Do you know that? 41.9% of freelancers get the bulk of their training in university/colledge next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Animation 2016

(66, CL) Last updated: January 22
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

66 Answered Test Questions:

1. What does keyframing mean?

Answers:

• Recording values at a particular point in time

• Recording values at a particular point in space

• Recording time at a particular point in space

• Recording space at a particular point in time

2. Which of the following is NOT one of the 12 Principle of Animation?

Answers:

• Rigging

• Timing

• Arcs

• Slow in and slow out

3. Which of these modeling processes uses spline curves as a basis for generating surfaces?

Answers:

• Rigging

• Texturing

• Polygons

• NURBS

4. Which of these are NOT viewing angles shown in quad view?

Answers:

• Side

• Top

• Front

• Behind

5. A ________________ is a series of sketches that can be used as a guide for making a show.

Answers:

• manual

• book

• movie

• Storyboard

6. In a walk cycle, what is the passing position?

Answers:

• The lowest position

• The halfway position

• The start position

• The end position

7. Which software does not support animation?

Answers:

• Daz 3D

• Softimage

• Blender

• Modo

• Zbrush

8. Which of the following is the correct order of positions when creating a walk cycle?

Answers:

• Primary - Switchover - Secondary

• Extreme - Passing position - Extreme

• Start - Middle - Finish

• First - Centre - Last

9. Which 3d format can export the animation?

Answers:

• ztl

• stl

• Fbx

• 3ds

• Obj

10. In animation, which of the following terms represents deceleration?

Answers:

• Speed down

• Slow up

• Ease In

• Ease Out

11. 3D space is represented by 3 axis.  Which letter is not representative of one of these?

Answers:

• b

• z

• x

• y

12. What Animation Principle prepares the audience for a major action, such as starting to walk or run?

Answers:

• Exaggeration

• Squash and stretch

• Anticipation

• Staging

13. What process is associated with mapping images onto models?

Answers:

• Rigging

• Texture mapping

• Image modeling

• Image placing

14. True or False. 12 Animation principles are only for Character Animation.

Answers:

• True

• False

15. Which of these most accurately describe rotoscoping in CGI?

Answers:

• Creating a blurred effect to simulate incorrect camera speed to image size ratio

• Tracing elements of live action images frame by frame

• Creating a preliminary animation exercise to study weight, timing and the basics of "Squash and Stretch"

• Adding computer generated shaking or vibration

16. True or False? A displacement map is typically in black and white.

Answers:

• False

• True

17. Without rigging you cannot do texture map on 3D model. True or False?

Answers:

• False

• True

18. For creating a single model, which of these is a more efficient way to model in polygons?

Answers:

• Start with a medium to high polycount and reduce polygons as needed

• Start with a very high polycount and keep the count consistent to completion

• Start simple, increase polycount as needed

19. What are Storyboards used for?

Answers:

• Modeling an object from multiple views

• Visualizing the final look of an animation

• Planning out an animation

20. What will happen to the animation when keyframes are placed further apart?

Answers:

• Animation will move faster

• Animation will move slower

21. Which of these are associated with transparency?

Answers:

• Depth

• Semisurface

• Alpha

• Blinn

22. What is the control point used to manipulate the shape of a NURBS curve?

Answers:

• Control spot

• Control ray

• Control vertex

• Control layer

23. What will happen to the animation when keyframes are closer together?

Answers:

• Animation will move slower

• Animation will move faster

24. Turning on shadows would increase or decrease render time?

Answers:

• Increase

• Decrease

25. Which of these file formats is importable into most 3D packages?

Answers:

• .obj

• .ma

• .c4d

• .frt

26. Which of these most accurately describe rigging?

Answers:

• The process of preparing a character model for animation, including setting up an underlying skeleton, and linking it to the mesh of the character model

• A technique for simulating the way in which light bounces from surface to surface within a scene

• The process of converting the 3D data stored in a software package into the two-dimensional image ???seen??? by the camera within the scene

27. Which process is used in 3D animation to create and modify 3D geometry?

Answers:

• Lighting

• Rendering

• Texturing

• Modeling

28. Which of these aspect ratios is associated with widescreen images?

Answers:

• 1:1

• 4:3

• 16:9

29. What process is used to combine rendered files into final images?

Answers:

• Compositing

• Lighting

• Rigging

• Modeling

30. Orthographic cameras show what view?

Answers:

• Side view

• Top view

• All of these

• Front view

31. What process would you use to add coloration to a surface of a 3D model?

Answers:

• Rigging

• Modeling

• Dynamics

• Texturing

32. Which process would you use to make a model of a 3D character animatable?

Answers:

• Lighting

• Rigging

• Rendering

• Texturing

33. _____________________ refers to using computer software to create 3D computer models of characters, props, and sets.

Answers:

• I don't know

• Rigging house

• tutorials

• Modeling

• Researching

34. What is the main advantage of recording the live action movement you intend to animate?

Answers:

• All of these

• It will give you a better, more realistic feel for the timing of specific actions

• You will be able to spot details your eye doesn't pay attention to

• You can clearly spot interesting poses

35. Which of these passes are used for adding depth of field in post?

Answers:

• Field pass or ypass

• Depth pass or zdepth

• Matte

• Ambient occlusion

36. Which of the following actions gives the illusion of weight and volume to a character as it moves?

Answers:

• Squash and stretch

• Timing

• Anticipation

• Exaggeration

37. Which process is used to create a coordinate system to map 2D images onto 3D surfaces?

Answers:

• Procedural mapping

• UV mapping

• Lightmapping

• Keyframing

38. What 3D data is included in the obj file format?

Answers:

• Render settings

• NURBS

• Keyframe data

• Polygonal geometry

39. Which of these are used to add more physically accurate and realistic lighting to a 3D scene?

Answers:

• Global Illumination

• Photolighting

• NURBS

• Texture mapping

40. which is the technique by which movements of actual human is recorded as motion data and applied to rigs of animation models?

Answers:

• rigcap

• Freedomcap

• Multicap

• Livecap

• Mocap

41. What does NURBS stand for?

Answers:

• Negative Unit Rational Bounding Section

• Null Unit Rational B-Section

• Natural UV Radiating Base Space

• Non-Uniform Rational B-Splines

42. A method of reducing or preventing rendering artifacts by using colour information to simulate a higher screen resolution is called:

Answers:

• Anti-aliasing

• Beauty passing

• Bitmapping

• Smoothing

43. Blocking is usually the first step in which style of animation?

Answers:

• Back to Back

• None of these

• Straight Ahead

• Pose to Pose

44. A character quickly changes direction, but his clothes continue forward at a different timing than his body. What is think known as?

Answers:

• Pose animation

• Squash and stretch

• Overlapping action

• None of these

45. Which of these processes are used to simulate light passing through and bouncing out of translucent surfaces such as wax or skin?

Answers:

• Subsurface scattering

• Light blur

• Light distribution

• Displacement mapping

46. The digital process required to extend 24 fps to 30 fps when converting from PAL to NTSC for US viewing is called:

Answers:

• 3-2 pulldown

• Clean up

• Anticipation

• Boiling

47. What kind of render pass measures the distances between surfaces to create soft shadows for compositing?

Answers:

• Ambient occlusion

• Depth

• Beauty

• Matte

48. which of the following is generally used for smoke effects?

Answers:

• volume

• surface

• halo

49. The difference between keyframes is called:

Answers:

• Tweening or morphing

• Tweaking

• Keysplining

• Key averages

50. Which of these render settings need to be enabled to render reflections?

Answers:

• Refraction mapping

• Ray lighting

• Reflection mapping

• Ray tracing

51. What is Gimbal Lock?

Answers:

• Rotating Order Issue

• Translate Order Issue

• Create Problem in Modeling

• Scale Order Issue

52. What kind of shaders use mathematical formulae to generate textures?

Answers:

• Procedural shaders

• Image based textures

• Mathematical shaders

• Photolighting

53. What's the process of animation that is done so that the audience will be able to understand the actions of a character as it relates to the story?

Answers:

• Staging

• Follow-Through

• Anticipation

• Overlapping

54. True or False? You can NOT switch between Forward Kinematics and Inverse Kinematics during the animation process.

Answers:

• False

• True

55. Which texturing method alters the location of vertices on a model, usually at render time?

Answers:

• Displacement mapping

• Rigging

• Bump mapping

• Normal mapping

56. The process of correcting a 3D model's geometry to one more suitable for animation is known as

Answers:

• retopology

• resolution reduction

• Geo-smoothing

• surface smoothing

57. When you create an object,normals are used to define which side of a face or vertex is considered the "......" side.

Answers:

• Bigger

• face or vertex

• Blue

• Out

58. What is the standard NTSC framerate?

Answers:

• 25 fps

• 24 fps

• 28 fps

• 30 fps

59. Which of these are NOT light sources in a three point lighting system?

Answers:

• Rim

• Fill

• Key

• Top

60. When beginning to pose a character, what body control do you typically begin posing from?

Answers:

• Head

• Arms

• Torso

• Legs

• Hips

61. Which of the following actions would benefit LEAST from using Forward Kinematics?

Answers:

• Leaning a hand on a table

• Walking or running

• Keeping a hand on the door knob

• Pushing or pulling objects

62. What is trimming?

Answers:

• Tracing the path of every ray of light from its source until it either leaves the scene or becomes too weak to have an effect

• A technique in which a two-dimensional profile is duplicated in rotation around an axis, and the duplicates joined up to create a continuous three-dimensional surface

• The process in which NURBS surfaces are edited

• A shading method in which a simple grid of lines is used to represent the basic contours of the underlying model

63. The ________________ is used to prevent gimbal lock during animation

Answers:

• spline tangent

• fixed tangent

• set key

• euler filter

• simplify curve

64. Which of these passes are used for adding motion blur in post?

Answers:

• Motion vectors

• Blur matte

• zdepth or depth pass

65. Which of these workflows provide more photorealistic rendering?

Answers:

• Photolight workflow

• Curved workflow

• Linear workflow

66. which type of rendering produces 100% physically correct render?

Answers:

• biased rendering

• unbiased rendering

• internal rendering