Do you know that? 30% freelancers stated that they work with clients for two years or longer next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Adobe Photoshop 2016

(728, CL) Last updated: October 22
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

728 Answered Test Questions:

1. How do you add new fonts to Photoshop?

Answers:

• select "add font" from the font drop-down menu

• drag and drop the fonts into the Photoshop folder

• simply add them to your operating system

2. What dpi are most print projects set to?

Answers:

• 250

• 300

• 72

3. In which format can you save an image with a transparent background?

Answers:

• JPEG

• GIF

• PSD

• PNG

4. CTRL + T=

Answers:

• TEXT TOOL

• TRANSFER

• DELETE

• TRANSFORM

5. The magic wand tool allows you to:

Answers:

• Save your image

• Paint a raster texture

• Fix cosmetic details and imperfections

• Select an image area based on color

6. Which of the following can you NOT do with Photoshop?

Answers:

• Create Flash movies

• See a histogram of an image

• Desaturate the lower half of an image

• Open TIFF files

• Create original artwork

7. A PSD file will save all layers in the document.

Answers:

• Only if you select the "save layers" option

• PSD is not a save option

• True

• False

8. What does ppi stand for?

Answers:

• Pictures Per Inch

• Pixels Per Inch

• Probable Pixel Integration

• Dots Per Inch

• Pixels Per Increment

9. What does RGB stand for?

Answers:

• Red, Green, Blue

• Real Graphic Bit

• Radial Graphic Base

• Red, Green, Beige

10. What does RGB stand for?

Answers:

• Red Green Burgundy

• Red Yellow Gray

• Rouge Yellow Green

• Red Green Blue

11. What does the magic eraser tool do?

Answers:

• Erases areas of same/similar color.

• Lightens an area of an image.

• Erases all images.

• Blurs the image.

12. Which tool should you use to crop an image?

Answers:

• The history brush tool

• The crop tool

• The brush tool

• The hand tool

13. How many layers can you have in your layer palette?

Answers:

• 56

• As many as your machine memory can handle.

• 75

• 30

• 50

14. How do you change the order of layers in photoshop?

Answers:

• Drag and drop a layer upward or downward

• Start a new document each time

• You can't change the order of layers

• Number them incrementally and then press sort

15. What does the Eyedropper tool do?

Answers:

• Selects the color at the cursor

• Creates a histogram of the area around the cursor

• Paints a single dot of color at the cursor

• Fades the colors of an area centered on the cursor

16. It is possible to avoid Adjustment Layers while working with the Healing Brush tool?

Answers:

• True

• False

17. Which of the following can you NOT do with Photoshop?

Answers:

• Open TIFF files

• Restore old photographs

• Create Flash movies

• See a histogram of an image

• Create original artwork

18. What does the Eyedropper tool do?

Answers:

• Fades the colors of an area centered on the cursor

• Creates a histogram of the area around the cursor

• Paints a single dot of color at the cursor

• Selects the color at the cursor

19. Which colorspace is most appropriate for print?

Answers:

• RGB

• LAB

• CMYK

• HSB

20. What does the burn tool do?

Answers:

• Changes the hue in an area of an image

• Changes the opacity of an image

• Lightens the area of an image

• Darkens the area of an image

• Takes away the colors in an area of an image

21. How would you save a copy of your working document, but switch over to continue working on the copy after it has saved?

Answers:

• Go to File > Save As... > and check "As a Copy."

• Drag the file icon from the document's title bar to your desktop.

• Go to File > "Save for Web & Devices" and click "Done."

• Copy and paste the open document to a new canvas.

• Go to File > Save As... > and uncheck "As a Copy."

22. What does it mean to scale an image?

Answers:

• None of these

• Click on the top of the image

• Add a fish-like pattern to aquatic photographs

• Erase all or part of the image

• Change an image's size proportionally

23. How do you group a number of different layers?

Answers:

• Double-click the "bottom" layer to create a new group, drag the desired layers into it.

• Select layers, then Cmd/Ctl+G.

• Opt/Alt-click the desired layers.

24. What does LPI stand for?

Answers:

• Little Pixel Increments

• Lines Per Increment

• Lines Per Inch

• Line Pixel Increments

25. In order to use the Clone Stamp, what must you do first?

Answers:

• Use the Select tool to identify the area to clone

• Toggle through brush types, and change the settings to "Clone"

• Hold Atl (Option) and select a reference point

• Enable the cloning option in the preferences menu

26. How do you move tool palettes around in the workspace?

Answers:

• They don't move.

• Right click on the palette and press the spacebar.

• Click on the palette title tab and drag.

• Double click on the palette and press the spacebar.

27. What is the shortcut for 'Crop'?

Answers:

• "C"

• CONTROL/COMMAND "C"

• ALT/OPTION "C"

• CONTROL/COMMAND and ALT/OPTION plus "C"

28. What does flattening the layers of an image do?

Answers:

• Removes all of the high and low graphic colors.

• Collapses all layers into a single layer.

• Changes the color image to black and white.

• Makes all of the colors come from the same palette.

• Selects the magic lasso tool.

29. How can you make non-permanent changes to the Hue and Saturation of an image?

Answers:

• Select the Apply to Copy check box in the Hue/Saturation dialog box.

• Turn on Lock Image Pixels for the image layer.

• Adjust the Lighting Effects for the image layer.

• Set the image layer's Blending Mode to Temporary.

• Apply a Hue/Saturation Adjustment Layer.

30. What does Elliptical Marquee Tool do?

Answers:

• It makes oval/circular selections.

• It creates "aliased" selections.

• It creates oval/circular paths.

• It creates a rectangular path.

31. What file formats can Photoshop open?

Answers:

• eps

• All of these

• png

• pdf

32. Which is not an option when refining the edge of a selection?

Answers:

• Contrast

• Rotate

• Smooth

• Feather

• Radius

33. What is a histogram when speaking about image editing?

Answers:

• a graphical representation of the distribution of brightness values in a digital image

• a summary of a photo's stations in history

• a list of your last editing steps which can be used to reverse your changes

34. To add a one-color gradient to an image, which gradient mode is used?

Answers:

• Neutral density

• Foreground to background

• Foreground to transparent

• blue to white

35. What is the keyboard shortcut that will hide all the palettes except the toolbar?

Answers:

• Command (Ctrl) + &

• Tab

• F8

• Command (Ctrl) + shift

36. What symbol do you use for decreasing the size of your brush?

Answers:

• +

• _

• [

• ]

• (

37. Not using global lighting on drop shadows does what?

Answers:

• Allows for shadows to be rendered at the same angle in a document.

• Applies shadows to all layers in a document.

• Allows for shadows to be rendered at different angles in the same document.

• Applies shadows to no objects in a document.

38. Which Filter will allow you to directly manipulate the layer(s) using a brush-like tool to push and pull the pixels?

Answers:

• Stylize

• Artistic

• Distort

• Render

• Liquify

39. If you have "Snap" activated; holding down the Shift key while dragging out a guide line will...

Answers:

• Create a guideline every inch, pica, or centimeter.

• Flip it between horizontal and vertical.

• Snap it to the segments on the ruler or underlying grid.

• Snap it to the exact center of the file.

40. Can you open a video file in Photoshop?

Answers:

• No

• Yes, but only certain formats.

41. what is the shortcut for  closing a psd file?

Answers:

• cmd ctrl+R

• cmd ctrl+W

• cmd ctrl+S

• cmd ctrl+Q

• cmd ctrl+A

42. Which Color Mode uses Subtractive Color?

Answers:

• KIt

• RGB

• Lab

• FRE

• CMYK

43. What are Slices used for?

Answers:

• Saving chunks of a document as individual images for use on the Web

• Slicing an image to a smaller size

• This is not a real tool

• Cutting a single layer into several separate layers

44. What happens to the number of pixels when you downsample?

Answers:

• They decrease in quantity

• None of these

• They disappear

• They decrease in size

45. Which of the following is not a preset zoom option?

Answers:

• Fit Screen

• Actual Pixels

• Double Pixels

• Fill Screen

• Print Size

46. What is the shortcut to duplicate a layer?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + J

• Ctrl (Cmd) + D

• Alt (Option) + D

• Alt (Option) + J

47. Which is not a format for saving alpha channels?

Answers:

• tiff

• dsc

• psd

• psb

48. The Dodge tool...

Answers:

• Smears colors.

• Darkens pixels.

• Adjusts the saturation of colors.

• Lightens pixels.

49. What shortcut key do you use to toggle between standard mode and quick mask mode?

Answers:

• R

• G

• M

• Q

• F

50. Which menu allows you to create a guide at a specific place according to ruler measurements?

Answers:

• Window

• View

• Edit

• File

• Image

51. Which is not a range of the Burn and Dodge tools?

Answers:

• Midtones

• Halftones

• Highlights

• Shadows

52. What file menu would you select to make the exact same change to multiple images at once?

Answers:

• Edit>Preset Manager

• Image>Duplicate

• File>Automate>Batch

• Window>Measurement Log

53. How do you deselect an image set to be cropped?

Answers:

• ESC

• ALT

• TAG

• CTRL

• ALT D

54. Tasks that you can record and play back to alter an image that consist of menu commands, panel options, work done with tools, etc., are called:

Answers:

• Actions

• Batch Process

• History

• Profile

• Presets

55. Which of the following is one way to change the opacity of a selected layer?

Answers:

• Ctrl + Shift + O, then enter the opacity value using the number keys.

• Shift + press any number keys.

• Shift + O, then enter the opacity value using the number keys.

• O, then enter the opacity value using the number keys.

• Enter the opacity value into the box using the number keys.

56. Which of the following file formats is not an option when Saving for Web and Devices?

Answers:

• .jpg

• .gif

• .png-8

• .tif

57. If you require the alpha channel to be stored with the image data, in a single file, and applied to the image when displayed, then you need to use:

Answers:

• PNG

• GIF

• JPG

58. What does the Dodge tool do?

Answers:

• Takes away the colors in the selected pixels of an image

• Lightens the selected pixels of an image

• Changes the opacity of an image

• Changes the hue in the selected pixels of an image

• Darkens the selected pixels of an image

59. How do you turn a standard layer into a background layer?

Answers:

• Click on the layer name in the layers panel and rename background

• Drag to the convert to background icon on the layers panel

• Layer > New > Background from current layer

• Click the convert to Background Button on the options bar

60. What is the keyboard shortcut to quickly duplicate a selected layer?

Answers:

• cmd/crtl + C, cmd/crtl + D

• cmd/crtl + J

61. What option can you use to create a semi-transparent transitional boundary between the edges of a selection and the surrounding pixels?

Answers:

• Divide

• Feather

• Contrast

• Anti-alias

• Blur

62. Luminosity, darken, exclusion and color dodge are examples of __________ you may use to allow graphics to interact with background.

Answers:

• Layer Styles

• Adjustment Layers

• Blend Modes

63. Which unit of measurement does Photoshop not support?

Answers:

• Inches

• Picas

• Feet

• Points

64. Pressing Cmd (Ctrl) + Z Toggles the last history state in Photoshop. What do you press to keep undoing?

Answers:

• Cmd (Ctrl) + Alt + Z

• Alt + Shift + Z

• Cmd (Ctrl) + Z,X

65. Which is not a mode available in the image menu?

Answers:

• PDF

• CMYK

• Lab color

• Duotone

66. What is the shortcut key for the horziontal type tool, Vertical type tool, horizontal type mask tool and the vertical type tool?

Answers:

• B

• T

• U

• V

• F

67. Which file format does not retain layers in Photoshop?

Answers:

• psd

• jpg

• tiff

• All of these

68. What does Elliptical Marquee Tool do?

Answers:

• It makes oval/circular selections.

• It creates a rectangular path.

• It creates oval/circular paths.

• It creates "aliased" selections.

69. What is the shortcut for the Magic Wand and the Quick Selection tools?

Answers:

• M

• W

• V

• P

• L

70. Guides can be cleared through what menu?

Answers:

• Layer

• View

• Window

• Image

71. Which tool allows you to erase the color currently under the centerpoint of the cursor?

Answers:

• Outside eraser tool

• Marquee tool

• Background eraser tool

• Brush tool

• Hand tool

72. What is a dock?

Answers:

• A collection of Files

• A collection of Layers

• Collection of panel or panel groups displayed together

• A collection of filters

73. How could you convert a color image to grayscale?

Answers:

• Window > Color > Grayscale

• Window > Color > Black & White

• Image > Adjustments > Grayscale

• Image > Mode > Grayscale

74. What is the set of standardized  information about a file, such as author name, resolution, color space, and key words applied to a image

Answers:

• File Folder

• Dog tags

• Metadata

• Targs

75. Where can you go to change the screen mode?

Answers:

• Click on File and Document Setup

• Click on Image and Screen

• Click on Edit and Screen

• Click on View and Screen Mode

• Use the screen window

76. What command makes a selection based on a color or tonal range?

Answers:

• Alpha color

• Color edge

• Refine edge

• Color Range

77. Which selection tool works by selecting pixels that are close in color range to the targeted pixels?

Answers:

• Magic wand

• Square marquee

• Direct select pen

• Eye dropper

78. What tool makes rectangular, elliptical, single row and single column selections

Answers:

• Quick Selection Tool

• Magic Wand

• Lasso

• Marquee

79. How many pixels are in 1 inch?

Answers:

• 78

• Depends on the mode you are in (RGB or CMYK)

• Depends on the output printing size

• 180

• Depends on the resolution of the image

80. Which tool would you use to choose the same color as one already in a document?

Answers:

• Eyedropper Tool

• Healing Brush Tool

• Clone Stamp Tool

• All of these

81. What is the format extension for Photoshop Brushes?

Answers:

• CSH

• GRD

• TIFF

• ACT

• .ABR

82. What is the shortcut for the type tool?

Answers:

• Command + T

• T

• Shift + Command + T

• Alt + T

83. Which command creates a smooth transition between selected and unselected pixels?

Answers:

• Feather

• Transform selection

• Glow

• Expand

84. Double clicking on the background layer icon does what?

Answers:

• Opens the Layer window, turning the background into a normal layer if you press "OK"

• Fills in the background layer with the selected color

• Makes a selection around the background layer

• Deletes the background layer

• Copies the background layer

85. Which of the following is not a layer style?

Answers:

• Pattern Overlay

• Flat

• Bevel and Emboss

• Inner Glow

• Satin

86. Which choice will allow you to manipulate a layer without making changes to the source file?

Answers:

• Convert to Smart Object

• Flatten layer

• Merge layers

87. What key can be used to keep a line segment going in a straight horizontal path, a straight vertical path, or a 45 degree angle?

Answers:

• Control

• Shift

• Command/Windows Key

• Option/Alt

88. Which tool lets you select rectangles, ellipses, and single-pixel rows and columns?

Answers:

• Polygonal Lasso Tool

• Marquee Tool

• Crop Tool

• Cookie Cutter Tool

89. What must you do before you can manipulate a text layer?

Answers:

• Rasterize

• Spell the text correctly

• Have more than one layer of text

• Make it the biggest size possible

90. How many unique channels are in an RGB image by default?

Answers:

• 6

• 3

• 1

• 12

91. What is the correct resolution for images used on the web?

Answers:

• 200 ppi

• 72 ppi

• 300 ppi

• 150 ppi

92. What is NOT an available format when exporting images for web using the Adobe Device Central?

Answers:

• GIF

• PNG

• JPG

• TIFF

93. How many shades of gray are used in an 8 bit Grayscale color mode?

Answers:

• 10

• 256

• 125

• 16 million

94. Which of the following best describes feathering?

Answers:

• Blurring of edges of a selection.

• Quality level of an image

• Blurry spots in an image

• Small bits of dust or feathers on old photographs

95. When you change the size of a brush, you are changing its what?

Answers:

• Density

• Point

• Diameter

• Sable

96. You create and manipulate your documents and files in Photoshop using various elements, such as panels, bars, and windows. What is the arrangement of these elements called?

Answers:

• Design preference

• File Folder

• Workspace

• Desktop

• Container

97. How would you save a copy of your working document, but switch over to continue working on the copy after it has saved?

Answers:

• Go to File > Save As... > and check "As a Copy."

• Go to File > "Save for Web & Devices" and click "Done."

• Copy and paste the open document to a new canvas.

• Go to File > Save As... > and uncheck "As a Copy."

• Drag the file icon from the document's title bar to your desktop.

98. What is the eyedropper used for?

Answers:

• To sample color

• To paint

• To draw

• To fill an area with color

99. Where can you change a document's "Working RGB space"?

Answers:

• Preferences > Transparency and Gamut

• Any of these

• Image > Mode

• Preferences > File Handling

• View > Proof Setup

100. The Color Replacement tool...

Answers:

• samples colors in an image.

• replaces any color with a random color.

• replaces a selected color with a new color.

• inverts the selected color.

• replaces a selected color with a darker color.

101. The Burn Tool is used to:

Answers:

• Manually darken specific areas in an image

• Apply a fire effect to an image

• Erase certain colors in an image

• Make colors more vivid in an image

102. How do you add a mosaic texture?

Answers:

• Use the brush tool

• Filter > Texture > Mosaic Tiles

• New Layer > Fill with Mosaic Tiles

• Edit > Transform > Mosaic Tiles

• Filter > Mosaic Tiles

103. What erases solid-colored areas to transparency with a single click?

Answers:

• The dodge tool

• Color range

• Magic eraser tool

• The sponge tool

104. Which color mode would you use to print images commercially?

Answers:

• Web Safe RGB

• All of these

• CMYK

• RGB

105. What keyboard shortcut brings up the Levels?

Answers:

• Command (Ctrl) + Y

• None of these

• L

• Command (Ctrl) + L

106. What do plugins do?

Answers:

• Upgrade software version.

• Launch Photoshop help.

• Automatically save work.

• Add functionality with third-party code.

107. What is the hotkey for transforming an image?

Answers:

• Control/Command + I

• Control/Command + T

• Control/Command + Shift + T

108. Which panel contains tools for creating and editing images, artwork, page elements?

Answers:

• Document window

• Control Panel

• Tool Panel

109. Which panel contains tools for creating and editing images, artwork, page elements?

Answers:

• Document window

• Control Panel

• Tool Panel

110. The basic function of the crop tool is to:

Answers:

• Fill an area of the canvas with color

• Copy a portion of an image

• Trim excess from image edges

111. A GIF image file can:

Answers:

• Not contain animation

• Hold as many as 16 million colors

• Contain the highest photo quality

• Only contain up to 256 colors

112. Which of the following tools would you use to cut an image down to only the parts you want?

Answers:

• Crop tool

• Fill tool

• None of these

• Scissors tool

113. To sample a color from any part of the image canvas:

Answers:

• Use the Color Correction tool from the Image menu

• Use the eyedropper tool

• Press Ctrl (Command) + C

• Access the Color window on your workspace

114. Which is not one of the three lasso modes?

Answers:

• Lasso

• Magnetic lasso

• Ergonomic lasso

• Polygonal lasso

115. What does a blending mode determine?

Answers:

• How different shapes are displayed

• How two layers are blended together

• How text layers are connected

• How an image layer connects to a text layer

116. What menu would you use to export paths to Illustrator?

Answers:

• File>Export

• Edit>Paths

• Window>Paths

• Window>Export

117. How do you make the grid visible?

Answers:

• View > New guides > Grid

• Image > Adjustments > Show grid

• View > Show > Grid

118. What does LPI stand for?

Answers:

• Line Pixel Increments

• Little Pixel Increments

• Lines Per Increment

• Lines Per Inch

119. Holding Opt (Alt) and clicking a layer's mask thumbnail will..

Answers:

• Allow you to edit the mask as an alpha channel

• Delete the mask

• Disable the mask

120. What are the correction options for the Adaptive Wide Angle filter?

Answers:

• Full Spherical

• Perspective

• All of the above

• Fisheye

121. What does the burn tool do?

Answers:

• Lightens the area of an image

• Darkens the area of an image

• Takes away the colors in an area of an image

• Changes the hue in an area of an image

• Changes the opacity of an image

122. What is the short cut is for the marquee, and the elliptical marquee tool?

Answers:

• V

• E

• M

• Q

123. PSD format is limited to a maximum height/width of 30,000 pixels. .PSB  (Photoshop Big) format, also known as "large document format" within Photoshop, is the extension of PSD format to images up to 300,000 pixels in width/height.

Answers:

• True

• False

124. One way to delete items from your history is to drag them into the trash can.

Answers:

• False

• True

125. What file types can you save your work in  for web and devices?

Answers:

• JPG, GIF, PDF

• JPG, GIF, PNG

• GIF, BMP, PNG

• JPG, BMP, PDF

126. Which of these file formats natively supports animated frames in all web browsers?

Answers:

• PNG-24

• GIF

• JPG

• PNG-8

• TIFF

127. When using an image that is to be used in a 2-color black and white ad, what is the best mode to use?

Answers:

• Lab Color

• RGB

• CMYK

• Grayscale

128. Which features allows the browsing and preview of every filter?

Answers:

• Filter gallery

• Image menu

• View menu

• Proof set up

129. The History window:

Answers:

• Records your key strokes and logs them

• Tracks the color palettes used on your image

• Documents the amount of space left on your hard drive

• Records your document changes

130. What happens when you press Control D?

Answers:

• Move tool will be selected

• You will get the draw tool

• Direct pen tool will be selected

• Any selected items will be deselected

131. When you export a graphic for your website, that needs transparency, which image format listed below should you generally choose?

Answers:

• .jpg

• .wbs

• .bmp

• .png

132. What Photoshop tool can duplicate pixels (as opposed to whole layers) from a source area to a target area?

Answers:

• The Move tool.

• The Magnetic Lasso tool.

• The Clone Stamp tool.

• The Spot Healing brush.

133. What file format can Photoshop NOT open?

Answers:

• .cdr

• .eps

• .jpg

• .tiff

• .pdf

134. Which palette allows the user to take steps backwards in the file?

Answers:

• History

• Actions

• Navigator

• Info

135. Which file extension can not be created in Photoshop?

Answers:

• .tiff

• .psd

• .jpg

• .pdf

• .nef

136. Pressing command (Ctrl) + I does what to an open document or selection?

Answers:

• Resizes image

• Inverts

• Deletes

• Fills with color

137. What does the burn tool do to areas of an image?

Answers:

• Creates an outer glow

• Blurs the image

• Creates an inner glow

• Darkens areas

138. How do you create a new file in Photoshop using the drop down menu?

Answers:

• File > New

• File > Open Start > New File

• Start > New File

• File > Open

139. If you apply the Threshold adjustment to an image, what is the result?

Answers:

• The image becomes white

• The image becomes black and white

• The image becomes black

140. Which of these measuring units is NOT used in Photoshop?

Answers:

• Tesla

• Millimeters

• Pica

• Pixels

141. The Quick Select tool and the Magic Wand tool share a place on the toolbar.

Answers:

• True

• False

142. What does the Eyedropper tool do?

Answers:

• Selects the color at the cursor

• Paints a single dot of color at the cursor

• Fades the colors of an area centered on the cursor

• Creates a histogram of the area around the cursor

143. What is a gradual blend between two or more colors?

Answers:

• An airbrush area

• A gradient

• Two painted colors next to one another

• An area filled with the paintbucket

144. The Eraser Tool can be used to:

Answers:

• Delete an image file from your hard drive

• Trim an image

• Remove pixels from the image canvas

• Remove gradient fills

145. Layer masks are composed of resolution dependent pixel grayscale images that can be edited with paint, eraser and selection tools.

Answers:

• False

• True

146. Which image mode is most commonly used for print applications?

Answers:

• Black and White

• CMYK

• RGB

• Grayscale

147. True or False: Once you build the layers in your graphic design, you cannot rearrange them.

Answers:

• True

• False

148. How do you hide a layer, making it invisible in your document?

Answers:

• Highlight the layer in the layer pallete and click the I key

• Click Filter then click hide layer

• Click the eye to the left of the layer title in the layer palette

• Click Window and then click hide layer

149. how can you hide an image from the canvas

Answers:

• click on the layer visibility icon in the Layers tab

• Press D key

• Press Ctrl + D

• press F key

• delete the layer

150. When designing for the web what mode of color should you use?

Answers:

• RGB

• Greytone

• CMYK

• Indexed

151. Which palette helps you revert to earlier versions of your document?

Answers:

• Info

• Adjustments

• History

• Measurement Log

152. To save a project under its' current file name, the keyboard shortcut is:

Answers:

• Alt + S

• Shift + S

• Cmd (ctrl) + S

• Shift + V

153. GIF can contain up to how many colors?

Answers:

• 300

• 512

• 25

• 2

• 256

154. What does the Eyedropper tool do?

Answers:

• Creates a histogram of the area around the cursor

• Selects the color at the cursor

• Paints a single dot of color at the cursor

• Fades the colors of an area centered on the cursor

155. What happens to an image when it is flattened?

Answers:

• All layers are combined into a single layer

• All layers are converted to black and white

• The image is saved as a gif image

156. What does the Burn tool do?

Answers:

• Creates new layer from pixels painted with a brush like tool.

• Darkens pixels with a brush like tool.

• Deletes pixels with a brush like tool.

• Sharpens images with a brush like tool.

157. What does HSB stand for?

Answers:

• Hue, saturation, black

• Hue, solid color, brightness

• Hue, saturation, brightness

• History, saturation, background

158. Which of the following affects tonal adjustments?

Answers:

• All of these

• Lighting

• Color Range

• Opacity

159. What is B the keyboard shortcut for?

Answers:

• Blur

• Background Color

• Bevel

• Pixelate

• Brush

160. How do you rotate an image?

Answers:

• Click on the rotate icon on the toolbar

• Use the selection tool from the toolbox

• Use Image > Image Rotation

• This function is not available in Photoshop

161. Which of the following image modes are most commonly used for web applications?

Answers:

• Grayscale

• CMYK

• Full color

• RGB

162. What is the keyboard shortcut for select all?

Answers:

• Command (Ctrl) + A

• Shift + S

• Command (Ctrl) + S

• Shift + Command (Ctrl) + A

163. Which mode do you need to use to prepare the image for  offset printing?

Answers:

• CMYK

• Bitmap

• LAB

• Indexed

• RGB

164. What image mode is best for print materials?

Answers:

• Lab Color

• CMYK

• RGB

• Multichannel

165. Which is not a unit of measurement in Photoshop?

Answers:

• Agates

• Pixels

• Inches

• Picas

166. Which of the following is not a type tool?

Answers:

• Horizontal Type Mask Tool

• Radial Type Mask Tool

• Horizontal Type Tool

• Vertical Type Tool

167. When using the SAVE AS: feature, the ________ file type saves my graphic design with all layers visible for changes upon opening the next time.

Answers:

• .gif

• .jpeg

• .psd

• .png

168. Which file format is ideal for compressing low-res photos for email and web use?

Answers:

• jpg

• tif

• psd

• eps

169. What is the shortcut for the lasso, polygonal lasso and magnetic lasso tool?

Answers:

• P

• M

• L

• V

170. What key shortcut can you use to save your work without having to open the "File" window

Answers:

• Shift + S

• Alt + L

• Cmd (Ctrl) + S

• Alt + S

171. Which of the following is one way to fix problems with your tool settings?

Answers:

• Restore Photoshop default settings

• Reinstall Photoshop without plugins

• Write down every change you make so you can see where you went wrong

• Email Adobe to get a specialists opinion

172. Photoshop allows you to add notes and save them with your images

Answers:

• True

• False

173. Which of the following can you NOT do with Photoshop?

Answers:

• Create original artwork

• Desaturate the lower half of an image

• Create Flash movies

• See a histogram of an image

• Open TIFF files

174. What are the measurements that you can use in Photoshop with the Rulers?

Answers:

• inch

• pixel

• percent

• All of the above

• centimeters

175. What does the magic eraser tool do?

Answers:

• Erases all images.

• Erases areas of same/similar color.

• Lightens an area of an image.

• Blurs the image.

176. Can you customize keyboard shortcuts?

Answers:

• Yes

• No

• Only in CMYK

• Only in RGB

177. Of these, what is the most common DPI for printed photos?

Answers:

• 200

• 300

• 150

• 72

178. A PSD file will save all layers in the document.

Answers:

• PSD is not a save option

• Only if you select the "save layers" option

• False

• True

179. Which file format is not for displaying images on the web?

Answers:

• gif

• jpg

• psd

• png

180. True or False: The Refine Edge Tool is a way to modify your selection.

Answers:

• False

• True

181. Where can you find lens flare option?

Answers:

• Windows/layers

• View

• Windows/options

• Windows/channels

• Filter/Render/Lens flare

182. What keyboard shortcut quickly selects all of the working canvas?

Answers:

• A

• X

• Ctrl (Cmd) +A

• Ctrl (Cmd) +D

183. How do you change the order of layers in photoshop?

Answers:

• Start a new document each time

• You can't change the order of layers

• Drag and drop a layer upward or downward

• Number them incrementally and then press sort

184. In CS6, what filters are not available when you are working in the CMYK color mode?

Answers:

• The Filter Gallery, Lens Distortion, Video, Vanishing Point, and Oil Paint.

• Blur, Distort and Noise

185. What does ppi stand for?

Answers:

• Pixels Per Increment

• Probable Pixel Integration

• Dots Per Inch

• Pictures Per Inch

• Pixels Per Inch

186. What is Command (Ctrl) + G the shortcut for?

Answers:

• Greek Text

• Green Background

• Group Colors

• Group Layers

187. True or False: It is possible to customize your own keyboard shortcuts in Photoshop.

Answers:

• True

• False

188. To fill in a layer with a background color, which of the following tools would be useful?

Answers:

• smudge

• line

• paint bucket

• lasso

189. Under what Edit menu category would you find the options to scale, rotate, skew or distort an image?

Answers:

• Variables

• Purge

• Transform

• Define Shape

• Trim

190. The pixel resolution can be described as:

Answers:

• The type of ink cartridge your printer uses

• The storage size of your image

• The number of dots (or pixels) per inch

• The amount of colors used in your image

191. What is the native Photoshop file format?

Answers:

• .psd

• .ai

• .jpg

• .eps

192. What are the three lasso tools in Photoshop?

Answers:

• Cut, copy, paste

• Lasso, polygonal, magnetic

• Select, drag, drop

• Save, rename, delete

193. What is the keyboard shortcut for the gradient tool and paint bucket tool?

Answers:

• G

• L

• U

• Y

• H

194. What is Photoshop's default Color mode?

Answers:

• CMYK

• Pantone

• Lab

• RGB

195. What is CS short for?

Answers:

• Content Showroom

• Cool Software

• Convenient Solution

• Creative Suite

196. An option for new fill layer is

Answers:

• Gradient

• Pattern

• All

• Solid

197. Which eraser tool is not in Photoshop?

Answers:

• Gum Eraser

• Eraser

• Background Eraser

• Magic Eraser

198. When resizing an image what is being added or subtracted from the image?

Answers:

• Pixels

• Points

• Colors

• Files

199. What is the best color mode for producing web ready images?

Answers:

• CMYK

• RGB

• Complementary

• Triad

200. How do you change hue without changing brightness or saturation?

Answers:

• Image > Adjustments > Hue/Saturation

• Edit > Select All > Change

• Edit > Color Settings

• Image > Adjustments > Vibrance

201. What does the HSB color model describe?

Answers:

• Hue, Style, Brightness

• Hard, Screen, Brightness

• Hue, Saturation, Brightness

• Hue, Screen, Blend

202. True or false: New selections can be saved to new channels or layer masks.

Answers:

• False

• True

203. How many document windows can you have open at one time?

Answers:

• 64

• 12

• 128

• Unlimited

204. What is the shortcut for the crop tool?

Answers:

• V

• T

• D

• S

• C

205. What is the shortcut for the eraser tool, background eraser tool and the magic eraser tool?

Answers:

• J

• B

• E

• M

• H

206. Where do you change the diameter of a brush preset?

Answers:

• In the Layers Menu

• In the Filter Menu

• In the brushes palette

• In the Clone Source palette

207. What is Command (Ctrl) + Z the shortcut for?

Answers:

• Undo

• Toggle

• Cut

• Copy

208. What is Command (Ctrl) + T the shortcut for?

Answers:

• Cut

• Transform

• Type

• Toggle screens

209. When sending your document to be printed by a commercial printer what color mode should you document be in?

Answers:

• Grayscale

• RGB

• CMYK

• Duotone

210. Which of the following can you not do in Photoshop?

Answers:

• Restore old photos

• Create original artwork

• Open a jpeg file

• Create flash animations

211. How many layers can a image have?

Answers:

• 10

• As many as your RAM can handle.

• 100

• 100,000

• 1000

212. Which of the following is part of the workspace?

Answers:

• Work area

• All of these

• Options bar

• Palettes

213. When using a pen tablet, which of the following can you control with pen pressure?

Answers:

• Opacity Jitter

• Roundness Jitter

• Angle Jitter

• All of the these.

• Size Jitter

214. What is the keyboard shortcut for undo?

Answers:

• Z

• None of these

• Cmd (Ctrl) + Z

• Option (Alt) + Z

215. Where do you adjust a brush shape?

Answers:

• Presets palette

• Brush palette

• Edit Menu

• Texture Menu

216. All open image documents can be zoomed by using the zoom tool.

Answers:

• True

• False

217. The letters DPI stand for:

Answers:

• Dots per inch

• Drag points independently

• Divisions palette intensity

• Done printing ink

218. What is the shortcut key for the pen tool and the Freeform pen tool?

Answers:

• Y

• U

• F

• H

• P

219. Which of the following tools can be used directly to edit a path?

Answers:

• Path selection tool

• Blend tool

• Type tool

• Smudge tool

220. Which is the best compression format for photos on the Web?

Answers:

• RAW

• EPS

• TIFF

• JPEG

221. What does PDF stand for?

Answers:

• Port Dampening Format

• Portable Document Format

• Portable Design File

• Picture Density File

• Pretty Darn Fast

222. What does PSD stand for?

Answers:

• Photographic Document

• Palette Display

• None of these

• Photoshop Document

223. What color models can photoshop use?

Answers:

• grayscale

• rgb

• All of these

• lab

• cmyk

224. What does RGB stand for?

Answers:

• Radial Graphic Base

• Red, Green, Blue

• Red, Green, Beige

• Real Graphic Bit

225. When designing for the web you should size your document using what unit of measurement?

Answers:

• Pixels

• Points

• Centimeters

• Inches

226. What is Photoshop's default file type when using Save As?

Answers:

• JPG

• TIFF

• PSD

• PDF

227. Of the following; what color mode should you use for a web document?

Answers:

• RGB

• Advanced Coloring

• CMYK

• Dot Coloring

• ACKK

228. What is the keyboard shortcut for saving a Photoshop document?

Answers:

• shift > s

• s

• command + s (ctrl + s)

• f1

• return

229. What does the "Align Left Edges" menu do?

Answers:

• Aligns the left edges of multiple type layers

• Aligns the left edges of multiple vector shapes

• All of these

• Aligns the left edges of multiple raster layers

230. What does CMYK stand for?

Answers:

• Color Maps You Know

• Color Magnification Y Kut

• Cyan Magenta Yellow Black

• Colors Mapped Yet Kept

231. What is the shortcut key for the Zoom tool?

Answers:

• X

• Z

• F

• S

• A

232. What does PPI stand for?

Answers:

• Picas Per Increment

• Pixels Per Increment

• Pixels Per Inch

• Picas Per Inch

233. The main Adobe Photoshop project file extension is:

Answers:

• .pdf

• .ado

• .psd

• .aph

234. How many layers can you have in your layer palette?

Answers:

• 50

• 56

• Infinite

• 75

• 30

235. What is Dpi?

Answers:

• Dots printed inside

• Dots per inch

• Dated paper inside

• Date per inch

236. Which of the following objects does Hide Extras make invisible?

Answers:

• Guides

• Transform tool handles

• All of these

• Selection outline

237. What does RGB stand for?

Answers:

• Rouge Yellow Green

• Red Yellow Gray

• Red Green Blue

• Red Green Burgundy

238. What is the fastest way to save a file?

Answers:

• Command (Ctrl) + V

• S

• V

• Command (Ctrl) + S

239. With which of the following file formats can the Crop tool be used?

Answers:

• .png

• All of these

• .gif

• .jpg

240. Which tool should you use to crop an image?

Answers:

• The brush tool

• The hand tool

• The crop tool

• The history brush tool

• The marquee tool

241. What is the shortcut for brush tool

Answers:

• Y

• M

• V

• T

• B

242. What does the Eyedropper tool do?

Answers:

• Paints a single dot of color at the cursor

• Fades the colors of an area centered on the cursor

• Creates a histogram of the area around the cursor

• Selects the color at the cursor

243. What keyboard shortcut quickly deselects a current selection?

Answers:

• Ctrl (Cmd) +D

• Z

• D

• Ctrl (Cmd) +A

244. What dpi are most print projects set to?

Answers:

• Time's Up!

• 250

• 72

• 300

245. True or False: Photoshop is primarily a raster image processing application.

Answers:

• True

• False

246. Which of these selection tools are available in Photoshop CS5?

Answers:

• Path selection tool

• All of these

• Move tool

• Direct selection tool

247. What does LPI stand for?

Answers:

• Lines Per Inch

• Lorem Possim Ipsum

• Lines Per Image

• Lines Program Image

248. Which of the following can you NOT do with Photoshop?

Answers:

• Open TIFF files

• Restore old photographs

• Create original artwork

• Create Flash movies

• See a histogram of an image

249. What are custom swatches?

Answers:

• Shades of gray.

• Primary colors.

• Colors downloaded from Adobe.

• Colors swatches you create yourself.

250. Which of the following is NOT an available type tool choice?

Answers:

• Vertical Type Tool

• Horizontal Type Mask Tool

• Reverse Type Tool

• Horizontal Type Tool

• Vertical Type Mask Tool

251. Photoshop can be used with a touch sensitive Wacom device.

Answers:

• True

• False

252. What is ctrl + T

Answers:

• copy

• Transform

• paste

• save

253. What does it mean to scale an image?

Answers:

• Click on the top of the image

• Add a fish-like pattern to aquatic photographs

• Change an image's size proportionally

• Erase all or part of the image

• None of these

254. Save For Web can do which of the following:

Answers:

• Create a JPG file.

• Save a gif with a transparent background.

• Save a GIF animation.

• All of the other answers.

• Save a PNG file.

255. To verify which version of Adobe Photoshop you have installed, you would:

Answers:

• Contact Adobe directly

• There is only one version of Photoshop

• Check the Adobe website

• Access the About section of the Photoshop menu.

256. Which tool allows you to select a color from anywhere in an image?

Answers:

• Brush Tool

• Eyedropper Tool

• Slice Tool

• Magic Wand Tool

• Clone Stamp Tool

257. How do you make the rulers default to pixels instead of inches?

Answers:

• Right click rulers and choose the corresponding unit.

• No option for this in Photoshop

• Go Edit/Preferences/Units & Rulers and change the Set Units from Inches to Pixels.

• Email customer support and they will make the change for you.

258. What does RIP stand for?

Answers:

• Raster Image Processor

• Red Inner Page

• Red Image Processor

• None of these

259. To cut down the size of the entire graphic design, including all layers, you should select the ______ tool.

Answers:

• crop

• magic wand

• clone stamp

• eraser

• marquee

260. What is a drop shadow an example of?

Answers:

• Layer Style

• Quick Mask

• Paragraph Style

• New Adjustment Layer

261. what does feather option do?

Answers:

• crops an image

• Creates gradual transparency at the outer edges of a selection

• converts an image into vector

• selects an image

• sharpens the edges from an image

262. Which tool allows you to copy one area of an image to another?

Answers:

• Eyedropper

• Clone stamp

• Duplicate

• Blur

263. True or False: Photoshop cannot do a dotted line.

Answers:

• False

• True

264. True or false? Images cannot be saved as a PDF file in Photoshop.

Answers:

• True

• False

265. Which tool is used to make a circular selection?

Answers:

• Rectangular Marquee Tool

• Polygon Lasso Tool

• Elliptical Marquee Tool

• Lasso Tool

266. The _______ tool allows you to make a selection of an area of a layer.

Answers:

• Marquee

• Zoom

• Crop

• Hand

267. How can you hide parts of an image without destroying the original?

Answers:

• Converting it to a smart object

• Using a mask

• Using the magic wand tool

• Erasing the parts that you want

268. Drop shadow, inner glow and bevel are examples of _________ you can use with text.

Answers:

• Fills

• Layer Styles

• Strokes

• Adjustment Layers

269. In order to create Internet compatible image output, users should...

Answers:

• download an external conversion program.

• use the Save for Web and Devices option.

• Images created in Photoshop are not compatible with Internet browsers.

• save the image as a Bitmap file.

270. What does feathering do to a selection?

Answers:

• Softens the edges

• Deletes the selection

• Makes the selection transparent

• Hardens the edges

271. What is the shortcut key to toggle forward between standard screen mode and full screen mode with a menu bar and full screen mode?

Answers:

• M

• F

• K

• B

• J

272. What is the shortcut for the clone stamp, and pattern stamp tool?

Answers:

• F

• G

• R

• S

• D

273. Can you retrieve changes you made to your image while editing?

Answers:

• Yes, all the way to your very beginning

• No, there is no way to undo what has been done

• Yes, the history panel takes you through your most recent changes

• No, like its inspiration MS Paint, you can only go back and forth through one change

274. What tool can paint with a tiling pattern?

Answers:

• Blur tool

• Pattern Stamp Tool

• Magic Eraser tool

• Pattern Pencil tool

275. How do you control a layer's visabilty?

Answers:

• By alt clicking the image in the document window

• By double clicking the layers thumbnail

• By alt clicking the layer in the layers panel

• By Clicking the Eye Icon in the layers panel

• By shift clicking the image in the document window

276. How do you deselect an image set to be cropped?

Answers:

• Esc

• Tab

• Alt

• Ctrl

277. What palette contains your text editing options?

Answers:

• Styles

• Swatches

• Character

• Paths

278. To make brush size bigger, press...

Answers:

• )

• (

• ]

• [

279. To draw a straight line using the Brush...

Answers:

• click a point in the image and drag the cursor.

• click a point in the image, hold down Shift then click an ending point.

• change to Text Tool and enter _ (underline) character several times

• click a point in the image, hold down Alt then drag the cursor.

• click a point in the image, hold down _ (underline key)

280. The Hand tool...

Answers:

• removes blemishes and objects.

• darkens areas in an image.

• moves selections, layers, and guides.

• smudges data in an image.

• moves an image within its window.

281. Under what drop down menu can you resize canvas size?

Answers:

• Edit>Canvas

• Image>Ajustments>Canvassing

• Image>Canvas Size

• Window>Image>Size

282. What is the shortcut for the eyedrop tool, color sampler tool, ruler tool, note tool and count tool?

Answers:

• o

• I

• C

• U

• H

283. How do you hide a layer?

Answers:

• Click on the eye next to the desired layer

• Double click on the layer

• Click on View and Hide Layer

• Right click the layer and click Hide

• Click on Edit and Hide

284. What is the default keyboard shortcut for deselecting an active selection?

Answers:

• Ctrl(Cmd)+D

• Shift+D

• Ctrl(Cmd)+Shift+D

• D

285. Which of the following tools is the fastest way to select a black object on a white background?

Answers:

• Lasso

• Magic Wand

• Quick Select Mask

• Shape Selection Tool

286. To delete a series of steps that you committed  during a working session, you would need to use the _________ palette.

Answers:

• Path

• Action

• History

• Color Swatch

• Layer

287. How do you change an image from RGB to CMYK?

Answers:

• Window> Color Scheme > Mode

• Image > Mode

• Filter > Adjustments

• Edit > Color Settings

288. What would be the best way to remove part(s) of a layer, while leaving yourself the ability to go back and edit it later?

Answers:

• Use a Layer Mask

• Use the Healing tool

• Use the Magic Eraser tool

• Use the Screen layer option

289. What could cause a tool not to work correctly?

Answers:

• In default mode

• New preset has not been saved

• A hidden selection

290. What is undercolor addition (UCA) used for?

Answers:

• Image density

• Presence of cyan, magenta and yellow

• Ink coverage

• All of these

291. Which is not a layer style?

Answers:

• Satin

• Bevel and Emboss

• Halo Shadow

• Pattern Overlay

292. How do you move tool palettes around in the workspace?

Answers:

• Click on the palette title tab and drag.

• They don't move.

• Right click on the palette and press the spacebar.

• Double click on the palette and press the spacebar.

293. Which tool would you use to get rid of wrinkles on someones face?

Answers:

• Face Brush Tool

• Pattern Brush Tool

• Cover Up Brush Tool

• Healing Brush Tool

• Blemish Brush Tool

294. Which of the following is not a tool that can be used to create a vector path?

Answers:

• Ellipse tool

• Clone stamp

• Pen tool

• Custom shape tool

295. Where do you find the command to add a Vector Mask?

Answers:

• View menu.

• Select menu.

• Layers menu.

• Filters menu.

296. The Levels tool:

Answers:

• adjusts the contrast and tonal range of an image histogram

• allows you to change the visibility of stacked layers

• sorts and rearranges filters that have been applied to the image

• opens a file browser which displays previous versions of your current project

297. Holding Ctrl and clicking on the thumbnail of a layer in the Layers Panel does what?

Answers:

• Selects the contents of that layer

• Fills the contents of that layer with the background color

• Inverse selects the area around the contents of that later

• Crops the area around the contents of that later

• Fills the contents of that layer with the foreground color

298. How do you group a number of different layers?

Answers:

• Opt/Alt-click the desired layers.

• Select layers, then Cmd/Ctl+G.

• Double-click the "bottom" layer to create a new group, drag the desired layers into it.

299. In order to use the Clone Stamp, what must you do first?

Answers:

• Toggle through brush types, and change the settings to "Clone"

• Use the Select tool to identify the area to clone

• Enable the cloning option in the preferences menu

• Hold Atl (Option) and select a reference point

300. Where can the Delete Anchor Point Tool be found?

Answers:

• Within the Eraser Tool family.

• Within the Move Tool family.

• Within the Pen Tool family.

301. If you want to scale down a raster layer and preserve the underlying data as much as possible, what feature would you use?

Answers:

• Convert to Smart Object

• Linear Interpolation

• Convert to Vector Layer

• Bicubic Interpolation

302. Which file format will not retain transparency?

Answers:

• tif

• png

• gif

• jpg

303. What is the shortcut to deselect an active selection?

Answers:

• Ctrl/Cmd + D

• Shift + D

• Shift + Ctrl/Cmd + D

• Alt + Ctrl/Cmd + D

304. Under which menu can you find the option to sharpen or unsharpen a mask?

Answers:

• Image

• View

• Select

• Edit

• FIlter

305. What does the Load Files Into Stack menu let you do?

Answers:

• Save multiple Photoshop files

• Merge multiple images

• Export open files as Photoshop files

• Load multiple images at the same time

306. How do you change the canvas size?

Answers:

• Select Window>Canvas Size from the menu bar.

• Select File>Canvas Size from the menu bar.

• Select View>Canvas Size from the menu bar.

• Select Edit>Canvas Size from the menu bar.

• Select Image>Canvas Size from the menu bar.

307. How can you apply non-destructive filters to a layer?

Answers:

• Use history brush tool

• Use filter gallery

• Convert the layer into a smart object

308. If you place an adjustment layer above a layer group what layers are affected?

Answers:

• All layers below the adjustment layer

• Only layers from the layer group

• First layer from the layer group

309. What are composite images?

Answers:

• Saved images

• Images made of multiple images

• Images that are imported from Illustrator

• Images that are black and white

310. Which tool listed below "paints" by sampling an image

Answers:

• The Sharpen Tool

• The Blur Tool

• Clone stamp tool

• Eraser Tool

• Pattern stamp tool

311. Where would you find the option to add a drop shadow to a text or image?

Answers:

• Layer Mask

• Layer Properties

• Layer Texture

• Layer Style

312. How do you non-destructively change what is shown in an image?

Answers:

• Select and Shift+Delete

• Eraser

• Layer Mask

• Select and Backspace

313. What is the shortcut to switch to previous document?

Answers:

• ctrl+m

• ctrl +alt+v

• shift +control +d

• shift + control + tab

314. Which selection tool on the tool bar makes selection by selecting similar colors

Answers:

• Marquee Tool

• Quick Selection Tool

• Magic wand

• Lasso Tool

315. Double clicking on the background layer will...

Answers:

• All of these

• Copy the layer background

• Delete the layer background

• Change the background layer into a standard layer

316. What does DPI mean?

Answers:

• Dots Per Inkling

• Dots Per Inch

• Dimensional Pixel Ink

• Dimensions Per Inch

317. To access the "spherize" command, the tree is:

Answers:

• File> Distort> Spherize

• Filter> Distort> Spherize

• Edit> Stroke> Spherize

318. How does rasing the color tolerance setting of the Magic Wand affect the selection?

Answers:

• It remove the colors of higher value.

• It puts colors out of gamut.

• It increases the range of color values that are included in the selection.

• It decrease the range of color values that are included in the selection.

319. Which palette would you use to center, right or left align text?

Answers:

• Swatch

• Paragraph

• Writing

• Character

320. What is the best tool for creating precise paths?

Answers:

• Free Transform

• Pen

• Pencil

• Scale

• Brush

321. Where are saved layer styles found?

Answers:

• Styles palette

• Swatches palette

• Color

• Actions

322. Where is the option to increase or decrease the number of History States?

Answers:

• Window

• Select

• Preferences

• Analysis

323. What is the option that is used to improve selection in Photoshop?

Answers:

• Refine Selection

• Expand

• Feather

• Contract

324. What is the customary resolution for a document to be printed?

Answers:

• none of these

• 300

• 72

• 150

325. What is EXIF?

Answers:

• Extra information appended to image files

• Panel to create designer notes

• External marks delineating spacing or distance

• Information found on the x axis of a grid

326. Which of the following would you use to stretch, shrink or distort a person's face or body?

Answers:

• Liquify

• Stylize

• Sharpen

• Lens Correction

327. Which tool paints with sampled pixels from an image or layer?

Answers:

• Dodge tool

• Burn tool

• Eye dropper

• Clone stamp

328. What is the difference between Raster and Vector graphics?

Answers:

• Raster graphics are composed of paths, while Vector graphics are composed of pixels.

• Vector graphics contain no visual data.

• Raster graphics are composed of pixels, while Vector graphics are composed of paths.

• Raster graphics are measured in points, while Vector is measured in pixels.

329. What does pressing the tab key do?

Answers:

• Hides or displays Palettes and the Toolbar

• Opens the color palette

• Automatically selects the hand tool

• Opens every recent document

330. Holding Cmd/Ctrl+Opt/Alt+Shift when launching Photoshop does what?

Answers:

• Uninstalls Photoshop

• Allows you to reset Photoshop to its default settings

• Deactivates the serial number

• Forces all documents in the recent documents list to open

331. Which palette allows the user to change the font in a text box?

Answers:

• Paragraph

• Adjustments

• Character

• Actions

332. How do you add new fonts to Photoshop?

Answers:

• select "add font" from the font drop-down menu

• simply add them to your operating system

• drag and drop the fonts into the Photoshop folder

333. What is a shortcut to zoom in?

Answers:

• Cmd/Ctrl & +

• Opt/Alt & Up Arrow

• Opt/Alt & +

• Cmd/Ctrl & Up Arrow

• Cmd/Ctrl & Mouse wheel forward

334. Which tool is NOT considered suitable for removing blemishes on a photograph of a person?

Answers:

• Erase

• Clone stamp

• Healing brush

• Spot healing brush

335. Of the following; what will "dither" do to an image?

Answers:

• Reduce visible banding in gradients.

• Place crop marks around an image.

• Contain an image within a box.

336. Which one is not a tool ?

Answers:

• Custom shape tool

• Blur tool

• Pen tool

• Slice tool

• Layer tool

337. Which tool selects contiguous areas of similar color?

Answers:

• Quick Selection Tool

• Magic Wand Tool

• Magnetic Lasso Tool

• Clone Stamp Tool

338. Which of the following are layers that contain image data from raster or vector images?

Answers:

• Smart objects

• Layer masks

• Filters

• Simplified layers

339. Clicking and holding the mouse button on a toolbar icon...

Answers:

• increases the size or strength of that tool

• reveals help text for that tool

• locks that tool as the default action

• shows additional tools related to that tool

340. The Window menu option allows you to:

Answers:

• Save an image to your desktop

• Toggle which windows you see in your workspace

• Record a macro

• Maximize or minimize the Photoshop window

341. Which is the maximum grid size that you can set on the Lens Correction filter?

Answers:

• 256

• 128

• 99

• 100

• 25

342. Halftones are made up of which of the following?

Answers:

• Dots

• Triangles

• Squares

• Lines

343. Twirl, Ripple and Spherize are examples of distortion __________ you may use to change the look of your graphic.

Answers:

• filters

• layer modes

• image adjustments

• blending options

344. What is not a photoshop supported Video format

Answers:

• MOV

• Vob

• Mpeg-1

• Mpeg-4

• AVI

345. What is the lowest Tolerance for Photoshop tools?

Answers:

• 0

• 5

• 10

• 2

346. What does the color format CMYK stand for?

Answers:

• Cyan, metal, yellow, key

• Cyan, magenta, yellow, key

• Cyan, manila, yellow, key

• Cyan, magenta, yellow, keynote

347. The canvas size tool...

Answers:

• will add or subtract pixels from the current image; it does not affect current pixels unless it crops them out

• is used to stretch or expand an image itself, affecting the resolution of the current image data

348. How can you make non-permanent changes to the Hue and Saturation of an image?

Answers:

• Turn on Lock Image Pixels for the image layer.

• Adjust the Lighting Effects for the image layer.

• Set the image layer's Blending Mode to Temporary.

• Apply a Hue/Saturation Adjustment Layer.

• Select the Apply to Copy check box in the Hue/Saturation dialog box.

349. The shortcut for the eyedroper tools is

Answers:

• I

• Cmd E

• E

• Cmd I

350. Which tool would you use to select a section of an image of a similar color?

Answers:

• eye dropper

• paint bucket

• crop tool

• magic wand

351. Which tool allows the selection to expand and automatically follow defined edges in the image?

Answers:

• Smart Brush Tool

• Color Replacement Tool

• Crop Tool

• Quick Selection Tool

352. Which tool lets you click-drag over an area to make a selection based on color and texture similarities?

Answers:

• The Lasso tool

• The Quick Selection tool

• The Marquee tool

353. What is the shortcut for the Zoom Tool?

Answers:

• Alt + X

• Alt + Z

• X

• O

• Z

354. What is the shortcut for the Eyedropper tool?

Answers:

• J

• u

• I

• K

• E

355. Which one of the following is not one of the Blend Modes?

Answers:

• Lighten

• Overlay

• Contrast

• Darken

356. The ________ tool can be used to select an image of any shape in a layer.

Answers:

• clone stamp

• lasso

• Slice

• eyedropper

• crop

357. For all filters to be utilized, the document must be in what mode?

Answers:

• RGB

• Grayscale

• Lab Color

• CMYK

358. What is the shortcut for the move tool?

Answers:

• I

• V

• Alt + M

• L

• X

359. What does the Magic Eraser tool do?

Answers:

• Erase the background

• Erase parts which are similar to your foreground color

• Erase parts which are a similar color to the pixel you first click on

• Erase parts of an image

• Erase multiple colors

360. "B" is a keyboard shortcut for

Answers:

• Bevel

• Select Box

• Paintbrush

• Blur

361. How do you view only the red, green, or blue portions of an image?

Answers:

• Go the the channels palette and select Red, Green, or Blue

• Go to Image > View > Select Colors and select Red, Green, or Blue

• Press Ctrl (Command) +R, Ctrl+G, or Ctrl+B

• Use the Monochrome tool, and select one of Red, Green, or Blue

362. What program can be used to Batch Process images for Photoshop?

Answers:

• InDesign

• Illustrator

• Bridge

• Reader

363. Which feature blurs edges by building a transition boundary between the selection and its surrounding pixels?

Answers:

• Adjust sharpness

• Feathering

• Blur

• Unsharp mask

364. What is rasterization?

Answers:

• Converting a pixel based item into a Vector Graphic

• Converting an image to low res for use on the web

• Converting an image to hi-res for print

• Converting a vector graphic into a pixel based item

365. Which palette accesses the color libraries?

Answers:

• Swatches

• Channels

• Styles

• Color

366. Magic Eraser tool...

Answers:

• rotates all non-selected pixels.

• inverts color on all similar pixels.

• changes all similar pixels to black.

• changes all similar pixels to transparent.

• is the same as Magic Wand tool.

367. What does holding shift do while using any of the lasso tools?

Answers:

• Subtracts from selection

• Adds to selection

• Creates a quick mask

• Loads selection

368. How do you display the Layers Panel if it is not present on the desktop?

Answers:

• Window > Layers

• Image > Layers

• View > Layers

• Selections > Layers

• Edit > Layers

369. Which is NOT part of the marquee tool set?

Answers:

• Single row marquee tool

• Elliptical marquee tool

• Rectangular marquee tool

• Single column marquee tool

• Triangular marquee tool

370. Which is NOT a distort filter?

Answers:

• Wood

• Glass

• Ripple

• Wave

• Twirl

371. How do you hide multiple layers at the same time?

Answers:

• Select layers, then choose Layer>Hide Layers

• Select layers, then choose Layer>Turn Off Layers

• Select layers, then choose Layer>Blind Layer

• Select layers, then choose Layer>Make Layers Invisible

372. Which two formats can not be used for a gradient fill?

Answers:

• 8-bit Bitmap and Indexed Color

• JPEG and RAW

• JPEG and TIFF

• TIFF and RAW

373. Which of the following is not a file extension for the JPEG format?

Answers:

• JEG

• JPE

• JPEG

• JPG

374. The shortcut for the Clone Stamp Tool is

Answers:

• Cmd C,S

• Cmd S

• S

• Shift S

375. The Dodge tool...

Answers:

• creates slices.

• lightens areas in an image.

• paints hardedged strokes.

• blurs hard edges in an image.

• smudges data in an image.

376. How many colors can a GIF have (including transparency)?

Answers:

• more than 512

• 64

• 512

• 256

• 100

377. What is the definition of a snapshot?

Answers:

• Temporary copy of an image that can be accessed after many edits

• A small file

• A file that contains information regarding size, date and colors

• a jpeg

378. Which tool was based upon a traditional darkroom printing technique?

Answers:

• Patch tool

• Brush tool

• Clone stamp

• Dodge tool

379. When you use the Magic Wand tool, what kind of selection will you get if you check the "Contiguous" option?

Answers:

• Only adjacent areas of a similar color to where you first click will be included in the selection.

• Colors from all visible layers are included in your selection

• Pixels with 100 percent black are deleted

• The selection border is smoothed to form a unbroken line

380. With what tool is the Paint Bucket paired on the Tool palette?

Answers:

• The Gradient tool

• The Spot Healing Brush tool

• The Dodge tool

• The Brush tool

• The Eraser tool

381. In the layer pull down menu, where can you find the drop shadow menu?

Answers:

• Layer Style

• New Adjustment Layer

• Layer Mask

• Layer Properties

• Group Layers

382. What brush allows you to mix pixels colors to simulate the process of inks being mixed by a painter?

Answers:

• Crosshatch Tool

• Eyedropper

• Swirl Tool

• Mixer Brush Tool

• Magic Wand

383. The keyboard shortcut for activating the Move Tool is?

Answers:

• E

• V

• M

• O

384. How do you hide or show all panels, including the Toolbar and Control Panel.

Answers:

• Press Ctrl + F6

• Press the Tab key

• Press the F6 key

• Press Shift + F6

• Press Alt +F6

385. When using the Brush Tool, dissolve mode:

Answers:

• Removes parts of the canvas

• Deletes a file of your workspace

• Adds "noise" to brush edges

• Allows you to erase parts of an image

386. How do you invert a selection?

Answers:

• Ctrl/Cmd+I

• Ctrl/Cmd+Shift+U

• Ctrl/Cmd+Shift+I

• Ctrl/Cmd+Shift+Space

387. Which of the following is not a marquee tool?

Answers:

• Elliptical

• Single Row

• Rectangular

• Octagon

388. What does Ctrl+Shift+I (Command+Shift+I) do?

Answers:

• Goes to Image Properties

• Inverts the image or layer

• Inverts the selection

• Increases size of selection

389. What is the shortcut key to the Crop tool?

Answers:

• Ctrl + C

• C

• Cr

• Ctrl + Shift + C

• Alt + C

390. If you want to apply a non-destructive Levels adjustment, which of these would be the method that you would use?

Answers:

• Levels Menu Command

• Smart Layer

• 32-bit Color Mode

• Adjustment Layer

391. Double clicking on the layer icon in the layers palette does what?

Answers:

• Bring up the layers style window.

• Selects the entire layer.

• Brings up the Filter Gallery.

• Hides the layer.

392. What would cause the paintbrush to remain a crosshair even if you tried to make it bigger or smaller using keyboard shortcuts?

Answers:

• Having Caps Lock on

• Making the brush as big as it will go

• Selecting the Pencil Tool by mistake

393. What does pressing Q do?

Answers:

• Quits Photoshop

• Enables QuickPaint

• Opens QuickBrush options

• Toggles QuickMask mode

394. You've adjusted the size, hardness, spacing, etc. to a brush; how do you add it to your Brush Palette?

Answers:

• Click Select then Brushes from the drop down menu; choose Load Brushes

• Click on the eye dropper icon in the tool bar and then select load brushes

• Open the brush palette and click the Create new brush icon

• Navigate through File > Load Brushes from the drop down menu

395. What happens if you use the gradient tool on a layer mask?

Answers:

• You flood the layer with a gradient fill.

• You add a multiply layer effect.

• You fade out the layer from 0% visible to 100% visible depending on where the gradient starts and stops in the mask.

• You mask the layer with black.

• You mask the layer with white.

396. In the CMYK mode...

Answers:

• uses different shades of gray in an image.

• uses one of two color values (black or white)

• is based on the human perception of color.

• each pixel is assigned a % value for each of the process inks.

397. What is the maximum number of inks allowed under the duotone color mode option?

Answers:

• 12

• 6

• 8

• 2

398. When you hold down the shift key while dragging with the elliptical marquee tool what will your results be?

Answers:

• A circle

• A egg shape

• A square

• A Black Filled selection

• A white filled selection

399. To change the color mode to a Duotone, the document must first be changed to what?

Answers:

• Indexed Color

• Multichannel

• CMYK

• Grayscale

400. What is the Puppet Warp tool used for?

Answers:

• A coloring tool for RGB layouts

• A Jim Henson plugin download

• A line tool for creating shapes around anchor points

• Moving content around virtual pushpins to alter its form.

401. Which of the following color modes can be converted to Duotone?

Answers:

• CMYK Color

• RGB Color

• Grayscale

• Indexed Color

402. Which of the following is not an option for gradients?

Answers:

• Angle

• Linear

• Radial

• Diamond

• Base

403. When using Blend Modes, the original color in an image is called the:

Answers:

• Original Color

• Base Color

• Result Color

• Blend Color

404. Which of these can you do with a layer mask?

Answers:

• Remove the background of a photo

• Merge two layers

• Add text to an image

• Paint on an image

405. What does the Histogram show?

Answers:

• Saturation of colors in an image.

• The Radon transform of an image.

• Transparent image areas.

• Brightness value distribution of pixels in an image.

406. Adjustment layers are used for...

Answers:

• destructive edits

• optional edits

• non-destructive edits

• permanent edits

407. To apply the last transformation to another element, you can use the following short cut

Answers:

• CTRL/CMD + SHIFT + T

• CTRL/CMD+Shift+D

• CTRL/CMD+Shift+E

• CTRL/CMD+Shift+R

408. What appears as nonprinting lines that float over the image?

Answers:

• guides

• paths

• rulers

• margins

409. What does using Global Light accomplish?

Answers:

• The appearance of larger drop shadows.

• Layer effects on different layers will have the appearance of a variety of lighting sources.

• The appearance of darker drop shadows.

• Layer effects on different layers will have the appearance of a common lighting source.

410. What does EPS stand for?

Answers:

• Every Photographic System

• Entire Photoshop System

• Enclosed PostScript

• Encapsulated PostScript

411. What does GIF stand for?

Answers:

• Graphics international format

• Graphics interpolate format

• Graphics interchange format

• Graphics insert format

• Graphics inverse format

412. How do you close a selection made with a lasso tool?

Answers:

• alt + c

• Alt+ space bar

• Right click

• Ctrl + c

• Press enter or Double Click

413. You can convert an image to Bitmap without flattening the visible layers

Answers:

• True

• False

414. What do you need in order to be able to open RAW files in Photoshop?

Answers:

• Windows Photo Viewer

• Adobe Bridge

• Camera RAW plug-in

• Microsoft Paint

415. How do you add 3D content to your Photoshop file?

Answers:

• New Layer from 3D File

• Open Command

• Import 3D file as 2D layer

• Import Command

416. When setting text you have 4 (four) anti-aliasing settings. They are:

Answers:

• Sharp, crisp, bold, smooth

• Sharp, crisp, strong, smooth

• web, print

• none of these

417. What does Shape Dynamics in the brush palette allow you to do?

Answers:

• Change brush shape and size during use

• Change the brush hardness during use

• Create a new brush with multiple shapes

• Transition from one color to another seamlessly

418. What does the folded over page icon in the layers palette mean?

Answers:

• Bookmark a layer

• Create new fill or adjustment layer

• Create a new group

• Delete layer

• Create a new layer

419. To change ruler increments you can:

Answers:

• Cmd R

• Cmd Option R

• Shift Cmd Option R

• Double click on the ruler.

420. Which of the following transforms cannot be performed using Free Transform?

Answers:

• Rotate

• Skew

• Crop

• Perspective

421. Which pixel aspect ratio is not available in Photoshop?

Answers:

• NTSC

• Square

• Hexagon

• PAL

422. What setting/tool will change the apparent light source when you apply a layer effect?

Answers:

• Even Light

• Global light

• 3d light

• Spot light

423. True or False: You can feather a layer or a vector mask.

Answers:

• True

• False

424. What is the shortcut for altering Image Size?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + I

• Alt (option) + I

• I

• Ctrl (Cmd) + Alt (option) + I

425. What is the shortcut to apply the last filter used?

Answers:

• Shift F

• F

• Ctrl (Cmd) F

• Alt (option) F

426. Which of the following is one way to expand a selection made with the magic wand tool?

Answers:

• Choose Select > Expand

• Choose Filter > Render > Grow

• Ctrl/Cmd +

• Double click

427. How do you toggle the Rulers?

Answers:

• Shift R

• Alt R

• Shift + Cmd (Ctrl) R

• Cmd (ctrl) R

• Alt U

428. What is the definition of an alpha channel?

Answers:

• A channel that contains transparency information

• Any color that cannot be seen on screen in daylight

• All of these

• A series of colors in alphabetical order

429. Which command can be used to identify highest and lowest brightness values in an image?

Answers:

• Threshold

• History

• None of these

• Spot color

430. Which key will reset your view of an image while rotating it?

Answers:

• 1

• 0

• esc

• F1

• F2

431. What is the Shortcut to adjust the image size?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + Alt (Option) + I

• I

• Ctrl (Cmd) + I

• Alt (Option) + I

432. After selecting with the marquee tool, which of these is a method to move your selection?

Answers:

• How down Alt/Opt + Shift to move the selection.

• Hold down the Shift key to move the selection.

• Use the Arrow keys to move the selection.

• Hold down Alt/Opt while using the arrow keys to move the selection.

• Hold down the Alt/Opt key to move the selection.

433. Which of these filters will result in sharpening your image?

Answers:

• Fibers

• Pointillize

• Shear

• Reticulation

• Unsharp Mask

434. What is a keyboard shortcut (i.e., a "hotkey") for activating the Move tool?

Answers:

• None of the above

• v

• mv

• m

• cmd/ctrl + m

435. Which key do you hold down to subtract an area from a selection?

Answers:

• Command (Ctrl)

• Option (Alt)

• Shift

• Spacebar

436. Regarding a multi-color image, which of the following produces a bigger file size?

Answers:

• JPG

• PNG

437. What is the keyboard shortcut to make a new layer by copying the current layer?

Answers:

• Command (Ctrl) + J

• Command (Ctrl) + L

• Command (Ctrl) + Y

• Command (Ctrl) + C

438. Channels can not be added to which of the following image modes?

Answers:

• Bitmap

• RGB

• Lab

• CMYK

439. Which color mode is based upon subtractive colors?

Answers:

• LAB

• RGB

• CMYK

440. Which tool lets you create a vector shape without having to make individual anchors?

Answers:

• Pen tool

• Freeform pen tool

• Brush tool

• Eraser tool

441. When creating a mask from an image, which of the following makes creating a selection easier?

Answers:

• Amount of contrast with the rest of the image

• Soft edges

• Grey tones

• Brightness in equal proportions with the rest of the image

442. Tool presets...

Answers:

• let you save and reuse tool settings.

• allows you to cycle through a set of hidden tools.

• let you use tools from other applications.

• are how to return tools to their default settings.

• displays cross hairs in the center of tools.

443. Which of the following file formats can be used without compression?

Answers:

• tiff

• gif

• jpg

• png

444. Where is the Pencil Tool located?

Answers:

• Within the Pen Tool

• Within the Eraser Tool

• Within the Brush Tool

• Within the Move Tool

• Within the Gradient Tool

445. What are Adjustment Layers an example of?

Answers:

• Layer Blending Modes

• Floating edits

• Non-destructive editing

• Object placements

• Temporary placeholders

446. What process does Photoshop carry out when you resize an image?

Answers:

• Rasterizing

• Resampling

• Resetting

• Converting to a Smart Object

447. Which tool(s) would you use to create a vector layer?

Answers:

• Only Brush Tool

• Pen Tool or Custom Shape Tool

• Brush Tool, Pen Tool, Pencil Tool, or Custom Shape Tool

• Brush Tool or Pencil Tool

• Pen Tool only

448. A saved selection can be loaded from which menu?

Answers:

• Edit

• Select

• Window

• View

449. When you merge or flatten layers you help conserve which of the following?

Answers:

• Disk space

• Burning time

• Image clarity

• Layer space

450. Which of the following cannot be found in Image > Mode ?

Answers:

• RGB color

• Multichannel

• Grayscale

• Lab color

• Singlechannel

451. Which shortcut will close a document without closing the program?

Answers:

• CTRL(CMD)+1

• ALT(OPTION)+Q

• CTRL(CMD)+W

• CTRL(CMD)+Q

452. What keyboard shortcut quickly switches the foreground and background colors?

Answers:

• d

• f

• s

• x

• v

453. If you Invert an image layer that has an active selection, which pixels will be inverted?

Answers:

• All the pixels inside the selection

• All the pixels on the layer

• All the pixels outside the selection

454. What happens when holding CTRL/CMD and selecting the thumbnail preview in the layers palette?

Answers:

• The layer style window opens

• A selection is made of the non-transparent pixels on that layer

• Nothing

• The selected layer merges down

• The layer is inverted

455. Vector masks are...

Answers:

• Resolution Independent

• Rasterized

• Resolution dependent

• Pixel-based

456. How do you check spelling in Photoshop?

Answers:

• This is an addon that you must download.

• You can't. Try copy and pasting into Microsoft Word.

• Spelling is checked as you type.

• Edit > Check Spelling...

457. You can refine the edge of a vector mask but not a layers mask.

Answers:

• False

• True

458. Already having a section selected, what does holding "option" (or "alt") do while using any of the lasso tools?

Answers:

• Creates a quick mask

• Adds to selection

• Subtracts from selection

• Loads selection

459. By default, an adjustment layer applies to...

Answers:

• The group in which it is located within the layers pane

• All layers of the image

• All layers listed below it in the layers pane

• All layers listed above it in the layers pane

460. The Style options are disabled when the...

Answers:

• ...rectangular marquee tool is selected

• ...single row or single column marquee tool is selected

• ...rectangular or elliptical marquee tool is selected

• ...elliptical marquee tool is selected

461. What is RGB?

Answers:

• A subtractive color model

• A Pantone color

• The standard colors used for print

• An additive color model

462. To edit the kerning of text you would use the... ?

Answers:

• Text Menu

• Paragraph Menu

• Layers Menu

• Character Menu

• Actions Menu

463. You apply a hue/saturation adjustment to a completely black layer.  You drag the hue slider all the way to the left or right.  What is the result?

Answers:

• It turns red.

• The layer remains black

• The layer becomes 50% gray

• The layer becomes white

464. Which color mode should you use when the final output will be done as web offset print?

Answers:

• Grayscale

• RGB color

• Indexed color

• CMYK color

• Multichannel

465. How do you vectorize a Text layer?

Answers:

• Export the layer to Adobe Illustrator.

• Use the magic wand tool with anti-alias and contiguous checked and tolerance 1 to select the transparent area. Press (Ctrl or Cmd) + Shift + I to inverse the selection. Make a workpath from the selection with tolerance 0,5.

• Right click the layer and select "Vectorize text layer".

• Text layers are already vector based!

• None of these.

466. HDR, now an option in Photoshop, stands for...

Answers:

• Hue, Dimensions, and Rate

• Huge Defined Rate

• High Definition Rendering

• High-Contrast, Dramatic, and Regulated

• High Dynamic Range

467. How do you make a layer fade from 0% into 100% transparency from one side to another.

Answers:

• By using layer fade effects

• By using the fading tool.

• By using a layer Mask

• By using smart objects

468. Can you use the Free Transform tool on a layer mask?

Answers:

• Yes

• No

• It depends on the layer mask

469. Where can you adjust the number of states that can be saved in the History?

Answers:

• The Performance Preferences

• The history drop down menu.

• Window>History

470. What does pressing Cmd/Ctl+ Y do?

Answers:

• Opens the Layer Comps Window

• Undo

• Shortcut for Clone Stamp Tool

• Toggle between Working Color Mode and Proof colors.

471. Which of the following options will merge selected layers?

Answers:

• CMND/CTRL M

• CMND/CTRL E

• CMND/CTRL L

• CMND/CTRL M + L

• CMND/CTRL S

472. How do you change a color photo to grayscale while keeping all color information?

Answers:

• Create a Black and White adjustment layer.

• None of these

• Scan it

• Convert the color mode to duotone or halftone

• Go to Image, Mode, Grayscale

473. When you create a selection with the quick selection tool which is NOT an option?

Answers:

• Subtract

• Add

• Intersect

• Cross over

• New

474. What happens when you press Caps Lock while using the Brush tool?

Answers:

• Nothing happens

• All panels are temporarily hidden so you have a better view on your work

• Precise mode is turned on

475. Nondestructive editing refers to?

Answers:

• Editing duplicate layers so that the original pixel information remains intact.

• Turning on the ???lock??? icon in the Layers panel to preserve transparent pixels

• Turning on history state levels to allow for an easy way to step back

• Editing in such a way that the original image pixels remain unchanged.

476. The shortcut key Alt + Shift + Ctrl + S selects all the hidden layers.

Answers:

• True

• False

477. What is the shortcut to the reuse last used filter on the current layer?

Answers:

• Ctrl + L

• Ctrl + F

• Ctrl + Shift + F

• Ctrl + H

• Ctrl + Shift + H

478. To show/hide Extras (i.e. Guides, Grids, Smart Guides) we can use this keyboard shortcut...

Answers:

• Cmd/Ctl + H

• Cmd/Ctl + I

• Cmd/Ctl + Y

• Cmd/Ctl + U

• Cmd/Ctl + R

479. Which of the following is NOT a valid unit for measuring type in Photoshop:

Answers:

• Pixels

• Points

• Millimeters

• Percent

480. What is the difference between the Spot Healing brush and the Healing brush?

Answers:

• You can define the pixel source with the Healing brush.

• The Spot Healing brush is only for "spotting" the image.

• The Healing brush can use the brush presets.

• The Spot healing brush is limited to 50 pixels in width.

481. Which tool must be selected for the alignment buttons to display?

Answers:

• the Hand tool

• the Move tool

• the Free Form Lasso tool

• the Direct Selection tool

482. True or False: It is possible to create a hyperlink in Photoshop.

Answers:

• True

• False

483. What is the keyboard shortcut to send the selected layer to the top of the layer stack?

Answers:

• Cmd/Ctl+Shift+)

• Cmd/Ctl+Shift+R

• Cmd/Ctl+Shift+}

• Cmd/Ctl+Shift+E

484. Which of these tools does not exist in Photoshop?

Answers:

• Pen Tool

• Replace Tool

• Rectangle Marquee Tool

• Pattern Stamp Tool

• Content-Aware Move Tool

485. What is the default color mode for a new file in Photoshop?

Answers:

• CMYK, 16 bit color.

• RGB, 16 bit color.

• RGB, 32 bit color.

• RGB, 8 bit color.

486. Which of these image formats are not supported when exporting an image for web and devices?

Answers:

• PNG

• WBMP

• TIF

• GIF

• JPG

487. What shortcut is for saving an image for Web and devices?

Answers:

• Shift + Ctrl/Cmd + Alt/Opt + S

• no shortcut, a File menu item could be used only

• Shift + Alt/Opt + S

• Ctrl/Cmd + Alt/Opt + S

• Shift + Ctrl/Cmd + S

488. What is the definition of color depth?

Answers:

• The range of black used in an image

• The number of colors used in a given image

• The percentage of the printable gamut

• Number of bits used to represent a color

489. Which features allow you to create, manage, and view multiple versions of a layout as a single file?

Answers:

• Alpha channels

• Image sets

• Layer comps

• History palette

490. Random bright and/or off-color pixels found in poorly compressed jpeg images are called...

Answers:

• Desaturation

• Artifacts

• Side-Effects

• Decay

• Crud

491. You have two layers and want to hide all the white pixels on the top layer. What is one blend mode you can assign to the top layer?

Answers:

• Dissolve

• Multiply

• Screen

492. What is the key command to fill a layer with the selected background color?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + Backspace (Delete)

• Shift + Alt + B

• Ctrl + Alt + F

• Shift + Alt + F

493. Where can you find hyphenation options?

Answers:

• In the hyphenation window

• In the paragraph window

• In the tools panel

• There are no hyphenation options

• Click on Edit and Hyphenation

494. Which method combines a mask of an image with its negative to  reduce blur in the image?

Answers:

• Filter > Unsharp Mask

• Filter > Despeckle

• Filter > Sharpen Edges

• Filter > Find Edges

495. Which of the following methods would NOT give you a gray scale image?

Answers:

• Creating a black layer with the Overlay layer mode

• Reducing the saturation of the image

• Using a gradient map adjustment layer with a monochrome gradient

• Going to Image > Adjustments > Desaturate

496. Which of the following allows the user to duplicate a layer inside Photoshop?

Answers:

• Cmd/Ctl+J

• Right click on the current layer and select duplicate.

• Layer>Duplicate layer.

• Drag current layer onto the page icon at bottom of Layers palette.

• All of these duplicate a layer.

497. What is the shortcut for the History Brush Tool?

Answers:

• T

• M

• D

• Y

• B

498. A vector mask is?

Answers:

• A way to put a mask shape on a 3D object.

• A mask using pixels to show/hide part of an image.

• A way to apply color over all layers of an image.

• A mask using bezier curves to show/hide part of an image.

499. Which of the following keyboard shortcuts enables you to  edit the image size?

Answers:

• Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+C

• Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+I

• Alt(Opt)+Shift+I

• Ctrl(Cmd)+I

500. If you have two layers and you want to hide all the black pixels from the top layer, what blend mode you assign to the top layer?

Answers:

• Screen

• Multiply

• Overlay

501. Which is not a Photoshop tool?

Answers:

• The Patternmaker Tool

• The Custom Shape tool

• The Red-Eye Tool

• The Healing Brush

• The Perspective Crop Tool

502. What happens when the ruler is double clicked?

Answers:

• A guide is placed at either the vertical or horizontal zero point.

• Unit increments change on the ruler.

• The Units & Rulers preferences window opens.

• All guides will be hidden.

• The ruler will disappear.

503. Which of these Standard Workspaces does NOT exist in Photoshop CS5?

Answers:

• Animation

• Design

• Painting

• Essentials

504. What does the Fuzziness slider in the Color Range dialog box control?

Answers:

• None of these

• Increases or decreases selection of similar colors

• The sharpness of an image

• The image's grayscale percentage

505. Which of the following blend modes will increase the contrast of an image if a curves adjustment layer has already been added?

Answers:

• Exclusion

• Darker Color

• Overlay

• Lighter Color

506. On a layer mask, white represents areas that:

Answers:

• Are shown

• Will be deleted

• Are selected

• Are hidden

507. If you apply a High Pass filter to a duplicate layer, then change its blend mode to overlay, the result will be:

Answers:

• A sharpened image

• A blurred image

• A darkened image

508. Which of the following will help eliminate a moire pattern from a previously printed scanned image?

Answers:

• Spread Blur

• Fix Blur

• Dot Blur

• Gaussian Blur

• Pixel Blur

509. What shortcut changes the foreground and background colors back to default black and white?

Answers:

• shift + B

• B

• shift + D

• D

510. How do you quickly reset the default foreground and background colors?

Answers:

• By pressing the A key.

• By pressing the D key.

• By pressing the B key.

• By pressing the X key.

• By pressing the F key.

511. Which of these is NOT a category in Preferences?

Answers:

• 3D

• Interface

• Printing

• Scratch Disk

512. How do you change the print document size of the image?

Answers:

• Go to Image -> Document Size

• Go to Image -> Image Size -> Document Size

• Go to Image -> Image Size and change the Document Size of the image

513. What is maximum possible zoom in Photoshop CS5?

Answers:

• 2800%

• 3200%

• 4000%

• 4600%

514. What displays the files you are working on and can be tabbed and in certain cases, grouped and docked?

Answers:

• Tools Panel

• Document window

• Panels

• Control Panel

• Application bar

515. "_______" is the best choice to make a precise adjustment to an individual channel of a image.

Answers:

• Curves

• Brightness and Contrast

• Hue

• Selective Color

• Saturation

516. An non-masking adjustment layer gets applied to:

Answers:

• All the layers listed above it in the layers panel

• Only the layer directly under it in the layers panel

• All the layers in the document

• All the layers below it in the layers panel

• All selected layers

517. To align multiple layers to their Top Edges you...

Answers:

• Lock first layer, select other layers to align, go to Layer>Position>Align Top

• Select the layers then go to Layer > Align > Top Edges

• Select the layers, open the Align tab, click on Align Top Edges

518. What is the shortcut for the history brush tool and the art history tool?

Answers:

• N

• V

• H

• Y

• G

519. What keyboard shortcut would you use to open the 'Curves' dialog?

Answers:

• Command/Ctrl + M

• M

• C

• Shift + C

• Shift + Option/Alt + C

520. How does the smudge tool behave when the option "Sample all layers" is enabled?

Answers:

• Samples from all layers / paints on Active layer

• Samples from all visible layers / paints on Active layer

• Samples from all layers / paints on Top layer

• Samples from all visible layers / paints into a New layer

521. Which is not available in the Preferences window?

Answers:

• Color Palettes

• File Handling

• Cursors

• Interface

522. Which of the following is one way to decrease the area of a marquee-selected region while constraining that region to its original proportions?

Answers:

• Image > Crop

• Image > Trim

• Edit > Modify > Contract

• Edit > Free Transform

• Select > Modify > Contract

523. What would you use to save a multi-layer document as a single layer?

Answers:

• Any of these

• Flatten Image

• Merge Up

• Save All Layers As One

524. Which of the following is NOT  a category under Preferences?

Answers:

• Units and Rulers

• Printing

• Cursors

• Interface

• 3D

525. What is the default keyboard shortcut to step backward multiple times?

Answers:

• Cmd/Ctrl + Z

• Z

• Alt/Option + Cmd/Ctrl + Z

• Alt/Option + Z

• Shift + Cmd/Ctrl + Z

526. What is the keyboard shortcut for the Spot Healing Brush?

Answers:

• T

• P

• S

• J

• K

527. The Black and white adjustment is not available while...

Answers:

• in CMYK

• 8 Bits/Channel

• RGB

• 16 Bits/Channel

528. How do you define a source point for the tools that use them?

Answers:

• Alt/Option + Click

• Ctrl + Click

• Shift + Click

• Right Click

• The first click will define the source point

529. What's the shortcut for the Curves Menu?

Answers:

• (Ctrl or Cmd) + M

• (Alt or Option) + M

• (Ctrl or Cmd) + C

• (Ctrl or Cmd) + (Alt or Option) + C

• (Alt or Option) + C

530. Which of the following is a way to enable the *.BMP extension mode in the "Save As" menu?

Answers:

• Change the image type to CMYK mode.

• First, Save the working file to *.PSD extension. And then, after open the *.PSD file, you can save it to *.BMP extension.

• Change the image type to RGB mode.

531. What default keyboard shortcut brings up the Layers palette?

Answers:

• Command (Ctrl) + L

• Command (Ctrl) + L + 7

• F7

• Shift + L

532. A histogram...

Answers:

• is a list of all past states displayed in the History palette.

• add details in the shadows, midtones and highlights.

• specify the maximum number of items to include in the History palette.

• illustrates the number of pixels in an image at each brightness level.

• correct the tonal range of the image.

533. What is the keyboard shortcut for the Dodge, Burn and Sponge tools?

Answers:

• S

• All of these

• D

• B

• O

534. What is the shortcut for the rectangle tool, rounded rectangle tool, ellipse tool, polygon tool, line tool, and custom shape tool?

Answers:

• V

• G

• R

• D

• U

535. What does the shortcut Ctrl + Shift + E do?

Answers:

• Selects visible layers.

• Merges visible layers.

• Merges all layers.

• Inverts selection of layers.

• Groups layers.

536. A gradient map converts an image to greyscale and then replaces each level of grey with colours of your choice.

Answers:

• False

• True

537. What is the keyboard shortcut to desaturate an image?

Answers:

• Cmd (Ctrl) + Shift + Option (Alt) + D

• Cmd (Ctrl) + Shift + D

• Cmd (Ctrl) + Option (Alt) + D

• Cmd (Ctrl) + Shift + U

• Cmd (Ctrl) + Shift + Option (Alt) + U

538. Double clicking the zoom tool makes your image zoom to?

Answers:

• Print size

• 100%

• Fit to screen

• 150%

539. How do you open a closed note?

Answers:

• Select Edit>Notes from the menu bar.

• Select View>Open All Notes from the menu bar.

• Either double click, right click (ctrl click) on the note icon.

540. Is it possible to choose a source for the Clone Stamp Tool in a different document than the active one?

Answers:

• Yes

• Only if the source is a Smart Object

• No

541. What is the highest tolerance for Photoshop tools?

Answers:

• 200

• 255

• 225

• 300

542. How many modes of creating and combining selections are available?

Answers:

• 8

• 4

• 5

• 3

543. What's the maximum number of saved Color Samplers that can be used in a layered document in order to monitor its color?

Answers:

• 8

• 9

• 2

• 6

• 4

544. The minimum value of feather is:

Answers:

• 0.1 px

• .05 px

• .5 px

• 2 px

• 1 px

545. How many filters are available in the Filter Gallery when working on a CMYK document?

Answers:

• 20

• All filters

• You cannot use the Filter Gallery with a CMYK document

• 30

546. Which is the maximum number of sample points that Photoshop CS5 support with the Color Sampler Tool?

Answers:

• 9

• 2

• 5

• 4

• 8

547. What is the unit of measure for hardness of a brush?

Answers:

• Points

• Percent

• Centimeter

• Inches

• Pixels

548. What is the shortcut key for the path selection tool and direct selection tool?

Answers:

• N

• S

• B

• P

• A

549. What does the Direct Selection Tool do?

Answers:

• Selects an entire vector shape

• Selects all pixels of the same color

• Selects a single point in a path

• Selects a layer automatically

550. Which of these does not require you to specify a sample area when it automatically samples from neighboring pixels?

Answers:

• Eyedropper tool

• Quick selection

• Spot healing brush

• Impressionist brush

551. How large of a file does a PSD support?

Answers:

• 1GB

• 4GB

• 6GB

• 2GB

• 8GB

552. What is the version of Adobe Bridge that can be used from a palette within Photoshop CS5 and later?

Answers:

• PSBridge

• Mini Bridge

• No such thing exists.

• Bridge Lite

• Adobe Bridge

553. What does .psb stand for?

Answers:

• PhotoShop Bulky

• PhotoShop Big

• PhotoShop Bantam

• PhotoShop Bit

554. What function does holding down the CTRL (CMD) key have when using the Pen tool?

Answers:

• It auto selects the Path Selection Tool

• It forces the path to only move in straight lines

• It auto selects the Path Scale tool

• It fills any selected paths with ink.

555. What is the function of the .psb file format?

Answers:

• It means the file size exceeds 1 GB.

• It means the file includes true vector information.

• It means the file includes embedded font files.

• It means it can handle files larger than 2 GB.

556. Which of the following is NOT an option for modifying a selection.

Answers:

• Distort

• Feather

• Expand

• Smooth

• Border

557. Alt/Opt + Ctrl/Cmd + G is used for:

Answers:

• entering Quick Mask

• creating an alpha mask

• creating a Clipping Mask

• creating a vector mask

558. Under which menu is the Displace option located?

Answers:

• Image > Adjustments > Gradient Map

• File > Displace

• Filter > Distort

• 3D > Displace

• Layers > Function

559. Which of the following is not an auto-select option for the move tool?

Answers:

• Group

• Layer

• Selection

560. Which of the following is one use for alpha channels?

Answers:

• Saving a file in CMYK color mode

• Storing and editing selections as masks

• Storing and hosting original image history states

• None of these

• Saving a file in RGB color mode

561. What is the shortcut for Refine Edge?

Answers:

• Ctrl + R

• Alt + Cmd/Ctrl + R

• Shift + Ctrl + R

• Alt + Ctrl + M

• Shift + Ctrl + U

562. Under which menu would you make a high pass adjustment?

Answers:

• Image+Mode

• Filter+Other

• Image+Adjustments

• Image+Variables

• Filter+Render

563. What is the keyboard shortcut to access the Fill panel which includes Content Aware fill?

Answers:

• Ctrl/Cmd+F

• Shift+Backspace/Delete

• Ctrl/Cmd+Shift+F

• Shift+8

564. What is the best way to apply a filter to a layer without destroying the original content of that layer.

Answers:

• There is currently no way to keep the original content of that layer when applying a filter to it.

• Press (Crtl or Cmd) + A to select the whole canvas and press (Crtl or Cmd) + C and then (Crtl or Cmd) to copy and paste the layer into a new layer. Apply the filter to the new layer.

• Convert the layer into an intelligent layer and apply the filter.

• Convert the layer into a smart object and apply the filter.

• Duplicate the layer and apply the filter to the duplicated layer.

565. To close a selection drawn using the Magnetic Lasso tool you can:

Answers:

• Double click on the tool icon in the Layers panel

• Hold Ctrl/Cmd and click the last point

• Hold down the Alt/Opt and click in the document window

• Press the Enter or Return key

• Press the space bar

566. What will loading an .ase file, or an .aco file, change in Photoshop?

Answers:

• opens a 3D file in the open window

• the custom shape tools

• the dictionary files

• the color swatches.

567. True of false? It is possible to have rectangular (non-square) pixels.

Answers:

• True

• False

568. To erase the last fastening point put down by the Magnetic lasso Tool

Answers:

• Press the delete key

• Press the Space bar

• Press the Shift Key

• Backtrack and click the last point

• Press the Alt Key

569. Which type of light is NOT an option in the lighting effects filter?

Answers:

• Omni

• Directional

• Spotlight

• Global

570. Which of the following is NOT a shortcut for the "Fit on Screen" view?

Answers:

• Ctrl (Cmd)-F

• Double Click on Hand tool

• Ctrl (Cmd)-0(zero)

571. What is the keyboard shortcut for the Path Selection tool?

Answers:

• A

• P

• O

• C

• S

572. Apart from the keyboard shortcut (Alt+Ctrl+G), how can you quickly create a clipping mask from a layer?

Answers:

• Alt(Opt)+Click between the layers to be clipped on the Layers Panel.

• Alt+LeftClick and drag the layer to be clipped on top of the masking layer.

• Ctrl+Alt+RightClick on the layer to be used as the clipping mask.

573. If you have two layers, what blend mode will hide the lighter pixel everywhere they overlap?

Answers:

• Color Dodge

• Pin Light

• Darken

• Difference

574. Which modes are available in the Sponge tool?

Answers:

• Normal, Highlight & Screen

• Desaturate & Saturate

• Normal & Difference

• Desaturate, Saturate & Normal

• Desaturate & Screen

575. How do you duplicate a Smart Object that will not be affected if you edit the original?

Answers:

• Dropping the Smart Object on the New Layer Icon

• Create a New Smart Object via Copy

• Right Click and Duplicate Layer...

• Renaming the New Smart Object

576. What modifier keys allow you to cycle through tools in the same "family?"

Answers:

• Cmd/Ctrl + (tool's shortcut key)

• Space + (tool's shortcut key)

• Alt/Option + (tool's shortcut key)

• Cmd/Ctrl + Shift + (tool's shortcut key)

• Shift + (tool's shortcut key)

577. What is NOT a light type in Photoshop 3D panel?

Answers:

• Global light

• Spot light

• Point light

• Infinite light

578. On the Rectangle Marquee Tool, Which style is not an option?

Answers:

• Normal

• Fixed Size

• Constrain Proportion

• Fixed Ratio

579. The keyboard shortcut to liquify is...

Answers:

• Alt + Cmd/Ctrl + Shift + X

• Shift + Cmd/Ctrl + X

• Alt + Cmd/Ctrl + X

• Shift + X

580. Which of these filters does not exist in Photoshop?

Answers:

• Lens Flare Filter

• Offset Filter

• Overlay Filter

581. Which of the following is NOT an option in the options bar for the Marquee tool?

Answers:

• Fixed Size

• Fixed ratio

• Square

• Normal

582. What is NOT an available option in the Blur Effects panel?

Answers:

• Distortion

• Light Bokeh

• Bokeh Color

• Light Range

583. When the brush tool is selected, how can you change its opacity to 75% by using the keyboard instead of the slider?

Answers:

• Shift + 7 then 5

• Press 7 then 5

• You can only change the opacity by increments of 10.

• Cmd/Ctrl + 7 then 5

• Alt/Option + 7 then 5

584. What is one way to create a new swatch using the foreground color?

Answers:

• Click on the Create New Swatch icon in swatch window

• Click on the Create New Swatch icon in the color window

• Right click the foreground color and select Create New Swatch

585. What is the default keyboard shortcut for filling the selection with the background color?

Answers:

• Ctrl(Cmd)+Del

• Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+Ins

• Shift+Alt(Opt)+Del

• Alt(Opt)+Del

586. You open a document and some of the filters are disabled in the Filter menu. Which of the following could be a reason for this?

Answers:

• You are working in Safe Mode

• The screen resolution is too low

• Any of these

• The document is a 16bit or 32bit file

587. What is the maximum number of History States?

Answers:

• 512

• 256

• 100

• 1000

588. If you have an active selection and you paste an image into your document, what is the result?

Answers:

• The selection disappears and the pasted image is totally visible

• The pasted image is visible only inside the selection

• The pasted image is visible only outside the selection

589. You can copy and paste a selection into a layer's mask but not a vector mask.

Answers:

• True

• False

590. Photoshop actions are saved under which file format?

Answers:

• .atn

• .act

• .tif

• .psd

591. When using the pencil tool, what happens when the Alt(Opt) key is held down?

Answers:

• The pencil draws with the background color

• The cursor switches to a crosshair

• The tool switches to eyedropper

• The tool switches to marquee

• The tool switches to eraser

592. Which Image Mode uses a Color Table?

Answers:

• Indexed Color

• Multichannel

• CMYK

• Lab Color

593. What modifier key allows you to reposition an in-process selection without tracing a path?

Answers:

• Option

• Command/Control

• Shift

• Space bar

594. Holding Opt (Alt) after you start to draw a marquee selection will...

Answers:

• Force the selection to draw with a 1:1 ratio

• Force the selection to draw outward from the centre of the original cursor position

• Add the new selection to a currently active selection

• Intersect the new selection with a currently active selection

595. If you use the eraser tool on a black layer mask with white foreground and black background colors, what is the result?

Answers:

• The layer mask remains unchanged

• The brushed area becomes 50% gray

• The brushed area becomes white

596. The brush parameter known as "spacing" refers to...

Answers:

• the distance between each image of the brush

• the distance between brush strokes

• the amount of softness around the edges of the brush

• the amount of whitespace in the brush preset

597. The keyboard command to fill a selection or layer with the Foreground color is...

Answers:

• Option/Alt+Shift+F

• Command+Delete

• Command+Shift+F

• Option/Alt+Backspace

598. You can change the hardness of your current tool (such as a brush) by doing the following:

Answers:

• Shift + Alt + [ or ] keys

• Alt + Right Click (or Ctrl) and move your mouse up or down.

• Shift + PgUp / PgDn

• Alt + S and move your mouse up or down.

599. When resizing an image, which resampling method does not employ any anti-aliasing smoothing?

Answers:

• Bicubic Sharp

• Bicubic

• Nearest Neighbor

• Bicubic Smooth

• Bilinear

600. What happens when you press the arrow keys while holding shift?

Answers:

• The action is incremented by 10 instead of 1.

• Up/Down changes brush size, Left/Right changes Hardness

• Selects next or previous Tool

• The action is incremented by 5 instead of 1.

• The entire canvas is nudged by one pixel instead of just the selected layer.

601. Which of the following is NOT a text warp option?

Answers:

• Arch

• Bloat

• Fisheye

• Arc

• Twist

602. Where can you find the option to reverse the layer order?

Answers:

• Under File menu and Scripts

• Under Arrange in the Layers Menu

• There is no such thing.

• In the Layer Options

603. How can you make the opacity and blend mode of an applied filter editable after the fact?

Answers:

• By applying a filter to a Smart Object and using Fade.

• By applying a filter to a Smart Object and then Rasterizing it.

• By applying a filter to a Smart Object.

• By applying a filter to a Smart Object and adjust it again using the same filter.

• By applying a filter on any layer and use Fade.

604. Which tool prevents you from clicking Fade on the Edit menu?

Answers:

• The quick selection tool

• The magic eraser tool

• The gradient tool

605. What is the default Spacing value for a brush?

Answers:

• 25%

• 100%

• 50%

• 0%

• 1%

606. Is there a standard shortcut for Vanishing Point?

Answers:

• Yes, it is Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+Shift+P

• Yes, it is Ctrl(Cmd)+Alt(Opt)+V

• Yes, it is Ctrl(Cmd)+V

• No

607. You can change the size of your current tool (such as a brush) by doing the following:

Answers:

• Alt + S and scroll on your mouse

• Alt + Right Click (or Ctrl) and move your mouse left and right

• Alt + S and move your mouse left and right

• Alt + Right Click (or Ctrl) and scroll on your mouse

608. What's the keyboard shortcut for the Keyboard Shortcuts and Menus dialog?

Answers:

• Shift+Option + j (Mac); Shift+Alt + j (Windows)

• Cmd + k (Mac); Alt + k (Windows)

• Shift+Option + k (Mac); Shift+Alt + k (Windows)

• Shift+Option+Cmd + k (Mac); Shift+Alt+CTRL + k (Windows)

• Shift+Option+cmd + j (Mac); Shift+Alt+CTRL + j (Windows)

609. To temporarily draw freehand with the Polygonal Lasso, you:

Answers:

• Hold down the Ctrl/Cmd key

• Hold down the Alt/Opt key

• Hold down the Shift key

• Hold down the Alt/Opt + Shift

610. What rasterizing engine Photoshop uses for rendering font?

Answers:

• Photoshop uses OS API for rendering fonts OR its own engine, depending on settings

• Photoshop uses OS API for rendering fonts

• Photoshop uses its own font rendering technique

• Fonts are already pre-rendered, so no need for that

611. Ten picas equal how many points?

Answers:

• 130

• 120

• 150

• None of these

612. When using the Brush tool, Shift + [...

Answers:

• Increase brush size

• Decrease brush hardness

• Decrease brush size

• Rotate brush

• Increase brush hardness

613. How can you view the Photoshop Splash Screen again after Photoshop has been started and has finished loading?

Answers:

• Help > About Photoshop

• Help > About Photoshop > Photoshop Splash Screen

• Help > About Photoshop > Developers

• About > Photoshop

• Help > About > About Photoshop

614. A layer in an open document, A, can be duplicated into another open document, B, by

Answers:

• Holding Shift and double clicking the layer in document A

• Right Click > Duplicate.. > Destination > Document B

• All of these choices.

• Dragging the layer in document A onto document B

615. Which filter will likely be used for creating seamless tiling images from normal images:

Answers:

• The displace filter

• The tile filter

• The render filter

• The offset filter

616. If you try to create a brush from your current document but nothing is selected:

Answers:

• The whole image is used

• A pop up will request that you choose a portion of the image

• Nothing will happen

• Define brush preset will only work if you are in RGB mode

617. Which Photoshop commands or tools support the Content-Aware option in CS5?

Answers:

• Fill and Spot Healing Brush

• Paint Bucket and Healing brush

• Canvas and Fill

• Fill and Paint Bucket

• Canvas Size and Spot Healing Brush

618. Which sort of type expands or contracts as you edit it, but does not wrap to the next line.

Answers:

• Faux Type

• Paragraph type (click/drag)

• Open type

• Point Type (single click)

619. What is the key command to bring up the last used Filter to apply again, but also show the options dialogue box? (Only applies to Filters that have options).

Answers:

• Command(Ctrl) + F

• Option(Alt) + Shift + F

• Option(Alt) + F

• Command(Ctrl) + Option(Alt) + F

• Command(Ctrl) + Shift + F

620. What format is a DCS (Desktop Color Separations) file based on?

Answers:

• PSD

• PNG

• EPS

• JPG

• Tiff

621. Holding Cmd (Ctrl) while in Free Transform...

Answers:

• temporarily enables Distort mode

• forces the transformation to maintain its original ratio

• switches to Warp mode

622. Which of the following is NOT a Duotone option?

Answers:

• Monotone

• Tritone

• Quintone

• Quadtone

• Duotone

623. After you save a selection, it can be modified in...

Answers:

• the Select menu.

• the Mask panel.

• the Channels panel.

• the Presets folder.

624. How do you print without displaying the print dialog box?

Answers:

• File>Print One Copy

• None of these

• F9

• File>Print

625. How do you delete a saved selection?

Answers:

• Choose Delete Selection from the Select menu

• Ctrl+click/right-click inside the selection area and select Delete

• Delete the selection's alpha channel in the Channels panel

626. What keyboard command will load a channel as a selection while still keeping all color channels visible?

Answers:

• Cmd/Ctrl + Shift + Channel number

• Cmd/Ctl + Opt/Alt + Shift + Channel number

• Cmd/Ctl + Option/Alt + Channel number

• Opt/Alt + Shift + Channel number

627. Which of these is NOT a valid Sample Size when using the Eyedropper tool?

Answers:

• 5 x 5 Average

• 11 x 11 Average

• 31 x 31 Average

• 101 x 101 Average

• 7 by 7 Average

628. Which one is a new Adjustment Layer in Photoshop CS6?

Answers:

• All of the above

• Vibrance

• Selective Color

• Color Lookup

629. How can you zoom in or out using a mouse wheel?

Answers:

• Space + Mouse Scroll

• Shift + Mouse Scroll

• Ctrl(Cmd) + Mouse Scroll

• Option(Alt) + Mouse Scroll

630. A hollow/white lock icon in the Layers panel means:

Answers:

• The layer cannot be locked

• Layer has been altered

• Layer has been moved

• The layer is partially locked

• The layer is locked

631. Which one is NOT a default script in Photoshop under the File>Scripts> menu?

Answers:

• Flatten all Layer Effects

• Flatten all Masks

• Flatten all Smart Objects

632. The following is always true about filter masks:

Answers:

• They are stored as a path in the Paths panel.

• They can be applied to non-smart object layers.

• They are stored as alpha channels in the Channels panel.

• They can be applied to any layer.

633. Which of these shortcuts changes the active layer up or down in the layers panel?

Answers:

• Shift + [ or ]

• Ctrl (Cmd) + [ or ]

• Ctrl (Cmd) + Alt + [ or ]

• Alt + [ or ]

634. Which of the following is NOT included in the purge menu?

Answers:

• Histories

• Delete

• All

• Undo

• Clipboard

635. Which of the following formats cannot be imported as a 3D object?

Answers:

• Collada DAE

• AutoCAD native files

• U3D

• Google Earth

• 3D Studio

636. Which of the following helps you monitor and modify your work, and can be grouped, stacked, docked or closed?

Answers:

• Panels

• Files

• Channels

• Layers

• Frames

637. What is the shortcut key for opening the brush option windows?

Answers:

• F8

• F5

• Ctrl + Shift + B

• Ctrl + B

638. If a brush has the blend mode clear, does it behave like the eraser tool?

Answers:

• Yes

• It depends on the brush

• No

639. Which blending mode has a random replacement of the result color with the base color or the blend color?

Answers:

• Dissolve

• Exclusion

• Hard Mix

• Linear Dodge

• Difference

640. Which control in camera raw lets you quickly recover detail in the shadows without unduly affecting highlights or causing posterization ?

Answers:

• Curves

• Fill Light

• Exposure

• Levels

641. Which file format supports 16-bit color, 8-bit color, indexed color, grayscale, and alpha channels, but not CMYK?

Answers:

• TIFF

• PNG-8

• PNG-24

• JPG

• PSD

642. In CS6, what is the shortcut for applying a feather to a selection that has already been created?

Answers:

• Press Shift + F6 (fn + Shift + F6 on a Mac laptop)

• Press T

• Press Ctrl/Cmd + F

• Press Alt/Opt + F

• Press Alt/Opt + Shift + F

643. How do you import DICOM files?

Answers:

• Click on File and Import and Import DICOM Files

• Click on File and Scripts and Load Multiple DICOM Files

• Click on File and DICOM Files

• Click on File and Import and Scripts

• Click on File and Import

644. What is NOT a color swatch file format?

Answers:

• ASE

• ACT

• ACO

• ASL

645. Which is NOT a texture option on the Underpainting filter?

Answers:

• Brick

• Canvas

• Sandstone

• Burlap

• Waves

646. Which type of files can be used as a displacement map on the displace filter?

Answers:

• PSD

• JPG

• PNG

• GIF

• Grayscale

647. Which is the maximum positive value you can set for tracking in the Character palette?

Answers:

• 512

• 1000

• 100

• 10000

• 200

648. How can you rotate the view of your document (compass-assisted) while still anchoring it to it's original position?

Answers:

• Rotate View Tool

• Rotate Image

• Transform > Rotate

• Rotate Canvas

649. What threshold value sharpens all pixels in an image equally?

Answers:

• 256

• 12

• 10

• 0

650. In the LAB colour space, what does the B stand for?

Answers:

• Below

• B-channel

• Brightness

• Black

• Bravo

651. Which of the following is a time-saving feature of Photoshop when creating data-driven graphics?

Answers:

• Layers

• Variables

• Actions

• Layer Comps

652. If you apply the difference  blend mode to a new layer duplicate, what is the result?

Answers:

• All pixels are white

• All pixels are black

• All pixels are 50% gray

653. True or False: You can reverse areas of a layers mask but not a vector mask.

Answers:

• True

• False

654. In which color mode is Lightness a channel in itself?

Answers:

• RGB

• Lab

• Greyscale

• CMYK

• Multichannel

655. Which is the shortcut for Auto Tone?

Answers:

• Opt/Alt + Shift + A

• Cmd/Ctl + Opt/Alt + T

• Cmd/Ctl + Shift + R

• Cmd/Ctl + Shift + L

• Cmd/Ctl + Shift + C

656. Which option replaces the color of any edge pixels with the color of pixels farther in from the edge of the selection?

Answers:

• Eyedropper Tool

• Anti-aliasing

• Clone Stamp Tool

• Defringe

657. What command allows you to "soft-proof" your image on-screen in the profile you will print from?

Answers:

• Preview Image

• Proof Colors

• Print Preview

• Print One Copy

658. When you export a 3D Layer from Photoshop CS5, which format is not an option?

Answers:

• 3DS

• KMZ

• DAE

• U3D

• OBJ

659. How do you prevent a panel from docking while moving it?

Answers:

• Press Alt/Opt

• Press Shift

• Press Esc

• Press Ctrl/Cmd

660. Which of the following is NOT an available Export options?

Answers:

• Paths to Illustrator

• Render video

• Export for Web

• Zoomify

661. What is the neutral color of the multiply blend mode?

Answers:

• White

• 10% Gray

• 50% Gray

• Black

662. What is NOT a filtering option for the Layers panel?

Answers:

• Effect

• Opacity

• Kind

• Mode

663. Which attribute is one NOT able to animate on a normal layer?

Answers:

• Position

• Style

• Scale

• Opacity

664. What can you NOT do in Save for Web and Devices?

Answers:

• Preview 4 versions of the image side by side

• Create and edit slices

• Generate HTML

• Preview image gamma in different values

665. Which of the following will rotate the canvas?

Answers:

• File > Document Setup

• Edit > Canvas

• Edit > Rotate Canvas

• View > Transform

• Image > Image Rotation

666. In a single selection you can have both straight lines and curved lines by...

Answers:

• Using the Polygonal Lasso Tool and the Option key.

• Using the Lasso tool and Alt+Shift keys.

• Using the Polygonal Lasso Tool and Control key.

667. While using the Free Transform command, which modifier key will change it to Perspective mode?

Answers:

• Ctrl/CMD + Alt

• Ctrl/CMD

• Shift

• Alt

668. Which tool does not have an anti-aliasing option?

Answers:

• Magnetic Lasso Tool

• Rectangular Marquee Tool

• Elliptical Marquee Tool

• Polygon Lasso Tool

669. Which is the maximum value for horizontal and vertical scale on the Displace Filter?

Answers:

• +/- 50

• +/- 999

• +/- 256

• +/- 1024

• +/- 100

670. How can you export multiple layers to separate files?

Answers:

• Not possible.

• Go to Layers drop down menu.

• Drag the layer to the desktop.

• Go to Scripts menu.

671. Which is not an option of type of texture on the glass filter?

Answers:

• Blocks

• Canvas

• Spheres

• Frosted

• Tiny lens

672. In the Crop Tool, the Cropped Area options are disabled if_________.

Answers:

• the selected layer is a Group.

• the document's Background layer is selected.

• the active layer is a Smart Object.

• the document's Background layer is the only layer in the document.

673. What groups all the workspace elements in a single, integrated window thet lets you treat Photoshop as a single unit?

Answers:

• application bar

• document window

• control panel

• Application Frame

• document frame

674. What keyboard shortcut rotates the clone source

Answers:

• Opt/Alt + Shift + { or }

• Opt/Alt + Shift + < or >

• Cmd/Ctl + Shift + < or >

• Cmd/Ctl + Shift + { or }

675. The area that contains a workspace switch, menus and other application controls is called?

Answers:

• Control Panel

• Panels

• Document window

• Application Bar

676. To quickly convert text into all caps, highlight the text and use the keyboard shortcut:

Answers:

• Ctrl+Shift+K(PC) or Cmd+Shift+K(Mac)

• Ctrl+Shift++(PC) or Cmd+Shift++Mac)

• Ctrl+Shift+C(PC) or Cmd+Shift+C(Mac)

• Ctrl+Alt+K(PC) or Cmd+Opt+K(Mac)

• Ctrl+Shift+U(PC) or Cmd+Shift+U(Mac)

677. What is the shortcut to close an open file in Photoshop and open Bridge?

Answers:

• Alt + Cmd/Ctrl + F4

• Shift + Cmd/Ctrl + B

• Alt + F4 + B

• Shift + Cmd/Ctrl + W

678. Which menu allows you to Auto Align Layers?

Answers:

• Select

• Analysis

• Layer

• Edit

• Window

679. To resize an item in a layer, select the Move tool, then select____________in the Options Bar to see selection handles.

Answers:

• resize

• transform

• show bounding box

• show handles

680. Which of these is not an option for "Background Contents" in Photoshop when creating a new document?

Answers:

• Black

• Transparent

• Background Color

• White

681. Where do we find the Global Light option?

Answers:

• Image > Adjustments

• Filter > Render > Lighting Effects

• Layers > Layer Style

682. For an action to be saved and then emailed to someone, what must be created first?

Answers:

• A new action

• A new set

• A gradient map

• A playback option

683. How do you create a selection from intersection of current selection and a new one?

Answers:

• Selection -> Intersect

• Selection -> Load Selection -> Intersect

• Choose "Intersect with selection" in an Options toolbar.

• Selection -> Modify -> Intersect

684. If you open the Liquify filter with an active selection in place it results in:

Answers:

• Only the selected area appearing in the filter view

• The area inside the selection being frozen

• You cannot open the Liquify filter with an active selection in place

• The area outside the selection being frozen

685. Do all Adjustments have Presets?

Answers:

• Yes

• No

686. In which Layer Style would I find the check box labeled 'Link with Layer'?

Answers:

• All the Above

• Pattern Overlay

• Drop Shadow

• Inner Glow

687. To switch between foreground and background color:

Answers:

• Hit X.

• Click on the switch swatch arrows above the swatches.

• Both.

688. How much more file space does a CMYK image use compared to an RGB image?

Answers:

• 33%

• None of these

• 50%

• 25%

689. If a brush has the blend mode behind, can it be used to paint opaque pixels?

Answers:

• It depends on the brush

• No

• Yes

690. When working in RGB mode how many Alpha Channels does Photoshop support?

Answers:

• 10

• 53

• 24

• 8

691. How do you toggle the layer mask on/off as a Rubylith with the layer mask selected?

Answers:

• / (forwardslash)

• \ (backslash)

• Pageup

• Page down

• Tab

692. Which interior effects are affected by the  Blend Interior Effects as a Group checkbox in the Advanced Blending Options?

Answers:

• Satin, Color Overlay, Bevel and Emboss

• Inner Shadow, Pattern Overlay, Bevel and Emboss

• Inner Glow, Satin, and Overlays

693. Which blending mode compares the total of all channel values for the blend and base color and displays the lower value color as the result color?

Answers:

• Darker Color

• Darken

• Hard Mix

• Multiply

• Linear Dodge (Add)

694. What does GCR stand for?

Answers:

• Gray Continuous Resolution

• Graphic Component Resolution

• Gray Component Replacement

• Graphic Clear Resolution

695. What tool does not have the option to select anti-aliasing?

Answers:

• Elliptical marquee

• Magic wand

• Polygonal Lasso

• Rectangular marquee

696. When defining a pattern, the file may not...

Answers:

• have more than 5 layers.

• contain a layer mask.

• contain a shape layer.

• be rectangular, it must be square.

• be a CMYK file.

697. What is the maximum number of unique channels an image can have?

Answers:

• 1

• 56

• 256

• 300

698. With a layer or group selected, what does pressing Shift + and Shift - do?

Answers:

• Moves the layer or group up or down in the Layers Palette.

• Increases and decreases the opacity of the layer or group.

• Cycle through the layer blend modes.

• Toggles on/off the visibility of the layer or group.

• Cycles through the layer or group's channels.

699. If you apply a high pass filter to a layer??????s duplicate,  change its blend mode to overlay, then invert the layer, the result will be:

Answers:

• A sharpened image

• A darkened image

• A blurred image

700. Which of the darkening blending modes is the darkest?

Answers:

• Color Burn

• Darker Color

• Linear Burn

• Darken

• Multiply

701. To quickly convert text into small caps, highlight the text and use the keyboard shortcut:

Answers:

• Ctrl+Shift+H (Win) or Command+Shift+H (Mac)

• Ctrl+Shift+L (Win) or Command+Shift+L (Mac)

• Ctrl+Shift+- (Win) or Command+Shift+- (Mac)

• Ctrl+Shift+K (Win) or Command+Shift+K (Mac)

• Ctrl+Alt+H (Win) or Command+Option+H (Mac)

702. In order to view the different channels of a duotone image:

Answers:

• It must be converted to Multichannel mode

• Select View>Screen Mode>Duotone

• One must go to the Channels window

• It must be converted to RGB

703. Which panel displays options for the currently displayed tool?

Answers:

• Application Bar

• Tool Panel

• Application Frame

• Tool Box

• Control Panel

704. What is the keyboard command to switch to the Darken blending mode?

Answers:

• Alt/Opt + Shift + K (FN + Alt/Opt + K on a Macbook Pro)

• Cmd/Ctrl + Shift + D (FN + Cmd/Ctrl + Shift + D on a Macbook Pro)

• Cmd/Ctrl + Shift + K (FN + Cmd/Ctrl + Shift + K on a Macbook Pro)

• Alt/Opt + Shift + D (FN + Alt/Opt + K on a Macbook Pro)

705. Which tool lets you paint with stylized strokes such as Tight Curl, Dab, Loose Medium, and Tight Short?

Answers:

• Art History Brush Tool

• History Brush Tool

• Pattern Stamp Tool

• Airbrush Tool

706. What does UCA stand for?

Answers:

• United Color Attributes

• Under Content Aware

• United Calligraphers Association

• Under Color Addition

• Universal Color Attributes

707. F6 is used to open the...

Answers:

• Layer Comps Palette

• Swatches Palette

• Layer Palette

• Color Palette

708. To expand the borders of a selection to include more pixels that are not adjacent Pixels

Answers:

• Choose Select >modify>Border

• Choose Select >Simliar

• Choose Select >Grow

• Choose Select> Modify> Expand

709. Which command would you use to copy an image into a mask?

Answers:

• Edit > Convert Image to Mask

• Image > Calculations

• Layer > Create Layer Mask

• Image > Apply Image

710. Which is not a Dither method when you are saving a image as GIF?

Answers:

• Pattern

• Diffusion

• Average

• Noise

711. What is the maximum file size for a .TIFF file?

Answers:

• 4GB

• 2GB

• There is no maximum.

• 1GB

• 8GB

712. Hue values are measured using what method?

Answers:

• Percent

• Pixels

• Degrees

• HEX

713. Which is the maximum number of scans in the Progressive Format Option when you are saving a JPEG file?

Answers:

• 5

• 4

• 9

• 3

• 8

714. How many channels does a duotone image display on the Channels window?

Answers:

• 1

• 2

• 4

• 3

715. To adjust the range of color selected in the color range dialog box, which value must be adjusted?

Answers:

• Fuzziness

• Tolerance

• Anti-aliasing

• Feather

716. Where do you change the Pixel Aspect Ratio?

Answers:

• Click on File and Document Setup

• Use the pixel aspect ratio window

• Click on File and Pixel Aspect Ratio

• Click on Edit and Pixel Aspect Ratio

• Click on View and Pixel Aspect Ratio

717. How can you toggle between the pen tool, the add anchor point tool, the delete anchor point tool, and the convert point tool?

Answers:

• Shift + P

• Shift + C

• Ctrl/Cmd + Shift + C

• There is no way to toggle these options

718. You can scale a layer mask with out compromising quality.

Answers:

• False

• True

719. In CS5, any filter can be applied to a Smart Object except___________.

Answers:

• Liquify

• Vanishing Point

• Liquify, Pattern Maker, and Vanishing Point

• Liquify and Vanishing Point

• Pattern Maker

720. What Filter is normally used to blur a noisy image and retain the edges with specific threshold?

Answers:

• Reduce Noise Filter.

• Dust & Scratches.

• Surface Blur.

• Lens Blur.

• Despeckle.

721. In order to reset the Point of Origin in Photoshop, you must single click the Point of Origin area.

Answers:

• True

• False

722. What default keyboard shortcut brings up the brushes palette?

Answers:

• Command (Ctrl) + F

• Command (Ctrl) + B

• F5

• B

723. In LAB color mixing, the "a" slider changes...

Answers:

• Color saturation

• Color temperature

• Color tint

• Color lightness

724. While using a selection tool, what key combination allows you to keep the intersection of a selection you have already drawn?

Answers:

• Command(Ctrl) + Option(Alt) + Shift + Space Bar

• Command(Ctrl) + Option(Alt) + Shift

• Option(Alt) + Shift

• Shift

• Command(Ctrl) + Shift

725. What can you change for multiple selected layers in versions prior to CS6?

Answers:

• Only Opacity

• Only Blend Modes

• Both Opacity and Blend Modes

726. What is keyboard shortcut for Gamut Warning?

Answers:

• Y

• Shift+Alt/Opt+Y

• Shift + Alt/Opt + Ctrl/Cmd + Y

• Ctrl/Cmd + Alt/Opt + Y

• Shift + Ctrl/Cmd + Y

727. To view a document at 100%

Answers:

• (Cmd or Ctrl) + 0

• Window > Workspace > Design

• (Cmd or Ctrl) + 1

• View > Fit on Screen

728. How do you change color handling options?

Answers:

• Click on File and Color Settings

• Click on Edit and Color Properties

• Click on Edit and Color Settings

• Click on Edit and Preferences and General

• Click on File and Print