Do you know that? 43.8% of freelancers get the bulk of their training by self taught next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Audio Editing 2016

(66) Last updated: January 22
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

66 Answered Test Questions:

1. The psychoacoustic phenonmenon that occurs when, for example, a loud cymbal crash and a softer fragment of human speech appear simultaneously in a mix, resulting in reduced intelligibility of the speech, is known as:

Answers:

• Masking

• Vibrato

• Distortion

• Compression

2. Which of the following is a lossless audio format?

Answers:

• WMA

• MP3Pro

• FLAC

• AAC

3. After recording a number of digital audio soundfiles, the process used to ensure that the peak amplitude of each soundfile is maximized is called a:

Answers:

• Compression

• Normalization

• Convolution

• Limiting

4. A 1:1 ratio setting on a compressor would yield

Answers:

• a 1 DB increase in gain

• a 1 DB decrease in gain

• a 2 DB decrease in gain

• no change to the input

• a 2 DB increase in gain

5. During the CD mastering stage of production, you would normally:

Answers:

• Apply EQ, multi-band compression and limiting in order to ensure a good overall frequency balance and consistent volumes among songs

• Perform sample rate conversion from 96 kHz to 44.1 kHz

• Listen to your mixes on a variety of speaker systems in order to ensure that they sound good on each system

• Do all of these

6. The best way to join two soundfiles together so that there is a smooth transition without silence between the sounds is to use:

Answers:

• A paradox

• A loop

• An overlapping crossfade

• A butt splice

7. Which type of microphone requires phantom power?

Answers:

• Condenser

• Tube driven

• Dynamic

• Cardioid

• Ribbon

8. What does the NORMALIZE command do to an audio track?

Answers:

• Bypasses any plugins on the track, thereby reverting it to its original state

• Analyzes the track for any errors and corrects them

• Raises the gain of the entire track to the point where the highest peak is just below clipping

• Adjusts the track to correct polarity

9. What is the type of distortion that occurs when a digital signal is recorded too loudly?

Answers:

• AC hum

• Quantization noise

• Digital clipping

• Tube saturation

10. What does LFO stand for?

Answers:

• Low Frequency Oscillator

• Lyte Funky Ones

• Long File Order

• Last Frequency Order

• Long Frequency Oscilation

11. How many volts is Phantom Power?

Answers:

• 24

• 60

• 42

• 120

• 48

12. Localizing a sound in within the perceived left-right stereo field requires the technique known as:

Answers:

• phase reversal.

• panning.

• digital delay.

• equalization.

13. Which of the following mp3 file compression rates yields the best audio fidelity:

Answers:

• 160 mbps

• 320 mbps

• 24 mbps

• 96 mbps

14. to hear only the output of a single track in a multichannel mix, you would use

Answers:

• mute

• prefade

• monitor

• postfade

• solo

15. The standard sample rate specification for CD quality audio is:

Answers:

• 44.4 kHz

• 48 kHz

• 41.1 kHz

• 44.1 kHz

16. DAW stands for

Answers:

• Distortion Amp Workstation

• Digital Audio Workstation

• Digital Audio Waveform

• Digital Amplitude Waveform

17. Which two instruments should you keep in mono in order to add more punch and focus to a Rock/Pop mix?

Answers:

• Hats and High Strings

• Horns and Guitars

• Bass and Kick Drums

• 808 Kick and High Hats

• Pads and Guitars

18. To remove a single unwanted frequency from a digital audio signal, you would use:

Answers:

• A high pass filter

• A mega.X.horn filter

• A low pass filter

• A notch filter

19. What bit depth of digital audio file is better for Audio processing ?

Answers:

• 4 bit

• 8 bit

• 24 bit

• 16 bit

20. A type of microphone requiring phantom power is a:

Answers:

• dynamic microphone

• condenser microphone

• omnidirectional microphone

• cardiod microphone

21. The standard soundfile specification for CD quality audio is:

Answers:

• 24-bit, 192 kHz sampling rate.

• 16-bit, 44.1 kHz sampling rate.

• 24-bit, 96 kHz sampling rate.

• 16 bit, 48 kHz sampling rate.

22. The signal processing plug-in used to reduce excess vocal siblance is called a:

Answers:

• De-limiter

• De-esser

• Vocoder

• De-noiser

23. Imagine that you are a voiceover actor/actress. What is the best way to achieve professional sound quality for your vocal performance?

Answers:

• Use a LPF, a HPF, and other filters to cut out unwanted frequencies.

• Use the most expensive condenser microphone that you can afford.

• Make sure that you record at the highest bit rate possible.

• Arrange microphones and set other equipment levels correctly so that the sound at the beginning of the recording chain is optimum.

• Record into analog outboard gear before feeding the audio into your DAW.

24. To avoid digital clipping on a multitrack mix you would:

Answers:

• Ensure that each track is recorded with a peak level that does not exceed 0 dB

• Ensure that any applied gain boost or signal processing effects do not cause any soundfile's maximum amplitude to exceed 0dB

• Do all of these

• Apply a brickwall limiter with maxium gain of approximately -1 dB to the final output mix buss

25. In order to create the illusion that a passage of ADR dialogue recorded dry in a studio was actually recorded on location, you would mix in a small amount of:

Answers:

• Studio-generated AC hum

• White noise

• Location-recorded room tone

26. When using a compressor, the ratio setting (such as 4:1 or 2:1) will control

Answers:

• the amount of gain reduction applied when the input exceeds the threshold. The higher the ratio, the more compression is applied.

• the mix between the dry and wet signal

• the amount of makeup gain applied to the compressed signal.

• the amount of gain reduction applied when the input exceeds the threshold. The higher the ratio, the less compression is applied.

27. In order to eliminate or minimize clicks between soundfile edits, you should try to place your edits on:

Answers:

• Waves whose phase directions are identical

• The peak amplitude level of the sound waves

• A zero crossing point of the sound waves

28. In the majority of music recording situations, what is the most critical step in the recording chain.

Answers:

• Understanding and utilizing the EQ to fix recording problems

• Correct application of audio compression

• Mastering

• Microphone placement

• The master output

29. Which of the following combinations of digital recording bit resolution and sampling rate will yield the best audio quality?

Answers:

• 16 bit and 44.1 kHz

• 24 bit and 44.1 kHz

• 8 bit and 192 khZ

• 24 bit and 96 kHz

30. When using a parametric equalizer, the Q setting determines

Answers:

• the width of the frequency band

• the center frequency of the band

• the quality of the band

• the amount of gain applied to the band

31. Which of the following is a widely used DAW by engineers today?

Answers:

• Pro Tools

• (all of these)

• Logic Pro

• Ableton Live

32. A Cardioid microphone pick up patterns are most sensitive to sound produced on

Answers:

• the front side of the microphone

• all directions

• the front side and back side of the microphone

• None of the above

33. When recording, in order to minimize distortion caused by digital clipping, and to maintain consistent signal gain, it is best to use:

Answers:

• an outboard equalizer between the microphone signal and your audio interface in order to boost the level of high frequencies.

• an outboard compressor between the microphone signal and your audio interface.

• a digital reverb plug-in during mixdown to reduce high frequency plosives.

• a compressor plug-in on the voice over track during the mixdown process.

34. What is the correct voltage on Phantom Power?

Answers:

• 48 V

• 9V

• -48V

• 18V

• ??48V

35. Comping is

Answers:

• editing multiple takes of a performance into a single take.

• the process of removing noise from a track.

• reducing a multi-track mix into a stereo audio file.

• upsampling audio to a higher bitrate

36. Parallel Compression is achieved by:

Answers:

• mixing an unprocessed 'dry', or lightly compressed signal with a heavily compressed version of the same signal.

• mixing two different signals with two different types of compressors

• mixing two heavily compressed versions of the same signal.

37. Low-level broadband noise is added to the signal of a 24-bit soundfile when:

Answers:

• Filtering out high frequency hiss from the soundfile

• Dithering down the soundfile to 16-bit resolution

• Converting the sampling rate of the soundfile

• Performing hum removal on the soundfile

38. A limiter can be defined as

Answers:

• the best tool to put on a mix bus to make a mix sound more professional

• a compressor with a ratio that is 4:1 or higher

• a compressor with a ratio that is 10:1 or lower

• a compressor with a ratio that is 10:1 or higher

39. Which is not a polar pattern?

Answers:

• Megacardioid

• Cardioid

• Ultracardioid

• Supercardioid

40. To automatically vary the level of background music that accompanies a voice over track you would:

Answers:

• Apply compression to the voice over track to keep the volume level constant

• Apply a limiter to the background music track so that it never exceeds the maximum loudness of the voiceover track

• Use software volume faders to increase the level of the voice over track so that it remains audible

• Apply auto-ducking to the background music track based on signal input from the voice over track

41. A client wants you to correct a song she recently recorded, saying the sound was too "boomy".  If you were to EQ the  song, which of these frequencies would you most likely decrease to correct this?

Answers:

• 900 Hz

• 7 kHz

• 200 Hz

• 20 Hz

• 10 kHz

42. Near-field speakers should be placed so that the tweeters are

Answers:

• in the corners of a room.

• about 1 foot above the ears.

• at ear level.

• in an equilateral triangle with the midpoint near the back wall of the room.

43. When preparing a 24 bit digital audio soundfile for audio CD production, you will need to:

Answers:

• Increase gain in order to introduce clipping

• Increase bit resolution to 32 bits

• Maintain bit resolution, while performing sample rate conversion to 44.1 kHz

• Use dithering, while reducing bit resolution to 16 bits

44. The term for sounds resulting from the pronunciation of "P" and "B" letters in voice recording is

Answers:

• Pops

• Clipping

• Buffeting

• Puffs

• Plosives

45. Using a sampling rate of 11 kHz when digitally recording a sound with a lot of high-frequency content can result in unwanted artifacts known as:

Answers:

• Hum

• Aliasing

• Clipping

• Dithering

46. Any inaccuracies of a sampling frequency into and back out of the digital domain from the analog domain is referred to as:

Answers:

• latency

• amplitude

• bouncing

• jitter

47. The digital signal processing technique for creating the most realistic sounding artificial reverberation, using impulse responses recorded in actual spaces, is known as:

Answers:

• Comb filtering

• Convolution

• Multi-tap digital delay

• Spring reverb

48. A Bandpass filter:

Answers:

• is the same as a graphic equalizer.

• attenuates frequencies outside of its specified range.

• None of the above.

• mutes signals at a specified frequency.

49. A single MIDI link can carry up to

Answers:

• None of the above

• 16 channels of information

• 32 channels of information

• 8 channels of information

50. Imagine receiving a vocal audio file. Each time the vocalist stops talking, you hear an air conditioner running. What is the best way to eliminate the noise from those pauses?

Answers:

• Use track automation and bypass the compressor on the noisy section.

• Use track automation and only use the compressor on the noisy section.

• Use gentle compression with side-chaining to duck the noisy section

• Use track automation and mute the sections with the noisy a/c.

• Use light compression

51. When Proximity effect occurs, which frequencies appear louder?

Answers:

• Lows

• Mids

• Highs

52. Approximately how much hard disk storage space is required to hold a one-hour 16 bit, 44.1 kHz stereo raw soundfile?

Answers:

• 105 MB

• 60 MB

• 310 MB

• 620 MB

53. To bring the loudest part of a piece of audio to a specified value, without changing its relative dynamics, you would use:

Answers:

• Brickwall Limiting

• Equalization

• Compression

• Maximization

• Peak Normalization

54. To reduce muddiness and increase bass definition when mixing a pop or rock song, it is usually a good idea to

Answers:

• put an equalizer on the mix bus and cut around 3 kHz

• apply a LPF to all tracks where the bass information is not fundamental to the tone

• apply a high cut to all tracks where the bass information is not fundamental to the tone

• apply a HPF to all tracks where the bass information is not fundamental to the tone

• put an equalizer on the mix bus and cut around 1000 Hz

55. Which of the following combinations of digital recording bit resolution and sampling rate will yield the worst audio quality?

Answers:

• 8-bit, 22.05 kHz sampling rate

• 16-bit, 1 kHz sampling rate

• 32-bit, 44.1 khz sampling rate

• 24-bit, 192 kHz sampling rate

56. A digital audio soundfile with a maximum dynamic range of 96 dB is:

Answers:

• 24-bit resolution

• 12-bit resolution

• 8-bit resolution

• 16-bit resolution

57. Upon playback In a studio environment, bass frequency response tends to be weakest

Answers:

• at the halfway point of a rectangular room.

• closer to the floor.

• in any given corner.

• at the end of the longest part of the room.

58. The dynamic range of a 24 bit soundfile is approximately ______dB.

Answers:

• 96

• 120

• 48

• 144

59. What type of dynamics processor adds gain to signals that fall below the threshold setting?

Answers:

• Downward compressor

• Upward expander

• DeEsser

• Upward compressor

• Downward expander

60. Approximately how much hard disk storage space is required to hold a thirty-minute, sixteen-track digital audio session recorded at 24 bit, 96 khz?

Answers:

• 8.6 MB

• 1.7 GB

• 16.2 GB

• 8.1 GB

61. Approximately how much hard disk storage space is required to hold a fifteen-minute, eight-track digital audio session recorded at 24 bit, 192 khz?

Answers:

• 4 MB

• 4 GB

• 2 GB

• 8.1 GB

62. For an mp3 file, "128 kbps" compression stands for:

Answers:

• 128 kilobits per sample

• 128 kilobits per second

• 128 kilobytes per sample

• 128 kilobytes per second

63. From the choices below, what is the minimum sampling rate you need to use to record and perfectly reproduce a frequency of 14000 Hz?

Answers:

• 96000

• 22050

• 16000

• 44100

• 32000

64. The reverberation time of a signal is:

Answers:

• The amount of time for a signal to reach 1/2 its original amplitude

• The amount of time required for a signal to decay by 6 dB

• The amount of time required for a signal to decay by 60 dB

• The amount of time required for a signal to decay by 10 dB

65. When using a noise reduction plug-in to reduce unwanted background hiss, you would increase which plug-in parameter in order to minimize unwanted digital "bubbling" artifacts?

Answers:

• Envelope release time

• Noise threshold

• Smoothing

66. The electrically induced artifact in a digital audio signal, whereby the mean amplitude of the signal is above zero, and which can lead to audible distortion is known as:

Answers:

• DC offset

• Digital clipping

• White noise

• AC modulation