Do you know that? Learn to �productively procrastinate�; which means you work on what is most important first. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Camtasia 2016

(80) Last updated: January 22
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

80 Answered Test Questions:

1. Where is the canvas (video preview) located relative to the timeline?

Answers:

• On the right in the space above the timeline

• To the left of the timeline

• On the left in the space above the timeline

• To the right of the timeline

2. True or False? Callouts can include text.

Answers:

• True

• False

3. What do you call an interactive segment of your video that can take your viewer to a website or to another part of the video itself?

Answers:

• A hotspot

• A charge

• An access point

• A green zone

4. If you wish to use one of the media clips that come with Camtasia for a project that you will eventually charge money for or make money on, you must do which of the following?

Answers:

• Obtain written permission from Techsmith but pay no fee

• These clips cannot be used for profit

• Obtain written permission from Teachsmith after paying an appropriate fee

• Nothing, these clips are free to use in any capacity

5. When splitting one media clip into two smaller clips, what do you use to mark where the clip is split?

Answers:

• The crop tool on the canvas

• The playhead

• The "Auto-split" feature of the timeline menu

• The clip's "Properties" menu

6. If you want to record only one portion of your computer screen, where can you specify what part of the screen you want to record?

Answers:

• In the "Parameters" menu to the left of the canvas

• On the timeline's "Dimensions" menu

• In the media/clip bin once the video is finished

• On the smaller screen-record window

7. What are the three main areas of the Camtasia Studio interface?

Answers:

• Timeline, Screenshot, and Editor

• Effects, File Drawer, and Timeline

• Recorder, Timeline, and Library

• Media/Clip Bin, Canvas, and Timeline

8. True or False? Camtasia only supports built-in cameras and its recorder cannot make use of external cameras such as those that would be plugged in with a USB.

Answers:

• False

• True

9. What is the name of TechSmith's content-hosting service?

Answers:

• Screencast.com

• Archive.tv

• CamtasiaGallery.com

• Darkroom.com

10. Separating the video and audio portions of a file requires you to do what?

Answers:

• Right click the clip and select "Separate video and audio"

• Select "Save file as" and save the clip as both a WAV and WMV

• Rip the audio from the clip in the Audio tab menu

• Select "Video and audio destinations" on the timeline menu

11. When a piece of media is selected on the canvas, small circles appear on the outside of the image. What are these small circles used for?

Answers:

• To adjust the visual properties, such as color or brightness

• To link the media to clips that come before or after it

• To scale or resize the picture

• To keep or discard the media

12. Which hotkey is used to play and pause the video on the timeline?

Answers:

• F10

• Spacebar

• Enter

• CTRL + P

13. As soon as you end a screen recording, where will your recording appear?

Answers:

• In the media/clip bin only

• In the timeline only

• In the timeline and the media/clip bin

• On the canvas only

14. Which of the following would not appear on the timeline?

Answers:

• (All of these would appear on the timeline)

• Annotations/call outs

• Video tracks

• Audio tracks

15. What would be the best way to hide sensitive information--such as a screenname or email address--in a screen recording?

Answers:

• Alter the layering on the timeline so that the screen capture clip is not visible

• Click the "secure" option before enabling SmartFocus

• Use a "blur" annotation/callout

• Change the text by imposing a text callout over the information

16. What does the waveform that appears within a media clip on the timeline represent?

Answers:

• How loud the audio is

• The size of the clip (in bits)

• The degree to which zoom/pan has been affected by Smartfocus

• The visual quality of the clip

17. The option to save/export one frame of your video as a picture is found in which menu?

Answers:

• The Tools menu

• The View menu

• The Play menu

• The File menu

18. The dimensions of your video (in pixels) will most likely be determined by what factor?

Answers:

• Where your video will be seen

• The quality of your audio

• How long the video is

• Whether you are working on a PC or Mac

19. The easiest way to reduce or remove sounds like fans or noisy lights that are constant throughout an audio recording is to do what?

Answers:

• Add a small amount of gain to the audio track

• Use the noise reduction feature of the audio menu

• Right click the clip then select "remove audio points"

• Export the audio file to digital audio workstation (DAW)

20. What is the name of the company that is responsible for making all versions of Camtasia?

Answers:

• Quick Left

• TechSmith

• Finch

• Midsouth Data

21. When you press the red recorder button--found on the main editor--to begin a screen capture session, what occurs?

Answers:

• Camtasia minimizes and a smaller, screen-recording options window appears

• The "Cursor effects" menu below the timeline

• Camtasia prompts you to choose layering options for the screen capture

• A sample of the screen capture appears on the canvas

22. What is the name of the process of mixing all individual files on the timeline into one playable video file?

Answers:

• Consolidation

• Rendering

• Mix-down

• Delivery

23. Which of the following will help the Smartfocus feature keep track of where to apply zoom effects?

Answers:

• Use the mouse scroll wheel instead of clicking and dragging the scroll bar

• Keep the cursor close when entering text

• Move the mouse slower than usual as you record

• (all of these)

24. Which of the following will increase the quality of your audio?

Answers:

• Enable noise removal/reductoin

• Use a USB microphone

• Control the environmental noise around you as you record

• (all of these)

25. Camtasia is best known for which of the following?

Answers:

• Screen capture

• Tilting and visual effects

• Facial animation

• Story boarding

26. To start a new video project on Camtasia you must do which of the following?

Answers:

• Choose "New project" from the File menu

• Choose "Clear media/clip bin" from the File menu

• Choose "Produce special" from the File menu

• Choose "Scrub project" from the Edit menu

27. The SmartFocus feature will only work with what kind of files?

Answers:

• Camtasia recording or .camrec files

• 3dmlw files

• CUE image files

• EGT Universal Document files

28. Which of the following video hosting services can Camtasia send videos directly to?

Answers:

• Funshion

• 56.com

• CalTrop

• YouTube

29. True or False? Camtasia has features specifically intended to help add captions to your video.

Answers:

• True

• False

30. To move a file from the media/clip bin to the timeline requires that you do what?

Answers:

• Copy and paste the file to the canvas

• Map the file to a time marker then press Enter

• Drag the file from the media/clip bin to the timeline

• Highlight the file and press SHIFT + I

31. True or False? Due to its copyright terms, Camtasia will not allow a watermark to appear on videos produced by Camtasia.

Answers:

• False

• True

32. On the timeline, if you position your cursor at one end or another of any given clip, what will appear?

Answers:

• The visual properties menu of the clip

• A tool for adjusting the clip's position on the canvas

• An effects menu for the clip

• A double-sided arrow with which you can crop the clip

33. How is the timeline organized?

Answers:

• Into vertical "Layers" of effects and callouts

• Into vertically layered "Phases" of the video

• Into horizontally layered "Tracks" of media

• Into "Clusters" of media that can be manipulated vertically or horizontally

34. What will you find to the immediate left and right of the play button just below the canvas?

Answers:

• Sliders used to adjust the canvas size

• The Effects menu and the Timeline menu

• Arrows for moving forward or backward in the video

• A button to refresh the video and a button to stop it

35. If you want to change the position of a shape or textbox that appears in your video you can manipulate its position by clicking and dragging the shape or textbox in which part of the editor?

Answers:

• The canvas

• (none of these)

• The media/clip bin

• The timeline

36. What is the best way to ensure that a cursor click effect will occur at the exact time that the click was executed during screen capture?

Answers:

• Check the "click tracker" option in the screen recording menu

• Make a personal note of when each click was made during the recording

• They automatically show up whenever a click was made during the recording

• Use the click tabs on the timeline above the screen record clip

37. How do you place a transition between two video clips?

Answers:

• By selecting "Transitions" on the playhead menu

• By highlighting both clips, right clicking and selecting "Transitions"

• By dragging the transition to the timeline and placing it between the two clips

• By right clicking the first clip, choosing "Properties" and then selecting "Transitions"

38. Which of the following is not a preset screen-recording dimension?

Answers:

• 1024 x 768

• 954 x 820

• 640 x 480

• 1280 x 720

39. "Locking" a track will ensure that it cannot be changed or effected accidentally. Where is the padlock button that "locks" a track located?

Answers:

• on the far right side of the timeline

• above the track

• beneath the track

• on the far left side of the timeline

40. In the Camtasia interface, where is the media bin located relative to the timeline?

Answers:

• On the left in the space above the timeline

• To the left of the timeline

• On the right in the space above the timeline

• To the right of the timeline

41. You can scrub, i.e. preview your video quickly forward or backward, by doing what?

Answers:

• By pressing the F key (for forward), or the B key (for back)

• By holding down the mouse button on either side of the canvas

• By pressing CTRL/CMD + right arrow or left arrow

• By grabbing the playhead and moving it up or down the timeline

42. How might you delete one section in the middle of a media clip?

Answers:

• By cutting the section in the media bin

• By right-clicking the media clip, selecting "Delineate section," then pressing Delete

• By using the playhead to highlight that section, then pressing Delete

• By dragging the clip onto the canvas then selecting the section you want to delete

43. True or False? If you want your final video to be a certain size you must make all of your recordings at that exact size.

Answers:

• True

• False

44. You can select all of the clips on a particular track of the timeline by doing what?

Answers:

• Pressing the light bulb icon on the far-left track-head

• Right-clicking on the track and select "Select all on track"

• Pressing the star icon on the far-right track head

• Double-clicking on the canvas when a media clip from the track appears

45. How would you rotate a picture on the canvas?

Answers:

• By manipulating the Y axis in the clips "Position" menu

• By manipulating the X axis in the clips "Position" menu

• By dragging the small circle that appears to the right of the center of the canvas

• By right-clicking the picture on the timeline and choosing "Rotate image"

46. True or False? Animations can only be added to annotations/callouts without text.

Answers:

• True

• False

47. True or False? On the timeline, annotations/callouts must appear on the same track as the clip they go with or they will not appear.

Answers:

• False

• True

48. Camtasia Studio is fully integreated with which of the following digital audio workstations (DAW)?

Answers:

• Adobe Audition

• SAWStudio

• (None of these)

• Orion Platinum

49. What determines the layering of annotations/callouts and clips on the canvas?

Answers:

• Item on the timeline are layered on the canvas according to when they were imported

• Items at the on the top layer of the timeline will appear at the front of the video playback on the canvas

• Items at the on the bottom layer of the timeline will appear at the front of the video playback on the canvas

• Items on the timeline are layered on the canvas by number

50. SmartFocus serves which of the following functions?

Answers:

• Adds subtle emphasis to "hotspots" on the screen

• Generates interactive content such as quizzes and table of contents

• Zooms and pans during screen capture videos

• Automatically adjusts and enhances colors and images

51. Which of the following are options for improving the quality of your audio?

Answers:

• Auto-mix and sound-add

• ClariFy and CodiFy

• Clicking reduction and clipping reduction

• IE extraction and adaptive audio data

52. The play pause button for the video you are editing appears below which of the following?

Answers:

• The timeline

• The canvas

• The media/clip bin

• (none of these)

53. Right-clicking inside the media/clip bin will take to which of the following options?

Answers:

• Resize canvas

• Enable titles

• Sort by... (size, type, etc.)

• Import media

54. Your video can be cropped on which of the following parts of the editor?

Answers:

• The media/clip bin

• The canvas

• (none of these)

• The timeline

55. True or False? If you want to customize zooms and pans in your video, you must first apply Smartfocus and then manipulate the zooms and pans manually.

Answers:

• True

• False

56. Annotations/callouts include all but which of the following?

Answers:

• Shapes with text

• Highlighter

• Blur

• Clip art

57. The playhead located just above the timeline and the vertical line that extends below it are used to mark what?

Answers:

• Which zoom and/or pan will occur next in the video

• The frame that is currently displayed in the canvas

• Videos that are "grouped"

• The clip that is selected

58. What is the easiest way to ensure that the quality of your video's picture is not compromised when scaling with zoom?

Answers:

• Record at full-screen but edit at the exact size you'll share.

• Disable SmartFocus.

• Input a higher pixel count in the clip's visual properties menu.

• Use Camtasia's auto-scaling feature.

59. True or False? The sensitivity of audio improvement features such as "noise removal" can be adjusted by using a slide bar.

Answers:

• False

• True

60. What is the first step in exporting your video?

Answers:

• Setting the dimensions of your video in the media/clip bin

• Clicking the "Export" menu just below the canvas

• Mixing all your media clips on the timeline menu

• Clicking the drop-down "Share" menu tab

61. The option to create a table of contents is available when publishing to which of the following video hosting websites?

Answers:

• Liveleak

• Funshion

• (all of these)

• Screencast

62. The animation, zoom, and pan that effects a track is represented by what shape on that track?

Answers:

• A circle

• An arrow

• A check mark

• A star

63. For a screen-capture clip, where can you see  each instance in which the mouse was left or right-clicked during that clip?

Answers:

• In the canvas

• In the media/clip bin

• At the top of the timeline

• On a bar just below that clip

64. On the canvas, the gridlines that help you reposition your video into different quadrants are what color?

Answers:

• Yellow

• Red

• Green

• Blue

65. Which of the following is not an effect that can be added to the cursor in a screen capture video?

Answers:

• Highlight the cursor

• Change cursor shape

• Magnify the cursor

• Left-click effect

66. If you wanted to create a table of contents for the viewers of your video, which tool would you use?

Answers:

• Metacaptions

• SmartFocus

• Markers

• Text callout

67. True or False? In order to create a transition between two clips those two clips must be on the same track of the timeline.

Answers:

• True

• False

68. Effects that can be added to audio, video, cursors, etc. can be found where?

Answers:

• In the "Effects" menu of the timeline

• In the window that appears after clicking "FX drawer"

• At the far-left head of each track

• In the same space as the media/clip bin

69. One way to ensure that your veiwer will see the cursor on your screen capture videos is to use which of the following features of Cursor Effects?

Answers:

• Make the cursor flash different colors

• Enlarge the cursor's size

• Enable cursor binding

• Use cursor tracing

70. What is the name of the Techsmith mobile device app that allows you to send videos and images from your mobile device to Camtasia?

Answers:

• Merge

• Flux

• Fuse

• Link

71. You can change the canvas zoom with a drop down menu or by doing what?

Answers:

• Selecting "Zoom features" from the timeline menu.

• Going into the canvas menu and manually entering the zoom percentage.

• Moving your cursor over the canvas and scrolling up or down with your mouse.

• Right clicking the canvas and selecting "Canvas properties."

72. To reposition the time that a zoom begins in a video you must do which of the following?

Answers:

• Change the initial and terminal zoom points on the canvas time marker

• Drag the zoom position slider left or right in the Zoom-n-Pan menu

• Drag the zoom position slider left or right in the clip's Visual Properties menu

• Click and drag the animation arrow on the timeline

73. Which of the following steps might you take to remove or delete a track on the timeline?

Answers:

• Select the track, right-click the playhead and then select "Remove/Delete track"

• Right-click the far left track head and select "Remove/Delete track"

• Tracks cannot be deleted, only media on the tracks can

• Click the light bulb icon on the track head then select "Remove/Delete track" in the drop-down Edit menu

74. Where would you change the length of the tail of an animated arrow that you had placed in your video?

Answers:

• In the media/clip bin

• On the canvas

• On the timeline

• (none of these)

75. What are the two different types of markers you can create?

Answers:

• Time markers and Position markers

• Quick markers and Universal markers

• Global markers and Media-based markers

• Colored markers and Monochrome markers

76. A green screen (or chroma key) effect can be achieved in Camtasia using which of the following options?

Answers:

• Remove a Color

• SuperimPosition

• Clip Stacking

• Visual Effects Generator

77. What does the slider on the timeline control?

Answers:

• The height or zoom of the tracks

• The number of tracks on the timeline

• The color of the tracks

• The timing of zooms on the track that is highlighted

78. Sending images from your mobile device directly to Camtasia requires you to take which of the following steps?

Answers:

• Scan a QR code

• Sync your mobile device's email account(s) and contacts to Fuse

• Create a common hypertext transfer protocol

• Email the images to your Camtasia account

79. Preset zooms for the canvas include all but which of the following percentages?

Answers:

• 50%

• 200%

• 300%

• 10%

80. The screen-recording pause menu allows you to do which of the following?

Answers:

• Resize the recording

• (none of these)

• Alter the layering of the recording

• Delete the recording