Do you know that? 66% - I began freelancing to be my own boss next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Admin category

Test answers for Time Management 2016

(71, CL) Last updated: February 28
Elance • Admin
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

71 Answered Test Questions:

1. Classify the following task: an email from a supervisor marked 'immediate action required'

Answers:

• urgent, unimportant

• urgent, important

• non-urgent, non-important

• non-urgent, important

2. Which activity would belong in the category of "not urgent, but important?"

Answers:

• Crises

• Planning

• Interruptions

• Busywork

3. How much time should be spent on planning and scheduling, relative to taking action?

Answers:

• No less than 5% of the total time allotted for the project.

• As little as possible.

• No more than 30 miniutes.

• as much as is necessary, until a workable plan has emerged.

4. When delegating tasks, it is generally a good idea:

Answers:

• to delegate tasks in which you are weak to team members who are strong in those areas.

• te delegate more complex tasks.

• to delegate less complex tasks.

• to delegate tasks which you would prefer not to do yourself.

5. When deciding how to delegate tasks among your team, all of the following are important to consider EXCEPT:

Answers:

• The overall priority of the task at hand.

• The demands already placed on team members by other projects.

• Strengths and weaknesses of individual team members.

• How interesting the task is to you personally.

6. Taking the time to come up with a contingency plan is:

Answers:

• a good idea for all employees.

• a good idea for executives, but a waste of time for managers or low-level employees.

• a waste of time for all employees.

7. The best time to make a plan for a new task is:

Answers:

• towards the end of the process

• after one has begun, but before the mid-point

• before starting

• mid-way through the process

8. Which of the following can contribute to overall office stress levels?

Answers:

• degree of noise pollution

• decoration, natural light, green space

• floor plan

• (All of these)

9. True or false? Generally speaking, the most important tasks should be done in the morning, or whenever productivity is at its highest.

Answers:

• True

• False

10. Which of these could contribute to a missed deadline?

Answers:

• Procrastination

• (All of these)

• Perfectionism

• Difficulty saying no to extra assignments

11. When a team members asks for help, feedback, or guidance, one should:

Answers:

• refer that team member directly to a supervisor.

• drop everything to help him or her.

• help as much as one reasonably can without compromising one's own responsibilities.

• do nothing.

12. When setting goals for a given project, should one focus on:

Answers:

• (All of these)

• short-term goals.

• long-term goals.

• medium-term goals.

13. Check lists and to-do lists are:

Answers:

• A waste of valuable time.

• Worthy of several hours of attention each day.

• Useful for individuals, but not for groups.

• Two excellent tools for all kinds time management.

14. On group projects, planning should be done:

Answers:

• on the individual level only.

• both on the group level and on the individual level.

• at the management level only.

• on the group level only.

15. When balancing multiple important tasks, what is generally the best strategy?

Answers:

• Focusing on one task at a time, and changing focus when appropriate.

• Focusing on two or three tasks at a time, but no fewer.

• Focusing on all tasks at the same time.

• Focusing on two or three tasks at a time, but no more.

16. Classify the following task: watching a TV show you do not enjoy

Answers:

• urgent, important

• urgent, unimportant

• non-urgent, important

• non-urgent, unimportant

17. Classify the following task: dealing with an upset client or vendor

Answers:

• non-urgent, important

• non-urgent, unimportant

• urgent, unimportant

• urgent, important

18. Employers are likely to evaluate new hires' time management skills based on which of the following?

Answers:

• (All of these)

• When a job application is submitted relative to a deadline.

• With tests and challenges during the hiring process (like this one!)

• Punctuality at interviews and phone appointments.

19. If challenged on an individual task within the context of a larger, group project, one should:

Answers:

• share the work with a more experienced co-worker and ask for suggestions, provided they have time to help.

• share the work with all team members, regardless of restraints on their time.

• press on without asking for outside help or feedback.

• share the work with less-experienced, lower ranking personnel, insisting on their help.

20. True or false? Only managers can be sure a meeting stays on schedule.

Answers:

• True

• False

21. The central principles of time management are based on maximizing all of the following EXCEPT:

Answers:

• synergy

• efficiency

• productivity

22. What is the accepted view of scheduling periods of 10-20 minutes in an otherwise busy work day, in which to do precisely nothing?

Answers:

• An unequivocal waste of time.

• Useful for low-level workers, but not for managers

• Generally helpful to productivity and morale, so long as they are kept in moderation.

• An absolute necessity in all situations.

23. If one realizes that one has not budgeted enough time for an important task, a skilled manager should:

Answers:

• re-evaluate the situation and adjust the schedule accordingly.

• take additional time to finish the task properly, immediately if at all possible.

• make sure that all employees stay late until the work is done.

• accept the setback, and hope that the missed deadline does not compromise larger projects.

24. What benefit might be derived from delegating a task you could do well yourself to an employee who is not strong in that area?

Answers:

• (All of these)

• To introduce that employee to a new area of knowledge while providing expert oversight.

• To spend your time on tasks which cannot be delegated.

• To observe that employee stretch and expand their skills in a low-risk situation.

25. The ideal management strategy for decision making is:

Answers:

• Trusting sub-ordinates to make the best decisions with no oversight.

• Managing individual decisions, not the decision-making process.

• Making all decisions one's self.

• Managing the decision-making process, not individual decisions.

26. In business, stress:

Answers:

• can only improve performance.

• can only undermine success.

• can be positive when appropriately channeled.

• has the power to be negative, but is largely positive.

27. Which activity would belong in the category of "urgent and important?"

Answers:

• Busywork

• Planning

• Interruptions

• Crises

28. In business time-management, what does the acronym PAY stand for?

Answers:

• Priority Action Yardstick

• Priority Application of Yen

• Primary Attribution of Yield

• Prioritize Activities by Yield

29. True or false? Procrastination is a better workplace trait than perfectionism.

Answers:

• True

• False: both can impede progress in the workplace.

• False: Perfectionism is a better workplace trait than procrastination.

30. All of these would be an acceptable choice when faced with a new task EXCEPT:

Answers:

• deadline it

• do it

• defuse it

• delegate it

31. The importance of saying "no" to a new task or responsibility is emphasized because:

Answers:

• it allows managers to assert themselves in the face of executive interference.

• it enables employees and managers to set their own priorities, regardless of what their bosses suggest.

• it contributes to employee empowerment and morale.

• it frees an employee from tasks that could distract from more important directives or goals.

32. When is the ideal time to submit an application to a job or project?

Answers:

• Employers or managers take no note of such things.

• As close to the posting time as possible??? this shows enthusiasm and preparedness.

• As close to the deadline as possible?????this shows that all pains have been taken to be sure the application is perfect.

• Far enough from the posting to show that time and attention have been invested in the process; far enough from the deadline to show that things were not left until the last minute.

33. Employees who spend most of their time on tasks that are urgent but not important will likely eventually experience:

Answers:

• Balance

• Vision

• A sense of control

• Challenges seeing the long-term picture

34. When working on a project that involves several or more colleagues, interruptions:

Answers:

• are to be expected and should be accounted for in advance.

• should be avoided at all costs.

• should not occur often or at all, if the project is well-managed.

• will inevitably undermine productivity.

35. Employers are likely to evaluate new hires' time management skills based on which of the following?

Answers:

• By heaping massive amounts of work upon new hires upon their first day of work.

• (None of these)

• How quickly a job application is submitted, as soon as the position is posted: it is always best to be first.

• Who arrives at least one hour prior to interviews.

36. How might a creative manager deal with employee stress?

Answers:

• an unusual assignment that requires a change of scenery

• by leaving that employee alone until he or she recovers composure

• by redecorating that employee's work space as a surprise

• by communicating less frequently

37. ABC analysis ranks each task on the basis of:

Answers:

• Importance only

• Importance and urgency

• Importance and value

• Value only

38. What is the best course of action for an email received from a supervisor, whose subject line reads: 'notes from today's meeting'

Answers:

• File

• Discard immediately

• Delegate

• Respond immediately

39. True or false? Day-to-day issues should never supercede larger strategic time priorities.

Answers:

• False

• Generally false, except in crisis and other special situations

• Generally true, except in crisis and other special situations

• True

40. Generally, it is best to arrive for a meeting:

Answers:

• precisely on time.

• five-ten minutes ahead of its scheduled start time.

• one hour or more before its scheduled start time.

• 15-30 minutes before its scheduled start time.

41. In the workplace, the relationship between time management and stress is:

Answers:

• one-directional: poor time management can cause stress, not the other way around.

• indirect: one can impact the other, but it is not clear how.

• one-directional: excellent time management can cause stress, but not the other way around.

• direct: challenges in one area will impact the other negatively, as well as the other way around.

42. Top-tier talent will attempt to avoid assignments that are:

Answers:

• Not important

• Not urgent

43. The best time to handle routine mail and correspondence is:

Answers:

• the last part of the work day, no matter what.

• first thing in the morning, no matter what.

• as it comes in, on an ongoing basis.

• during time set aside ahead of time for this purpose.

44. Employees who spend most of their time on tasks that are not important, regardless of urgency, will likely eventually experience:

Answers:

• Burnout

• Lack of enthusiasm

• Balance

• Vision

45. What is the best course of action for an email received from a colleague, whose subject line reads: 'what was the name of that article you mentioned?'

Answers:

• Look at in depth

• Respond immediately

• Discard immediately

• Delegate

46. Classify the following task: relaxation

Answers:

• non-urgent, unimportant

• urgent, unimportant

• non-urgent, important

• urgent, important

47. Which activity would belong in the category of "not urgent and not important?"

Answers:

• Interruptions

• Crises

• Planning

• Busywork

48. Employees who spend most of their time on tasks that are urgent and important will likely eventually experience:

Answers:

• Lack of enthusiasm

• A sense of control

• Burnout

• Vision

49. The most important work of the day should always be scheduled:

Answers:

• just before a meal break.

• whenever the individual employee has the highest, best-quality focus.

• first thing in the morning.

• just after a meal break.

50. Classify the following task: responding to a task-relevant email from a colleague

Answers:

• urgent, unimportant

• urgent, important

• non-urgent, important

• non-urgent, unimportant

51. A group's meeting agenda should be restricted to:

Answers:

• items relating to impending or past deadlines.

• items relating to medium-term goals only.

• the time available for discussion.

• items relating to long-term goals only.

52. Classify the following task: busywork

Answers:

• urgent, unimportant

• non-urgent, important

• urgent, important

• non-urgent, unimportant

53. Which is a way individuals can contribute to good group time management?

Answers:

• Delegate or pass off as much of one's own responsibilities as possible.

• Be mindful of not wasting other team members' time.

• Take on the work of others inasmuch as is possible.

• Keep all team members fully informed of any and all progress one makes individually.

54. In a truly ideal situation, one would spend most of their time working on which kind of tasks?

Answers:

• Non-urgent, but important

• Non-urgent, non-important

• Urgent, important

• Urgent, non-important

55. True or false? Supervisors should always tell their employees in which order tasks should be prioritized.

Answers:

• False

• True

56. When scheduling meetings, it's important to invite:

Answers:

• all personnel who might be effect in any way by the project at hand.

• all personnel.

• all personnel whose work might be effected by the project at hand.

• only personnel essential to the project at hand.

57. Employees who spend most of their time on tasks that are non-urgent but important will likely eventually experience:

Answers:

• Lack of enthusiasm

• A sense of control

• Challenges seeing the long-term picture

• Burnout

58. True or false? The most important task must be completed first, regardless of its complexity or urgency.

Answers:

• True

• False

59. The concept of scheduling priorities, as opposed to prioritizing one's schedule, is meant to privilege:

Answers:

• busywork over quality work.

• quality work over busywork.

• reactive work over proactive work.

• proactive work over reactive work.

60. All of the following can contribute to under- or over-estimating the amount of time a given task can take EXCEPT:

Answers:

• Boredom with or fear of an activity.

• Enjoyment of an activity.

• Poor background information.

• How the task contributes to the company's bottom line.

61. What is the best course of action for an email received from a supervisor, whose subject line reads: 'notes for workers in [not your department].'

Answers:

• Respond immediately

• Discard immediately

• Look at in depth

• Delegate

62. What is the best course of action for an email received from a supervisor, whose subject line reads: 'please complete this task within the month.'

Answers:

• Delegate

• Look at in depth

• Respond immediately

• File

63. True or false? Urgent, unimportant tasks should be privileged over non-urgent, important ones.

Answers:

• False; it's the other way around.

• False; they are of equal importance.

• True.

64. All of the following belong in the plan for a complex project EXCEPT:

Answers:

• minor and routine tasks.

• personnel information.

• dated deadlines.

• ongoing tasks.

65. The 'Pareto Principle' or '80/20 rule' states that:

Answers:

• Planning well for a project can increase yeild by 80%, while planning poorly can reduce results to 20% of optimal.

• 80% of output is the the result of 20% of input.

• 20% of employees account for 80% of productivity

• On any given task, 80% of employees will not be of much use.

66. Evaluate the following statement. "If you don't have enough time to do everything on your to-do list, wake up an hour earlier in the morning."

Answers:

• Good advice for individuals, short-sighted advice for organizations

• Short-sighted advice

• Good advice

• Good advice for organizations, short-sighted advice for individuals.

67. Analysts have pointed out all of the following potential problems with "to-do lists" EXCEPT:

Answers:

• Managing a list can interfere with its implementation.

• Such lists tend to privilege long-term and medium-term goals over short-term goals.

• Too rigorous a plan leaves no room for emergencies or setbacks.

• Listing routine tasks wastes time.

68. A schedule for a complex, weeklong project should be broken down to units no smaller than:

Answers:

• 1 hour

• a half-day

• 30 minutes

• 2 hours

69. Which is of greater consequence when evaluating when and how to do a task: urgency, or importance?

Answers:

• importance

• both are of equal consequence

• urgency

• neither is of consequence

70. Classify the following task: arriving on time to a meeting at which one's presence is not necessary

Answers:

• non-urgent, unimportant

• urgent, unimportant

• non-urgent, important

• urgent, important

71. Classify the following task: meeting the expectations of colleagues or sub-ordinates

Answers:

• non-urgent, unimportant

• urgent, unimportant

• non-urgent, important

• urgent, important