the page encodings by selecting "Check case in links.???

• In the Results panel???s Link Checker dialog.

• Dreamweaver always performs case-sensitive comparisons on links.

• Adding the following tag in the page's <head> tag block: <meta httpequiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />.

180. How do you create a report on whether a page complies with Section 508 standards?

Answers:

• On the View menu, click Code View Options, click Syntax Error Alerts in Info Bar

• On the File menu, click Validate, and click Markup

• On the File menu, click Check Page, and click Browser Compatibility

• On the Site menu, click Reports, choose Accessibility, and click Run

181. How do you insert a photo gallery?

Answers:

• Insert>Table

• Insert>Media>Web Stunning Gallery

• none of these

• Edit>Paste

182. By default, links created in Dreamweaver are relative to:

Answers:

• Document Path

• Site Root

183. What is a tracking image used for?

Answers:

• none of these

• search for images on your hard drive

• set background image that will not be shown on the browser

• copying images from the file menu

184. How can you add an image to a document?

Answers:

• In the files panel, double-click the image file

• Right click on the image and choose insert

• Choose file, import

• Drag the image file from the files panel to the document window

185. Which of the following is not a valid server connection type within Dreamweaver?

Answers:

• FTP

• IP

• WebDAV

• SFTP

186. Dreamweaver allows you to quickly collapse all open panels by pressing:

Answers:

• F5

• F4

• F6

• F3

187. Which toolbar provides the buttons you use to switch between views and checking for errors?

Answers:

• Document toolbar

• assets panel

• property toolbar

• application toolbar

188. How can you convert an inline style to a css rule in your css stylesheet using dreamweaver ?

Answers:

• by using Export inline CSS to stylesheet option

• by using "clean inline css" option

• Dreamweaver does not have that functionality. You have to do this manually by removing inline style and creating a css rule in your stylesheet.

• by using Convert Inline CSS to Rule option

189. What is the order of precedence (highest to lowest), when using all three types of Cascading Style Sheets (CSS) styles in a document?

Answers:

• inline, embedded, linked

• linked, inline, embedded

• embedded, inline, linked

• linked, embedded, inline

190. Show or hide Files Panel

Answers:

• Ctl+Shift+f

• Ctrl+f

• F9

• F8

• Alt+f

191. Dreamweaver is provided as part all but one of the following Adobe Creative Suites:

Answers:

• Design Premium

• Master Collection

• Web Premium

• Production Premium

192. Which of the following does the code inspector do?

Answers:

• shows HTML code as it appears in Design view

• none of these

• shows images sizes

• cannot be located anywhere on the screen

193. Dreamweaver allows a user to create additional comments stored in an external file, what are these called?

Answers:

• Coding Comments

• Design Comments

• Programming Notes

• Design Notes

194. What does the Style Rendering toolbar allow users to do?

Answers:

• Defines the styles used for Preview in Browser

• Show the page using the defined rules for specified devices

• Design pages for specific devices

• Add style rules for specific devices

195. Which of the following is NOT a Page Property?

Answers:

• Background color

• Tracing Image

• Title

• CSS Styles

196. Which action does NOT help mitigate page weight?

Answers:

• remove extra white space in the code

• optimize and compress all image files

• format pages and text using Cascading Style Sheets

• replace a JPEG photo with a GIF image

197. How can you hide table borders?

Answers:

• Deselect the table borders option in the visual aids list on the document tool bar

• Double click the table and choose hide table borders

• Choose view, hide table borders

• Right click the table border

198. You are required to publish content stored in a database to a Web page on-demand. Which two types of connectivity are required?

Answers:

• The database must be installed on the web server; and your web server must be able to connect to a database

• Dreamweaver must be able to connect to a database; and your web server must be able to connect to a database.

• Your application server must be able to connect to a database, and your web server must be able to connect to an application server.

• The database must be installed on the web server; and your web server must be able to connect to an application server.

199. Which category is not in the assets panel?

Answers:

• Heading Style

• Shockwave

• Movies

• Colors

• Templates

200. Which is the keyboard shortcut to switch Design View to Live View?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + Alt (Option) + F11

• Ctrl (Cmd) + L

• Alt (Option) + F10

• Alt (Option) + F11

201. What keyboard shortcut makes a copyright symbol in Dreamweaver?

Answers:

• CMD +G

• Option + G

• alt = G

• Alt+g

202. What is the <noscript> tag used for?

Answers:

• Indicate the end of JavaScript code for browsers that support JavaScript.

• Provide alternative processing or informational comments for browsers that do not support JavaScript.

• Indicate to a Browser to ignore any JavaScript in the page

• Comment out JavaScript code for debugging purposes.

203. What action is possible in both Layout View and Standard View?

Answers:

• converting from tables to layers

• inserting a layer on a page

• inserting a default Dreamweaver table from the Common Insert bar

• editing a table in Code View

204. Which of these is required when hosting a Web site on a publicly addressable production server?

Answers:

• Application Server

• SSL certificate

• FTP server

• Web server

205. By default, Dreamweaver cloaks which of the following files from uploading to a website?

Answers:

• .ai

• .psd

• .doc

• .pdf

206. What is the keystroke command on a MAC for making a link?

Answers:

• Option-L

• Cmd+Option-L

• Cmd-L

• Cmd-Shift-L

207. How many Spelling Dictionary's does DreamWeaver come with?

Answers:

• 53

• 1

• 3

• 35

208. Which of the following text attributes is not available in the Text Menu on the Insert Toolbar?

Answers:

• Italics

• Lists

• Bold

• Underline

209. What happens when a link is over an image?

Answers:

• small points appear when you click on it

• the image disappears

• none of these

• a border appears around the image

210. Which of the following shortcuts will hide all panels simultaneously?

Answers:

• F10

• F6

• F5

• F4

211. What view must you be in so the Insert table menu is NOT greyed out?

Answers:

• Code Design

• Standard View

• Layout View

• Either will work

212. Dreamweaver no longer supports syntax highlighting for which of the following?

Answers:

• C#

• Visual Basic

• JavaScript

• ASP.NET

213. You can run Site Reports to check _______.

Answers:

• Orphaned Files

• Missing Alt Text

• Browser Compatibility

• Broken Links

214. What is the keystroke command for the Objects panel?

Answers:

• Option + F2

• Cmd+F2

• F2

• Cmd+Option-L

215. Which tool is necessary to create a website and make it function on the web?

Answers:

• web browser

• FTP files

• application server

• dreamweaver

216. Your site requirements dictate that all pages must load in under 6 seconds for users connecting to the Internet with a 33.6k modem. What is the easiest way to verify that each page in your site meets this requirement?

Answers:

• Use the file browser to ensure that no HTML page is more than 18K

• Change your connection speed in your status bar preferences

• Run the Accessibility HTML Report for all pages in your site

• Install a modem and browse each page while using a stopwatch

217. What can you see with the special graphical editor?

Answers:

• any errors in the HTML code

• HTML code

• none of these

• all headings in the HTML code

218. Which reports are available in Dreamweaver HTML reports to assist you in website maintenance?

Answers:

• Broken Links, Missing Alt Text, and Untitled Documents

• XHTML Validation, Browser Compatibility Check, and External Links

• Missing Alt Text, Untitled Documents, and Orphaned Files

• Accessibility, Untitled Documents, and Missing Alt Text

219. Which of the following style pages are not supported by older browsers?

Answers:

• CSS

• Layers

• Frames

• all of the above

220. How many classes of web sites are there?

Answers:

• unlimited

• 40

• none of these

• 12

221. What events are attributes of a <body> tag and available for 4.0 or higher version browsers?

Answers:

• onClick and onLoad

• onKeyPress and onMouseDown

• onBlur and onLoad

• onBlur and onClick

222. Which two categories of reporting are available in the Dreamweaver Site Reports interface?

Answers:

• Information Reports and Browser Compatibility Reports

• HTML Reports and Workflow Reports

• Accessibility Reports and Browser Compatibility Reports

• HTML Reports and Browser Compatibility Reports

223. What are valid options in Dreamweaver to allow the collapse of code in Code View?

Answers:

• Collapse Attribute and Collapse Braces

• Collapse Braces and Collapse Selection

• Collapse Full Tag and Collapse Selection

• Collapse Attribute and Collapse All Instances Of This Tag Type

224. How many alignment options are there for text and graphics?

Answers:

• 100

• 10

• none of these

• 234

225. How is a page edited after zooming in on an element?

Answers:

• Use the Select Tool to click inside the page.

• Double-click on the page.

• Right-click (cmd-click) the page, and Edit Page on the Zoom menu

• Select the Edit button on the Properties Inspector.

226. What is the purpose of inserting the Mark of the Web code?

Answers:

• specifies Standard or Quirks mode for IE

• allows users to specify authorship within the code

• fixes the IE Peekaboo rendering bug

• prevents security dialogs when you preview in browser

227. Which panel allows you to insert a link?

Answers:

• Assets

• Insert

• Properties

• File

228. By default, the Paste from other applications into design view pastes : ____________.

Answers:

• Text only

• Text with structure (paragraph, lists, tables, etc.)

• Text with structure plus basic formatting (bold, italic)

• Text with structure plus full formatting (bold, italic, styles)

229. Which are the three categories of files displayed by the Dreamweaver Link Checker?

Answers:

• Broken Links, External Links, and Missing Files

• Broken Links, External Links, and Unreachable Files

• Broken Links, External Links, and Invalid Links

• Broken Links, External Links, and Orphaned Files

230. The Preview in Browser list can be found in which dialog box?

Answers:

• Window

• Preferences

• Browser

• Browsing


1 NOT Answered Yet Test Questions:

(hold on, will be updated soon)
231. What is a valid JavaScript variable assignment?

Answers:

• x = John Doe;

• x >= 5;

• x == y;

• x = 5;

• x -> 5;