Do you know that? men (21%) are much more likely than women (11%) are to moonlight as a freelancer next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for CorelDraw 2016

(150) Last updated: January 22
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

150 Answered Test Questions:

1. __________ Text Objects allow indentation, text direction, and page style layouts.

Answers:

• Parargraph

• Justified

• Artistic

• Preferencial

2. What tool will allow free hand path creation?

Answers:

• Freehand Tool

• Artistic Text Tool

• Circle Tool

• Slice Tool

3. Which tool creates the illusion of depth?

Answers:

• Interactive Transparency Tool

• Interactive Blend Tool

• None of these

• Interactive Extrude Tool

• Texture Fill Dialog

4. Which one of these is not a shape edit flyout tool?

Answers:

• roughen

• smudge

• free transform

• paint

5. Which setting is not in the zoom view drop down menu?

Answers:

• to page

• to width

• to selected

• to depth

• 200%

6. Choose the correct sequence of using the Fit Text to Path tool.

Answers:

• Using the Shape Tool, drag path to text node handle

• Right Click on Object, Choose Fit Text to Path

• Choose Path you to add text, Right Click, Add Text

• Choose Artistic Text, Text Menu > Fit Text to Path, Choose the Path Object

7. The _______________ tool creates a series of paths that progressively tween two separate paths.

Answers:

• Interactive Variance Tool

• Interactive Transparency

• Pick Tool

• Interactive Blend Tool

8. Which menu option will locate an object behind another object?

Answers:

• Lock Object

• Close Path

• Align and Distribute

• Order

• Clear Transformations

9. Which tool requires that you define a start, end and center point?

Answers:

• dimension

• knife

• interactive connector

• 3 point curve

• polyline

10. Graphic programs widely used in the graphic arts profession include __________

Answers:

• artificial intelligence, virtual reality, and illustration programs

• virtual reality, desktop publishing programs, and illustration programs

• megamedia programs, image editors, and desktop publishing programs

• desktop publishing programs, image editors and illustration programs

11. Which of these is a trace bitmap mode?

Answers:

• low quality image

• all of these

• detailed logo

• clipart

• line art

12. Every Path Vector can be ______ and ________. Fill in the blanks.

Answers:

• Simple, Complex

• Large, Capable

• Measured, Driven

• Filled, Outlined

13. You can not see through an object that is...

Answers:

• 100% opaque

• 25% opaque

• 50% opaque

• 33% opaque

• 10% opaque

14. You can display the rotation handles on an object by?

Answers:

• Shift + S

• Select All menu option

• clicking on it once, then clicking on it again (but not double-clicking on it)

• Ctrl + R

• dragging it

15. Which of these is a method for choosing fill color?

Answers:

• color harmonies

• all of these

• color viewers

• color blends

• color palettes

16. Each layer on a page can have 3 control settings. What are they?

Answers:

• Readable, Writable, Executable

• Up, Down, Off

• Visible, Printable, Editable

• On, Off, Never

17. If you want Artistic Text to fit along a line or object, what Tool do you use?

Answers:

• Shaping Tool

• Fit Text to Path

• Convert to Path

• Pick Tool

18. What is the difference between the Pick Tool and the Shape tool

Answers:

• Pick Tool utilizes the keyboard short cuts, while the Shape tool only allow right click

• Pick Tool requires a 3rd party extension, The Shape Tool is a native Tool

• Pick tool selects whole objects. Shape tool allows editing of object paths and settings.

• Pick Tool allows manipulation of the path nodes, while the shape tool is for removing curves.

19. Which of these is a drawing view display option in the Show menu item?

Answers:

• Printable Area

• Bleed

• All of these

• Page Border

20. ______________ is used for selecting and deselecting objects.

Answers:

• pick tool

• freehand tool

• shape tool

• Bezier tool

21. Artistic Text is not a vector object. How do you make it a path?

Answers:

• Ctrl + C

• Convert To Curves

• Alt + Click

• Double Click

22. Which action can be applied to texture fills?

Answers:

• Rotate

• Skew

• Offset Origin

• Mirror Fill

• All of these

23. Which of these can be snapped to a point?

Answers:

• guidelines

• text

• objects

• nodes

• all of these

24. The zoom tool is used for ___________ objects.

Answers:

• marquee selecting

• Magnifying

• embedding

• cropping

25. What does the CDT file extension stand for?

Answers:

• Cookbook Detail Layout

• CorelDraw Template

• CorelDraw Timeout

• California Drawing Template

26. What is used for selecting and deselecting objects ?

Answers:

• Shape tool

• Freehand tool

• Pick tool

• Bezier tool

27. Dots per inch (dpi) refers to what?

Answers:

• drawing scale

• none of these

• shape of objects

• resolution

• location of nodes

28. CorelDraw is a ____________ based drawing Application Package

Answers:

• Bitmap

• Photo paint

• Vector

• Scalar

29. Which fill type can be applied to a vector image?

Answers:

• Fountain Fill

• Fill Color

• All of these

• Texture Fill

• Pattern Fill

30. Which is a Blur effect option?

Answers:

• all of these

• Motion Blur

• none of these

• Radial Blur

• Gaussian Blur

31. The connection between 2 nodes is either a ______ or a ______. Fill in the blanks.

Answers:

• Service, Function

• Line, Curve

• Chart, Compass

• Cable, Light

32. Which of these is a Dimension Tool?

Answers:

• Callout Tool

• Angular Dimension Tool

• Slanted Dimension Tool

• all of these

• Horizontal Dimension Tool

33. You can snap to which of these points?

Answers:

• all of these

• node

• midpoint

• center

• edge

34. Which of these is a type of Guideline?

Answers:

• Angle and 1 Point

• 2 Points

• Vertical

• all of these

• Horizontal

35. Which of these specifications can be used to set up a page template?

Answers:

• layout style

• all of these

• orientation

• size

36. Which is the keyboard shortcut for paste?

Answers:

• Ctrl + C

• Shift + P

• Tab + P

• Ctrl + V

37. What is the file type, or extension of CorelDraw drawings?

Answers:

• CDR

• CPK

• CDT

• PSD

38. Which of these is an align and distribute tool setting?

Answers:

• all of these

• Align Centers Horizontally

• Align Right

• Align Top

• Align Bottom

39. CorelDraw is an example of a(n) __________

Answers:

• graphics suite

• groupware application

• paint program

• bit publishing package

40. Which page layout style is the default setting?

Answers:

• Booklet

• Full Page

• Book

• Top-Fold Card

• Tent Cards

41. Which of these is a page size setting?

Answers:

• Executive

• Photo Card

• all of these

• Legal

• Web Page (760x420)

42. Which setting applies to a transparency?

Answers:

• conical

• linear

• uniform

• all of these

• square

43. Which Effect can be copied from one object to another?

Answers:

• all of these

• Perspective

• Distortion

• Drop Shadow

• Blend

44. Path Objects are vectors, made up of what two things?

Answers:

• Charts and Graphs

• Nodes and Curves

• Math and Truth

• Numbers and Letters

45. What is the method for placing ruler guides on your page screen?

Answers:

• copy from previous file

• clone rulers

• rotate lines

• drag from rulers

46. From what menu can you change an image from full color to black and white?

Answers:

• Image > Modes

• Effects > Image Adjustments

• Effects > Image Manipulation

• Bitmap > Mode > Black and White

47. What is the Arrange > Align tool used for?

Answers:

• Aligning objects in relation to other objects

• Moving objects to the center of the page

• Changing the position of object in relation to the page

• Separating Objects so you can see all of them at once.

48. In CorelDraw there are two types of text. What are they?

Answers:

• Artistic and Paragraph

• San Serif and Serif

• Bold and Italic

• Black and White

49. Which settings are available with the convert to bitmap command?

Answers:

• Resolution

• Transparent Background

• Anti-aliasing

• Always overprint black

• all of these

50. In order to see a filled Path. It must be ________

Answers:

• Round

• Circle

• Large

• Closed

51. Which one is the method for repositioning a guideline?

Answers:

• drag the guideline to a new position

• none of these

• use Step and Repeat...

• use Mirror Parallel

• cut and paste the guideline

52. What tool do you need if you want to adjust path lines and nodes?

Answers:

• Pick Tool

• Interactive Variance Tool

• Shape Tool

• Interactive Transparency

53. A box appears around an object with an x in its center when you do what?

Answers:

• select the object

• draw a line over the object

• zoom into the object

• place text near the object

54. Which setting adjusts the difference between light and dark areas?

Answers:

• Hue/Saturation/Lightness...

• Channel Mixer...

• Brightness/Contrast/Intensity...

• none of these

• Color Balance...

55. What is the default paper type/size when you open CorelDraw windows?

Answers:

• Postcard

• Letter

• B2

• A4

56. After the eyedropper tool picks up a color, which tool drops the color into or onto another object?

Answers:

• interactive blend

• pattern fill

• smart fill

• paintbucket

57. Which keyboard shortcut aligns selected objects to their top edge?

Answers:

• CTRL+A

• Y

• Shift+A

• Z

• T

58. What is the key shortcut to align a selected object to the center of the page?

Answers:

• P

• Shift+P

• Alt+P

• X

• Y

59. This tool creates brush stroke like paths.

Answers:

• Shaping Tool

• Interactive Blend Tool

• Artistic Media Tool

• Freehand Tool

60. Which one of these is a non-printing element?

Answers:

• the swatch color yellow

• guidelines

• spelling errors

61. Which shortcut key aligns selected objects to the center of the page?

Answers:

• P

• Ctrl + C

• R

• Shift + C

• none of these

62. In the Image Adjustment Lab, which command allows you to clear all image corrections?

Answers:

• Reset to original

• none of these

• Create Snapshot

• Redo

• Undo

63. The Auto-Close Curve button works on what type of object?

Answers:

• Time's Up!

• text

• photos

• lines and curves

• shapes

• none of these

64. How do you modify the shape of a bezier line?

Answers:

• control handles

• rotate 90 degrees

• none of these

• align center

• flip horizontal

65. The shape of a curved line will change when you:

Answers:

• change it to a dotted line style

• rotate it 90 degrees

• group it with another line

• drag the control handles

66. Saving your drawing in formats that other applications can open is called:

Answers:

• Pre-flight

• Exporting

• Prepress

• Save As

67. Which of these is not an Image Adjustment Lab control option?

Answers:

• Tint

• Saturation

• Contrast

• Fill

• Brightness

68. What should be the criteria when you move objects to or from a Layer?

Answers:

• The layer must be unlocked

• All of these

• The layer must be locked

• The layer must be hidden

69. Which menu option will prevent accidental changes to an object?

Answers:

• Extrude

• none of these

• Weld

• all of these

• Lock Object

70. Which of these is Corel's default outline property for new objects?

Answers:

• solid line

• all of these

• square corner and line cap styles

• no arrowheads applied

• CMYK black color

71. Which menu item alters text to allow you to add, delete or move individual nodes?

Answers:

• Text > Fit Text To Path

• Text > Align To Baseline

• Edit > Convert To Curves

• Text > Convert To Artistic Text

72. With the _________ docker you can trim, weld, and intersect paths

Answers:

• Character Manager

• Object Manager

• Shaping

• Special Layers

73. Which of these is not a bitmap color mode option?

Answers:

• RGB Color

• Grayscale

• Duotone

• CMYK Color

• Mosaic

74. Selecting an object then right clicking and moving the object allows you to do what?

Answers:

• Delete the object

• Duplicate the object

• Rotate the object

• Select the object

• Zoom in on the object

75. The part of a printed image that extends beyond the page edge is called?

Answers:

• printable area

• margin

• page border

• bleed area

• none of these

76. What are the actual colors contained in the color palette called?

Answers:

• color styles

• scrapbook

• swatches

• fill color dialog

77. In Addition to the main toolbar, there are panels for tool specfic commands and options. What are these called?

Answers:

• Dockers

• Inspectors

• Toolbox Drawers

• Sinks

78. Which menu item lets you modify the graininess of a bitmap image?

Answers:

• none of these

• Noise

• Crystalize...

• Fit To Path

• Emboss...

79. What happens when you drag a color swatch to the edge of a shape?

Answers:

• copies the fill color

• none of these

• creates a blend

• applies the color to outline

• changes the line style

80. Which setting is not in the Create a New Document dialog box?

Answers:

• page size

• color mode

• resolution

• character effects

• preview mode

81. While dragging using the Spiral Tool, what key do you hold down to draw a circular spiral?

Answers:

• Shift+C

• CTRL+C

• CTRL

• S

• Shift+S

82. Which of these is a 3D effect?

Answers:

• Interactive Drop Shadow

• (All of these choices)

• Bevel

• Extrude

83. Which action will result in scaling, resizing or mirroring an object?

Answers:

• snap to objects

• create pattern

• step and repeat

• dragging object handles

• create boundary

84. Choose outline color for a selected object by completing which action?

Answers:

• adjust the color balance

• copy and paste a color swatch

• right click a color swatch

• modify the line style

• none of these

85. What tool do you use if you want to dynamically store a group of objects into a container object?

Answers:

• Weld and Trim

• Fillet and Scallop

• Group and Combine

• PowerClip

86. Which setting is used for layout of a folded card?

Answers:

• facing pages

• snap to objects

• show rulers

• print background

87. What menu option converts each color in a bitmap to its grayscale equivalent?

Answers:

• Desaturate

• none of these

• Contrast Enhancement...

• Brightness/Contrast/Intensity...

• Hue/Saturation/Lightness...

88. Nodes can have 3 configurations. What are they?

Answers:

• None, 2nd, 4th

• Smooth, Rough, Minus

• Gathered, Tethered, Combined

• Cusp, Smooth, Symmetrical

89. In a booklet imposition of ten pages, one of the spreads will contain the following numbering (ordered as shown):

Answers:

• 9 & 2

• 1 & 2

• 10 & 1

• 3 & 5

90. Which fill type consists of repeating vector objects or images?

Answers:

• Pattern Fill

• Compound Blend Fill

• Mosaic Fill

• Fountain Fill

91. The __________ tool allows spreading out objects equally

Answers:

• Pick

• Arrange

• Distribute

• Docker

92. _________ text cannot be linked.

Answers:

• None of the above

• Artistic

• Paragraph

• Paragraph text frames

93. Which tool converts freehand strokes to basic shapes?

Answers:

• smart drawing tool

• interactive connector

• artistic media

• interactive contour

94. What is the keyboard shortcut to vertically align selected objects to the center of each other?

Answers:

• Shift + A

• Ctrl + V

• Atl + arrow up

• Ctrl + C

• C

95. Which command is in the zoom toolbox?

Answers:

• zoom to text

• zoom to previous

• zoom to page width

• zoom center

• zoom align

96. What are the resample bitmap settings options?

Answers:

• Quick Trace and Line art...

• CMYK Color and RGB Color

• Tone and Gamma

• Image size and Resolution

• Ripple... and Swirl...

97. What happens when you right click while dragging an object over another object?

Answers:

• none of these

• the properties of the object you are dragging are applied to the other object

• a copy of the object you are dragging is made

• the objects are combined

• the objects are grouped

98. Which tool can you use to draw a line one segment at a time?

Answers:

• freehand tool

• pen tool

• 3 point curve tool

• dimension tool

99. When using the Property Bar Shaping buttons, new shapes are created without preserving the source objects.

Answers:

• True

• False

100. Using printing layout interface, you can do all these things

Answers:

• Reduce text color ratios. Justify text, Add guide lines

• Export to Adobe Photoshop format, Publish to PDF, Save As Web Page

• Position the drawing on the printed material, print tiled pages, define a bleed limit.

• Manage Objects on a Page, Add crop Marks, Change Colors of bitmaps

101. Once an area of a bitmap image is defined with the Crop Tool, which action will crop the bitmap image?

Answers:

• Ctrl + C

• none of these

• double-click inside the area

• move the bounding box

• drag the handles

102. Pixels on a bitmap that resemble static on a television screen is called?

Answers:

• moire

• raster

• saturation

• progressive

• noise

103. Using the Object Manager, how do you show a layer but make it not print?

Answers:

• Click on Visibility Context Menu

• Choose Settings, Choose Layers and Pages, Update Visibility

• Toggle Printer Icon for Printable and Eye Icon for Visible Controls for that Layer

• Right click anywhere on the page and choose Show Layer.

104. During ___________ you can add crop/fold marks, color calibration bars, and registration marks.

Answers:

• Prepress

• Exporting

• Object Management

• Text Justification

105. Which Property Bar button combines objects into one object that share one outline?

Answers:

• Group

• Weld

• Contour

• Blend

• none of these

106. _________ are set to react with cursors when held over an object.

Answers:

• Image maps

• None of the above

• Hyperlinks

• Rollovers

107. Defining __________ allows  the printing of different colors are different papers or substrates.

Answers:

• Registration Marks

• Guide lines

• Separations

• Crop Marks

108. For bulk mailings, print merging allows you to create personalized cards, brochures and other material. Where do find the print merge function?

Answers:

• Export > Publish as PDF

• Layout > Add Print Merge

• File Menu > Print Merge

• File > Output Options

109. Which property can not be copied from one object to another?

Answers:

• fill color

• outline pen

• size

• outline color

110. Printing ________ allows you to see potential issues with the final print, before you send the job to the printer.

Answers:

• Preflight

• Exporting

• the guide layer

• Objects

111. When an A2 paper is divided equally from the centre, which size will you obtain?

Answers:

• A4

• A3

• A5

• B3

112. What node configuration would be best at the top of a parabola?

Answers:

• Symmetrical

• Smooth

• Rough

• Cusp

113. Which is not a text menu option for artistic text?

Answers:

• Change Case...

• Align to Baseline

• Drop Cap...

• Straighten Text

• Fit Text to Path

114. The _______ and _______ layers are visible and editable by default, but is not printable

Answers:

• Main, Secondary

• Guide, Desktop

• Guide, Main

• Master, Minor

115. Which option is not available with the Artistic Media Tool?

Answers:

• Sprayer

• Brush

• none of these

• Vignette

• Calligraphic

116. What node configuration would be best to create saw teeth?

Answers:

• Symmetrical

• Overt

• Cusp

• Smooth

117. Which one of these is not a free transform tool?

Answers:

• Skew

• Rotate

• none of these

• Scale

• Spin

118. The white space formed between margins of two facing pages is called?

Answers:

• wireframe

• gutter

• none fo these

• bleed area

• dynamic guideline

119. Which keyboard shortcut combines the selected objects?

Answers:

• Shift+C

• CTRL+X

• ALT+C

• CTRL+L

120. The _________ tool helps in creating a jagged or spiked edge to objects.

Answers:

• Roughen brush

• Free transform

• Smudge brush

• Knife

121. A CorelDraw drawing is made up of what three main components?

Answers:

• Layers, Brushes, Tools

• Pages, Layers, Objects

• Shadows, Light, Composition

• Objects, Text, Images

122. Corel Draw has many different Color palettes. How do you open a palette?

Answers:

• View > Show Palettes

• Arrange > Palettes

• Window > Palettes

• Tools > Colors > Palettes

123. 1. To include an image within our current artwork, we make use of the ???Import??? command in Illustrator and the ???Place??? command in CorelDRAW. 2. The ???Snap To??? commands work in a similar way in Adobe Illustrator as well as CorelDRAW.

Answers:

• 1 and 2 are False

• 1 is False and 2 is True

• 1 is True and 2 is False

• 1 and 2 are True

124. Holding down shift while pressing an arrow key results in what command?

Answers:

• clone

• rotate

• weld

• skew

• super nudge

125. Which menu option will convert a bitmap image to a crayon or watercolor appearance?

Answers:

• none of these

• Creative

• Color Transform

• 3D Effects

• Art Strokes

126. Which key constrains the draw line tool to preset increments of degrees?

Answers:

• Alt + C

• Alt

• Ctrl

• Tab

• Shift

127. Which of these is not an object shaping tool?

Answers:

• contour

• trim

• intersect

• back minus front

• simplify

128. What are the 3 system layers on the Master Page?

Answers:

• Directions, Guides, Milestones

• Charts, Graphs, Compasses

• Pages, Layers, Objects

• Guides, Desktop, and Grid

129. Which of these is not in Bitmaps > 3D Effects?

Answers:

• Pinch/Punch...

• Emboss...

• Sphere...

• Vortex...

• Cylinder...

130. Other than the Shortcuts at the bottom of the Desktop area. How can you manage the pages in the drawing?

Answers:

• Arrangement menu

• Layout Menu

• Object Properties Docker

• Page Management Tool

131. While formatting text, the _________ tab contains all the character formatting options for both Artistic and Paragraph text.

Answers:

• Effects

• Character

• Column

• Paragraph

132. When importing an image, which hot key will auto center it on the page?

Answers:

• Shift + C

• Alt + Enter

• X

• Enter

• Alt + C

133. What menu option do you use to change the Orientation of the Page?

Answers:

• Page > Layout -> Orientation and Page Size

• View > Page Setup

• File > Page Setup

• Layout > Change Page Orientation

134. Which of these is not a drawing view type?

Answers:

• Landscape

• Draft

• Wireframe

• Full-Screen Preview

• Normal

135. Which of these is not a fixed color palette?

Answers:

• DIC Colors

• TOYO COLOR FINDER

• FOCOLTONE Colors

• Percent Gray

• PANTONE(R) solid coated

136. Control handles are also called?

Answers:

• bars

• caps

• axis

• none of these

• control points

137. 1. The Wrinkle tool of Adobe Illustrator is equivalent to the Roughen Brush tool of CorelDRAW. 2. The Path type tool of Adobe Illustrator is equivalent to the Text tool of CorelDRAW.

Answers:

• 1 and 2 are True

• 1 and 2 are False

• 1 is True and 2 is False

• 1 is False and 2 is True

138. The align and distribute toolbox does not include which setting?

Answers:

• Align Objects To: Center of page

• Align Objects To: Origin

• Align Objects To: Edge of page

• Align Objects To: Active objects

• Align Objects To: Grid

139. Which of these is an aspect of the endpoints of a line?

Answers:

• corner angle

• square corner

• cap style

• miter limit

140. Which of these is not a pattern fill option?

Answers:

• Half tone

• Bitmap

• 2-color

• Full color

• None of these

141. Which tool allows you to type a sentence along a curve?

Answers:

• the Text Tool

• the Fit Text To Path menu option

• the Align To Baseline menu option

• the Fit Text To Frame menu option

• the Insert Symbol Character menu option

142. 1. The Mesh Fill effect can be applied to compound objects.  2. The Mesh Fill effect cannot be applied to closed single path objects.

Answers:

• 1 is True and 2 is False

• 1 and 2 are False

• 1 is False and 2 is True

• 1 and 2 are True

143. The __________ tool in CorelDRAW, fills the object with smooth, granulated color using two or more colors in various styles.

Answers:

• Mesh Fills

• Uniform Color Fills

• Fountain Fills

• Texture Fills

144. Which setting is found in the Effects > Adjust menu?

Answers:

• Soften...

• Jaggy Despeckle...

• Motion Blur...

• Channel Mixer...

• none of these

145. To draw a straight line using the Bezier tool, 1. We can double-click to start a line. 2. Click to end a line.

Answers:

• 1 is True and 2 is False

• 1 and 2 are False

• 1 is False and 2 is True

• 1 and 2 are True

146. Which keyboard shortcut increases the eraser tool size?

Answers:

• Tab

• none of these

• Ctrl + E

• Shift, +

• Up Arrow

147. Which of these is not a dynamic guide snap point?

Answers:

• text baseline

• center

• node

• handle

• quadrant

148. Which is NOT a setting in the Character Formatting docker?

Answers:

• Horizontal Alignment

• Font List

• Underline

• Uppercase

• Text Style

149. Which drawing action results in a constrained circle or square?

Answers:

• shift+drag

• double click

• tab+drag

• shift+select

• ctrl+drag

150. Which of these is not a snap mode?

Answers:

• Node

• Midpoint

• Endpoint

• Center

• Tangent