Do you know that? 52% freelancers have more free time now than they did as employees. next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Admin category

Test answers for Microsoft outlook 2016

(266) Last updated: January 27
Elance • Admin
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

266 Answered Test Questions:

1. How do you start Outlook?

Answers:

• Open Accessories and Start Outlook

• Click Start, and then click Microsoft Office – Microsoft Outlook 2007 from All Programs in the Start menu

• Open Control Panel and Start Outlook

• Open Programs and Outlook will start automatically

2. In the Tasks view, how do you access the Expand/Collapse Groups toggle option?

Answers:

• Select Tools and then Expand/Collapse Groups

• Select View and then Expand/Collapse Groups

• Select Edit and then Expand/Collapse Groups

• Select Actions and then Expand/Collapse groups

3. You want to create a task that repeats every third Monday of the month. What do you click on the Ribbon?

Answers:

• Repeating

• Replicate

• Re-Occur

• Recurrence

4. Where do you go to add a contact to your address book in Microsoft Outlook 2010?

Answers:

• Home Tab, Click Address Book

• File Tab, Click Add Account

• View Tab, Click People Pane

• Home Tab, Click Create New in the Quick Steps Section

5. Which option provides you with the function  of using it as a notepad to write down small pieces of information?

Answers:

• Storage

• Tasks

• Notes

• Scratch Pad

• None of the answers are correct.

6. True or False: Spell Check is an available feature in this program.

Answers:

• False

• True

7. You decide to save your Calendar as a Web Page.  What format are Web Pages saved in?

Answers:

• HLTM

• Rich Text Format

• HTML

• HMTL

8. In a new message window, the Bcc stands for:

Answers:

• Bank Cheque Cancelled

• Beaurocratic Common Cause

• Binding Company Complaints

• Blind Carbon Copy

9. What does BCC Stand for?

Answers:

• Blind Carbon Copy

• Binded Copy Crypted

• Blind Checked Copy

• By Company Copy

• By Certified Check

10. What attribute(s) can you change on a Note?

Answers:

• Size

• Colour

• Font

• All of these

11. Could you directly make an appointment request through you calendar?

Answers:

• No

• Sometimes

• Yes

12. Can you categorize items on your calendar?

Answers:

• No

• Yes

• Only non-recurring items.

• Only recurring items

13. Can I request an email delivery notification?

Answers:

• Yes

• No, this feature does not exist.

14. Can you manage someone else's calendar if given permission?

Answers:

• No

• Yes

15. Contacts contain contact information about?

Answers:

• All of these

• Phone Numbers

• Email Addresses

• Company Names

• Names

16. When sending e-mail, you click the _____ button ?

Answers:

• Send

• Inbox

• Sent Items

• Delete

• Outbox

17. What can you import into Outlook 2010?

Answers:

• account settings

• received mail

• address book

• All of these

18. What information can Outlook help you manage?

Answers:

• All of these

• Contacts

• E-mail

• Calendars

19. Within Tasks view, you may choose to view only:

Answers:

• By Person Responsible

• Overdue tasks

• Completed tasks

• All of these

20. Can you group emails by interets?

Answers:

• Yes

• No

21. Pick the TRUE statement in reference to changing a meeting time.

Answers:

• When meeting times conflict with each other, you are not notified

• When a meeting has been changed updates are not sent to the attendees

• Meeting times cannot be updated

• Meeting times can be changed by clicking and dragging the meeting when viewing in the calendar

22. 1.In Outlook, there is a feature that lets you share your calendar with your family and co-workers ?

Answers:

• Yes

• Maybe

• Not sure

• No

23. Which of the following views does NOT have its own view bar?

Answers:

• Journal

• Contacts

• Tasks

• Calendar

24. Is Outlook compatible with IMAP email servers?

Answers:

• Only when forwarded.

• Not Outlook 2007.

• No.

• Yes.

• Only as incoming mail, not as sent mail.

25. Can you create "rules" to customize your email management?

Answers:

• Yes

• No

26. What would you do if you want to send a particular email to 25 persons at one go and you do not want anyone in those 25 recipients to know who else received the email?

Answers:

• Print and use the postal service

• Use CC and send the mails

• Address the email to yourself, and then use Bcc for the other 25 email addresses

• Use 'from' and send the emails separately

27. Can you create archive folders?

Answers:

• No such feature exists

• Yes

• Emails stay in the Inbox, so they are automatically archived

28. Can you customize the look of your outlook homepage?

Answers:

• yes

• only change the color

• no

• only change the layout

29. Which e-mail server can be used with Outlook?

Answers:

• All of these

• Gmail

• Hotmail

• Yahoo!

30. Which type of e-mail server can be used with Outlook?

Answers:

• POP3

• IMAP

• All of these

• HTTP

31. Which of the following is a valid e-mail address?

Answers:

• henryford.orlando.com

• marconis@mit

• antoniol@orlando.com

• jack@kilby@orlando.com

32. How much mail can I delete?

Answers:

• 5

• Unlimited

• 15

• 1 at a time

• 10

33. Does Outlook show the day an email was sent?

Answers:

• Yes

• Sometimes

• depends on the email

• all of these

34. Outlook allows you to CC someone in a message.

Answers:

• False

• True

35. True or False: If you see a paper clip icon in your received email, it means that the email contains attachments.

Answers:

• False

• True

36. Can you mark an email for follow up?

Answers:

• Depends with folder the email is in

• Yes

• No

37. True or False:  The Quick Access Toolbar is customizable

Answers:

• False

• True

38. You accidentally delete an email from the inbox and need to restore it. What action do you take?

Answers:

• You cannot undo the deletion

• You phone the Network Administrator and ask him or her to restore yesterdays backup

• Drag the message from the Deleted Items folder back to the Inbox

• Right Click on the Deleted Items folder and click Empty Deleted Items

39. What is CTRL N when viewing the Inbox?

Answers:

• pastes a command

• cuts a command

• creates a new message

• saves a command

• nothing

40. True or False: Outlook allows you to create a contact based on another contact.

Answers:

• False

• True

41. Which feature helps you to display your name and other contact details automatically at the end of any message you send?

Answers:

• Frames

• Headers

• Signatures

• Footers

42. Can I set a rule for Office Outlook to automatically move any email from specified sender to a specific folder?

Answers:

• Yes, but it runs manually

• No

• Yes, but it won't work for some types of email messages

• Yes

43. True or False: You can specify the number of copies when printing an email on Outlook.

Answers:

• False

• True

44. True or False: The Global Address List is a list of all user names and global distribution lists in a particular organization that is created and maintained by the Microsoft Exchange Administrator.

Answers:

• False

• True

45. When you choose to encrypt an e-mail, the encryption is applied to:

Answers:

• Only the attachments

• Both the message contents and attachments

• Only the message contents

46. True or False: You can set the Start time and the End time in Calendar.

Answers:

• True

• False

47. Can a contact be assigned to more then one distribution list?

Answers:

• Yes, but only up to three lists.

• Yes

• Yes, but only in two lists.

• No

48. Can you add a signature to your emails?

Answers:

• Yes

• No

49. Important e-mail, your schedule for the day, and your list of things to do are displayed in the To-Do Bar ?

Answers:

• Yes

• Maybe

• No

• Don't Know

50. You have opened a message and want to send a reply to the sender and everyone who has been carbon copied on the original message. What button do you select so that everyone receives the reply?

Answers:

• Reply to All

• Send to All

• Reply to Everyone

• Reply

51. Can you categorize emails?

Answers:

• no

• yes

• depends what folder they are in

52. The shortcut CTRL+R is used to __________ mail?

Answers:

• Forward

• Reply to

• Compose

• Save

53. Can you set an alert for an appointment?

Answers:

• No

• Yes

• Yes, but only for 30 mins before the appointment

54. Outlook allows you to flag a message to indicate that:

Answers:

• The message has been replied to

• The message has been forwarded

• The message has been deleted

• The message needs follow up attention

55. How do you know an email was sent successfully?

Answers:

• If you see an e-mail with the same subject in Sent Items, you were successful.

• If you see an e-mail with the same subject in Trash, you were successful.

• If you see an e-mail with the same subject in Outbox, you were successful.

• If you see an e-mail with the same subject in Inbox, you were successful.

56. Which of the following is a sensitivity level to which an e-mail can be set?

Answers:

• Confidential

• Private

• All of these

• Personal

57. How does a new, unread message display in the Inbox?

Answers:

• The header is bold

• The header is flagged

• The header contains the sender's username

• The header is red

58. What is the difference between Reply and Reply to All?

Answers:

• Reply sends the reply to the sender and there is no such button as Reply to All

• Reply only sends the reply to the sender and Reply to All sends the replies to all contacts in your contact folder

• There is no difference

• Reply only sends the reply to the sender and Reply to All sends the reply to all recipients of the e-mail

59. What toolbar do you use to set up a conference call?

Answers:

• New Mail Message Tab

• Meeting Request Tab

• File Tab

• Review Tab

60. True or False: You can have multiple active items copied to the Office Clipboard at one time.

Answers:

• True

• False

61. True or False: You can now recall/replace an already-sent message from/to any recipient who uses Outlook.

Answers:

• True

• False

62. There is no way to save a contact using Outlook.

Answers:

• True

• False

63. True or False: You can save not only an e-mail address, but also information such as birthdays, job titles, and titles in Contacts.

Answers:

• True

• False

64. How do you set a scheduled team meeting for every Monday at 2:00?

Answers:

• MS Office Assistant

• Impossible

• Recurring Reminders

• Alert Assistant

• Tools

65. True or False: You can display Print Preview even if the computer is not connected to a printer.

Answers:

• False

• True

66. You have just received 5 messages which are now in your inbox.  Three of these messages have the High Importance message setting.  What symbol is used to indicate a message has been set with High Importance?

Answers:

• #

• *

• !

• &

• %

67. To move messages to a specific Folder in Outlook you would...

Answers:

• Right Click the message, choose Copy to Folder

• Select the Message and Choose File, then choose Copy

• Double click the message

• Right Click the message, choose Move to Folder

68. When you mark a task as complete, what happens to it?

Answers:

• It is deleted from Outlook

• It gets moved to the to-do bar

• It appears crossed off and sticks to the day on which you completed it

69. Which of these email accounts cannot be added to Outlook?

Answers:

• None... All can be added

• Gmail

• Hotmail

• Yahoo

• AOL

70. You have updated several contacts in your contacts folder but whenever you return to the contact, the changes are not there. What is the most likely cause of this situation?

Answers:

• You did not save the changes when you exited the contact after editing

• You are not allowed to save changes

• You should have deleted the contact and started fresh

• The contacts were created in the wrong folder

71. How do you know an email was sent successfully?

Answers:

• If you see an e-mail with the same subject in Inbox, you were successful.

• If you see an e-mail with the same subject in Trash, you were successful.

• If you see an e-mail with the same subject in Sent Items, you were successful.

• If you see an e-mail with the same subject in Outbox, you were successful.

72. To send a picture as an attachment to someone you would choose..

Answers:

• Attach Item

• Attach File

• Forward

• Reply sends the reply to the sender and there is no such button as Reply to All

73. True or False: When printing your contacts, you can specify the number of columns appearing in a printout.

Answers:

• True

• False

74. True or False: You CANNOT customize the Ribbon.

Answers:

• True

• False

75. True or False: If an e-mail account has not been set up, you cannot send or receive e-mail.

Answers:

• True

• False

76. True or False: To switch to the calendar, you must quit and restart Outlook

Answers:

• True

• False

77. True or False You can set Shortcut Keys to match your color categories?

Answers:

• False

• True

78. True or False: You can create an appointment from a message.

Answers:

• False

• True

79. You need to organize your e-mails so that you can find them quickly.  Choose the best way to do this.

Answers:

• Create sub-folders in your Inbox and set up rules to place messages in those folders

• Create a rule to Sort e-mails by Subject

• Create a rule to Sort e-mails by Sender

• Create a rule to Sort e-mails by Date

80. What is the default flag colour which appears when you click on a flag icon in Outlook?

Answers:

• Yellow

• Black

• Red

• Blue

81. You need to send e-mails to the same group of people on a weekly basis. Choose the best and quickest way to do this each week?

Answers:

• Click the To: box and individually select each contact to add their e-mail addresses into the To: box

• Click the Bcc: box and individually select each contact to add their e-mail addresses into the Bcc: box

• Create a rule that groups all the contacts into one group and send to the group

• Create a Distribution Group in your Address Book and send the e-mail to the Group name

82. True or False: It is possible to view others' calendars, inboxes & contacts if they allow you to do so.

Answers:

• False

• True

83. Can you cancel an email after you send it?

Answers:

• No, but you can recall it.

• Yes, if you press cancel no one will see it.

84. What does BCC Stand for

Answers:

• Blind Carbon Copy

• Blind Checked Copy

• By Certified Check

• By Company Copy

85. True or False: You can run macros in Outlook?

Answers:

• True

• False

86. How do I delete mail?

Answers:

• Select the message(s) you want to delete and click the Delete Mail icon

• both of these

• Delete key on your keyboard

87. True or False: Outlook has a function for automatically sorting your mail such as by allocating colors to mail.

Answers:

• False

• True

88. You have six new messages in your inbox.  Two of the messages have attachments.  How do you know this without opening the messages?

Answers:

• Staple symbols appear next to the messages

• Paper clip symbols appear next to the messages

• The word "attachment" is part of the subject line

• The filename appears in the subject line

89. True or False: You cannot display Print Preview unless the computer is connected to a printer.

Answers:

• True

• False

90. What view must you be in to schedule a meeting via Outlook?

Answers:

• Mail

• Calendar

• Contacts

• Tasks

91. The work week in the calendar is:

Answers:

• Customizable to your work days

• Unchangable from Monday through Friday

• Monday through Friday

92. You want to create a task that repeats every third Monday of the month. What do you click on the Ribbon?

Answers:

• Re-Occur

• Replicate

• Repeating

• Recurrence

93. How can Outlook help, if you wanted it to remind you of any particular task supposing on every Monday at 11:00 AM?

Answers:

• MS Office Assistant

• Alarm

• Alert Assistant

• Recurring Reminders

94. If I make changes to an appointment, do my colleagues receive these changes?

Answers:

• No

• Yes

95. What is the easiest way to send an email with full details of a contact in your contacts list to one of your colleagues through Outlook?

Answers:

• Copy and paste the information into an email and send it.

• Go to the Contacts folder and capture the contact information as an image.

• Select the contact and forward it as an attachment via email.

• Take a screen-shot and send as an email

96. The Rules Wizard includes templates for the most commonly used rules, these include...

Answers:

• (all of these)

• Stay up to Date

• Start from a Blank Rule

• Stay Organized

• (none of these)

97. To design a Form...

Answers:

• open Tools, choose Forms and choose Design a Form

• open Go and choose Design a Form

• open Actions, choose Forms and choose Design a Form

98. Which of the following available views does NOT have its own view bar?

Answers:

• Notes

• Mail

• Tasks

• Calendar

99. With Outlook 2003, you are seeing all kinds of strange behavior running with Exchange 2010. What is the best solution?

Answers:

• Turn off Cache Mode

• Upgrade to the latest version of Outlook

• Reinstall Outlook

• Rebuild the Profile

100. What does the reading pane display?

Answers:

• The contents of a web page

• The contents of the selected folder

• The contents of the selected item

• The contents of the clipboard

101. You are attempting to assign a category to 9 of your most important contacts.  How can you select all 9 contacts and assign a Category to the clients in one operation?

Answers:

• Hold down Shift while selecting each contact

• Hold down Alt while selecting each contact

• Hold down Ctrl while selecting each contact

• Hold down Spacebar while selecting each contact

102. How do I enable Automatic Spell Checking?

Answers:

• Tools: > Find > Spelling Tab > check "Always check spelling before sending"

• Tools: > Options > Spelling Tab > check "Always check spelling before sending"

• Tools: > Customize > Spelling Tab > check "Always check spelling before sending"

• Tools: > Options > Spelling Tab > check "Never check spelling before sending"

103. If you send an email and want to get it back because you forgot to put in important information, how do you get it back and send out the right email?

Answers:

• Click on Actions: Recall on read email.

• Click on Actions: Recall and Replace

104. You are reading an e-mail without opening it.  How are you able to do this?

Answers:

• This is an impossible scenario.

• You have set your inbox to automatically show the contents of all messages.

• The message is selected and you are reading it in the preview pane.

• The message is selected and you are reading it through your internet browser.

105. Which of the following items can you perform through the "Quick Steps" section on the Tool bar?

Answers:

• Reply & Delete

• All of the answers listed

• None of the answers listed

• Create New

• Inbox

106. True or False: The Quick Access Toolbar cannot be moved.

Answers:

• True

• False

107. You share your calendar with your colleague.  You do not want him to view your personal appointments.  What do you do?

Answers:

• Delete the appointment before sharing the calendar

• Mark the appointment as Private

• Right Click the Appointment and choose Hide

• Donít put private appointments in your Calendar!

108. Where do you change or set automatic spell check actions?

Answers:

• Under Options in the Actions menu

• Under Options in the File menu

• Under Options in Edit menu

• Under Options in the Tools menu

109. To change Macros in Microsoft Outlook

Answers:

• Open Tools and Macros

• Open File and choose New then choose New Macro

• Open Go and choose Go to Macros

• Open View and choose To-Do Bar

110. The default settings for Outlook Today:

Answers:

• Display news headlines and current weather

• Display a summary of your appointments for the day

• Display a summary of your messages and pending events

• Display a summary of your calendar, tasks, and messages

111. How can you get your calendar to look, if you want to note an activity which will go on all day and you also want to keep your hourly schedule open?

Answers:

• Create a new all day event.

• Edit Outlook's built-in holiday list.

• Put in an appointment that lasts from 9 to 5.

• Journal

112. How do you view the body of an email in a separate window?

Answers:

• Click "reply" and the message will show up as part of the newly created conversation thread.

• Double click on the email in the "inbox" pane.

• Click on the envelope icon in the "inbox" pane.

• This function is not supported by Outlook.

• From the contacts menu, double click on the sender's email address.

113. How do you change macro settings and security?

Answers:

• In the menu bar, select Tools, then Macros

• In the menu bar, select Actions, then Macros

• In the menu bar, select Edit, then Macros

• In the menu bar, select Go, then Macros

114. When setting up a password to protect your data file in Outlook, if there is no password set yet, in the old password field you should enter:

Answers:

• Leave the field blank.

• ABCD

• 1234

• outlook

115. Which of the following option would you use to view only birthdays in the calendar?

Answers:

• A filter

• To Do List

• A label

• A funnel

116. How do you impress people by sending them emails at 3 AM?

Answers:

• Get up at 3 AM and send the emails

• Rules, Set Rule - Send all messages from me to 3 AM

• Message, Follow Up, set time at 3 AM

• Ask for a open receipt

• Options, Delay Delivery, set at 3 AM

117. Which of the following options provides you with the functionality of a scratch pad in Outlook, to jot down small bits of information instantly?

Answers:

• Task Request

• Scratch Pad

• Tasks

• Notes

118. By default, Outlook files contacts in what order?

Answers:

• None

• Title, Last name, First name

• Last name, First name

• You have to set the parameters

119. How do you delete just the attachment in an email, not the whole email, so it doesn't take up space in your account?

Answers:

• Press the delete button

• Shift + click the attachment

• Right-click the email and choose Remove Attachment

• Drag the attachment to the Deleted folder

• Right-click the attachment and choose Remove Attachment

120. Which of the following features of Outlook helps in sorting the received email in to their respective folders automatically?

Answers:

• Rules

• Planner

• Mail Merge

• Scheduler

121. When replying to a meeting request, you have all the below mentioned options, except..

Answers:

• Decline

• Maybe Later

• Propose New Time

• Tentative

• Accept

122. To change the location of reading pane in Outlook 2010.

Answers:

• Open View, choose Reading Pane and choose preferred option

• Open Actions, choose Reading Pane and choose preferred option

• Open Tools, choose Reading Pane and choose preferred option

• Open Go, choose Reading Pane and choose preferred option

123. What is an Office Outlook rule?

Answers:

• An action you can set that will automatically affect certain emails.

• An action Microsoft sets that will automatically affect certain emails.

• One of the conditions that you as the user agree to upon installing Microsoft outlook.

124. To set mail security which section under Outlook Options do you select?

Answers:

• Quick Access Toolbar

• Mobile

• You cannot change mail security in Outlook 2010

• Add-Ins

• Trust Center

125. In order to send the same email to a group of contacts, you can create a ______ to group them together.

Answers:

• Distribution List

• All of these

• Address Book

• Contact Folder

126. What happens to a category when it is applied to a conversation?

Answers:

• Nothing will happen until you save it in the command button

• It will be applied to all current and future items in the conversation

• It will only apply to the current item

• It will only apply to future items

127. When a message produces two or more responses, the Conversation can split into multiple related but separate Conversations. How do you find the latest message from the split?

Answers:

• This is only available for 2007 outlook

• Click on Tools to view latest message

• Click on a Conversation to view the latest message

• Click on View to review the latest message

• It is impossible to find the latest message in 2010 outlook

128. You would like to set up an automatic reply while you are out of the office on holiday.  You find that this option is not available to you.  Why?

Answers:

• This option is not available in Outlook 2010 anymore

• You are not connected to a Domain with MS Exchange Server

• Your Internet Service Provider does not support this option

• You need to repair your MSOutlook 2010 Application

129. The GAL is maintained by your organization.  what does GAL stand for?

Answers:

• Global address list

• General address list

• Global application listing

• Group address listing

130. What is the command line switch for Microsoft Office Outlook 2010 to start with reading pane turned Off?

Answers:

• /nopreview

• /profiles

• /cleanmailtipcache

• /cleandmrecords

• /sniff

131. You have just written a very important email, and you want definite confirmation that the message was delivered and read.  Which of the following can you do to make sure this happens?

Answers:

• Set the importance level to High and request a delivery and read receipt

• Set the importance level to High and request a delivery receipt

• Set the sensitivity level to Private and request a delivery receipt and read receipt

• Set the importance level to Normal and request a delivery and read receipt

• Set the importance level to High and request a Read receipt

132. Can I import a POP Email account into Office Outlook?

Answers:

• Yes

• No

• No, not for the POP Email Account

• Yes, if you have the Import add-on installed

133. True or False:  Outlook preserves changes to the default arrangement from session to session.

Answers:

• False

• True for only changes made through the backstage

• True

134. What is most likely the reason why a hyperlink in an email signature does not appear as a hyperlink when replying to an email?

Answers:

• Hyperlinks cannot be placed within email signatures.

• You have inserted a broken HTML.

• You are replying in "plain text."

• Only Outlook 2007 supports hyperlinks in an automatic signature.

• The recipient does not support emails with hyperlinks in the signature.

135. Can I use Office Outlook 2007 with Microsoft Windows Sharepoint Services?

Answers:

• No, but it works with Office Outlook 2010

• Yes

• There is nothing called Microsoft Windows Sharepoint Services in Office Outlook 2007

• No

136. What is the benefit of the Mini toolbar?

Answers:

• Allows you to quickly access Image Editing capabilities right where you need them in the body of an email message

• Allows you to quickly access Clipboard right where you need them in the body of email message

• There is nothing called Mini toolbar in Outlook 2007

• Gives you quick access to formatting commands right where you need them in the email

137. What is an Email Profile?

Answers:

• What Outlook uses to remember which e-mail accounts you use and where the data for each account is stored.

• E-mail profiles are what Outlook uses to remember e-mail accounts passwords

• E-mail profiles are what Outlook uses to remember which e-mail accounts you deleted and where the data for each account is stored.

• There is nothing called Email Profile in Office Outlook 2007

138. To move among the Outlook Window, the Navigation Pane and the Reading Pane, hit:

Answers:

• CNTRL

• TAB

• CNTRL+ENTER

• F1

• ENTER

139. How do you mark an email for follow up?

Answers:

• You click on Actions: follow up

• You click on flag icon: red flag

• You can not mark emails for follow up.

• You click on Tools: follow up

140. When a task has been marked as completed by placing a check mark in the task, how does the task Subject and Due Date appear in the Tasks Folder?

Answers:

• The task becomes bold

• The task disappears

• A single line goes through the task

• A double line goes through the task

141. The Navigation Pane toggle option can be found under:

Answers:

• View

• Tools

• Edit

• Actions

142. Which option helps you to make a birthday or anniversary automatically appear in your calendar every year?

Answers:

• To Do List

• The Birthday label

• Recurrence

• The Reminder

143. How do you delete multiple emails at once?

Answers:

• Click the default delete box

• Press Control Shift and then press delete

• Holding control, click on each item and then press delete

• Holding shift, click on each item and then right click delete

144. Where will the shortcut "Ctrl + 1" take you?

Answers:

• Calendar

• Mail

• Tasks

• Contacts

• Notes

145. How does one start printing a monthly calendar?

Answers:

• View your calendar, click Page Setup on the File menu, and click Monthly Style.

• Import your appointments to the program that you prefer to print with.

• View your calendar, CTRL+P.

• Select and copy those days, then paste them into Microsoft Word and print from there.

146. How may you add a new folder to Mail Folders list?

Answers:

• Select Edit in the menu bar and then "New Folder"

• Right click on any existing folder and select "New Folder"

• Select Actions in the menu bar and then "Create New Folder"

• Select the "New Folder" quick button located below the view bars

147. How can you choose the account from which to send a message? (Shortcut)

Answers:

• Hold down CTRL and then click.

• CTRL+TAB (with the focus on the To box), and then TAB to the Accounts button

• CTRL+SHIFT+R

• CTRL+B (when a Send/Receive is in progress)

148. You want to update a task so that it is marked as urgent.  How do you accomplish this?

Answers:

• Set the priority level to Low

• Set the priority level to High

• Set the priority level to Urgent

• Set the priority level to ASAP

149. True or False: You can only undo the last action you performed.

Answers:

• True

• False

150. Once in the distribution list window, how do you add a new member to the list?

Answers:

• All of these

• Select "Add New..." button

• Type the name of a contact into the name field

• Select the "Select Members..." button

151. When in Calendar view, how do you quickly create a new appointment?

Answers:

• Press Ctrl + A

• Press Ctrl + P

• Press Ctrl + T

• Press Ctrl + N

152. What is the keyboard shortcut to create a new contact?

Answers:

• Ctrl + Shift + N

• Ctrl + N (anywhere in Outlook)

• Ctrl + N (only while in the Contact pane)

• Ctrl + C

153. Outlook will mark the item as read after it has been displayed in the reading Pane for how many seconds?

Answers:

• 60

• 25

• none

• 5

154. If a contact's presence status is available, a square presence icon appears where?

Answers:

• Underneath the message.

• To the right of each message participant's name.

• To the left of each message participant's name.

• To the left of the message.

• To the right of the message.

155. Can I export email account to a file?

Answers:

• Yes, you can export it to a PSD file

• Yes, you can export it to a DST file

• Yes, you can export it to a CSV file

• Yes, you can export it to a PST file

156. The Journal feature is:

Answers:

• A tool to record expenses and keep a ledger

• A way to stream news and selected RSS feeds to your computer

• A way to keep a private diary that is saved to your hard drive

• A tool to record and track your time spent on different tasks

157. Is Email Autoarchive on or off by default?

Answers:

• It's off by default

• Its status is set by the Email Server

• It's on by default

• There is nothing called Email Autoarchive in Office Outlook 2007

158. What is Outlook safe mode?

Answers:

• It’s a mode to start Outlook in Spam filtering mode

• There is nothing called Outlook safe mode in Office Outlook 2007

• It’s a mode to start Outlook without many of the customization files and add-ons

• It’s a mode to start Outlook when the windows is running in safe mode

159. When a folder has been archived, what default filename extension is assigned to the archived file?

Answers:

• ARC

• PST

• PTS

• STP

• SPT

160. Which is the default Mail editor for Outlook 2010?

Answers:

• Notepad

• WordPad

• MSWord 2010

• MSOutlook 2010 Writer

161. What does the status bar indicate in all Outlook views?

Answers:

• The number of pending appointments

• The number of items in the selected folder or window

• The number of events occurring that day

• The remaining storage volume of your inbox

162. Does the Ribbon look the same for a new email message and a received email message?

Answers:

• Yes

• Yes, if it's sent by someone on my contacts list

• No

• Yes, if it's sent by me

163. When you are starting Outlook  on an existing users PC in an Exchange environment, and outlook does not load, what is the first step to troubleshoot?

Answers:

• Hold down the Control Panel on the keyboard when launchng Outlook

• The profile is corrupted, go to Control Panel / Email and setup a new profile

• Delete the mailbox on the Mail Server and recreate

164. True or False. To create a new folder in Outlook, click Home, then "New Folder."

Answers:

• False

• True

165. What keyboard shortcut will bring you to the contacts view?

Answers:

• Ctrl + 5

• Ctrl + 3

• Ctrl + 6

• Ctrl + 4

166. What is Email Autoarchive?

Answers:

• AutoArchive automatically moves items to the Email Server or deletes them, based on the amount of time that they have been in the folder

• There is nothing called Email Autoarchive in Office Outlook 2007

• AutoArchive automatically exports items to a PST file periodically, based on the amount of time that they have been in the folder

• AutoArchive automatically moves items to another folder periodically or deletes them, based on the amount of time that they have been in the folder

167. Outlook offers a variety of ways to print contact records. What styles listed is available?

Answers:

• Card, small booklet, large booklet, phone list

• Small booklet, medium booklet, phone list

• Card, small booklet, memo and phone directory

168. Pick the FALSE statement about formatting an appointment.

Answers:

• Automatic formatting is applied by right clicking the appointment, and selecting Automatic formatting on the shortcut menu

• Appointments cannot be formatted according to user specified rules

• Automatic formatting can be set according to user specified rules

169. Using a proportional font will result in poor visual balance because the width of each character is different?

Answers:

• False

• True

170. You have attached Brenda Smith's contact to a note.  How can you view the note when you open Brenda's contact?

Answers:

• Open the contact, select the Contact Tab, and click on the Contact Notes Icon

• Open the contact, select the Activities Tab, and click on the Contact Notes Icon

• Open the contact, select the Developer Tab, and click on the Contact Notes Icon

• Open the contact, select the General Tab, and click on the Contact Notes Icon

• Open the contact, select the Insert Tab, and click on the Contact Notes Icon

171. Which of these choices is not located in the Help menu?

Answers:

• Customize

• Contact Us

• Check For Updates

• Office Diagnostics

• Privacy Options

172. You can group items by clicking the view settings command under which tab?

Answers:

• Folder

• File

• Send/Receive

• Home

• View

173. What is the command line switch which starts Microsoft Outlook 2010, forces a detection of new meeting requests in the Inbox, and then adds them to the calendar?

Answers:

• /altvba

• /safe:1

• /safe:3

• /sniff

• /t oftfilename

174. How do you activate color and size for important emails?

Answers:

• In Microsoft Outlook 2010, conditional text formatting is accessed in the Advanced View Settings dialog box.

• In Microsoft Outlook 2010 go to View Settings Dialog box.

• In Microsoft Outllook 2010 go to Organize feature to enable format conditional formating for email messages.

• In Microsoft Outlook 2013, go to Change View Dialog box

175. In Outlook 2013, if BCC field is not showing in New Email Window, how you will show it?

Answers:

• In Home Tab under Email group click button labeled "Show BCC"

• In New Email Window, select Options Tab >> In Layout group click BCC button

• File >> Options >> Mail Tab >> check "Show BCC"

• In New Email Window, select Options Tab >> In show fields group click BCC button

• File >> Options >> Mail Tab >> Email Settings >> check "Show BCC"

176. Which kind of link needs to be created in the contact to get quickly from a contact to a calendar event?

Answers:

• A hyperlink

• An attachment

• A reminder

• A shortcut

177. How do you get to your "To Do List?"

Answers:

• Go to "Tasks" then look under "Current View"

• Look under your Mail tab, then click on File, new

• Look Under your Tasks tab, then Task Timeline

• Look under your Calendar tab

178. What is the shortcut to move to the next field in the Reading Pane?

Answers:

• Shift + Spacebar

• Ctrl + Shift + Tab

• Ctrl + Spacebar

• Shift + Tab

• Ctrl + Tab

179. If you want to manually run one or more rules for your incoming and outgoing mails you can:

Answers:

• Click the File tab.

• Click Manage Rules & Alerts.

• Click Run Rules Now.

• All of the answers are correct.

180. You move to another country with your laptop and into a different time zone.  You need your calendar to show the new time zone. What do you do?

Answers:

• Repair Outlook 2010

• Click the File Tab, click Options, click Calendar and from the Time Zone list select your new time zone

• Click the Tools, click Options, click Calendar and from the Time Zone list select your new time zone

• Reinstall Outlook 2010

181. What is the command line switch for Microsoft Office Outlook 2010 to start it with all views restored to default?

Answers:

• /cleanviews

• /cleanrules

• /cleanfreebusy

• /nopreview

• /restore

182. To add a signature you would...

Answers:

• click the View Tab and select Add Signature

• select the File Tab and Click Signatures

• open a New Message and in the Include Group on the Message tab you would click Signature, then Signatures

• click the Send and Receive Tab and Select Add Signature

183. How do you change the settings for "Outlook Today"?

Answers:

• Go to Edit, select the Folder submenu, and then Properties for "Outlook Today"

• Go to File, select the Folder submenu, and then Properties for "Outlook Today"

• Go to Tools, select the Folder submenu, and then Properties for "Outlook Today"

184. When a message is expired in normal view, it becomes:

Answers:

• struck through, italicized, and black.

• struck through and red.

• struck through and gray.

• underlined, italicized, and red.

• italicized and gray.

185. What is the space limitation on the Exchange Server?

Answers:

• 2.0GB

• 0.5GB

• 1.0GB

• 1.5GB

186. Where can you find the internet headers of a received e-mail?

Answers:

• 'View Source' Window

• Properties / Message Options Dialog Box

• Message Header

• Message Body

• File Menu/Tab

187. What keyboard shortcut will bring you to journal view?

Answers:

• Ctrl + 5

• Ctrl + 8

• Ctrl + 7

• Ctrl + 6

188. Outlook validates e-mail addresses before sending the message.  What is the shortcut to force Outlook to validate addresses?

Answers:

• Ctrl+V

• Ctrl+Shift+V

• Ctrl+K

• Alt+Shift+V

• Alt+K

189. To turn Navigation Pane off...

Answers:

• press Alt+Ctrl+F1

• press Alt+Ctrl+F2

• None of the options

• press Alt+Ctrl

• press Alt+F1

190. The "Check Address" dialog box validates the address against?

Answers:

• US postal standards

• Outlook values

• Standard patterns

191. Once in Journal view, how do you quickly create a new task?

Answers:

• Ctrl + Shift + A

• Ctrl + Shift + K

• Ctrl + Shift + N

• Ctrl + Shift + T

192. Which keyboard shortcut will display your shortcuts?

Answers:

• Ctrl + 9

• Ctrl + 5

• Ctrl + 3

• Ctrl + 7

193. How much mail can be stored in each mailbox?

Answers:

• 10000

• 5000

• 1000

• 7000

• 3000

194. You are attempting to update the status of a task.  What option is not available on the dropdown list?

Answers:

• In Progress

• Deferred

• Finished

• Completed

195. Which style is not available when printing a calendar?

Answers:

• Tri-fold

• Yearly

• Monthly

• Weekly

196. To close the To-Do Bar you use:

Answers:

• Alt+F3

• Alt+Ctrl+F2

• Alt+F2

• Alt+F4

• Alt+F5

197. You can undo up to ___ actions.

Answers:

• 5

• 100

• 50

• 1

• 20

198. With the selected contact as the subject what shortcut can you use to send a fax?

Answers:

• Alt+Shift+X

• Ctrl+Shift+X

• Ctrl+#

• Ctrl+Shift+F

199. What is a shortcut to find Items?

Answers:

• command f+shift

• CNTRL F

• Both F3 and CNTRL+E

• F3

• CNTRL E

200. Where can you find the Account Settings?

Answers:

• File --> Options --> General

• File --> Open

• File --> Help

• File --> Info

• File --> Options --> Advanced

201. What is a POP Email Account?

Answers:

• Post Office Protocol (POP) is an Hardware-layer Internet standard protocol used by local e-mail clients to retrieve e-mail from a remote server over a TCP/IP connection

• Post Office Protocol (POP) is an application-layer Internet standard protocol used by Exchange to retrieve e-mail from a remote server over a TCP/IP connection

• Post Office Protocol (POP) is an application-layer Internet standard protocol used by local e-mail clients to retrieve e-mail from a remote server over a TCP/IP connection

• There is nothing called POP Email Account in Office Outlook 2007

202. How do you remove redundant messages from a conversation in Outlook 2010?

Answers:

• In the Home tab, click on Delete > Clean up conversation > Clean up

• In the Action tab, click on Delete > Clean up conversation > Clean up

• In the Home tab, click on Delete > Clean up > Clean up conversation

• In the Action tab, click on Delete > Clean up > Clean up conversation

203. Outlook automatically groups items by date in your inbox. These include..

Answers:

• Today

• All of these

• Tomorrow

• Last Year

• Two months ago

204. True or False: Although you can import mail you have received and your address book from Windows Mail into Outlook 2010, you cannot import the account settings.

Answers:

• True

• False

205. Which of the following is an example of a meeting resource?

Answers:

• PowerPoint slides

• The person who scheduled the meeting

• Conference Room

• Joe from the media centre

206. What shortcut switches to contacts?

Answers:

• CTRL+5

• CTRL+4

• CTRL+1

• CTRL+2

• CTRL+3

207. What is the keyboard shortcut to switch to next message (with message open)?

Answers:

• CTRL+NM

• CTRL+N

• CTRL+PERIOD

• CTRL+ENTER

• CTRL+SHIFT

208. What could happen if you add your own email name to the Safe Recipients List?

Answers:

• It does not affect your usage.

• You might receive a lot of junk e-mail.

• You might not receive any e-mail.

• You might receive e-mail intended for someone else.

209. What is the keyboard shortcut for the address book?

Answers:

• f7

• Ctrl + Shift + B

• f10

• Ctrl + Shift + A

210. What levels are available to you when you select the Sensitivity dropdown list located in the Message Options dialog box?

Answers:

• Private

• All of these

• Secret

• Classified

• Restricted

211. To send selected email to One Note...

Answers:

• None of these

• open Actions and choose Send Selected Email to One Note option

• Both of these

• choose Send Selected Email to One Note option from the toolbar

212. Under which menu heading is the option to mark all e-mails as read?

Answers:

• File

• Tools

• Actions

• Edit

213. What is the keyboard shortcut to go to the Search box?

Answers:

• CTRL+SHIFT+S

• F3 or CTRL+E

• CTRL+5

• CTRL+S

• F1

214. To mark an e-mail as read without opening it you can press...

Answers:

• CTRL + R

• CTRL + M

• CTRL + O

• CTRL + Q

215. To add a new keyboard shortcut...

Answers:

• Click the shortcut icon and choose option Add a New Shortcut

• All answers are correct

• Click Actions and and choose option Add a New Shortcut

• Click Tools and and choose option Add a New Shortcut

216. What program is used to repair PST files?

Answers:

• OutlookSF.exe

• Scanpst.exe

• SafemodeOL.exe

• Pstfix.exe

217. To create a new all day event...

Answers:

• open Tools and choose New All Day Event

• open Calendar and choose New All Day Event

• open Go and choose New All Day Event

• open Actions and choose New All Day Event

218. Which type of images will Outlook block?

Answers:

• Bitmap images

• An image that is downloaded from a computer outside the e-mail system when you open the message.

• An attached image in an e-mail message from anyone not in your Contacts folder.

• An attached photograph that appears inside a message

219. How to make a one day schedule in a calendar of Outlook to appear for a longer period?

Answers:

• Click one of the toolbar buttons preset for longer times

• Make more room in the Calendar window by closing the Outlook Bar

• Drag to increase the column size for the area that shows the day

• Click on View all

220. What keyboard shortcut will bring you to the tasks view?

Answers:

• Ctrl + 8

• Ctrl + 2

• Ctrl + 4

• Ctrl + 6

221. How do you request a resource to be present at a meeting?

Answers:

• You can only invite people

• Next to the name of a person, write the name of the resource to request it from this person

• Enter the name of the resource and mark it as a resource

• Include it in the message portion of the meeting request

222. Which of the following is NOT a default item in the Personal Folders list?

Answers:

• Sent Items

• Spam

• Search Folders

• Inbox

223. To send an e-mail as an attachment to someone else you would..

Answers:

• Choose Attach Item

• Choose Forward

• Choose Attach File

• Choose Reply

224. What is the shortcut to save as?

Answers:

• F10

• F8

• F12

• F3

• F4

225. Which source can you search with the Research feature?

Answers:

• Encarta Encyclopedia

• Facebook

• Google.com

• Bloomberg.com

226. How can you copy an event in Outlook calendar?

Answers:

• CTRL + C

• Click 'copy event' under the home tab of the ribbon

• Right-click and select 'copy' from the mini menu

• All of these

227. How do you change mail list font?

Answers:

• View > Current View > Other Settings > Column Font

• Current View > Customize Current View > Other Settings > Row Font

• View > Customize Current View > Other Settings > Column Font

• View > Current View > Customize Current View > Other Settings > Column Font

228. You have set the For Your Information follow-up flag on a newly created message. How will the flag look when the recipient receives and opens the message?

Answers:

• It will appear at the bottom of the message window in the status bar

• It will show as a yellow bar going across the top of the message window

• It will show as a red bar going across the top of the message window

• It will be within the message body

229. What is the keyboard shortcut to switch to mail?

Answers:

• CTRL+3

• CTRL+1

• CTRL+4

• CTRL+2

• CTRL+M

230. Voting and tracking options allow you to:

Answers:

• Request a delivery receipt notification for an event invitation

• Request a delivery receipt notification for a meeting invitation

• Request a delivery receipt notification for an appointment

• Request a delivery receipt notification for an e-mail

231. What is the keyboard shortcut for creating a distribution list?

Answers:

• Ctrl+Shift+L

• There is no short cut for that particular action

• Crtl+L

232. Which option on Outlook lets your assistant schedule meetings and appointments on your behalf?

Answers:

• Share your calendar with the assistant by changing the folder properties.

• Use To-Do

• Use the Delegate Access feature.

• Create a rule to forward all your meetings and appointments to your assistant.

233. How do you view the size of an email in your inbox?

Answers:

• Double click on the email in the inbox and click on "message package."

• Click on "inbox settings" then "available space" to view the message package of emails in the inbox.

• Right click on the email in the inbox and select "message package."

• Outlook does not support this function.

• Hover the mouse over the email in the inbox.

234. What is the method you use in Outlook, to show your personal appointments in green?

Answers:

• Attach follow-up flags

• Add reminder

• Apply labels

• Use a category

235. What is the "Mini" toolbar?

Answers:

• It’s the Image editing bar appears when you select an image and highlight it with mouse or when you do a rigt click on an image in the email message editing

• The text bar that appears when you select a text and highlight it

• It’s the text bar appears when you press Insert

• There is nothing called Mini toolbar in Outlook 2007

236. What is the keyboard hotkey to switch to create a new meeting request?

Answers:

• CTRL+SHIFT+P

• CTRL+SHIFT

• CTRL+ENTER

• CTRL+SHIFT+K

• CTRL+SHIFT+Q

237. Within the new appointment window, your toolbars options include:

Answers:

• Formatting

• Advanced

• Web

• Autotext

238. Without registering for the IRM (Information Rights management) service, the only restricted access you can place on e-mails is:

Answers:

• Do Not Forward

• Do Not Reply

• Do Not CC

• Do Not BCC

239. True or False: Email messages in your Microsoft Outlook 2010 Inbox and other mail folders can be organized by contacts, date and arranged by Conversation.

Answers:

• True

• False

240. What is the keyboard shortcut to go to a folder?

Answers:

• Ctrl + Y

• Ctrl + X

• Ctrl + 8

• Ctrl + 5

241. What is the keyboard hotkey to view the macro screen?

Answers:

• ALT+F8

• File -> Macro

• ALT+F6

• ALT+F7

• SHIFT+ENTER

242. What keyboard short will bring you to the notes view?

Answers:

• Ctrl + 3

• Ctrl + 4

• Ctrl + 5

• Ctrl + 6

243. What is the default file format for all newly created e-mail messages?

Answers:

• Rich Text Format

• PDF

• DOCX

• Text

• HTML

244. Outlook requires you to already have an established email account.

Answers:

• True

• False

245. To display Next Seven Days Tasks

Answers:

• Open Tasks and choose option Next Seven Days

• Open Actions, choose Change View and choose option Next Seven Days

• Open View, choose option Current View and choose option Next Seven Days

• Open Tasks open Current View and choose option Next Seven Days

246. Once in Journal view, how do you quickly create a new contact?

Answers:

• Ctrl + Shift + C

• Ctrl + Shift + A

• Ctrl + Shift + N

• Ctrl + Shift + T

247. Outlook can be used for, or as a:

Answers:

• Blogging platform

• Outlook has social netowork plug in and RSS capabilities. The Web browsing is not it's only function.

• Web browser

• Social networking

• RSS feed reader

248. How do you save an item?

Answers:

• Both CTRL S or SHIFT+F12

• Ctrl S

• Shift+F12

• Shift S

• F12

249. True or Fasle: If you frequently want to send email to a specific group of people, it is helpful to group these Contact together by creating a Contact Folder.

Answers:

• False

• True

250. Which keyboard shortcut will display the folders list?

Answers:

• Ctrl + 4

• Ctrl + 6

• Ctrl + 2

• Ctrl + 3

251. Which of the following features of Outlook helps you to keep track of which documents you've opened using  any of the MS Office suite of products and when?

Answers:

• Journal

• Tracker

• Help

• Office Assistant

252. The function of the _____ is to track open documents and tell when they have been accessed.

Answers:

• Office Assistant

• Journal

• None of the Above

• Save Feature

• Tracker

253. Which dropdown menu must you access to add a toolbar?

Answers:

• View

• Edit

• File

• Tools

254. Pick the FALSE statement about scheduling resources for a meeting.

Answers:

• Resources consist of conference rooms, projectors, and any other meeting support materials and equipment

• Resources always require you to specify attendees

• Resources have their own mailboxes that are maintained by administrators

• A conference room which is specified as a resource will automatically accept a meeting request if the room is available and the person requesting is authorized to do so

255. What is an Internet Message Access Protocol (IMAP) email account?

Answers:

• IMAP is a newer and modern alternative to the POP3 protocol. Unlike POP3, the IMAP allows the users to download their messages in both online and offline modes

• IMAP is a newer and modern alternative to the POP3 protocol. Unlike POP3, the IMAP allows the Servers to work with their messages in both online and offline modes

• IMAP is a newer and modern alternative to the POP3 protocol. IMAP allows the users to work with their messages in both online and offline modes

• IMAP is an older protcol than POP3. IMAP allows the users to work with their messages in both online and offline modes

256. You can make the developer tab available by going to file. options, then...

Answers:

• There is nothing called Developer in Outlook 2010

• Mobile

• Search

• Advanced

• Customize Ribbon

257. True or False: After sending e-mail, if you have an e-mail with the same subject in the Outbox, the e-mail was successfully sent.

Answers:

• False

• True

258. True or False: You need an e-mail address to use Outlook.

Answers:

• False

• True

259. True or False: Contacts and the Address Book refer to the same function.

Answers:

• False

• True

260. Which default quick button appears only in the Advanced toolbar?

Answers:

• Home

• Address Book

• Reading pane

• Find

261. An event is:

Answers:

• 24 hours or longer and does not take up time on the calendar

• less than 24 hours long and does take up time on the calendar

• less than 24 hours long and requires others to be invited

• none of these

262. What is the keyboard shortcut to switch to Calendar?

Answers:

• CTRL+C

• CTRL+3

• CTRL+1

• CTRL+2

263. Which choice below is NOT an option when delivering a message?

Answers:

• Open Receipt

• Read Receipt

• Delivery Receipt

• Voting Buttons

• Sensitivity

264. What is the keyboard hotkey to switch to previous message (with message open)?

Answers:

• CTRL+B

• SHIFT+DELETE

• CTRL+COMMA

• CTRL+<-

• CTRL+BACKSPACE

265. Which of the following is a display option within the calendar view?

Answers:

• Biweekly

• Year

• Today

• Work week

266. True or False: You cannot set the time in Calendar.

Answers:

• True

• False