Do you know that? 24% freelancers want to be always solo freelance next

Contact Email: teammmrem@yahoo.com

<< All Upwork (oDesk) and Elance Tests << Elance test answers << Admin category

Test answers for Computer competency 2016

(203, CL) Last updated: January 22
Elance • Admin
Questions and answers are regularly updated. Answered and not answered tests questions.

This helps getting job: Hundreds of (cover letter examples , interview questions , profile samples ) • Earn on Upwork (oDesk)
Job assistance: jobs popularityfreelance rates

Popular test answers: HTML, .Net, CSS, English, SEO, Photoshop, iOS, Java, Android, Ruby, Python, JavaScript

See all 6 tests answers updated

Find Upwork (oDesk) and Elance test answers on this website:



Collapse | Expand

203 Answered Test Questions:

1. What's port of smtp service?

Answers:

• 111

• 23

• 25

• 22

• 110

2. What does PC stand for?

Answers:

• Personal Computer

• Portable Computer

• None of the answers

• Powerful Computer

• All of the answers

3. In Windows, how can you delete a file without it going to the Recycle Bin first?

Answers:

• Press Esc + Delete

• Press Delete twice

• Press Ctrl + Delete

• Press Shift + Delete

• Press Alt + Delete

4. What does HTML stand for?

Answers:

• Hypertext Markup Language

• Hypertext Marking Language

• Hypertext Marketing Language

• Hypertext Makeup Language

5. What determines the quality of images displayed on a monitor?

Answers:

• Size of monitor

• Size of pixels

• Price

• Resolution

6. Which of these is an operating system?

Answers:

• Google

• Windows Firefox

• OS X

• Apple

7. A printer is considered what kind of device?

Answers:

• A memory device

• An output device

• An input device

• A selection device

8. What are the physical components of a computer called?

Answers:

• Ethernet

• Hardware

• Software

• Servers

9. What is a search engine?

Answers:

• Software development

• A social media term

• A type of train

• A website that assists with locating content related to one's query

10. Which of these is an Anti-Virus Software manufacturer?

Answers:

• AIDS

• McAfee

• AGI-Plan

• Emorf

11. Windows, MacOSX and Linux are examples of what?

Answers:

• Computing Systems

• Operating Systems

• Office Applications

• Server Software

12. What is the most common meaning of RAM?

Answers:

• Real Audio Movie

• Remote Access Manager

• Random Access Memory

• Remote Administration Module

• Reading Acceleration Machine

13. Word, Excel, PowerPoint, and Access are all part of a suite of apps called ________.

Answers:

• Microsoft Business.

• Apple iOffice.

• Microsoft Work.

• Microsoft Office.

• Apple iWork.

14. Which of these is an internet browser?

Answers:

• Microsoft Access

• Cartographer

• Preview

• Mozilla Firefox

15. Which of the following files is an image file?

Answers:

• smarterer.jpg

• smarterer.exe

• smarterer.doc

• smarterer.xls

16. TRUE or false: Windows 8 is an operating system.

Answers:

• false

• TRUE

17. What does ROM stand for?

Answers:

• re-order memory

• read-other memory

• read-only memory

• root owner mode

18. What does GUI stand for?

Answers:

• Gigabytes Under Intense Usage

• Geological Umbrella Insurance

• Graphics Used In

• Graphical User Interface

• Game User Interface

19. To move a copy of a file from one computer to another over a communications channel is called...

Answers:

• file compression

• terminal emulation

• file transfer

• file encryption

20. HTML means...

Answers:

• HoT MaiL

• How To Make Love

• How to Make Laughs

• HyperText Markup Language

• High Temperature Materials Laboratory

21. By default what is the name of the system drive on Windows?

Answers:

• C:

• D:

• E:

• A:

22. Which of the following are considered I/O devices?

Answers:

• Printer

• Monitor

• All of these are

• Keyboard

• Mouse

23. What are these generally called?  :-)     ;-)     :-/    :-D

Answers:

• Emotiltalics

• Emomusic

• Emoticons

• Melements

24. What is the primary function of a modem?

Answers:

• Storage

• Network Connectivity

• Holding all the Parts (The tower)

• Extending WiFi Range

• Processing

25. What is "QWERTY?"

Answers:

• A style of organizing folders by size rather than alphabetically

• A style of keyboard with the first six letters on the upper left being Q, W, E, R, T, and Y

• A style of font with only UPPERCASE lettering

• A style of arranging desktop shortcuts and icons by date

26. A clickable link that directs you to another website is called a:

Answers:

• Hyperlink

• Fastlink

• Linker

• Superlink

27. What is Programming?

Answers:

• Controlling a computer with a mouse

• Telling the computer what to do in human language

• Provide (a computer or other machine) with coded instructions for the automatic performance of a particular task.

• Using a computer for spreadsheets or word processing

28. What's the name of the big "box" that contains the circuits that the computer needs to read and process programs?

Answers:

• EER

• RMA

• HLC

• KKA

• CPU

29. What Does HTML Stand For

Answers:

• Hyper Text Mark Up Language

• Hot Tabbing Medium Lag

• Hewlett Type Matrix Log

• Hyper Truck Mega Loop

• Hard Text Mask Language

30. What does RAM stand for?

Answers:

• Random-Access Memory

• Random-Allocation Memory

• Realtime-Access Memory

• Real-Allocation Memory

31. Which software would you use to compare test scores to find the average?

Answers:

• Skype

• Word

• Powerpoint

• Excel

32. What term is most associated with the style of lettering?

Answers:

• Font

• Texture

• Looks

• Fields

33. What does BIOS stand for?

Answers:

• Basic Input Output System

• Basic Instruction Output System

• Basic Inside Outside Service

• Backup Inside Our System

34. Which is the safest way to shut down your computer?

Answers:

• Press ctrl-alt-delete

• Select "shut down" from the start/finder menu.

• Press and hold the power button.

35. What is a "GUI?"

Answers:

• Gigabyte User Intelligence

• Graphic Underscan Interface

• Guide to Using the Internet

• Graphical User Interface

36. Which one of the following is not an Operating System?

Answers:

• OS2

• Word Perfect

• Linux

• Windows

37. Which method is NOT a way to connect to a network?

Answers:

• Wirelessly

• Using a dial-up modem

• Using a USB Flash Drive

• Using an Ethernet cable

38. Computers process data using binary digits.  What are the two digits that make up binary code?

Answers:

• 0,-1

• 0,1

• -1,1

39. How many "Bits" make a "Byte?"

Answers:

• 6

• 4

• 8

• 10

• 2

40. What does WWW stand for

Answers:

• Web Wide World

• World Web Wide

• Wide Web World

• World Wide Web

• Web World Wide

41. Which of these devices is NOT used to store information?

Answers:

• An internal hard drive

• A rewritable DVD

• All of these devices can be used to store information.

• An external hard drive

• A USB Flash drive

42. What does the abbreviation FTP stand for?

Answers:

• file timing process

• fast typing process

• file transfer protocol

• file type placement

• file transmission procedure

43. Which of these is NOT a common network type for connecting to the internet?

Answers:

• SATA

• Dial-up

• LAN

• WiFi

• Mobile Broadband

44. Which of the following (assuming all other computer hardware is equivalent) will be the "fastest" processor?

Answers:

• 3.1GHz

• 2.4GHz

• 1.8GHz

• 2.8GHz

• 3.2GHz

45. What is the standard US keyboard layout commonly referred to?

Answers:

• QWERTY

• ASDFJKL;

• Line-Key Input

• Mirror Map

46. What does "Booting Up" mean?

Answers:

• The process of starting a computer when it has been turned off

• The process of mounting an external hard drive

• The process of waking a computer from a screensaver

47. Which of these is a type of memory?

Answers:

• HDD

• SSD

• RAM

• AMD

48. Which of the following is a word processing program?

Answers:

• WordPad

• Word

• Notepad

• All

• WordPerfect

49. Which of these is a program in Microsoft Office?

Answers:

• Internet Explorer

• Windows 7

• Text Edit

• PowerPoint

• Google Docs

50. A computer which links several PCs together in a network is called a...

Answers:

• client

• server

• minicomputer

• main frame

51. Typing speed is measured in _____.

Answers:

• spm (strokes per minute).

• wpm (words per minute).

• cpm (characters per minute).

• cps (characters per second).

52. From the Task Manager on Windows systems, what is the command that closes a program?

Answers:

• End Task

• Halt Process

• Exit Application

• Suspend Program

• Force Quit

53. What is an algorithm?

Answers:

• A powerful calculator

• A form of computer virus

• A stock market checker

• A piece of code that takes a input and produces a output

54. What does USB stand for?

Answers:

• Unlimited Serial Bus

• Universal Serial Bus

• Universal Series Base

• United Serial Bus

55. Checking a computer program for errors is called...

Answers:

• debugging

• bugging

• syntaxing

• correcting

56. What is the default letter associated with the main harddrive disk?

Answers:

• C

• D

• E

• G

• F

57. True or False:  If you have an "always on" broadband internet connection and use a router between the modem and your PC, you do not need to use anti-virus or firewall software to protect your PC

Answers:

• True

• False

58. Which of these tiny devices can be used to remove/store files from a computer?

Answers:

• RAM Memory

• Webcam

• Docking station

• Flash Drive

59. If a computer becomes unresponsive, which of the following is the best first step to resolve the problem?

Answers:

• Unplug the power source

• Do a hard reset by holding the power button for 5 seconds

• Attempt to open the Task Manager (Ctrl + Shift + Esc) or Force Quit (Cmd + Opt + Esc)

• Call technical support

60. Which file extensions are images?

Answers:

• .jpeg

• .png

• .gif

• .tif

• All of these

61. If the computer is frozen, how do you turn off the computer?

Answers:

• Push and hold power button

• Apple Menu, then Shut down

• Contact tech support

• Start, then Shut down

62. W3C is the ...

Answers:

• World Without Windows Consortium

• World Wide Web Consortium

• Wiki Wiki Web Consortium

• Wild Wild West Consortium

• Whole Wide World Crawler

63. What is a modem?

Answers:

• A device that provides access to the Internet

• A device that allows multiple computers to join the same network

64. A computer can host multiple OS (operating systems)

Answers:

• false

• true

65. What key combination will usually undo your typing or changes in most applications?

Answers:

• Alt-Y (Option-Command-Y on a MAC)

• Ctrl-Y (Command-Y on a MAC)

• Ctrl-Z (Command-Z on a mac)

• Alt-Z (Option-Command-Z on a MAC)

66. What is the most likely tool to use to test basic network connectivity?

Answers:

• cls

• echo

• ping

• sfc

• dir

67. Which of these is NOT a computer monitor connection type?

Answers:

• HDMI

• BNC

• VGA

• DVI

68. Which command shows your IP address in the command prompt?

Answers:

• msconfig

• ipconfig

• showip

• winipconfig

• myip

69. Which of the following are NOT user input devices?

Answers:

• keypad

• mouse

• display screen

• keyboard

• touchpad

70. What is the definition of a mainframe?

Answers:

• A high-performance computer made for high-volume, processor-intensive computing

• The first browser window you open after starting your computer

• Another term for a computer monitor

71. What is the most common meaning of ROM?

Answers:

• Random Oracle Model

• Read-Only Message

• Read-Only Memory

• Remote Operations Manager

• Random Operational Memory

72. How many WiFi networks can a PC be connected to at once?

Answers:

• 2

• 3

• 5

• 1

73. Software that blocks access or communication to certain websites is called:

Answers:

• Spam Filter

• Firewall

• Spyware

• Total Quality Control

• Filtering

74. Malware stands for

Answers:

• Malicious Codeware

• Malicious Software

• Malicious Hardware

• Malicious Scriptware

• Malicious Computerware

75. A PS/2 connector is generally used to connect what devices to a PC?

Answers:

• External drive

• Keyboard and/or mouse

• Monitor

• Power cord

76. Which of these is NOT a standard monitor resolution?

Answers:

• 1000x900

• 1920x1080

• 1280x800

• 1280x960

• 1280x1024

77. What is a Hard Copy?

Answers:

• Data copied to a hard drive

• A printed document

• A shortcut icon on a desktop

• Data copied to a CD or DVD

78. What is the main difference between installing software on Windows and MAC?

Answers:

• MAC has a Registry which stores information.

• Windows has a Registry which stores information.

79. Which category do "spyware,adware,rogueware" best fit in?

Answers:

• virus

• malware

• weapons of mass destruction

• government spy software

80. What is the keyboard shortcut to undo the last thing you typed?

Answers:

• Ctrl+R

• Ctrl+Z

• Ctrl+U

• Ctrl+A

• Ctrl+X

81. True or False:  USB 3.0 ports are backwards compatible with devices containing earlier USB versions?

Answers:

• False

• True

82. What are cookies?

Answers:

• Personally stored information

• Delicious

• Computer viruses

• Personal browsing history

• Piece of data stored by a website within a browser

83. In Windows, which Run Command will open the System Configuration screen?

Answers:

• syskey

• msinfo32

• msconfig

• sysedit

• regedit

84. What is the keyboard shortcut to paste data from the clipboard?

Answers:

• Alt+P

• Ctrl(Cmd)+V

• Ctrl(Cmd)+Z

• Ctrl(Cmd)+P

85. Which one are Windows commands?

Answers:

• vi, kill, dscl

• ls, rm, passwd

• dir, del, net

• gzip, ssh, mkdir

• pwd, rm, su

86. CPU Stands for___.

Answers:

• Central Power Unit

• Core Processing Unit

• Central Processor Unit

• Central Processing Unit

• Central Processing Utility

87. True or False:  When adding multiple RAM chips, the memory sticks should be evenly split between the available memory channels

Answers:

• True

• False

88. USB stands for:

Answers:

• Unsupported System Behavior

• Universal Serial Bus

• Unicode Signal Beacon

• Unified Signal Band

• Universal System Bus

89. What is Microsoft Access used for?

Answers:

• Communicating through e-mail

• Programming computers

• Creating spreadsheets

• Managing databases

• Giving presentations

90. What is a computer file?

Answers:

• A kind of a document that can be printed

• A folder with several documents

• A collection of data that can be given a name

• An action of filing information

• A Word document only

91. The most commonly used auxiliary storage device(s) is/are...

Answers:

• hard disks and removable storage devices

• USB drives and tapes

• tapes and hard disks

• a filing cabinet

92. How many bits are in a byte?

Answers:

• 4

• 24

• 16

• 8

• 32

93. If the number-lock key is not on, using the number pad will:

Answers:

• insert two sets of the numbers keyed

• open a user preset program

• act as arrow keys

94. Which type of account can you access e-mail from?

Answers:

• POP

• Both of these

• IMAP

• Neither of these

95. A computer can still process peripheral inputs (typing, mouse movements, etc) when the screen is off.

Answers:

• False

• True

96. Which of the following is/are considered as Word Processors?

Answers:

• Bean

• WordPad

• Writer

• Microsoft Word

• All of them

97. What is a router?

Answers:

• A device that provides access to the Internet

• A device that allows multiple computers to join the same network

98. Which component stores a computer's core operating system files?

Answers:

• RAM

• CD-Rom

• Hard disk

• USB

99. What is the cache size of Intel core i7 ?

Answers:

• 6 MB

• 2 MB

• 4 MB

• 8 MB

100. What does the Internet extension ".net" stand for?

Answers:

• Extranet

• New External Table

• Ethernet

• Network

• Internet

101. How many bits are there in 2 bytes?

Answers:

• 8

• 16

• 4

• 32

102. What is the keyboard shortcut to cut data to the clipboard?

Answers:

• none

• Ctrl+V

• Alt+C

• Ctrl+C

• Ctrl+X

103. What does the S in HTTPS stand for?

Answers:

• Secure

• Standard

• Socket

104. The information processing cycle includes the following processes:

Answers:

• input, output, manipulation, arithmetic

• data, processing, printing, editing

• input, processing, output, storage

• storage, display, data, information

105. If your monitor is rated for a higher resolution size than the available options displayed in your operating system's Display Properties, what is the most likely solution?

Answers:

• Use a VGA cable instead of DVI

• Your on-board graphics card does not support the higher resolution and you should install an add-on graphics card

• Update your system BIOS

• Reboot your computer

106. How do you look up your Local IP address on a Windows machine?

Answers:

• By clicking on the Connection icon on the bottom right corner, then going on the Support tab then Details.

• All of these

• By opening Command Prompt and using "ipconfig" command.

107. Which one of these file extensions does not define an archive file

Answers:

• .tar

• .zip

• .rar

• .gif

108. Are computers more likely to crash under low temperatures or high temperatures?

Answers:

• High temperatures.

• Low temperatures.

• Both.

• Neither.

109. Which of the following can cool down a computer?

Answers:

• Reducing power consumption.

• The PC fan.

• All of these can cool down a computer system.

• A heat sink.

110. Which is larger kilobits or kilobytes?

Answers:

• they are equal

• no such thing as kilobits

• kilobytes

• kilobits

111. Which Extension is used for batch files?

Answers:

• .bat and .cmd

• .dat

• .exe

112. What does 127.0.0.1 refer to?

Answers:

• It is the default registry setting for Windows 8 keys.

• It is the default gateway address is many home routers.

• It is the network address that refers to the localhost, or local computer and is not routeable.

113. What does GUI mean?

Answers:

• General Unit Intranet

• General User Interface

• Graphical Unit Interface

• Graphical User Interface

• Graphics User Internet

114. What does NOT happen as a result of deleting a program shortcut?

Answers:

• The program is uninstalled

• The program shortcut is moved to the Recycle Bin

• The user is no longer able to click on the program shortcut icon on the desktop

• The program shortcut is removed from the desktop

115. What is the name of the standard keyboard layout used on most computers produced for English-speaking users?

Answers:

• Standard

• Asdf

• English Keyboard Standard

• International Keyboard Standard

• Qwerty

116. What does the "Print Screen" button on the keyboard do?

Answers:

• It sends an image of the current screen to a designated e-mail address

• It creates an image of the current screen and saves it to the "My Pictures" folder

• It prints an image of the current screen if the printer is on

• It creates an image of the current screen and copies it to the clipboard

117. The RJ-45 is a(n) _____

Answers:

• printer connector.

• ethernet connector.

• fire-wire connector.

• phone-line connector.

118. The OS (operating system) of a computer can not be deleted.

Answers:

• true

• false

119. What devices connect to the PS/2 ports on a PC?

Answers:

• mouse and keyboard

• speakers and microphone

• printers and scanners

• monitors

120. What does the bottom right button on the Google search box say?

Answers:

• "Help"

• "I'm feeling Lucky"

• "Google Search"

• "Search"

121. You can over-write data multiple times to all of the following, except for

Answers:

• Floppy disk

• DVD-RW

• DVD-R

• CD-RW

• USB Drive

122. In which filesystem can you set Permissions ?

Answers:

• NTFS

• FAT16

• FAT

• FAT32

123. What is the most common meaning of BIOS?

Answers:

• Basic Input/Output Set

• Built In Output Service

• Basic Input/Output System

• Built in Operating System

• Binary Operating System

124. What is DVI used for?

Answers:

• dvd reader

• sound

• floppy disk reader

• cd reader

• video

125. A category-5 cable is used for which purpose?

Answers:

• Sound

• Diagnostics

• Power

• Networking

• Connecting Devices

126. Which one of these items is an input device?

Answers:

• printer

• scanner

• monitor

• speaker

127. For Intel based PCs, where is processor hyper-threading typically enabled or disabled?

Answers:

• In System Settings

• in the BIOS

• in Computer Properties

• in Performance Monitor

128. The various collections of different appearances of text and characters displayed on a computer are called

Answers:

• formats

• fonts

• styles

• layouts

129. Which of the following can the BIOS not do?

Answers:

• enable or disable system components

• modify or uninstall third-party software

• set the system clock

• configure hardware

• set various password prompts

130. 1 byte is equal to:

Answers:

• 100 bits

• 64 bits

• 1024 bits

• 8 bits

• 10 bits

131. How can you access the BIOS setup utility?

Answers:

• As your computer is shutting down, watch for an "access setup" message and type in the key(s) listed.

• Open the Task Manager and go to View --> BIOS setup.

• Enter msinfo32 into the Run dialog box.

• Enter msconfig into the Run dialog box.

• Just after your computer starts, watch for an "entering setup" message and type in the key(s) listed.

132. SSD stands for:

Answers:

• Solid-state domain

• Solid-source disk

• Small Silent Drive

• Solid-state drive

• Shock-stable disk

133. What does SMTP stand for, when talking about email?

Answers:

• Simple Mail Trending Protocol

• Simple Mail Transfer Protocol

• Special Mail Transfer Protocol

• Specific Mail Transfer Protocol

• Special Mail Trending Protocol

134. On a Windows machine, what run line command allows a user to configure startup programs and services?

Answers:

• Services.msc

• Taskmgr

• msconfig

• Control startup

• Netplwiz

135. Which of these abbreviations is not a partition type?

Answers:

• FAT32

• DH

• NTFS

• Ext3

136. What is the windows run command to configure boot settings and startup services/applications?

Answers:

• bootmngr

• mmsys

• msconfig

• sysedit

• dxdiag

137. In Windows, what keyboard shortcut do you use to close the active window?

Answers:

• Alt + F4

• Windows Key + Esc

• Alt+Enter

• Ctrl+Alt+Enter

• Alt+Esc

138. To protect data on a USB flash drive, you can...

Answers:

• hang it from your keychain using the drive's cap

• move the data to the cloud

• encrypt the data

• change the file attributes to read-only

139. BIOS stands for...

Answers:

• Boot Into Operating System

• Basic Input Output System

• Basic Input Operating System

140. True or False: Storage space can be limited by the OS (operating system).

Answers:

• True

• False

141. Which of these Shut Down options uses the least power?

Answers:

• Sleep

• Log off

• Hibernate

• Lock

• Restart

142. What is a set of software components that add specific abilities to a larger software application?

Answers:

• Embedding

• Plug In

• URL

• Tabbing

• iFrame

143. Which of these is not a Boolean operator?

Answers:

• NOT

• AND

• IS

• OR

144. Which of the following is correct?

Answers:

• You can store files inside folders, which are stored on a volume.

• You store files within volumes, organized by folders.

• None of these are correct.

• You store folders inside of volumes, which are contained within files.

145. Which of the following is the correct keystroke for cycling through active programs? (Windows/Mac)

Answers:

• Win: Shift-Scrollwheel Mac: Command-1/2/3/4/5/6

• Win: Shift-TAB Mac: Not possible

• Win: Control-TAB Mac: Control-TAB

• Win: ALT-TAB Mac: Command-TAB

• Win: Control-TAB Mac: Command-TAB

146. Which of the following statements is true?

Answers:

• USB 3.0 devices do not work in USB 2.0 ports.

• A USB 2.0 device will function in a USB 3.0 port, with faster device performance.

• USB 2.0 devices do not work in USB 3.0 ports.

• A USB 3.0 device will function in a USB 2.0 port, with slower device performance.

147. What does the .com stand for in a URL?

Answers:

• Community

• Commercial

• Commodity

• Command

• Computer

148. Base64 is used to ...

Answers:

• Represent ASCII data in binary

• Represent binary data in ASCII

• Cheat at computer games

• Make music writable to a CD

149. What keyboard shortcut locks your Windows session?

Answers:

• Alt + L

• Control + L

• Windows Key + L

• Shift + L

• Control + Alt + L

150. Can you write special characters that are not on your keyboard (ASCII)?

Answers:

• Yes, by using Alt + [a combination of uppercase letters]

• Yes, by using Alt + [a combination of lowercase letters]

• No, you have to use a Windows Character Map.

• No, you have to use a search engine.

• Yes, by using Alt + [a combination of keypad numbers]

151. The term for the location of a particular piece of data is its...

Answers:

• data location

• address

• memory name

• storage site

152. What is the main selling point of a solid state disk

Answers:

• Increases processor overclock headroom

• Faster load times

• Only raid 4 compatible storage

• Allows more storage

153. By what method is a computer's mouse sensitivity measured?

Answers:

• MPH

• LDI

• PPS

• MMM

• DPI

154. Which of these is NOT a standard wireless protocol?

Answers:

• 802.11a

• 802.11b

• 802.11g

• 802.11f

• 802.11n

155. Port 25 is most commonly associated with which of the following?

Answers:

• dns

• http

• smtp

• ftp

• imap

156. The acronym 'NIC' stands for:

Answers:

• Network Interface Controller

• Network Interference Card

• Network Intraface Card

157. Information in this type of memory will persist even after the computer is turned off.

Answers:

• Neither of these

• Read-only memory (ROM)

• Both of these

• Random access memory (RAM)

158. What is a thread?

Answers:

• An entity which sprouts from the CPU to aid in multitask processing.

• A module of RAM which is currently being processed via the CPU.

• The smallest unit of processing an executable can afford the operating system for scheduling purposes.

159. What is the default port for HTTP?

Answers:

• 25

• 22

• 8080

• 80

160. What does FLOPS mean?

Answers:

• The plural form of FLOP which is the smallest computational unit of a computing device

• Flipped latches operating speed of the arithmetic logic unit

• Fixed-point logical operations per second

• Floating-point operations per second

• A secure floppy disk with communications built on top of the SSL/TLS protocol

161. What is the term for a million bytes?

Answers:

• Gigabyte

• Uberbyte

• Megabyte

• Terabyte

162. What does POST stand for?

Answers:

• Power-On Stability Test

• Pre-Operating System Test

• Power-On Self-Test

163. True or False:  If you have an Intel-based motherboard, you can install any model of Intel CPU

Answers:

• False

• True

164. What does the acronym RAID stand for?

Answers:

• Redundant Array of Iterative Disks

• Random Array of Intelligent Devices

• Redundant Array of Independent Disks

165. OSI models have ...

Answers:

• 5 layers

• 6 layers

• 8 layers

• 7 layers

• 2 layers

166. Which of the following screen resolutions is at a 16:9 aspect ratio?

Answers:

• 1280 x 720

• 1280 x 1024

• 1024 x 768

• 800 x 600

167. The computer's processor consists of the following parts:

Answers:

• Main Memory and storage

• Control Unit and ALU

• CPU and Main Memory

• Operating system and Applications

168. What does POP stand for, when referring to email?

Answers:

• Post Office Protocol

• Post Operative Protocol

• Popular Office Protocol

• Post Output Protocol

• Post Office Principle

169. On a Windows computer, a multitude of commands such as cut, copy, paste, print, and various other options can be reached by right-clicking and using a ________.

Answers:

• Contextual Menu

• Drop-Down Box

• Command Processing Script

• Clippy

• Office Helper

170. "Native" resolution refers to:

Answers:

• the resolution of the application you are currently running.

• the screen resolution your display is currently rendering.

• the default resolution settings for a newly-shipped OS

• the exact physical resolution your display is built to render.

171. What difference between DDR2 and DDR3 ?

Answers:

• Ram Quality

• Ram Size

• Ram Brand

• Ram chipset

• Ram Bus

172. Which command clears dns cache ?

Answers:

• nslookup /flushdns

• Ipconfig /clrdns

• Ipconfig /cleardns

• nbtstat /flushdns

• Ipconfig /flushdns

173. "IEEE 1394" is more commonly known as:

Answers:

• PCI Express

• USB

• FireWire

• Serial ATA

174. What is the .mov file extension generally associated with?

Answers:

• Microsoft Office Video

• iTunes

• Photoshop

• Quicktime

• Windows Movie Maker

175. Which command shows share resource in CMD ?

Answers:

• Net share

• Net view

• Net show share

• Share view

176. What is the maximum data transfer speed of USB 2.0?

Answers:

• 240 Mbit/s

• 380 Mbit/s

• 0.1 Gbit/s

• 48 Mbit/s

• 480 Mbit/s

177. To log out on a Mac, the keyboard shortcut is:

Answers:

• Shift-Cmd-Q

• Shift-Cmd-3

• Shift-Cmd-Delete

• Option-Cmd-Esc

• Cmd-Tab

178. In computer graphics, what does the acronym "VGA" refer to?

Answers:

• Very Good Adapter

• Video Graphics Adapter

• Video Gaming Adapter

• Video Graphics Array

179. In Windows, which Run Command will open the System Information screen?

Answers:

• msconfig

• msinfo32

• syskey

• regedit

• sysedit

180. What is a common abbreviation for a configuration using multiple graphics cards?

Answers:

• CUDA

• SLI

• ADI

• GPU

181. What monitor resolution is XGA?

Answers:

• 1024 x 768

• 1152 x 768

• 1280 x 720

• 640 x 480

• 800 x 600

182. An 80 wire ribbon type cable is a:

Answers:

• Mobo power source cable.

• PATA cable.

• SATA2 cable with QOS control.

• SCSI cable.

183. In IE which function key clears the cache ?

Answers:

• Ctrl + F6

• Shift + F5

• Alt + F5

• Ctrl + F5

• Ctrl + F3

184. What does the term "real-time" mean?

Answers:

• The timezone where a computer is located

• The timestamp embedded in a document when it is created

• The actual time it takes for an executable file to process

• When an event or function is processed

185. Which Intel CPU Socket Support By Ivy Bridge ?

Answers:

• LGA 1156

• LGA 478

• LGA 1155

• LGA 775

• LGA 1366

186. 1 exabyte(EB) =

Answers:

• 1000 Kilobytes(KB)

• 1000 Megabytes(MB)

• 1000 Gigabytes(GB)

• 1000 Terabytes(TB)

• 1000 Petabytes(PB)

187. What bandwidth can a CAT 6 network cable support?

Answers:

• 1 Gigabit

• 100 Megabits

• 10 Megabits

• 10 Gigabits

• 1 Megabit

188. All USB Ports are powered.

Answers:

• True

• False

189. In CMD which Function key show Command History?

Answers:

• F7

• F8

• F9

• F6

• F10

190. What keyboard layout is designed to reduce finger motion and is claimed to permit faster rates of typing by removing awkward key movements for common letter combinations?

Answers:

• QWERTY

• Colemak

• Dvorak

• AZERTY

191. In Windows, what is the keyboard shortcut to view "My Computer" properties?

Answers:

• Windows Key + T

• Windows Key + W

• Windows Key + D

• Windows Key + Pause/Break

• Windows Key + P

192. How can you cancel a scheduled Windows shutdown event?

Answers:

• Run the following command: shutdown -a

• Run the following command: shutdown --stop

• Run the following command: shutdown -i

• Run the following command: shutdown --cancel

193. Which of the following is not an attack?

Answers:

• Heap spraying

• XSS

• CSRF

• GDB

• Click Jacking

194. Using command prompt, how can you view hidden files?

Answers:

• dir /ah

• dir -showall

• dir -hidden

• dir /show

195. The 40 extra wires in a PATA 80 cable are:

Answers:

• Ground wires.

• For full duplex connectivity.

• Are just a different PATA cable design.

• Are backup wires.

196. What kind of file extensions are displayed in Windows Explorer by default?

Answers:

• Unknown or uncommon File types

• Known File Types

• Windows Native file extensions

• No file extension is ever displayed

197. What happens when one presses the Tab key in a windows command shell at the prompt?

Answers:

• Show drive or folder contents

• Correct command

• Complete command

• Show History of CMD Commands

• Show Switch of command

198. What are the maximum number of devices that can be run through a single USB port?

Answers:

• 256

• unlimited

• 1

• 127

• 16

199. What does clear command in windows OS do?

Answers:

• Clear Lcd content

• Clear CMD prompt

• Refresh

• Nothing

200. How can you set your system date to be displayed at your prompt with the default drive letters?

Answers:

• Prompt $d$p$g

• prompt $d$p

• prompt $d

• prompt $date$path

201. Which command will show the mac address in a windows command shell?

Answers:

• getmac

• ipconfig /showmac

• infomac

• showmac

• macinfo

202. Which Is Faster - FAT16, FAT32, or NTFS?

Answers:

• small volumes, FAT16 or FAT32

• small volumes, NTFS or FAT32

• small volumes, FAT32

• small volumes, FAT16

• small volumes, FAT16 or NTFS

203. Which of the following best describes nvidia Surround?

Answers:

• A high-end sound card made by nvidia.

• Sharp view without nvidia glasses

• Having 3 monitors or more as one screen.

• 3D view with surround sound support.