Do you know that? 20M+ messages are sent through the Elance workroom each year next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Design & Multimedia category

Test answers for Adobe After Effects 2016

(209) Last updated: January 22
Elance • Design & Multimedia
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

209 Answered Test Questions:

1. What results from using Ctrl+A (Command+A)

Answers:

• Select All

• Purge All Memory

• Preview only audio, in work area

• Open or close Audio panel

2. What is the shortcut to duplicate?

Answers:

• Control (Command) + D

• "D"

• Option + Shift + D

• Option + D

3. What is the shortcut to Duplicate?

Answers:

• Alt (Option) + D

• Shift + D

• D

• Ctrl (Cmd) + D

4. What happens to a layer when you turn on its 3d layer switch?

Answers:

• The z axis becomes available in addition to its x and y axes.

• It allows you to import 3D images.

• none of the above

• The Camera Layer is created.

5. To import a single file:

Answers:

• Click a file and then Shift-click another file to select a range of files, and then click Open. • (Windows only) Select an entire folder, and then click Import Folder.

• ALL OF THESE

• Choose File > Import > File, choose File > Import > Multiple Files, or double-click an empty area of the Project panel.

• Drag it from Windows Explorer (Windows) or the Finder (Mac OS) into the Project panel

• Select a file, and then click Open

6. What is the keyboard shortcut for Brush tool?

Answers:

• B

• E

• Cmd (Ctrl) + E

• Cmd (Ctrl) + B

7. TRUE OR FALSE - After Effects automatically separates fields for D1 and DV video footage items. You can manually separate fields for all  other types of video footage in the Interpret Footage dialog box

Answers:

• TRUE

• FALSE

8. Which shortcut would you use to create a New Project?

Answers:

• Ctrl+N (Command+N)

• Ctrl+Alt+Shift+N (Command+Option+Shift+N)

• N

• Ctrl+Alt+N (Command+Option+N)

9. If a footage item uses nonsquare pixels:

Answers:

• You cannot use the footage

• NONE OF THESE

• After Effects uses the pixel dimensions of the footage item frame to make a guess

• After Effects automatically interprets that footage item as D1/DV NTSC

• After Effects displays the pixel aspect ratio next to the thumbnail image for the footage item in the Project panel.

10. Adobe After Effects CC can import and manipulate 3D models (3D objects) in several popular formats.

Answers:

• After Effects is the only way to create 3D objects in basic, primitive shapes.

• NONE OF THESE

• After Effects cannot import 3D objects from PSD files

• You can only transfer files from Illustrator formats

• If the file is created in Photoshop, it can be imported "as is"

11. This command is similar to the existing  Copy With Property Links command, except that it creates expressions that do not reference the source composition  by name.

Answers:

• Render and Replace After Effects compositions

• Dynamic Link

• A color transformation is applied to the composition as a last step before the images are passed to Dynamic Link for use in Premiere Pro or Adobe Media Encoder.

• This function is not available in After Effects CC

• Copy With Relative Property Links

12. Which is a Supported import formats

Answers:

• .AVI

• .HTTP

• BOTH .MOV AND .AVI FILES

• .PDF

• .MOV

13. What is the keyboard shorcut for  the Zoom tool?

Answers:

• I

• Z

• O

• F

14. While working with particles, what does velocity control?

Answers:

• The acceleration of the particles

• The speed of the particles

• Position of the particles

• The size of the particles

15. What tool is used to connect a parameter/expression to an effect in order to mirror that expression?

Answers:

• Arrow

• Pen

• Hand

• Pick Whip

16. What tools is used to correct gamma?

Answers:

• Shadow/Highlight

• Exposure

• Equalize

• Sharpen

17. What is one way to add an effect to a layer?

Answers:

• Select the effect then File > Add

• Drag the timeline into the effect.

• Right-Click on the effect and select "add"

• Drag the effect into the timeline.

18. Color Depth is also known as what?

Answers:

• Bit Depth

• Sample Rate

• Frame Rate

• Color Coding

19. What is the opposite of Blur?

Answers:

• Unblur

• Quicken

• Sharpen

• Deblur

20. What is the shortcut key for RAM preview?

Answers:

• “2” on the number keypad

• “3” on the number keypad

• “1” on the number keypad

• “0” on the number keypad

21. What are the diamond markers on the timeline called?

Answers:

• Points

• Stop points

• Keyframes

• Transitions

22. What does the Orbit Camera tool do?

Answers:

• Zooms out the view

• Creates stars

• Adjusts camera properties.

• Adjusts 3D viewing

23. What is the Pen tool used for?

Answers:

• Drawing a selection

• Creating Circles

• Sharpening

• Selecting objects

24. If I wanted to make size changes to the composition I'm already on I would ...

Answers:

• Go to composition settings and make the changes there

• Create a new Composition

• Select and resize all layers at once

• None of these answers

25. What is the shortcut to duplicate?

Answers:

• Option + Shift + D

• Option + D

• "D"

• Control (Command) + D

26. What is the keyboard shorcut for undo?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + U

• Alt + Z

• Ctrl (Cmd) + Z

• Shift + Z

27. In AE's default color space , which three colors make up all the color information?

Answers:

• Red, Green, Blue

• Red, Yellow, Blue

• Black and White

• Red, Yellow, White

28. A movie rendered to a quicktime format will be saved with what file extension?

Answers:

• .m4a

• .jpg

• .mov

• .wav

• .flv

29. What is the keyboard shorcut for select all?

Answers:

• F5

• NumPad 7

• Ctrl + A

• Ctrl + Alt + A

30. Where,s the Glow effect located?

Answers:

• Effect - Matte

• Effect - Distort

• Effect - Stylize

• Effect - Simulation

31. What do the diamonds on the timeline denote?

Answers:

• User reference points

• Render Points

• Keyframes

• The beginning and end of footage

• Errors

32. What makes the combination of keys "Ctrl" + "D"

Answers:

• Doing something

• Delete Layer

• Duplicate Layer

• Deselct all

33. What does "H" and "S" stand for in the color palette?

Answers:

• Height and Saturation

• Hue and Saturation

• Heat and Sustain

• Hue and Sample

34. What does the "Depth of Field" function control within the Camera tool?

Answers:

• Focus

• Contrast

• Light

• Brightening

35. What is the shortcut for paste?

Answers:

• Shift + P

• Control + V

• Control + P

• Control + C

36. What is a composition?

Answers:

• It is a 3D camera.

• It is where you create all animation, layering, and effects.

• It is where you organize your bins.

37. What is Opacity?

Answers:

• The amount of contrast added to a shape or layer.

• The depth of a shape on the 3d plane.

• The percentage of an object's transparency.

• The hue and saturation of a color.

38. What tool is used to create a mask path?

Answers:

• Pen tool

• Text tool

• Hand tool

• Arrow tool

39. To animate any effects or properties I need to use ...

Answers:

• none of these answers

• still images

• clips

• keyframes

40. What is the shortcut for copying?

Answers:

• Shift + C

• Control + V

• Option + C

• Control + C

41. What is the keyboard shorcut for the hand tool?

Answers:

• I

• T

• S

• H

42. What type of object creates a single-color layer for use as a backdrop?

Answers:

• Solid

• Null Object

• Footage

• Parent

• Mask

43. What term describes transparency?

Answers:

• Beta

• Omega

• Epsilon

• Alpha

44. What is the correct term for additional effects, generally bought from a 3rd party, that are added in to AE?

Answers:

• Plug-Ins

• Add-ins

• DLC

• Features

• VST's

45. Which Keyboard shortcut plays the timeline?

Answers:

• All of the above

• Caps Lock

• Shift

• Space Bar Or Enter/Return

46. Which key would you hold to select multiple objects at once?

Answers:

• SPACE

• ~

• ALT

• SHIFT

• RETURN

47. What is a camera layer?

Answers:

• The layer that contains the 3D camera view and camera information.

• none of these answers

• It is an Effects Plug in that allows you to create 3D images.

• It is the layer where you place audio tracks.

48. What is the keyboard shorcut to exit the program?

Answers:

• Q

• Cmd (or Ctrl) + Q

• Shift + O

• P

49. What happens to a layer when you turn on its 3d layer switch?

Answers:

• It allows you to import 3D images.

• A window pops up asking you to put on 3D glasses.

• It can be transformed in 3D space along Z-axis as well as X and Y.

• None of the above.

50. Which icon button enables 3D properties on a layer?

Answers:

• The bouncing ball

• The half white and black circle

• The Cube

• The film reel

51. What is the keyboard shorcut for duplicate selected layers?

Answers:

• SHIFT + D

• ALT +D

• D

• CTRL + D

52. What is the keyboard shorcut for open project?

Answers:

• O

• Ctrl + O

• Alt +P

• Shift + O

53. When trying to control an object with a null point, the object must be:

Answers:

• Matched to the Null's frame rate.

• Exported with control data

• Attached to the null

• Attached to the adjustment layer

54. What property would you enable on footage to speed up one section of it while slowing down another section.

Answers:

• Interpolate

• Posterize Time

• Opacity

• Reverse

• Time Remapping

55. What tool on the icon bar is used to zoom in and out?

Answers:

• Magnifying Glass

• Arrow

• Hand

• Pen

56. Which of these is an effect used to work on green screen footage?

Answers:

• Blue-light

• Flashlight

• Green-light

• Keylight

57. What is a "Mask"?

Answers:

• An element that selectively hides or shows certain portions of a Layer

• A Layer of a single solid color

• A multicolored & multi-textured later

• A layer on which any added effects are applied to everything below it.

58. X is to Width as Y is to:

Answers:

• Curve

• Length

• Height

• Depth

59. The "Output Module Settings" window is present during which process?

Answers:

• Playback

• Monitoring

• Importing

• Rendering

60. Where must the footage be dragged to in order to edit it?

Answers:

• Time Control Window

• Effects Window

• Composition Window

• Audio Window

61. The shortcut to select the Type tool is ___________; (this also toggles between the Horizontal and Vertical Type tools.)

Answers:

• Cmd+A or Ctrl + A

• Cmd+D or Ctrl+D

• Cmd+T or Ctrl+T

• Cmd+I or Ctrl+I

62. Selecting _________ will bring up a dialog to set up the basic working parameters of your blank canvas.

Answers:

• New frame

• New folder

• New comp

• New file

63. What does the "Z" axis control?

Answers:

• Secondary Tilt

• Height

• Rotation

• Depth

• Width

64. What is the shortcut to Duplicate?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + D

• D

• Shift + D

• Alt (Option) + D

65. Keyframes are used for what?

Answers:

• Scratching the picture back and forth

• Setting parameters to change over time

• Locking the frame from accidental changes

• Unlocking a frame for manipulation

66. Which window is used to control text properties?

Answers:

• Character Palette

• Audio

• Info

• Effects and Presets

67. What is an "Anchor Point"?

Answers:

• A saved restore point in the undo history.

• The point on the timeline that sets automation.

• The Absolute Position of a layer.

• A lock on the session.

• The pivot point for transformations to a layer (such as rotation)

68. What is the keyboard shorcut for RAM preview?

Answers:

• number three

• number seven

• number zero

• number 8

69. Which is the easiest way to apply an overall color correction to your composition?

Answers:

• Add an adjustment layer at the top of the composition and apply global corrections.

• Color correct every layer and then try to switch to 32bits mode.

• Use blending modes for each layer that needs color correction.

• Try to switch the bit-depth of the composition to 32bits.

70. To render the audio and video of a portion of your timeline and play it back at normal speed as a test, you would use?

Answers:

• RAM Preview

• The Play/Pause button

• The Render Queue

• Export > Movie

71. What point on a layer is all movement is based around?

Answers:

• Pen Point

• Drop point

• Anchor Point

• Position point

72. What does "Ctrl (Cmd) + Shift + C" do?

Answers:

• Copy

• Duplicate

• Pre-Compose

73. What category of effects would be used to shape, bend or otherwise deform a layer?

Answers:

• Stylize

• Transition

• Generate

• Distort

• Simulation

74. Which of these tools can be used to cast shadows?

Answers:

• Fade

• Colors

• Alpha

• Mask

• Light

75. What is the shortcut to Precompose?

Answers:

• Shift + C

• Ctrl (Cmd) + C

• Ctrl (Cmd) + Shift + C

76. After creating a new comp, which two panels will display your comp’s name across the top?

Answers:

• The multiple and the view

• The comp and the timeline

• The footage and the layer

• The navigator and rotation

77. Which set of buttons are used to begin tracking a track point?

Answers:

• Texts

• Analyze buttons

• Effects

• Shapes

78. The quickest way to create a closed mask is to use:

Answers:

• Luma Key

• Pan Behind

• none of the above

• Rectangular/Elliptical tool

79. What function does the mouse scroll wheel control?

Answers:

• Pan the camera along the selected axis

• Scroll up/down between layers

• Scroll forward/back on the timeline.

• Zoom In/out

• Increase/decrease selected value

80. What does the "Bezier Keyframe" do?

Answers:

• Randomizes all set keyframes.

• Loops and repeats a segment of automation.

• Creates smoother automation transitions

• Duplicates automation from one parameter to another.

81. What does the "Stabilize Motion" feature do?

Answers:

• Control tracking points

• Freezes the composition

• Calms your hands while working

• Follows the mouse movements

82. To constrain the proportions of an object when scaling it manually, you would hold down...

Answers:

• Alt

• NumPad 3

• Shift

• Ctrl

• =

83. Which keyboard shortcut brings up "Position"?

Answers:

• Shift + P

• Command + P

• Option + P

• P

84. What is a Normal Map?

Answers:

• Uses normal pictures instead of weird pictures

• It takes the abnormal colors and makes them normal

• Uses RGB to describe the direction of the surface

• It only displays still pictures

85. The 'Glow' effect is found under which effects subcategory?

Answers:

• Distort

• Generate

• Perspective

• Stylize

86. What Tool is used to cutomize contrast?

Answers:

• Channel Mixer

• Equalize

• Curves

• Tint

87. Which tool is used to connect two layers?

Answers:

• Bouncing Ball

• Stop Watch

• Film Reel

• Pick Whip

88. Which tool moves the viewpoint rather than the picture?

Answers:

• Pen

• Arrow

• Pick whip

• Camera

89. Which of these  is a valid way to import a file?

Answers:

• Composition > Import > File

• Ctrl+F

• File > Import > File

• Click on the project window

90. What is a "Null Object"?

Answers:

• A solid-color layer.

• An invisible layer with all the properties of a visible layer

• A child layer to an invisible one

• A layer that processes effects on everything below it.

91. If you import an asset that is partially transparent upon dropping it into your comp, this layer...

Answers:

• is NTSC footage

• has transparency switched On

• has an alpha channel

• is a “Shy” layer

92. What tool would I use to create a path for my text?

Answers:

• Pen tool

• Pan Behind tool

• Text tool

93. When automating particles, which two features control the start and end size?

Answers:

• Old Size and New Size

• Birth Size and Death Size

• First Size and Last Size

• Beginning Size and End Size

94. The "Ramp" effect is what under what category?

Answers:

• Simulation

• Paint

• Blur

• Gradient

95. What shortcut is pressed on the stopwatch next to the parameter in order to create an expression?

Answers:

• Shift + Click

• Alt + Click

• Enter + Click

• Tab + Click

96. Which camera setting DOES NOT effect the Depth of Field?

Answers:

• One or Two Node

• Aperture

• Focal Length

• Focal Distance

97. What is the feature that can be used to get rid of shadows?

Answers:

• Exposure

• Shadow/Highlight

• Blur

• Sharpen

98. When rendering out my projects, what "view" will After Effects render out?

Answers:

• None of the Answers

• Top

• Active Camera

• Front

• All of these

99. What cursor tool is used by default to move and change an object?

Answers:

• Arrow

• Pen

• Text

• Hand

100. What key is pressed to enable an expression once it is written?

Answers:

• Shift

• Control

• Option

• Enter (Return)

101. What's the easiest and fastest way to add complex animation to a text object?

Answers:

• 3rd party plug-ins

• Text animators

• Imported content from Power-Point.

• MS Visual basic

• Floating scripts

102. What icon enables automation and keyframes?

Answers:

• Stop Watch

• Film Reel

• Bouncing Ball

• Pick Whip

103. Planar Tracking is used for:

Answers:

• Reducing Planar Geometry

• Smooth transitions between scenes.

• Keeping track of the number of planes in your composition to ensure a low poly-count.

• Tracking the movement of a surface in a scene and (usually) inserting a flat image on that plane.

• Keeping a consistent color balance in the scene.

104. In what order are effects applied to the composition?

Answers:

• Bottom to top

• Top to bottom

• Randomly

• Alphabetical

105. Which of these most accurately defines the term  "Animation" in After Effects?

Answers:

• Dynamic reaction

• Randomization

• Change Over Time

• Lack of change

106. How do you add an expression to a layer’s property?

Answers:

• Shift Click The Stopwatch of the property

• Right Click the Stopwatch of the property

• Double Click the Stopwatch of the property

• Alt+Click the Stopwatch of the property

107. What does Motion Tracking do?

Answers:

• Controls the volume level of the audio in the footage.

• Records changes in a single variable over time.

• Analyzes camera motion in the scene.

• Follows the movement of an object in a scene.

108. Which of these icon buttons enables "Motion Blur"?

Answers:

• Stop Watch

• Bouncing Ball

• Film Reel

• Pick Whip

109. Which of these can you enable to help speed up a render?

Answers:

• Proxy Helper

• TurboSquid

• BG renderer

• OpenGL

110. What is the tool for fine-tuning the edge of a Roto Brush selection?

Answers:

• Toggle Layer options > Select "Fix Edges"

• Finer Edge Tool

• Select Edges Tool

• Refine Edge Tool

111. If more than one layer has an audio track enabled, rendering a preview will ___

Answers:

• Prompt the user to disable audio on all but one layer.

• Mix all audio tracks.

• Play only the top-most layer with audio.

• Prompt the user to set audio mix levels for each layer

• Render no audio in the preview.

112. What is the standard width in pixels for a new NTSC DV composition?

Answers:

• 720

• 360

• 1080

• 840

113. How is a specific property set back to default?

Answers:

• Highlight and press "R"

• File > Revert to Saved

• Right Click > Undo

• Right Click > Reset

114. What is the keyboard shorcut for selection tool?

Answers:

• V

• S

• P

• T

115. How do you add a video file(s) to an After Effects project?

Answers:

• Right click in the Project window, select Import > Multiple Files... and use the Ctrl key to select the files you want to add.

• File > Import > File... and select the file you want to add.

• All of these.

• File > Import > Multiple Files... and use the Ctrl key to select the files you want to add.

• Right click in the Project window, select Import > File... and select the file you want to add.

116. While working with the Light tool, if the shadows are facing the wrong way what feature must be used?

Answers:

• Render X/Y

• Export X/Y

• Import X/Y

• Revert X/Y

• Invert X/Y

117. What does the Specular Feature do?

Answers:

• Deforms the surface.

• Creates a magnification of the surface

• Creates a glossy shine to the light

• Automates the light

118. What area sets/shows exact coordinates?

Answers:

• Resolution

• Rotation

• Position

• Orientation

119. What type of object acts as an invisible layer and is used to apply effects to everything visible below it?

Answers:

• Adjustment Layer

• Solid

• Mask

• Shape Layer

• Null Object

120. Which window contains the video and image files?

Answers:

• Audio Window

• Project Window

• Composition Window

• Timeline

121. How would you create a new composition with the exact size and length of your footage?

Answers:

• Highlight the footage before clicking "New Composition"

• Right-click footage > "Generate New Comp"

• Check the "Create Matched Composition" box while importing the footage.

• Drag and drop the footage onto the "New Composition" button

122. What key entirely disables refresh/rendering temporarily.

Answers:

• NumLock

• CapsLock

• NumPad "."

• Pause/Break

• F10

123. Technically the 3d layer in After Effects does not process " true 3D" but instead processes as:

Answers:

• 2D

• 4D

• 3.5D

• 2.5D

124. Which of these tools can be used to move the Anchor Point of a layer?

Answers:

• Pan Behind Tool

• Puppet Tool

• Rotation Tool

• Hand Tool

125. Does the "Slider Control" effect create any changes in a piece of footage directly?

Answers:

• Yes - it distorts the pixels vertically

• No - it is a meta control

• Yes - it adjusts movement on the X-axis

• Yes - It causes the video to slide in the specified direction

126. When "Auto-Open Panels" is checked in the Tools Panel and you select the Type Tool, _________ Panels will open automatically.

Answers:

• New footage

• Line/Layer

• New Composition

• Character/ paragraph

127. What do "Transfer Modes" do?

Answers:

• Decide how a layer blends with layers beneath it.

• Transfer layers between compositions.

• Adjust to minimize artifacts durring rendering.

• Hide layers temporarily.

128. What is the main purpose of creating a 'proxy footage'?

Answers:

• To render only part of the footage to a second output file (During export)

• You cannot create a proxy footage

• To speed up the final render time (During export)

• To speed up the preview render time (during editing)

129. How is the black created from the blur effect cleared?

Answers:

• "Repeat Edge Pixels" button

• Hand erase it

• Move it around until it's gone

• Make a white background

130. Which tool allows the anchor point to be moved?

Answers:

• Arrow

• Pan Behind

• Text

• Hand

131. What happens to the presets which are tied to a parameter when you duplicate it?

Answers:

• The presets simply don't carry over.

• The presets carry over normally.

• The presets are stored to the clipboard.

• The presets are reset on both the original and the duplicate.

132. In a Standard preview (without rendering a RAM preview)   After Effects will render each frame as fast as it can – which usually means playing them much _______ than the comp’s frame rate.

Answers:

• Less efficiently

• Slower

• Smoother

• Faster

133. You can only create a mask by using the pen tool or the rectangle tool?

Answers:

• False

• True

134. In the composition settings, what is the default frame rate for video?

Answers:

• 29.97 fps

• 24 fps

• 29.93 fps

• 49.97 fps

• 30 fps

135. How is a new composition created?

Answers:

• File > New Composition

• Help > New Composition

• Edit > New Composition

• Composition > New Composition

136. Which option restores a selected effect or parameter to default?

Answers:

• The Reset option

• Edit > Undo

• Restore

• The Back Button

137. What two keys set the first and last frame of your render region?

Answers:

• F & L

• S & E

• B & N

• I & O

138. What shortcut sets the beginning and end of the section to be rendered?

Answers:

• "B" and "E"

• "A" and "Z"

• "B" and "N"

• "S" and "E"

139. What shortcut is used to show all properties having animation?

Answers:

• "T"

• "E"

• "U"

• "A"

140. To optimize contrast across every frame of a scene automatically, what effect would you use?

Answers:

• Min/Max

• Curves

• Brightness Contrast

• Levels

• AutoContrast

141. What color do the parameters turn when an expression is enabled?

Answers:

• Yellow

• Green

• Red

• Blue

142. Which transfer mode is likely to darken the overall composition the most?

Answers:

• Overlay

• Linear Dodge

• Add

• Multiply

• Difference

143. What will occur when higher ray-tracing quality values are used in rendering?

Answers:

• None of these

• Noise will increase and rendering time will decrease.

• Noise will decrease and rendering time will remain unchanged.

• Noise will increase and rendering time will increase.

• Noise will decrease and rendering time will increase.

144. What is the keyboard shortcut for Brush tool?

Answers:

• Cmd (Ctrl) + E

• Cmd (Ctrl) + B

• B

• E

145. What is the keyboard shortcut for Brush tool?

Answers:

• B

• Cmd + B

• F

• Y

146. How can you view a panel in full-screen?

Answers:

• Hold Ctrl + Shift and tap Tab until the correct panel is full-screen.

• This is not possible.

• Press F11 for full-screen mode.

• Select a panel then hit the tilde key. (~)

• Select a panel and then press the 'M' key.

147. What are the two larger boxes in the character window?

Answers:

• Stroke and Fill

• Size and Shape

• Front and Back

• 2D and 3D

148. How can a whole set of keyframes be retimed?

Answers:

• select all keyframes, press and hold Alt key and then drag the first or the last keyframe

• select all keyframes, press and hold Shift key and then drag to the left the first keyframe in the set selected.

• simply select 2 keyframes and hit T several times

• you cannot retime a whole set of keyframes at once

149. What parameter tracks the progress of  randomly generated patterns/sequences within an effect? (For example, “fractal noise” or “cell pattern”)

Answers:

• Time

• Frequency

• Rotation

• Animation

• Evolution

150. On what programming language is the After Effects expression language based?

Answers:

• SQL

• Java

• PHP

• JavaScript

• C++

151. What is the keyboard shorcut for redo?

Answers:

• Cmd (Ctrl) + Shift + Z

• Shift + Z

• Cmd (Ctrl) + Z

• Cmd (Ctrl) + R

152. What happens when you turn a layer into a Guide Layer?

Answers:

• It becomes invisible until you apply a plug-in to it.

• It recreates your motion path for a reference.

• It converts the layer into a grid for guidance.

• It is only visible in your present comp, but not in your exports.

153. What is the shortcut of audio level?

Answers:

• L

• Ctrl+L

• B

• M

154. Which of these would allow you to change the name of a layer?

Answers:

• Highlight the layer and press Enter (Return)

• Double Click the layer name.

• Delete and re-add the layer.

• Highlight the layer and press F2

155. What is the shortcut of mask feather?

Answers:

• Ctrl++

• M

• F

• Ctrl+M

156. The Unsharp Mask effect will blur the image.

Answers:

• False

• True

157. What is the keyboard shorcut for type tools?

Answers:

• W

• Cmd + T

• P

• T

158. What happens when you copy a path from Illustrator and paste it onto a composition in After Effects?

Answers:

• Nothing

• Creates an object

• Creates a motion path

• Creates a mask

159. Skip Existing Frames is an option available ONLY when:

Answers:

• the output format is set to .avi format

• 2 or more keyframes are clipping each other

• the composition is rendered as an image sequence

• the output format is set to Apple Quicktime movie (.mov)

• the composition is rendered as .mp4

160. Audio levels for a layer can be adjusted and automated within a range of:

Answers:

• -48db to +12db

• -12db to +48db

• 0 to 11

• -30db to +30db

• 0% to 100%

161. Which of these will replace a piece of footage from the timeline with a new one? (Retaining all properties/characteristics/keyframes/effects)

Answers:

• Select the old layer > Right-click>Swap Layer

• Duplicate the old layer> Right-click>Replace Footage

• Select the old layer > Hold Alt + drag and drop the new footage over the old one.

• Drag and drop the new footage onto the old.

• It is not possible to retain the properties/characterstics of a replaced footage.

162. Which of the following is not a Transfer Mode available in After Effects?

Answers:

• Soft Light

• Dissolve

• Brighten

• Add

163. What keys do you press to just listen to the audio track in an After Effects composition?

Answers:

• / (backslash) on numeric keypad

• Ctrl (Cmd) + \

• . (decimal point) on numeric keypad

• Ctl (Cmd)+ ]

164. Where would you find the option to alter the 'Samples Per Frame' with regards to motion blur?

Answers:

• Edit > Preferences > Motion Blur

• File > Project Settings > Motion Blur

• File > Project Settings > Advanced

• Composition > Composition Settings > Advanced

165. What is the standard frame rate for a motion picture?

Answers:

• 29.97

• 23.97

• 15

• 24

166. Which is not an option for Spatial Interpolation?

Answers:

• Auto Linear

• Linear

• Continuous Bezier

• Bezier

167. Which window displays all the properties of the composition's final product?

Answers:

• Time Controls

• Time Line

• Project

• Output Module

168. What is the keyboard shorcut to move the selected layers down?

Answers:

• Shift + Down Arrow

• Down Arrow

• Cmd + Option + Shift +Down Arrow

• Cmd + Down Arrow

169. What is the shortcut to make an object 'Fit to Comp Size'?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + Alt (Option) + F

• Alt (Option) + F

• Shift + Ctrl (Cmd) + Alt (Option) + F

• Ctrl (Cmd) + F

• Shift + F

170. What is the keyboard shorcut for puppet tool?

Answers:

• Shift + P

• Shift + Cmd / Ctrl + P

• Cmd / Ctrl + H

• Cmd / Ctrl + P

171. What is the keyboard shorcut for move selected layers up?

Answers:

• Ctrl + Up Arrow

• Up Arrow

• Ctrl + Alt + Shift + Up Arrow

• Shift + Up Arrow

172. What happens if you hold down the Shift key and then go to the General preferences panel?

Answers:

• nothing at all

• the General preferences panel opens a lot faster

• you get a warning message

• The "Secret" option appears at the bottom of the options list, this can help purge frames and speed up render time

173. To create a Halo light effect on a surface, what feature might you adjust?

Answers:

• Rim Light

• Bump

• Diffusion

• Depth

174. What is the maximum composition size?

Answers:

• None of these

• 30,000 x 30,000 pixels

• 16,000 x 9,000 pixels

• 1024 x 768 pixels

• 720 x 468 pixels

175. Exponential Fade works on

Answers:

• Adjustment Layer

• Audio

• Title

• Video

• Images

176. What does the "Split Layer" command do?

Answers:

• Splits the layer two into two layers at the cursor.

• Crops the selected layer at the time indicator and duplicates the remainder up to a new layer.

• Splits the layer into Red/Green/Blue and Alpha channels.

• Adds a marker at the exact midpoint of the layer.

177. What is the shortcut for a New Project?

Answers:

• Ctrl (Cmd) + Alt (option) + N

• Ctrl (Cmd) + P

• Alt (option) + N

• Ctrl (Cmd) + N

• Alt (option) + P

178. A 2D Layer’s Rotation translates to which property of a 3D Layer?

Answers:

• Rotation of the X Axis

• Rotation of the Orientation

• Rotation of the Y Axis

• Rotation of the Z Axis

179. How can you create a marker in the timeline?

Answers:

• Any of these.

• Drag a new marker from the Comp Marker bin.

• On the timeline scrub to a certain time/frame and then hit the Shift+8 on the keyboard

• Hit the asterisk ( * ) key on the numpad.

180. How would you adjust the frame rate of a specific video file?

Answers:

• Right Click > Interpret Footage > Main

• Right Click > Interpret Footage > Choose

• Right Click > Interpret Footage > Frame

• Right Click > Interpret Footage > Rate

181. What is the size of PAL D1/DV Square pixel

Answers:

• 1440 / 1080

• 788 / 576

• 720 / 576

• 1050 / 576

182. To make the “Fractal Noise” effect continue to shift its look, what parameter would you automate?

Answers:

• time

• wiggle

• loopOut

• lumaShift

183. What is the keyboard shorcut for the Pan Behind Tool?

Answers:

• P

• Y

• O

• B

184. What does the "=" sign in the expression feature represent?

Answers:

• That it is disables

• That is uses math

• That it is the same as the other features

• That it is enabled

185. What values do X and Y represent in this expression: wiggle(X,Y)

Answers:

• X= positionX Y= positionY

• X= Frequency Y=Amplitude

• X= rotation Y= velocity

• X= Amplitude Y= Frequency

• X= Scale Y= RandomSeed

186. Which keyboard shortcut brings up the Title Safe box?

Answers:

• , (comma)

• ; (semi colon)

• ' (apostrophe)

• . (period)

187. How can the Bits Per Channel be changed?

Answers:

• Alt + Click BPC

• Shift + Click BPC

• Right Click BPC

• Command + Click BPC

188. What is the cumulative opacity of a any 2 layers with 50% opacity each ?

Answers:

• 100 %

• 0 %

• 50 %

• 75 %

189. By default, what does shift+0 do ?

Answers:

• Ram preview + Render in half resolution and 1 frame every 2 frames

• Ram preview + Render in 8 bits per channel

• Ram preview + Render 1 frame every 2 frames

• Ram preview + Render in half resolution

190. The Camera Tool is defaulted at what mm?

Answers:

• 50

• 35

• 80

• 28

191. Which one of these is a keying tool?

Answers:

• Masking

• Distort

• Overlay

• Extract

• Pick Whip

192. If something is a Guide Layer, what does that mean?

Answers:

• It will render over top of other layers regardless of position.

• It won't render in the Working Comp

• It becomes the only active layer

• It will render only in previews, but not in the final product.

193. What is the keyboard Shortcut for "Add to Render Queue"?

Answers:

• Crtl (Cmd) + Shift + /

• Ctrl (Cmd) + Alt + Shift + Q

• Shift + NumberPad+

• Ctrl (Cmd) + Alt + Shift + R

• NumberPad 6

194. What happens if you highlight a keyframe and press Ctrl+Shift+F9 ?

Answers:

• The keyframe will be quick converted to easy-ease.

• The keyframe's easing mode converts from linear to bezier.

• The keyframe will change its actual easing status (default being linear) to easy-ease-out.

• The keyframe will change its actual easing status (default being linear) to easy-ease-in.

195. What is the hotkey to give you the Pen Tool?

Answers:

• P

• T

• M

• G

• W

196. What is the default composition preset?

Answers:

• HDV/HDTV

• PAL D1/DV

• NTSC DC

• NTSC DV Widescreen

197. Which of the following is NOT one of the Expression Controls you can apply to layer?

Answers:

• Angle Control

• Slider Control

• Keyframe Control

• Checkbox Control

198. Which of these can you not create from the Layer dropdown?

Answers:

• Shape Layer

• Adjustment Layer

• Mask Layer

• Light

199. What is the difference between the resolution options in found in the time control window and those in the composition window?

Answers:

• Control window is for editing. Composition window is for playback.

• There is no difference.

• Control window is for rendering. Composition window is playback.

• Control Window is for playback. Composition window is for rendering.

200. What is the keyboard shortcut for the rotation tool?

Answers:

• O

• R

• T

• W

201. Which of these tools is used to move objects while maintaining their relative scale?

Answers:

• Hand Tool

• Keyframe

• Animation Presets

• Grouping Alignment

202. Which of the following is not a mask option?

Answers:

• Darken

• Subtract

• Add

• Multiply

203. What is the keyboard shorcut for new project?

Answers:

• N

• Cmd / Ctrl + N

• Cmd / Ctrl + alt + N

• Option / Alt + N

204. What category of effects will add content onto footage without changing the source footage at all?

Answers:

• Simulation

• Keying

• Blur

• Generate

• Stylize

205. What is the limit for a composition duration?

Answers:

• Four Hours

• None of these

• Unlimited

• Three Hours

• Two Hours

206. What is the shortcut of Erase in Adobe After Effects?

Answers:

• E

• Ctrl+E

• B

• Ctrl+B

207. How can you quickly zoom to a specific section of the timeline  in the composition window?

Answers:

• View > Smart Zoom

• Render the section, press spacebar

• Drag the section, Right-click > zoom to

• Trim the section between the markers, then double click

208. What do the numbers in the expression wiggle (12,25) mean?

Answers:

• 12 frames per 25 sec

• 12 per/sec for 25 units

• 12 degrees X, 25 degrees Y

• 12 units for 25 per/sec

209. What is the keyboard shorcut for the shape  tool?

Answers:

• S

• Q

• R

• Cmd + Q