Do you know that? 41% of those who spent 20 or more hours per month prospecting earned $70+ per hour. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Adobe Lightroom 2016

(63) Last updated: January 22
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

63 Answered Test Questions:

1. Adobe Photoshop Lightroom was developed in order to...

Answers:

• make more money for Adobe

• make Photoshop obsolete

• make Photoshop easier to learn

• streamline photo editing workflow

• create a loss-less photo editing program

2. What does TAT stand for?

Answers:

• Targeted alignment tool

• Total alignment tool

• Test adjustment tool

• Targeted adjustment tool

3. Which of the following sliders affects dull colors the most and already saturated colors the least?

Answers:

• Clarity control

• Shadows slider

• Vibrance slider

• Highlights slider

4. What is the function of a "Synchronize Folder"?

Answers:

• Import new photos

• Scan for metadata updates

• Remove missing photos from catalog

• All of these

5. The lens defect that causes the edges, especially the corners, of an image to be darker than the center is called:

Answers:

• Blurring

• Vignetting

• Fringing

• Aliasing

6. True or False? You can still make tonal adjustments to grayscale images.

Answers:

• False

• True

7. To edit a photo in Lightroom you would use what module?

Answers:

• Edit

• Develop

• Library

• Image

8. What does HSL stand for?

Answers:

• Heat, Saturation, Light

• Hue, Softness, Luminance

• Heat, Softness, Light

• Hue, Saturation, Luminance

9. Lightroom is available for all of the following operating systems EXCEPT...

Answers:

• Linux

• Windows

• Mac OS X

10. Lightroom 5 supports 32-bit TIFF files.

Answers:

• True

• False

11. In Lightroom it is possible to copy and paste:

Answers:

• Image adjustments

• Keywords

• (all of these)

• Ratings

12. Which of the following tools automatically tries to balance the colors in an image for you?

Answers:

• Overall Exposure

• Finishing Effects

• Automatic Toning

• Problems

13. True or False? deleting a collection will delete both the collection and the photos themselves.

Answers:

• TRUE

• False

14. To edit photos in Lightroom you would use which module?

Answers:

• Edit

• Library

• Print

• Develop

• Slideshow

15. Extraneous visible artifacts that degrade image quality is called:

Answers:

• Image noise

• Color shift

• Picture grains

• Image fuzz

16. What does the little exclamation point icon that appears above the top right of a thumbnail indicate?

Answers:

• The photo's keyword information has been lost

• Lightroom can't find the original photo

• The photo will load quickly when opened

• The photo will load slow when opened

17. What kind of photo editing software is Lightroom?

Answers:

• Vector based

• Reference based

• Non-destructive

18. Where can you find the 2 auto conversion methods used to convert your images from color to black and white?

Answers:

• The Basic panel and the HSL/Color/B&W panel

• The Basic panel and the TAT/Color/B&W panel

• You can only use the Basic panel to convert your images from color to black and white

• The Basic panel and the Shadows slider

19. Which of the following shortcuts is used to bring up the Import window?

Answers:

• None of these

• Command-Shift-I (PC: Ctrl-Shift-I)

• Command-Shift-B (PC: Ctrl-Shift-B)

• Command-Shift-W (PC: Ctrl-Shift-W)

20. The representation of the number of pixels in a photo at each luminance percentage is called:

Answers:

• A histogram

• A wave form

• A light graph

• An ambient wave

21. Which of the following is NOT an option when choosing how often to automatically back up your catalog database?

Answers:

• These are all options you can select

• Once a day, when exiting Lightroom

• Once a week, when exiting Lightroom

• Never

22. The ____________ is what your image looks like if you charted the exposure on a graph.

Answers:

• histograph

• exposure highlights

• exposure chart

• histogram

23. True or False? Third party software is needed to shoot tethered (shooting straight from your camera, right into Lightroom).

Answers:

• TRUE

• False

24. True or False?  Virtual Copies create a physical copy of the image on your hard drive.

Answers:

• True

• False

25. While in both the Library and Develop Modules hitting the letter C does what?

Answers:

• Applies automatic Contrast

• Opens Compare View

• Applies automatic Clarity

• Starts the Crop Tool

26. True or False? It is possible to create web pages from within Lightroom.

Answers:

• False

• True

27. What is the keyboard shortcut to open the selected photo in the Develop module?

Answers:

• Shift + P

• D

• P

• Cmd (ctrl) + D

• Shift + D

28. What does the Solo Mode do in the panel section?

Answers:

• It allows you to work on a single image

• It allows you to use one panel at a time (useful on smaller screens)

• It allows you to save one image only

• It allows you to work on a single computer

29. What file formats are recognized by Lightroom?

Answers:

• JPEG, PSD, PDF, GIF

• DNG, TIFF, JPEG, PSD

• DNG, TIFF, JPEG, PSD, PNG, GIF

• DNG,TIFF, JPEG, PSD, AVI, MOV, MP4

• DNG, TIFF, JPEG, PSD, CMYK

30. True or False? Lightroom 4 can edit video.

Answers:

• False

• True

31. When rating photos in Lightroom, how are star ratings cleared?

Answers:

• Shift + esc

• 0

• Esc

• 9

• Shift + 0

32. What is the database of photo locations and edits called by lightroom?

Answers:

• Gallery

• Collection

• Catalogue

• Library

• Album

33. Where can you control the Lights Out Mode in Lightroom?

Answers:

• On the File Handling tab in Lightroom's preferences

• On the External Handling tab in Lightroom's preferences

• On the Interface tab in Lightroom's preferences

• On the General tab in Lightroom's preferences

34. How do you hide side panels in Grid view?

Answers:

• Tab

• Ctrl+Tab

• Spacebar

• Alt+Tab

• Shift+Tab

35. Lightroom Edits photos via:

Answers:

• Pixels

• Metadata

• Vectors

• Masks & Filters

36. To access full screen mode in Lightroom:

Answers:

• View/window/screen options/full screen

• Press F key or go to window/screen mode/full screen

• Shift + F

• Only by using menu option window/screen mode/full screen

• Only by pressing F key

37. What is the keyboard shortcut for Library grid view?

Answers:

• G

• Cmd (ctrl) + L

• L

• Shift + L

• Shift + G

38. Which of the following is NOT one of the 4 choices you can select when choosing how fast larger previews will appear when you zoom in on one once it's in Lightroom?

Answers:

• Embedded & Sidecar

• Standard

• Minimal

• Raw

39. What does clarity do?

Answers:

• Adds sharpness.

• Adds more contrast.

• Makes the picture blurry.

• Controls mid-tone contrast.

40. How do you change the crop bounding box to portrait format from landscape format?

Answers:

• Shift + X

• X

• Shift + Ctrl + X

• This can only be done by entering a custom crop ratio.

41. What keyboard shortcut cycles forward / backward through Lightroom's lights out modes?

Answers:

• L / option+L

• L / cmd+L

• L / alt+L

• L / shift+L

• L / cmd+shift+L

42. Which of the following Library module controls are only available from the loupe view?

Answers:

• Zoom

• Painter

• Navigate

• Pick

43. True or False? Linear image data can be converted to mosiac data.

Answers:

• True

• False

44. When mapping your photos, you need not be online.

Answers:

• True

• False

45. When adding metadata to photos, Lightroom applies the data to which files?

Answers:

• Proprietary camera raw files

• Sidecar XMP files

• Preview XMP files

• Synchronized Lightroom files

46. Which of the following is NOT true about DNG files?

Answers:

• DNG stands for Digital Negative

• All of these

• DNG files don't need a separate sidecar

• DNG files are larger than RAW files

47. When rating photos in Lightroom, how is a green label assigned?

Answers:

• 4

• 7

• 6

• 8

• 9

48. True or False? Any develop adjustments, ratings, flags, or color labels applied to a collapsed stack affect all of the photos in the stack.

Answers:

• True

• False

49. Lightroom 5 supports 32-bit PSD files.

Answers:

• True

• False

50. Clicking the "+" button in the Snapshot tab will:

Answers:

• Create a virtual copy

• Save metadata to file

• Save a snapshot to easily return to a rendition you like

• None of these

• Save a snapshot to your desktop folder

51. What is the keyboard shortcut for before and after view?

Answers:

• [

• /

• \

• {

• B

52. When rating photos in Lightroom, how is a blue label assigned?

Answers:

• B

• 7

• 8

• 2

• 9

53. When applying a targeted adjustment with the Adjustment Brush which slider is not an option?

Answers:

• Moire

• Clarity

• Noise

• Luminance

54. In which module is the print profiling tool?

Answers:

• Web

• Library

• Print

• Maps

• Develop

55. What are the 4 default ways to search your photos using the Metadata options?

Answers:

• Date, Camera Body, Lens, Label

• Date, Size, Location, Time

• Date, Camera Body, Lens, Size

• Date, Camera Body, Location, Time

56. When searching for photos using the Find panel, which symbol do you put before a word to exclude it from the results?

Answers:

• ?

• -

• +

• !

57. What is the keyboard shortcut for creating a virtual copy within Lightroom?

Answers:

• Shift + v

• Shift + '

• Cmd (ctrl) + c

• Cmd (ctrl) + '

• Cmd (ctrl) + v

58. Which effect slider is no longer present in Lightroom 4?

Answers:

• Saturation

• Grain

• Brightness

• Snap

• Darkness

59. How many auto conversion methods are there for converting your images from color to black and white?

Answers:

• 3

• 2

• 1

• 4

60. Which of the following is NOT true about adding keywords to photos in Lightroom?

Answers:

• None of these

• You can create a keyword that has sub-keywords

• You can't delete a keyword permanently from the Keyword List

• You can drag-and-drop keywords in the Keyword List panel right onto photos

61. In the Detail panel of the development module, which setting adjusts edge definition?

Answers:

• Radius

• Masking

• Amount

• Detail

62. What is the keyboard shortcut for adding images to the Target Collection?

Answers:

• Ctrl + T

• Shift + B

• T

• B

63. A text string that is replaced by the corresponding option you set is known as a(n):

Answers:

• Preset

• Action

• Token

• Template