Do you know that? Elance receives half a million visitors a week. That's more than the Great Wall of China and Notre Dame de Paris combined next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Adobe Fireworks 2016

(103) Last updated: January 22
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

103 Answered Test Questions:

1. You can align an object to the _____?

Answers:

• Another object.

• Left side of the Canvas.

• All of these

• Center of the Canvas.

2. What menu options will change the dimensions of the working canvas?

Answers:

• Edit, image, dimensions

• Window, canvas, width and height

• Modify, image, canvas size

• File, page setup, size

3. Reducing Horizontal scaling on text results in what?

Answers:

• The text becomes wider.

• The height is increased and width is decreased.

• The text color changes.

• The text becomes transparent.

4. The Crop tool will crop an image by cropping out everything:

Answers:

• to the right of the crop box

• inside of the crop box.

• You can not crop an image in Fireworks.

• outside of the crop box.

5. Which can you not do in the layers panel?

Answers:

• Lock a layer.

• Hide a layer.

• Control the transparency of a layer.

• Convert layer to Bitmap.

6. How do you delete a layer?

Answers:

• Drag the layer to the trash can icon

• Select layer, click enter

• Drag the layer to your computer's trash can

• None of these

7. What file type is used for Fireworks?

Answers:

• .fw

• .tiff

• .png

• .gif

• .jpg

8. What must you do to an image before animating it?

Answers:

• Convert it to a vector image

• Convert it to paths

• Convert it into a symbol or Modify > Animate > Animate selection

• Convert it to a smart object

9. When you clone an object the object is:

Answers:

• None of the above

• Duplicated to a new layer.

• Saved on the clipboard until pasted in the image.

• Automatically saved as a new image.

10. What format embeds all of the vector layer data into the meta data section, allowing future editing?

Answers:

• Fireworks PNG

• Flattened PNG

• BMP

• JPEG

11. How do you change the size of the grid's cells?

Answers:

• Window>Show Grid

• View > Grid > Edit Grid

• View > Edit Grid

• Cmd + G

12. Painting on top of a .png image will do what?

Answers:

• You can not paint in Fireworks.

• It will convert the .png to .jpg by default.

• It will appear in a layer under the image.

• It will create a new layer on top of the image.

13. How do you convert text to a bitmap image?

Answers:

• First right click on the text and select convert to paths, then right click and hit Flatten Selection

• Choose modify > Flatten Selection

• Press CTRL+ALT+Shift+z on PC or press CMD+ALT+Shift+z on a Mac

• Right click the text in the Layers panel and Click Flatten Selection

• All of these

14. What is the definition of a hotspot?

Answers:

• A gray spot on an image

• Areas of a larger graphic that are interactive

• None of these

• A blurry spot in an image

15. What happens if you click CTRL+d on PC or CMD+d on Mac?

Answers:

• The current selected images or layers get deselected

• The current selected images will be setup to be free transformed

• The current selected images will be setup to be distorted

• the current selected images will be grouped and setup to be distorted

16. Which of the following tools does not produce vector images?

Answers:

• Circle tool

• Pen tool

• Rectangle tool

• Brush tool

17. What Happens when you resize the Canvas?

Answers:

• The canvas will rotate.

• The Canvas is resized and the content stays the same size.

• Both the canvas and content are resized.

• The image is resized to fit the canvas area.

18. Which of the following is a type of symbol?

Answers:

• Graphic

• Button

• All of these

• Animation

19. What is the definition of a vector graphic?

Answers:

• Image originally designed in Illustrator

• An image imported into Fireworks

• Image represented through a series of dots

• Image represented through the use of lines and curves

20. How do you select similar colors once you have selected an area of color with the magic wand tool ?

Answers:

• None of these

• Select>Inverse

• Select>Select Similar

• Cmd + S

21. What tool is used for moving content around the canvas?

Answers:

• The Crop Tool.

• The Pencil Tool.

• The Pointer Tool.

• The Reshape Area Tool.

22. How do you convert to a symbol?

Answers:

• Modify>Symbol>Convert to Symbol

• Window>Convert to Symbol

• Filter>Convert to Symbol

• Modify>Symbol Conversion

23. What is the definition of a bitmap graphic?

Answers:

• A black and white image

• Image imported into Fireworks

• Image composed of grays

• Image composed of dots arranged in a grid

24. You can import an image onto the stage by doing what?

Answers:

• All of the above

• Drag and Drop

• Right Click / Import

• File / Import

25. Where does text appear in a Fireworks document?

Answers:

• On top of an image

• In a text box

• None of these

• In the notes panel

26. The Export Wizard tool is _____?

Answers:

• The User Help Guide.

• A .png file named ???Wizard???.

• A process you can use for exporting Fireworks content.

• An interactive help guide that walks you through the program.

27. Which of the following does the property inspector display for the lasso tool?

Answers:

• Feather

• Hard

• Anit alias

• All of these

28. What is the first step in creating an animated symbol?

Answers:

• Edit > Insert > New Symbol

• Copy & paste

• Import image

• None of these

29. What format is best used to export a high color vector logo with transparency for the web?

Answers:

• .png

• .jpg

• .tiff

• .gif

• None of these

30. What is the definition of a workflow?

Answers:

• Html code

• A layer in the image

• An image imported into Fireworks

• Sequence of connected steps

31. Which panel allows you to undo or redo an action?

Answers:

• None of these

• Color

• History

• Assets

32. How do you save a file you are working on?

Answers:

• Edit / Save File

• File / Save

• Select / File / Save

• File / Close

33. Which of the following formats can documents not be saved as?

Answers:

• gif

• bmp

• fla

• jpeg

34. Which of the following formats can documents be saved as?

Answers:

• .tiff

• All of these

• .psd

• .ai

35. How do you create a new document?

Answers:

• File> New

• Copy & paste

• File>Import

• File >Open

36. How do you adjust the brightness of an image?

Answers:

• Edit>Brightness/Contrast

• Filters/Brightness

• Window/Brightness

• Filters>Adjust Colors>Brightness/Contrast

37. What does the Paint Bucket tool not contain?

Answers:

• Tolerance

• Edge

• Texture

• Line Spacing

38. What options are available in a new document for canvas color?

Answers:

• White

• Transparent

• All of these

• Custom

39. What is the Optimize panel for?

Answers:

• It allows you to export and preview a file

• It works with the HTML code when exporting a file as a website

• It works with the coloring of a document to change hues, contrast, brightness, etc.

• The Optimize panel allows you to set an export type for a particular file or individual slice

40. In Image Preview mode the saved settings do not consist of:

Answers:

• GIF Web 216

• .SWF

• Animated GIF Websnap 128

• JPEG Smaller File

41. Which of the following is NOT a way you can resize an image?

Answers:

• Modify / Canvas / Canvas Size

• The Scale tool

• Moving the blue corner points on the corners of the image

• Modify / Canvas / Image Size

42. How do you rasterize a vector image?

Answers:

• Select an image then in the top menu click on Modify > Flatten Selection

• Right click the image and click Flatten Selection

• All of these

• CTRL+ALT+Shift +z

• Right click on an image in the Layers panel and click Flatten Selection

43. What will happen when an image is placed outside of the canvas area?

Answers:

• It will not appear in the saved file.

• It will not be able to be saved until the image is placed back on the stage.

• It will be saved as a separate image.

• It decreases the file size.

44. The Common Library can be used for what?

Answers:

• Using pre made content like buttons.

• Accessing websites outside of Fireworks.

• Using tools for design.

• Exporting content to other programs like Dreamweaver.

45. The Clip Tool allows you to do what in Fireworks?

Answers:

• Edit the length of an animation.

• Remove an area of an image.

• There is no Clip Tool.

• Re-size the canvas.

46. How do you flip an image horizontally?

Answers:

• Right click on the image then choose Transform > Flip Horizontally

• On the top menu click Edit then Modify, then Flip Horizontally

• In the properties panel select Modify, then choose Flip Horizontally

• In the layers panel right click the layer and then select Flip Horizontally

47. What is the difference between importing and opening a file?

Answers:

• Importing a file can convert workfiles from other programs to work with Fireworks, while opening a file can't

• Opening a file only opens one file, while importing can open many files all into one document

• Importing a file inserts a document within the current working document, while opening a file opens the document in a new tab

• Importing a file allows you to select many files, while opening only allows you to choose one file

48. The ________ panel allows you to set a preference on the amount of undos you want Fireworks to allow.

Answers:

• Behaviors

• Properties

• History

• States

49. What does 'slicing' refer to?

Answers:

• Slicing is a way of breaking up a document into image and code aspects for exporting a file as a website

• Slicing is a way of breaking up an image to make it scalable without losing geometrical shapes

• Slicing is way of dividing out parts of an image to be used for an image map

• None of these

50. Preset filters do not have a _____ option?

Answers:

• Brush Tool

• Noise

• Adjust color

• Sharpen

51. How do you convert an image to sepia?

Answers:

• Cmd +7

• Command>Creative> Convert to Sepia

• Edit>Convert to Sepia

• Command>Convert to Grayscale>Convert to Sepia

52. The Magic Wand tool keyboard shortcut is activated by pressing what key / keys?

Answers:

• f4

• m

• w

• alt + ctrl

53. What must first be done to a vector image before a part can be selected with the Lasso tool?

Answers:

• It must be selected with the Lasso or Marquee tool

• It must be converted to paths

• It must be flattened or converted to a bitmap

• It must be converted to a smart object

54. A Hotspot shape is not a ____.

Answers:

• Rectangle

• Polygon

• Star

• Circle

55. Which of the following is not a type of blur?

Answers:

• Linear

• Gaussian

• Radial

• Motion

56. How do you convert an image to black and white?

Answers:

• Cmd + 7

• Command>Black & White

• Command>Creative>Convert to Grayscale

• Edit>Convert to Grayscale

57. What is the definition of tweening?

Answers:

• Process that blends two or more instances of the same symbol

• None of these

• Removing all color from an image

• Animating an image to be viewed in Flash

58. How do you apply a layer mask?

Answers:

• Select the layer you want to mask, cut it, then Ctrl + M

• Select the mask layer, cut it, select the layer you want to mask then select Modify>Mask>Paste as Mask

• Select the mask layer, then Ctrl + Shift + V

• Select the mask layer, then select Modify>Mask>Paste as Mask

59. What must you do before adding a pop up menu to an image?

Answers:

• Convert the image to a smart object

• Add a slice over the image

• None of these

• Apply a 9 slice scaling grid

• Convert the image to a vector

60. What does the eyedropper tool do?

Answers:

• It allows you to make a selection from a particular color range

• It allows you to select an average color from one or more pixels

• It allows the smooth merging of several bitmap images

• None of these

61. How do you create a pop up menu?

Answers:

• Right click on an image and select Add New Menu Item

• Right click on an image slice and select Add Pop Up Menu

• Right click on an image slice and select Add New Menu Item

• Right click on an image and select Add Pop Up Menu

62. In Animate you can not control the _____ of an animation?

Answers:

• Alpha

• Opacity

• Frames

• Rotate

63. Which of the following is a bitmap tool?

Answers:

• None of these

• Lasso

• Arrow

• Hand

64. Where do you change an image's blend mode?

Answers:

• In the Properties panel

• In the Layers panel

• In the Image Editing panel

• In the Optimize panel

65. The Convert to Symbol shortcut key is?

Answers:

• f8

• f4

• ctrl+C

• shift+S

66. What is the keyboard shortcut combination to free transform an image?

Answers:

• CTRL+t on PC and CMD+t on a Mac

• ALT+t

• CTRL+Shift+t on PC and CMD+Shift+t on a Mac

• Shift+t

• ALT+Shift+t

67. How do you create a slideshow?

Answers:

• Window> Create Slideshow

• Command>Create Slideshow

• Command>Slideshow

• File>Open>Slideshow

68. How do you access the extension manager?

Answers:

• Right Click on Canvas / Options / Manage Extensions

• File / Extension Manager

• Commands / Manage Extensions

• File / Export Wizard / Extensions

69. What panel contains premade HTML elements such as text field check box and radio button?

Answers:

• Command > HTML Elements

• Window > Common Library

• None of these

• While a slice of HTML type is selected, click on add HTML elements in the properties panel

• Window > Auto Shapes

70. The Blend Mode can be found in the ______ panel.

Answers:

• Color adjust

• Properties

• Modes

• Window > Other > Image Editing

• States

71. The Pop Up Menu Editor does not have the _____ option?

Answers:

• Image Size

• Appearance

• Content

• Advanced

72. What is the States panel used for?

Answers:

• It controls the different frames for animation

• It is a way to control each slice and hotspot

• It is a panel for undoing or redoing actions

• To control the different behaviors on a single slice or hotspot

• It is a panel for undoing or redoing actions

73. How do you wrap text around a circle?

Answers:

• Create a circle and create a line of text, select both the circle and text, in the top menu click on Text > Attach to Path

• All of these

• Create a line of text then click the + near Filter in the Properties panel, select Wrap > Circular

• Create a circle and a line of text, select them both then right click and select Attach to Path

74. How do you add a Gaussian blur to an image?

Answers:

• Select image then click on Edit in the top menu followed by Blur > Gaussian Blur

• Right click an image and select Blur > Gaussian Blur

• Select the image, in the Filters panel click the + next to Add Style, select Blur > Gaussian Blur

• Select the image, in the Properties panel click the + next to Filters, select Photoshop Live Effects > Blur then set it to Gaussian Blur

• Select the image, in the Properties panel click the + next to Filters, select Blur > Gaussian Blur

75. You can add styles to text by doing what?

Answers:

• Using the paint tool to add graphics around the text.

• Filters / Text / Styles

• Assets / Styles / Text Effect

• Edit / Text / Add Style

76. What panel allows you to add simple rollover, nav menu, pop up menu and status bars?

Answers:

• Actions panel

• States panel

• Properties panel

• Behaviors panel

77. What does 9 slice scaling allow you to do?

Answers:

• None of these

• It allows you to rasterize a bitmap image while retaining key geometrical features

• It allows you to scale a landscape while retaining key geometrical features

• It is a way of slicing images and files to export as a website

• It allows you to scale a bitmap or vector image while retaining key geometrical features

78. The _______ panel allows you to sequence animation.

Answers:

• States

• Layers

• Properties

• Animate

• All of these

79. What panel comes with options of selecting and manipulating points and paths?

Answers:

• The Paths panel

• All of these

• The Properties panel

• The Vector panel

• The Modify panel

80. How do you export a file?

Answers:

• Set the export format in the optimize panel then click File > Export. Choose a file destination and click Save

• Set the export format in the Export panel then click on Export, choose file destination and click Save

• All of these

• Set the export format in the Properties panel then click on File Export

• Right click on the image select export choose the format and click "OK."

81. What is a batch process?

Answers:

• All of these

• A way to change a certain text or link throughout many documents at once

• A way to convert a number of selected files to a specific format all at once

• A way to change a colors throughout many documents at once

• A way to create a file or number of files from a specific template

82. How do you make an image have a drop shadow?

Answers:

• All of these

• In the Mask panel click + to add new Mask then choose Drop Shadow

• In the Properties panel click + to add new filter then choose Drop Shadow

• Select then right click an image click Filter > Add Drop Shadow

• In the Layers panel, click on Filters then choose Drop Shadow

83. Which was the last version of Macromedia Fireworks before it was purchased by Adobe?

Answers:

• Fireworks 4

• Fireworks CS2

• None of these

• Fireworks MX

• Fireworks 8

84. Which shortcut can you use to hide and unhide the panels?

Answers:

• f7

• f4

• ctrl+alt+del

• none of the above

85. What is the quickest way to select all the non empty pixels of a bitmap image?

Answers:

• Use the Lasso tool

• Use the Magic Wand tool

• Use the Polygon Lasso tool

• Hold down ALT and click on the image in the layers panel

• All of these

86. What is the difference between a slice and a hotspot?

Answers:

• A hotspot is exported as an image or HTML segment while a slice can be added to a slice for image map code

• A slice is exported as an image while a hotspot is an area that could include additional coding like pop up menu, rollover behavior and more

• A hotspot can contain animations or behaviors, while a slice can only be exported as an image or HTML

• A slice is exported as an image or HTML segment while a hotspot can be added to a slice for image map code

87. What is the shortcut method used to clone an object?

Answers:

• shift+B

• ctrl+Alt+E

• ctrl+Alt+C

• ctrl+shift+D

88. How do you convert a bitmap into a vector?

Answers:

• Select the image then choose Select > Convert Path to Marquee

• Select the pixels of the bitmap you wish to convert then, right click the selection and choose > Modify Marquee > Convert to Path

• Select the image then choose Modify > Convert to Path

• Select the image you want to convert, then choose Command > Render

89. What will allow you to feather an already selected marquee?

Answers:

• Select > Feather

• Once selected, choose Modify > Convert Path to Marquee then right click and select Feather

• Once a selection has been made, adjust the feather in the Properties panel

• Right click on the selection and choose Feather Selection

90. Assets group do not contain what?

Answers:

• Library

• Styles

• Layers

• URL

91. What is the keyboard shortcut for  importing an image?

Answers:

• CTRL+i on PC and CMD+i on a Mac

• ALT+r

• CTRL+r on PC and CMD+i on a Mac

• CTRL+Shift +i

• Shift+i

92. How can you make a bitmap fade from 100 percent opacity to 0?

Answers:

• By converting it to a vector image then setting the gradient tool from 100 percent opacity to 0 and applying the gradient to the mask

• By converting it to a smart object then setting the gradient tool from 100 percent opacity to 0 and applying the gradient to the image

• By attaching a mask then setting the gradient tool from 100 percent opacity to 0 and applying the gradient to the mask

• By attaching a mask then setting the gradient tool from 100 percent opacity to 0 and applying the gradient to the image

93. What does the Dodge tool do?

Answers:

• It darkens the pixels on a bitmap and vector image

• It lightens the pixels on a bitmap and vector image

• It darkens the pixels on a bitmap image

• It lightens the pixels on a bitmap image

• It raises the contrast on a selected bitmap image

94. The Blur Tool does not control the _____ of the blur?

Answers:

• Edge

• Shape

• Size

• Depth

95. Which is not an option of swap image behavior?

Answers:

• Preload images

• Image file

• Transition time

• Choose slice for image swap

• State no.

96. Which one of these is a property you can change when you add a status bar message?

Answers:

• All of these

• None of these

• Location

• Message function

• Style

97. Which is not a filter type you can add through the Properties panel?

Answers:

• Photoshop Live Effects

• Shadow and Glow > Solid Shadow

• Other > Find Edges

• Bevel and Emboss > Raised Emboss

• Blur > Linear Blur

98. How can you automate replacing one type of font with another throughout a file?

Answers:

• In the Properties panel select Replace Font, set the font and font style to find and the font to replace it

• In the top menu click on Command > Actions> Replace then set the font and font style to find and the font to replace it

• Click on Window > Find > select Font in the category, set the font and font style to Find and the font to replace it

• In the top menu select File > Replace, set the font and font style to Find and the font to replace it

99. What does the shortcut CTRL+i do?

Answers:

• Opens up the Import window

• Selects the Pointer tool

• Previews the document in a browser

• Opens the Integrate panel

100. Which of the following can the Find Panel NOT be used for?

Answers:

• To find a URL

• To find a font

• To find a layer by name

• To replace all instances of a particular color with another

• To find color

101. A new document's Width and Height is pre set at?

Answers:

• W 400 X H 200

• W 900 X H 500

• W 700 X H 300

• W 600 X H 400

102. Which is not an option of a style that can be declared by adding a new style in the Properties panel?

Answers:

• Effect

• Text style

• Fill type

• Dropshadow

• Stroke color

103. What color depth does Fireworks save 16-bit TIFF files as?

Answers:

• 256-bit color depth

• None of these

• 24-bit color depth

• 16-bit color depth