Do you know that? 74% like freelancing because of being my owm boss next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Adobe Illustrator 2016

(323, CL) Last updated: March 13
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

323 Answered Test Questions:

1. What are blending modes?

Answers:

• Neither of these

• A mode whose effect isn't seen on any objects that lie beneath the object’s layer or group.

• Both of these

• Modes which let you vary the ways that the colors of objects blend with the colors of underlying objects.

2. What is the Image (Live) Trace Tool used for?

Answers:

• Simplifying a complex path

• Applying stroke effects, such as "Scribble"

• Joining multiple paths at their intersection points

• Creating an outline around selected objects

• Converting raster images to vectors

3. Which icon must be toggled to make layers visible/not visible?

Answers:

• The "arrow" icon

• The "trash" icon

• The "eye" icon

• The "layer" icon

4. Can you change the color-fill of an object in a multi-page Illustrator file?

Answers:

• Yes. Select > Same > Fill color, then apply the new color from the Swatch Panel.

• No. It is best to select the color and change the color in the Color wheel.

• No. You have to select each object individually and change the fill color.

5. What is a stroke?

Answers:

• The inside area of a path

• An outline of a path

• The inside area of a rectangle

• A curved path

• A straight path

6. What is the keyboard shortcut for the Type Tool?

Answers:

• T

• P

• I

• L

• D

7. Which of these is a way to combine multiple objects into one?

Answers:

• Select the objects then go in "Object" and select "Flatten Transparency"

• Select the objects then go in "Pathfinder" and select "Unite"

• Select the objects then go in "Pathfinder" and select "Simplify"

• Select the objects then go in "Object" and select "Expand"

• Select the objects then go in "Transparency" and select "Multiply"

8. What is a stroke?

Answers:

• Any straight line

• White empty space in the Artboard

• The inside of a path

• A colored line with width that makes paths visible

9. The eyedropper tool only copies another vector shape's fill

Answers:

• FALSE

• TRUE

10. ctl + alt + 0 (Cmd + 0) does what?

Answers:

• fits all in window

• browse in bridge

• hides and unhides ruler

• creates a new smart object

• quick mask shortcut

11. Which of the following is a correct way to apply charcoal effect to an image?

Answers:

• Object > Live Trace

• Effect > Sketch > Charcoal

• Effect > Draw

• Effect > Texture > Charcoal

• Object > Live Paint

12. What does Shift+Ctrl(Cmd)+Z do?

Answers:

• Rotate

• Undo

• Redo

• Repeat

• Renew

13. What can't be done to a linked image?

Answers:

• a linked image can't be warped

• a linked image can't be a symbol

• a linked image can't be traced

• a linked image can't be masked

14. To create a rhombus, a four sided shape with opposite equal acute and obtuse angles and four equal sides:

Answers:

• Create a square, rotate it 45 degrees, reset bounding box, then scale with bounding box one edge.

• Draw a square and use the selection tool while holding down shift to stretch out the corners.

• Use the mesh tool on a square to edit the angles and sides until you have a rhombus.

• Select the "Rhombus" option from the shape tool, and drag to create the new shape.

15. In the Character palette, what does the Tracking setting control?

Answers:

• Adjusting the space between paragraphs

• Adjusting the space between lines of text

• Adjusting the space between two characters

• Adjusting the space between selected characters

16. Where must a new brush be saved if you want it to appear by default in the Brushes palette when a new document is created?

Answers:

• In the Brushes palette when no files are open

• In the Brushes palette of the Startup file

• In one of Illustrator's sample brushes library

• In the Brushes palette of the current illustration

17. What color mode should you use for a print document?

Answers:

• CMYK

• ACKK

• Dot Coloring

• RGB

• Advanced Coloring

18. What is the shortcut to save for web and devices?

Answers:

• Cmd (Ctrl) + Option + W

• Cmd (Ctrl) + Option + Shift + W

• Cmd (Ctrl) + Shift + S

• Cmd (Ctrl) + Shift + D

• Cmd (Ctrl) + Option(alt) + Shift + S

19. What happens when you rasterize a path?

Answers:

• The path will change from RGB to CMYK.

• All curves on a path are changed to points.

• You transform it from static pixels into vectors.

• The path will change from CMYK to RGB.

• You transform it from a vector to pixels.

20. Which font technology offers alternates for selected letters in the glyph palette?

Answers:

• Multiple Master

• Opentype

• Type 1

• Type 3

21. An example of a closed path is a:

Answers:

• Curved line

• Circle

• Straight line

• S-shaped line

22. Which of the following are types of viewing modes?

Answers:

• Artwork view

• Preview view

• Preview Selection view

• All of these

23. What colour mode is best used for Offset Printing?

Answers:

• CMYK

• RGB

24. Which tool would you use to create a circle?

Answers:

• Rectangle tool

• Ellipse tool

• Free transform tool

• Direct select tool

25. What is the keyboard shortcut for undo last action?

Answers:

• Option (Alt) + Z

• Z

• Cmd (Ctrl) + Z

• Shift + Z

26. Which of the following is an Illustrator transformation tool?

Answers:

• Shear

• Scale

• Rotate

• All of these

27. To select all objects in your document?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + O

• Ctrl (Cmd) + Alt (Option)

• Shift + S

• Ctrl (Cmd) + A

28. What is the key command to undo an action?

Answers:

• command/ctrl + u

• command/ctrl + shift

• command/ctrl + z

• command/ctrl + t

• the space bar

29. How do you change the opacity of a color?

Answers:

• Use the smooth tool to lessen the color

• Go to the Layers Panel and adjust the slider.

• Go to the eraser tool and erase the color out

• Go to the Transparency Panel and adjust the slider.

30. Can you import an Illustrator document into After Effects?

Answers:

• No

• Yes

31. The Shapebuilder tool allows you to

Answers:

• Exclude

• Trim

• All of these

• Unite

32. Lines which can be straight or curved and which connect two points are called:

Answers:

• Paths

• Walkways

• Sections

• Sidewalks

33. The stroke of an object is the object's:

Answers:

• Perspective

• Outline

• Tilt

• Size

34. How do you open a previously created document?

Answers:

• Edit > Open

• File > New

• File > Browse

• File > Open Recent Files

• View > Open

35. What are the two types of gradients?

Answers:

• Ellipse and Stroke

• Kerning and Stroke

• Radial and Linear

• Linear and Ellipse

• Radial and Stroke

36. What menu is the "Save for Web & Devices" option located in?

Answers:

• Effect

• Select

• File

• Object

• View

37. What color mode is best suited to web usage?

Answers:

• CMYK

• RGB

• Mono Chrome

• Grey-Scale

38. What tool is used to draw a star?

Answers:

• Free Transform tool

• Text tool

• Star tool

• Circle tool

39. What is the appropriate color mode for printing?

Answers:

• Adobe RGB

• sRGB

• CMYK

• RGB

40. What tool is used to pickup the color from an object?

Answers:

• Eyedropper tool

• Text tool

• Copy & paste

• Hand tool

41. Can you import an Illustrator document into InDesign?

Answers:

• No

• Yes

42. What are the two types of gradients available?

Answers:

• Radial and Linear

• Linear and Ellipse

• Contour and Ellipse

• Contour and Linear

• Contour and Cone

43. Can you import an Illustrator document into Photoshop?

Answers:

• No

• Yes

44. In the color panel, which of the following color palettes are available?

Answers:

• CMYK

• Grayscale

• All of these

• RGB

45. How do you create a new document?

Answers:

• File > Open

• View > New

• Edit > New

• Object > New

• File > New

46. What happens when you  press Ctrl + N?

Answers:

• New Document

• Selects None

• Selects Pencil Tool

• Selects Hand tool

• Opens an old Document

47. What is the Illustrator file  extension?

Answers:

• .ai

• .isr

• .ils

• .psd

• .pdf

48. Illustrator is different from other imaging programs in that it is used for...

Answers:

• raster graphics

• vector graphics

• point based graphics

• commercial graphics

49. What is the keyboard shortcut for the Type Tool?

Answers:

• T

• P

• L

• D

• I

50. What color mode is best suited for print?

Answers:

• Grey-Scale

• CMYK

• RGB

• 64-Bit

51. Adobe Illustrator is best suited to...

Answers:

• vector design

• bitmap design

52. Which color palette should you work in when designing graphics for the web?

Answers:

• RGB

• HSB

• Pantone

• CMYK

53. What is the keyboard shortcut for the Pen tool?

Answers:

• P

• Option (Alt) + P

• Shift + P

• Shift + O

54. Which is not part of CMYK?

Answers:

• Magenta

• Black

• Yellow

• Coral

55. Which tool allows you to create a graph?

Answers:

• Text tool

• Table

• Mesh tool

• Graph Tool

56. What tool will draw a straight line?

Answers:

• Arrow tool

• Direct select tool

• Rectangle tool

• Line segment tool

57. What happens to an object when you decrease its opacity?

Answers:

• The object is sent behind other objects

• Becomes transparent

• Becomes smaller

• Nothing happens

• Becomes larger

58. What is the keyboard shortcut for a new document?

Answers:

• Shift +N

• Cmd (Ctrl) + N

• Option (Alt) + N

• N

59. What is the process of changing a vector based image to a pixel based image called?

Answers:

• Pixillation

• Translation

• Gradation

• Rasterization

60. What does CMYK stand for?

Answers:

• Print

• Color Magnification Y Kut

• Colors Mapped Yet Kept

• Cyan Magenta Yellow Key

61. Which of the following is an option in Distort & Transform?

Answers:

• All of these

• Punker & Bloat

• Roughen

• Tweak

62. To modify the size of an object while keeping its proportions the same, hold down...

Answers:

• W

• S

• shift

• control

63. How do you add a new artboard to your current document?

Answers:

• command + a

• shift + command + v

• Document set up > edit artboard > new artboard

64. What type of graphics are resolution independent?

Answers:

• vector

• fixed-number of pixels

• pixel

• jagged

• raster

65. What color mode should you use for graphics that will be used on the web?

Answers:

• RGB

• Duotone

• CMYK

• Pantone

66. You can create a perfect circle with the ellipse tool by holding which key before dragging the cursor?

Answers:

• shift

• option

• control (command) + option

• tab

• control (command)

67. What menu is the Shear transform effect found in?

Answers:

• Object>Transform

• Type>Size

• Edit>Menu

• Select>Object

68. Can you import an Illustrator document into Flash?

Answers:

• Yes

• No

69. What does CMYK stand for?

Answers:

• Cerulean, Maroon, Yellow, and Black

• Cyan, Magenta, Yellow and Key (Black)

• Cyan, Maroon, Yellow and Blue

• Cerulean, Magenta, Yellow, and Kohl

70. Which of the following is a choice in blend mode?

Answers:

• Overlay

• All of these

• Hue

• Exclusion

71. The Gradient tool can only be used linearly and not radially.

Answers:

• False

• True

72. Which of these is a valid way to open a PANTONE Color Book?

Answers:

• View > Open Color Books > PANTONE

• Swatches Palette > Open Swatch Library > Color Books > PANTONE

• File > Open Color Books > PANTONE

73. Which of the following is a type of gradient?

Answers:

• Linear

• Square

• Free

• Triangle

74. What is a vector?

Answers:

• A negative film used in printing

• A color mode

• A mathematically created shape

• A photo drawing with the paintbrush tool

75. After using the Pen Tool, what tool do you use for editing paths?

Answers:

• Lasso Tool

• Shape Builder Tool

• Direct Selection Tool

• Eyedropper Tool

• Slice Tool

76. What is the keyboard shortcut to group objects?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + G

• Ctrl (Cmd) + P

• None of these

• Alt + G

• Alt + P

77. What menu do you access if you want to place one image behind another?

Answers:

• Effect > Path

• Object > Arrange

• Edit > Expand

• File > Document setup

• View > Outline

78. What does scaling do to an object?

Answers:

• Makes it bigger

• Makes it smaller

• Resizes the object

• None of these

79. What is the keyboard shortcut for the Hand tool?

Answers:

• Shift + L or Control (Command) +L

• H or hold down the space bar

• Shift + H or Control (Command) +H

• Shift + O or Control (Command) +O

80. What is the keyboard shortcut for the Gradient tool?

Answers:

• Option (Alt) + G

• Shift + G

• R

• G

81. How can you combine several objects so that the objects are treated as a single group?

Answers:

• Minus Black

• Merging

• Compounding

• Grouping

82. Vectors are...

Answers:

• scalable

• grainy

• very large files

83. When you press the combination of Command (control)+A, what will happen?

Answers:

• Select all on working art board

• Loads last selection

• All hidden objects will be selected

• All locked objects will be selected

84. What is a fill?

Answers:

• A straight path

• The inside area of a circle

• A curved path

• The inside area of a path

• The outline of a path

85. How can I create a process color swatch?

Answers:

• All of these

• Select color using a Color Picker

• Select color using a Color Panel

• Select object with color you want

86. What is the keyboard shortcut for the Type tool?

Answers:

• Cmd (Ctrl) + T

• T

• Shift + T

• Option (Alt) + T

87. Which Tool has a 'White Arrow' as its icon?

Answers:

• Direct Selection Tool

• Point Edit Tool

• Node Edit Tool

88. Vector graphics are:

Answers:

• Made up of curves and lines

• Resolution independent

• All of these

• The best choice when creating type

89. What is a stroke?

Answers:

• The inside area of a rectangle

• The inside area of a path

• An outline of a path

• A straight path

• A curved path

90. How do you select Wacom brushes?

Answers:

• File > Open

• Window > Brushes

• Wacom brushes automatically load

• Window > Brush Libraries > Wacom

91. You can create lines and shapes with the Pen tool based around:

Answers:

• End points

• Finish lines

• Solid lines

• Anchor points

92. What would you adjust to change the space between two characters?

Answers:

• Serif

• Indent

• Kerning

• Leading

93. How do you zoom in or out of your artboard?

Answers:

• Shift with +/-

• Option with +/-

• Alt with +/-

• Control (Command) with +/-

94. Which icon must be toggled to make layers visible/not visible?

Answers:

• The "trash" icon

• The "arrow" icon

• The "eye" icon

• The "layer" icon

95. Holding shift while creating a bezier curve:

Answers:

• Creates a curve with uneaven anchors.

• Creates a curve with equal distant anchors.

• Creates a point.

96. How would you divide a picture into several pieces for web use?

Answers:

• Slice Tool

• Magic Wand

• Separate Anchor points

• Pathfinder Tools

97. What does the "Transform" tool do to an object drawn in Illustrator?

Answers:

• Cuts the object in half.

• Moves the object.

• Transform the object to a different shape.

• Converts the objcet from bitmap to vector.

• Scales, Transforms and Rotates the object.

98. Which graphic image format is considered resolution independent?

Answers:

• bitmap

• vector

• jpeg

• tiff

• grayscale

99. Which tool creates a mirror image of the selected object?

Answers:

• Reflect

• Same

• Mirror

• Double

100. What vector format will work best for printer separations?

Answers:

• pdf

• jpeg

• gif

101. How do you apply stained glass effect to an image?

Answers:

• Effect > Blur > Stained Glass

• None of these

• Effect > Texture > Stained Glass

• Effect > Texture

102. What happens when you enlarge a raster image?

Answers:

• Illustrator automatically creates a link to the original size image.

• Illustrator alters the image by interpolating some of its content.

• Nothing happens to the image quality because it is based on a mathematical formula that is not affected by resizing.

• Spreading the pixels over a larger area causes the image to begin to lose detail and clarity.

103. True or False: Text converted to outlines can later be edited using the text tool.

Answers:

• False

• True

104. What is the Image (Live) Trace Tool used for?

Answers:

• Creating an outline around selected objects

• Applying stroke effects, such as "Scribble"

• Converting raster images to vectors

• Joining multiple paths at their intersection points

• Simplifying a complex path

105. Which of the following tools allows you to pan your view of the artboard?

Answers:

• Hand

• Split

• Blend

• Scissors

106. The pen tool icon that has a minus sign beside it will:

Answers:

• Minimize anchor points

• Draw a picture with one line

• Delete anchor points

• Add anchor points

107. Which tool should you use to edit one line of type that is part of a paragraph in an existing document?

Answers:

• Lasso

• Area Type

• Rectangle

• Eraser

108. You can access the Guide controls through this menu:

Answers:

• Edit

• File

• View

• Object

109. The Magic wand tool selects objects with:

Answers:

• Different attributes

• Similar attributes

• Names that begin with the letter C

• Only one attribute

110. Which is not a method of zooming out?

Answers:

• Using the hand tool

• Use the zoom percentage box

• Click on View > Zoom Out

• Using the zoom tool

• Press Ctrl (Command) and -

111. What is the keyboard shortcut for Ungroup?

Answers:

• G

• Shift + Cmd (Ctrl) +G

• Cmd (Ctrl) + G

• Shift + G

112. Which drawing mode allows you to alter objects within a group without ungrouping?

Answers:

• Isolation Mode

• Draw Inside Mode

• Preview Mode

113. What are bleeds?

Answers:

• Extra space intended to be cut off

• Print colors running together

• An effect used to create liquid text

• Enlarged fonts used for better quality printing

114. What must be done to convert type into editable vector objects?

Answers:

• Object > Vector > Edit

• Object > Live Paint > Make

• Type > Create Outlines

115. What would you use to translate a pixel based image into a vector image?

Answers:

• Magic Wand

• Create Outline

• LiveTrace

• Create Object

116. When saving an image file for the web, what extension is acceptable?

Answers:

• All of these

• .jpg

• .ai

• .eps

117. What is a bitmapped image?

Answers:

• A graphic based on mathematical equations

• An image that has been sharpened so as to look pixelated

• A digital image composed of pixels

118. Which of these is a way to combine multiple objects into one?

Answers:

• Select the objects then go in "Transparency" and select "Multiply"

• Select the objects then go in "Pathfinder" and select "Simplify"

• Select the objects then go in "Object" and select "Flatten Transparency"

• Select the objects then go in "Object" and select "Expand"

• Select the objects then go in "Pathfinder" and select "Unite"

119. When resizing an image in illustrator what key pressed ensures proportions do not change?

Answers:

• X

• Shift

• Command+ S

• Command + Shift

120. Which of the following is not an option for the Warp effect?

Answers:

• Rise

• Squeeze

• Fisheye

• Glowing edges

121. Where is the Ellipse Tool located?

Answers:

• Underneath the Effect menu

• In a pop-out menu underneath the Rectangle Tool

• Underneath the Object menu

• In a pop-out menu underneath the Pen Tool

• In a pop-out menu underneath the Gradient Tool

122. What tool can be used to scale AND rotate an object?

Answers:

• Scale Tool

• Direct Selection Tool

• Free Transform Tool

• Rotate Tool

• Hand Tool

123. How can you add functionality to Illustrator?

Answers:

• Link Illustrator with your Facebook account

• Add plugins

• Add effects

• Download Illustrator Extras

124. How do you place an image onto the artboard?

Answers:

• Edit > Paste

• File > Open

• Copy & paste

• File > Place

125. What is a sublayer?

Answers:

• A layer adjacent to another layer

• A layer positioned above another layer

• A layer within a layer with its own name and/or settings

126. To create an object from a text character, what command would you use?

Answers:

• Create Object

• Create Outline

• The Pen Tool

127. How can you create a line of text that curves around a graphical element in a document?

Answers:

• Adjust the anchor points of the text

• Adjust the kerning

• Create outlines and rotate them

• Use type on a path tool

128. How can you retain the proportions while resizing an object?

Answers:

• Hold down Shift while dragging a corner

• By using the Resize Tool

• Object > Constrain Proportions

• Hold down Option (Alt) while dragging a corner point

• By creating guides

129. On the Opacity slider, which percentage results in a more transluscent image?

Answers:

• 50%

• 90%

• 66%

• 25%

130. In which menu can the Snap to Grid option be found?

Answers:

• Effect

• View

• Object

• Edit

131. Which of the following would you use to merge paths?

Answers:

• The free transform tool

• The paths window

• The direct selection tool

• The pathfinder window

• The hand tool

132. What is the shortcut for the gradient tool?

Answers:

• S

• G

• Command+SHIFT+G

• Command+G

• D

133. In the Pathfinder pallet, what does the "Divide" option do?

Answers:

• Divides the shapes into evenly sized smaller shapes

• Ungroups shapes that were previously grouped together

• Cuts the shapes into individual pieces depending on the intersections of the objects and groups them

134. How do you change lower case letters to upper case letters without retyping it again?

Answers:

• Type > Change Case > UPPERCASE

• You just have to retype it

• Character panel > options menu > To Uppercase

• Right mouse click > To Uppercase

135. What is the default size of the artboard?

Answers:

• 8.5x11 inches

• 8.5x11 pixels

• 11x17 points

• 11x17 inches

136. Which of the following is one way to merge two objects together into one?

Answers:

• Hold Shift, and Select tool

• Tap Alt twice

• Pathfinder Window, Unite

• Object>Clipping Path>Make

137. Holding down what key while dragging or drawing will limit movement to the nearest 45° angle?

Answers:

• Esc

• Cmd/ctrl

• Space bar

• Alt/option

• Shift

138. Which web page size is included as a preset size in Illustrator?

Answers:

• All of these

• 800 x 600

• 1024 x 768

• 640 x 480

139. How do you create paths out of text?

Answers:

• Effect > Rasterize

• Modify > Create Paths

• Select > Create Paths

• Edit > Create Paths

• Type > Create Outlines

140. How do you select multiple objects?

Answers:

• Shift Key

• None of these

• S

• Cmd (Ctrl) + S

141. The keyboard shortcut to fit the entire artboard in the window is:

Answers:

• Ctrl(Cmd)+\

• Ctrl(Cmd)+Shift+-

• Ctrl(Cmd)+Insert

• Ctrl(Cmd)+0

142. The tool that will select a single entire object is the:

Answers:

• Select all tool

• Direct tool

• Entire tool

• Selection tool

143. When you make a custom collection of effects, where do you save it future use?

Answers:

• Graphic Styles

• Swatches

• Symbols

• Brushes

144. What would you adjust to change the space between two characters next to each other?

Answers:

• Kerning

• Livetrace

• Text Spacer Tool

• The Path Segments

• Leading

145. The default color mode in Illustrator is:

Answers:

• CMYK color

• RGB color

• Pantone color

• Rainbow color

146. Under which effect will you find conte crayon?

Answers:

• Distort effect

• Sketch effect

• None of these

• Blur effect

147. When you convert a color image to grayscale, what happens to the original color?

Answers:

• Illustrator saves the original image as another file

• Illustrator discards all color information

• Illustrator converts the color to CMYK

• Illustrator converts the color to RGB

148. Which menu sequence do you use to turn artwork into a guide?

Answers:

• View > Guides > Lock Guides

• View > Smart Guides

• Object > Hide

• View > Guides > Make Guides

149. How do you set the tiling format to be visible on screen?

Answers:

• View > Hide Page Tiling

• View > Show Page Tiling

• None of these

• Edit > Page Tiling

150. What is the scratch area?

Answers:

• Area outside the artboard

• Area between letters

• Space inside the artboard which will not print

• None of these

151. What happens when you click Cmd (Ctrl) + 0 (zero)?

Answers:

• The file is saved

• Entire artboard zooms out

• The artboard window minimizes

• The text disappears

152. How would you make points selectable after live tracing an object?

Answers:

• command + shift

• command +A

• Object > expand

• click the space bar

153. What must you do to text before you are able to move the paths and anchor points?

Answers:

• Create Textlines

• All of these

• Change Textability

• Create Outlines

154. What is the keyboard shortcut for show or hide Rulers?

Answers:

• Cmd (Ctrl) +I

• Option (Alt) + R

• R

• Cmd (Ctrl) + R

155. Where do you edit the baseline grid?

Answers:

• Settings - Type

• Preferences - Type

• Settings - Guides & Grid

• Preferences - Guides & Grid

156. Where can the Crystallize Tool be found?

Answers:

• Within the Eraser Tool

• Within the Eyedropper Tool

• Within the Warp Tool

• Within the Pencil Tool

• Within the Hand Tool

157. With a single object selected, the menu item Select>Same selects all other object with the same...

Answers:

• Appearance

• Stroke weight

• Fill

• All answers

• Opacity

158. Which of the following is NOT an advantage to turning text into a graphic?

Answers:

• You can quickly create effects such as drop shadows

• You can easily correct the spelling

• You can turn it into a brush

• You can fit it to radical curves more easily

159. The Clipping Mask sub-menu is located under which menu?

Answers:

• Effect

• Object

• File

• View

• Edit

160. What is kerning?

Answers:

• The space between two characters

• The space between lines of text

• The space between words

161. Which tool selects points or path segments within an object?

Answers:

• Half Selection tool

• Selection tool

• Partial Selection tool

• Direct Selection tool

162. What is a stroke?

Answers:

• The inside of a path

• White empty space in the Artboard

• A colored line with width that makes paths visible

• Any straight line

163. Which is true about grouping objects together?

Answers:

• The objects will be automatically joined at their intersection points

• The objects will be automatically moved onto the same layer

• If the objects are Live Trace or Live Paint groups, they must first be expanded

164. How do you efficiently space objects evenly?

Answers:

• Zoom in and moved objects manually

• Edit > Spacing

• Modify > Objects

• Use the align window

165. In Illustrator, collections of preset colors such as PANTONE, HKS, Trumatch, FOCOLTONE, DIC, and TOYO are called color ________?

Answers:

• Kuler

• Indexes

• Families

• Harmonies

• Libraries

166. How do you export vectors from Illustrator to Photoshop?

Answers:

• Save as a PDF

• All of these

• Copy from Illustrator and paste in Photoshop

• Save as an Illustrator File

167. To modify a curve between two anchor points, what should you do?

Answers:

• Drag the Threads

• Drag the Handles.

• Drag the Arcs

• Drag the Hands

168. What is the keyboard shortcut for the Rotate tool?

Answers:

• S

• Shift + R

• R

• Shift + O

169. What is the keyboard shortcut for convert outline to shape?

Answers:

• Shift + S

• Cmd (Ctrl) + S

• S

• Cmd (Ctrl) + Shift + O

170. Which Text Tool do you use when you want your text on a path to run parallel to a straight line?

Answers:

• Vertical Area Type Tool

• Vertical Type Tool

• Vertical on a Path Type Tool

171. Can you use the Dropper Tool to change the attributes of type?

Answers:

• No

• Yes

172. What does a Color burn do?

Answers:

• None of these

• Color Burn lightens the base color to reflect the blend color. Blending with white produces a small change.

• Color Burn Darkens the base color to reflect the blend color. Blending with white produces no change.

• Color Burn lightens the blend color to reflect the base color. Blending with white produces a small change.

173. Which Swatches can be found in the Swatches Panel?

Answers:

• Color, Gradient, Pattern

• Gradient, Graphic Styles, Color

• Graphic Styles, Symbols, Brushes

174. Which pathfinder tool is best used to cut a shape out of another shape?

Answers:

• Outline

• Unite

• Minus Front

• Merge

175. To open a saved document use:

Answers:

• Alt/Option+Shift+Ctrl/Command+O

• Alt/Option+O

• Shift+O

• Ctrl/Command+S

• Ctrl/Command+O

176. How do you make rounded corners that maintain their shape even if you resize the box?

Answers:

• Use the pen tool to draw them in

• Use the round rectangle tool in the toolbar

• Choose Effect > Stylize > rounded corners

• Draw a box and circles and use Pathfinder to combine them

• Use the warp tool to soften the corners on the box

177. When using the Pathfinder function Divide, what must you do before you can move and use the new object?

Answers:

• Nothing

• Ungroup the pieces

• Convert the new piece to a smart object

• Delete the original two objects

178. Which of the following is one way to add guide lines?

Answers:

• Edit > Canvas > Guidelines

• Make > Guidelines

• Use the guide lines tool

• Drag from a ruler

• Use the pen tool

179. You cannot vectorize a rasterized image.

Answers:

• True

• False

180. Which of the following is NOT an option for 3D effect?

Answers:

• Invert

• Extrude & Bevel

• Revolve

• Rotate

181. How do you put an object in "Isolation Mode"?

Answers:

• Control-click the object.

• Shift-Click with Direct Select Tool

• Double-click the object.

• Shift-click the object.

• Object Menu > Isolate

182. How do you change the size of a document?

Answers:

• Edit > Image Size, or the Artboard tool

• Edit > Canvas Size, or the Free Transform tool

• Modify > Canvas, or the Artboard tool

• File > Document Setup, or the Artboard tool

• File > File Info, or the Free Transform tool

183. What is a process color?

Answers:

• A color that made in a new swatch

• A primary color

• A color mixed from Cyan, Magenta, Yellow and black (CMYK)

• A color that is made of a mix of red, green, and blue

• A color that can be assigned a PMS

184. What is the keyboard shortcut for the Eyedropper tool?

Answers:

• Shift + E

• Shift +I

• E

• I

185. What can the Pathfinder tools NOT do?

Answers:

• Align two shapes

• Divide two shapes

• Flatten multiple shapes into a single image path

• Merge two shapes

186. Where are the Hair and Fur symbols located?

Answers:

• Window > Symbol Swatches > Hair

• Window > Swatches

• None of these

• Window > Symbol Libraries > Hair & Fur

187. Where is the Shear function located?

Answers:

• Object>Shear

• Type>Object>Shear

• Transform>Object>Shear

• Object>Transform>Shear

• Type>Shear

188. Where can you go to set up bleeds?

Answers:

• Edit > Bleeds

• Modify > Canvas

• Modify > Bleeds

• File > Document Setup

• File > File Info

189. While rotating an object, holding the shift key down will lock to rotation increments of:

Answers:

• 15 degrees

• 45 degrees

• 180 degrees

• 90 degrees

190. Which of the following is one way to save an Illustrator document as a GIF?

Answers:

• File > Save

• File > Check in

• File > Export

• File > Save for Web & Devices

191. What is one way to open the Glyphs menu?

Answers:

• Object > Glyphs

• Glyphs in the character window

• Type > Glyphs

• Glyphs in the paragraph window

• Effect > Glyphs

192. What is the purpose of the Symbol Sprayer Tool?

Answers:

• It scatters a chosen color

• It changes the selected symbol to another symbol

• It scatters segments of a symbol

• It scatters a symbol

• It changes the colors within a symbol

193. What is the keyboard shortcut for the Zoom tool?

Answers:

• Z

• Shift + Z

• +

• T

194. ctl + alt + 0 (Cmd + 0) does what?

Answers:

• creates a new smart object

• quick mask shortcut

• hides and unhides ruler

• browse in bridge

• fits active artboard in window

195. Which of the following is one way to select specific swatch libraries?

Answers:

• Window > Symbol Libraries

• Window > Swatch Libraries

• Colors > Swatches

• Window > Color

• Swatch > Swatch Samples

196. What is the shortcut to make a clipping mask?

Answers:

• Spacebar

• Cmd/Ctrl + G

• Cmd/Ctrl + T

• Cmd/Ctrl + 7

197. Which of the following is a correct way to apply charcoal effect to an image?

Answers:

• Effect > Texture > Charcoal

• Effect > Charcoal

• None of these

• Effect > Sketch > Charcoal

198. What is the Glyph Panel?

Answers:

• A panel that displays glyphs for the currently selected font

• A panel to save and organize glyphs from different fonts

• A panel to add and organize custom made glyphs and icons

199. How can you create a new swatch color?

Answers:

• Edit > New Swatch

• Object > Blend > New Swatch

• Select New Swatch in the stroke window

• Drag a color to the swatches window

• Use the eyedropper tool

200. What is the Area Type Tool used for?

Answers:

• To enter and edit type on a path

• To enter and edit type within a shape

• To create type and type containers

201. What is the purpose of the mesh tool?

Answers:

• To join the stroke and fill of an object

• To blend between 2 paths

• To blend colors in a grid

• To join 2 objects together

• To outline a path

202. What are blending modes?

Answers:

• A mode whose effect isn't seen on any objects that lie beneath the object’s layer or group.

• Modes which let you vary the ways that the colors of objects blend with the colors of underlying objects.

• Both of these

• Neither of these

203. How do you confine an imported image to a path or shape?

Answers:

• Effect > Punch

• Make a clipping mask

• Make a crop area

• Make a compound path

• Copy the imported image and click on Edit > Paste Inside

204. Which of the following is one way to blend objects with the blend tool?

Answers:

• Holding Shift, select both objects

• Click with the blend tool on one object then the next

• Select both objects and hit B

• Move one object over the other

205. The keyboard command to lock a selected piece of artwork is:

Answers:

• Cmd (Ctrl) + Shift + Option(Alt) + 2

• Cmd (Ctrl) + Option(Alt) + 2

• Cmd (Ctrl) + 2

• Cmd (Ctrl) + Shift + 2

206. Which of the following could you use to update the color of multiple objects?

Answers:

• Update many

• Global updater

• Swatch set

• Global color swatches

207. What would you adjust to change the space between lines of text?

Answers:

• Tab

• Leading

• Footing

• Kerning

208. What is the keyboard short-cut to make a clipping mask?

Answers:

• Cmd/Ctrl+7

• Cmd/Ctrl+M

• Shift+2

• Shift+Cmd/Ctrl+6

• Alt+Shift+C

209. To prevent banding within the gradient mesh, you should use a line screen that retains how many levels of gray?

Answers:

• 16

• 256

• 128

• 10

210. What does Ctrl(Cmd)+Shift+Z do?

Answers:

• Redo

• Undo

• Rotate

• Repeat

211. Which of the following refers to clipping masks and masked sublayers as a unit?

Answers:

• clipping set

• mask

• visibility button

212. Which of the following is a correct way to draw a triangle?

Answers:

• Use star or polygon tool and tap the down cursor until you get a triangle.

• There is no way to draw a triangle in illustrator.

• Use the rectangle tool and set number of sides to 3.

• Use the triangle tool.

213. What is the short cut for the scissors tool ?

Answers:

• C

• Shift + S

• CMD + C

• CMD + S

• S

214. To create a trapazoid from a rectangle:

Answers:

• Move 2 adjacent vertices with free distort effect.

• Scale 2 adjacent vertices with the transform effect.

• Scale 2 adjacent vertices with the free transform tool.

215. What is the keyboard shortcut for the Scissors tool?

Answers:

• C

• S

• Shift +C

• Shift + S

216. Which key combination toggles between Outline and Preview mode?

Answers:

• Cmd/Ctl + Opt/Alt + O

• O

• P

• Opt/Alt + Y

• Cmd/Ctl + Y

217. To create a clipping mask of an image using type, what is required?

Answers:

• The type must be underlined.

• The image must be placed over the type.

• The type must first be rasterized.

• The type must be converted to outlines.

• All of these.

218. How do you apply live crop marks to your Illustrator design?

Answers:

• Effect > Distort > Crop Marks

• Crop marks appear automatically

• Effect > Crop Marks

• All of these

219. What must you do to edit the opacity mask layer?

Answers:

• Select the mask object from the Layers palette

• Click on the mask thumbnail in the Transparency palette

• Release the mask, edit the art and then reapply the mask

• Select the mask object on the artboard

220. Which key toggles cursor modes from Regular to Precise Cursor mode?

Answers:

• Caps Lock

• Esc

• Tab

221. What is the keyboard shortcut for the Scale tool?

Answers:

• Shift + S

• S

• U

• Shift + U

222. What key should you hold while pressing a path's point to reset its curve?

Answers:

• spacebar

• cmd (ctrl)

• tab

• shift

• alt (option)

223. Which of the following is NOT a warp option?

Answers:

• Rise

• Sink

• Fish

• Arc

• Squeeze

224. Which keystroke hides all docked palettes at once?

Answers:

• Tab

• Shift + H

• Shift

• Ctrl (Cmd) + H

225. Which of the following is NOT one of the options under envelope distort?

Answers:

• Make with Distortability

• Make with Mesh

• Make with Top Object

• Make with Warp

226. What is the shortcut used to select the Direct selection tool on the tools menu?

Answers:

• V

• Shift + A

• A

• D

• Shift + D

227. In which situation would you need to apply the Create Outlines command to text?

Answers:

• To edit the character paths

• To fill the text with a pattern

• To use the text as a mask

228. What is the advantage of using symbols when saving to the SVG format?

Answers:

• Symbols are converted to raster images

• Colors are converted to RGB

• Colors are converted to CMYK

• SVG performance improves

229. Which of the following is not available in the pixelate effects?

Answers:

• Pointillize

• Radial halftone

• Mezzotint

• Crystallize

230. What is the keyboard command to place an object directly in front of a copied one?

Answers:

• (Ctrl) Cmd+V

• (Ctrl) Cmd+B

• Shift+V

• Shift+Alt+F

• (Ctrl) Cmd+F

231. How do you change the zero point on a ruler?

Answers:

• Click and hold the left mouse button at the intersection of the rulers and drag it onto the page.

• Right click on the page and select Zero Point.

• Right click on a ruler and select Zero Point.

• Left click and hold the zero, then drag it to where you want on the page

232. What is the shortcut to add a New Layer?

Answers:

• N

• L

• CTRL / Cmd + L

• CTRL / Cmd + N

233. What is the keyboard shortcut for the "magic wand" tool?

Answers:

• A

• N

• Y

• M

• V

234. How can you create more anchor points on a rasterized image?

Answers:

• You cannot

• The Add Anchor Point Tool

• The Pen Tool

• The Direct Selection Tool

235. How do you create a rectangle from it's center point?

Answers:

• Alt/Option + C

• Ctrl/Cmd (click)

• Alt/Option (click)

• Shift + C

236. Which can be used as a clipping mask object in Illustrator?

Answers:

• Transparent rasterized objects

• All of these

• Rasterized objects

• Vector objects

237. What shortcut enables and disables smart guides?

Answers:

• ctrl (cmd) + G

• ctrl (cmd) + U

• U

• G

238. How do you change the units to Pixels for the vertical and horizontal rulers at the same time?

Answers:

• Right click ONLY the horizontal ruler and select Pixels.

• Right click on either ruler and select Pixels.

• Edit > Preferences is the only place this can be changed.

• Right click ONLY the vertical ruler and select Pixels.

239. What is the keyboard shortcut for the "lasso tool"?

Answers:

• T

• A

• N

• L

• Q

240. How do you disable a Drop Shadow?

Answers:

• Appearance Palette > Drop Shadow > Toggle the Eye icon

• View Menu > Effect > Drop Shadow > Uncheck

• Effect Menu > Style > Drop Shadow > Uncheck

• Layer Panel > Select Appropriate Layer > Toggle the Eye icon

241. What is the keyboard shortcut for clearing a fill or stroke?

Answers:

• (SHIFT) + /

• (CMD) + N

• :

• (CMD) + C

• /

242. Which quick key command allows you to move a layer up in the layers palette?

Answers:

• Cmd + U

• Shift + {

• Cmd + up arrow

• Cmd + ]

• Shift + >

243. What is the shortcut to set the current color to None?

Answers:

• Shift D

• X

• /

• D

244. What is the keyboard shortcut for the Blend tool?

Answers:

• T

• B

• V

• W

245. What is the keyboard shortcut for the Live Paint Bucket tool?

Answers:

• K

• L

• B

246. What is the keyboard shortcut for the Column Graph tool?

Answers:

• J

• C

• A

• G

247. What is the keyboard shortcut to decrease font size?

Answers:

• Cmd (Ctrl) + Shift + PgDn

• Shift + <

• Shift + PgDn

• Cmd (Ctrl) + Shift + <

• Option (Alt) + Shift + <

248. The Swatches Panel does not contain which of the following?

Answers:

• Spot Color

• Process Color

• Pattern Swatches

• Gradient Swatches

• Transparent Swatches

249. What is the keyboard shortcut for the Ellipse tool?

Answers:

• E

• Shift + E

• L

• Shift + L

250. Which tool should be used to modify the shape within a Live Paint group?

Answers:

• Direct Selection tool

• Selection tool

• Live Paint Bucket tool

• Live Paint Selection tool

251. How can you quickly alternate an object's stroke and fill colors?

Answers:

• Shift+X

• D

• Shift+S

• X

252. Which option in the Live Trace popup menu adjusts the exposure and coverage when tracing?

Answers:

• Contour

• Threshold Exposure

• Exposure

• Threshold

253. Where can you change from RGB mode to CMYK mode?

Answers:

• Edit > Document Color Mode

• File > Document Color Mode

• Filter > Document Color Mode

• Modify > Document Color Mode

• View > Document Color Mode

254. What is the shortcut for Line Segment tool?

Answers:

• D

• L

• \

• [

• ]

255. What is the keyboard shortcut for the Pencil tool?

Answers:

• Shift + P

• Shift + N

• P

• N

256. What is the Lasso Tool used for?

Answers:

• Selecting Objects

• Selecting Points

• Selecting Fills

257. Quick Key Combination <E> stands for:

Answers:

• Ellipse

• Free Transform

• Edit

• Eyedropper

258. To create a rhombus, a four sided shape with opposite equal acute and obtuse angles and four equal sides:

Answers:

• Select the "Rhombus" option from the shape tool, and drag to create the new shape.

• Use the mesh tool on a square to edit the angles and sides until you have a rhombus.

• Create a square, rotate it 45 degrees, reset bounding box, then scale with bounding box one edge.

• Draw a square and use the selection tool while holding down shift to stretch out the corners.

259. What is the keyboard shortcut for the Mesh tool?

Answers:

• Shift +M

• U

• M

• Shift + U

260. Which of the following is not a type of Illustrator brush?

Answers:

• Calligraphic

• Pattern

• Airbrush

• Scatter

261. What is the keyboard shortcut for the Free Transform tool?

Answers:

• E

• F

• Cmd (Ctrl) + E

• Option (Alt) + E

262. What can't be done to a linked image?

Answers:

• a linked image can't be masked

• a linked image can't be warped

• a linked image can't be traced

• a linked image can't be a symbol

263. What is the shortcut for adding a stroke to an object?

Answers:

• Shift + Alt (option) + /

• Ctrl (Cmd) + Alt (option) + /

• Shift + Ctrl (Cmd) + /

264. How can you change individual texture options?

Answers:

• Use the direct selection tool to double click on the object

• Effect > Texture

• Click on the texture in the layers window

• Object > Texture

• Use the texture tool

265. You have created two overlapping objects that you wish to combine into a single, unified shape. What tool would you utilize?

Answers:

• Ctrl + Shift + G

• Pathfinder > Unite

• Object > Expand

• Pathfinder > Merge

266. What is the keyboard shortcut for the "slice" tool?

Answers:

• Shift+C

• C

• Shift+K

• S

• Shift+S

267. Which of these is NOT an "Align To" option?

Answers:

• Align to Artboard

• Align to Key Object

• Align to Grid

• Align to Selection

268. Under what Menu is the Color Settings located?

Answers:

• Edit

• View

• Object

• None of the above

• File

269. What is the shortcut for Eraser tool

Answers:

• Shift + E

• Ctrl + Shift + E

• E

• Ctrl + E

270. What is the shortcut for editing the Artboard Size?

Answers:

• SHIFT+A

• OPTION+A

• SHIFT+O

• SHIFT+COMMAND+O

271. What is the keyboard command to place an object directly behind a copied one?

Answers:

• Shift+Cmd+V

• Shift+Cmd+B

• Shift+Alt+V

• Cmd+B

• Cmd+V

272. What is the shortcut to add a fill

Answers:

• Ctrl (Cmd) + /

• Shift + /

• /

• Alt (option) + /

273. Which tool can you click and hold to find the Group Selection Tool?

Answers:

• Direct Selection Tool

• Magic wand tool

• Hand Tool

• There is no group selection tool

• Selection tool

274. Which of the following within the Tracing Options dialogue box controls the smallest number of pixels that will be traced?

Answers:

• Corner Angle

• Threshold

• Path Fitting

• None of the these.

• Minimum Area

275. In the Pathfinder panel, which of the following turns filled shapes into holes and vice versa?

Answers:

• Add to Shape Area

• Intersect Shape Areas

• Invert Shape Areas

• Exclude Overlapping Shape Areas

• Reverse Shape Area

276. What is a spine?

Answers:

• A line between two images

• None of these

• An invisible line containing multiple point ridges

• A line that acts like a path in a blend

277. Which of the following is not available in the blur tool?

Answers:

• Radial blur

• Gaussian blur

• Smart blur

• Linear blur

278. How do you reset the zero point on the rulers to their default after they have been changed?

Answers:

• Go to Edit > Reset Rulers.

• Double click the left mouse button on the intersection between the two rulers.

• Hold down the shift key and drag the zero point on the rulers back to their original position.

• Change the units to anything else and the zero point will automatically reset.

• Go to Edit > Reset Zero Point.

279. To go from curved lines to straight lines with the PEN tool, you can click on the last control point and hold:

Answers:

• Ctrl

• Command

• Alt

• Alt + Shift

280. Which brush enables you to generate clean vector shape as you paint?

Answers:

• paint brush

• blob brush

• squash brush

• spray brush

• liquid brush

281. Which is NOT a surface option in the 3D Revolve options?

Answers:

• Wireframe

• Plastic Shading

• Light shading

• Diffuse Shading

• No Shading

282. You can make an art brush from  a what?

Answers:

• Compound path

• All of these

• A mask

• A gradient mesh

283. To select an object by one of its verticies:

Answers:

• Move the direct selection tool to a corner and when the box icon next to it has a white fill and black stroke click.

• Move the selection tool to a corner and when the box icon next to it has a white fill and black stroke click.

• Shift + click the box with the selection tool.

• Shift + click the box with the direct selection tool.

284. Which option must be activated before you can turn off the visibility of individual plates in the Separation Preview panel?

Answers:

• Pixel Preview

• Artboard Mode

• Isolation Mode

• Overprint Preview.

285. If you have two objects selected, how would you align them to the object on the left?

Answers:

• Hold down the Alt key when you select the left object.

• Hold down the A key when you select the left object.

• Add the left object to the selection last.

• Add the left object to the selection first.

• Click on the left object a second time, without using the Shift key.

286. What is the keyboard shortcut for the warp tool?

Answers:

• Option (Alt) + R

• Command (Ctrl) + R

• Shift + R

• R

287. What is the keystroke command for the Live Paint Selection Tool?

Answers:

• Option + P

• Shift + L

• Cmd (Ctrl) + L

• Shift + P

288. What is the best way to ensure printed results match as closely as possible to what you see on screen?

Answers:

• Photoshop will automatically calibrate your monitor to show exactly how it will print.

• Create a custom profile for the paper and ink being used.

• Revert your monitor to default display settings to view the project as it will be printed.

• Change the color mode to CMYK.

• Turn up the brightness settings.

289. Which is an advantage of Open Type fonts?

Answers:

• All of these.

• Optical Kerning

• Ligatures

• Advanced typography such as old-style figures, small capitals and swashes

• Converted to outlines

290. In the Character palette, what does the Tracking setting control?

Answers:

• Adjusting the space between two characters

• Adjusting the space between paragraphs

• Adjusting the space between lines of text

• The inter-letter spacing amongst selected characters

291. What key can you press and hold to continually draw with any of the standard shapes?

Answers:

• 1

• =

• ~

• ]

292. What is the definition of the "imageable area"?

Answers:

• A graphic image

• All of these

• The entire artboard

• Area that will be printed

293. You can turn any piece of artwork into a template for data-driven graphics by using which panel?

Answers:

• Attributes

• Variables

• Pathfinder

• Actions

294. What's the quickest way to move all tab stops an equal distance away in text?

Answers:

• Shift (Cmd)-drag the first tab stop

• Option (Alt)-drag the first tab stop

• Hit the spacebar after each tab

• Enter a new number in the Tab Ruler palette

295. How do you retrieve a gradient mesh's original path?

Answers:

• Object > clear mesh object

• Object > rasterize

• Object > Path > offset path set to 0

• Object > expand set to mesh

296. In the Transparency box, what does a Color Dodge blending mode do?

Answers:

• Color Dodge darkens the blend color to reflect the base color. Blending with black produces a small change.

• Color Dodge brightens the base color to reflect the blend color. Blending with black produces no change.

• Color Dodge brightens the blend color to reflect the base color. Blending with white produces no change.

• None of the above

• Creates a resulting color with the luminance and saturation of the base color and the hue of the blend color.

297. What keyboard command controls visibility of points when an object is selected?

Answers:

• shift + L

• Ctrl (cmd) + H

• H

• Ctrl (cmd) + alt + H

• none of these

298. How do you select all objects in a Layer?

Answers:

• Alt (Option) + Click the Layer

• Click the Layer

• Shift + Click the Layer

• Ctrl (Cmd) + Click the Layer

299. How do you remove a Mesh Gradient from a shape?

Answers:

• Object>Path>Offset Path with Offset equal to 0

• Object>Mesh>Remove

• Object>Blend with Blend set to 1

• Object>Expand

300. What is the keyboard shortcut for brushes?

Answers:

• F8

• F9

• F5

• F6

301. Which text anti-aliasing option is NOT provided in the Character panel?

Answers:

• Smooth

• Crisp

• Sharp

• Strong

302. What is the keystroke command to highlight the font field name?

Answers:

• Command (Ctrl) + Alt + Shift + M

• Option (Alt) + M

• Command (Ctrl) + Shift + M

• Format > Font

303. What do the suffixes M, U, and C tell you about in Pantone colors?

Answers:

• The main ingredient in the color

• The coating quality of the ink

• The amount of transparency printable

• The type of paper to be used

304. How many video effects are available?

Answers:

• 2

• 50

• Unlimited

• 10

305. Under "Document Effect Raster Settings", there are 3 choices in the pull-down menu for Color Model.  What are they?

Answers:

• CMYK, Grayscale, Bitmap

• RGB, CMYK, Bitmap

• Raster, Linear, CMYK

306. What objects can be converted to Artboards?

Answers:

• Only rectangles conforming to a 3:4, 2:3 or 1:3 ratio.

• Non-rotated rectangles that are not clipping masks.

• Any object, the artboard is created from the bounding box, not the shape.

• Any object with fewer than 8 points.

307. What does the Shape Builder tool do?

Answers:

• It merges independent items into one shape.

• Both of these

• It builds shapes by stacking and repeating.

308. What is 9-slice scaling?

Answers:

• Used to specify component-style scaling for movie clip symbols.

• When the slice tool is used to cut in increments of 9

• Used to specify slicing for moving clip symbols later to be exported to Flash

• Scaling while slicing shapes

• Simultaneously slicing and scaling objects with 9 points or more

309. How do you apply crop marks in Illustrator?

Answers:

• View > crop marks

• Effect > Crop marks

• C

• Tools > crop marks

310. What is the quickest way to access the Hand Tool while you are typing into a text box?

Answers:

• Esc, then hold Space bar

• Shift + Space Bar

• Ctrl + H

• hold Space Bar

• H

311. How do you place a symbol on a 3D object?

Answers:

• Click on the 3D object and use Edit > Paste on

• Use the Map Art option

• Use the selection tool to move the symbol on top of the 3D object

• Drag the symbol on top of the 3D object

• Use a gradient mesh

312. What is the keyboard shortcut for the Reflect tool?

Answers:

• Shift + O

• R

• O

• Shift + R

313. What is the keystroke command for a new Layer?

Answers:

• Option (Alt) + L

• Cmd (Ctrl) + L

• Cmd (Ctrl) + N

• Cmd (Ctrl) + Shift + L

314. Which one of these can be used to create a new pattern brush?

Answers:

• A path with stroke but no fill

• An object with a gradient fill

• A rasterized shape

• An object with a gradient mesh

• An imported image that has been placed

315. Which is NOT an Envelope Distort option?

Answers:

• Make with Warp

• Release

• Make with Mesh

• Make with Blend

• Make with Top Object

316. Which palette allows you to check the areas of art that are affected by transparency?

Answers:

• Transparency

• Document Info

• Graphic Styles

• Flattener Preview

317. What is the keystroke command for the symbol sprayer tool?

Answers:

• Cmd (Control) + S

• Option (Alt) + S

• Shift + S

318. Where must a new brush be saved if you want it to appear by default in the Brushes palette when a new document is created?

Answers:

• In the Brushes palette of the Startup file

• In one of Illustrator's sample brushes library

• In the Brushes palette of the current illustration

• In the Brushes palette when no files are open

319. Why wouldn't Smart Guides appear even if they are enabled?

Answers:

• Show grid is turned on

• The layer is in template mode

• Hide guides is set on

• Snap to grid is turned on

320. To change the pen tool to the direct select tool while keeping the pen tool active you should hold down which key?

Answers:

• control (command) + B

• control (command)

• shift

• control (command) + A

• option

321. What happens after you paint with a Bristle Brush in Illustrator CS5?

Answers:

• Brush strokes are converted to a raster image to maintain their realism.

• Vector paths are still editable.

• Each bristle becomes an individual path.

322. How many Perspective grids can a document show?

Answers:

• one

• 3 per art board

• 6

• for every art board their can be only one

323. Which of the following is one way to add trim marks?

Answers:

• File > Print

• Edit > Marks

• File > Document Setup

• Edit > Preferences

• Modify > Marks