Do you know that? $69 average hourly rates for Photographer freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Admin category

Test answers for Travel Planning 2016

(75) Last updated: February 28
Elance • Admin
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

75 Answered Test Questions:

1. Which item will not allow you through security?

Answers:

• Surgical metallic hip replacement

• Heart monitor

• Hearing Aid

• Weapons

2. United Airlines is part of which airline alliance?

Answers:

• Star Alliance

• SkyTeam

• AirStar

• WorldTraveler

• OneWorld

3. Which of these is an application that helps to organize your travel itineraries?

Answers:

• Path

• TripIt

• HopStop

• PadMapper

4. What is a benefit of a travel company "affinity card"?

Answers:

• No service charges overseas.

• Earn rewards over time for purchases with that company.

• Get a unique personalized credit card.

• You get preferential seating on a flight.

5. True or False? In the US, All children (including newborns), are required to carry a passport in their own name for international flights.

Answers:

• True

• False

6. What is the first thing you show security besides your ticket when passing through security?

Answers:

• Online printout of itinerary

• ID Card

• Nothing else, just your ticket

• Credit Card

7. True or false? The TSA allows travelers to carry on mace and other self defense sprays.

Answers:

• True

• False

8. What is required to guarantee a car reservation?

Answers:

• credit card

• nothing

• cash

• phone number

9. True or False? Kayak's mobile app is free to download and use.

Answers:

• False

• True

10. True or false? A trip planner should always keep a copy of the itinerary and passport information, even if they are not the one traveling.

Answers:

• True

• False

11. What is an itinerary?

Answers:

• A trip paid for by a company

• A schedule for a trip

• A boarding pass

• A hotel reservation

12. You will get a full refund when cancelling a hotel reservation ___________.

Answers:

• only with 5 star hotels

• always

• never

• typically 24 hours before check in time.

13. Mexico is currently classified as one of the most dangerous nations to travel in worldwide. Why is this?

Answers:

• Lax travel safety laws and protocol

• Excessively aggressive and dangerous wildlife

• Violence from drug cartels

• Unpredictable dramatic weather patterns.

14. Where is Charles de Gaulle airport?

Answers:

• Istanbul

• Athens

• Vienna

• Paris

15. What is an IATAN card?

Answers:

• A temporary residency card.

• An easy pass security card.

• A card that identifies members of the International Travel Agent Network.

• An international identification card.

16. Which of the following items absolutely need to be removed from your bags to pass through x-ray screening?

Answers:

• Jewelry

• Computers (non SSD)

• Jackets

17. What is the TSA?

Answers:

• Travelers Security Assurance

• Transatlantic Security Association

• Travel Safety Alliance

• Transportation Security Administration

18. Which item listed is required for domestic travel inside the United States?

Answers:

• Passport

• Luggage Tag

• Any government issued photo ID

• Social Security Number

19. True or False? Smoking is absolutely not allowed in hotel rooms.

Answers:

• False

• True

20. What is a bulk fare?

Answers:

• An expensive fair

• Additional costs of bringing luggage

• An additional premium cost for traveling in a large group

• A large number of tickets offered at a reduced price per ticket

21. What is an interline connection?

Answers:

• A connection by driving.

• All of these

• A connection between 2 separate airlines.

• A connection overseas.

22. When a black car service is picking up a client at the airport, they are typically waiting _________.

Answers:

• At the ticketing counter

• At the baggage claim area or exit to the airport

• At the gate right at the end of the ramp to the airplane

• At the information booth

23. What is the suggested arrival time for getting to the airport before an international flight?

Answers:

• 90 minutes

• 2 hours

• 30 minutes

• 45 minutes

24. True or False? Non-passengers are allowed to wait at the gate for passengers on an international flight.

Answers:

• False

• True

25. How many ounces of liquid (milliliters) are allowed per container in a carry on?

Answers:

• 6 (180)

• 5 (150)

• 4 (120)

• 3 (100)

26. True or False? A passport is required for Americans to enter Canada.

Answers:

• False

• True

27. What does TSA stand for?

Answers:

• Travel Security Agent

• Transportation Security Administration

• Transportation Services of America

• Travel Security Anonymous

28. In which of the following countries is it ILLEGAL for LGBT persons to admit their sexuality?

Answers:

• Morocco

• Sri Lanka

• Barbados

• All of these

29. In the US, what is the best source to consult for potential health risks?

Answers:

• The FBI

• The NSF

• The CIA

• The CDC

30. Which of these airline alliance's has the most members?

Answers:

• Star Alliance

• Oneworld

• WorldTraveler

• SkyWorld

• AirStar

31. When booking a car with a credit card, the credit card must be _________.

Answers:

• in the driver's name or their spouse's name.

• any credit card with anyone's name

• all of these

• in the name of the primary driver

32. True or false? You always need your passport to travel by plane.

Answers:

• False

• TRUE

33. If you're flying into the U.S. from another country, what should you do?

Answers:

• TSA states that you don't need to check the flight rules for your departure country.

• TSA rules and departure country rules are the same.

• TSA requires you to fill out paperwork before getting going overseas.

• TSA recommends that you check the flight rules for your departure country.

34. True or false? The TSA considers a Native American Tribal Photo ID a valid form of identification.

Answers:

• True

• FALSE

35. You may carry _____ ounce containers onto airplanes.

Answers:

• 1

• 0

• 3

• 10

36. In what city can one find Logan International Airport?

Answers:

• San Francisco

• Boston

• Hammerfest

• Anchorage

37. Which of the following is a travel planning certification?

Answers:

• All of these

• Destination Specialist

• Certified Travel Agent

• Certified Travel Counselor

38. How many carry-on items (including personal items) are generally allowed on an airplane?

Answers:

• 3

• 4

• 2

• 2 plus 1 purse

39. True or false? Ceremonial or religous knives are allowed through TSA security, if there is a special request filed.

Answers:

• False

• True

40. Which of the following items are allowed as 'carry ons' for air travel within the United States?

Answers:

• Snow globes (more than 3.4 ounces)

• All of these

• Gel shoe inserts

• None of these

41. In the United States, what is the typical minimum age for car rental?

Answers:

• 24

• 25

• 22

• 26

42. Of the following, which airline has open seating?

Answers:

• United

• US Air

• Southwest Air

• American Air

• (none of these)

43. True or false? The US has an embassy in every country.

Answers:

• False

• TRUE

44. The ______ number is used by travel agents to receive commission on bookings.

Answers:

• IATA

• Frequent Customer

• NTB

• Travel Agent

45. The fee to fly with a service dog is ________.

Answers:

• $200

• $150

• $100

• $0

46. Typically when booking a black car service for a client there is a minimum charge of ____________.

Answers:

• one day

• 2-4 hours

• 8 hours

• nothing

47. True or False? Pets are allowed to fly with you if they fit under the seat in an airline-approved bag.

Answers:

• False

• True

48. What is the numeric rule for carry ons?

Answers:

• 4 - 1 - 1

• 3 - 1 - 1

• 9 - 1 - 1

• 1 - 1 - 1

49. Which of the following items are allowed as 'carry ons' for air travel within the United States?

Answers:

• Nail clippers

• All of these

• Cork Screws

• Cigar Cutters

50. A company that provides local tours and accommodations is an example of _______.

Answers:

• a ground operator

• a travel agent

• a tourist

• None of these

51. What American city uses BART as their public transportation system?

Answers:

• Boston

• Baton Rouge

• San Francisco

• New York

52. What is Sabre?

Answers:

• A subsidiary of Orbitz.

• The largest reservation system in the US.

• A ticket fare auction system.

• All of these

53. Which of the following is NOT a Global Distribution Network?

Answers:

• Galileo

• Sabre

• Worldspan

• Expedia

54. What is the minimum time for connecting flights?

Answers:

• 45 minutes

• 20 minutes

• 50 minutes

• 1 hour

55. Does the US Medicare program provide international coverage?

Answers:

• Sometimes

• Yes

• No

56. What is the surface sector?

Answers:

• The distance between two airports on an open-jaw trip.

• The part of the trip traveled by car.

• None of these

• The part of the trip where the traveler will spend the most time.

57. ____ is an entry level travel planning assessment.

Answers:

• CTC

• TAP

• STA

• DS

58. In the United States, what is the maximum age that a child can fly free, on international flights?

Answers:

• 12 months

• 24 months

• 23 months

• all children are required to purchase a ticket

59. The _____ Guide is an international publication that reviews the best restaurants in the world.

Answers:

• Michelin

• Zagat

• None of these

• AAA

60. Which of these aircrafts has a full double deck?

Answers:

• Boeing 777

• A320

• A380

• None of these

• Boeing 737

61. What will give you the best exchange rate for your purchases?

Answers:

• Credit Cards

• Direct Deposits

• Travelers Check

• Cash

62. Which of the following is NOT a form of DHS card?

Answers:

• SENTRI

• Nexus

• ViVero

• Global Entry

63. You purchase a round trip that allows you to travel from Los Angeles to NYC, then return to Los Angeles from Philadelphia. This is an example of a _______ trip.

Answers:

• multi-round

• multi-surface

• open-jaw

• open-port

64. What is a loss damage waiver?

Answers:

• None of these

• Insurance on travel luggage.

• Additional car rental insurance that covers theft and damage.

• A refund for a fight that is delayed due to technical difficulties.

65. What is the name of the US State Department's traveler assistance program?

Answers:

• State Traveler's Help Pack

• Safe Travels Assistance Package

• Smart Traveler Enrollment Program

• Traveler Assistance Program of the State Department

66. Generally, how long is a long haul flight?

Answers:

• 10+ Hours

• 6+ Hours

• 7+ Hours

• 4-5 Hours

• 2-3 Hours

67. What organization hands out "report cards' for cruise ships?

Answers:

• Centers for Disease Control and Prevention

• Department of Homeland Security

• Smart Traveler Enrollment Program

• Transportation Security Administration

68. A travel agent CTC certification requires ____ years of experience.

Answers:

• 10

• 1

• 5

• 3

69. What is the minimum age to be considered an unaccompanied minor on an airplane?

Answers:

• 3

• 4

• 6

• 5

70. True or False? An attorney from your home nation can represent you if you are arrested abroad.

Answers:

• True

• False

71. True or False? Direct flights are different from non-stop flights.

Answers:

• False

• True

72. True or false? When traveling for extended periods of time, you may send your mail to the local embassy.

Answers:

• False

• TRUE

73. What color slip/pocket is used for the tickets of flight passengers that need special assistance?

Answers:

• Green

• Red

• Yellow

• Blue

74. Can you check a lighter with your baggage?

Answers:

• Yes

• It depends on the lighter

• No

75. What is the maximum age that a child can fly free, on domestic flights?

Answers:

• 24 months

• 18 months

• 12 months

• 23 months