Do you know that? 38% like freelancing because no cubicles next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for AutoDesk Maya 2016

(132) Last updated: February 11
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

132 Answered Test Questions:

1. What is the name of Maya's material editor?

Answers:

• Material Component Editor

• Shader Editor

• Material Editor

• Hypershade

• Vipershade

2. What shortcut do you use to grow your selection (ie. when working with faces or vertices)?

Answers:

• There is no shortcut

• Shift + >

• Shift + <

• Cmd + ^

3. what is the recommended folder for saving .ma or .mb files in maya?

Answers:

• file save as

• file export

• scene folder

• image folder

• all of the above

4. What does NURBS stand for?

Answers:

• Non-Unified Robust Basis Spline

• Never Us Resizing Basic Speed

• Non-Uniform Rational Basis Spline

• Non-Uniform Rational Basic School

5. What type of texture map is a VDM?

Answers:

• Voxel direction map

• Vertex data map

• Vector displacement map

• Value depth map

6. What is the fastest method to create a doughnut?

Answers:

• Create polygon tool

• Torus

• Cube

• Cylinder

7. What is the name of the window that allows you to view a list of every item in your scene?

Answers:

• Outliner

• History

• Rendering

• Hypershade

• Show All

8. Which is NOT a UV projection Method?

Answers:

• Volume Mapping

• Cylindrical Mapping

• Planar Mapping

• Automatic Mapping

• Spherical Mapping

9. What is the name of Maya's unique, stroke based geometry creation system?

Answers:

• Fluid Effects

• Optical Flow

• Maya L-System

• GrowFX

• Paint Effects

10. How many edges can the Create Polygon Tool support?

Answers:

• 20

• Unlimited

• 100

• 4

11. To finish create a new polygon, you can press:

Answers:

• 'Enter' key

• 'Delete' key

• Double click the last point you placed

12. What is a single point in 3D space, defined by X axis, Y axis, and Z axis?

Answers:

• Face

• UV

• Edge

• Vertex

13. What is a line that connects two vertices on polygonal mesh?

Answers:

• Curve

• Mesh

• Edge

• Line

• Face

14. Which one of these is not a scripting language you can use in Maya:

Answers:

• Python

• Mel

• Ruby

15. what is the hotkey, to view object in wireframe mode?

Answers:

• 5

• 6

• 4

• 7

16. When selecting a Render engine, if Mental Ray is not listed as available where would you go to enable it?

Answers:

• Panel Editor

• Component Editor

• Hypergraph

• Plug-in Manager

• Node Editor

17. IK stands for:

Answers:

• Inverse Kronor

• Introverted Kronor

• Introverted Kinetics

• Inverse Kinematics

18. Which option allows you to render shadows?

Answers:

• Translucence

• Raytrace

• Bump Mapping

• Incandescence

19. What is the script language that Maya utilizes?

Answers:

• GOB

• MEL and Python

• MAL Script

• JSON

20. What Hotkey allows you to jump between viewports

Answers:

• "V"

• shift

• ctrl/cmd

• spacebar

21. What is the best way to remove unwanted vertices and edges?

Answers:

• Hit the delete key

• Hide them

• Delete Edge/Vertex

• Nothing can be done

22. FK stands for:

Answers:

• Further Kinetics

• Forward Kronor

• Forward Kinematics

• Further Kronor

23. Which of these can you use to edit an animation?

Answers:

• Connection Editor

• Attribute Spread Sheet

• Hypergraph

• Graph Editor

24. What is the name of the tool used to add additional edge loops to selected geometry?

Answers:

• Insert Edge Loop Tool

• Bridge

• Merge Edge Tool

• Offset Edge Loop Tool

• Slide Edge Tool

25. What file formats does maya scenes save as?

Answers:

• .ba .ama

• .am .mya

• .ma .mb

• .atu .mb

26. What does the Extrude tool do?

Answers:

• Connects two selected faces

• Pushes out or in selected component

• Nothing

• Finishes the project for you

27. A collection of faces, vertices, and edges form...what?

Answers:

• Mesh

• Face

• Picture

28. To extend the functionality, Maya provides a scripting language:

Answers:

• C#

• Boo Script

• JavaScript

• MEL or Python

29. What are the keyboard shortcuts for Translate, Rotate and Scale?

Answers:

• G, Shift+Alt, Right Mouse Button

• T, R, S

• W, E, R

• G, R, T

30. When finished modeling, what needs to be done, before applying custom textures?

Answers:

• Sing a song

• Sud-divide the object

• Nothing

• Lay out the UVs

31. What does MEL stand for?

Answers:

• Maya Extreme Logo

• Maya Error Loop

• Maya Embedded Language

• Maya Error Language

32. If faces are appearing black in the viewport, one sided lighting is on, and there is no black material applied to geometry, what is the solution?

Answers:

• Smooth the object

• Delete all work and start over

• Reverse the edges

• Reverse the normals

33. The attributes of the default Lambert shader in Maya can be modified

Answers:

• False

• True

34. What hot-key focuses your active view on a selected object?

Answers:

• Alt + F

• Ctrl + F

• TAB

• F

• Shift + F

35. To extrude edges or faces along a path curve, you can use:

Answers:

• Edit mesh > project curve on mesh > options

• With the help of the wrap deformer

• Edit mesh > extrude > options

36. What does Maya's classic 4-panel layout consist of?

Answers:

• Perspective View (Camera), View from Light Shape, Render View, Hypershade

• Perspective View (Camera), View from Render Camera, Top View, Side View

• Perspective View (Camera), Curve Editor, Hypershade, Outliner

• Perspective View (Camera), Top View, Front View, Side View

• Perspective View (Camera), Hardware texture, Side View, Render View

37. When ready to render, where in the Rendering menu set is the "batch render" located?

Answers:

• Lighting/Shading

• Render

• Assets

• File

38. Which camera viewport is not an orthographic viewport?

Answers:

• Perspective

• Back

• Side

• Front

• Top

39. Which shortcut repeats your last action?

Answers:

• M

• N

• G

• T

• R

40. What is the hotkey to view model in smooth mode?

Answers:

• 3

• 4

• 6

• 5

41. How do you convert a procedural texture or shading network into a file texture?

Answers:

• In the render setting

• In the outliner

• In the edit menu of the hypershade

42. Shortcut to decrease or increase the size of the Pivot Manipulator ?

Answers:

• In the Maya preferences

• Double click the move tool

• The ???+??? or ???-??? key

• Right click in the pivot it self

43. What is the default Maya render engine?

Answers:

• Maya Software

• Maya Hardware

• Maya Hardware 2.0

• Mental Ray

• Maya Vector

44. What material channel does a specular map plug into?

Answers:

• Cosine Power

• Specular Color

• Eccentricity

• Color

• Translucence

45. What is a geometric entity that fills the gap between edges?

Answers:

• NURBS

• Face

• UV

• Material

46. Which material channel enables an object to appear to have detailed geometry without modeling it?

Answers:

• Specular

• Diffuse

• Bump Mapping

• Translucence

47. What deformer lets you change the shape of an object into other shapes?

Answers:

• Sculpt Geometry

• Transfer Maps

• Smooth Bind

• Blend Shapes

48. What is the window called that displays a lists of all polygons,lights,dynamics, groups, and etc in a maya scene?

Answers:

• Visor

• Hypergraph

• Outliner

• Connection Editor

49. As from Maya 2014, how would you open a newer version file into a previous version of maya ?

Answers:

• Check "ignore version" preference

• Its not possible to open a newer version file in older version.

50. When setting up a leg or arm rig, you would typically use:

Answers:

• IK

• Rigid Bind

• FK

• Smooth Bind

51. What is a vertex?

Answers:

• A data structure that describes a point in 2D or 3D space

• The center point of a X-Y Axis

• Another name for a polygon

52. What channel do you put normal maps into?

Answers:

• Incandescence

• Bump Mapping

• Specular

• Diffuse

53. What is Maya's default linear working unit?

Answers:

• Inch

• Yard

• Meter

• Centimeter

54. What is the shortcut key to duplicate objects?

Answers:

• Shift + A

• Shift + D

• Cmd (Ctrl) + D

• Cmd (Ctrl) + A

55. Maps which use the RGB channels to encode surface information on geometry at render time are called:

Answers:

• Blinn

• Phong E

• Bump Maps

• Normal Maps

56. What key would you hold down to snap to vertices?

Answers:

• X

• C

• V

• S

57. When zooming up close on an object and some of the object disappears, what should you adjust?

Answers:

• Near Clip Plane

• The lighting

• Far Clip Plane

• Nothing to do

58. Where is ???Hypershade??? located in the menu?

Answers:

• Window>Rendering Editors>Hypershade

• Window>Animation Editors>Hypershade

• Window>Hypershade

• Window>General Editors>Hypershade

• Render>Hypershade

59. What camera should you create if you want to create a 3D image that you can view with red/blue glasses?

Answers:

• Camera, Aim, and Up

• 3D

• Two cameras manually placed

• Stereo

60. Which of these is required to bake ambient occlusion maps?

Answers:

• Hypergraph

• Mental Ray

• Lambert

61. How many faces does the primitive cube have?

Answers:

• Eight

• Twelve

• Four

• Six

62. What are the functions of each light in a Three-Point Lighting system?

Answers:

• Rear Light, Top Light, Fill Light

• Back Light, Fill Light, Key Light

• Fill Light, Front Light, Side Light

• Back Light, Front Light, Fill Light

63. Which of these allows you to configure the skin weights of multiple vectors at once:

Answers:

• Hypergraph

• Hypershade

• Component Editor

• Graph Editor

64. What is a Playblast?

Answers:

• A low-resolution crude render

• A render of each frame based on the render settings

• The viewport

65. What does the lattice tool create around its selected surface?

Answers:

• Cage

• Edge loop

• Circle

• Face

66. One of the advantages to save a scene in the Maya Ascii file formats (.ma) is:

Answers:

• Takes less disk space when compared with .mb file

• To move between Maya's previous versions

67. The Hotbox in Maya is a:

Answers:

• MEL command

• Menu navigational tool

• Snapping operation

68. what is the time limit for a timeline in maya

Answers:

• 48frames

• time code

• timeline lengh

• 24frames

• unlimited

69. Double click in the Select Tool, will open the:

Answers:

• Channel Box

• Tool Setting

• Attribute Editor

• Tool Help

70. What is a n-gon?

Answers:

• A Polygon with more than three edges

• A cube with more than four edges

• A Polygon with more than four edges

• A Polygon with more than two vertices

71. What key would you hold down to snap to the grid?

Answers:

• C

• S

• X

• V

72. How can one render an animation project in maya?

Answers:

• timeline render

• through render menu set, render, batch render

• file render

• animation render

• all of the above

73. Which shading simulates global lighting on an object?

Answers:

• Phong E

• Surface Shader

• Ambient Occlusion

• Phong

74. In 3D computer graphics, what color is generally used to represent the Y axis as opposed to the X and Z?

Answers:

• Green

• Red

• Blue

• Yellow

75. I can connect the output of a node from Maya's hypershade to the input of a transform node

Answers:

• False

• True

76. The Trax Editor is a animation tool that lets you:

Answers:

• Displays animation curve segments, keys, and key tangents

• Tool to simplify tracking a live-action shot

• Create, re-arrange, and manipulate camera shots

• Control characters and their animation clips, layer and blend animation sequences

77. What button makes a selected object a parent of another selected object?

Answers:

• P

• Shift+P

• Shift+Right-Click

• Alt+P

78. Maya can import .3ds geometry files by default

Answers:

• True

• False

79. What tool will you use to connect sets of edges or faces?

Answers:

• Combine tool

• Bridge tool

• Bevel tool

• Insert edge loop tool

80. Animation layers

Answers:

• Can work only for Characters

• Works only if you used IK rigs

• Are used for non destructively editing animation

• Don't give you the option of layering material attributes

81. Which of these tools will allow you to smooth out geometry?

Answers:

• Smooth Bind

• Lattice

• Jiggle Deformer

• Sculpt Geometry Tool

82. How do you display ???Poly Count????

Answers:

• Window>Heads Up Display>Poly Count

• HUD>Poly Count

• Display>Heads Up Display>Poly Count

• Window>Poly Count

• Display>Poly Count

83. What tool allows you to blend animation clips

Answers:

• Graph Editor

• Hypergraph

• Attribute Editor

• Trax Editor

84. In animation, if you want a character???s hand to stick to an object, while the rest of the body is free to move, what would you use on the arm?

Answers:

• Rigid Bind

• IK

• FK

• Precise Timing

85. What technique imprints shadows from the scene onto the textures used?

Answers:

• Point Light

• Ambient Occlusion

• Area Light

• Light Map baking

86. What does the term Valency refer to?

Answers:

• The number of edges connected to a single vertex

• The total number of edges on a polygon object

• The number of unique objects in a scene

• The total number of faces on a polygon object

87. What is the Hotkey for soft select?

Answers:

• "B"

• "A"

• "S"

• "V"

• shift+"S"

88. For photo-realistic rendering which of these has to be true?

Answers:

• Anti aliasing should be remove by highest setting

• Polygonal Facet has to be minimum

• Light has to have Quadratic decay rate

• Geometry Has to perfect

89. What option brings a skeleton back to its default pose?

Answers:

• Reset skeleton

• Joint Tool

• Reset joints

• Go to bind pose

90. Dynamic Relationships Editor, is used to control relationships of:

Answers:

• Particle objects

• Light linking

• Character editing

• Deformer set editing

91. what does the hotkey F3 do in maya?

Answers:

• It changes the maya main menu to polygon group of menus.

• It opens the render settings menu

• It changes the maya main menu to rendering group of menus

• It shows the help menu of maya

92. What does the hotkey f4 in maya do?

Answers:

• Nothing

• It closes the maya application

• It changes the main menus to lighting

• It changes the main menu bar to surface mode

93. On a rig, what would you use to change the orientation of an IK joint chain directly?

Answers:

• Component Editor

• Pole Vector

• Rotation tool

• Lattice

94. What is the keyboard shortcut to hide selected objects?

Answers:

• CTRL/CMD + Shift + B

• F12

• Shift + H

• CTRL/CMD + H

• CTRL/CMD + Shift + H

95. To adjust the timing of an animation while holding attribute values at points on the animation curve, you would use:

Answers:

• Breakdowns

• Drivers

• Geometry caches

• Motion capturing

96. What is the hot-key to add a function or tool to a shelf tab?

Answers:

• Space + right click

• Ctrl (Cmd) + Shift + left click it in the menu

• Ctrl (Cmd) + middle click

• Ctrl (Cmd) + Shift + right click

97. If you want to save the weights after weighting the rig, the first thing you should do is:

Answers:

• Export Weights

• Open a new scene

• Unbind the skin

• Make a new UV set

98. What is the keyboard shortcut key used add shortcut for any tool from mesh, surface, animation, etc to shelf editor.

Answers:

• Alt+Shift+click

• Shift+Ctrl (Cmd)+click

• Alt+Shift+Ctrl (Cmd)+click

99. What is the short command to change  the main menu bar to animation ?

Answers:

• F4

• F3

• F1

• F2

100. What is the shortcut to simply change the background viewport colors?

Answers:

• Alt + b

• Shift + b

• Alt + Shift + b

101. True or False? To deform (influence) particles, you can use Deformers like Bend and Twist.

Answers:

• True

• False

102. What is a voxel?

Answers:

• Volumes as they are represented at render time

• A container of volume data

• A result of the conversion of pixels to volumes

103. You can isolate objects for rendering by:

Answers:

• Isolating them

• Toggling off the display of their type of geometry in the viewport

• Parenting them to a camera

• toggling render selected objects only

• Using only Maya native renderer

104. Which mode allows you to orient joint axis?

Answers:

• Component

• Hierarchy

• Object Type

• Joint

105. When Gamma correcting an 8bit file for use in a linear workflow, what value should be used for the RGB gamma values, assuming you are correcting a 2.2 gamma?

Answers:

• .6

• 4.5

• 1.11

• .454

106. The option that defines how far apart the left and right cameras are in a stereo rig is called:

Answers:

• Focal Length

• Zero Parallax

• Angle of View

• Interaxial Separation

107. In stereoscopic renderings the ______ defines the zero point of depth of field.

Answers:

• Zero Parallax

• Red square

• Field of Vision

• Depth of Field Plane

108. The Maya built in renderer will render particles

Answers:

• Of All types

• if they are meant for software rendering

• If you turn on the render particles option on the renderer options

• If you have enough particle count

109. What material channel controls how glossy a Blinn material is?

Answers:

• Reflectivity

• Glow Intensity

• Specular Color

• Eccentricity

• Cosine Power

110. in the graph editor to make an animation curve repeat down the time line from it's LAST set value, you have to follow this list:

Answers:

• Curves > Pre Infinity > Cycle

• Curves > Post Infinity > Cycle with Offset

• Curves > Post Infinity > Cycle

• Curves > Pre Infinity > Cycle with Offset

• Curves > Post Infinity > Oscillate

111. What material channel controls how glossy a Phong material is?

Answers:

• Reflectivity

• Glow Intensity

• Specular Color

• Eccentricity

• Cosine Power

112. What are the Hotkeys for the various menu groups?

Answers:

• The Function Keys

• ctrl/cmd+shift number pad

• there are no hotkeys for the menu goups

• The Number Pad

• spacebar

113. True or False? The Trax Editor is not allowed to control motion path animation.

Answers:

• True

• False

114. A hull is to nurbs as ______ is to polygons

Answers:

• Isoparm

• Boundary edge

• Edge

• Edge loop

115. IPR stands for

Answers:

• Interactive Photorealistic Rendering

• Interactive Preview Rendering

• Intermittent Render Pulse

• Infrared Rendering Report

116. If an object has a positive parallax, when viewed stereoscopically, it will:

Answers:

• Appear to the right

• Be darker

• Go into the screen

• Seem further away

117. What button do you hold down to move a joint without moving the children?

Answers:

• Shift

• M

• Alt

• D

118. The object selection mask is used for

Answers:

• Determining what type of object I can select

• Selecting masked objects

• Making objects selectable but not components

• Determining what type of data the selection operation can be performed on in the viewport

119. If you render a nurbs surface with Mental Ray for Maya and it does not look as smooth as in the view port, one of the things you may have to do to fix the problem is:

Answers:

• Check its approximation settings

• Neither of these

• Check its tassellation values

• Both of these

120. Under what menu is the Normal Map  transfer at?

Answers:

• Lighting/Shading>Batch Bake>Transfer Maps

• Rendering>lighting>Transfer Maps

• Rendering>Transfer Maps

• Lighting/Shading>Transfer Maps

121. To edit length of anchor handles in the graph editor, first you must:

Answers:

• Free tangent weights

• Lock tangent weight

• Create weighted tangent

• Break tangent

• unify tangents

122. Although you can examine multiple types of blind data at one time in the Blind Data Editor, you are only allowed one type of ______ action

Answers:

• Light source

• Color/query

• Stitching

• Extrusion

123. What is the best way to translate components along any arbitrary direction?

Answers:

• World

• Along rotation axis

• Object

• Custom axis orientation

124. For some reason I suddenly realize that my camera is tumbling faster than normally. I may have:

Answers:

• Messed with my tumble scale

• Chosen a pivot that exceeds acceptable boundaries

• Increased my clipping plane

• Changed my scene scale size

125. True or False? To eliminate undesirable deformation effects where the mesh loses volume as a bone twists on its axis, you would use the classic linear smooth skinning method.

Answers:

• False

• True

126. In Maya, what does DAG stand for?

Answers:

• Deeply Accessed Graphics

• Directed Acyclic Graph

• Directly Accessible Graph

• Dipole Auxilary Graphics

127. The "by frame" option in the common tab of the render global settings allows you to:

Answers:

• Render frames in any order

• Renders on the specified frames in the range

• Define a sub-frame sampling factor for rendered frames

• None of the above

128. You can choose the wireframe color for your geometry

Answers:

• By selecting the geometry and invoking a color chooser

• From a limited pallete

• If its renderable

129. How many assemblyDefinition nodes can a Maya scene contain?

Answers:

• Unlimited

• One

• It depends on how many assembly representations you have

• Ten

130. When modeling with nurbs and using the boundary command, the curves involved in the operation must obligatorily be touching each other in 3D space.

Answers:

• TRUE

• False

131. True or False? The IK/FK Spring solver is a valid solver in Maya.

Answers:

• TRUE

• False

132. True or False? Blendshapes can work only as long as the target is not deleted.

Answers:

• True

• False